|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nasza turbo dieta, zapomnijmy o leniwych dniach paszteta, -5 kg cz. VI
czeeeeeść
![]() piszecie stanowczo za duzo ![]() ale mialam dlugii weekend, mam bo dzis wolne wzielam, bardzo tego potrzebowałam choć jak narazie nie zrobilam nic pozytecznego i jeszcze się nie ogarnęłam. Za to ogarnął mnie wstret do samej siebie, co ja ze soba zrobiłam. Mając 23 lata wstydze sie isc na basen. TZ mnie ciagnie dzis ze znajomymi. Nie pojde, nie ma takiej opcji. I dodam ze nie przesadzam, moj cellulit to olbrzym! Jeszcze nigdy nie mialam takich kompleksow. Zmierzylam sie rano, cholernie przytyłam bo w udzie mam juz 55 a w biodrach 97. Jak to czytam to wydaje mi sie ze jestem gigant baba, a ciagle slysze ze jestem szczuplutka. Obiecałam sobie, że w tym roku będę nosić szorty, sukienki, a nie kisić się w legginsach całe lato. U mnie I dzien diety takiej najnormalniejszej w swiecie, jem zdrowo i nie glodze sie
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nasza turbo dieta, zapomnijmy o leniwych dniach paszteta, -5 kg cz. VI
Ewelka to mamy takie same postanowienie - pokazujemy ciałko latem!! Damy radę
|
|
|
|
|
#723 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie najgrubze miejsce w udzie to właśnie zaraz pod pupcią i porównując Wasze wymiary z moimi przeszłam załamanie ![]() Same chudziny tu są!! Cytat:
Przeczytałam,że jedna z Was jest świeżo upieczoną narzeczoną! Gratuluję serdecznie ![]() Ja aerobik już zaliczyłam, dzisiaj były ćwiczenia z tymi wielkimi piłkami, o masakra A no i jeszcze się pochwalę,że mój luby ściągnął mi te magiczne ćwiczenia, zapoznam sie z nimi i daję czadu;D Edytowane przez marikamb Czas edycji: 2012-01-09 o 14:06 |
||
|
|
|
|
#724 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za ten weekend należy się sama się sobie dziwie,że mi się chcę zazwyczaj na starcie się poddawałam, ale nie tym razem. mam w sobie jakąś dziwną energie i wiem,że tym razem osiągnę założony cel i sukces.o! Twój Tż tak mówił? kurczę,aż nie wiem co mam powiedzieć... hehe dziękujemy, dziękujemy Cytat:
![]() co robisz z włoskami? Cytat:
taaaaak te ćwiczenia na pewno dużo dają dziękujeeeee Cytat:
nie jesteś żadną gigant baba!! ![]() nie załamuj się, ani nie poddawaj. ostra mobilizacja i na wiosnę włożymy szorty, sukienki i legginsy na tyłek Cytat:
![]() idę pobawić się z Oliwką, czekam na mamę i na tża i idziemy najpierw do salonu tatuażu dowiedzieć się ile bedzie kosztował mój tatuaż, a później 1,5godz siatkówki
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro dojdzie mój HTC i wierzę, że nie zrobi mi takiego numeru!
![]() Musiałam ściągnąć z objętości, bo były już za ciężkie i zrobiłam sobie swoją kochaną lwią grzywę ![]() Siatkówka?! Moja dziewczynka Sama kiedyś trenowałam, ale kontuzja, potem błąd lekarza
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Stanęłam przed lustrem i powiedziałam sobie "Jestem ładna
, będę booooska!" ![]() co do sprawy z clubu... Nie bede mu robic scen zazdrości ![]() Nie bede tylko żoną i matką, ale Jego Panią, najpiękniejszą, najszczęśliwszą!! zastanawiam się co zrobić z włosami, wypadałoby wycieniować bo się puszą a myslicie ze kolor jak na Małej urodzinach jest ok, czy rozjaśnić do brązu/karmelu?
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze 8 stron do nadrobienia, masakra jakaś a tylko 3 dni mnie nie było
w skrócie: dieta świetnie, pozwalam sobie na małe odstępstwa, ale wszystko w granicach normy tak, aby dziennie nie przekroczyć 1800 kacl to mój próg ![]() właśnie zjadłam posiłek przed treningowy : 125g piersi + brązowy ryż czekam z 45 min i dziś ruszam z turbo fire w końcu 1 dzień
|
|
|
#728 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro znajomi mówią Ci że jesteś szczupła to coś w tym musi być Jeśli nie podoba Ci się twoje ciało to coś z nim zrób, ale daj sobie trochę czasu. Możesz postanowić że na lato będziesz mega mega seksowna kobietą bez grama celluitu a teraz nawet jeśli masz go odrobinę większą czy też mniejszą to i tak jesteś piękną i wartościową osobą ![]() Cytat:
kiedy Tż Ci się oświadczył? planujecie już ślub czy jeszcze chcecie poczekać? Ile macie lat? opowiedz jak Ci się oświadczył lubie słuchać takie romantyczne historie Cytat:
Pokaż lwią grzywę ![]() ![]() Cytat:
na prawdę jesteś szczuplutka , przecież widziałam zdjęcia No no super podejście , to mi sie podoba! ![]() Mi się wydaje że te ciemne włoski bardzo Ci pasują , ja na pewno nie rozjaśniała bym. a to jest Twój naturalny kolor?
Edytowane przez alexis77 Czas edycji: 2012-01-09 o 17:39 |
||||
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczescie nie mam problemu z zaburzeniami wlasnej wartosci czy cos, nie mam tez problemow z odzywianiem, ED czy inne takie. po prostu mam mega kompleksy ktore wynikaja ze stanu faktycznego najgorsze ze ja nie mam czasu zeby gotowac, jakos musze sie spiac no i fitness. Mam za maly pokoj zeby cwiczyc. Ale pierwszy krok zrobiony - zamowilam torbe na fitness
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, Ewelka, właśnie o Tobie pomyślałam, bo akurat oglądam Pierwszą Miłość i pojawił się wątek Marysi
|
|
|
#731 |
|
Zadomowienie
|
zawsze to coś, pokaż foto do torby ![]() turbo fire ! to kupa po całym programie nie czułam nic egghhhbędę robić różne mixy ![]() Więc jestem bezrobotna tak na prawdę zostałam zwolniona w niedzielę całkowicie chyba sobie wykrakałam...dzisiaj byłam w pośredniaku i mam staż nagrany tylko, ze niby nie ma kasy na staże jeszcze jutro idę do babeczki wypełni mi papiery i znów do pośredniaka
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Alexis, zdjęcie SZPECJALNIE dla Ciebie
![]() Najgorsze jest to, że Pani skróciła mi włosy o 1,5cm.. z tyłu tego nie widać, ale z przodu tak
|
|
#733 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.perhapsme.com/dodatki/tor...rba-17605.htmljak pierwszy raz robisz u nich zakupy to jest znizka 20 zl tylko kurier kosztowal 15 mam nadzieje ze bedzie w miare fajna wspolczuje ze nie masz pracy, ja tak strasznie się boje , u mnie coraz gorzej... ja chyba sama sie zwolnie w lutym bo zmienily mi sie warunki pracy. Zalamana jestem ze prawie nic nie odlozylam ![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
|
|
|
#735 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na Twoim miejscu pojechałabym do tż i była obok, tak po prostu. Cytat:
![]() Dziewczyny, jesteście szalone Też chcę pogadać przez tel z kasią albo enrigue Cały weekend miałam zajęty, dzisiaj ledwo żyję i czuję że coś mnie łamie. Pół dnia w pracy byłam sama, wynudziłam się i tylko smarkałam nosem. Jedyny plus to wizyty przedstawicieli, zgarnełam dzisiaj boski szary komin, kubek fervexu ![]() Poza tym dopada mnie dół bo jutro kończę 22 lata a czuję się jakbym nic nie miała,nic nie osiągnęła,jakbym od lat tkwiła w tym samym poziomie ![]() W dodatku mam @ co potęguję mój depresyjny nastrój
|
|||
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Moniaaaa, a jakiej firmy ta herbatka?
I ile kosztuje?
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#738 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaah jestem z powrotem!!
czuję się świetnie! myślałam,że zapomnę odbijać piłkę, albo coś, ale nieeeee, tego się nie zapomina! 1,5 godziny odbijania, skakania, grania i Aga szczęśliwa trochę mam obite ręce, ale co tam. warto było po drodze do domu wstąpiłam do sklepu i kupiłam redd'sa. może jutro ominą mnie zakwasy podsumowanie dnia. śniadanie : dwie kromki chleba z serem, sałatą i pomidorem. II śniadanie : 5kostek czekolady. obiad: miseczka zupy pomidorowej z ryżem. podwieczorek : redd's. kolacja:bułka z szynką i ogórkiem. +ćwiczenia: 1,5 godz. siatkówki 30minut learn and burn. ahh czuję się lekko! Cytat:
Ty też zakochana w siatkówce? aaaa! Cytat:
ja dzisiaj zaczełam turbo jam Cytat:
ja się trochę zastałam i powoli wracam do formy... na razie jeszcze dyszę, sapie przy ćwiczeniach... ale jeszcze trochę i kondycja wróci. ważne,że coś robisz dobrze,że chociaż staż będziesz miała.... Cytat:
![]()
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziadek był zawodowym biegaczem i mam w sobie sportową krew ![]() Na obozie naderwałam w 98% więzadło krzyżowe w kolanie - wychowawca uznał, że symuluję. Dzwoniłam do domu z rykiem. Po 3 tygodniach wróciłam i od razu jechałam do szpitala - dostałam gips na miesiąc. Po wszystkim rodzice wyjechali na wakacje, a ja miałam iść na ściągnięcie gipsu. Ściągneli, ale lekarz powiedział, że mam ZAKAZ ruszania tym kolanem - nie ruszałam i dostałam zaniku mięśnia w kolanie - mam je mniejsze o 2cm Agnesuk, zdjęcie wstawiłam wyżej! I: Kanapka w szkole z sałatą i szynką II: zupa pomidorowa + pierś z kurczaka z ananasem i serem III: 3 pierogi na zimno (patrzały na mnie ) + kanapka z szynką______ IV: Pizza + troszkę lodów Straciatella - kolejny nadzór mamy! + 10 minut na bieżni + 8 minut ABS
|
|
|
#740 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
takie rzeczy to tylko u nas na watku ! Dawno Cie nie bylo Ewelka! aa! wlasnie! mialam pytac- za co w koncu przebralas sie na sylw.?![]() Cytat:
Cytat:
Mrau! tez mecze minimalem sąsiadow i cala rodzine Cytat:
i trzymam kciuki za prace Cytat:
)Cytat:
ja go tam nie namawiam na kombi ani zadne jakis tam ojcowski model, niech narazie sobie buli na benzyne ile chce, ale w przyszlosci moze zapomniec. no chyba ze sobie spelni te swoje wygoowane ambicje ![]() Cytat:
najbardziej pasuje mi amla ze strony helfy.pl Cytat:
a poza tym - naleza Ci sie brawa za cwiczenia!
|
|
|
#741 | |||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Cytat:
Mój oświadczył mi si.ę w sylwestra 13 min. po północy. Byli przy tym wszyscy nasi najlepsi znajomi, bo organizowaliśmy imprezę sylwestrową, wygłosił przemowę obsypał kwiatami i zaskoczył pierścionkiem. Ogólnie byłam przerażona, tym bardziej,że 2 h wcześniej mówiłam przyjaciółkom iż mój J. zachowuje się dziwnie, mało mówi, chodzi zamyślony, myślałam,że ma problemy w firmie, ale okazało się,że nie Ze ślubem jeszcze czekamy tak ok 2-3 lata, nie śpieszno nam A razem jesteśmy 5,5 roku, za miesiąc kończę 23 lata, jesteśmy rówieśnikami.A u Ciebie to jak to było??? Opowiedz wszystko! ![]() Cytat:
Cytat:
Niestety dziś już mojego treningu nie zrobię, bo późno z pracy wróciłam ale ważne,że chociaż pomachałam pupką na aerobiku.Dziewczynyyyyyyyyyy mam chory pęcherz )
|
|||
|
|
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Niestety takie przemyślenia mnie nie motywują tylko dołują i robi się pacman na czekoladę. Ale już postanowione, że to lato jest moje! Nie przejmuj się, ja ostatnio jak ważyłam miliony kilogramów i się mierzyłam (nie pamiętam kiedy jeszcze przed wakacjami sporo) to zdarzyło mi się mieć w udzie 61, a przypomnę, że jestem karłem. To nic, że w talii miałam mniej więcej tyle samo . Figura gruszki to coś pięknego Tak sobie myślę, że te moje nogi to są większe na grubość niż na długość Aa i zapomniałam dodać, że ja np. nie martwię się cellulitem, bo gdybym schudła i miała cellulit to mówiłabym ok - z jednym dziadem się rozprawiłam, czas się rozprawić z drugim. Ale jestem na tyle otłuszczona, że cellulit to moje najmniejsze zmartwienie aktualnie. Wiecie co ,w ogóle poznałam ostatnio pewną świetną osobę, która inspiruje mnie bardzo do tego,żeby zmienić nastawienie do życia i w zasadzie powoli je zmieniam! (generalnie chcę wrócić do dawnego bycia bardzo wesołym, pozytywnym człowiekiem) Czas skończyć z niepotrzebnymi stresami itp. Nawet nastawienie do diety zmieniłam i co? Wcinam codziennie jakąś czekoladę czy coś w tym stylu, a chudnę. W końcu zaczęłam chudnąć. Powoli, bo powoli, ale na trwałe. Cytat:
), a ciężkie nie są. Ale za to brzydkie wybitnie! Są z nich cieniasy ;(. I co jak co, ale bez kręciołów się nie da mieć lwiej grzywy! To moja domena! Bania - ten Wasz minimal to jest coś, co sprawia, że moje uszy płaczą ![]() W ogóle wiecie co Wam powiem? Im jestem grubsza, tym gorszy ze mnie człowiek. Już nie mówię o wyglądzie, ale mój charakter się straszliwie zmienia, na o wieeele, wieeele gorszy i nie lubię takiej siebie. Dlatego muszę wrócić do dawnej formy psychicznej oraz nabrać tej nowej, pięknej fizycznej .
XOXO Edytowane przez winyl Czas edycji: 2012-01-09 o 23:53 |
||
|
|
|
|
#743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi by sie przydalo, mam ostatnio strasznie sztywne miesnie oooooooooooo nie, chory pęcherz?! nienawidze tego! często zalę się dziewczynom, że mnie tez to dopadlo a jak sobie z tym radzisz? ja biore tabletki urofuraginum (? czy jakos tak) lub zurawit (urofuraginum nie w kazdej aptece sprzedaja ), a poza tym pije przeswietna herbatke ktora szybko przynosi ulge, jesli masz dosc czesto takie dolegliwosci, kup sobie koniecznie. kosztuje grosze, jest co prawda paskudna w smaku, ale da sie przezyc Cytat:
co do osoby - ciekawi mnie, jaka filozofie wyznaje ;> co do włosów, jestem pewna, ze ciagle sa piekne! co do minimala, to niestety Winyl, jestes otoczona przez same bezguscia muzyczne, slucham i minimalu, i wszelkich odmian trance'u, od lagodnych po hardcorowe, jak Ewelka, nie gardze enrikiem ^^ jak Psyhe, no i jak wiekszosc dziewczyn z wątku jestem fanka jaświł (pozdrawiamy dziewczyny z podlasiaaaaaa ) nie wiem czy jestes swiadoma tego miejsca, komentujac minimal w tak podly sposob, że rzekomo bola Cie uszy jak go słuchasz! Mam dobre serduszko i Ci podpowiem zajrzyj tu :http://www.youtube.com/watch?v=MQorYL_4wPk daj się zmiażdżyć! http://www.youtube.com/watch?v=XwV_jKNuKhU jak sama widzisz, teraz jestes skazana na sympatyzowanie w kwestii muzyki z jędrną maturzystką Agniesik, która jak sama się ostatnio przyznała - pierze W PRALCE misia juliana, aby oczyścić go z kocich alergenów, w dodatku jest dziewicą która nie pije alkoholu na studniówce oraz nie ulega na wigilii i podczas świąt presji pt. red lips i fashion show Agniesikkkkkkkkk- to wlasnie ona slucha red hottow, hey, adele i innych wytrawności, ktorymi pisalas ze nie gardzisz ![]() Winyl, to sugerujesz ze sie robisz zgorzkniala dziewucha po 20 r.ż. i jeszcze troche i zaczniesz wystepowac w scholi i chodzic w golfach z reniferem
Edytowane przez aniabaniaa Czas edycji: 2012-01-10 o 01:41 |
||
|
|
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze 2 tygodnie temu ledwo wyleczyłam pęcherz, a teraz znowu, wszystko przez tą klimatyzację w pracy!A najgorsze jest to,że już 6 dzień bolą mnie jajniki i muszę iśc do lekarza, ale nie mam kiedy Widzę,że wszystkie czytacie bloga Kasi, oj je też go bardzo lubię, chciałabym mieć jej figurę Miłego dnia Wam życzę, ja jadę na uczelnie, będę niestety dopiero po 20 Buzia |
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ledwo zaleczę jedna infekcję, już wpadam w drugą choć ostatnio, odpukać mam mniejsze problemy. no zobaczymy jak długo to potrwa. a z klimatyzacją nie wygrasz :| leć do lekarza , bo nie ma zartow!ech, moj dzien wygląda podobnie. do tego zarwalam nockę jestem zupełnie niewyspana, kolejny dzień ok, koniec narzekań! ![]() aa, i dzis lece do lidla po ta odtluszczona linie produktow i po serek wiejski za 1,30 (a w ogole, magia reklamy. wczoraj caly dzien reklamowali w radio, ze serek wiejski jest za 1,30, z typowa dla lidliowskich reklam infantylnoscia. a do mnie i tak dotarla to w domu, po dostaniu smsa od znajomego, ze przy moim apetycie na serki powinnam z tej promocji skorzystac )Marika, a w tego bloga jestes od dawna wkręcona? ja tkwię w nim od weekendu, a jestem podjarana jak nie wiem tylko faktycznie - ona ciagle lata w leginsikach
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Heeeeeej
![]() Ej, ja się nie wkręciłam w jej bloga ![]() U mnie spadł śnieg
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)jestem zafascynowana światem blogów od weekendu i przemknęło mi przez mysl, zeby takiego założyć, ale to by byla taaaaaaaaaaaaka nudaaa, musialabym codziennie robić zdjęcia mojej owisance i wiesniakowi śnieg?! omg, boję się podnieść roletę, brrrrr! a wczoraj bylam na miescie w kurteczce skorzanej, dzis tez chce
|
|
|
#748 | |||
|
Zadomowienie
|
AAAAAAAAA!!!! 59,3 kg (-0,4) czuje sie taka lekka -szkoda ze bok nie chce zmiescic sie w spodniach
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciesze sie chwilami ze mieszkamy daleko od siebie - nie musimy sie lać o wiesniaki w supermarketach heh, dzis wypłata TZ - dziołcha z wioski jedzie na zakupy ![]() u mnie też, a Mała biega po domu i woła "hula, nieg"(hura, śnieg )
|
|||
|
|
|
|
#749 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Laseczki! Byłam wczoraj na zumbie!!! Wow co to za frajda, coś jakby to nazwać aerobiko-taniec. Godzina czasu super było. A potem jeszcze zrobiłam 30 min na rowerku i 50 brzuszków ech dumna z siebie jestem i wreszcie czuję się lekko. Dziś na wadzę spadek o -0,1kg
zawsze coś . Rano TŻ zaspał do pracy bo budzik mu nie zadzwonił, wstaje a tu pieczywa żona zapomniała kupić i nie ma co zabrać do pracy Takie ćwiczenia od ranaCytat:
Który to już na Twoim ciele będzie? Cytat:
bardzo dobre nastawienie.Ja wczoraj wieczorkiem pod prysznicem syrena i szorowanie tych moich ud aż zmierzyłam je z ciekawości bo nie wyglądają za ciekawie no i co 54 cmZjem grahamkę z almette jogurtowym, na to liść sałaty, plaster wędliny z indyka, pomidor, rzodkiewka i rzeżucha do tego zielona herbata . A potem umyje włoski i posiedzę trochę z wax'em, włoski wreszcie zaczynają żyć jak należy
|
|
|
#750 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
hej
kolejna przespana noc za mna śniadanko: 2 kanapki. jedna z dzemem, druga z szynka i sałatą + woda. II śniadanie : jabłko. obiad: miseczka zupy pomidorowej. podwieczorek: lody. kolacja: bułka z szynką i ogórkiem. + ćwiczenia 8min buns + 30min learn and burn. po wczorajszym mam mega zakwasy. ledwo moge brzuch spiąć wiecie co.. chyba mi się @ zbliża bo warcze na wszystko dookoła. tż ma mnie dość Cytat:
nieźle ja nie wiem po kim mam ten zapał do sportu ![]() kontuzja faktycznie powazna. dziennikarz sportowy - brzmi super ![]() Cytat:
![]() mojego tza uszy tez placza jak to słyszy ![]() Cytat:
minimiale górą ![]() u mnie znowu deszcz. pogoda mnie nie nastraja ![]() Cytat:
mi tez sie wylewaja ![]() mała nie dala pospac? ja tez dzisiaj zamierzam isc na zakupy, a konkretnie po nowa wage Cytat:
![]() bede miec imie Oliwki na rece to bedzie moj 7
Edytowane przez agnesuk Czas edycji: 2012-01-10 o 11:01 |
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.

BLOGUJĘ 

Fajnie że masz taki potencjał mając tak maleńkie dziecko w domu P.S. Oli jest śliczna nawet mój TŻ mówi ale słodka ta opaska na główce tej maleńkiej
zazwyczaj na starcie się poddawałam, ale nie tym razem. mam w sobie jakąś dziwną energie i wiem,że tym razem osiągnę założony cel i sukces.o!
kurczę,aż nie wiem co mam powiedzieć... hehe dziękujemy, dziękujemy 

Sama kiedyś trenowałam, ale kontuzja, potem błąd lekarza
Piekarnik Laury
a myslicie ze kolor jak na Małej urodzinach jest ok, czy rozjaśnić do brązu/karmelu?

a czuję się jakbym nic nie miała,nic nie osiągnęła,jakbym od lat tkwiła w tym samym poziomie