Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 17:46   #721
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Konczita, taki mam plan żeby zacząć na poważnie malować, bo tak to tylko koleżanki czasami. A w końcu dobrze byłoby, żeby ten kufer się zwrócił, bom nieźle w niego zainwestowała..

A my zaraz śmigamy do ortopedy. Jakoś się nie martwię, zakładam że wszystko jest ok

koniecznie zacznij zarabiać na tym co masz w rękach a z biegiem czasu może polubisz ? kto wie ! Ja nabyłam pędzle cienie w kamieniu i sypki pod choinkę rzecz jasna, jedne mi się podobały ale nie była pewna czy są fajne i nie nabyłam dla siebie ... yhh zobaczymy co mi dzieciątko przyniesie
zaortopede

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A może za suche powietrze masz w domu i dlatego kicha?

Ćwiczycie dziewczyny? ;>

hmm mam nawilżacze na kaloryferach ehh no sama już nie wiem apetyt ma, pokasłuje ale jak uleje zawsze tak miała innych objawów brak tylko to kichanie jest ....
ja nie ćwiczyłam czasu nie miałam wrrrr

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mój Jasiu znowu kicha, wyciagam fridą glutki i zjada mniej bo 60 ml. Czy któraś też tak miała przy katarze u dzidzi, że mniej jadło? Bo zastanawiam się czy do lekarza nie jechać. Aktywny rano był teraz śpi, budzi isę na jedzenie, ale pociagnie 10 minut i śpi
nie wiem co doradzić - poobserwuj jeszcze z dwa karmienia może, a jak temperatura ???

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
kurcze nie moge uwierzyć że moje dzieciątko już się takie "kumate" robi, jak ten czas zapiernicza..
oj kochana ja też patrzę na naszą gwiazdę i zastanawiam się kiedy ona tak mi urosła

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Widziałam

Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok. Brak mi już słow. Normalnie mam ochotę zrobić cos mojem tzetowi

co nawywijał ?

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
kolorystyka fajna tylko ten stelaż może być lipnawy a może używkę jakąś nabyć można ?

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Maja dzisiaj siedziała w leżaczku jak prasowałam, najpierw zajmowała się zabawkami, ale zaczęła się wkurzać, że nie może ich dosięgnąć więc jej ten pałąk odstawiłam na bok i włączyłam bajki w telewizji i kolejne 20 minut spokoju

Swoją drogą mam pytanie do dziewczyn, które mają ten leżaczek z FP http://bajkolandia.sklep2.pl/user/images/-K66.jpg Ja mam go cały czas ustawionego na tej najniższej pozycji i zastanawiam się, bo tam pod pleckami można zapiąć ten pas aby było trochę wyżej, ale nie wiem czy dziecko wtedy nie jest zbyt siedząco, jak Wy macie?

jak to bajkę? nie za wcześnie ??? u nas jak TV włączone to tak by nie patrzyła, głosy może słyszeć ale obrazu nie widzi z komputerem też tak się staramy .. ale pewnie nie dotrwamy do wskazanych 3 lat bez bajek ...
ja mam na najniższym póki co
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:46   #722
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
My akurat nigdy nie mieliśmy telewizji, tzn. telewizor mamy, ale tylko do filmów. Jak oglądamy, to synek jest zawsze tyłem.

A u rodziców jak się patrzy, to wyłączamy.

Także nasz dom będzie wolny od telewizora, tylko bajki okazjonalnie

Za to boję się co będzie z komputerem, bo u nas tatuś i mamusia ciągle przy komputerach i w sieci
u nas tez raczej sie nie oglada. do filmow tylko. nawet żadnej telewizji typu cyfra, polst, n, nie mamy z kompem wlasnie tez gorzej

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 18:12   #723
Lewek
Zakorzenienie

Iwa, dzięki za ćwiczenia. A czy ja 7 tygodni po porodzie cc mogę już to ćwiczyć?? Chciałabym, chciała...

Konczita, ja w sumie lubię malować, mam tylko wątpliwości co do swoich predyspozycji i zdolności. W tej szkole miałam również fryzjerstwo i tu już wiem, że jestem z tego noga. Tym bardziej, że najwięcej zajęć właśnie z fryzjerstwa opuściłam.. A w sumie szkoda, taki pakiet ładny byłby.

Gda a jak to neurolog uzasadnił? Bo chciałabym mieć jakiś argument konkretny w ręku jak TŻ będzie chciał małego z tv oswajać bo ja bym nie chciała.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 18:15   #724
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Iwa, dzięki za ćwiczenia. A czy ja 7 tygodni po porodzie cc mogę już to ćwiczyć?? Chciałabym, chciała...

Konczita, ja w sumie lubię malować, mam tylko wątpliwości co do swoich predyspozycji i zdolności. W tej szkole miałam również fryzjerstwo i tu już wiem, że jestem z tego noga. Tym bardziej, że najwięcej zajęć właśnie z fryzjerstwa opuściłam.. A w sumie szkoda, taki pakiet ładny byłby.

Gda a jak to neurolog uzasadnił? Bo chciałabym mieć jakiś argument konkretny w ręku jak TŻ będzie chciał małego z tv oswajać bo ja bym nie chciała.

oj faktycznie pakiecik złoty i zawsze na topie - nie wyginie oj nie ... ale tak to już jest że człowiek docenia pewne wartości po fakcie jak czasu się nie cofnie ale może jakieś szkolenie z fryzjerstwa? Masz jakieś foty swoich makijaży ?
Stary 2012-12-01, 18:20   #725
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

oj faktycznie pakiecik złoty i zawsze na topie - nie wyginie oj nie ... ale tak to już jest że człowiek docenia pewne wartości po fakcie jak czasu się nie cofnie ale może jakieś szkolenie z fryzjerstwa? Masz jakieś foty swoich makijaży ?
do tego jeszcze foty bo taki miałam zamysł właśnie. No myślę, że przyjdzie czas że ruszę z tematem.
A to moja praca dyplomowa, fryz tyż

Przypomniałam sobie, że w dniu kiedy był ten egzamin miałam jeden jedyny dzień w ciąży z mdłościami i wymiotami, co chwilę latałam do kibelka postraszyć lwa. Ale paskudnie się czułam, a jeszcze wracałam autem 160km..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fam zaoczna dyplom 987.jpg (80,4 KB, 68 załadowań)

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2012-12-01 o 18:24
Stary 2012-12-01, 18:28   #726
kraven
Zakorzenienie

Poradziłam się znajomej pediatry - podałam Nasivin i gentamycyne do nosa i jeszcze powiększyłam dziurke w smoczku. Wszystko razem poskutkowało 75 ml w 15 minut. W nosie jeszcze troche gra ale jest o niebo lepiej

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 18:46   #727
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
do tego jeszcze foty bo taki miałam zamysł właśnie. No myślę, że przyjdzie czas że ruszę z tematem.

Przypomniałam sobie, że w dniu kiedy był ten egzamin miałam jeden jedyny dzień w ciąży z mdłościami i wymiotami, co chwilę latałam do kibelka postraszyć lwa. Ale paskudnie się czułam, a jeszcze wracałam autem 160km..

u la laaaa no ten motylek boski a i cienie przechodzą ślicznie uzyskana paleta jest rewelejszyn ! zdolniacha ..
uuu to egzamin zapamiętasz i ciążowo i stresowo

kraven super że lepiej ja zobaczę jutro jak będzie z tym kichaniem
Stary 2012-12-01, 18:57   #728
Lewek
Zakorzenienie

Dzięki Konczi

A co do ortopedy to u nas wszystko ok Dzięki za kciuki
Stary 2012-12-01, 19:08   #729
kraven
Zakorzenienie

Lewek to prawdziwe dzieło sztuki

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:09   #730
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:

Oj, 7 tygodni po cc to chyba zdecydowanie za wcześnie. Ale to niech lepiej się dziewczyny po cc wypowiedzą, będą lepiej wiedziały

Kurde, ja mam dziś jakiś gorszy dzień, ćwiczyłam 10 minut i mi kolana siadły No nic, jutro będzie całość
Stary 2012-12-01, 19:24   #731
Sojka1990
Zadomowienie

Lewk cudo po prostu!!!!!!!!!
Ja byłam w 2letniej szkole fryzjerskiej- bo to lubie, nawet bardzo, ale przed ostatnim semestrem wyjechałam do Włoch.. i mój dyplom szlag jasny trafił.. no ale zawsze moge na te pół roku wrócić.. może za jakiś czas..
a i tak wszystkie najbliższe koleżanki na ślube i inne uroczystości czeszę

a za chwilke wychodzimy z tżtem do baru ze znajomymi młodzież okiełznana słodko śpi opiekunka załatwiła tak więc hulaj dusza piekła nie ma
Stary 2012-12-01, 19:32   #732
afternoon
Rozeznanie

Witam sie wieczorową porą
Niestety nie jestem w stanie Was nadrobić
Tak jak wspominałam, mieliśmy u siebie teściową, ma prawie 500 km do wnuka, widziała go drugi raz w zyciu i zakochała sie totalnie
Ja dostałam pieniądze na prezent imieninowy i zakupiłam sobie płaszczyk w H&M Męża obkupiłam w buty i czapkę, Filipowi babcia zrobiła zapasy higieniczno-kosmetyczne
Wczoraj Mały miał jeden z najgorszych ataków kolki, po długiej przerwie. Nie skutkowało nic, wył nieustannie 3 godziny - w ruch poszły rureczki windi, odeszły gazy, ale płakał dalej w końcu zasnął wyczerpany pod okapem...masakra, płakałam razem z nim.
Mam nadzieję, że u naszych forumowych Maluchów wszystko ok, kolki i inne dolegliwości ich nie nękają.
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:38   #733
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

cześć dziewczynki nie było mnie parę dni bo TŻ przyjechał i muszę ogólnie nad pracą mgr siedzieć jeszcze trochę - przepraszam zatem za moją nieobecność jest co nadrabiać

p.s. dziękuję za namiar na maila

musze się jeszcze pochwalić że wczoraj dałam małemu o 23:00 odciągnięte mleczko (znowu problem z laktacją, musiałam pobudzić laktatorem), wypił 80ml (a wypija tak między 90 a 120 max jednorazowo) i obudził się o 6:30 nie mogłam uwierzyć że pierwsza przespana noc od porodu , oczywiście w nocy budziłam się i sprawdzałam czy oddycha ;] potem spał kolejne 4h oby tak dalej

Cytat:
W sensie rozbierane?

Ja też wyrażam zgodę
hehe rozbierane niee :p faktycznie tak napisałam że fajnie to zabrzmiało i się skojarzyło ale wiadomo jak się czasem cos na szybko pisze przy małym :p bez składu bez ładu ;]

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Też bym chętnie obczaiła tą Hodakowską
mogę też poprosić

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was wybrała się z niemowlakiem na basen? Ja się ciągle waham...
ja też się waham a chętnie bym poszła jak już będzie miał 3 mce

Cytat:
Jak się rozpłacze, to wychodzicie A jak głodna, to dajesz cyca/butlę

Trzeba sobie zarezerwować dużo czasu, bo po basenie lepiej jest posiedzieć z 30 minutek i ochłonąć zanim się wyjdzie.
no własnie zima jest.... hmm ja też bym musiała w okolicy zobaczyć czy jest jakiś ozonowany basen..a wogóle takie dzieciaczki to w samym pampersie są w wodzie?? bo nie wiem..

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

kurcze jeszcze się tak zastanawiam, bo mój mały też kicha cały dzień ale nic mu z noska nie leci w sumie..i mam nadzieję że się nie przeziębił mi..ulewa mi też cały dzień i jak wspomniałam wyżej - przespał pierwszy raz całą noc. A ostatni raz jak ulał po karmieniu to normalnie na żółto :O czemu?? i to było świeże mleko jeszcze nie przerobione, a żółtych kropelek witaminowych mu nie dawałam jeszcze dzisiaj

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:47   #734
Lewek
Zakorzenienie

Dzięki Dziewczyny, ale powiem Wam że technicznie to wcale nie jest takie trudne, trochę wskazówek i ćwiczeń i do opanowania. Dla mnie trudniejsze jest dopasowanie kolorów do osoby oraz kształtu makijażu tak żeby upiększyć a nie po prostu pomalować. Chciałabym jeszcze przejść kurs analizy kolorystycznej, a niestety choć wydaje się to być podstawową rzeczą w szkole mojej tego nie zaoferowali.

Sojka, to gratuluję, dla mnie włosy to masakra, choć chciałabym umieć stworzyć fajną fryzurkę, nawet sobie główkę do ćwiczeń kupiłam ale chyba ani razu nic na niej nie stworzyłam

Afternoon strasznie mi przykro z powodu kolek, wyobrażam sobie tą bezsilność, oby się to więcej nie powtórzyło
Stary 2012-12-01, 19:49   #735
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

gratuluje talentu!! cudo

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 19:56   #736
gda
Zakorzenienie

Cytat:

Że dziecko może mieć potem opóźniony rozwój poznawczy, duże problemy z koncentracją i problemy z zachowaniem, np. agresją.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość

no własnie zima jest.... hmm ja też bym musiała w okolicy zobaczyć czy jest jakiś ozonowany basen..a wogóle takie dzieciaczki to w samym pampersie są w wodzie?? bo nie wiem..[COLOR="Silver"]
Są takie specjalne pampersy do pływania.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 20:11   #737
Lewek
Zakorzenienie

Dzięki Gda
Stary 2012-12-01, 20:38   #738
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej kochane
nie jestem w stanie nadrobić
po łebkach aby "przeleciałam" Was
u nas dziś śpiacy dzień był
Lewek ale cudooo
w tajemnicy wam powiem że też skończyłam szkołe kosmetyczną i coś tam kiedyś próbowałam na koleżance ćwiczyć , wstawie na maila fotke bo nie wiem czy życzyłaby sobie aby jej twarz tu była
wogóle juz od paru dni wybieramy z Tż łóżeczko turystyczne i jakoś wybrać nie możemy

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 21:15   #739
Lewek
Zakorzenienie

Moje dziecię śpi od ponad godziny i ja powinnam, bo dziś w nocy dał mi popalić - 6 razy wołał cyca A dziś będzie pewnie 3. On taki system ma 6-3-6-3
Dobrej nocki!
Stary 2012-12-01, 21:43   #740
gda
Zakorzenienie

Na mailu zdjęcia z dziś wrzuciłam
Stary 2012-12-01, 21:50   #741
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Na mailu zdjęcia z dziś wrzuciłam
widziałam, widziałam
piękny Henio, a jakie ma wyraziste brewki cudo

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 22:34   #742
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
widziałam, widziałam
piękny Henio, a jakie ma wyraziste brewki cudo
Taaak, brewki ma jak kreseczki
Stary 2012-12-01, 22:43   #743
katiem
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Witam się nocnie. Cały dzień był u nas teść. kurcze dostałam od niego złotą bransoletkę z 86r....Aż mnie zatkało.

Póki co idę nadrabiać i szukam stroju kąpielowego

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:05   #744
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja tez sie witam wieczorową pora jak zwykle ostatnio

Widziałam zdjecia
Anedh cudne
Gda mam wrażenie ze na niektórych zdjęciach Twój słynie jest troszkę podobny do mojego

Niegrzeczna wow fajny makijaż lewka nie widziałam tzn miniaturki ale cieżko cokolwiek zobaczyc jutro moze nadrobienia
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 23:06   #745
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
hej kochane
nie jestem w stanie nadrobić
po łebkach aby "przeleciałam" Was
u nas dziś śpiacy dzień był
Lewek ale cudooo
w tajemnicy wam powiem że też skończyłam szkołe kosmetyczną i coś tam kiedyś próbowałam na koleżance ćwiczyć , wstawie na maila fotke bo nie wiem czy życzyłaby sobie aby jej twarz tu była
wogóle juz od paru dni wybieramy z Tż łóżeczko turystyczne i jakoś wybrać nie możemy
całe miasto juz wie

Wszystkie dzieciaczki piekne

Tamlin gratulacje

Lewek piękna praca

Kasiam dzieki wielkie za link do projektora

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 04:09   #746
gda
Zakorzenienie

No i znowu wzdęcia.
A biszkoptów nie jadłam... Chyba to nie to jednak...
Stary 2012-12-02, 05:12   #747
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
me czekamy na pediatrę no jednak to kichanie zwiastowało choróbsko ehh zaraziłam moją perełeczke maleńką tak mi jej żal ... yhhh

niegrzeczna śliczny makijaż!!!
widziałam dzieciaczki na mailu ... no cudne wszystkie - Henio dostojny kawaler jest hyhy
anash ale masz maleństwo kochane w domku Colds no Melcia ma uśmiech jak Duśka cudna ! Katiem no extra focie .. a sudocrem boski
Stary 2012-12-02, 05:15   #748
Iwoncia81
Zakorzenienie

Hejka hej
Mały sie przebudził godzine temu na cyca, pojadł i spi, a ja co??
Zamiast spać to fon i wizaż
Ide spać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 05:29   #749
Iwoncia81
Zakorzenienie

Normalne, oczy zamkne to mały zaraz sie wierci i zaś cyc w ruch
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-02, 07:41   #750
zielona1911
Zakorzenienie

boze jakiego ja mam s*****la w domu!!! juz wyszykowana wychodze do szkoly,a on ze jak wyjde to on tez wychodzi i dzieci zostawia same! Wiec zostalam w domu.Wychodzi na to ze nie zalicze tego semestru przez h*ja!
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości