Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 20:49   #721
Alfahelisa
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Kurteczkę (cienką przeciwdeszczową) mamy z jesieni, babcia kupiła w Cocodrilo rozm. 86 ale jakis wielki i niezdziwię się jak jeszcze na jesień ją ubierze
Jedną kurteczkę lekkozimową mamy z promocji smyka za 40zl rękawki ma odpinane wiec jako kamizelke tez mona nosić a pewnie będzie jak w tamtym roku ze szybko wyskoczymy z kurtek w sweterek (z lidla podszyty polarem)
bodziak, bluzeczka i sweterko-polarek ( w tym roku czerwony, w tamtym byl biały, w okolicach września w Lidlu są) i park jest nasz

aaaa na jesien mieliśmy jeszcze kurteczkę lekka z Pepco świetna była (lepsza niz z Cocodrl. bo nie tak sztywna) - zdjecie z piaskownicy z wrzesniachyba niestety zamek się urwał po 4 miesiącach noszenia, no ale 25zł kosztowała i Wiki z niej juz wyrastał

jeszcze zdjęcie mojego urwisa aktualnie wrzucę na chwile a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Wiktor - 2.jpg (183,1 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_9383.jpg (109,7 KB, 49 załadowań)
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka

Edytowane przez Alfahelisa
Czas edycji: 2014-03-15 o 20:57
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 21:06   #722
ciociami
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXII

Hosenko Kacperek sliczny.

Alfa ale przystojniak z Wiktora.

Gryzelda fajny ten warkoczyk.

Moja siostra umie takie robic swojej corce.
Ja sobie nie umiem zreszta ja sie nie czuje w warkoczu.

Czarnulko Wiktoria to juz duza kobietka.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:15   #723
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
kupiłam mu woombie, ale przyzwyczajony do swobody niestety go nie polubił
może elementy różu mu nie spasowały
dorośleje- i chce więcej swobody

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość

przystojniak!
kusi mnie na wiosnę piaskownica dla Kasi ale boję się, że albo piasek zje albo za chwilę rozniesie po całym ogrodzie

Luna- zasnęłam usypiając Kasię więc wracam teraz do robótek ręcznych

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-03-15 o 22:19
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 22:31   #724
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
może elementy różu mu nie spasowały
dorośleje- i chce więcej swobody

przystojniak!
kusi mnie na wiosnę piaskownica dla Kasi ale boję się, że albo piasek zje albo za chwilę rozniesie po całym ogrodzie

Luna- zasnęłam usypiając Kasię więc wracam teraz do robótek ręcznych
On właśnie już jest przyzwyczajony do swobody- przez niecały miesiąc owijalam go w kocyk do karmienia, a tak to był taki "luzem", nawet jak spał między nami. Tylko w pierwsza noc po szpitalu spał w rozku. Jak był malutki (po szpitalu ważył 2510 to tylko przez ok 2 tyg nosilam go w rozku aż się przyzwyczaiłam i obylam z malizna.)

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 07:16   #725
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Witam.Kucyku ciesze się ze wszystko okWika kciuki za malutkąU nas lepiej.Mały mniej kaszle,zaczął jeść i już nie wymiotuje.W nocy odłaczyli go od aparatury monitorującej nie potrzebuje też już tlenu.
Życzę dużo zdrowia dla synka.
Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Wczoraj musiałam zwężyć spodnie dżinsowe bo mi z tyłka spadały,po każdej stronie po 5 cm. I zaraz biore się za następne spodnie
Super

Cytat:
Napisane przez czarnula 1982 Pokaż wiadomość
Moje królewny
Śliczna
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
Kucyk właśnie weszłam na nasz stary wątek (XIX) i czytam o tym jak stałyśmy się parą. uśmiałam się jak po napisaniu, że fajną parą jestesmy Kucyk pony i lalka berbie ja stwierdziłam, ze pewnie dziewczynki będą. a teraz jesteśmy dziewczynami z siusiakami
Jak to u Was szybko zleciało. Ja mam przeczucie, że będzie chłopak, a mój TŻ i synek nie przyjmują innej opcji jak dziewczynka. Oby tylko było zdrowe

Cytat:
Witam.Czarnula za spadek wagiKucyku nie martw się,ja też miałam dużo usg.U nas bez zmian Domiś bardzo kaszle i ciągle mu zalega na oskrzelach.Jest słaby i dużo śpi.
Biedactwo jak mi go szkoda, oby jak najszybciej się mu poprawiło.
Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Berbie no tak tylko mnie do tej pory jakoś nic nie bolało, nawet brzuch a dziś w nocy to aż mnie ten ból obudził mam nadzieję że to wszystko się rozciaga i powiększa i temu ten ból mogłabym jechac dziś do ginki, ma dyżur ale z kolei jakoś raz że się boję i chyba chcę żyć dłużej w tej powiedzmy "eufori ciążowej" no i dwa do wtorku nie daleko....

zaczęłam dziś 7tc
za tydzień. Co do bólu mnie też tak bolało nawet ze strachu przyspieszyłam wizytę bo tak się bałam. U Ciebie też będzie dobrze i kciuki za wtorkową wizytę.
Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
A u mnie zapalenie ścięgna ręki. Biorę silne leki i w tym cyklu odpuszczam.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Biedactwo. Jak pech to pech. Oby kontuzja szybko przeszła.
Cytat:
i w miare swieże zdjęcia:

zdj 2: zdj z poniedziałku chyba,
kupiłam mu woombie, ale przyzwyczajony do swobody niestety go nie polubił (co widac na zdjęciu ) - po wyjsciu ze szpitala tylko pierwsza noc spał w rożku, potem już "luzem" (najpierw tylko ze mna, a potem jeszcze z TZ, między nami)

ostatnie zdjęcie z chrztu - 23.02, a wczesniejsze są sprzed ok tygodnia-dwóch, njświeższe z poniedziałku/wtorku - w woombie, strasznie sie zmienił!
Bardzo się zmienił... rośnie jak na drożdżach. Synek śliczny.

jeszcze zdjęcie mojego urwisa aktualnie wrzucę na chwile a co [/QUOTE]
Kolejna gwiazdka . Wszystkie dzieci AM są śliczne.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 07:47   #726
iza243
Zakorzenienie

Witam

Wczoraj dostałam 38 gorączki i wróciłam wieczorem do domu.Z Domisiem został tż,mama dowiozła mu mm.Dziś już jest ok,nie mam gorączki więc koło 11:00 pojade do nich i chyba znowu ja zostane.

Dziewczyny jaka mi się trafiła ☠☠☠☠☠☠☠nięta współlokatorka na saliWczoraj wyburzyła do mnie i tżta że normalnie rozmawiając budzimy jej dzieckoI że tż długo siedzi u mnie.Na innych salach tatusiowie siedzą od rana do wieczora.I uwaga uwaga miała do nas pretensje że jemy i pijemyOna przez cały pobyt nie je NIC jej facet tak samo.Bez przegięcia żemy się mamy głodzić bo ona nie jePotem tżta przebiera małego a ta pi.zda okno otworzyła to ja wyburzyłam do niej że okno otwiera jak dziecko jej rozebrane to stwierdziła że nie zauważyłaPretensje miała że tż zaświecił wieczorem światło.Wogóle jechałam nam na ty a na ty nie prześłuśmy co jej mówie,a ona że szacunek nam się nie należyZaczeła nas wyzywać od tępych,że to jest szpitał a nie nasze mieszkanie czy spaNo pop.ieprzona.Mówie jej że jak jej niepasi niech zmieni sale,stwierdziła że jej tu dobrze.A potem zaczeła nam grozić że jak dalwj będziemy rozmawiać i się śmiać na sali to skończy się to inaczej

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:25   #727
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

OMG Iza to jakaś psycholka :O Nie możesz zmienić sali dla własnego spokoju psychicznego?

Alfa Wiktor przystojniak

@ przyszła, dużo mi lepiej...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 08:29   #728
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Wczoraj dostałam 38 gorączki i wróciłam wieczorem do domu.Z Domisiem został tż,mama dowiozła mu mm.Dziś już jest ok,nie mam gorączki więc koło 11:00 pojade do nich i chyba znowu ja zostane.

Dziewczyny jaka mi się trafiła ☠☠☠☠☠☠☠nięta współlokatorka na saliWczoraj wyburzyła do mnie i tżta że normalnie rozmawiając budzimy jej dzieckoI że tż długo siedzi u mnie.Na innych salach tatusiowie siedzą od rana do wieczora.I uwaga uwaga miała do nas pretensje że jemy i pijemyOna przez cały pobyt nie je NIC jej facet tak samo.Bez przegięcia żemy się mamy głodzić bo ona nie jePotem tżta przebiera małego a ta pi.zda okno otworzyła to ja wyburzyłam do niej że okno otwiera jak dziecko jej rozebrane to stwierdziła że nie zauważyłaPretensje miała że tż zaświecił wieczorem światło.Wogóle jechałam nam na ty a na ty nie prześłuśmy co jej mówie,a ona że szacunek nam się nie należyZaczeła nas wyzywać od tępych,że to jest szpitał a nie nasze mieszkanie czy spaNo pop.ieprzona.Mówie jej że jak jej niepasi niech zmieni sale,stwierdziła że jej tu dobrze.A potem zaczeła nam grozić że jak dalwj będziemy rozmawiać i się śmiać na sali to skończy się to inaczej
O ludu.. Co za durny babsztyl.... Wrrr
Trzymam kciuki za Wasze zdrówko..

Cytat:

Śliczny urwisek

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45602299]Perse tak, robiłam w salonie. Niestety nie mam takich umiejętności [/QUOTE]

piękna fryzura

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość

A u mnie zapalenie ścięgna ręki. Biorę silne leki i w tym cyklu odpuszczam.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
przykro mi....

Hosenka Twój synuś przeslodki A Ty jesteś taka ładna że napatrzeć się nie można Dobrze że się odezwałaś

Dzień dobry niedzielnie
Zaraz będę szukać materiałów na allegro. Nabrałem ochoty na uszycie czegoś dla synka Wybacz Berbie że taki zgapiacz jestem

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

A tak w ogóle to dzisiaj moja 100dniówka....

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:02   #729
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba śliwki podzialaly bo mi lżej już...dzięki....

Jaki polecacie płyn/żel do higieny intymnej! Używam lactacyd ale bym zmieniła...
jeszcze siemię lniane jest dobre a z płynów używam też (jak Anitka chyba) ziaję zielone butelki - oliwkowy płyn (bez zbędnej chemii - tzn.mydła, barwników i parabenów)

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Mój lekarz pracuje w szpitalu, w ciągu dnia dużo operuje, nie zawsze odbiera nawet, nie chciałam mu przeszkadzać.
Teraz jest czysto, mam nadzieję, że to się nie powtórzy
będzie już dobrze

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Gryzelda wybaczone ja jestem na bieżąco bo nic innego do roboty nie mam. A i tak połowy zapominam tego co chce napisać
no właśnie ja też - jak nie jestem na bieżąco, to już całkiem wszystko mi się miesza i nie wiem co do której napisać

Perse Artus prześliczny

Czarnula lasssski rosną

Wika pokaż efekty

Anitko - składam zażalenie - znów nie załapałam się na zdjęcia

Cytat:
Kucyk właśnie weszłam na nasz stary wątek (XIX) i czytam o tym jak stałyśmy się parą. uśmiałam się jak po napisaniu, że fajną parą jestesmy Kucyk pony i lalka berbie ja stwierdziłam, ze pewnie dziewczynki będą. a teraz jesteśmy dziewczynami z siusiakami
dokładnie pamiętam...

Cytat:
TRochę mnie tu nie było i już nowy wątek
odzywaj się częściej - piękny synuś

Iza - masakra jakaś !!
========================= =============
dziewczyny przepraszam, że tak po łebkach nadrobiłam, ale nie łapię się w tych postach jak nie jestem na bieżąco...
u mnie nie wiem co się dzieje kilka dni mnie strasznie mdliło a teraz od 2-3 dni tak mnie boli podbrzusze (jajniki) jakby mi je ktoś ściskał od wewnątrz a dziś jeszcze kręgosłup boli

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2014-03-16 o 10:59
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:19   #730
agatkaa1
Zakorzenienie

Przepraszam ze po lebkach ale kiepska noc miałam, tz mi chrapal, wkurzyl mnie wczoraj strasznie i ciśnienie podniósł... no i na dokładkę budzilam się co chwila, śniło mi się ze krew zobaczyłam przy sikaniu a o 5 tak mnie mdlilo ze musiałam do wc iść...

Iza nosz co za baba głupia!! WspółcZuję, może popros o przeniesie?

Zdjęć nie widZę a dziś chyba z kompa korzystać nie będę...

Rena

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 10:20   #731
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kobietki

Dziś taka paskudna pogoda i mam gorszy dzień. Jutro wracam już do pracy skończyło mi się l4 a nie chcę już przedłużać kiedyś i tak trzeba będzie wrócić tym bardziej że mój Mąż wylatuje za granicę poszukać pracy Z jednej strony się cieszę bo lepsze perspektywy ale tęsknota to najgorsze co może być ...
Jutro rano idę na badania zrobię te p/c kardiolipidowe i myślałam też żeby zrobić komórki LE. Mam pietra Po stracie dzieciątka zaczęły sie też problemy z nadciśnieniem, jak byłam w ciąży to miałam je przez cały czas porównywalne teraz nadal jestem na dopegycie rano jak wstaję to mam około 170/110 potem w miarę się normuje do 140/100 a wieczorami dochodzi do 180/120 martwią mnie te skoki tym bardziej że biorę tabletki cały czas
Kochane mam do Was pytanie jak to jest z @ po stracie ?? Bo byłam u dwóch gin i każdy mówił co innego. Jeden powiedział żeby # traktować jako @, a drugi u którego byłam tydzień po # powiedział że lada dzień będzie @ czekam i czekam i nic ...

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 10:26   #732
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Agatko jeśli Cię to pocieszy, to mój TŻ dzisiaj znowu wbił mi szpilę pod tytułem "Ja to się jeszcze muszę zastanowić nad tym ślubem", tylko dlatego, że jestem rozdrażniona i wredna... I sama zaczynam się zastanawiać, czy to jest na pewno dobry pomysł i czy mam brać ten ślub

Szkrabeniek mój lekarz powiedział, że ok. 3-6 tygodni po poronieniu czeka się na @, u mnie dzisiaj mija równo miesiąc i dalej ani widu ani słychu, chociaż brzuch pobolewa i jajeczkowanie miałam ok. 2 tygodnie temu. Liczę, że do czwartku powinna się pojawić.
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:00   #733
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam ze po lebkach ale kiepska noc miałam, tz mi chrapal, wkurzyl mnie wczoraj strasznie i ciśnienie podniósł... no i na dokładkę budzilam się co chwila, śniło mi się ze krew zobaczyłam przy sikaniu a o 5 tak mnie mdlilo ze musiałam do wc iść...
a wiesz, że krew we śnie to "dobra nowina" - moja mama zawsze tak mówi a mnie się wczoraj śniło, że roniłam i takie wielkie skrzepy krwi leciały ze mnie

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 11:40   #734
agatkaa1
Zakorzenienie

Rena może i...w każdym bądź razie mdłości mam od rana i co chwilę musze coś jeść bo inaczej kiepsko jest....już się boję...

Gryzelda ah te chłopy

Szkrabeniek po # powinna być @ 4-6 tyg!!!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-03-16, 11:54   #735
Konto usunięte

Agatko no chłopy chłopy ale już się pogodziliśmy. Napisałam do niego list, w którym wyżaliłam się ze wszystkiego i chyba teraz już będzie dobrze Przyszedł, przytulił, przeprosił i powiedział, że nie ma żadnych wątpliwości, tylko mówi tak, jak go wkurzę
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 11:54   #736
Maga83
Zakorzenienie

Alfa ale Wiktor duży już. My też mamy kurtkę ze smyka z odpinanymi rękawami
Iza masakra z tą dziewczyną. Nie dość że macie stres przez chorobę małego to jeszcze ona denerwuje

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:10   #737
iza243
Zakorzenienie

W tej chwili nie ma wolnych sal.Bede obserwować i prosić o przeniesienie.Jak jechałam do szpitala to tż mi dzwoni że znowu wyjechała na niego z gębą że rozmawia na sali przez telefonZnowu zaczeła grozić że pójdzie do pielęgniarek.Jak weszłam to się pytam czy poszła się już poskarżyć.nie zareagowała.Z dobrych wiadomości to Domiś już prawie nie kaszle

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 12:18   #738
agatkaa1
Zakorzenienie

Iza mam nadzieję ze szybciej do domu wyjdziecie niż salę zmienicie!

Gryzelda dobrze ze już sobie wyjsniliscie!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-03-16, 12:36   #739
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kobietki

Kochane mam do Was pytanie jak to jest z @ po stracie ?? Bo byłam u dwóch gin i każdy mówił co innego. Jeden powiedział żeby # traktować jako @, a drugi u którego byłam tydzień po # powiedział że lada dzień będzie @ czekam i czekam i nic ...
tak, jak dziewczyny już pisały - do 6 tygodni po # powinna się pojawić pierwsza @

Cytat:
W tej chwili nie ma wolnych sal.Bede obserwować i prosić o przeniesienie.Jak jechałam do szpitala to tż mi dzwoni że znowu wyjechała na niego z gębą że rozmawia na sali przez telefonZnowu zaczeła grozić że pójdzie do pielęgniarek.Jak weszłam to się pytam czy poszła się już poskarżyć.nie zareagowała.Z dobrych wiadomości to Domiś już prawie nie kaszle
dobre wiadomości, więc jest szansa, ze szybko wyjdziecie a babę próbuj olewać, o ile nerwowo dasz radę

Cytat:

ale Przystojniak

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość

Wika pokaż efekty
rena, nic nadzwyczajnego pokażę, jak mąż pojedzie i jego bałaganik poskładam
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-16, 13:52   #740
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
I w ogóle to zjadłabym sernik, albo szarlotkę.. w sumie byle co, tylko żeby było świeżo upieczone w domu.
No to narobiłaś mi smaka . Zaraz mi język do tyłka ucieknie, a mam w domu gotową masę do szarlotki. Zastanawiam sie, czy zwycięży łakomstwo, czy lenistwo u mnie

Cytat:
Mąż tableta kupił mi tableta haha
Brawo dla męża . To ogromna wygoda szperać w sieci na leżąco. Zakupy dla dziecka się same nie zrobią, wizaż się sam nie przeczyta, a leżeć trzeba, więc to idealne rozwiązanie.

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Głupio mi to pisać na wątku gdzie dziewczyny pragną maleństwa... ale od dwóch dni mam takie plamienie, malutkie skrzepy-prawie identyczne jak wtedy gdy ciąża była obumarła (bo ja nie poroniłam samoistnie) i ze dwa razy dziennie a potem czysto. jestem w 10 d.c ale na tabletkach anty... najpierw brałam azalie dla karmiących i o dziwo plamień nie miałam a wszyscy przy nich na to narzekają, za to teraz 3 opakowanie Kontracept i coś takiego... jeszcze mnie brzuch pobolewa
już mam schizy że jestem. lub byłam w ciąży, ale testu nie zrobie bo boje się kolejnej ciąży, poprostu nie chce
i boje się że nawet jakbym była to poroniłam co też by mnie zdołowało.
więc sobie czekam aż przejdzie
jeszcze sobie myślę że to może od ćwiczeń, bo ćwicze brzuch od 3 dni, ale co ma piernik do wiatraka
Lunka, to pewnie po tabletkach. Najpierw organizm dostał jedne i musiał zacząć funcjonować inaczej niż bez nich, teraz ma kolejne, więc to dla niego kolejna zmiana. Myslę, źe są dwie opcje - albo się do nich przyzwyczai, albo dawka hormonów jest źle do Ciebie dopasowana.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45599973]Moja fryzura w oryginale będzie wyglądać tak jak na tej fotce pierwszej, a dzisiaj próbowałyśmy tylko warkocza, żeby właśnie zobaczyć, czy nie trzeba zagęszczać włosów, bo mam dość cienkie Po 20 maja będę miała przymiarkę sukni i welonu i wtedy już będziemy czesać tak, jak ma być na wesele [/QUOTE]

Cuuudny warkosz. Fryzurka lekka, dziewczęca i romantyczna.

Cytat:
Luna:
W Robanie na przeciw Europy - tam mam najbliżej (w zasadzie po drugiej stronie ulicy)
Nie wiem, czy sprawdzacie terminy dostaw w sieci, ale Roban je podaje dla każdego sklepu. Byłam w tym lumpku dwa razy, raz nic nie znakazłam, a za drugim razem zaraz po dostawie, wybór mnie powalił.

Cytat:
Iza, olej larwę i ignoruj. Zgasi światlo, to w milczeniu zapal, otworzy okno, to zamknij. Nie komentując. Moźe ją trafi i sama się przeniesie.

Cytat:
:
Agatka, ja bym się cieszyła z mdłości nawet w środku nocy. To chyba znaczy, że beta ładnie przyrasta i młode zdrowo rośnie.

Cytat:
Po stracie dzieciątka zaczęły sie też problemy z nadciśnieniem, jak byłam w ciąży to miałam je przez cały czas porównywalne teraz nadal jestem na dopegycie rano jak wstaję to mam około 170/110 potem w miarę się normuje do 140/100 a wieczorami dochodzi do 180/120 martwią mnie te skoki tym bardziej że biorę tabletki cały czas ..
Szkrabeniek, skonsult uj to przy najbliższej okazji z lekarzem, zwłaszcza, że wieczorem jest bardzo wysokie mimo brania tabletek. I z całą pewnością rozkurczowe nie powinno osiągać takiego poziomu.

Zerknęlam na pierwaszą stronę i widzę, że spora część z Was byla w ciąży już w 4-5 miesięcy po #. To naturalnie, czy decydowałyście się na stymulację? Boje się, że nie uda się szybko naturalnie co jeszcze bardziej mnie przybije.
Przed tą ciążą staraliśmy się jakieś 5 cykli, a później zdecydowaliśmy się na stymulację, która udała się za pierwszym razem. Poprzednio również próbowaliśmy prawie pół roku bezskutecznie i zrobiliśmy pół roku przerwy, bo akurat zmieniłam pracę. Później zaszłam w pierwszym cyklu, niestety była to ciąża biochemiczna - nie było nawet widać pęcherzyka i w 6 tygodniu organizm wyczyścił się sam. Z tego wynika, że nie udaje mi się naturalnie szybko zaciążyć, więc tym razem jak zrobię komplet badań, w tym kariotypy i dostanę zielone światło (czyli za jakieś 4 miesiące), chyba pójdę na stymulację. Nie wiem, co z tym zrobić.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:03   #741
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Zaraza różnie to bywa, jedne z nas zaszły szybko, dzieciaczki innych kazały na siebie dłużej czekać. Mnie się akurat udało dwa razy w 1 cs.

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Szkrabeńku a co kardiolog na Twoje ciśnienie mówi?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 14:58   #742
szkrabeniek
Raczkowanie

Leżałam w klinice na to nadciśnienie, badali mi przepływy w tętnicach nerkowych i nic nie wyszło. Muszę schudnąć z każdym kilogramem ciśnienie będzie spadać, tylko tak mi ciężko w ostatnim czasie trochę mi się przybrało ehhhhhhh , niedoczynność tarczycy, rzuciłam palenie potem straciłam Tymusia Nawet byłam umówiona do dietetyczki ale w tym dniu trafiłam właśnie do szpitala i wizyta przepadła a czekałam na nią ponad miesiąc.

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 18:07   #743
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Zaraza - roznie bywa z zachodzeniem, u jednych szybko u innych nie. U nas akurat szybko, pierwsza ciaza w 2 cyklu staran, druga.. mozna powiedziec ze w pierwszym.

Polazlam dzis z J. na spacer i akurat sie rozpadalo.. wiec spedzilismy pol dnia u rodzicow. Uczylam J. gdzie jest jego siostra ale nie czai.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 19:45   #744
Luna0
Zakorzenienie

Hosenka dzięki, nie byłam tam jeszcze
I jesteśmy z tych samych okolic, bo ja niedaleko podstawowki 7
Moze jutro pójdę popatrzec, bo mam w planach zakupy roczkowe więc przy okazji...

Iza Ty to masz pecha
A w jakim wieku jest jej dziecko?
Cieszę się ze Dominiczkowi się poprawia

Agatko snami się nie przejmuj
Mi w pierwszą noc na nowym mieszkaniu śniło się ze budze się zalana krwią.. a podobno sie sprawdza nic takiego nie miało miejsca. To tylko sny, nasze obawy.
A dziś co mi się śniło? Roczek mojego synka jakieś 1, 5 roku i będziesz mieć taki sen jak ja

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Zaraza dzięki. Kiedyś długo brałam kontracpept ale po pogodzie i tamtych tabletkach mogło się duzo pozmieniac.
Tylko to plamienie to malutkie skrzepiki i nitki dokładnie jak wtedy gdy ciążą była obumarla. Ale olewam
Ja zaszlam dwa razy w 1cs

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 20:16   #745
Hosenka*
Zakorzenienie

Luna
No widzisz 2 lata mieszkam na Rejtana, zaraz za Europą, wcześniej na Sienkiewicza.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Zaraza
Z NS jesteś?
Ja chodzę przeważnie jak jest wyprzedaż. Codziennie dokładają coś nowego, nawet w ciągu dnia. Tak całkiem nowy towar jest chyba co 2 tygodnie.

Co do drugiej ciazy to zaszlam w pierwszym cyklu starań, w zasadzie była to "przymiarka".

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2014-03-16 o 20:18
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-16, 20:45   #746
jojla
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

a mdłości to super objaw

Cytat:
Współczuję takiej głupiej baby za współlokatorkę olać, szkoda nerwów.
Ale super, że z Domisiem coraz lepiej

Cytat:
przystojniak

Cytat:
Napisane przez edytte Pokaż wiadomość
Jak to u Was szybko zleciało. Ja mam przeczucie, że będzie chłopak, a mój TŻ i synek nie przyjmują innej opcji jak dziewczynka. Oby tylko było zdrowe
Będzie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45609115]Agatko no chłopy chłopy ale już się pogodziliśmy. Napisałam do niego list, w którym wyżaliłam się ze wszystkiego i chyba teraz już będzie dobrze Przyszedł, przytulił, przeprosił i powiedział, że nie ma żadnych wątpliwości, tylko mówi tak, jak go wkurzę [/QUOTE]

Dobrze, że się pogodziliście Ale mam nadzieję, że napisałaś mu, że nawet jak go wkurzysz to nie wolno takich szpil wbijać

My byliśmy dziś na rodzinnej imprezie - 3 urodziny bratanka TŻ - rośnie mały łobuz ale jaki kochany nawet z tym swoim wszystko na NIE

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 05:26   #747
Konto usunięte

Jojla napisałam, że jak mi mówi coś takiego, to mam ochotę się spakować i wrócić do mamy i że wtedy to ja zaczynam mieć wątpliwości powiedział, że więcej nie będzie.

Edytowane przez d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Czas edycji: 2014-03-17 o 05:52

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-17, 07:15   #748
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Zaraza z NS jesteś?
Ja chodzę przeważnie jak jest wyprzedaż. Codziennie dokładają coś nowego, nawet w ciągu dnia. Tak całkiem nowy towar jest chyba co 2 tygodnie.
Hosenka, ja akurat z Wrocławia, ale Roban ma rozpiskę nowych dostaw na http://roban.net.pl/html/index.php?o...&id=56&lang=sk

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;45618775]Jojla napisałam, że jak mi mówi coś takiego, to mam ochotę się spakować i wrócić do mamy i że wtedy to ja zaczynam mieć wątpliwości powiedział, że więcej nie będzie.[/QUOTE]

No to wystraszyłaś tż-a, ale dobrze, bo widocznie nim trochę wstrząsnęło. Następnym razem się kilka razy zastanowi zanim coś takiego powie.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-17, 08:23   #749
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
moim zdaniem przesadzasz z obawami, chyba wszystkie wychowałyśmy się w piaskownicach. piasek się rozniesie -to się nowego dosypie, zje trochę piasku- raczej jej nie posmakuje, a Kasia i tak przecież niejadek więc wątpię, żeby na piach się skusiła. ja mam zamiar już na następne lato piaskownice montować w ogrodzie.
Cytat:
Witam
nie napiszę nic na temat współlokatorki, bo nie chcę taką ... się denerwować. życzę wytrwałości i szybkiego przeniesienia na inną salę. i przede wszystkim zdrówka!
Cytat:
Zaraz będę szukać materiałów na allegro. Nabrałem ochoty na uszycie czegoś dla synka Wybacz Berbie że taki zgapiacz jestem

uważaj z tymi mmteriałami, bo oni w bardzo małych kawałkach je sprzedają i się nie opłaca szyć, bo takiej można kupić. ja szyję bo mam pełno swoich materiałów a dokupowałam tylko kawałek na wstawki dziecięce. powodzenia.
powiedz mi, jak wyliczyłaś swoją studniówkę, bo według kalkulatora którym ja się posługuję ja też mam dzisiaj więc coś nie tak...
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dokładnie pamiętam...
wiem kochana
Cytat:
pamiętam te sny w pierwszych tygodniach... koszmar, ale mija... życzę Ci aby czas szybciej leciał i jak najszybciej dzidzia zaczęła kopać. to najlepszy uspokajacz.
który masz jutro dc?
Cytat:
u mnie @ przyszła po # po takim samym czasie jakby krwawienie po # było okresem

jakoś mało napisałyście. może tak jak ja nie miałyście prądu przez te wiatry całe szczęście tylko część domu nie miała prądu, wiec dało się żyć, ale dziwnie tak bez neta.

wczoraj z tż wybraliśmy się na małe zakupy (a raczej przymiarki) i oglądaliśmy wózki. Jedo wygrywa.
Stary 2014-03-17, 08:49   #750
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
uważaj z tymi mmteriałami, bo oni w bardzo małych kawałkach je sprzedają i się nie opłaca szyć, bo takiej można kupić. ja szyję bo mam pełno swoich materiałów a dokupowałam tylko kawałek na wstawki dziecięce. powodzenia.
powiedz mi, jak wyliczyłaś swoją studniówkę, bo według kalkulatora którym ja się posługuję ja też mam dzisiaj więc coś nie tak...

wczoraj z tż wybraliśmy się na małe zakupy (a raczej przymiarki) i oglądaliśmy wózki. Jedo wygrywa.
Który dokładnie Jedo?
A studniówkę wyliczył mi bellybestfriend wiec nie wiem... A Ty kiedy ostatnią @ miałaś?
Oglądałam te materiały i spasowałam.... drożyzna jak nie wiem. Dobrze napisałaś, że taniej kupić gotowe w sklepie

Dzisiaj wizyta położnej... Temat o wyprawce i torbie do szpitala.

Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości