|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
#723 |
Zadomowienie
|
Też czasem czuje kłucie w okolicach pępka
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Mi to sie ogolnie tak na moj rozum wydaje ze poprostu pepolki nam wybija ku gorze
![]() ![]()
#725 |
Zakorzenienie
|
![]() Zanetaa zaczynasz od dawki najmniejszej aby się organizm przyzwyczaił, ja miałam od razu 50 tkę, 2 tg w łóżku leżałam tak mnie głowa bolała od tego i serce kołatało, ale potem było spoko. Dobrze by było, jakbyś przed następną wizytą miała nowe badania, aby było wiadomo na ile pomaga ta dawka 25.(tsh i ft4) u mnie to tak wyglądało. A idź po skierowanie do internisty, i jak będzie nosem kręcic to powiedz że to jest twoje prawo, i do kogo masz iść skoro należy Ci sie leczenie z nfz?aaa i ważne: takie skierowanie jest ważne rok, więc więcej do niej nie będziesz musiałą chodzić, a skierowanie na badania będzie wypisywał już endo. Tylko jak tak długo musisz czekać na wizytę to nie wiem...zadzwon do przychodni i zapytaj jak jest z kobietami w ciąży, u mnie mimo kolejek miesięcznych przyjmowane są od ręki. Sygine najlepszego ![]() ![]() Beatka super te ciuszki, gratuluję kolejnego tygodnia ![]() Trzymam kciuki kto ma wizytę , i gratuluję tych udanych. monia wyszczekana z Ciebie laska, opis wymiata. mamad współczuję teściowej. Moja tez na punkcie jedzenia ma zajoba, ale my mamy swoją kuchnię i nosa nie pcha czy my zjemy i co zjemy, czy ja gotuję itp.ale na dole to ich tam pilnuje i nigdzie nie wyjdzie tylko ciągle przy garach..ale tak jak mówisz, ona zawsze się domem zajmowała i tak zostało. Dużo mam dzisiaj do zrobienia a już 11. Obiad dwudaniowy z zupą, bo jutro cały dzień na uczelni wiec aby coś było, nauka, przepisanie notatek, poprasowanie ubrań na sobotnie wesele... |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Kolina
![]() ![]() Agulaaabar tutaj masz rowerek taki od 10 m-cy, moi znajomi kupili go swojemu synkowi i jezdzi w nim juz od 10 m-ca, a jeszcze nie chodzi ![]() Brumek gratuluję studniówki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Eh... a u mnie nuda
![]() ![]() ![]() ![]() A z odliczeń: 44 dni do powrotu mężulka ![]() ![]() 14 dni do wizyty ![]() 81 do porodu ![]() ![]()
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- dzisiaj pichcę fasolkę po bretońsku ![]() już mi się moczy, a ja w międzyczasie lecę sprzątać naszą furę bo zapuszczona niesamowicie a jak wróce to ugotuje fasolkę ![]() w domku mam już wysprzątane bo się z rana zabrałam za to więc w sumie dużo na dziś nie mam zajęć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przesadzają z tymi cenami troszkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja witam się z pięknego słonecznego górnego śląska, jest taki upał że szok ![]() ja już zaliczyłam zakupy na targu i w sklepie, puściłam jedno pranie , trzeba skorzystać ze słoneczka ![]() ![]() dziś przyszla reszta zakupów z all i literki do pokoju Szymka ![]() a my dziś zaczęliśmy 34 tydzień ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I wymyśliłam że jutro idę do internisty, przedstawię wyniki jakie wyszły i powiem, że byłam u endo i że potrzebuje kolejne badanie i skierowanie do endo, bo u Nas w R-rz tylko prywatnie przyjmują, a znalazłam tego samego doktorka który mnie wczoraj badał w sąsiednim mieście że przyjmuje z NFZ. Sygnie skarbie sto lat! Bezbolesnego rozwiązania, zdrowego bobaska,spełniania marzeń i przede wszystkim zdrowia, zdrowia i zdrowia! ![]() ![]() Beatka teściowa moja zrobiła wczoraj gołąbki,więc dzisiaj mam labe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | ||||
Wtajemniczenie
|
Witam Kochane.
Sygine Sto lat ![]() Brumek gratuluję studniówki ![]() I każdego rozpoczętego nowego tygodnia ![]() Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-l4511...562364358.html Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz małż maluje dekoralem i magnatem i ten drugi zdecydowanie lepiej kryje.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-05-12 o 10:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Dziubek bardzo ładne te literki z imieniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu z pytankiem do MAM DZIECIATYCH
![]() I kolejna sprawa - szczotka do włosów. Na wielu forach mamusie krzyczą, że tylko z włosia naturalnego. Z kolei jak poczytałam opinie (ponoć)specjalistów, to polecają włosie sztuczne, bo nie śmierdzi, a przede wszystkim nie gromadzi się w nich tak brud i zarazki. A jak Wasze doświadczenia? I miękkie włosie jest najlepsze? Macie jakąś konkretną sprawdzoną szczoteczkę?
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, chodzenie do prywatnych lekarzy pochłania mase pieniędzy... ech.. kiedy moja teściowa coś dobrego ugotowała.... nie pamiętam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w jakim czasie po porodzie robicie chrzciny, ile osób zapraszacie tak mniej więcej i gdzie je robicie-dom, restauracja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Krakowianki nie dam rady przyjechac ![]() ![]() miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=zanetaa88;26867116]
![]() ![]() ![]() nadrobiłam i znowu 2 strony - ja musze pracowaaaać ![]() to ja jeszcze o tej tarczycy, żeby uspokoić - tarczyca to bardzo duży jak na swoje potrzeby i odnawialny organ, wytrzymuje dużo ![]() Może porównam to do studni - jak jest susza to jest mniej wody i jak ją wyciągamy wiadrami to jest jej coraz mniej ale przecież nie zawsze studnia wysycha na amen. Potem studnia się napełnia jak są korzystne warunki ku temu. Tak samo z tarczycą - w ciąży przymuszana jest do ciężkiej pracy ale nic jej się wielkiego nie dzieje, po porodzie sobie odpocznie i będzie dalej produkować hormony potrzebne tylko matce ale już nie dziecku. Włączając Euthyrox - pomagamy tarczycy, żeby tak nie męczyła się. oczywiście, jak pisałam, część takich niedomagań ciążowych kończy się poporodowym zapaleniem tarczycy, które ustępuje po porodzie po ok pół roku. Część nie ustępuje przechodząc w chroniczną niedoczynność i wtedy do końca życia trzeba suplementować hormony, co ani nie szkodzi ani nie daje skutków ubocznych itp. takie zapalenia wychodzą albo na usg kiedy jest obniżona echogeniczność miąższu tarczycy, albo tarczyca maleje, albo podwyższone są przeciwciała. Uwagę trzeba zwracać, kiedy w ciążę zachodzi się z hashimoto, ponieważ jest wtedy ryzyko wczesnego poronienia. Z hashi trudniej też się zachodzi. uff rozpisałam się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię robienia z takich wydarzeń jak chrzest czy komunia giga-imprez. Przecież to nie wesele!
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam poprzednio szczotkę z włosia i faktycznie dziwnie pachnia w połaczeniu w oliwką.Teraz kupiłam sztuczną. dziubek to duża imprezka się czykuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-05-12 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Ja chrzciny planuję robić gdzieś we wrześniu, czyli jakieś 2m-ce po porodzie. Co sie baaaardzo nie podoba mojej teściowej "bo trzeba jak najwcześniej", ale ja się nie przejmuję jej "radami"
![]() A zapraszamy tylko naszych rodziców, rodziców chrzestnych ze swoimi drugimi połówkami i tyle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
zaneta jeszcze jedno
jeśli endo zlecił ci komplet badań to znaczy że trafiłaś na naprawdę dobrego i lepiej się go trzymaj. Większość zleca TSH i resztę ma w nosie. możesz iść do internisty ale pewnie da Ci skierowanie na samo TSH, na resztę zwykle nie dają ;( I jak będziesz robić badania to nie bierz rano tabletki!!!!! to ważne.!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak zareaguje Filip? czy bedzie bardzo zazdrosny? czy dam radę poswięcić mu wystarczająco dużo czasu? teraz on jest nasze oczko w głowie, a potem bedziemy mieli dwa oczka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie rób zapasów, kup sobie jedną paczkę i zobaczysz czy ci podpasuja, ja wypróbowywałam z różnych firm, teraz kupiłam sobię paczkę z TT. Co do szczoteczki to ja mam taką najzwyklejszą babyono chyba z miękkim włosiem, sztucznym, ale tu chyba filozofii nie ma i każda bedzie dobra ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-12 o 11:18 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.