Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 2 4,35%
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. 3 6,52%
Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. 0 0%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. 1 2,17%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. 0 0%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. 12 26,09%
Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! 17 36,96%
Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! 7 15,22%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 1 2,17%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 3 6,52%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 0 0%
Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 15:01   #721
xal
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
To widzę, że sporo naszych dzieci sobie tą stronę upodobało.

Też myślałam, żeby się tak profilaktycznie wybrać do fizjoterapeuty, ale sama nie wiem. Może zapytam lekarkę w przyszłym tygodniu na szczepieniu, ale tam tempo zwykle nie sprzyja zadawaniu pytań.
Ja mam taką lekarkę że dobrze, że byłam u rodziców to na kontrolę poszłam to mi zbadała koło główki ścięgna czy co to tam mialo być, bo Paulinka z główką prawie cały czas w jedną stronę i nawet jak się jej we śnie obróciło to sama cwaniara wracała jak jej wygodniej. Dla mojej tutaj "dzieci tak mają" i nic nie badała, a ta u rodziców wymacała co i jak i powiedziała, że ok.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:05   #722
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja znalazłam Vill ale nie wysyłałam zaproszenia ale zaraz wyśle.Cloe trzymamy kciuki za Florka. I mój Emil dziś kończy 5miesiacy.
to reszte znajdziesz tez heheh
braw za 5 mc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:05   #723
antoinettee
Zadomowienie

Xal a to nie łuszczyca?

Julce ostatnio spodobało się spanie na plecach. Zawsze ją układam na prawym albo lewym boczku i tak zasypia ale w trakcie snu przekręca się na plecki i tylko główką kręci na prawo na lewo albo na wprost

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-09-13 o 15:07
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:12   #724
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja
zaraz Cie wyszpiegujemy
Stary 2013-09-13, 15:18   #725
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja mam taką lekarkę że dobrze, że byłam u rodziców to na kontrolę poszłam to mi zbadała koło główki ścięgna czy co to tam mialo być, bo Paulinka z główką prawie cały czas w jedną stronę i nawet jak się jej we śnie obróciło to sama cwaniara wracała jak jej wygodniej. Dla mojej tutaj "dzieci tak mają" i nic nie badała, a ta u rodziców wymacała co i jak i powiedziała, że ok.
Szczerze mówiąc, to mam wrażenie, że u mnie też lekarze przed szczepieniami tylko osłuchują i pielęgniarka waży i mierzy. Nigdy np. mała nie miała sprawdzanych odruchów. Chyba że to sprawdzają i jak jest ok, to nic nie mówią.

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
ale była krwawa jatka w tramwaju jak wracałam. w drugim wagonie jacyś goście zaczęli wyzywać innych pasażerów, wyciągnęli gaz łzawiący, zaczęli straszyć nożem, aż zaczęli bić jakiegoś chłopaka. na szczęście jakiś facet stanął w jego obronie i zaczęli się bić. masakra
Nieźle... Ja zwykle jeździłam właśnie drugim wagonem, aż też taki element zaobserwowałam i uznałam, że bezpieczniej będzie przy motorniczym.

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:32   #726
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
co do tego "gorzej" to:
- saturacja coraz czesciej i dluzej ponizej 70%
- puls w czasie glebokiego snu nie schodzi ponizej 140
- za duze cisnienie w tej rurce-prowizorce (shunt)
- lekkie zatory w niektorych zylach
- brak apetytu, Florek leci na trybie energooszczednym, serce nie pozwala mu sie dalej rozwijac.
tego wszystkiego sie spodziewalismy, dlatego cala ta aparatura w domu... dzieki niej i czestym wizytom u kardiologa udalo sie wylapac czas na druga operacje.
kciuki
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
dziewczyny jak tak z innej.beczki - ktore dzieci na rehabilitacje/konsultacje z fizjo nie chodza? Bo wydaje mi sie, ze zdecydowana wiekszosc tak...Wydaje mi sie to troszke niepokojace...e U nas na poczatku Sofia preferowala lewa strone ale juz dawno jej przeszlo. Innych anormalnosci nie zaobserwowalam ale moze zle obserwuje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
My nie chodzimy, Kuba preferuje prawą stronę, ale na lewą tez się obraca i pediatra stwierdziła, że jest ok
Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Moja nie chodzi I tak jak Bartuś Justi przekręca się tylko na prawy boczek, ale myślę, że ogólnie w porządku się rozwija.

Chciałabym, żeby przekręcała się z brzuszka na plecy i odwrotnie, bo mam wrażenie, że większość Waszych dzieci już to robi, a ona baaaardzo sporadycznie i chyba przypadkiem, ale czekam cierpliwie
.
A ile ma Twoja mała ? Kuba od jakiegoś połtora tygodnia obraca się na boczki, oba, ale to już stary byk jest na brzuszek i plecy nie, chociaz był dzień niedawno, ze sie 3 razy przekrecił, ale chyba zapomniał nam pediatra mówiła, że dużym dzieciom ciężej, a jeszcze wcześniej, że przez krawienie dokomorowe jego, może później zacząć siadać, chodzić, ale to mało prawdobpodobne i tez mi sie wydaje, ze to nie z tego wynika to opoznienie tylko z jego wagi
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:33   #727
Kinga_20
Zakorzenienie

Ash my nie chodzimy na rehabilitację, dr pytała czy mała preferuje którąś stronę, no to w sumie trzymana na rękach pionowo przez dłuższy czas patrzyła tylko w lewą stronę, ale była to nasza wina, bo zazwyczaj ją braliśmy na lewą rękę, więc wystarczyło częściej brać na prawą i teraz jest ok, mała kręci łepkiem na wszystkie strony. Aaaa na początku też odchylała mi się mocno do tyłu na rękach w literkę C, ale też to minęło, a jakbym poszła do lekarza to by mi nawymyślał podwyższone napięcie....

Cloche trzyma kciuki za Florka

Kurde ja nie wiem jak Wy to robicie, że macie czas na wizaż... Ja nie mam czasu na kompa w ogóle, nawet nie wiedziałam, że jest już 3 część... Mała w dzień śpi bardzo mało, mąż teraz ma urwanie głowy w pracy i praktycznie non stop ja z nią przebywam, teraz mam czas napisać, bo leży w miarę spokojnie i sama się bawi, a tak to muszę przy niej siedzieć, bo jak odejdę to jest pisk, chociaż bawimy się w przykrywanie główki pieluszką, więc może wyrobi się w niej poczucie, że skoro mnie nie widać to nie znaczy, że mnie nie ma. Ale ogólnie jest super, byliśmy w Zakopanem na weekend, mała grzeczna jest na wyjazdach. Zaczyna podnosić się do siadu no i odkryła, że ma stopy, więc jeśli czuje wolność stóp to od razu pcha do buzi i ssie sobie paluchy

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:39   #728
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

I do tych, którzy używają odkurzaczowych aspiratorków - czy można ich używać na codzień czy tylko przy dużym katarze?
I czy Wasze dzieci się awanturują jak odciągacie im katarek?
my uzywamy codziennie labo co kilka dni bo przy gruszce młody się wścieka a to mu pasuje

Cytat:
dziewczyny, blagam o kciuki od teraz, z Florkiem jest gorzej i jedziemy juz dzisiaj do kliniki! na razie spi mi na rekach, wiec kiepsko z pakowaniem, ale jak tylko maz wroci, to zaczynam dzialac i migusiem sie zbieramy. teraz i tak nic nie moge zrobic, wiec was podczytam...
kciuki są

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Wasze dzieci chca spac w tych kokonach? Moj misio uwielbia się rozkopywac

mój też uwielbai kopać ale to tym bardziej dlatego go zawijamy w woombie się budzi raz na jedzenie

Cytat:
Cloche czyli rozumiem,ze w tym wypadku to "naturalna" kolej rzeczy, wskazujaca, ze juz czas na kolejna operacje, tylko nie spodziewaliscie sie tego tak szybko? Mam nadzieje, ze przyspieszenie operacji wszystko wyrowna i Florcio bedzie mial pelne pole do popisu jesli chodzi.o dalszy rozwoj.

dziewczyny jak tak z innej.beczki - ktore dzieci na rehabilitacje/konsultacje z fizjo nie chodza? Bo wydaje mi sie, ze zdecydowana wiekszosc tak...Wydaje mi sie to troszke niepokojace...e U nas na poczatku Sofia preferowala lewa strone ale juz dawno jej przeszlo. Innych anormalnosci nie zaobserwowalam ale moze zle obserwuje...

ja nie chodzę i uważam, że za często wysyłają maluchy na rehabilitacje i nie doszukuje się jakiś problemów

Happy, Pearl, Lublana, Hump i dzieciaczki super meeting. Kiedy powtórka?:P ja zapraszam do mnie tylko do mnie jest 1km od przystanku:/
Stary 2013-09-13, 15:43   #729
Kinga_20
Zakorzenienie

Jak ja Wam zazdroszczę tych spotkań... Kto chce się ze mną spotkać?

Czytam książkę Searsów "Zasypianie bez płaczu", podobno bardzo fajna jest.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-09-13, 15:44   #730
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Kurde ja nie wiem jak Wy to robicie, że macie czas na wizaż... Ja nie mam czasu na kompa w ogóle, nawet nie wiedziałam, że jest już 3 część...
Ja mam tak samo-nie wiem jak one to robią Ja chyba źle zorganizowana jestem

Pozdrawiam wszystkie w 3 części
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:45   #731
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
A ile ma Twoja mała ? Kuba od jakiegoś połtora tygodnia obraca się na boczki, oba, ale to już stary byk jest na brzuszek i plecy nie, chociaz był dzień niedawno, ze sie 3 razy przekrecił, ale chyba zapomniał nam pediatra mówiła, że dużym dzieciom ciężej, a jeszcze wcześniej, że przez krawienie dokomorowe jego, może później zacząć siadać, chodzić, ale to mało prawdobpodobne i tez mi sie wydaje, ze to nie z tego wynika to opoznienie tylko z jego wagi
Jutro skończy 4 miesiące

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:47   #732
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

UWAGA!!!!

Zakładam nowy temat w K. dotyczący FB bo się pogubiłam;-) zaglądnijcie za chwilke:-*

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 15:52   #733
nuna2
Zakorzenienie

Dziewczyny a propo pediatrów. Można zmienić prowadzacego?? Bo mój mi nie przypasił. Wszystko OLEWA. I zraił mnie, bo próbował włożyć paluchy bez rękawiczek do buzi a ani ich nie umył!!;/

W naszym szpitalu miesiąc po porodzie wprowadzili gaz rozweselający. A jak ja błagałam, żeby mi coś dali, to nic nie mieli... ta yhym...
Stary 2013-09-13, 15:54   #734
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja mam tak samo-nie wiem jak one to robią Ja chyba źle zorganizowana jestem

Pozdrawiam wszystkie w 3 części
To przybijam piątkę, bo ja tak samo mało zorganizowana, w domu niesposprzątane, obiad nie ugotowany, ja nie wiem co za baba ze mnie............

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propo pediatrów. Można zmienić prowadzacego?? Bo mój mi nie przypasił. Wszystko OLEWA. I zraił mnie, bo próbował włożyć paluchy bez rękawiczek do buzi a ani ich nie umył!!;/

W naszym szpitalu miesiąc po porodzie wprowadzili gaz rozweselający. A jak ja błagałam, żeby mi coś dali, to nic nie mieli... ta yhym...
Mi się wydaje, że można, możesz 2 razy w ciągu roku zmienić i lekarza, i pielęgniarkę i położna i każdy może być z innej przychodni Co do gazu - to wg mnie bieda, ja go próbowałam podczas porodu i na mnie nie działał.

Stary 2013-09-13, 16:15   #735
becik_4
Zadomowienie

dziewczyny przypomnijcie mi jakiej firmy polecacie chusty? bylam dzisiaj na warsztatach i kolezanka pożyczyła mi a panie pokazaly jak ja motac i stweirdzam ze to latwiejsze niz myslalm tylko troche za mocno mi ja naciagnely bo ciezko mi bylo oddychac

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

mam upatrzona na aukcji formy nati bedzie ok ?
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:15   #736
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
co do tego "gorzej" to:
- saturacja coraz czesciej i dluzej ponizej 70%
- puls w czasie glebokiego snu nie schodzi ponizej 140
- za duze cisnienie w tej rurce-prowizorce (shunt)
- lekkie zatory w niektorych zylach
- brak apetytu, Florek leci na trybie energooszczednym, serce nie pozwala mu sie dalej rozwijac.
tego wszystkiego sie spodziewalismy, dlatego cala ta aparatura w domu... dzieki niej i czestym wizytom u kardiologa udalo sie wylapac czas na druga operacje.
trzymam bardzo mocno kciuki, informuj nas na bieżąco !!! musi być dobrze

Cytat:
Czy wasze dzieci też mają na wpół otwarte oczy gdy śpią?
często

Cytat:
ale była krwawa jatka w tramwaju jak wracałam. w drugim wagonie jacyś goście zaczęli wyzywać innych pasażerów, wyciągnęli gaz łzawiący, zaczęli straszyć nożem, aż zaczęli bić jakiegoś chłopaka. na szczęście jakiś facet stanął w jego obronie i zaczęli się bić. masakra
omg ... dobrze że ktoś się odważył pomóc. kiedyś jak szłam do pracy kilku chłopaków skopało jakiegoś innego, mocno go poranili ... w niedzielę, w południe, w centrum Zabrza, na przystanku tramwajowym gdzie było pełno innych osób ja za późno wyszłam zza rogu, akurat uciekali wsiadając do tramwaju. ale nikt nie zareagował .....

---
wyszło słońce, poszliśmy na zakupy, złapała nas burza ... ale lajt, mieliśmy folię.

namierzyłam Sharp

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:17   #737
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
biedny zdrowka mu zycze
u nas tez chorobsko

Puchatkowa jaja jak berety mieszkamy 100 metrow od siebie nie wiedzac otym

to ja Was do siebie podkablowałam

Cytat:
Uwaga Joanny, szukałam Ash i namierzyłam, ale nie wiem dokładnie czy ją czy nie na FB, skojarzyłam fotkę w tle z forum to zaprosiłam
To tak w kwestii szukania znajomych
Edit: już wiem, że to nie Ash, ale któraś z was

no jak to? nie poznałaś Heleny nogi? Podobno ładniejsza od nogi Angeliny

Cytat:

dwa razy w roku można
Cytat:
To przybijam piątkę, bo ja tak samo mało zorganizowana, w domu niesposprzątane, obiad nie ugotowany, ja nie wiem co za baba ze mnie............

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Mi się wydaje, że można, możesz 2 razy w ciągu roku zmienić i lekarza, i pielęgniarkę i położna i każdy może być z innej przychodni Co do gazu - to wg mnie bieda, ja go próbowałam podczas porodu i na mnie nie działał.

Kinga- zdecydowanie za rzadko jesteś fakt
Can- dziewczyny to nie kwestia organizacji, niektore dzieciaczki po prostu są bardziej absorbujące niż inne, naprawdę. Can- nie potwierdzisz? No,a Ty w ogóle masz dwójkę, ogarniasz allegro i zamówienia etc więc sorry! za dużo od siebie wymagacie

Cloche- nieustanne kciuki!
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:22   #738
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
to ja Was do siebie podkablowałam

no jak to? nie poznałaś Heleny nogi? Podobno ładniejsza od nogi Angeliny

dwa razy w roku można

Kinga- zdecydowanie za rzadko jesteś fakt
Can- dziewczyny to nie kwestia organizacji, niektore dzieciaczki po prostu są bardziej absorbujące niż inne, naprawdę. Can- nie potwierdzisz? No,a Ty w ogóle masz dwójkę, ogarniasz allegro i zamówienia etc więc sorry! za dużo od siebie wymagacie

Cloche- nieustanne kciuki!
Hre i dobrze zobacz jak wyszlo sasiadki niemalze heee

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:25   #739
nuna2
Zakorzenienie

Moje maleństwo poćwiczyło z mamą pocyckało i poszła spać.
Dzięki dziewczyny... Zatem zmienię pediatrę i będę w razie wu się upierać, jakby mnie chcieli odesłać z kwitkiem

Pasuje mi isć posprzątać za ten czas, żeby na jutro było mniej, ale nie chce mi sieee
Stary 2013-09-13, 16:28   #740
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ja Wam zazdroszczę tych spotkań... Kto chce się ze mną spotkać?

Czytam książkę Searsów "Zasypianie bez płaczu", podobno bardzo fajna jest.
przyjedź

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
UWAGA!!!!

Zakładam nowy temat w K. dotyczący FB bo się pogubiłam;-) zaglądnijcie za chwilke:-*
hahah ja na razie ogarniam wsio

Stary 2013-09-13, 16:29   #741
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Xal a to nie łuszczyca?
Raczej nie, inaczej to wygląda.
Cytat:
Dzięki dziewczyny... Zatem zmienię pediatrę i będę w razie wu się upierać, jakby mnie chcieli odesłać z kwitkiem

Pasuje mi isć posprzątać za ten czas, żeby na jutro było mniej, ale nie chce mi sieee
Do zmiany pediatry musisz kilka rzeczy zrobić, przynajmniej u mnie tak tłumaczyli (jeśli inna przychodnia). Już nie pamiętam, ale z tej nowej wybranej brało się karteczkę przy wypełnianiu deklaracji, zanosiło do starej żeby wiedzieli gdzie (i mieli na to podkładkę) wysłać zaświadczenia o szczepieniach jakie dziecko przeszło. Dopytaj się o coś takiego.
U mnie w przychodni jest tylko jedna lekarka więc ja musiałabym zmieniać przychodnie na taką dalej, a jak masz u siebie kilka lekarzy to może uda ci się kiedyś "na próbę" umówić wizytę u innego zanim zmienisz deklarację.

Stary 2013-09-13, 16:32   #742
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
było super

to miałaś przeboje

ja

pięknie pospał

ojej, ale mialas powrot
brawo dla pana, który zainterweniował...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Raczej nie, inaczej to wygląda.
Do zmiany pediatry musisz kilka rzeczy zrobić, przynajmniej u mnie tak tłumaczyli (jeśli inna przychodnia). Już nie pamiętam, ale z tej nowej wybranej brało się karteczkę przy wypełnianiu deklaracji, zanosiło do starej żeby wiedzieli gdzie (i mieli na to podkładkę) wysłać zaświadczenia o szczepieniach jakie dziecko przeszło. Dopytaj się o coś takiego.
U mnie w przychodni jest tylko jedna lekarka więc ja musiałabym zmieniać przychodnie na taką dalej, a jak masz u siebie kilka lekarzy to może uda ci się kiedyś "na próbę" umówić wizytę u innego zanim zmienisz deklarację.

a co się dzieje ze skórką Paulinki? przegapiłam, jadłam pyszne brownie by Pearl jak pisałaś

Cytat:

zaproś Karolinę
Stary 2013-09-13, 16:36   #743
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Kinia ja sie z Toba chetnie spotkam jak bede w Lbn pewnie jakos na wiosne
A Searsow sama chce poczytac ale jeszcze nie dorwalam tych ksiazek. Podziel sie wrazeniami.

Przypomnialo mi sie, zr Sofia niala konsultacje z fizjo jak byla w szpitalu. ale miala tylko 6 tyg wiec jej preferencje stron pani uznala za fizjologiczne. I rzeczywiscie przy zwracaniu uwagi, zeby wszystko przy niej robic dwustronnie i na wprost, wszystko samo sie unormowalo
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:38   #744
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
dziewczyny przypomnijcie mi jakiej firmy polecacie chusty? bylam dzisiaj na warsztatach i kolezanka pożyczyła mi a panie pokazaly jak ja motac i stweirdzam ze to latwiejsze niz myslalm tylko troche za mocno mi ja naciagnely bo ciezko mi bylo oddychac

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

mam upatrzona na aukcji formy nati bedzie ok ?

Natibbay, Lenny Lamb, Hoppediz

Ps. przyszło nosidło, wszystko wskazuje że oryginalne.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Kinia ja sie z Toba chetnie spotkam jak bede w Lbn pewnie jakos na wiosne
A Searsow sama chce poczytac ale jeszcze nie dorwalam tych ksiazek. Podziel sie wrazeniami.

Przypomnialo mi sie, zr Sofia niala konsultacje z fizjo jak byla w szpitalu. ale miala tylko 6 tyg wiec jej preferencje stron pani uznala za fizjologiczne. I rzeczywiscie przy zwracaniu uwagi, zeby wszystko przy niej robic dwustronnie i na wprost, wszystko samo sie unormowalo

Ash mam tyły, co potrzebujesz konsultacji z fizjo?
Stary 2013-09-13, 16:42   #745
xal
Zakorzenienie

Cytat:
a co się dzieje ze skórką Paulinki? przegapiłam, jadłam pyszne brownie by Pearl jak pisałaś
Skopiowałam z rana "I też mamy wysypkę, ale to już dłuższy czas, taka jakby sucha skóra na nóżkach i rączkach. Ja takie coś miewałam jako alergię, młodej smaruję tylko kremem tłustym (linomag bobo). Pewnie znowu coś zjadłam (czekolada )
Takie pytanko, bo troszkę mnie to niepokoi, na wysokości kostki (stawu skokowego) jak jest zgięcie to moja ma takie dwie czerwone krechy, suche, nie wiem czy podraznione, czy to przesuszone, nie mam pojęcia co to. Smaruję 2-3 razy dziennie tłustym, ale to nadal jest tylko troszeczkę mniej zaczerwienione. Co to może być? Macie jakieś pomysły/rady."

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
zaproś Karolinę
Hmmm, czy ja o czymś nie wiem, Karolina to Perfekcyjna Pani Domu, czy jak, że polecasz Nunie na porządki?

Stary 2013-09-13, 16:43   #746
becik_4
Zadomowienie

happy blue dzieki ja poluje i na nosidło i na chuste w pierwszej kolejnosci chusta a nosidło w kocu kupilas przez allegro?
Stary 2013-09-13, 16:45   #747
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)

Cytat:
Natibbay, Lenny Lamb, Hoppediz

Ps. przyszło nosidło, wszystko wskazuje że oryginalne.

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Ash mam tyły, co potrzebujesz konsultacji z fizjo?
nie, chyba nie. Ale tak sie zastanawialam jak to jest, ze tyle dzieci potrzebuje i moze czegos nie wylapuje. Ale z tego co opisujecie, na co fizjo zwracali uwage u nas jesr raczej ok. wiec juz nie wymyslam

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 16:47   #748
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
dziewczyny, blagam o kciuki od teraz, z Florkiem jest gorzej i jedziemy juz dzisiaj do kliniki! na razie spi mi na rekach, wiec kiepsko z pakowaniem, ale jak tylko maz wroci, to zaczynam dzialac i migusiem sie zbieramy. teraz i tak nic nie moge zrobic, wiec was podczytam...
Trzymamy informuj na bieżąco

Cytat:

.
wiesz, jestes z forum na bieżąco, napewno bys zaobserwowala jakby Sofia była bardzo w tyle. Przeoczyć można jak się nie ma porównania, a tutaj wiemy mniej więcej co dzieciaki w tym wieku potrafią. My musimy gonić łizażowych rówieśników dlatego zapisaliśmy się na rehabilitację

Cytat:
Czy wasze dzieci też mają na wpół otwarte oczy gdy śpią?

moja śpi z zamkniętymi, z półotwartymi jej się zdażało zaraz po porodzie i wyglądała jak ćpun

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
ja znalazłam Vill ale nie wysyłałam zaproszenia ale zaraz wyśle.Cloe trzymamy kciuki za Florka. I mój Emil dziś kończy 5miesiacy.
za 5 miesięcy

Cytat:
Mnie troszkę niepokoi fakt, że ona próbuje i obraca się tylko na prawo, na lewo wcale. Według męża ok, a ja będę spokojniejsza jak ktoś z profesjonalistów rzuci na to okiem.
I dobrze. Jestem za tym aby każde dziecko było obejrzane przez specjalistę. Wg mnie te wizyty u pediatry przed szczepieniem to za mało i zbyt ogólnie.
Stary 2013-09-13, 16:54   #749
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:

Kurde ja nie wiem jak Wy to robicie, że macie czas na wizaż... Ja nie mam czasu na kompa w ogóle, nawet nie wiedziałam, że jest już 3 część... Mała w dzień śpi bardzo mało, mąż teraz ma urwanie głowy w pracy i praktycznie non stop ja z nią przebywam, teraz mam czas napisać, bo leży w miarę spokojnie i sama się bawi, a tak to muszę przy niej siedzieć, bo jak odejdę to jest pisk, chociaż bawimy się w przykrywanie główki pieluszką, więc może wyrobi się w niej poczucie, że skoro mnie nie widać to nie znaczy, że mnie nie ma. Ale ogólnie jest super, byliśmy w Zakopanem na weekend, mała grzeczna jest na wyjazdach. Zaczyna podnosić się do siadu no i odkryła, że ma stopy, więc jeśli czuje wolność stóp to od razu pcha do buzi i ssie sobie paluchy
zależy od dziecka ja przy Przemku mogę posprzątać, ugotować, posiedzieć przy kompie - bylebym była blisko niego i co chwila do niego gadała i wygłupiała się z nim - wtedy jest najszczęśliwszy więc nie jest problem przeczytać kilka postów, pośpiewać dziecku, zaś poczytać i pocytować ... jak mam kompa wyłączonego to się nudzę bo książki nie poczytam przy nim bo jednak ciągle coś razem robimy

Stary 2013-09-13, 16:58   #750
becik_4
Zadomowienie

ja tez sie zastanawiam czy nie skorzystac z opini fizjoterapeuty bo cos moje dziecko caiagnie na prawa strone
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości