|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
braw za 5 mc
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Xal a to nie łuszczyca?
Julce ostatnio spodobało się spanie na plecach. Zawsze ją układam na prawym albo lewym boczku i tak zasypia ale w trakcie snu przekręca się na plecki i tylko główką kręci na prawo na lewo albo na wprost
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-09-13 o 15:07 |
|
|
|
#724 |
|
siedzę i myślę
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Nieźle... Ja zwykle jeździłam właśnie drugim wagonem, aż też taki element zaobserwowałam i uznałam, że bezpieczniej będzie przy motorniczym.
|
|
#726 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
na brzuszek i plecy nie, chociaz był dzień niedawno, ze sie 3 razy przekrecił, ale chyba zapomniał
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Ash my nie chodzimy na rehabilitację, dr pytała czy mała preferuje którąś stronę, no to w sumie trzymana na rękach pionowo przez dłuższy czas patrzyła tylko w lewą stronę, ale była to nasza wina, bo zazwyczaj ją braliśmy na lewą rękę, więc wystarczyło częściej brać na prawą i teraz jest ok, mała kręci łepkiem na wszystkie strony. Aaaa na początku też odchylała mi się mocno do tyłu na rękach w literkę C, ale też to minęło, a jakbym poszła do lekarza to by mi nawymyślał podwyższone napięcie....
Cloche trzyma kciuki za Florka Kurde ja nie wiem jak Wy to robicie, że macie czas na wizaż... Ja nie mam czasu na kompa w ogóle, nawet nie wiedziałam, że jest już 3 część... Mała w dzień śpi bardzo mało, mąż teraz ma urwanie głowy w pracy i praktycznie non stop ja z nią przebywam, teraz mam czas napisać, bo leży w miarę spokojnie i sama się bawi, a tak to muszę przy niej siedzieć, bo jak odejdę to jest pisk, chociaż bawimy się w przykrywanie główki pieluszką, więc może wyrobi się w niej poczucie, że skoro mnie nie widać to nie znaczy, że mnie nie ma. Ale ogólnie jest super, byliśmy w Zakopanem na weekend, mała grzeczna jest na wyjazdach. Zaczyna podnosić się do siadu no i odkryła, że ma stopy, więc jeśli czuje wolność stóp to od razu pcha do buzi i ssie sobie paluchy
|
|
|
|
#728 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
w woombie się budzi raz na jedzenie![]() Cytat:
Happy, Pearl, Lublana, Hump i dzieciaczki super meeting. Kiedy powtórka?:P ja zapraszam do mnie tylko do mnie jest 1km od przystanku:/
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja Wam zazdroszczę tych spotkań... Kto chce się ze mną spotkać?
![]() Czytam książkę Searsów "Zasypianie bez płaczu", podobno bardzo fajna jest. |
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba źle zorganizowana jestem![]() Pozdrawiam wszystkie w 3 części
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
UWAGA!!!!
Zakładam nowy temat w K. dotyczący FB bo się pogubiłam;-) zaglądnijcie za chwilke:-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a propo pediatrów. Można zmienić prowadzacego?? Bo mój mi nie przypasił. Wszystko OLEWA. I zraił mnie, bo próbował włożyć paluchy bez rękawiczek do buzi a ani ich nie umył!!;/
W naszym szpitalu miesiąc po porodzie wprowadzili gaz rozweselający. A jak ja błagałam, żeby mi coś dali, to nic nie mieli... ta yhym...
|
#734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Co do gazu - to wg mnie bieda, ja go próbowałam podczas porodu i na mnie nie działał.
|
||
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny przypomnijcie mi jakiej firmy polecacie chusty? bylam dzisiaj na warsztatach i kolezanka pożyczyła mi a panie pokazaly jak ja motac i stweirdzam ze to latwiejsze niz myslalm tylko troche za mocno mi ja naciagnely bo ciezko mi bylo oddychac
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- mam upatrzona na aukcji formy nati bedzie ok ? |
|
|
|
#736 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() często Cytat:
ja za późno wyszłam zza rogu, akurat uciekali wsiadając do tramwaju. ale nikt nie zareagował ..... ![]() --- wyszło słońce, poszliśmy na zakupy, złapała nas burza ... ale lajt, mieliśmy folię. namierzyłam Sharp
|
||
|
|
|
#737 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja Was do siebie podkablowałam ![]() Cytat:
no jak to? nie poznałaś Heleny nogi? Podobno ładniejsza od nogi Angeliny ![]() Cytat:
Cytat:
Kinga- zdecydowanie za rzadko jesteś fakt ![]() Can- dziewczyny to nie kwestia organizacji, niektore dzieciaczki po prostu są bardziej absorbujące niż inne, naprawdę. Can- nie potwierdzisz? No,a Ty w ogóle masz dwójkę, ogarniasz allegro i zamówienia etc więc sorry! za dużo od siebie wymagacie Cloche- nieustanne kciuki! |
||||
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Moje maleństwo poćwiczyło z mamą pocyckało i poszła spać.
Dzięki dziewczyny... Zatem zmienię pediatrę i będę w razie wu się upierać, jakby mnie chcieli odesłać z kwitkiem Pasuje mi isć posprzątać za ten czas, żeby na jutro było mniej, ale nie chce mi sieee
|
|
#740 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Raczej nie, inaczej to wygląda.
Cytat:
U mnie w przychodni jest tylko jedna lekarka więc ja musiałabym zmieniać przychodnie na taką dalej, a jak masz u siebie kilka lekarzy to może uda ci się kiedyś "na próbę" umówić wizytę u innego zanim zmienisz deklarację.
|
|
#742 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brawo dla pana, który zainterweniował... ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
a co się dzieje ze skórką Paulinki? przegapiłam, jadłam pyszne brownie by Pearl jak pisałaś ![]() Cytat:
zaproś Karolinę
|
|||
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Kinia ja sie z Toba chetnie spotkam jak bede w Lbn
pewnie jakos na wiosne ![]() A Searsow sama chce poczytac ale jeszcze nie dorwalam tych ksiazek. Podziel sie wrazeniami. Przypomnialo mi sie, zr Sofia niala konsultacje z fizjo jak byla w szpitalu. ale miala tylko 6 tyg wiec jej preferencje stron pani uznala za fizjologiczne. I rzeczywiscie przy zwracaniu uwagi, zeby wszystko przy niej robic dwustronnie i na wprost, wszystko samo sie unormowalo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#744 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Natibbay, Lenny Lamb, Hoppediz Ps. przyszło nosidło, wszystko wskazuje że oryginalne. ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Ash mam tyły, co potrzebujesz konsultacji z fizjo? |
||
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ) Takie pytanko, bo troszkę mnie to niepokoi, na wysokości kostki (stawu skokowego) jak jest zgięcie to moja ma takie dwie czerwone krechy, suche, nie wiem czy podraznione, czy to przesuszone, nie mam pojęcia co to. Smaruję 2-3 razy dziennie tłustym, ale to nadal jest tylko troszeczkę mniej zaczerwienione. Co to może być? Macie jakieś pomysły/rady." ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Hmmm, czy ja o czymś nie wiem, Karolina to Perfekcyjna Pani Domu, czy jak, że polecasz Nunie na porządki?
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
happy blue dzieki
ja poluje i na nosidło i na chuste w pierwszej kolejnosci chusta a nosidło w kocu kupilas przez allegro?
|
|
|
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#748 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
informuj na bieżąco Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I dobrze. Jestem za tym aby każde dziecko było obejrzane przez specjalistę. Wg mnie te wizyty u pediatry przed szczepieniem to za mało i zbyt ogólnie.
|
|
|
#749 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przy Przemku mogę posprzątać, ugotować, posiedzieć przy kompie - bylebym była blisko niego i co chwila do niego gadała i wygłupiała się z nim - wtedy jest najszczęśliwszy więc nie jest problem przeczytać kilka postów, pośpiewać dziecku, zaś poczytać i pocytować ... jak mam kompa wyłączonego to się nudzę bo książki nie poczytam przy nim bo jednak ciągle coś razem robimy
|
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
ja tez sie zastanawiam czy nie skorzystac z opini fizjoterapeuty bo cos moje dziecko caiagnie na prawa strone
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja chyba źle zorganizowana jestem

zdrowka mu zycze