Ślubujące w 2012 - część II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 19:35   #721
monika860902
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Wariate Pokaż wiadomość

Z całego serducha gratuluję obrony ja już nie pamiętam jak to było u mnie
dziękuję

[img]//www.suwaczki.com/tickers/p19uyx8d6i1d1j97.png[/img]
monika860902 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:41   #722
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qmpela86 Pokaż wiadomość
Śliczny

katie99kasia ja chciałam mieć wszystkich zaproszonych nie później niz 2m-ce przed ślubem Asiak42 też ślubuje wtedy co my i już rozdała

Mój powiedział to samo! Ale go uprosiłam i wziął mnie na zakupy . I bardzo się ciesze bo wygląda super

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Zamówiłam mojemu TŻ dokładnie te same! I już mu dałam! Nie wiem czy założy na 1 dzień czy na poprawiny ale był bardzo mile zaskoczony
Ja też kupiłam kiedyś Małgoś mnie zaintrygowała swoimi pierwszy raz - ja mam takie jak w załączniku tylko srebrne (a nie jak na zdjęciu "stare złoto" no i środek jest biały) - i powiem Wam, na żywo wyglądają lepiej niż na zdjęciu, tekst jest bardzo czytelny (co mnie martwiło, że nie będzie) bo to szkiełko jest jakby lekko powiększające, chociaż nie wiem czy dobrze tłumaczę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sp.jpg (15,8 KB, 38 załadowań)

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120818580214.html
Wariate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:50   #723
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Jak kiedyś na czymś nie będzie mi zależeć, a ksiądz mnie wkurzy i jeszcze każe sobie zapłacić to poproszę o rachunek i zobaczymy ale będą jaja pewnie mnie ekskomunikują... będę sławna i poczytacie sobie o mnie w gazetach hahaha
Z przyjemnością wykorzystam Twój pomysł w końcu jak uczciwie to uczciwie niech podatek zapłąci a nie w łapę tylko weźmie praktycznie za nic... bo cennik za spowiedź to już za dużo jak na moją cierpliwość

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
Wczoraj się zabrałam znów do tworzenia zawieszek(podwiązki i muszki) Strasznie dużo szycia, ale jest to warte wysiłku, bo bardzo mi się podobają jeszcze kilka dni i skończę, ach ten fiolecik
Wow.. wrzuć zdjątka, takich jeszcze nie widziałam ja tez chce takie....

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy na kopercie zaproszenia piszecie Sz. P ? Zastanawiam się, w środku jest napisane pragniemy serdecznie zaprosić Sz. P. Jana Kowalskiego. Chyba wypada też taka napisać na kopercie, ale trochę dziwnie mi się pisze do cioci, kuzynek czy rodzeństwa sz. p ? Jak Wy pisałyście?
My wkładaliśmy do czystych kopert, tzn. ich nie podpisywaliśmy, ani też nie zaklejaliśmy rzecz jasna. Koperta traktowana była bardziej jak eleganckie/ochronne coś, w czym znajdowało się serce sprawy z którą przyjechaliśmy do zapraszanych gości

Edit: oczywiście wnętrze zaproszeń było ściśle personalizowane pod każdego gościa i było Sz.P.

Edytowane przez Wariate
Czas edycji: 2012-06-21 o 20:06
Stary 2012-06-21, 19:53   #724
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wesele mamy na 140 osób i nie wiem jak gruba kupić księgę?
Podoba mi się te: http://moda.allegro.pl/ksiega-gosci-...424627192.html
ale ma: Ilość stron księgi: 100 (50 kartek). Jak myślicie starczy ??
to zależy od gości. u mnie nie cieszyła się powodzeniem... mialam 80 gości, księga na 100 i zostało zapisane 25 stron. ekipa moich znajomych wpisała się na jeden (a mogli na 20 bo tylu ich było) więc ciężko powiedzieć.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Ja też kupiłam kiedyś Małgoś mnie zaintrygowała swoimi pierwszy raz - ja mam takie jak w załączniku tylko srebrne (a nie jak na zdjęciu "stare złoto" no i środek jest biały) - i powiem Wam, na żywo wyglądają lepiej niż na zdjęciu, tekst jest bardzo czytelny (co mnie martwiło, że nie będzie) bo to szkiełko jest jakby lekko powiększające, chociaż nie wiem czy dobrze tłumaczę
fantastyczne!!! gdzie kupilas?!

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość

Tusia zauroczyły mnie Wasze zdjęcia z pleneru...
mi tez sie podobaja i nawet welon sie zalapal na dwa zdjecia
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 19:53   #725
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

fajne spineczki
Stary 2012-06-21, 19:56   #726
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
spokojnie Ci wystrczy- ja miałam 50 kartek i zapisana jest około połowa a wpisali się prawie wszyscy

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

my mieliśmy biały krupnik i wszystkim smakował

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

super te ozdoby fiolet rządzi
uważam, że nie dużo zapłaciłaś 400 zł to dobra cena
U nas czasami bywał na stole krupnik i też raczej nikt nie narzekał ale chcieliśmy coś co nie byłoby takiego 'codziennego' i koniec końców nie mamy pojęcia co wybrać

Stary 2012-06-21, 19:56   #727
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
(...) ale mówiły, że jak chcę buty na przebranie to nie balerinki, bo bedę mialą suknię na podłodze.....no i kupołam buty na koturnie( w załączniku)...z racji tego że buty mam różowe-te kupiłam w pudrowym różu...
nie cierpie koturn, ale fakt, panie mialy racje. ja sie nie zdecydowalam na balerinki, bo tez bym miala suknie na podlodze. a na koturnie jest plus, bo noga sie tak nie meczy jak na szpilce. wygodne?

eh. wrocilam z pracy. maz zrobil zupke. po drodze pojechalam jeszcze oddac zdjecia do wywolania dla rodzicow i kupilam ramke na fotke dla dziadkow maz zrobil zupke. ja teraz polozylam odzywke na pazury i zaraz maluje na chabrowo. a maz gra w xboxa wiec BŁOGI spokoj weszcie
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 20:00   #728
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Potrzebne:
MUCHY: wstążka gruba- ja mam 5cm, druga wstażka wąska 6mm, igła nitka
PODWIĄZKI: gumofalbanka dwustonna biała (u mnie w okolicy towar deficytowany, tylko w jedyn sklepie dostałam, w pozostałych tylko jednostronna ) i wstążka 6mm do zrobienia kokardki, nitka i igła

Muszki: 15cm gybej wstążki składasz na pół i zszywasz. składasz tak aby szew był na środku. szywasz jeszcze fastryga tak aby się ładnie ułożyła. potem obwiązujesz cienką wstążeczką i gotowe
Chyba nic z mojego tłumaczenia nie zrozumiesz więc prześlę Ci na priv linka bo tutaj mi się nie chce dodać
Mogę też prosić o tego linka?

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34852528]
mi tez sie podobaja i nawet welon sie zalapal na dwa zdjecia [/QUOTE]
Wypatrzyłam i to nawet na 3
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:12   #729
Wariate
Raczkowanie

Cytat:
My biliśmy się z myślami pomiędzy krupnikiem białym, stockiem a wyborową. Pytałam ludzi z rodizny i oni w 99% wybrali wyborową. Wybór dokonany i mam nadzieję, ze wszystkim będzie smakowała. Kupowaliśmy w tamtym roku i płaciliśmy 18zł/05l
O, wyborowej nie brałam pod uwagę a przecież jako tako też należy raczej do sprawdzonych - dopisano do listy do zastanowienia

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34852528]
fantastyczne!!! gdzie kupilas?![COLOR="Silver"][/QUOTE]

Cieszę się, że Ci się podobają Wydawały mi się podszyte humorem jak te obrazkowe czy kolorowe ale jednocześnie były stonowane i eleganckie, stąd mój wybór akurat na te. Zamówiłam je tutaj: http://www.trendsetterka.com/ ale musiałam składać indywidualne zamówienie bo w ofercie oficjalnej są tylko w kolorze starego złota no i środek mają taki szarawy - ja zamówiłam srebrne i środek śnieżno biały. Wyglądają naprawdę o niebo lepiej niż na zdjęciach w ofercie - bynajmniej wg mnie. Zamówienie było zrealizowane szybciutko i bez zbędnego zdziwienia, że chciałabym nieco inne niż te pokazane. Równie szybko dotarły do domku. Teraz są już zapakowane i TŻ dostanie je w dniu ślubu - wstępnie plan mam taki, żeby poprosić mojego świadka (brata), żeby po moim ubraniu się poszedł do Młodego (i tak ma fotografować) i dał mu je ode mnie. A zapakować musiałam, bo moja mordka wyniuchałaby i podejrzała, albo wyżebrała u mnie pokazanie. A tak jak już są pięknie zapakowane przez kwiaciarkę, to nawet nie pyta co to jest bo leżą między innymi drobiazgami ślubnymi.

Stary 2012-06-21, 20:20   #730
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny widzę, że u Was sporo nowości, sprawy idą do przodu U mnie też Dzisiaj jestem pierwszy dzień w nowej pracy (wygląda na to, że mogę wchodzić na wizaż w wolnych chwilach ). A wczoraj zaklepaliśmy z tż datę i godzinę w upatrzonym kościele Ślub będzie o 16:00 proboszcz kazał przyjść za 3-4 miesiące, bo jeszcze nie ma księgi na 2013, ale się do niego pouśmiechałam - zapisał nas na tyłach zeszytu i poprosił, żebyśmy wpadli we wrześniu go przypilnować, żeby to przepisał do księgi Fajny człowiek, życzliwy i uśmiechnięty nie mam nic przeciwko, żeby osobiście udzielał nam ślubu.
Fajnie teraz zobaczysz jak szybciutko minie... i będziesz wspominać, jak to dopiero zaklepywałaś datę

Cytat:
Napisane przez haczyk7 Pokaż wiadomość

A u nas też do przodu Jutro chyba będę miała suknię ślubną już u siebie tylko nie wiem, gdzie ją dać, żeby była bezpieczna i Tż ją nie widział... Umówliśmy się też na lekcje tańca z naszym kolegą- tancerzem. Wybraliśmy piosenkę w wykonaniu Balcara " Nigdy nie zapomnę" i będzie to rumba Haha ciekawe jak my się tego nauczymy...
Dzwoniłam też do właścicielki naszej sali, dowiedziałam się, że możemy puszczać lamiony chińskie i teraz jest dostępna nowa atrakcja: możemy wypłynąć łódką na staw przy sali i tam popstrykać zdjęcia i wszystko gratis ;D ale będzie romantycznie!
mój tż nie widział sukienki aż do momentu kiedy w dniu ślubu fotograf zawiesił w drugim pokoju na lampie i nie zamknął całkowicie drzwi ale co tam

Cytat:
Napisane przez stagnacja21 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy na kopercie zaproszenia piszecie Sz. P ? Zastanawiam się, w środku jest napisane pragniemy serdecznie zaprosić Sz. P. Jana Kowalskiego. Chyba wypada też taka napisać na kopercie, ale trochę dziwnie mi się pisze do cioci, kuzynek czy rodzeństwa sz. p ? Jak Wy pisałyście?
ja jestem nietypowa i nie pisałam, a jak miałam bliską koleżankę to np pisałam Ania - inaczej sobie nie wyobrażam i spotkało się to z miłym odzewem np dla babci pisałam np Babcia Ala

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no tak ale czy rzy wymianie paszportu potrzebny jest dowód- chyba tak, nie (bo nie pamiętam). Dowód można wyrobic jak się ma akt a ja akt będę miała po 27 czerwca więc sie nie wyrobię.
W ogóle to ile jest czasu na wymianę dokumentów?
ja na akt czekałam niecały tydzień...w czwartek było Boże Ciało więc dodatkowy dzień było nieczynne... więc w miarę szybko, a na paszport mam czekać ok 3 tyg. Złozyć powinnas w terminie 30 dni, ja o paszport złożylam ale o dowód nie, bo jakieś dane nie przeszły, więc nie miałam mozliwości...
jeśli masz jeszcze ważny paszport to dowód nie potrzebny, ale jeśli stracił wazność to tak
w razie pytań tutaj więcej informacji:
http://www.msw.gov.pl/portal/pl/380/....html#wymienic

Cytat:

Jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę ze możecie nosić buciki bez paseczków...
oj ja też zazdroszczę... Pradip nie jesteś sama ...

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Wariate - w moich rejonach Wyborowa nie cieszy się dobrą opinią, piliśmy jakiś czas temu na kuzynki weselu i mój brat nawet stwierdził że jest ohydna...

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
no tak ale jak wyrobisz przed 60 dniem to zapłacisz 14 zł ja po 60 dniach to normalnie 140 zł
nie wiem skąd ta kwota 14 zl???... ode mnie pani chciała 140zł ale jak powiedziałam że zmieniam nazwisko i paszport ważny do 2019r więc odliczyła za te lata które mi jeszcze zostały i mi wyszło 42 zł, moze gdybyś miała zupełnie nowy to by było 14zł... na stronce, którą podałam jest cennik i tam nic nie pisze o 14 zł... tym bardziej, że ja złożyłam na niecały tydzień po ślubie... można mieć ulgi studenckie itd

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2012-06-21 o 20:28
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:36   #731
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Fajnie teraz zobaczysz jak szybciutko minie... i będziesz wspominać, jak to dopiero zaklepywałaś datę

mój tż nie widział sukienki aż do momentu kiedy w dniu ślubu fotograf zawiesił w drugim pokoju na lampie i nie zamknął całkowicie drzwi ale co tam

ja jestem nietypowa i nie pisałam, a jak miałam bliską koleżankę to np pisałam Ania - inaczej sobie nie wyobrażam i spotkało się to z miłym odzewem np dla babci pisałam np Babcia Ala

ja na akt czekałam niecały tydzień...w czwartek było Boże Ciało więc dodatkowy dzień było nieczynne... więc w miarę szybko, a na paszport mam czekać ok 3 tyg. Złozyć powinnas w terminie 30 dni, ja o paszport złożylam ale o dowód nie, bo jakieś dane nie przeszły, więc nie miałam mozliwości...
jeśli masz jeszcze ważny paszport to dowód nie potrzebny, ale jeśli stracił wazność to tak

oj ja też zazdroszczę... Pradip nie jesteś sama ...

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Wariate - w moich rejonach Wyborowa nie cieszy się dobrą opinią, piliśmy jakiś czas temu na kuzynki weselu i mój brat nawet stwierdził że jest ohydna...

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

nie wiem skąd ta kwota 14 zl???... ode mnie pani chciała 140zł ale jak powiedziałam że zmieniam nazwisko i paszport ważny do 2019r więc odliczyła za te lata które mi jeszcze zostały i mi wyszło 42 zł, moze gdybyś miała zupełnie nowy to by było 14zł... na stronce, którą podałam jest cennik i tam nic nie pisze o 14 zł... tym bardziej, że ja złożyłam na niecały tydzień po ślubie... można mieć ulgi studenckie itd
mi tak w urzedzie powiedziała bo sie pytałam jak teraz wyrabiałam nowy bo mi był potrzebny wczesniej w maju odebrałam nowy paszport i jej mowie ze we wrzesniu wychodze za maz i jak bede wymieniac paszport bo zmienie nazwisko to czy bede musiała płacic po raz kolejny 140 zl to powiedziala ze jak wymienie go do 60 dni od slubu to zaplace tylko 14 zl

a jaki dokument pokazywałas potwierdzajacy zmiane nazwiska? bo chyba nie miałaś już aktu ślubu z usc?

Edytowane przez aisak42
Czas edycji: 2012-06-21 o 20:40
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 20:55   #732
Malgos_12
Zakorzenienie

Aisak - OK to właśnie dlatego!, że masz zupełnie nowy paszport, więc odliczają ci wszystkie lata pozostałe... a że masz z tego roku to opłata jest mała! Raz pojechałam wystałam się w kolejce i wróciłam z niczym bo okazało się że dokument który ksiądz ci daje w dniu ślubu nie jest dla nich ważny, więc musiałam poczekać dwa dni i odebrałam swój akt małżeństwa, bez tego nawet się nie wyboraj. Ksiądz ma obowiązek zanieść dokumenty do 5 dni (roboczych), przeważnie chyba się z tym streszczają. Ja w sobotę miałam ślub, a w piątek odebrałam akt małżeństwa z USC.
Stary 2012-06-21, 20:59   #733
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Tusia zauroczyły mnie Wasze zdjęcia z pleneru...
Mnie też!

Cytat:
Dziewczyny wesele mamy na 140 osób i nie wiem jak gruba kupić księgę?
Podoba mi się te: http://moda.allegro.pl/ksiega-gosci-...424627192.html
ale ma: Ilość stron księgi: 100 (50 kartek). Jak myślicie starczy ??
Aż za dużo Ja w ogóle nie lubię ksiąg, nigdy nie wiem co wpisać...

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
Muszę Wam się pochwalić- dzisiaj byłam u spowiedzi. Kurcze ale na świetnego księdza trafiłam!!! Aż jestem zdziwiona, tzn. mile zaskoczona teraz tylko w pi.ątek przed ślubem...
No a poza tym byłam na przymiarce sukni...kobietki muszą mi tylko skrócić, jakieś koraliki gdzieś wszyć i bedzie gotowe! zostawiłam u nich moje 2 welony, mówiły że mi ładnie wyprasują bo mają fajne żelazko parowe (nie zapytałam ile mnie to będzie kosztować, ale będę miała spokój-dzisiaj 30 min prasowałąm i nie widziałam żadnych efektów). No ale mówiły, że jak chcę buty na przebranie to nie balerinki, bo bedę mialą suknię na podłodze.....no i kupołam buty na koturnie( w załączniku)...z racji tego że buty mam różowe-te kupiłam w pudrowym różu...aaa...jeszcze panie z salonu podziwiały moją własnoręcznie robioną biżuterię...ale mi się miło zrobiło
Bardzo ładne te buty i fajnie, że spowiedź nie była traumatyczna

Cytat:
Chciałam sie pochwalić z moich postępów. Byłam dzisiaj u kosmetyczki umówić się na zabiegi i makijaż... i tak oczyszcanie manualne(miesiąc przed), potem mikrodermabrazja z zabiegiem nawilżającym(2 tyg przed), paznokcie(frencz pokryty żelem na naturalnej płytce), pedicure, henna, regulacja i makijaż w dniu ślubu... Pani wyliczyła mi 400zł. Z pedicure raczej zrezygnuję więc zapłacę pewnie ok 340 zł za wsio. Jak myślicie dużo, mało?
W sam raz na pewno nie za dużo

Cytat:
My nie musimy ustalac co organista będzie grał za to musimy ustalić, tzn. zdecydować które kawałki ma nam zagrać skrzypaczka - będzie grać w pięciu punktach mszy (nie licząc 'zabawiania gości przed) i na każdy "etap" ma 2-3 do wyboru przez nas. Co do tańca na wesoło też mieliśmy taki pomysł. Zakochaliśmy się w nim jak obejrzeliśmy kilka świetnych filmików. Ale równie szybko się odkochaliśmy jak zobaczyliśmy 3 razy więcej tych nieudanych i zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Bo oprócz chcenia, trzeba miec duuże wyczucie rytmu (w obydwu przypadkach, u nas mój TŻ.. hmmm... tak w skrócie to jemu własna muzyka w duszy gra i nie nagnie się do tupania w rytm tej zewętrznej ) no i duże poczucie humoru a nade wszystko... pewność siebie no i trzeba by pamiętać tez o tym, że w teorii () na tym etapie przyjęcia jest się jeszcze rzeźwym... niestety uznaliśmy, że lepiej nie będziemy ryzykować. Lepiej żeby wyszło spokojnie ale nie żałośnie (bo w naszym przypadku duże prawdopodobieństwo byłoby takiego scenariusz właśnie). Zazdroszczę wszystkim tym, którzy decydują sie na taki wesoły pierwszy taniec i mam nadzieję, że go nam pokażesz jak już pęknie Wasza data
Mój ma to samo

Cytat:

Oby! Bo jak teraz pomyślę, że to jeszcze 14 miesięcy... ech

Mam podobny plan względem wypisywania zaproszeń to takie bezpośrednie i miłe w końcu moja najbliższa przyjaciółka nie jest dla mnie "szanowną panią" tylko Madzią, po prostu nie mówiąc już o dziadkach.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 21:06   #734
Malgos_12
Zakorzenienie

Viollet - my nawet na zaproszeniach mielismy nasze imiona " Małgosia i Tomek" jakos nie lubię swojego oficjalnego imienia i w ogole sie nim nie posługuję, a że jestem za granicą to jest to jeszcze bardziej ułatwione...
Stary 2012-06-21, 21:32   #735
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
Mogę, mogę juz wrzucam
Ale masz talent kobieto!!! Super wyszly te zawieszki, ja juz przy winietkach szalu dostawalam, a przy takiej robocie dostalabym zawalu

Cytat:
Witam i ja masz ślub weekend przede mną nad wódeczką sama się zastanawiam,
A my mamy wyborową. Ja wódki nie pije, ale TŻ i znajomi mowią ze dobra.

Cytat:
Co do tańca na wesoło też mieliśmy taki pomysł. Zakochaliśmy się w nim jak obejrzeliśmy kilka świetnych filmików. Ale równie szybko się odkochaliśmy jak zobaczyliśmy 3 razy więcej tych nieudanych i zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. Bo oprócz chcenia, trzeba miec duuże wyczucie rytmu
Dokładnie tak samo myśle. Pomysł fajny z takim wesolym tancem, ale trzeba byc mega pewnym, ze wyjdzie to naturalnie i ładnie. My tez zdecydowaliśmy sie na zwyklego przytulańca i dla mnie tak bedzie najladniej

Cytat:
Trochę ma racji, ale z drugiej strony... ja np. zastanawiałm się ostatnio nad tradycją świetowania Bożego Ciała tzn. konkretnie nad rzucanie kwiatów (obdzieraniem ich najpierw z płatków a później rzucanie po ulicy tylko po to, żeby je ostatecznie zdeptać) - tradycja tradycją ale jak już się czepiać i analizować to nie wybiórczo

My usłyszeliśmy, że może być problem z rzucaniem ryżem ale.. z innego powodu bo.. uwaga... tu cytat: "później młodzi nie chcą tego pozamiatać zanim odjadą mimo, że szykuję zawsze koło młodej pary miotłę" - by kościelny
Padne, miotła dla pary mlodej, heheheheh

monika860902 Gratuluje obrony

Cytat:
Fajne spinki

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

A teraz dziewczyny mam pytanie... Bylam dzis na makijazu (niestety nie widac go dobrze na zdjeciach bez swiatła dziennego, wiec jesli przetrwa noc to rano wrzuce fotki). Ogólnie jestem zadowolona, makijazystka bardzo kontaktowa i znajaca sie na rzeczy Zaproponowała mi ciemne oko z elementami fioletu i tak sie zastanawiam czy bedzie on pasowal do pomaranczowego bukietu (gerbery)?????? Ona mowi ze jak najbardziej, ale ja nie potrafie sobie wyobrazic jak to bedzie wygladal z tymi pomaranczowymi dodatkami. Pomózcie prosze
Mialam tez na drugim oku brazowe cienie ale jak porownalam to o wiele bardziej spodobal mi sie ten z fioletem.
No i w dzien slubu bede miala doklejone rzesy, nie takie dlugie, ale maikjazystka mowi ze beda pasowac
Stary 2012-06-21, 21:39   #736
Malgos_12
Zakorzenienie

MalaOla - Mój makijaż był różowo fioletowy - czyli teoretycznie do niczego nie pasował... przecież nie jest powiedziane, że jak masz dodatki w pomarańczu to też taki masz miec makijaż... moja makijażystka powiedziała, że kolory dobiera się do koloru cery, osoby a nie jej dodatków... oko powinno być widoczne... poza tym przecież nie będziesz nosić bukietu przy twarzy i po kościele pójdzie w odstawkę. Zresztą jeszcze nie slyszałam żeby ktoś dobierał makijaż pod kolor bukietu, wiadomo, nie ma problemu jak ktoś ma fiolety czy róż bo to kolory ktore pasują wielu osobom...
Stary 2012-06-21, 21:58   #737
justiii87
Zakorzenienie

Ja do pomarańczowych dodatków będę miała oczy pomalowane na ciemno z dodatkiem pomarańczu.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:07   #738
Malgos_12
Zakorzenienie

Justii - Ty masz rude włoski prawda?? więc to będzie się ładnie współgrało
Stary 2012-06-21, 22:14   #739
malaOlaa
Raczkowanie

Cytat:
MalaOla - Mój makijaż był różowo fioletowy - czyli teoretycznie do niczego nie pasował... przecież nie jest powiedziane, że jak masz dodatki w pomarańczu to też taki masz miec makijaż... moja makijażystka powiedziała, że kolory dobiera się do koloru cery, osoby a nie jej dodatków... oko powinno być widoczne... poza tym przecież nie będziesz nosić bukietu przy twarzy i po kościele pójdzie w odstawkę. Zresztą jeszcze nie slyszałam żeby ktoś dobierał makijaż pod kolor bukietu, wiadomo, nie ma problemu jak ktoś ma fiolety czy róż bo to kolory ktore pasują wielu osobom...
Kachana jestes nie myslalam ze mi ktos tak pozno odpisze to prawda, ze bukietu nie bede miec przy twarzy. Poza tym do mojej urody podobno pomarancz nie jest wskazany na oku. Jutro postaram sie dodac fotki o ile makijaz przetrwa to zobaczysz a teraz dziekuje i dobranoc

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Cytat:
Ja do pomarańczowych dodatków będę miała oczy pomalowane na ciemno z dodatkiem pomarańczu.
Tez super bedzie to wygladac
Stary 2012-06-21, 22:17   #740
Malgos_12
Zakorzenienie

MalaOla - ja nie chodzę spać przed północą poza tym u mnie godzina wcześniej i jutro mam wolne hahah
proszę bardzo, cieszę się, że pomogłam
Stary 2012-06-21, 22:19   #741
Wika28
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczyny Nie dam rady nadrobić wszystkich wpisów, dlatego serdecznie gratuluje tym, które w ostatnim czasie ślubowały i dziękuję tym, które wspierały mnie na duchu w trudnym czasie przedślubnym Od tygodnia jestem szczęśliwą żoną i nawet nie pamiętam stresu jaki miałam przed ślubem - ślubu zresztą tez nie pamiętam za to teraz to czas bajkowy
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:23   #742
Malgos_12
Zakorzenienie

Wika - super! winna nam jesteś jakieś zdjęcie !
Stary 2012-06-21, 23:09   #743
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Wika - super! winna nam jesteś jakieś zdjęcie !
Na razie jeszcze nie mam żadnych, ale od poniedziałku zacznę zbierać płytki od znajomych, więc na pewno się pochwalę
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 06:03   #744
aisak42
Raczkowanie

Cytat:
Aisak - OK to właśnie dlatego!, że masz zupełnie nowy paszport, więc odliczają ci wszystkie lata pozostałe... a że masz z tego roku to opłata jest mała! Raz pojechałam wystałam się w kolejce i wróciłam z niczym bo okazało się że dokument który ksiądz ci daje w dniu ślubu nie jest dla nich ważny, więc musiałam poczekać dwa dni i odebrałam swój akt małżeństwa, bez tego nawet się nie wyboraj. Ksiądz ma obowiązek zanieść dokumenty do 5 dni (roboczych), przeważnie chyba się z tym streszczają. Ja w sobotę miałam ślub, a w piątek odebrałam akt małżeństwa z USC.
to ja nie wiem czy nas ksiadz tak od razu je wyśle czy nie bedzie czekał ostatniego 5 dnia to bardzo szybko mam nadzieje że u mnie też tak będzie chodź wątpię
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 07:50   #745
mayeczka87
Rozeznanie

Nie dam rady Was zacytować z rana, bo szybko przejrzałam, pooglądałam, poczytałam, a muszę popracować jeszcze ;p

Bardzo mi się podobają muszki krawaty i podwiązki na wódce Ja będą robiła zwykłe zawieszki, chyba bez wierszykow tylko z monogramem - i tak goście pewnie pozdejmują bo będzie nie wygodnie nalewać ...

Byliśmy w sali wczoraj, pamiętacie, że ostatnio trochę narzekałam, bo zdjęli dekoracje sufitu itp. Na kolumnach są światełka tak się ucieszyłam Na suficie też mają ponoć być. Właścicielka była wczoraj miła, sama zaproponowała zmianę w Menu - pozycję, której nie było na liście Czosnki ozdobne też ma nam załatwić: mam nadzieję, ze będą takie ładne, a nie jakieś byle jakie - w sumie to wolałabym to sama zrobić... wiedziałabym chociaż jak wyglądają ;]

Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni. TŻ dzwonił do zespołu, mamy im wysłać maila z piosenkami jakie chcemy i ew. zabawy oczepinowe, ale że oni jako takich zabaw nie prowadzą, to nie wiem jak to wyjdzie - my nie chcemy ich dużo, chcemy zabawę z tabliczkami: ja - on ja- ona Może karetę (zoo) i może jakąś trzecią... oni za to ponoć prowadzą kursy salsy, to też świetny pomysł!! W zespole mamy 6 osób Byłam pewna, że 5, ale na umowie jest 6

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 08:19   #746
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie

dzięki Kochana

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość

Ja w ogóle nie lubię ksiąg, nigdy nie wiem co wpisać...

Oby! Bo jak teraz pomyślę, że to jeszcze 14 miesięcy... ech
a u nas w księdze rozwalił nas wpis "koreczki śledziowe były zaje****- jeszcze tu wrócimy" i pod spodem wielki uśmiech

14 m-cy- zleci zobaczysz

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
dokładnie- jak dobrze wyglądasz w fiolecie to bierz ja akurat miałam fiolet i fiolet w wiązance ale wszystko było fioletowe a poza tym bardzo lubię fioletowy makijaż

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny Nie dam rady nadrobić wszystkich wpisów, dlatego serdecznie gratuluje tym, które w ostatnim czasie ślubowały i dziękuję tym, które wspierały mnie na duchu w trudnym czasie przedślubnym Od tygodnia jestem szczęśliwą żoną i nawet nie pamiętam stresu jaki miałam przed ślubem - ślubu zresztą tez nie pamiętam za to teraz to czas bajkowy
super ja też dopiero składam sobie cały ślub i wesele bo tyle się działo...

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość

Byliśmy w sali wczoraj, pamiętacie, że ostatnio trochę narzekałam, bo zdjęli dekoracje sufitu itp. Na kolumnach są światełka tak się ucieszyłam Na suficie też mają ponoć być. Właścicielka była wczoraj miła, sama zaproponowała zmianę w Menu - pozycję, której nie było na liście Czosnki ozdobne też ma nam załatwić: mam nadzieję, ze będą takie ładne, a nie jakieś byle jakie - w sumie to wolałabym to sama zrobić... wiedziałabym chociaż jak wyglądają ;]

Generalnie jesteśmy bardzo zadowoleni. TŻ dzwonił do zespołu, mamy im wysłać maila z piosenkami jakie chcemy i ew. zabawy oczepinowe, ale że oni jako takich zabaw nie prowadzą, to nie wiem jak to wyjdzie - my nie chcemy ich dużo, chcemy zabawę z tabliczkami: ja - on ja- ona Może karetę (zoo) i może jakąś trzecią... oni za to ponoć prowadzą kursy salsy, to też świetny pomysł!! W zespole mamy 6 osób Byłam pewna, że 5, ale na umowie jest 6
no to super, że z salą się wyjaśniło my nie wiedzieliśmy jakie będą zabawy bo to niespodzianka była ale nie chcieliśmy długo i całe oczepiny z zabawami to tak ok 40 minut było
Stary 2012-06-22, 08:34   #747
Konto usunięte

Cytat:
lubię połączenie czerni z pomarańczem
Stary 2012-06-22, 08:43   #748
haczyk7
Raczkowanie

Cytat:
No dokładnie mam tak samo Więc chyba nie będę nic kombinować tylko pozostanę przy mojej pierwszej koncepcji
Bukiet piękny, ale brakuje mu moim zdaniem mocniejszego akcentu, jakaś wstążka w intensywnym kolorze lub dodać kolor kwiwtów o bardziej zdecydowanej barwie

Chciałam sie pochwalić z moich postępów. Byłam dzisiaj u kosmetyczki umówić się na zabiegi i makijaż... i tak oczyszcanie manualne(miesiąc przed), potem mikrodermabrazja z zabiegiem nawilżającym(2 tyg przed), paznokcie(frencz pokryty żelem na naturalnej płytce), pedicure, henna, regulacja i makijaż w dniu ślubu... Pani wyliczyła mi 400zł. Z pedicure raczej zrezygnuję więc zapłacę pewnie ok 340 zł za wsio. Jak myślicie dużo, mało?
no dzięki ja właśnie w bukiecie chyba postawię na pastele co do kosmetyczki wydaje mi się, że to nie jest dużo!

Cytat:
No to chyba że tak bo spotkałam się z łódką w 2 miejscach i w obu goście byli proszeni na zewnątrz i przez 15-30 minut patrzyli jak młodzi bujają się na jeziorku. Niby w każdej chwili każdy mógł odejść ale jakoś tak głupio wszystkim było. Ale jeśli nie będziecie angażować w to gości i sprawi Wam to przyjemność to sam pomysł bardzo romantyczny
Aaa właśnie, pamiętam, to Ty mówiłaś o tym na forum? Bo pamiętam, że tam sie taki temat już przewinął. Masz rację, to nienajlepszy pomysł, żeby goście musieli patrzyć na nas. Jeszcze się zestresuję widownią, wypadnę z łódki i co.....

Cytat:
Napisane przez malaOlaa Pokaż wiadomość
Ale masz talent kobieto!!! Super wyszly te zawieszki, ja juz przy winietkach szalu dostawalam, a przy takiej robocie dostalabym zawalu

[/COLOR]A teraz dziewczyny mam pytanie... Bylam dzis na makijazu (niestety nie widac go dobrze na zdjeciach bez swiatła dziennego, wiec jesli przetrwa noc to rano wrzuce fotki). Ogólnie jestem zadowolona, makijazystka bardzo kontaktowa i znajaca sie na rzeczy Zaproponowała mi ciemne oko z elementami fioletu i tak sie zastanawiam czy bedzie on pasowal do pomaranczowego bukietu (gerbery)?????? Ona mowi ze jak najbardziej, ale ja nie potrafie sobie wyobrazic jak to bedzie wygladal z tymi pomaranczowymi dodatkami. Pomózcie prosze
Mialam tez na drugim oku brazowe cienie ale jak porownalam to o wiele bardziej spodobal mi sie ten z fioletem.
No i w dzien slubu bede miala doklejone rzesy, nie takie dlugie, ale maikjazystka mowi ze beda pasowac
Wydaje mi się, ze jak wizażystka tak Ci doradziła, to może być! a tym bardziej, że pomarńcz to taki kolor, który w makjażu nie każdemu pasuje

Tusia, dzięki za wyjaśnienie:P Ja nie miałam takich zabaw w przedszkolu A w bukiecie właśnie postawię chyba na pastele

Wariate, ekstra spinki! Gdzieś mi umknęły, a są naprawdę świetne hehe
Stary 2012-06-22, 08:46   #749
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Super, że wszystko idzie po Waszej myśli
a o co chodzi w tej zabawie? jest jakaś lista pytań czy coś? widuję zdjęcia z takich zabaw, ale tej konkretnej nigdy nie "przeżylam"

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:08   #750
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Jak tak teraz liczę to ja też chyba mam tyle dni ) czyżby 1.09??
tak
Pradip, nie tyle samym ślubem a stresuje się tym, że ksiądz nam zrobi z czymś problem, że nie zdążymy z jakimiś dokumentami.. itp

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości