|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
nie mam szans na nadrobienie ale posyłam całuski dla wszystkich AM
anitax- ![]() wedera- ja chyba w takim wypadku zrobiłabym ponownie dwa razy betę... Perse- wszystkiego najlepszego, zdrowia i czego sobie tylko życzysz- buziaki ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:50 ---------- maksi- wow- to już niebawem będziecie w nowym domu... ![]() a my właśnie tydzień temu spaliśmy pierwszy raz w naszej nowej sypialni ![]() ![]() upatrzyłam płytki do łazienki- może we wrześniu uda się ją zrobić ![]()
#722 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() a Ty chodzisz po domu? mnie miesnie zanikly od lezenia i chodzilam troche jak postac z kreskowki ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42140455] Jeszcze mój prezent na wszystkie możliwe urodziny i święta ![]() ![]() u mnie libido -100000000... z reszta chyba malo realne z prolaktyna karmiacej piersia... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie, ale połozna mówila że może tak być ![]() dolaczam do prosby. idzie oszalec. w tej chwili mamy w sypialni 28,7... idziemy do 'salonu' tam jest highlife 26 ![]() i co się śniło?
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() nadrabiam po troche. W poniedziałek byliśmy na szczepieniu, maly waży 8,5kg ma 72cm i przystopował z wagą ![]() ale od weekendu się zepsuł i nie chce się już tak ładnie bawić tylko stęka ciągle. Ale co tam, nikt nie mówił że dziecko ma być grzeczne cały czas ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42072612]Luna a czemu dalas mm? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Bo w sobotę idę na wesele a musiałam przyuczyć go do butelki, swojego mam za mało żeby odciągać i podawać mu w butli. A teraz zaczynam mieć za mało żeby wogóle wykramić przez cały dzień... ostatnio był marudny i wpadłam na pomysł że może się nie najadł i podałam butle z MM, zjadl wszystko 100ml, mimo ze był po dwóch cycach a nigdy najedzony nie chwyciłby butli. taka moja mała porażka. Cytat:
![]() Pani dokładnie.. mama mi mówi żebym jej spisała na weekend co, jak i kiedy robi a ja jej mówie że to nie cyborg (jak dzieci mojej siostry) i robi co chce. Je co około 3 h i tyle wiem, śpi kiedy jest śpiący, bawi się kiedy jest najedzony. Kąpie sie o tej samej porze. Tyle ![]() Może jak będzie troche starszy to ustale rytm dnia że śpi dwa razy dziennie o konkretnych godzinach ale puki co śpi nawet 5 razy dziennie, czasami po 15min czasami po godzinie. I co ja mu zrobie, będę na siłe lulać bo ma spać 2 h? Niech robi to co uważa ![]() Cytat:
Ogólnie podstawowa zasada, im bardziej schizujesz i o tym myślisz tym więcej będzie twardnień. Wiem, że to trudne, oj dobrze wiem ale staraj się jak najbardziej wyluzować. Ja jak się bałam że przed świętami urodzę (ok 27tc) to miałam twardnienia przy każdym poruszeniu ciała ![]() Pod koniec jak odstawiłam fenoterol miałam twardnienia właściwie bez przerwy, brzuch jak kamień a mimo to nie urodziłam. Także z doświadczenia-najważniejsze jest jak najmniej o tym myśleć ![]() Cytat:
Ale staram się wychodzić po 18 mimo że jest gorąco, ale słońce nie praży już tak bardzo. Dziś cały dzień chyba w domku. Najlepsza ta pediatra u której byłam ostatnio mówi mi żeby kąpać dwa razy dziennie dziecko dla ochłody w 37,5 stopniach. ładna mi ochłoda... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Wtajemniczenie
|
Nie robiłam bety bo nie chcę sobie dawać niepotrzebnej nadziei. Wtedy też była wysoka i co z tego...
Ten lekarz ma chyba najlepszy sprzęt w mojej okolicy. Nie wiem, może różne przypadki widział, stąd ta ostrożność, ale przecież wiem jak to powinno wyglądać. O dalszej ciąży nie naczytałam się tyle, co o tych pierwszych dniach życia zarodka. I wiem, że serce powinno już bić, nawet gdyby owulacja spóźniła się o 2 tygodnie ![]() Poza tym to przecież pęcherzyk, nie zarodek produkuje bHCG...
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2013-08-07 o 07:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dialog dobry ![]() ![]() dwa razy obróciłam spacerówkę żeby mały widział świat ale jak tylko się rozpłakał to tak ludzie lipili i komentowali że jeździ już tylko przodem do mnie ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42117254]Niewiele, bo jak poczuje, że to herbatka a nie mleczko, to pluje. Ok. 20-40 ml. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] To bardzo dobrze! Mój do tej pory nie wiem czy 20 ml wypił. Ja wlewam na siłe, w sensie gniote smoczka i mu się wlewa ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Wadera zatkało mnie....ale ja Ci powiem że MUSISZ wierzyć w swoje dziecko! MUSISZ!! ja też nie wierzyłam a potem miałam wyrzuty sumienia
![]() ![]() ![]()
#728 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42128848]Dziekuję Dziewczyny za życzenia
![]() Dzisiaj przyjedzie mama zająć się wrzaskunem, to ja skoczę na miasto - po sandałki ![]() Dziękuję Monika i Pani za to, co napisałyście ![]() Bujam go w bujaczku, zamyka oczy, ale nie uśnie, uparciuch mały :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Spoznione wszystkiego najlepszego ![]() Co do Arturka to zobaczysz pozna zabawki, przewracanie itp i nie będzie już taki marudny. Mój też był i leżaczek to był ratunek a teraz nawet chwili w leżaczku nie chce siedzieć. Woli lezeć cały dzien ma macie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i dzidzia się pojawi ![]() ale też tak jak Zeberka dla spokoju zrobiłabym dwie bety i zobaczyły czy rośnie Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Dziękuję(my) za ciepłe słowa, kciuki i wsparcie ![]() Jest mi gorąąącccooo!!! Kurcze nawet spać dłużej nie mogę bo mam w sypialni okno od wschodu i nawet przy roletach od 6 rano nie da się już spać bo normalnie sauna a ja tak chętnie bym jeszcze spała ![]() ![]() Leki wzięte - choć mam naprawdę mega stresa, bo w życiu nie miałam tak wysokiego TSH, miesiąc temu było jeszcze na poziomie 1,7.. oczywiście naczytałam się już że z takim wynikiem jak teraz jestem zagrożona poronieniem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wierzę że wszystko będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Lunka i jaką dawkę leku dostałaś?? Pamiętasz w którym tygodniu robiłaś pierwsze badania i w jakim czasie udało Ci się wyregulować? Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-08-07 o 07:50 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Anitka a TY powinnaś dostać
![]()
#731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poka poka ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42140455] Jeszcze mój prezent na wszystkie możliwe urodziny i święta ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Udało mi się zbić cukier na czczo-dziś 81 ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
I dziękuję jeszcze raz za życzenia
![]() Anita powiedz mi, kiedy Ty pisałaś o swojej ciąży? Nie mogę się nadziwić, że mi to umknęło.... Ja miałam TSH gdzieś koło 12-13 tc na poziomie 5 prawie i poszłam do endo dopiero wtedy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Persi spóźnione życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() Wadera trzeba mieć nadzieję do samego końca ![]() Anitka gratulację ![]()
#735 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Mam podane dwie wielkości: 16.80mm, wg której to 6w6d i 9.60mm - 5w6d.
Nie wiem co to oznacza... Napisz, że to dobrze świadczy ![]() I nie wiem czemu mam podane dwa terminy porodu: 26.03 i 2.04 ![]() Badań jeszcze żadnych nie robiłam, oprócz tych dotyczących prawidłowości macicy i jajników...
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jeden wymiar masz podany od OM a drugi wymiar od owulacji! Tak mi się wydaje przez co też masz 2 terminy porodu!! ![]() ![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Tak, chodzę po mieszkaniu od jakiegoś miesiąca.
#739 |
Wtajemniczenie
|
Oj Agatko, żebyś tylko miała rację...
![]()
#740 |
Zakorzenienie
|
Kochana jestem pewna że mam rację a pozytywne nastawienie z Twojej str też jest bardzo ważne! Chociaż wiem dokładnie co czujesz....strach silniejszy od wszystkiego jest, prawda?? Czułam dokładnie to samo.... ![]()
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
Wedera no widzisz - głowa do góry i myślimy pozytywnie!!! Na tak wczesnym etapie jak teraz to naprawdę wszystko zmienia się z dnia na dzień, dziecię szybko rośnie i trzeba wierzyć że za dwa tygodnie będzie bijące serduszko
![]() ![]() ![]() Te pierwsze tygodnie to chyba największa niepewność i niepokój, strach i jedyne co możemy zrobić, to prócz brania leków, modlić się i popijać meliskę na nerwy. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny przemogłam się i odwiedziłam cioteczną siostrę, która urodziła 4 m- c temu córeczkę. Nie było tak źle. Wcześniej kupiłam nawet ubranka i sprawiło mi to nawet trochę przyjemności. Nutka żalu była, ale jakoś nabrałam do tego trochę dystansu. Myślami starałam się powrócić do czasu kiedy kupowałam synkowi ubranka.
Mała siostry jest urocza, taki mały aniołek. Ma przepiękne oczy, miałam ją nawet na rękach ![]()
#745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wynik za duży, bo norma dla 1 trymestru i staraczek to do 1,5, ale na euthyroxie będzie dobrze. zacznij tą dawkę, którą masz, a endo zdecyduje co dalej. ja przy tsh 3,2 na początku ciąży zaczynałam od 25, ale zaraz mi zmieniali na 50. cała ciąża na euthyroxie i wyniki tsh miałam bardzo dobre. wiem, że panikujesz. ja jak się naczytałam o tsh w ciąży i zobaczyłam wynik to cała mokra byłam od dzwonienia po przychodniach w poszukiwaniu endo "na już", a potem kazali mi powtórzyć jeszcze 2 razy tsh żeby mieć pewność że wynik jest za wysoki, usg tarczycy i dopiero euthyrox dali. w ogóle.. jak mogłam przeoczyć takie info?? gratuluję!!! Wadera - trzymam kciuki za Was. bądź dobrej myśli. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Monika a teraz po ciązy badałaś TSH? bierzesz nadal euthyrox??
#747 | |
Zadomowienie
|
Wadera
![]() Cytat:
![]() Super ze sie przemoglas! Lunka, z tymi skurczami poki co nieaktualne. Miałam wtedy i juz sie to nie powtórzyło. Mnie zlapalo to w trakcie lezenia. W trakcie chodzenia, stania jest ok. Zreszta to juz pora na takie pojedyncze skurcze... Tylko ja mam fisia, bo wtedy z Zuzia ...ech. ![]() Wieka, no wiem, ale wole jak kopie w brzuch a nie w dupke. ![]() Ten upał jest straszny... Znalazłam sposob na dotlenienie ![]() ![]() ![]() Byliśmy zdziwienie bo mnostwo ludzi (jak na ten park) było, na rolkach, rowerach, nogach ![]() Spotkaliśmy tez sąsiadów z dziecmi. Czułam włoski klimat normalnie. Maz sie śmiał,ze gdyby miał lodziarnie to by ja o tej porze otworzył. Lodziarnia w parku jest, tylko o tej porze zamknięta. Ktos nie ma nosa do interesu ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-08-07 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już się nie mogę doczekać tego wyjazdu - zwłaszcza po takim roku, jak ten który mieliśmy od ostatnich wakacji ![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Wtajemniczenie
|
Ok. dziewczyny, obiecuję myśleć pozytywnie. Wlałyście nieco nadziei w moje serce...
![]()
#750 | ||
Zadomowienie
|
Perse, spóźnione życzenia składam
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42125451]Adunia mam Avent ręczny, taki zwyklak, kosztował 130 zł w aptece niedaleko szpitala, musiałam kupować na szybko i w ciemno, tzn. ja zadzwoniłam ze szpitala do apteki i go obczailam, a mój tata jechał kupić ![]() [/QUOTE] No widzisz, też mam ten aventowski i ściąga mi pięknie jak pierś jest wypełniona na full. Jak już trochę spompuje to nie chce lecieć, a mleko jest bo naciskam i tryska jak z węża ogrodowego ![]() Cytat:
![]() Znalazlaś na niego jakiś sekretny sposób? ![]() Wadera, trzymam kciuki i wierzę, że wszystko dobrze się skończy. U mnie owulacja wystąpiła w 28dc i właśnie z tego cyklu mam Kaję ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.