Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-24, 09:59   #721
sereniti
Zakorzenienie

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

u nas noc spokojna właściwie powtórka z poprzedniej ale znów od 7 rano brzuszek dał się we znaki. udało mi się teraz po karmieniu go uśpić ale pewnie za chwilkę się obudzi i koncert od nowa, ehh ale dobrze że w dzień przynajmniej

ja jakbym mogła to nic bym nie jadła - zmusza mnie do jedzenie tylko zdrowy rozsądek. czy chudnę to nie wiem - spodnie sprzed cięży na dupę nie włażą ale nie liczę na cud z tak dużym przyrostem jaki miałam. ciekawe ze całkowicie zwisa mi to jak wyglądam - po prostu nie mam czasu o tym myśleć
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:06   #722
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Irsin a soi nie da się czymś zastąpić póki karmisz piersią? jesli nie to może zastanów się nad przejściem na sztuczne mleko? nie chce się wtrącać ale żal mi że mała sie męczy a Ty pewnie razem z nią.Też myslę że to od soi Twoja mała ma te problemy bo wiem jak na mnie działa soja - straszne wzdęcia - a co dopiero na takiego maluszka.
Pewnie nie tylko soja jest winna ale może bez niej byłoby lepiej dla małego brzuszka.
A u nas już 3 noce spokojne nawet bez viburcolu a dziś zaryzykowałam i nie podałam nawet symetikonu i odpukać ale na razie cisza.
Irsin czytałam w wielu artykułach, że soja nie nadaje się kompletnie podczas diety w karmieniu piersią. Zrezygnuj jeżeli nie chcesz, żeby mała się meczyła, bo naprawdę to nie jest dobre dla Bombelinki.

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Witam mamuski

U nas ciezki dzien wczoraj byl...lekarka zalecila znowu zmiane mleczka...ja juz zalamana jestem ;/ja osluchiwalajego jelitka to sie zszokowala-tak sie w nich przelewalo...powiedziala ze to ze calymi dniami nie spi to wina mleka....no rzeczywiscie bo widzimy ze chce zasnac ale nie moze chyba z bolu

Ponawiam pytanie do dziewczyn uzywajacych czopkow viburcol. Czy Wy tez musialyscie miec na nie recepte?

Beata wczoraj w carrefurze express widzialam te chusteczki Pampersa clean&play 4-pak po ok 15zł dokladnej ceny nie pamietam ale bodajze 15,50 tylko daje cynka jakby co bo tez sie opłaca
oooo Ishka dzięki za cynka, podeślę TŻ-ta chyba po nie, choć mam jeszcze dwie paczki właśnie clean&play i nawet ich nie otworzyłam. A miałam jedno opakowanie Pampers sensitive - fatalne jak dla mnie, za suche, stanowczo za suche i trzeba było zużyć dwa razy więcej chusteczek niż np Huuggies Pure.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:24   #723
Artystka23
Dragonfly

Ishka wspolczuje problemow z brzuszkiem malego,biedulek sie meczy..

KarolinaBa ja zamiast husteczek uzywam duzych wacikow zamoczonych w wodzie,mam na przewijaku miseczke a obok butelke-nie ma bata by czegos nie domylo

Ja tam waga sie nie przejmuje juz ale tragedii nie ma,mimo ze przybralam 18 kilo w ciazy-jestem grubsza,ale zapasy sie przydaja,a brzuch sie nadal wciaga..Wczoraj jaj sie ubralam porzadnie i umalowalam to az tz sie zdziwil jak mnie zobaczyl
Stary 2010-11-24, 10:24   #724
ranka
Kici kici miau miau

ja tez nie lubie Pampers Sensitive - strasznie mi smierdza alkoholem

Ishka Małej tez sie przelewa ale to jest wina nie do konca sprawnego ukladu pokarmowego.. ja mam dawac probiotyki i Enterol 250

Instagram mój

Edytowane przez ranka
Czas edycji: 2010-11-24 o 10:26
ranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:49   #725
andziat
Zakorzenienie

Witajcie,

u nas wczoraj był płacz od 19 do 24 z przerwami 10-15 minutowymi na sen, nie wiem co się działo, sucho było, nie zimno i nie za gorąco, przytulałam i wtedy zasypiała, nie wiem czy to nie brzuszek ale ładnie robi kupki i nie pręży się. Skąd wy wiecie, że to np. brzuszek boli? Karmię swoim odciąganym pokarmem.

I jeszcze chciałam was zapytać jak przechowujecie ściągnięty pokarm znaczy wiem, że trzeba w lodówce lub zamrażać, chodzi mi o to czy np. osobno z jednej i z drugiej piersi, osobno z każdego ściągnięcia i osobno pokarm nocny, czy w nocy też ściągacie bo przyznam się, że ja tylko w ciągu dnia ściągam

Czy codziennie kąpiecie swoje maluszki?

Dzisiaj też zauważyłam na stopkach, że w zgięciach jest delikatnie popękana skórka, czy to jest spowodowane, że skóra jest sucha i trzeba ją częściej nawilżać czy o co chodzi?

Przepraszam was za taką ilość pytań, ale jestem z tych zamartwiających się mam

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
kilka razy dziennie
to dobrze, bo już zaczęłam się martwić, moja Natalka kicha kilka razy dziennie i myślałam, że coś nie tak. Nawilżam jej nosek solą morską ale dalej kicha jeszcze nie grzejemy w mieszkaniu bo jest ciepło.

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość

A jak liczycie te 3 godziny? od końca ostatniego karmienia do następnego czy od końca ostatniego karmienia do następnego??

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Boże ale napisałam to zmeczenie.
Chodzilo mi czy 3 godziny liczycie od końca ostatniego karmienia czy początku do nastepnego??
ja liczę 3 godziny od skończenia karmienia.

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
nawet kilka razy dziennie po kilka razy

oj... a ja tak lubie przetwory mleczne, u mnie głównie dieta z serków i deserków plus wędlinka

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

dziewczyny, a czy wy w nocy jak karmicie to też ustawiacie dzieci żeby im się odbiło? Bo mój zasypia podczas jedzenia i nie mam siły ani sumienia wybudzać go. Kladę go tylko (jak pozwoli) do łóżeczka i sama idę też spać?
ja swoją ustawiam zawsze ale ona nie odbija odbiła chyba tylko raz w przeciągu tygodnia dlatego po karmieniu zawsze kładę ją na boku żeby w razie ulania nie zachłysnęła się.

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
Andziat Ten sam termi tyle ze ja o 1 juz miałłam mała

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Poza tym dzis pierwszy raz jestem z dzieckiem sama- mąż po urlopie wrócił do pracy.
to trzymam kciuki i podziwiam, ja bardzo boję się tego momentu, mój mąż strasznie mi pomaga i jakoś nie wyobrażam sobie, że go nie ma w domu.

Cytat:
Napisane przez ranka Pokaż wiadomość
ja tez nie lubie Pampers Sensitive - strasznie mi smierdza alkoholem
a jakich używasz?
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:54   #726
bela14
Rozeznanie

właśnie mojemu małemu też okropnie burgoce w tym brzusiu
bardzo mi ulewa,dzisiaj od rana błędne koło
ssie 15min.drzemie 15min. i ciągle ulewa oszaleję.
coś ten pediatra dotrzeć do nas nie morze a już boje się
coraz bardziej o małego.
w nocy po 1,5godziny snu obudził si ę ulał dość dużo i zasnoł dalej .
a i dodam ,że prawie przed każdym ulaniem mały okronie się denerwuje po ulaniu leży jak aniołek.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 10:54   #727
Ishka
Zadomowienie

Ranka my niestety mamy od pocatku problemy z brzuszkiem...to juz 6 mleko jakie probujemy i juz sie modle zeby pomogło i bylo dobrze...bo maly i ja sie wykonczymy;/ on ma po mnie te problemy brzuszkowe ja za niemowlaka tez tak miałam a nawet gorzej...

Pozatym u nas jest podejrzana wysypka wiec musiałam zmienic na mleczko z HA ;/

My uzywalismy chusteczek Pampers sensitive, Huggis Pure i teraz Pampers clen& play i te sa chyba jak dla nas najlepsze
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 10:55   #728
Artystka23
Dragonfly

moj tz to w ogole urlopu nie wziali ze wszystkim walcze sama metoda prob i bledow

Kapiel robie co drugi lub trzeci dzien,a sciagniety pokarm z obu piersi zamrozilam w jednym pojemniku,nie bawie sie w segregacje..te suche polacie trzeba traktowac oliwka
Stary 2010-11-24, 11:06   #729
Martinixxx
Zadomowienie

Andziat dzieki za odpowiedź.

Ponawiam jeszcze zapytanie dotyczące pępuszka?? kiedy wasze odpadły i jak wyglądały? Martwię się bo kikut w sumie juz jest czarny ale dookoła jest troszczeczke czerwone, jak zbieram patyczkiem ze spirytusem. Juz wisi na ostatnim ogonku, boje sie , ze jak mała spi na brzuszku to go tam oderwie.

Co do ulewania to mojej sie chyb araz ulalo ,ale za to sie cofa pokarm i ona próbuje go połykać, nawet jak długo nosze po karmieniu - rzadko też jej sie odbije.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:22   #730
Artystka23
Dragonfly

Cytat:

Ponawiam jeszcze zapytanie dotyczące pępuszka?? kiedy wasze odpadły i jak wyglądały? Martwię się bo kikut w sumie juz jest czarny ale dookoła jest troszczeczke czerwone, jak zbieram patyczkiem ze spirytusem. Juz wisi na ostatnim ogonku, boje sie , ze jak mała spi na brzuszku to go tam oderwie.

Co do ulewania to mojej sie chyb araz ulalo ,ale za to sie cofa pokarm i ona próbuje go połykać, nawet jak długo nosze po karmieniu - rzadko też jej sie odbije.
po piecu dniach kikucik nam odpadl i byl czarny,niestety przypadkiem zamoczylismy miejsce po kikucie i nam sie zaczyna "slimaczyc"
Stary 2010-11-24, 11:24   #731
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Hej mamuski
Trzymam za was kciuki Wlasnie dlatego nie chce jeszcze rodzic podziwiam was

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 11:32   #732
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
Lutien a ty karmisz piersią czy mlekiem modyfikowanym?

Ja teraz odciągam i podaję Natalce z butli bo mam poranione brodawki i tak się zastanawiam jak będę musiała odciągać po 120 ml na każde karmienie to nie wiem czy mi mleka wystarczy
Teraz podaję 50 ml a Natalka ma tydzień, czy tyle jest ok, ile wy dawałyście jednorazowo pokarmu tygodniowemu dzidziusiowi?
odciagam swoje spoko dasz rade tyle odciagnac za te kilka tyg. 50ml jak na tygodniowe malenstwo to wg mnie ok.

Cytat:

A jak liczycie te 3 godziny? od końca ostatniego karmienia do następnego czy od końca ostatniego karmienia do następnego??

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Boże ale napisałam to zmeczenie.
Chodzilo mi czy 3 godziny liczycie od końca ostatniego karmienia czy początku do nastepnego??
od poczatku poprzedniego

Cytat:
Witajcie,

u nas wczoraj był płacz od 19 do 24 z przerwami 10-15 minutowymi na sen, nie wiem co się działo, sucho było, nie zimno i nie za gorąco, przytulałam i wtedy zasypiała, nie wiem czy to nie brzuszek ale ładnie robi kupki i nie pręży się. Skąd wy wiecie, że to np. brzuszek boli? Karmię swoim odciąganym pokarmem.

jak cos boli to nie pomaga na placz nic - jak wiem, ze jest najedzona, ma sucho, przytulanie i noszenie nic nie daje to akladam bol brzuszka. a kolki charakteryzuja sie tym ze dziecko sie prezy i napina.

I jeszcze chciałam was zapytać jak przechowujecie ściągnięty pokarm znaczy wiem, że trzeba w lodówce lub zamrażać, chodzi mi o to czy np. osobno z jednej i z drugiej piersi, osobno z każdego ściągnięcia i osobno pokarm nocny, czy w nocy też ściągacie bo przyznam się, że ja tylko w ciągu dnia ściągam

z kazdej piersi osobno, z kazdego karmienia tez

prawie codziennie

Dzisiaj też zauważyłam na stopkach, że w zgięciach jest delikatnie popękana skórka, czy to jest spowodowane, że skóra jest sucha i trzeba ją częściej nawilżać czy o co chodzi?

Przepraszam was za taką ilość pytań, ale jestem z tych zamartwiających się mam

to dobrze, bo już zaczęłam się martwić, moja Natalka kicha kilka razy dziennie i myślałam, że coś nie tak. Nawilżam jej nosek solą morską ale dalej kicha jeszcze nie grzejemy w mieszkaniu bo jest ciepło.

ja liczę 3 godziny od skończenia karmienia.

ja swoją ustawiam zawsze ale ona nie odbija odbiła chyba tylko raz w przeciągu tygodnia dlatego po karmieniu zawsze kładę ją na boku żeby w razie ulania nie zachłysnęła się.

to trzymam kciuki i podziwiam, ja bardzo boję się tego momentu, mój mąż strasznie mi pomaga i jakoś nie wyobrażam sobie, że go nie ma w domu.

a jakich używasz?
Cytat:

odpadl po 3 tyg

nika niestety dostala wysypki i mamy podejrzenie skazy bialkowej
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 11:34   #733
ranka
Kici kici miau miau

Cytat:

u nas jak odpadl to obwodka wokol pepka byla czerwona, zrobil sie strupek i troszke krwawil ale [rzemywalam spirytem i aldnie sie zagoil no tylko w srodku sie maże i mammy masc jak juz pisalam.

Ishka to wspolczuje - ja choruje na jelita,tez mam problemy z przyswajaniem mleka w okresie zaostrzen ale mam nadzieje ze Mała nie dostanie ode mnie tego w prezencie.

Instagram mój
Stary 2010-11-24, 11:39   #734
M25
Zadomowienie

Cytat:
Ponawiam jeszcze zapytanie dotyczące pępuszka?? kiedy wasze odpadły i jak wyglądały?
Madzi odpadł 7 dni po urodzeniu

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:

Ja kąpie codziennie wieczorem bo Madzia wtedy ładnie mi śpi w nocy, jak raz jej nie wykąpałam to miałam całą noc nie przespaną

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:

Od końca ostatniego karmienia do następnego.
Stary 2010-11-24, 11:49   #735
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Irsin a soi nie da się czymś zastąpić póki karmisz piersią? jesli nie to może zastanów się nad przejściem na sztuczne mleko? nie chce się wtrącać ale żal mi że mała sie męczy a Ty pewnie razem z nią.Też myslę że to od soi Twoja mała ma te problemy bo wiem jak na mnie działa soja - straszne wzdęcia - a co dopiero na takiego maluszka.
Pewnie nie tylko soja jest winna ale może bez niej byłoby lepiej dla małego brzuszka.
A u nas już 3 noce spokojne nawet bez viburcolu a dziś zaryzykowałam i nie podałam nawet symetikonu i odpukać ale na razie cisza.
ja zjadlam soje dwa razy w ciagu 5 tygodni i 2 razy bolal ja brzuszek
oczywiscie, ze ja wykluczam - nie bede malutkiej meczyc i denerwowac.

Dzisiaj noc ok, tylko od 3 do 6 malej nie chcialo sie spac w ogole...chciala wisiec na cycku caly czas...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
Witam mamuski

U nas ciezki dzien wczoraj byl...lekarka zalecila znowu zmiane mleczka...ja juz zalamana jestem ;/ja osluchiwalajego jelitka to sie zszokowala-tak sie w nich przelewalo...powiedziala ze to ze calymi dniami nie spi to wina mleka....no rzeczywiscie bo widzimy ze chce zasnac ale nie moze chyba z bolu

Ponawiam pytanie do dziewczyn uzywajacych czopkow viburcol. Czy Wy tez musialyscie miec na nie recepte?

Beata wczoraj w carrefurze express widzialam te chusteczki Pampersa clean&play 4-pak po ok 15zł dokladnej ceny nie pamietam ale bodajze 15,50 tylko daje cynka jakby co bo tez sie opłaca
mi je przyniosla tesciowa wiec nie wiem, ale mowila, ze niby nie trzeba miec
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 11:53   #736
Ishka
Zadomowienie

Lutien jakie u Was sa objawy uczulenia? Bo my tez jestesmy z podejrzeniem skazy ale narazie jest jeszcze nie potwierdzona i lekarka stwierdzila ze ta nasza wysypka moze byc od proszku dzieciecego i wszystko musiałam na nowo uprac w płatkach mydlanych i narazie jest lepiej bo schodzi powoli...
Stary 2010-11-24, 12:20   #737
ranka
Kici kici miau miau

a slyszeliscie o tym ze NFZ podobnoz wydal nowe rozporzadzenie ze jesli lekarz stwierdzi skaze przed skonczeniem 3 miesiaca to i tak Nutramigen czy inne podobne na recepte beda bez znizki? bo mi tak pediatra poweidziala

Instagram mój
Stary 2010-11-24, 12:23   #738
sylwia01485
Zadomowienie

Andziat, ja odciągam, gdy wychodzę i mąż zostaje z małą. Ściągam z obu piersi do jednego pojemnika. I jeżeli uda mi się zrobić zapas, to mrożę, a jeśli wiem, że np następnego dnia też mnie nie będzie przez jakiś czas, to trzymam w lodówce.

Ja kąpię Helenkę codziennie, bo pomaga mi to zachować rytm dnia- ona chyba nawet lubi kąpiel i po niej się uspokaja i przygotowuje do snu.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:35   #739
Ishka
Zadomowienie

Ranka cos mi przeszlo przez uszy....ale my i tak płacimy 27zł za puszke ktora nam starcza na ok 3 dni bo maly wypija juz do 120ml takze spory wydatek na miesiąc ale zdrowie małego dla nas najwazniejsze. Tylko wkurza mnie to bo juz tyle mlek wyprobowalismy i jak narazie zadne nie sluzylo mu dobrze...mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej bo normalnie rece opadaja...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-24, 12:39   #740
kootekk
Zakorzenienie

u nas odkąd podaje samo bebilon pepti to nie ma problemow z brzuszkiem czy kupka juz prawie 3 dni spokoj, no najpierw mieszalismy mleczko pol na pol zeby sie przyzwyczaił bo bardzo mu nie smakowalo ale teraz juz jest ok błogostan wręcz

a jak jest zmierzły czy cokolwiek to włanczam suszare i chwila moment i spi zbankrutujemy na prądzie przy nim

jutro na kontrole do tego zmierzłego pana od bioderek :/a w piatek do katowic ostatni raz na kontrole oczu, aż sie boje tego płaczu jak płacze to mu sie ta przepuklina wyciska normalnie masakra

ide sie połozyc bo maly znowu spi

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

ishka my płacimy za bebilon pepti jakos 10zł bo jest refundowane, moze sprubujesz trego idz po recepe do pediatry

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:48   #741
rptrbj1978
Rozeznanie

Soja jest ciezkotrawna jak fasola czy groch

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 12:48   #742
Beata_Batumi
Zadomowienie

ISHKA-dzięki.

Może jak któraś będzie wiedzieć o jakiś fajnych, dzidziusiowych promocjach to będzie informować pozostałe? Chyba że jest już taki watek (podajcie linka)

Używałyście chusteczek z cleanica Dzidziuś?

Widzę, że przy Waszych dzieciach moja to prawdziwy aniołek...

Ja kapie codziennie ok 19, nawet jak śpi to ją budzę, potem butla i spanko. Dzięki temu mamy regularny tryb nocny.
Pępek odpadł po ok 2 tyg ale był moczony...Potem troszkę krwawił- pobrudzone krewką body.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:12   #743
andziat
Zakorzenienie

Artystka23, Lutien, M25, Sylwia01485, Beata_Batumi dziękuję za odpowiedzi

Lutien jak już nic nie pomagało i położyłam małą na brzuszku to tez płakała i się wierciła, właśnie nie wiem czy to brzuszek boli bo wcale się nie prężyła i nie machała nóżkami tylko cały czas płakała. Zasypiała na 10-15 minut jak ją nosiłam i kołysałam.

Cytat:

nam pępuszek odpadł po 5 dniach została jeszcze taka maź w środku ale traktowałam spirytusem i po 1 dniu zrobiła się czarna i też odpadła.

A jakie warzywa są bezpieczne dla kobiet karmiących? Dzisiaj mąż mi kupował zielonego ogórka w zaprzyjaźnionym sklepie i właścicielka powiedział, że jej nie było wolno jeść ogórków jak karmiła piersią.

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-11-24 o 13:15
Stary 2010-11-24, 13:18   #744
kootekk
Zakorzenienie

macie linka z promocjami

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=452095

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:25   #745
andziat
Zakorzenienie

już znalazłam o tych warzywach

"Warzywa
Najlepiej jeść gotowane są wówczas lekko strawne.
Ostrożnie z warzywami: kapusta, kalafior, brokuły (mogą wzdymać, przez pierwsze trzy miesiące karmienia nie polecane) podobnie wszystkie strączkowe warzywa. Jako pierwszy groch zaleca się soczewicę, a potem zielony groszek, seler i pomidory mogą uczulać,
Zalecane warzywa: marchewka, dynia, cukinia, ziemniaki, pietruszka korzeń, wszystkie natki, botwinka, buraki, cebula i czosnek tylko gotowane, kalarepka, koper włoski (jest też mlekopędny), sałaty, kiszone ogórki, ogórki świeże, rzodkiewka, rzepa, kukurydza ale nie z puszki, świeże zioła…..
Wprowadzając warzywa do swojej diety np. brokuły należy dodawać do gotowania, kminek, majeranek świeży. Zioła poprawiają trawienie potrawy i znoszą efekt wzdęć."

Edytowane przez andziat
Czas edycji: 2010-11-24 o 13:26
Stary 2010-11-24, 13:25   #746
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Dzien dobry Kobietki!
Cały czas was podczytuje, ja w sumie urodziłam 27 października, ale wrzesniowek dzieci są juz duzo wieksze, dlatego jestem z wami w miare na bierząco.
Jeśli mozna to dołącze

Mojemu Kasjankowi odpadł pępuszek po 2 tyg., pryskałam go Octeniseptem, a pod koniec czysciłam dookoła patyczkiem
A uzywam mleczka Bebilon Comfort, probowalismy Hipp Plus, ale ciezko go tolerował.
Oczywiscie kolki nas nie omineły, ale mezus przyzwiozl z niemiec te kropelki Sab Simplex i musze stwierdzic, ze rewelacja, Nasz synek juz sie nie meczy.

Pozdrawiam Cieplutko Mamusie i wasze Pociechy

I oto Kasjanek:
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:41   #747
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Witam mamuski

...
tak viburcol od bodajże czerwca b.r. jest na receptę niestety.
Ishka a u was z tym mleczkiem to chodzi o nietolerancję laktozy czy białka?
moja znów kwęka cały dzień i puszcza bąki jak stara chyba też będę musiała coś kombinowac z mlekiem
pije ktoś może enfamil 0 Lac?
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-24, 13:55   #748
Ishka
Zadomowienie

Kootek hmm zobaczymy jak bedzie teraz z tym mleczkiem jesli bedzie to samo to pomyslimy o tym bebilonie pepti...ja juz straciłam nadzieje ze trafimy na mleczko ktore nam przypasuje...
Nasza lekarka niechetnie podchodzi do tych mleczek na recepte i jest zdania ze trzeba probowac najpierw z normalnymi tylko ze ile on ma sie jeszcze meczyc...no masakra jakas jak to mleczko mu nie pomoze to powiem zeby wypisala recepte i tyle.

Gustawek wlasnie nie wiem do konca. Bo przy nietolerancji laktozy zazwyczaj sa ostre biegunki a moj ma notoryczne zatwardzenia...
Stary 2010-11-24, 14:49   #749
ranka
Kici kici miau miau

mojej troche przeszlo po Enfamilu, z tego co mowila moja lekarka jak powiedzialam ze sa zaparcia po Bebilonie to powiedziala ze za bogate bylo.
ja tz sie dowiadywalam o przejscie ewentualne na mleko bez laktozowe ale powiedziala ze na razie nie ale jak nie bedzie przybierac, albo wysypka na skorze, lub brzydkie kupy to mam zaraz przyjsc.
_________________________ _________

pytanie z innej beczki: orientujecie sie jak to jest z PZU? mam tam polise i zlozylam dwa wnioski: jeden o kase za urodzenie dziecka i drugi za pobyt w szpitalu i za cc no i wlasnie: dostalam kase za urodzenie a za ten drugi nie i mysle sobie czy te wnioski sa ropatrywane razem czy osobno? nie wiecie moze?

Instagram mój
Stary 2010-11-24, 15:09   #750
Beata_Batumi
Zadomowienie

GUSTAWEK- ja podaję enfamil premium 1, jestem zadowolona, ale przy kolejnej wizycie zapytam pediatrę czy jest sens je kupować czy też możemy poeksperymentować z tańszymi

KOTEK- dzięki za link

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png

Edytowane przez Beata_Batumi
Czas edycji: 2010-11-24 o 15:25
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości