|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Pestuś- gratulacje!! Dużo zdrówka dla Ciebie i Malutkiej
Cytat:
![]() A Indygo oczywiście pozdrowiona i smsowo ucałowana od wszystkich ![]() Cytat:
A zupa mleczna ![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż ja bym tak nie mogła. No ale teraz jak tż ma się do Ciebie przeprowadzić, to już będziecie razem- we trójkę A w ogóle to on wie, ze się do Ciebie przeprowadza?
|
||||
|
|
|
#722 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zobaczymy co z tego wyjdzie![]() Cytat:
![]() dobra to idę pisać i robić obiadek ![]() a dzisiaj teście się zapowiedzieli obejrzeć w końcu to nasze mieszkanko po prawie miesiącu od przeprowadzki a mieszkamy jakieś 500m od siebie w tym samym mieście
|
|
|
#723 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pozdrów jaCytat:
Malgosia a używasz http://www.nokaut.pl/medycyna-konwen...osa-20-ml.html ?? bo zastanawiam sie czy kupic i jesli uzywasz to jak czesto przy kazdym czyszczeniu noska??![]() pisałam do martusi199 jak sie czuja i kiedy wracaja do domku ![]() martusia napisała: "czujemy sie dobrze. dzisiaj wyszłysmy do domku. z karmieniem nadal cieżko, probuje nawał opanowac i poranione sutki" wiec trzymamy mocno kciuki zeby jej sie udalo z tym karmieniem
|
|
|
#724 |
|
Wtajemniczenie
|
mmadziaa i pestka78 gratulacje
![]() ![]() |
|
|
|
#725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś się wezmę ![]() Cytat:
kurcze coraz więcej mamuś pisze o problemach z karmieniem
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
Martus doczytałam na stronie o mnie, że za pobraniem nie wysyła wiec dobrze ze cotka napisze o to czy osobiście mozna
![]() zastanawiam sie jeszcze czy do alegro nie napisac czy maja możliwość zweryfikować itd |
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Czy mamy które urodziły mogą wypowiedzieć się czy wypiły chociaż jedną szklankę herbaty z liści malin, robiły coś na poruszenie itp?
Bo zastanawiam się czy jak wpadnę na dniach w szał porodowy - a już coś czuję, że się zbliża i to konkretnie. To czy w ogóle jest sens się w to bawić ![]() Bo jak narazie herbatę piję ja stokrotka i monia z tego co wiem i wszystkie nadal w dwupaku
|
|
|
|
#728 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
kasiuleczkakuleczka sen straszny, ja też miałam ostatni taki sen że masakra
Cytat:
jak byłam dużo młodsza zajmowałam się małymi dziećmi i wiedziałam co i jak, a ostatnio się zastanawiałam jak się w ogóle powinno dziecko ubierać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Caltea i zdrówka Ci życzymyCytat:
przynajmniej ja tak myślę Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
w ogóle jest ostatnio na nią cięty, a ona chyba zła że tak sobie tż wychowałam (ona zawsze wszystko za niego robiła). W ogóle to jak by mógł to by zrobił wszystko żebym tylko ja nie "męczyła dzidzuisia" no ale pracuje od rana do nocy malamutka kciuki za wizytę, chociaż już może jesteś po ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za karmienie i super że już w domkuJa dzisiaj kończyłam prasowanie i układanie ubranek (tż mi w końcu mebelek przeniósł). wszystko w pokoju dzidziusia już ma swoje miejsce. i "spakowałam" torbę do szpitala tzn wszystko co muszę wziąć jest w jednym miejscu z kartką co jeszcze muszę wziąć (czyli to co w ostatniej chwili żeby nie zapomnieć w takiej chwili jak tel, ładowarka, aparat, dokumenty, szczoteczka itp.). tylko torby mi jeszcze brakuje ![]() i w aptece dzidziusiowi kupiłam tak: -koper -rumianek -paracetamol w czopkach -gaziki -sól fizjologiczną -maść majerankową -czopki glicerynowe (tż chował do lodówki a teściowa się pyta co to i na co, a tż : lekarz dzidziusiowi przepisał -nadmanganian potasu Dziewczyny czym się różni ta frida od gruszki? nie mogę dłużej stać np prasując, ani chodzić bo mnie brzuszek pobolewa wtedy ( a do tej pory nic mnie nie bolało )
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-09-07 o 17:17 |
||||||||||
|
|
|
#729 | |||||
|
kosmitka
|
Lulka - to
i jak najszybciej na porodówkę i skończą się koszmarne skurcze Cytat:
Cytat:
Wirus .Pewnie . Dzisiaj się z tego śmiałam.Cytat:
Cytat:
Na wątek zawsze się wbijaj, a jak coś nie halo w domku to pamiętaj, że zawsze możesz się wygadać, może nie pomożemy, ale chociaż wysłuchamy Cytat:
![]() Pestuś gratulacje!!! Doczekałaś się kochana!!! MałgosiaM8 też używam fridy, ale bez soli, a sól zakraplasz najpierw? Mój łobuz dzisiaj zastrajkował ze spaniem, nie spał od 13 do teraz, padam .
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie podejrzani są. Poza tym dziwne jest to, że jako świeża firma, która nie ma żadnej opinii zastrzegają sobie że nie wysyłają za pobraniem... ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- Zaraz zwariuje, Filip mi coś wciska w brzoskwinkę. No serio kłuje jak cholera doł brzucha i pipkaa. Mam nadzieję że zaraz mi noga z dołu nie wyjrzy |
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i nie odpowiadaja na maile a to juz dziwne bo jak zaczynaja to razej powinno im zalezec, a tu cisza ![]() a co do brzoskwini to ja czoraj jak siusiałam i juz wstałam to tak smieszniemnie zakuło koło dzyndzelka takie smieszne uczucie, miał tak ktos??? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#733 | |||||
|
kosmitka
|
Ufff nadrobiłam.
Malamutka - rozumiem rozterki mieszkaniowe, my z TŻ od ślubu, a nawet przed mieszkaliśmy i razem i osobno, tylko więcej km nas dzieliło, bo blisko 100 . Teraz mieszkamy razem, ale dalej od mojej pracy. I nie wiem, co to będzie, jak się urlop macierzyński skończy.Cytat:
. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Nawał na początku jest ogromny, to fakt, miałam też nawał między 5 a 7 dniem, masakra. Cycki twarde jak kamienie, pomógł laktator.
|
|
|
#734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosek czyszcze fridą tak raz na 2-3 dni, nie codziennie, bo nie ma takiej potrzeby, oczka przemywam codziennie Cytat:
Cytat:
mi rano od 9 do 12 wariował maluszek , głownie obserwował otoczenie ale też i wrzasnał ![]() oo widzę dopisałaś jeszcze wiadomość Anciahk, dopiszę od siebie, każda z nas zobaczy co naszemu dziecku potrzeba, mój oczka ma w śpiochach to mu przemywam codzienie, Ancia nie widzi potrzeby, każde dziecko jest inne! Więc ciężko zaplanować cokowiek, wszystko wyjdzie w praniu
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-09-07 o 17:34 |
|||
|
|
|
#735 |
|
kosmitka
|
Małgosia nad ranem jest masakra, mam mokre staniki, czasem poduszkę, szok.
A z dzieckiem masz rację - każdy będzie robił tak, jak będzie potrzebowało dziecko .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 | |
|
KWC
|
Cytat:
Przy okazji odkurzania zawsze można dzieciakowi nos przedmuchać Odebrałam wypis ze szpitala, na którym napisano, że hipotrofii płodu nie stwierdzono. I wynik na paciora negatywny Gratulacje dla Pestki!! |
|
|
|
|
#737 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() do łóżka to nie...na kanapę albo do stołu :P zawsze jak coś przeskrobie to potem się podlizuje a ja głupia się nabieram... ![]() Cytat:
![]() gratulacje Pestuś!!!!! niech się Lenka zdrowo chowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() swoją drogą to na 3-6 mam wszystko poza małą ilością bodziaków i śpiochów.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
pozdrów ją serdecznie od Nas. super,że dochodzi do siebie.mam nadzieje,że szybko do domku wróci... a zupa mleczna... Cytat:
|
|
#738 |
|
KWC
|
Ja mam pytanie do wszystkich mam rozpakowanych : jak tam u was z wagą? Ile zeszło? A brzuszek sporo zmalał? Widzicie już np.: swoje dziurki??
|
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() brzucha juz wcale nie mam, mąż się śmieje że mam już taki jak przed ciążą tylko naznaczony bliznami ![]() no baaa sama siebie widzę ale za bardzo się nie ogolę bo się szwów boję
|
|
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
ja tylko na sekundkę się wbijam...żyjemy
![]() Pestka gratuluje zdrówka dla Ciebie i Lenki życzę ![]() mężol mi zabrał lapka bez poinformowania do roboty, bo program musieli mi wgrać informatycy i teraz zamiast na wizażu to siedzę i pracuje na mężowską premię ehh maskara pracować w jednej firmie ![]() za dzisiejsze wizyty trzymam kciuki i proszę o kciuki jutro za moją ![]() może coś uda mi się nadrobić wieczorkiem teraz muszę iść pilnować tż bo układa kamienie na kominku i sobie krótko mówiąc przestrzennie nie radzi
|
|
#741 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Małgosiu za porady
Nawał to akurat nie jest niczym złym, chyba raczej normalnym ![]() Nie wiem skąd mi się teraz bierze takie dobre nastawienie do karmienia, wcześniej byłam na maksa tym przerażona i niechętna temu ![]() Cytat:
![]() A wodą czy solą? Cytat:
Cytat:
Zaraz potropię No i rzeczywiście tak było Stokrotko, super pamięć masz
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-09-07 o 18:10 |
|||
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
co tu tak cicho?
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
solą
bąbel śpi nie wiadomo co z wolnym czasem robić
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Nooo
|
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
ja to nazywam relaks i czuwanie jednocześnie
![]() a mały słodko przez sen bączki puszcza
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja wcześniej się zaczytałam...zapisałam tu...i przypaliłam ryż w garnku.. ![]() a tu widzę,że mogłam na później zostawić..bo taka ciszaa tutajto kto rodzi??? wogóle Lulla coś pisała??
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
sms od Natki:
"Walczymy ostro <z karmieniem> skoro jest nadzieja na naturalne karmienie. Wszytsko warto przeżyć dla tych małych istot. Nie wiem kiedy wracamy, ale chyba najprędzej w piątek. Pozdrowienia dla wszytskich ciotek Buziaki, gratulacje i podrowienia przesłałam ![]() do Luli też napisałam eska, póki co cisza Edit. Lula nie rodzi, pewnie niedługo wpadnie na forum Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-09-07 o 19:20 |
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje, zaraz nadrobie napisze tylko ze: rozwarcie praktycznie to samo co bylo, szyjki nie ma, jak beda skurcze co 4-5 min mam jechac na porodowke i ogolnie moje dziecko wazy juz 3300g
takze w kazdej chwili moge ten teges, dzisiaj caly dzien mnie meczyly skurczybyki i juz myslelismy ze moze to ale jednak jeszcze nie, takze w czekamy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:42.

za 32tc. 

no ale kurde boje sie tak w ciemno zamówic bo naprawde cena jest bardzo niska, a logowałs ie dzisiaj na konto to chyba jakby mu zalezało i był w porzadku a nie przekret to by cos odpisał

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i zdrówka Ci życzymy
klask i:
)
) i zaczął zwalczać własne płytki krwi (głupi jakiś
do tego mamy w domu pewne problemy i nawet średnio mam ochotę na pogaduszki... 

pozdrów ją serdecznie od Nas. 

takze w kazdej chwili moge ten teges, dzisiaj caly dzien mnie meczyly skurczybyki i juz myslelismy ze moze to ale jednak jeszcze nie, takze w czekamy