|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
No własnie Bratko, ja też przekazuje dalej, i dzień w dzień zapieram te plamy... Kupowałaś przez internet? czy w stacjonarnym sklepie? i gdzie? i po ile? Wiem, że pisałyście z Velluto o Ikei kiedys, ale nie jestem pewna, czy to o to ubranko chodziło
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
No właśnie to jest Ikeowe. A cena fajna - za 2 sztuki 16 zeta.
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za klikanie
jak wygram rabat, kupię Mei Taia, mąż nie będzie miał już argumentów, że nie
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Siala STO LAT, STO LAT Cytat:
Cytat:
U nas nocka okropna.Płaczki,pierdki, spanie na mnie na brzuchu.Cała noc przespała z nami w łóżku.Jak w dzień spala w swoim łóżeczku to w nocy już nie bardzo. Dziś z rana poszła mega kupa.I dobrzwe bo dziecko pospało troszkę a teraz gada i mnie zaczepia. Czy wasze dzieciaczki sie ciesza jak im pieluszke dajecie na biźkę i zaraz zabieracie?Moja ma ubaw na całego a jak sama dorwie pieluche to sobie sama tak robi i sie cieszy. |
||
|
|
|
#725 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bratko, dzięki, muszę się wybrac do Ikei po to i parę innych drobiazgów. Od razu zjem tam te pyszne kuleczki, takie malutkie klopsiki z frytkami i żurawiną ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Wczoraj o domofonach i telefoach pisałyści. To dziś u mnie musiało się to zdarzyć. Jestem w łazience (Szczepan śpi) prostuję włosy. Domofon. Zanim doszłam zadzwonił 4 razy!!!!!wrrrr!! ULOTKI!! no przecież jak dorwe gościa to mu kudły powyrywam Mały się obudził, ale szybko zasnął...
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Czy słyszałyscie o tym,ze chrzestna dziecka nie może być w ciaży?Jeśli tak to dlaczego.
|
|
|
|
#727 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#728 |
|
Konto usunięte
|
Kotbullery? ja na to koty w butach mówię
![]() Nie śpię od :/ młoda zażyczya sobie żarcia o tej porze. PO tabsach nie rzyga, ale dziwne rzeczy robi ![]() Donoszę, że uczulenie na marchew chyba poszło precz! 3 dni z rzędu dawałam, nic nie było, a dzisiaj wciągnęła prawie cały słoiczek marchwi z ziemniakami. Sialuś, najlepszego |
|
|
|
#729 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo dobra zabawa a pieluszka najlepszą przytulanką Olka jest ![]() witam nocka super bo tylko 2 pobudki ale ja nie wyspana bo koniecznie musiałam wczoraj do 1 w nocy oglądać Tristana i Izoldę - ale nie warto było filmik marniutki mym skromnym zdaniemdziś znowu pada ja się chyba pochlastam synuś mi żyć nie da chyba zapakuję go w auto i zrobię jakąś rundkę honorową Bydgoś zdrówka dla Lusi Sialka serdeczne życzonka i lekkiego kacorka po imprezie urodzinowej ![]() Dilayla my też ostatnio odkryliśmy grzyba na nowo postawionej ścianie więc potraktowaliśmy go tym preparatem co polecała susannahsunday , pomalowaliśmy farbą przeciwgrzybiczną i czekamy na rezultaty to znaczy czekamy żeby się już nie pojawił
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w tej łazience kąpiemy małą, to może ktoś słyszał o nietoksycznym środku (chyba cudów oczekuję )... bo zwykłe skrobanie + malowanie nic nie daje. grzyb wyłazi.
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no a przesądy swoim życiem żyją
|
|
#732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
w które ja nie wierzę![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315710 9]jak ktoś ma w pokoju to i tak śmiem twierdzić, że ma mniejszy problem. no kurde a jak ja mam wywietrzyć łazienkę jak ja tam okien nie mam? w tej łazience kąpiemy małą, to może ktoś słyszał o nietoksycznym środku (chyba cudów oczekuję )... bo zwykłe skrobanie + malowanie nic nie daje. grzyb wyłazi.[/QUOTE]My mielismy grzyba w pokoju.Skrobalismy,malowa lismy,psiukaliśmy i nic nie pomagało. W końcu maż zrobił stelaż,załozył płyty no i minęły 2 lata i grzyba nie widać ani nie czuć
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#734 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() -------------------------------------- dzieki dziewczyny za wczorajsze gratki dot.pol roczku wczoraj byl dzien absolutnie anty-mlekowy, juz opadalam z sil, nie chcial nawet lyka ![]() najlepsza jest kaszka z owockami, mniam, potrafi wciagnac mnostwo ![]() chyba musze zaczac wojne z norweskimi lekarzami, maly ma liszaje na zgieciu lokcia, na laczeniu stopki z noga i szyjce, pojde chyba do internisty i zazadam skierowania do alergologa, musze w koncu wiedziec co to jest i od czego
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
||
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
hej hej
Laura obudziła się dziś o 7.30.. na szczęście zasnęła po jedzeniu na ponad 4 godz![]() Krostki przy uszach zniknęły zaraz po tym jak się pojawiły... nie wiem już czy to przez kaszę manną czy przez czapkę ![]() Pogoda dziś do d... więc chyba tylko balkonowanie wchodzi w grę, kałuże że nie da się przejść:/ nie lubię mojej ulicy... Pytałyście czy gdy ma się isofix to można mocować pasami... ja tak na początku chciałam robić, że isofix + pasy ale mąż uświadomił mi że nie ma sensu, po to kupiliśmy to żeby się nie męczyć, a efekt ten sam... fotele wyposażone w ten system posiadają też taką specjalną nogę, którą opiera się o podłogę w samochodzie, dzięki temu stabilność jest jeszcze większa, szczególnie przy uderzeniach bocznych, fotelik nawet nie drgnie... Przy zapięciu pasami fotelik można przesuwać, napewno to zauważyłyście... nie jest idealnie stabilny... Sluchajcie w naszym przypadku babka nie jechała szybko a uderzenie było tak mocne, że mnie, siedząc przy małej (po środku tylnej kanapy) rzuciło na szybę z taką siłą że brak słów... a fotelik nie drgnął... Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-11-10 o 13:49 |
|
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Justin, walcz o skierowanie. Może to skaza białkowa?
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tesciowa mi powiedziala ze to zle dla nienarodzonego dziecka.. Mi sie nie chce w to wierzyc w tak jak i inne zabobony. ale akurat tak sie zlozylo ze chrzestna Blanki byla w ciazy podajac ja do chrztu i poronila.. Ale to akurat taka przykra zbieznosc. |
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315679 5]
bo dziecko odbierze zdrowie dziecku, tylko nie wiem czy nienarodzone chrzczonemu czy na odwrót... proszę Cię... chyba w to nie wierzysz? [/QUOTE]No nie wierze ale co zrobić jak przyszła chrzestna zajdzie w ciaże i mi odmowi wtedy.Moze ona też nie wierzy. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315710 9]jak ktoś ma w pokoju to i tak śmiem twierdzić, że ma mniejszy problem. no kurde a jak ja mam wywietrzyć łazienkę jak ja tam okien nie mam? w tej łazience kąpiemy małą, to może ktoś słyszał o nietoksycznym środku (chyba cudów oczekuję )... bo zwykłe skrobanie + malowanie nic nie daje. grzyb wyłazi.[/QUOTE]W łazience powinna być taka kratka w ścianie-otwór wentylacyjny-lub mieć łazienkę otwartą przez jakiś tam czas po kąpieli. Ja nie mam okna w łazience ale mam taki wentylatorek, który odprowadza wilgoc na zewnątrz domu. Ten isofix też ma takie zaczepy z tyłu co sie za siedzeniem zaczepia-takie haki, dlatego siedzenia muszą być dostosowane bo mają dziury spacjalne aby ten hak przeszedł za siedzenie. |
|
|
|
#739 | |||||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry ale naprodukowalyscie
polowy mi nie zacytowalo ale nic to....![]() Cytat:
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2314278 0]włacha, odnośnie glutenu, ile podajecie? bo ja miałam dziś zacząć ale nie wiem ile??? i na śmierć zapomniałam. mój skarb dziś kończy 5 miesięcy... data mi umknęła... a tu dzisiaj dziewiąty przecież [/QUOTE]![]() Cytat:
a tico to sama balabym sie jezdzic Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() sama sie nakrywa i udaje z ejej nie ma ogolnie lubi sie bawic pieluszka, kiedys na spacerze sie zakrywala a babka jakas zajrzala i sie drze oooojeeeej zadusi się!!!!!!!! ![]() Cytat:
sorki plizzzzzzzzz wierzy ktos jeszcze w takie brednie???????????nie no moja kolezanka wierzy......... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23156846]Kotbullery? ja na to koty w butach mówię ![]() Nie śpię od :/ młoda zażyczya sobie żarcia o tej porze. PO tabsach nie rzyga, ale dziwne rzeczy robi ![]() Donoszę, że uczulenie na marchew chyba poszło precz! 3 dni z rzędu dawałam, nic nie było, a dzisiaj wciągnęła prawie cały słoiczek marchwi z ziemniakami. Sialuś, najlepszego ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315710 9]jak ktoś ma w pokoju to i tak śmiem twierdzić, że ma mniejszy problem. no kurde a jak ja mam wywietrzyć łazienkę jak ja tam okien nie mam? w tej łazience kąpiemy małą, to może ktoś słyszał o nietoksycznym środku (chyba cudów oczekuję )... bo zwykłe skrobanie + malowanie nic nie daje. grzyb wyłazi.[/QUOTE]a pion wentylacji grawitacyjnej masz? musisz miec, kratka w tzw kominie koniecznosc! jesli nie masz to koniecznie zróbcie wentylację na zewnątrz ! Cytat:
u mamy mialam tak zalozylismy kartongips na sciane bo juz nic nei dzialalo ani psikacze ani skrobanie, wentylacja, grzybek rósl ... kilka lat bylo spokoj, ale grzybek róśł i wylazł na scianie obok.... ktoras z was pisala ze to co na scianie to tylko niewielka czesc grzyba, tak jak w lesie to co nad ziemią to tylko kwiatek, cala grzybnia jest gleboko w scianie, zimą nic nie zdzialacie, trzeba by bylo latem tynki skuc, i suszyc przez kilka tygodni.... no to sie wypowiedzialam ![]() u nas noc szalona maz wrocil z pracy i mowi ze u niego w samochodzi kumpel nocuje, kazalam mu isc po niego , no jak tak mozna?? pomimo ze u nas w kawalerce my troje to jakies wyrko mu zrobilam na podlodze ![]() przyszli , narobili szumu mala sie obudzila, polnoc byla, i nie chciala zasnac, musialam dac mleko ( nidgy nie jadla o polnocy) i jakos zasnela dzis robimy przerwe w obiadkach, samo jabluszko, bo mala trzeci dzien robi zamiast porzadnej kupy taki klocuszek suchy wielkosci.....malej sliwki... nawet pieluchy nie musze zmieniac, takie to suche... ![]() a poza tym same nowe umiejetnosci, z dnia na dzien mala nauczyla sie uderzac raczka, no wiecie jak w kolanko sie tlucze albo jak jej dlon podam fajne to i lapie sie za stopki, zdjela skarpetke dzis... dzis na spacerze bylysmy 2 godziny... mala caly czas spala teraz zjadla jabco i mleko i spi juz prawi godzine... odsypia nockę ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- szukam uzywanego krzeselka do karmienia i znalazlam tu w Warszawie takie obydwa za 100 zł myslicie ze ktore lepsze? KRZESEŁKO 1 KRZESEŁKO 2 |
|||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale obym się myliła. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315710 9]jak ktoś ma w pokoju to i tak śmiem twierdzić, że ma mniejszy problem. no kurde a jak ja mam wywietrzyć łazienkę jak ja tam okien nie mam? w tej łazience kąpiemy małą, to może ktoś słyszał o nietoksycznym środku (chyba cudów oczekuję )... bo zwykłe skrobanie + malowanie nic nie daje. grzyb wyłazi.[/QUOTE]Po kąpieli drzwi otwarte, najlepiej okno w sąsiednim pokoju też otworzyć żeby się przewietrzyło. Skoro masz wentylację to wyleci. Ważne żeby był nawiew. Kratkę w drzwiach masz?? ![]() Nosz kuuuuuurde. Poszłam na tą rehabilitację z NFZ i mi ręce opadły. Nie dość że byłam tam tylko 30 minut, to tylko przez może 15 babka mi pokazywała ćwiczenia jakie mam z małym robić, zamiast z nim ćwiczyć, to jeszcze w międzyczasie na dole wiercili udarem więc dwa razy uspokajałam małego z histerii bo się wystraszył, a na koniec się dowiedziałam że następne spotkanie w połowie grudnia mogę mieć. Żenada i już. I jeszcze mi powiedziała, że ma napięcie na karku a ostatnio neurolog stwierdził, że ładnie się wyrównał. Noż holera to jak jest w końcu. I zadała mi pytanie czy dziecko się obraca, na co odpowiedziałam że codziennie, szkoda, że nie dodałam ze sto razy na dzień, a jak by miał okazję to i dwieście by dał radę. ![]() Siala spełnienia marzeń
|
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
JAmaica, podobne sa te krzesełka, pierwszy widzialam na zywo - fajny jest
|
#742 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od kilku dni podaję dopiero kleik ryżowy. Początkowo były wzdęcia i bóle brzuszka, ale nie przestałam podawać i dzisiaj jest już dużo lepiej. Za tydzień spróbuję marchewkę z ziemniakiem. Oby dobrze przyjęła ![]() Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2315522 4] babki jak u Was wygląda kwestia ciemieniuchy? ma jeszcze któreś dzieciątko? bo my walczymy bezskutecznie. oliwka, wyczesywanie, mycie główki... niby mija, potem wraca, włoski coraz gęstsze i dłuższe, już to się robi na prawdę uciążliwe... Moja Ola nigdy nie miała ciemieniuchy. Myślę, że duża w tym zasługa szamponu, którym myję jej główkę od samego początku - Mustela w piance. Jest bardzo wydajny. Jedna butelka wystarczyła nam na 5 miesięcy (tylko, że moja Ola ma dwa włoski na krzyż ). Naprawdę polecam http://allegro.pl/mustela-bebe-szamp...306984662.html ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Mnie to pierwsze krzesełko bardziej się podoba. Ale oba są fajne. |
||
|
|
|
#743 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale zenada.......... zero wiedzy i zero pomocy Cytat:
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-11-10 o 16:55 |
||
|
|
|
#744 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie , nadrobiłam ale nie nie mam mocy pisac , padnieta jestem - cały dzien w rozjazdach w tym 2,5 godzinny spacer z małą
![]() wiec tak na szybko- byłysmy rano z zrobic morfologie , młoda była dzielna ![]() a w południe zadzwoniłam do szpitala o wyniki bo juz mnie nosiło.. Gabrysia jest zdrowa wiec tez nie martwie sie o wyniki w tutejszym osrodku..napewno sie pokryją - inaczej byc nie może ![]() wiecie co , wczoraj cieszyłam sie bo młoda usneła przed 16tą i spała do 18tej - całe 2,5 godziny ![]() usneła na całe 15 minut i cieszyła miche przez nastepne 1,5 godziny nie dając sie uspic ![]() mam nauczke , dzis tez usneła koło 16tej ale nie pozwoliłam spac dłużej niż do 17tej ![]() teraz jest padnieta ale musi wytrzymac jeszcze pół godziny ![]() do dziewczyn które mają kubek niekapek- kupiłam kubek NUKa i jak dla mnie to jest KUBEK KAPEK- po przechyleniu kapie przez chwilke jak cholera , dopiero po chwili przestaje , no ale jak młoda nim operuje na wszystkie strony to ukidana cała ![]() a jak jest z kubkiem AVENT czy kapie , czy ten z uszczelką jest naprawde szczelny ![]() Luizka - wracaj do zdrowia
|
#746 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobrze, ze chodziliście prywatnie. Czekałabyś tyle czasu na państwową rehabilitację i zamiast regularnych zajęć, byłyby comiesięczne spotkania.Cytat:
a co do niekapka kapka, ja mam z TT i jak jest uszczelka to nie kapie. Ale zdjęłam uszczelke i mały pije z niego jak z kubka normalnego.
|
|
#747 |
|
Konto usunięte
|
Bratka, faktycznie żenła
![]() Jamaico, pierwszy - ja cholernie lubię produkty babyono ![]() Młoda nie spała od 13:20 do 18:30 Na spacerze chciała, jak już wracaliśmy do domu, bez sensu, no i miałam dzisiaj z nią u mamy nocować, bo chłop imprezę w pracy ma, a nie chciało mi się samej siedzieć, ale dupka - nie chciała tam usnąć., to zawiniętą w bety zabrałam do domu i padła natychmiast ![]() No i po marchewce dalej nic A przecież jakby coś było, to po prawie słoiczku na mur beton by wylazło, nie? Idę palić w piecu, bo lodówa, 20 stopni niby, ale kuchnia ciągle na północ i nic się nie nagrzewa od słońca za dnia, niemiło jest. Wodę mam Po prawie 4 tygodniach
|
|
|
|
#748 |
|
Konto usunięte
|
Silpe, super z tymi wynikami!
A tu dowód jedzenia marchwi
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23164809]
Młoda nie spała od 13:20 do 18:30 Na spacerze chciała, jak już wracaliśmy do domu, bez sensu, no i miałam dzisiaj z nią u mamy nocować, bo chłop imprezę w pracy ma, a nie chciało mi się samej siedzieć, ale dupka - nie chciała tam usnąć., to zawiniętą w bety zabrałam do domu i padła natychmiast [/quote]Daniel mi tak ostatnio cudował u babci, wył jak kojot a spać nie chciał. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23164809] No i po marchewce dalej nic A przecież jakby coś było, to po prawie słoiczku na mur beton by wylazło, nie? [/quote]Widać jakieś podrażnienie było i po przerwie przeszło. Super. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23164809] Wodę mam Po prawie 4 tygodniach [/QUOTE]No nie mów. Jak badania? Jak jedzenie u Agu? ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23165227] A tu dowód jedzenia marchwi [/QUOTE]Próby były, to widać. A jedzenie?
|
|
|
|
#750 |
|
Konto usunięte
|
Badania wszystkie w idealnych normach. Cieszę się, pewnie, tyle, że dalej nie znam powodu niejedzenia
Dzisiaj: 4:20 200ml kaszki 9:50 słoiczek marchewki z ziemniakiem, prawie cały długo, długo nic 17 - 200ml kaszki No i teraz koło 22, może ciut później, będę ją budziła na mleko. Albo na kaszkę znów, coby bardziej treściwe to było. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

jak wygram rabat, kupię Mei Taia, mąż nie będzie miał już argumentów, że nie

bo dziecko odbierze zdrowie dziecku, tylko nie wiem czy nienarodzone chrzczonemu czy na odwrót... proszę Cię... chyba w to nie wierzysz?

filmik marniutki mym skromnym zdaniem

Żenada i już. I jeszcze mi powiedziała, że ma napięcie na karku a ostatnio neurolog stwierdził, że ładnie się wyrównał. Noż holera to jak jest w końcu. 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)