Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-10, 09:33   #721
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Moria my zostawiamy małą z moją mamą dość często albo sprzedajemy ją mojej siostrze na spacer mało tego byliśmy z tż na weselu 23 czerwca i mała była z moją mamą 2 dni. Cały czas o niej myślałam ale ona chyba o mnie nie lepiej to zniosła ode mnie. Nie płakała, nie marudziła...no zupełnie nic. Dobrze jej z babcią

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 09:39   #722
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

zosiaaa wszystkiegp najlepszego z okazji rocznicy

amarcia jak chcesz karmić piersią, to musisz przeczekać, czasem dzieci podczas skoku dziwnie jedzą, niektóre nie chcą w ogóle, inne cały czas mają suta w buzi ...

asiak1981 pytałam o wagę Wojtusia, bo pamiętam, że ostatnio już tak dużó ważył
no ale on chyba najcięższy na wątku był
Zosi nie kładę w dzień już, parę razy próbowałam jak była zmęczona, to ziewa w łóżku ale zasnąć nie chce, wieczorem czasem jest marudna, ale to jak ma intesywny dzień, ładnie zasypia wieczorkiem, tylko trochę mniej spokojne noce ma, nie wiem czy to związane z brakiem snu w dzień, czy ze względu na pojawienie się siostrzyczki
za super nocki bez pieluchy dla Kasi, a to się jakoś uczy dzieci ? czy trzeba czekać aż samo przyjdzie ???
Zosia w nocy sika, ale rano czasem się budzi i pierwsze co robi to woła siusiu ...
Co do butelki to Zocha już dawno nie wie co to jest kiedyś zapomniałam kubka z samochodu i dałam jej mleko w butli to nie umiała wypić już, ciamkała tak śmiesznie
polecam TAKI kubek, w nim podaję mleko rano i wieczorem

agnieszka_pe25 mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie lepszy dla Ciebie i Norbiego

moria44 ja nie zostawiałam Zosi z nikim, poza nocą (bo całą noc przesypiała), teraz też raczej nie będę, bo po pierwsze nie mam z kim, a po drugie boję się że mi dziecko popsują jakaś taka dzika matka ze mnie
teraz jak już Zosia ma dwa latka to mam mniejsze opory, ale dopiero teraz

atiz we wrocku burza ??? w wlkp też pogoda nie za ładna dziś, ale jeszcze nie pada

Dzień dobry

w nocy się popłakałam jak Gabulek wiercił się o 1, bo myślałam. że już się budzi na jedzenie,
a to tylko pierdki były
(swoją drogą zachowuję się tak jakbym miała rasowe PMS brzuch też mnie tak boli, ale już z tydzień )

Dziś Gabrysia kończy 2 miesiące

podwójne mamy, czy Wy też czujecie, że zaniedbujecie swoje pierworodne dzieci ?????
bo ja czasem tak czuję i mi z tym źle ....

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość

Ja mam inne pytanko: co sądzicie o wzięciu malucha (6 tygodni) do basenu?? Ma być dziś prawie 35 stopni i chętnie bym się trochę popluskała z małą. Ale nie wiem czy to dobry pomysł...
jeżeli to basen w domu, taki ogrodowy to ja bym brała,
ale taki publiczny to raczej jeszcze nie ....
ale to moje zdanie

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-10 o 09:41
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 10:09   #723
amarcia
Wtajemniczenie

wiem, o czym mowisz andziot...
moze nie zaniedbywanie,ale to uczucie, gdy koniecznie w pierwszej kolejnosci trzeba zrobic cos przy malej i starsza musze odeslac ze slowami 'pozniej' lub 'za chwile'... ta mina, gdy odchodzi taka smutna... czasem nie mozna inaczej, ale boli serduszko
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 10:37   #724
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

podwójne mamy, czy Wy też czujecie, że zaniedbujecie swoje pierworodne dzieci ?????

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

ale to moje zdanie
Basen taki przy domu. Publicznych to ja sama nie lubię
Mnie też czasami smutno, że zaniedbuję starszą córę, ale ona dość dobrze to znosi. Ostatnio się dopytuje, kiedy znów pojedzie "do dziadków i babciów" czyli do rodziny męża
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 10:47   #725
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Ale traumę dzisiaj przeżyłam Jechałam z Pepe na działkę do moich rodziców. Fotelik mam za siedzeniem pasażera.
Facet w punto wyjechał mi nagle z prawej strony, depłam ostro po hamulcach i odbiłam w lewo. Gdyby nie refleks, to uderzyłby centralnie w tył, gdzie był Pepe. Autem tak szarpnęło, że Pepe się wystraszył i poryczał, przedni fotel odbiło mi na szybę, wszystkie manele poleciały do przodu. Ja też się poryczałam, jak zorientowałam się co mogło się staćChyba długo mi się to będzie śniło. Strzeżonego Pan Bóg strzeże
A paropos Pana Boga, to my będziemy chrzcić za równe 3 tygodnie. Wczoraj TŻ był u księdza i już wstępnie pozałatwiał. Lokal też mamy.
Chrzcimy, bo chcemy i nie mamy co do tego, że powinniśmy żadnych wątpliwości

Piotruś z mamą na działce, a ja wróciłam do domu, aby coś zrobić, min. papiery. Zaraz kończę, drukuję, co trzeba i może jeszcze coś w domu ogarnę, bo zaczynamy zarastać brudem bardzo powoli Kiedyś byłoby to nie do pomyślenia. Jak taki mały brzdąc może pozmieniać priorytety i przyzwyczajenia
o matko dobrze ze nic sie nie stalo
ale wyobrazam sobie ten stres...

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
przyszlam po pocieszenie... trace pokarm - powtórka z historii myslalam,ze po normalnym porodzie chociaz do trzech miechów dociagne, ale niestety tak mi smutno nooo...
mala od kilku dni niespokojna, zwalalam wszystko na skok, ciagle przy cycu. dzis po spaniu nakarmilam z jednej U - costam pojadla i ryk, dałam druga - to samo. wydawalo mi sie, ze jeszcze mam i mala nie chce jesc, wiec zaczelam sciagac - ledwo 20ml z obu. nie wytrzymalam i zrobilam butelke - wypila 90!
a dokarmiasz butla?czy tylko cyc?
ja mysle zebys nie dawała butli i wyglada to na skok
podpisuje sie rekami i nogami pods tym co napisała andziot
dziecko wisi na cycu zeby dopasowaC LAKTACJE
ja karmie tylko piersia i maly sie najada ale nie scisagnełabym chyba duzo laktatorem
trzymaj sie i badz wytrwała
a jalk zaczniesz butla karmic absolutnie nie czuj sie gorsza
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
phi...
moja koleżanka urodziła w nocy w domu, bo była pewna, że wytrzyma do rana...
kolega mojego tz odebrał poród zonie w domu to idz dziecko jest chyba 2 tyug starsze od sebka
nie zdazyło pogotowie dojechac
ta dziołuszka poszła do łazienki i poczuła główkę miedzy nogami i parła
i mąż odebrał pępowinę zawiązał sznurówka czy cos jak na filmie
po chwili przyjechało pogotowie ale dziecko było juz na swiecie
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
zosiaaa wszystkiegp najlepszego z okazji rocznicy

amarcia jak chcesz karmić piersią, to musisz przeczekać, czasem dzieci podczas skoku dziwnie jedzą, niektóre nie chcą w ogóle, inne cały czas mają suta w buzi ...

asiak1981 pytałam o wagę Wojtusia, bo pamiętam, że ostatnio już tak dużó ważył
no ale on chyba najcięższy na wątku był
Zosi nie kładę w dzień już, parę razy próbowałam jak była zmęczona, to ziewa w łóżku ale zasnąć nie chce, wieczorem czasem jest marudna, ale to jak ma intesywny dzień, ładnie zasypia wieczorkiem, tylko trochę mniej spokojne noce ma, nie wiem czy to związane z brakiem snu w dzień, czy ze względu na pojawienie się siostrzyczki
za super nocki bez pieluchy dla Kasi, a to się jakoś uczy dzieci ? czy trzeba czekać aż samo przyjdzie ???
Zosia w nocy sika, ale rano czasem się budzi i pierwsze co robi to woła siusiu ...
Co do butelki to Zocha już dawno nie wie co to jest kiedyś zapomniałam kubka z samochodu i dałam jej mleko w butli to nie umiała wypić już, ciamkała tak śmiesznie
polecam TAKI kubek, w nim podaję mleko rano i wieczorem

agnieszka_pe25 mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie lepszy dla Ciebie i Norbiego

moria44 ja nie zostawiałam Zosi z nikim, poza nocą (bo całą noc przesypiała), teraz też raczej nie będę, bo po pierwsze nie mam z kim, a po drugie boję się że mi dziecko popsują jakaś taka dzika matka ze mnie
teraz jak już Zosia ma dwa latka to mam mniejsze opory, ale dopiero teraz

atiz we wrocku burza ??? w wlkp też pogoda nie za ładna dziś, ale jeszcze nie pada

Dzień dobry

w nocy się popłakałam jak Gabulek wiercił się o 1, bo myślałam. że już się budzi na jedzenie,
a to tylko pierdki były
(swoją drogą zachowuję się tak jakbym miała rasowe PMS brzuch też mnie tak boli, ale już z tydzień )

Dziś Gabrysia kończy 2 miesiące

ale to moje zdanie
andziotku ja tez nie chce zostawiac sebka z nikim
choc teraz juz jest lepiej bo na poczatku jak ktos go brał na rece to myslalam ze zabije
bo jak MOJE DZIECKO mi brac na rece? MOJE?? przeciez tylko ja umiem je trzymać:P
ale juz zluzowałam choc nie wiem czy bym zostawiła go z kims. na pewno nie z moją matką

andziotku stosujesz ten krem z eveline? bo ja sie boje przy karmieniu ale to chyba nie ma wpływu??
tak sie zastanawiam czy sobie zrobic grzanki na sniadanie takie smazone na patelni z szynką i serem
albo tosty
choc tosty chyba bezpieczniej

wydaje mi sie ze sebek jest w trakcie skoku albo juz mu sie konczy
co prawda nie je czesto
bo wczoraj przez cała dobe jadł tylko 6 razy!
5:00
7:30
10:00
13:50
16:55
19:54

i potem dopiero o 00:30.
ale mialam wczoraj problem z usypianiem i w nocy po karmieniu o 3 30 sie obudził i zabawa w najleszpe
i stękanie jak ja to kocham

i wczora chyba odkrył swoje rączki

mielismy wczoraj gości
(siostra tż jej mąż (ktory bedzie chrzestnym) i ich 4 dzieci) o dziwo chłopcy okazali się super opiekuńczymi kuzynami a chrzestny sebka zaklinaczem dzieci. sebus spał prawie cały dzien dzieki niemu:P
Stary 2011-07-10, 10:54   #726
matallewar
Zakorzenienie

aga_pe Zgadzam się z Eve - kłótni nie ma, tylko różne zdania i na wszelki wypadek zakończyłyśmy, żeby kłótni nie było

Scio To jak wrócę do domu, to zeskanuję to, co dostałam od dietetyczki.

Eve Też chcę zobaczyć Olka-marynarza Gdzie je dodałaś, nie widzę

moria My już byliśmy w kinie i 2 razy na zakupach - z Edzikiem została moja mama i było dobrze
Pamiętaj, że teściowa wychowała Twojego tż, więc na pewno wie, jak się dzieckiem zająć

aga_pe Też tak czasem mi się zdaje, że strasznie negatywnie na wszystko patrzę... Ale fakt, że Edzik, mimo tego, że jest ciężko, to ostatnio najbardziej pozytywna część mojego życia
Miłego pływania Zazdroszczę, też bym popływała

atiz Dokładnie, zgadzam się w pełni Najważniejsze, żeby był dobrym człowiekiem

andziot z okazji 2 m-ca Gabi

Grazin Dopisz nam Gusię z Nadiunią do listy

U nas noc standard - pobudki 2:30 i 6.
Teraz maruda i do tego burza idzie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 11:00   #727
martynka89
Zakorzenienie

Z karmieniem piersia zgadzam sie, ze maluch wiecej sam sobie wyciagnie mleka niz laktator. Widze po sobie, ze sciaganie laktatorem idzie mi do pewnego momentu bardzo szybko (sciagam okolo 60-70ml z jednej piersi w ciagu 5 minut) ale po tem mleko momentalnie przestaje leciec mimo, ze mleko w piersiach dalej mam bo jak nacisne na piers to kropelki wylatuja. Nie wiem czemu nie moge go sciagnac laktatorem, ale wiem, ze jak by mala pila z U to na pewno by sobie to mleczko wyciagnela.

Mala dzisiaj obudzila sie po 4 a pozniej dopiero po 9. Wypila 80ml mojego mleka i spi, tylko ciekawe jak dlugo pospi bo w dzien budzi sie na jedzenie czasem co dwie godziny. Ale ciesze sie, ze tyle je bo w piatek byla wazona i jeszcze nie wrocila do wagi z porodu. Wazyla ponad 3600 pozniej spadla na 3400 a w piatek wazyla prawie 3600 wiec w przyszlym tygodniu znowu beda ja wazyc.

A co do zostawiania komus dziecka pod opieka, to jak by byla tu moja matka to jej moze bym zostawila, chociaz byloby mi szkoda zostawic takiego maluszka, ale nikomu innemu na pewno bym malej nie zostawila.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 11:41   #728
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Rozumiem Twoje stanowisko i szanuję je. Tak więc skończmy na tym temat, bo faktycznie jest drażliwy. Współczuję ci kolek maleństwa... Odpoczęłaś w nocy choć troszkę??

Ja mam inne pytanko: co sądzicie o wzięciu malucha (6 tygodni) do basenu?? Ma być dziś prawie 35 stopni i chętnie bym się trochę popluskała z małą. Ale nie wiem czy to dobry pomysł...
Weredko sama sie zastanawiam od paru dni! Chetnie bym zanurzyla norberta ale on nietrzyma jeszcze lepkai jakos to mnie wstrzymuje.

Bylam,plywalam 50min bez przerwy
jestem podirytowana,zazenowana i wkurzona
nieczuje ani zmeczenia,ani zeby mi sie miesnie nawet rozgrzaly
doszlam do wniosku ze chyba jestem tlusta jako oczko w rosole i mimowolnie unosze sie na wodzie

A w stroju~starym jednoczesc.~wygladam:

Czekam na tankini,moze bedzie ciut lepiej

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

andziot
ja mam regularny PMS od 2mcy
tak! Tez czuje ze zaniedbuje starszego!!!
ale on zostal bratem w wieku 5lat,
wierze ze mu ciezko z jedynaka i gwiazdy w rodzinie
stac sie bratem, gwiazdorzy u dziadkow, oni go biora wszedzie
umilaja czas,a ja na to pozwalam i tak rekompensuje
w pt bedzie tz to na przemian bedziemy mu urganizowac czas TYLKO dla niego,bez norberta(kino,plac zabaw,basen)

mattal
wiem co masz na mysli,
wiem jak ci musi byc ciezko,dominik mail kolki codziennie do 6mcy

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

zapomnialam, najlepszego dla gabi!! Na dwa mce!!
Stary 2011-07-10, 11:47   #729
moria44
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczynki za pocieszenie

Wcale a wcale nie mam ochotę Iguśki zostawiać nawet na godzinę No ale z drugiej strony fajnie będzie wyjść tylko z TŻ'tem, my przed narodzinami Igusi baaardzo często chodziliśmy do kina a teraz statystycznie wyjdą nam 4 wyjścia na rok bo Igutka za tydzień 12 tydzień skończy

Przyznam Wam się, że podczytuję ostatnio pierwsze strony poczekalni Super się czyta Dywagacje na temat płci, tego co kto je i jak się czuje Właśnie jestem na poście naszej drogiej mary, która to poszła do ginka z jakąś dolegliwością a wyszła z fasolką

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 11:48   #730
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Scio To jak wrócę do domu, to zeskanuję to, co dostałam od dietetyczki.

Ma pytanie używałyście tych pasów poporodowych. Mama mnie namawia, zebym sobie kupiła

Co do zostawiania, z moją mamą jak najbardziej - raz ją już zostawiłam, jak musiałam do US jechać. Jakoś nie mam oporów do zostawiania małej

Naszykowałam Agatce śliczną sukienke na dziś, a tu się pogoda zepsuła burza była

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 12:11   #731
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
andziotku stosujesz ten krem z eveline? bo ja sie boje przy karmieniu ale to chyba nie ma wpływu??
tak sie zastanawiam czy sobie zrobic grzanki na sniadanie takie smazone na patelni z szynką i serem
albo tosty
choc tosty chyba bezpieczniej
nie mam tego kremu (jeszcze)
ja się za bardzo na razie sobie nie przyglądałam, ale wczoraj przymierzałam krótkie spodenki i się okazało
myślałam, że jest lepiej z moim cellu-cellu
myślę, że tam się nic nie wchłania aż tak głęboko ...

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
[/COLOR]andziot
ja mam regularny PMS od 2mcy
tak! Tez czuje ze zaniedbuje starszego!!!
ale on zostal bratem w wieku 5lat,
wierze ze mu ciezko z jedynaka i gwiazdy w rodzinie
stac sie bratem, gwiazdorzy u dziadkow, oni go biora wszedzie
umilaja czas,a ja na to pozwalam i tak rekompensuje
w pt bedzie tz to na przemian bedziemy mu urganizowac czas TYLKO dla niego,bez norberta(kino,plac zabaw,basen)
no tu u dziadków Zosia też ma dużo atrakcji, w sumie dlatego tu przyjeżdżamy ...
ja czasem mam wyrzuty sumienia, jak Gabi leży koło mnie i się z nią bawię i czuję taki MEGA przypływ miłości do niej, a w tym momencie Zosia się nudzi i jęczy, albo ktoś inny się nią zajmuję ... wtedy mi się tak przykro robi, że się tak zachwycam malutką a duża jest gdzieś z boku

słońca nie ma,
duszno strasznie jest,
Gabrysia odsypia wczorajszy dzień ...
chyba zostajemy u dziadków do jutra

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

moria natchnęłaś mnie i też zajrzałam na poczekalnie .....
w ogóle jak to wygląda wszystkie czekają na potwierdzenie ciąży a na avatarach już dzidzie piekne

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-10 o 12:16
Stary 2011-07-10, 12:42   #732
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

prosze niech mi ktos przypomni wymiary i date ur Nadii og Gusi bo nie moge znalezc a uzupelnic cza
Stary 2011-07-10, 12:47   #733
MoniaK
Zakorzenienie

Dzień dobry
Witam się z doskoku abyście o mnie nie zapomniały

Muszę doczytać bo prawie dwa dni mnie nie było i tyleee zaległości Tak więc przepraszam, że nic ciekawego nie napiszę ale nie jestem w temacie
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 12:54   #734
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Dzień dobry !!

Mój Adrianek ma problem z suchą skórką. Oilatum nie pomagało i lekarka przepisała składniki na maść... Co prawda z twrzyczki troszkę mu zeszło, ale na ciałku poprawy nie widać... Czy to może być od proszku do prania ?? Czy jakieś inne uczulenie ?? Bo tam, gdzie ma odkryte (buzka, dłonie) to wszystko się goi...

Moria pocieszę Cię. Ja nie mam z kim w ogóle dzidzi zostawić nawet jakbym chciała . A o wyjściu do kina mogłabym zapomnieć
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 13:10   #735
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

andziot
mam tak samo... tez mi przykro
ale z drugiej strony jak domi byl maly to tez przezywalam nim taki zachwyt...
ja pojde o krok dalej,jest glupio i zle samej przed soba,ale....
norbert jest o wiele bardziej "moj" niz domi, domi od poczatku byl wpatrzony w tz tak jak norbi teraz we mnie.
Niestety jest inaczej i wplywu na to niemam.
Mam nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzi?

Zarzuce temat

Kiedy planujecie zamiecnic gondole na spacerowki?
nasza jest mala,norbi jak lezy wyciagniety zajmuje prawie cala,a z kocykiem i pielucha to juz wogole na styk. Mysle ze ja go w sierpniu przerzuce do spacerowki
Stary 2011-07-10, 13:14   #736
mamaoptymistka
Zadomowienie

Andziot u nas mąż miał urlop w czerwcu i teraz też ma więc organizuje starszemu fajnie czas, poza tym chodzi też na półkolonie. Ale jak to się wszystko skończy to może być różnie bo nie chcę aby na bajkach cały dzień siedział. Myślę że u nas jest trochę łatwiej bo jednak mój syn ma 6 lat i sobie doskonale sam czas potrafi organizować a Twoja Zosia to jeszcze malutka.Wczoraj pytalam starszego czy mu brakuje mamy a on powiedział że mało się tulimy na co ja zapytalam dlaczego tak jest i od razu powiedziałam bo Ty masz wiele zajęć i rzadko do mamy przychodzisz, przyznał mi rację i uznał że rzeczywiście dużo ma do zrobienia każdego dnia.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:

Jak będzie sam stabilnie siedział dopiero wtedy tyle że ja mam dużą gondolę więc problemu nie ma

aha jeszcze chciałam dodać że w takie upalne dni jak dziś nie ma się co dziwić że dziecko pije często skoro karmimy tylko UU to musi się napić jak mu gorąco

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-10 o 13:21
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 13:21   #737
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Zarzuce temat

nasza jest mala,norbi jak lezy wyciagniety zajmuje prawie cala,a z kocykiem i pielucha to juz wogole na styk. Mysle ze ja go w sierpniu przerzuce do spacerowki
Mysle, ze jak mala skonczy 3 miesiace. Mam spacerowke rozkladana na plasko a gondole od wozka mam dosyc mala i nie chce zeby cora miala ciasno.

Pytanie do mam butelkowych
Czy wasze dzieciaczki tez sie czesto krztusza jak pija z butli? Moja mala krztusi sie srednio raz albo dwa dziennie. Nie mocno ale troche mleka jej zalatuje, chwile sobie pokaszle i jej przechodzi. Smoczki do butelek mam te o najmniejszym przeplywie wiec nie wiem, co moge zrobic zeby sie tak nie dzialo. Mala sobie spokojnie pije a w pewnym momencie mocniej zaciaga smoczek i jej mleczko zalatuje.
Stary 2011-07-10, 14:13   #738
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
andziot
norbert jest o wiele bardziej "moj" niz domi, domi od poczatku byl wpatrzony w tz tak jak norbi teraz we mnie.

Zarzuce temat

powiem Ci że ja też mam wrażenie, że Gabrysia jest bardziej "moja" bo jest tylko na piersi, Zosia jadła z butelki więc mężul ją też karmił, a teraz to ja więcej czasu spędzam z Gabrysią, mężul musi zająć się Zosią ... tyle, że brak mi troszkę mojej Zosieńki ....

co do spacerówki:
Gabrysia też już prawie całą gondole zajmuje, szybciej wyrośnie niż Zosia, ale nasza spacerówka rozkada się na płasko więc ja nie widzę problemu żeby przesadzic ją jeszcze zanim usiądzie ... kiedy to zrobie ? jak będzie małej ciasno

Zosia lepiła z babcią kluski leniwe

teraz wszyscy oglądają formułę,
Gabrysia próbuje zasnąć

Stary 2011-07-10, 14:30   #739
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za pocieszenie

Wcale a wcale nie mam ochotę Iguśki zostawiać nawet na godzinę No ale z drugiej strony fajnie będzie wyjść tylko z TŻ'tem, my przed narodzinami Igusi baaardzo często chodziliśmy do kina a teraz statystycznie wyjdą nam 4 wyjścia na rok bo Igutka za tydzień 12 tydzień skończy

Przyznam Wam się, że podczytuję ostatnio pierwsze strony poczekalni Super się czyta Dywagacje na temat płci, tego co kto je i jak się czuje Właśnie jestem na poście naszej drogiej mary, która to poszła do ginka z jakąś dolegliwością a wyszła z fasolką
My zostawiliśmy 2 razy Hanię : raz z moją mamą jak u nas była przez tydzień i raz z Teściową u nich w domu. Zdecydowanie wolę żeby jeżeli jest potrzeba, to ktoś z Nią został u nas w domu. Wydaje mi się, że jednak dziecko woli własne kąty...A jak Wam się wydaje?

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !!

Mój Adrianek ma problem z suchą skórką. Oilatum nie pomagało i lekarka przepisała składniki na maść... Co prawda z twrzyczki troszkę mu zeszło, ale na ciałku poprawy nie widać... Czy to może być od proszku do prania ?? Czy jakieś inne uczulenie ?? Bo tam, gdzie ma odkryte (buzka, dłonie) to wszystko się goi...

Moria pocieszę Cię. Ja nie mam z kim w ogóle dzidzi zostawić nawet jakbym chciała . A o wyjściu do kina mogłabym zapomnieć

Nam na suchą skórę pomógł Alantan.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
andziot

Zarzuce temat

Myślę, że tak koło końca sierpnia, początek września przesadzimy się na spacerówkę, bo Hania jest dość długa.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 14:33   #740
Eve1603
Zakorzenienie

Hej

Andziot
buziaczki dla Gabryni

Ja w sumie nie mam problemu, ze "zaniedbuje" Olka, ale czasami jak na niego krzykne albo odsuwam w obawie, ze skrzywdzi Maye, to za moment czuje ogromna przykrosc, ze tak robie - do tej pory byl przytulany az do bolu wypieszczony, wycalowany, a teraz jednak jest troszke z boku, choc oboje z tzem staramy sie zeby tak nie bylo.

Co do zostawiania dzieci - nie mam problemu, bo nie mam z kim zostawic Juz kiedys pisalam, ze pierwszy raz wyszlam gdzies bez dziecka po ponad roku od jego urodzenia - jak bylismy w Polsce
Ciezko mi czasami, ze nie mam mozliwosci nigdzie wyjsc, choc w pewien sposob przyzwyczailam sie do tej sytuacji na tyle, ze uwazam ja za naturalna.
Nie mam pojecia jak to jest isc gdzies bez wozka

Olus dziekuje wszystkim zakochanym w nim wizazowym wielbicielkom

Gondolka - ja mam dosc duza, Olek miescil sie w niej jak mial 6-7 miesiecy, wiec teraz tez pewnie tak bedzie. Troche inaczej sprawa wyglada w podwojnym wozku bo tam w sumie mam siedzisko, ktore mozna ustawic na plasko, wiec problemu gondoli nie mam, choc nadal twierdze, ze powinnam dokupic miekka gondole dla wlasnej wygody (latwiej byloby mi Maye wkladac i wyjmowac z tego wozka).

Mayka znowu mi zaszalala w nocy, ona ma jakis problem o 3 i jak sie budzi na jedzenie, to pozniej czesto nie spi do 6-7 no a ja z nia

Ide... sie ubrac bo nadal w pizamie latam, ale za to pranie zrobione, poprasowane, sprzatniete, tz gotuje, Olek i Maya spia, a ja mialam czas na wizaz i innej fejsbuki

Moria
dzieki za wyjasnienie odmiany Mai/Mayi

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 15:08   #741
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
My zostawiliśmy 2 razy Hanię : raz z moją mamą jak u nas była przez tydzień i raz z Teściową u nich w domu. Zdecydowanie wolę żeby jeżeli jest potrzeba, to ktoś z Nią został u nas w domu. Wydaje mi się, że jednak dziecko woli własne kąty...A jak Wam się wydaje?

Ja też wolę jak ktoś zostaje w domu z małą. Przede wszystkim wszystko jest pod ręką - pampersy, ciuszki, łóżeczko. I nie trzeba się z tym wszystkim zbierać.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 15:10   #742
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
andziot

Zarzuce temat

Ja nie wiem. Edzik się mieści spokojnie, chociaż jak się wyprostuje, to dużo miejsca nie zostaje.
Ale nie sprawdzałam, czy nasza spacerówka rozkłada się na płasko...
Planowałam jak usiądzie, ale nie wiem, czy dotrzyma.

Do tego spacerówka nie zmieści się nam do samochodu...
Idę, bo mały płacze.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 15:19   #743
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

E
Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Andziot u nas mąż miał urlop w czerwcu i teraz też ma więc organizuje starszemu fajnie czas, poza tym chodzi też na półkolonie. Ale jak to się wszystko skończy to może być różnie bo nie chcę aby na bajkach cały dzień siedział. Myślę że u nas jest trochę łatwiej bo jednak mój syn ma 6 lat i sobie doskonale sam czas potrafi organizować a Twoja Zosia to jeszcze malutka.Wczoraj pytalam starszego czy mu brakuje mamy a on powiedział że mało się tulimy na co ja zapytalam dlaczego tak jest i od razu powiedziałam bo Ty masz wiele zajęć i rzadko do mamy przychodzisz, przyznał mi rację i uznał że rzeczywiście dużo ma do zrobienia każdego dnia.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Jak będzie sam stabilnie siedział dopiero wtedy tyle że ja mam dużą gondolę więc problemu nie ma

aha jeszcze chciałam dodać że w takie upalne dni jak dziś nie ma się co dziwić że dziecko pije często skoro karmimy tylko UU to musi się napić jak mu gorąco

A rozklada sie na plasko? Fajnie ze macie polkolonie,my musimy sie grupowo naprodukowac zeby jakos zorganizowac malemu czas
eve
A uzywasz tego podwojnego? Czy wozisz tylko maye?

Dziewczyny dzieki za odpowiedz,nasza tez sie rozklada na plasko,jest sztywna pod pleckami,ale jednak nie jest tak przytulna jak gondolk.

Dzisiaj znow fantastyczny dzien. Pije co 2h,a spi po 20min.
Stary 2011-07-10, 15:25   #744
Paulizia
Wtajemniczenie

Witam niedzielnie

Antek 'opala' sie na ogrodku z babcia, a mamuska ma czas troche poplotkowac z wizazowymi przyjaciolkami

U nas nocka ok. Mlody byl troszke niespokojny, ale spal pieknie
Dosc duzo je, bo czasem potrafi wypic 220ml i nic nie ulewa... i tu moje pytanko... czy to normalne? On jest dosc duzym dzieckiem, nie jest gruby, dobrze przybiera... no i czasem [szczegolnie wieczorem] zjada nam 220ml a ma prawie 6 tygodni nie wiem czy mam sie martwic... no ale skoro nie ulewa
Stary 2011-07-10, 15:29   #745
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
andziot

Zarzuce temat

ja juz nie woze malutkiejw godnoli tylko albo w foletiku albo w spacerowce rozlozonej na plasko
po1 nie lubi gondoli, nie chce wniej spac i ryczy
po drugie, juz jest na nia za duza :P
i goraco w niej

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Mysle, ze jak mala skonczy 3 miesiace. Mam spacerowke rozkladana na plasko a gondole od wozka mam dosyc mala i nie chce zeby cora miala ciasno.

Pytanie do mam butelkowych
Czy wasze dzieciaczki tez sie czesto krztusza jak pija z butli? Moja mala krztusi sie srednio raz albo dwa dziennie. Nie mocno ale troche mleka jej zalatuje, chwile sobie pokaszle i jej przechodzi. Smoczki do butelek mam te o najmniejszym przeplywie wiec nie wiem, co moge zrobic zeby sie tak nie dzialo. Mala sobie spokojnie pije a w pewnym momencie mocniej zaciaga smoczek i jej mleczko zalatuje.
tak, olenka jak pije mleczko to czesto co kazde karmienie sie zakrztusza

u nas znowu kupka 3 dni temu byla
jak do wieczora nie zrobi, czopek

ja bylam na 11 na silowni
spocilam pupe
zachcial mi sie od wczoraj ogladac horrory
i dzisiaj wieczorem tez bede ogladavc
Stary 2011-07-10, 15:32   #746
martynka89
Zakorzenienie

Czy mozna przekarmic dziecko mlekiem z piersi? Bo mala dzis pije wiecej i czesciej niz zwykle, podejrzewam, ze przez pogode bo jest cieplo i duszno, ale nie wiem czy moge jej dawac tyle mleka.
Stary 2011-07-10, 15:33   #747
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

spice
zdecydowanie tak, zarrowno domi jako niemowle i norbi teraz maja tak ze bycie po za domem ok~ale wchodzi sie do domu,dziecko sie rozglada i czesto mija placz,niepokoj itd. A czasem nawet widze ze mu sie gdzie ewidentnie niepodoba, wychodzi sie z danego miejsca i dziecko ma pelen relaks
Stary 2011-07-10, 15:39   #748
Eve1603
Zakorzenienie

Agnieszka
jak jest tz - czyli w weekendy, to Maya jezdzi w "normalnej" gondoli, a Olas w parasolce, na rowerku, albo pieszo, a podwojnego uzywam w tygodniu - oboje siedza w wozku jak idziemy do miasta, puszczam Olka w parku zeby sie zmeczyl

Paulizia
220 az trudno mi uwierzyc bo Olek wypija 240

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 15:54   #749
dorkabl
Zadomowienie

matall ja tez chętnie spojrzę co tam na tej dietce masz

zna któraś z was krem na piersi dla matki karmiacej? Oprócz musteli, bo mnie nie stać
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-10, 16:03   #750
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
matall ja tez chętnie spojrzę co tam na tej dietce masz

zna któraś z was krem na piersi dla matki karmiacej? Oprócz musteli, bo mnie nie stać
ja w szpitalu kupilam purelan
ok 40 zl
albo bepanten kilkanascie zl

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości