![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
baaardzo wam dziękuje
![]()
#722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malinka0525 Czas edycji: 2012-12-29 o 12:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38336063]Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.[/QUOTE] Dobre ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
z tego co słyszałam to chłopców się chowa latwiej i mniejszy problem z nimi.
mój tż chce chłopaka i cała jego rodzina też. bo juz dwie dziewczynki mają w rodzinie. i mówi do mnie tak: "a ty co? ty chcesz dziewczyne? i ten cały cholerny róż?? i ten jastin bieber wszędzie?? chyba zwariowałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry. Ale mnie z samego rana teść wkurzył... Zadzwonił o 8, kiedy jeszcze spaliśmy w najlepsze, że mój TŻ musi mu coś koniecznie w tym momencie zamówić na all
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Oj tam ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38336063]Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.[/QUOTE] Fajne ![]()
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem już, która pytała, ale tak, olejek Olbas można w ciaży. To jest olejek eukaliptusowy i tylko go wdychasz.
Gratuluję dziewczynki. Ja swoją odkryłam dopiero w 30 tyg bo cały czas się chowała a i tak na tym ostatnim USG jedną rączkę miała przy ustach, a drugą między nogami jakby się wstydziła ![]()
#727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hyhyhy.. ten justin biber to fakt.. wszedzie go pelno teraz Cytat:
![]()
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
ale jak to sie mowi, bede szczesliwa z chlopaka i z dziewczynki... oby zdrowe!
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38336063]Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.[/QUOTE] ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
łoł gratuluje dziewczynki, tez marze o Biance a moj o Nikodemie (chyba
![]() kochane ja jeszcze raz polecam elancyl https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...t-w-ciazy.html poczytajcie opinie - teraz jest w nowym opakowaniu dalam 90 zl za 150 ml .. kolezanka kosmetyczka polecila - ma bardzo dobry sklad, inna znajoma stosowala i zero rozstępów i opinie tez ma bardzo dobre :P
"Everyday is a step closer" Edytowane przez La_Mezcla Czas edycji: 2012-12-29 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
a jak tak własnie czytam sobie na różnych stronach co się dzieje w 14tc bo dzisiaj rozpoczynamy... i od jakiegos czasu intensywnie myślę o cwiczeniach .. konkretnie mam na mysli jogę... Czy któraś ma może doświadczenie? cwiczy? a może jakieś fajne zestawy dla przyszłych mam...?
#732 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38336063]Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.[/QUOTE] pierwszy raz to czytam ale ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
I kolejna ciekawostka z książki:
"Czujesz silne pieczenie w przełyku? Zacznij już więc kupować szampon dla niemowląt. Najnowsze badania wykazują, że stare przesądy naszych babć wcale nie były niesłuszne: im częściej masz zgagę w czasie ciąży, tym większe prawdopodobieństwo, że twoje dziecko urodzi się z w pełni owłosioną główką. Choć te dwie rzeczy wydają się całkowicie niepowiązane, wygląda na to, że hormony odpowiedzialne za zgagę wywołują wzrot włosów u płodu..." To jak narazie moje maleństwo będzie łyse ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- latwo nie jest, ale nie jestem tu tez sama, wiec luzik. Zreszta nie ja pierwsza i nie ostatnia. A odpoczywam wtedy kiedy i Marysia idzie spac, wiec jakies 2 h mam dla siebie
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
no moje tez bedzie lyse, bo zgagi brak, hahah
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
dziewczyny nasze babki nie jedno czy dwoje dzieci mialy, ale po 6 i wiecej i dawaly rade, w miedzyczasie w polu pracujac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
a tu popisowy nr mojej corki - nie pierwszy i nie ostatni
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A jeszcze Wam powiem bo może się Wam przydać. Jeżeli macie zaparcia to mi pani doktor poleciła albo czopki glicerynowe (do których nie jestem przekonana ze względu na to, że nie chce mi się wpychać sobie czegoś w tyłek ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- O jaka słodka mała rozrabiaka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
malinka a widzisz ile zostalo z jej czarnej czupryny?urodzila sie z wlosami jak wegiel, a rosly juz blond i jest mega blondyna.
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pani doktor to chyba nie wie co to sa zaparcia ![]() sorry takie otręby to chyba przy lekkim zatwardzeniu, bo przy jakimś chronicznym zaparciu to na pewno nie podziała. na mnie nic nie działało jak mam zaparcia. a przez lata próbowałam wszystkiego, otreby, siemię lniane, błonnik pokarmowy, śliwki, woda z cytryną, wszystko mi doktor przepisał lakalulozę, ale o dziwo od tygodni chodzę na kupę regularnie jak nigdy wcześniej w życiu. kocham być w ciąży!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
świetna blondyneczka!!
![]() U mnie łyse bedzie, zaparc brak, zgagi też. tylko się cieszyc!
#742 |
Zakorzenienie
|
surka dawaj więcej cytatów, bo mnie to strasznie ciekawi
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |||
Zakorzenienie
|
Jaka radość
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ps. idę w końcu sprzątać łazienkę bo z wizazem noc mnie zastania, a w domu bród ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() - jest cala seria 10 minutowek i sa bardzo przyjemne i napewno korzystnie wplyna na nasze cialo ![]()
![]() |
#745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
malinka jak bedziesz jadla te otreby to pamietaj duzo wody pic, bo w przeciwnym razie efekt ebdzie odwrotny.
blonnik potrzebuje DUZO plynow do wydalenia |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/elancyl-krem-przec...878462965.html Ale rozrabiaka ![]() ![]() Właśnie wróciłam z długiego spacerku. Byłam z mężem ![]() ![]() Odkąd mamy auto to mam za mało ruchu, a odkąd nie chodzę do pracy to już tragedia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja mam taki tylko w tubie tez zielony - ten bialy to starsze opakowwanie - i ja kupiłam w drogerii HEBE (tej biedronkowej) ![]() http://allegro.pl/elancyl-krem-na-ro...899018852.html to jest ten ![]()
"Everyday is a step closer" Edytowane przez La_Mezcla Czas edycji: 2012-12-29 o 13:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
Aha, chyba sobie sprezentuje
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Wczoraj w "Rozmowach w toku" było o kobietach, które po ciąży mają wstręt do siebie. Oglądałam z lekkim przerażeniem, zwłaszcza, że mój mąż komentował co chwilę, że jak można się tak zapuścić itd ... Ja broniłam tych kobiet, bo przecież nie zawsze mamy wpływ jak będziemy wyglądać po ciąży, czasem poprostu ciało robi się tak brzydkie, że tylko operacja plastryczna by pomogła ... |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.