|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja to niby wiem ale z praktyką to ciężko...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nawet się nie porównuj! Di pięt nie urastasz Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- A w temacie piersi- moja ginka badała na początku ciąży ( jak chodziłam do niej raz do roku na przegląd podwozia to tez badała). W szkole rodzenia położna spec. od laktacji tez nam sprawdzała czy wszystko okej- ale nie przy TŻtach ![]() Ancia- a Ty do swojego dużego przystojniaka to za co się nie odzywasz? Wczorajsza akcja z kluczykami ![]() Serio- jakiś wirus chyba teraz wśród nich panuje... Sisku- ródź już bo mnie tu za bardzo w napięciu trzymasz Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-07 o 11:48 |
|||||||
|
|
|
#633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytegratulacje skonczonego 37 tygodnia
|
|
|
#634 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i za 37 tydzień
|
|
#635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- myślę, że rozpakowanie się Wiecie co... ja głupia siedzę i czekam, czy mi wody odejdą bo nic u mnie się nie dzieje (wczoraj tak przypadkiem zerknęłam do kibelka jak zrobiłam siusiu i coś w tym kibelku było jakaś ciemniejsza beżowa galaretka ale jak się podtarłam to na papierku nic nie było... ech doszukuję się wszystkiego we wszystkim ale w sumie to za wcześnie, żebym rodziła za 9dni jak skończymy 38tyg będę mogła rodzić. Matko nie mogę się doczekać!!!
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za wszystkie kciuki
No tak, infekcja moczowa wstrętna, do tego zapalenie tchawicy - na obydwa mam antybiotyk. Straciłam głos, kaszle mnie niemiłosiernie i ogólnie mam dola. Co do trombocytów, to mój układ immunologiczny sfiksowal pod koniec ciąży (autoagresja ) i zaczął zwalczać własne płytki krwi (głupi jakiś ). Za tydzień powtórka badań, bo jak wyniki polecą w dół, to potrzebna będzie interwencja (jaka ).Za to Leoś jest ładnie wstawiony w kanał rodny, główka pięknie przygięta do klatki piersiowej; szykuje się do wyjścia . Co by nie było tak różowo, to obok główki dynda pępowina. Co prawda nie jest okręcona wokół szyi ale to się może niestety w tym ułożeniu zmienić ![]() Synuś waży 3200g, czyli całkiem spory z niego chłopaczek. Jeżeli nie opuści mieszkanka przed czasem, to może jeszcze nieźle podrosnąć i może być ciężki poród. Liczę na wcześniejszą akcję, zwłaszcza, że odłożyłam fenoterol i magnez. Kaszel, mam wrażenie, też robi swoje. O szyjce i łożysku nie było mowy (mój gin widocznie uważa, że to nie ma znaczenia ).Wybaczcie, ale nie mam dzisiaj siły i nastroju pisać więcej. Miłego dnia |
|
|
|
#637 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chyba bez reprymend nie umieją...a co do ich amnezji porannej.. uśmiechnie się takie rano..poda pod nos sniadanie... i myśli,że sprawa załatwiona... no i zazwyczaj tak jest ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja Sara też ma na new borna i na 0-3 miesiące masę sukienek ,jeansów itd.. mi się to podoba..i zamierzam ją tak ubierać . ale to moje zdanie Cytat:
ostatnio miałam skurcze w nocy mocne...i jedyne o czym myślałam,to by się rozkręciły...i nic...a naprawdę już zluzowałam Cytat:
Cytat:
|
|
#638 |
|
Rozeznanie
|
Indygo nie napisała mi kiedy wychodzą, ale jest MEGA zadowolona z opieki na Kraśnickich. Pisze, ze "cudowna opieka i pomoc" i mimo, że nie ma tam swojego lekarza to ani na chwile nie czuje się pozostawiona sama sobie. Nic tylko rodzić
![]() I w ogóle gratuluje wszystkim nowym mamusiom i pozdrawia "nasze wątkowe mamusie, już spełnione i czekające" ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- A w ogóle to właśnie zauważyłam, że dzisiaj zaczęłyśmy 32 tydzień... Mamo, jak ten czas leci- już blisko coraz bliżej
|
|
|
|
#639 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niepotrzebnie się stresowałaś sytuacja z autem - jak się ją czyta można się pośmiać ale podejrzewam, że sama w takiej syt bym spanikowała jak Ty Cytat:
czyli co- żeby się rozkręcało. Choć nie widziałam Cię jeszcze dzisiaj więc może, może to już Cytat:
a nie ma mnie bo jakoś tak się nie umiem wbić ostatnio na wątek do tego mamy w domu pewne problemy i nawet średnio mam ochotę na pogaduszki... też mnie ciekawi jak tam Natka? Cytat:
współczuję mnie wczoraj całe popołudnie mdliło, na szczęście przez noc minęło, za to wstałam głodna jak wilk ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
teraz zostało czekać
|
|
#640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siadeam noramlnie, wyginam sie jak chce, nic nie boli, może jeszcze czasem brzuch jak się na nim położe, ale te szwy... wkurzają mnie pod palcami jak je sprawdzam, już chętnie bym się ich pozbyła, ale kiedy one się rozpuszczą Ludzie to już prawie 2 tygodnie a one-szwy nawet nie drgneły ![]() mam nadzieje ze do swoich urodzin sie wykuruje bo chce juz miec namietne urodziny ![]() ![]() a do noska mam gruszke i fride z sola fizjologiczna, fajna sprawa ta frida Cytat:
Nawet nie sam Staś mnie wymęczy co ta choroba, więc Caltea lecz się , trzymam kciuki za to wogóle słuchajcie jaki motyw byłam chora prze porodem, ja wiem z 1,5 tygodnia, kaszlałam jak stary gruźlik, to mama mi donosiła soczki z malin własnej roboty, kilka dni temu pyta sie czy dalej mi je robić, bo ona do niego dodaje liście i gałązki co by był bardziej "wartościowy" . nie wiem czy przypadkiem matka mi nie przyśpieszyła tego porodu tymi soczkami z malin razem z liśćmi ![]()
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dawaj nam szybko znać co i jak! pisałyście o mężach czy TŻ - współczuję tym co mają problemy z nimi mój to się trafił jakiś inny chyba, nie mówię że ideał bo takich to nie ma, ale niewiele mu brakuje. A teraz jeszcze przy końcówce to już w ogóle jaki się zrobił troskliwy i opiekuńczy, wyprzedza dosłownie moje myśli o pół kroku i najlepszy jest jak przychodzi do mnie nachyla się nad brzuchem i pyta - ej córa nie za wygodnie Ci tam w środku, wyszłabyś już do nas a ta mu najczęściej odpowiada jakąś falą na brzuchu ![]() aaa i jeszcze miałam zapytać już kiedyś- czemu zabielacie tekst jak piszecie o czopie, wodach, śluzie itp?? Przecież to normalna rzecz w naszym stanie
|
|
#642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Uwaga uwaga- wstawiłam pranie ciuszków
na 22 dni przed porodem to chyba nie zła jestem co ? Dziś pójdę do sklepu oblookać łóżeczko bo przeprowadziliśmy się akurat zaraz koło takiego większego sklepu z dzieciaczkowymi sprawami ![]() Cytat:
No a Leoś widać grzeczny chłopak- wie o co kaman nie długo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No ja sie znów powtórzę- niesamowita kobieta z Ciebie!!!!!!!!!!! A historia z mamą i sokiem- wymiata
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-07 o 13:12 |
|||
|
|
|
#643 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę i może to dziś![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i za skończony 37 tydzieńCytat:
![]() a co do Leosia to ładniutką wagę już ma ![]() Ciekawe co z Agą dziś się nie odzywa, może to rozwarcie poszło i już rodzi
|
|
|
#644 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
witam w dzień mojego teoretycznego/urojonego porodu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz dużo siedzę, chodzę, macham biodrami na prawo i lewo, a tu nic a nic ... zero skurczy ![]() Cytat:
A za wróżbę - Cytat:
kochana - ja się muszę wyspać mnie tu rano jeszcze nikt nigy nie widział ![]() Za wszytskie skończone tygodnie i za wizyty/wyniki ogromne kciuki!!---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
jesteś niesamowita kobieta!!
|
||||||
|
|
|
#645 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra to zabieram się za dalsze prasowanie ciuszków Bartusiowych
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
A tak wogóle to nie wiem czemu, ale miałam przeczucie, że w nocy cotka urodzi
|
|
|
|
#647 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy nas lula dziś weźmie z zaskoczenia
![]() Muszę jechać do fryzjera, bo mam grzywę jak Król Lew
|
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
ja znowu z wieściami od Pestusi:
Nazywam sie Lena i mam 56 cm i ważę 2730 strasznei sie cieszę i gratuluje oczywiście |
|
|
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
Już pisałam wcześniej- nie mów hop- dzień długi
może będziesz miała jak Antipoa- poród w 35 min o 23.24 zaczniesz i jeszcze dziś przywitasz Amelkę Co do łóżeczka to miałam dostać od brata zwykle drewniane- ale wyjechał 4 m-ce temu. Potem moja mama miała je dowieźć, nie dało się i tak ciągle coś. A bliźniaczka- Lausanne zachwalała turystyczne i tak się w sumie napaliłam- bo jak dostane potem zwykle to turystyczne się po prostu przyda na wyjazdy, a jak nie dostanę to będzie, jak u Lau, spełniało rolę wersji podstawowej. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ale mam ciary |
|
|
|
|
#651 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje serdeczne ![]() dla Pestusi i Lenusi!!!
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a miałam jej pisac smsa czy sie nie nudzi w szpitalu---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- no i jak az dziewuszki długa laseczka bedzie miała nogi do nieba pewnei
|
|
|
|
|
#653 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pozdrawiamy Cytat:
wielkie gratulacje ![]() ![]() klask i:kolejne dzieciątko no i jaka długaśna ![]()
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, że długonoga jak mamusia ![]() Teraz to się na pewno nie nudzi już |
|
|
|
|
#655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.... byłoby cudnie
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Ej- szurnięta jestem- chodzę do pralki patrzeć jak się ciuszki piorą
Potem chyba będę obczajać jak sie suszą ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ZDRÓWKA DLA MAMUSI I CÓRECZKI---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Pestuś - GRATULACJE!! Niech malutka i długonoga modelka da Wam dużo radości ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Kotuś - wcale a wcale
ja miałam tak samo, Acelinka też no kochana - zakochane matki z nas pełną gębą <już |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

kurcze każdy mi powtarza tylko "będziesz wiedzieć" albo "samo przyjdzie" a jak nie przyjdzie?? A może ja nie mam instynktu? Kurde jakaś terapia by się przydała 
Agatka ssie ładnie ale mam mało pokarmu więc jest dokarmiana, najważniejsze, że nie jest głodna
Mąż zakochany po uszy. Pozdrowienia dla Wszystkich"
Ja to niby wiem ale z praktyką to ciężko...
Nawet tego nie skomentuję...

za wizyte
Ale Monika to dziś chyba miała z nas wszystkich najgorszą
jakaś ciemniejsza beżowa
za 9dni jak skończymy 38tyg będę mogła rodzić. Matko nie mogę się doczekać!!!

) i zaczął zwalczać własne płytki krwi (głupi jakiś

klask i: