|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Dragusia to już wam kobieta wypowiedziała umowę czy tylko poinformowała o stytuacji i do kiedy nie sprzeda możecie mieszkać?
anika_s ehh widać nasi tż zazdrośniki wielkie mój też bardzo zazdrosny był wymyślał sobie najgorzej było na studiach ... no ale jakoś od kiedy zaczęliśmy razem pracować to przestał myśleć że każdy facet z którym rozmawiam ma coś do mnie a ja do niego
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
MODERNA - wlasnie jade w busie ... Co z Milusiem - no po cos ta Babacia tydzien temu do nas przyleciala
.A wiecie co poszedl spac oklo 20-15 przebudzil sie o 4.50 i jak wychodzilam o 7-45 to spal jeszcze. Kurde juz tesknie - jak ja wytrzymam :rycze-smakram:...!!! Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka
U nas Anielka coś zaczyna kichać mam nadzieję że nic jej nie będzie ale wczoraj poszłyśmy na spacer i się zimno zrobiła i miała tak lodowate rączki jak wróciłyśmy a dziś wydawało mi się że ma gorącą główkę ale póki co nie ma gorączki o mi się tylko wydawało i oby na wydawaniu pozostało. |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
ewka zdrowka
moze byc etap, u nas z jedzeiem codziennie roznie, raz ma wilczy apetyt, raz mniejszy i woli mleko ![]() Kasia a to babcia zostaje, aaaa myslalam, ze przyleciala tylko na urodzinki jak dlugo zostaje w NO?
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
DESPA -
za Oli na pewno sobie poradzi EWA - serio cos sie u nas znowu choroby mnoza dla nich niech spierdzielaja gdzie pieprz rosnie ....!!!TASIA - och jak dzis pamietam 1wszego kopniaka do Milusia bylo to dok w 19tygodniu DRAGUSIA - to ja 3mam by udalo wam sie znalezc mile tanie i przytulne mieszkanko Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- MODERNA - noooo do konca SIERPNIA Kocham Cie Emilianku <3. |
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a babcia do sierpnia wow!!!Despa - i jak dzisiaj dziewczyny? Ogromniaste za Oliwke !!!!!U nas noc koszmarna . R budził się co 20 minut czasem co 15 a czasem 30 na cyca ,na płakanie . krecil się ,chciał cyca ,nie chciał ... calutką noc tak . o 7 musiałam wstać i ...padł .spi do teraz ![]() Już sama nie wiem . krecimi się w głowie , jak składałam ciuchy z suszarki to widziałam 3 skarpetki choć były 2 .... Jeśli tak dalej będzie to wezme pod uwagę zakończenie karmienia. Nie wierze ,ze to mówie ,ale nie daję rady powoli .
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas nadal kryzys mleczny, choć z wielką łachą Zosior rano zjadł Bobovitę na Bebilonie mam już dość tego wszystkiego.....
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Scarlett
ja mówiąc o sprzątaniu mam na myśli wszystko każdą szufladę półkę każą listewkę każdą lampkę każde okno itp. więc dlatego się pytam jaki masz metraż więc ja właśnie leniuchuję dziś bo mam tak na tip top szkoda że do świąt będzie pewnie jeszcze raz robić tip top---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- napisałam się by odpowiedzieć Nestelle i mi net znikł i odpowiedź poszła się ![]() Nestelle a Roszek faktycznie daje Ci popalić w nocy, ja nie wstaję do mojego dziecka nie to że nie jest głodna ale po prostu jak zaczyna się kręcić i marudzić i popłakiwać i po jakimś czasie to się nasila to wstaję i ją karmię a jesli w drugą stronę tz. coraz rzadziej i mniej marudzi to znaczy że zaypia z powrotem i wtedy nie wstaję tym sposobem od 3 nocy znowu wstaję tylko raz ... a to że kiedyś parę razy przespała w całości to już danwo i nieprawda. W ogóle jak karmicie dzieci bo mi się wydaje że coś źle robię ? godziny orientacyje bo zależy jak wstanie 6:00 - 8:00 cycek 8:30-10:00 śniadanie typu kaszka, jajecznica i czasami cycek 12-14 obiad słoiczek lub pół słoiczka około 12 i około 14:30 troszkę z nami obiadu (w zalezności czy zjadał cały słoik czy głodna itp) 16 owoce, i czasami cycek zależy od dnia 18 deserek typu kaszaka, jogurt, twarożek, naleśnik, racuszki 20 cycek na dobranoc choć mam wrażenie że mała od 14 do 19 je non toper co chwila od kogoś coś bo inaczej płacz więc daję i wydaje mi się że dużo zjada ale może mi się wydaje np. owoce to prawie cała filiżanka borówek pare plasterków jakbła nie raz jeszcze dostanie chrupki lub płaki ryżowe i jak myślicie? staram się powoli eliminować kp bo mała już zaczyna mi protestować z jedzeniem na rzecz kp np. obiadu nie tknie ale jak dostanie uu to pije i pije
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-04-01 o 09:04 |
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka, zazdroszczę, rozgrzeszam się tylko tym, że nie mam jeszcze wszystkich mebli jakie potrzebuję, żeby zagospodarować wszystkie rzeczy.... No ale kasiorka, wiadomo.... Poza tym ja miałam ogromny dobytek wszystkiego, przyzwyczajona do strychu i piwnicy w rodzinnym domu, teraz boleśnie rozstaję się z coraz większą ilością rzeczy, bo nie ma gdzie trzymać... Największa masakra to książki.....
Co do karmienia to ja nie kp, ale u nas od dawna tak samo: 6- 200 mleka (teraz nie je, zwykle Sinlac zamiast ze 150 wody albo kaszka Bobovita na tym mleku) 9.30 200 mleka - teraz jakoś zwykle idzie spać po próbach wciśnięcia czegokolwiek 11:30 obiad 220g 14:30 deser - jak duży to tylko deser, jak mały to jeszcze kilka chrupków Hippa 17:30 Sinlac próbuję żeby do niego jadła jajko, żółtko zwykle zjada, białko ciężko ostatnio idzie spać i nie je już nic, wcześniej jadła mleko ok 19.00 nie pije nic, oszukuję ją robiąc bardziej lurowaty Sinlac, żeby trochę tej wody dostała.....
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo moj tez sie tak kreci w nocy, jak karmie na lezaco, to pociumka, odwroci sie i zaraz znowu sygnal dzwiekowy, krecenie sie, cycek, odwraca sie.. i tak kilka razy az go nakarmie na siedzaco - wtedy wypije do dna i spi normalnie czyli ok. 3-4 godziny
|
|
#731 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo długo. na którą jeździsz???no bo ta podróż z lekka hardcorowa... i jakie jest menu Karolka? Cytat:
(chyba nie będzie duuużo lasek wraca do pracy )Cytat:
namówy się jaki i kiedy przejdzie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() super babcia Cytat:
![]() metraż-marzenie Dragusia, dawaj fotkę ![]() Despa, wielkie, olbrzymie kciuki za Oliwkę!!!!!! Jak Emilka? Oliwka, jakbyś się nudziła, to zapraszam na tip-top ![]() Monicca, gratuluję chodzącego smyka!!!!! Zostałam sama z synem. Jest... aaa! on nic nie kuma. nic a nic że matce łeb pęka... szklanki herbaty nie poda...
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-04-01 o 09:20 Powód: lit. |
||||||
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
O tak! Jak pisze Moderna od kiedy zaczęłam w nocy karmić na siedząco zaczęłam się wysypiać odkładałam małą do łóżeczka, ona szybko się najadała bo na leżąco zawsze cycek i ryk bo zabrany a tak sama wypluwała bo teraz się zmieniło znowu jak zabieram cycka to ryk ale odłożę do łóżeczka chwilę popłacze i śpi dalej choć nie zawsze czasami zadarza się jak dawninej naje wypuści i śpi i odkładam na śpiocha do łóżeczka póki ze mną spała i karmiłam na leżąco to mogła by pić bez końca i nie wypuszczać z buzi cycka,
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owoce i chrupki ryzowe sa malo kaloryczne - dlatego wydaje Ci sie, ze duzo je - no i oprocz tego smaczne Owoce po poludniu mozesz mieszac z jakas kasza ugotowana na wodzie, wtedy bedzie bardziej pozywny
|
|
#734 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wrzucę zdjęcie z tortem. Ale jak zwykle po imprezach rodzinnych szału nie ma ze zdjęciami, niestety mój tż normalnie caly czas z aparatem na codzień, na imprezach rodzinnych aparatu nie tyka raczej i potem jest problem. A już na palcach moge policzyć ile zdjęć mamy w trójkę ![]() Dzięki Cytat:
Postanowiłam dzień urodzin spędzić z Hanią Raz w życiu się ma te pierwsze urodzinki Jeżdżę pon-czw na 8, pt na 7, ale sporo czasu schodzi bo to 40km w jedną stronę. Pochwale się Zrobiliśmy se z tż też tatoo z jej datą urodzenia Nooo wiem, ja tak zawsze kotu wypominam, że kurcze nic nie pomoże człowiekowi, nie poda, domofonu i telefonu nie odbierze, nie zrobi pic ani kanapeczki.....taki darmozjad
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-01 o 09:32 |
||
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
u nas to nie to ....
mój syn złopie na leząco ,siedząco ,klękająco .niedługo na stojąco ,i wisząco tez będzie .pozycja nie ma znaczenia , pije bez dna ... ![]() i to nie jest tak ze jak on tylko zakwili to ja lece,próbowałam przetrzymać ...ale nic ... np. . dziś w nocy płakał 40 minut ,płakał i ze zmeczenia klęczał ,kładł się i znowu wstawał .... próbowałam karmic w moim łóżku aby tam spał ,ale on pije ,piiije... próbowałam karmic i odkładac ...ale on wyje ,wyyyyje .... próbowałam nie karmic ,wtedy nie pije . ale wyje i to jak..... tz tez próbował utulic .tjaaa wtedy mały dostaje raczki na metr do mnie ....
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie słucham arii w wykonaniu mojej córki w łóżeczku no ale marudna, śpiąca trze oczy cycka nie bawić się nie bo kładzie się do spania na macie czytać nie na ręce nie no to już się poddałam i mówię uśnie jak ją odłożę a ta ryk i ryk przerywany ale poczekam jeszcze z 5 minut jak nie uśnie to ją wezmę ale już coraz rzadziej lament dochodzi ale jakby kto jej wielką krzywdę robił i tak codziennie przed spaniem lament jakby ze skóry ją obdzierali
Moderna ale jak jej dam o 16 właśnie kaszkę z owocami to co później ? Ja jej tak daję koło 16 owoce bo ona często od 12-15 je obiad na raty i generalnie wygląda jak mini ciężarówka hyh
|
|
|
|
#737 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no tak na spokojnie najpozniej do sierpnia, ale w razie czego o lipca jej jest inne wolne Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#738 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam wrażenie że T. je non stop. i dziś mu robię dzień głoda. zero przekąsek... o cyca umie się upomnieć, z głodu nie umrze. może to przez ten bobofrut? lekarka kazała dawać słodkie. oczywiście temat cukru nie istnieje, ale miał nielimitowany bobofrut (dla 4 i 5 miesiąca) z wodą... banany, coś z naszego talerza, kawałek buły. u nas też ma to znaczenie u mnie też było podobnie, ale wynikało to z tego że L4 kończyło mi się w czwartek, a urodziłam w sobotę... Cytat:
a masz możliwość np. 1 dzień w tygodniu pracować z domu? pochwal się naocznie i gdzie zrobiliście?Cytat:
|
|
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
współczuję sis i tłumaczę żeby wytrwale nad nim pracowała bo ja na jej miejscu to bym sobie takiego życia "na uwięzi" nie wyobrażała
|
#740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale mam 19dni zaległego urlopu z tamtego roku i cały z tego więc mi nie żal. Eno co ty, u nas reżim straszliwy, codzienne odbijanie kart na bramie, kontrola internetu itp.. nie można sobie wychodzić z pracy nawet wcześniej bo wydruk z bramy pierdzielną i będzie do odrobienia....A na bramie ochrona pilnuje, żeby kartę każdy odbijał... Zrobiliśmy w Wieliczce, tu są tylko 2 punkty. Nie były trudne więc nie szukaliśmy, decyzja zapadła w pól godziny w jedyny dzień, w którym tż był w domu w ostatnim czasie, czyli w dzień urządzania urodzin Foto? No może w klubie wrzucę ![]() Wrzuciłam do klubu zdjęcie z tortem
Nasza kochana córeczka Hania 04.04.2013 Mój BLOG, zapraszam Edytowane przez bzinka Czas edycji: 2014-04-01 o 10:05 |
|
|
|
|
#741 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
Dasz redę Kasiulka, ja od poniedziałku też wracam ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- WOW!!! ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
no to jak Go matko wychowałaś??
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
anika_s mój tż nie miał początkowo nic aż do egzaminu na 3 roku studiów z postępowania karnego spałam u przyjaciółki razem studiowałyśmy a kolega był dzień prędzej na egzaminie i i prowadziłyśmy konwersacje przez tel mój tel no i tż sobie ubzdurał że niby miałyśmy się uczyłyśmy, a z nim na gg pisać nie mogłam a z M. mogłam gadać do 3 w nocy no ale my żesmy z Ewą ze wszsytkimi gadały jakie ptania były itp. i jeszcze chyba ze 3 lata po skończeniu studiów jak tż sobie wypił to słyszałam a jak ten miał na naziwsko o M. M. i mi tylko ciśnienie na tysiąc procent podnosił nawet dzownił do niego aż mi wstyd było na uczelnię chodzić ehh taka zazdrość niszczy związki bo a od kiedy takiej nie ma to jest całkiem inaczej a tak miałam ochotę go kopnąć w d...
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2014-04-01 o 10:18 |
|
|
|
#743 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia dla siostry! ![]() Cytat:
ja nie sprzatam dokladnie, marze o krasnoludkach ![]() U nas M. akurat ma faze, ze w krzeselku dlugo nie wysiedzi, wiec tez mam podobnie jak oliwka, ze obiad idzie na raty, przekasek w sumie mamy malo, natomiast jak malo zje obiadu to pomiedzy posilkami dostanie kawalek marchewki czy ziemniaka do reki (to co z obiadu zostalo) - chrupki daje rzadko, na wyjazdach lub na spacerach. A i tez trzeba wziac pod uwage, ze posilek powinien wypadac co okolo 2 godziny: sniadanie, II sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja. Cytat:
tak jeszcze zerknelam na Wasz jadlospis i piszesz, ze mala ciezarowka rosnie - racuszki, nalesniczki na wieczor dosc obciazaja, moze je przesunac na inna pore? A wprowadzilas juz posilek z chlebem? Bo moglabys jedna kaszke zastapic chlebem albo na sniadanie albo na kolacje. Czytam Wasze jadlospisy, ale tak naprawde ciezko cokolwiek doradzic - bo wedlug mnie to bardzo indywidualna sprawa, posilki w koncu sa zalezne od innych czynnikow jak drzemki, aktywnosc w ciagu dnia, czy je chetnie czy niechetnie, mleko itd). Cytat:
moze sobie robie klopot na pozniej, nie wiem, ale ja nie potrafie zostawic placzacego/marudzacego dziecka nawet na minute - chyba nawet nie zdarzylo mi sie zareagowac pozniej niz 30 sekund. Cytat:
i dekoracjami ![]() fajnie, ze masz urlop na urodziny Hani i gratuluje tatuazy ![]() gdzie? ![]() Cytat:
![]() a jak sie czujesz?
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Moderna naleśniki racuszki daję rzadko ale np. zamiast surowego banana robię takie racuszki podobne do twoich tyle że bez maki czyli banan+jajko+kardamon do tego np. mus z malin (maliny odpestkowane przez sitko) tak na szybko pisałam, chrupki daję na spacerze ale też nie zawsze bo ze 2 razy w tygodniu max po 6 chrupek w zależności od wielkości.
Generalnie daję mało mącznych rzeczy nawet kisiel daję rzadko by nie przesadzić z mąką ziemniaczaną. A kaszka i pieczywo idą na przemian jeszcze z jogurtem i jeśli coś było na śniadanie to drugie jest na kolacje i w snastępny dzień znowu jakiś miks. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- aaa i moje dziecko zabiłja za jogurt naturalny z otrębami i musli z amarantusem
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Dragusia o współczuje. DLatego ja sobie cenie że wynajmuję od Pani która kupiła mieszkania typowo pod wynajem, nie ma strachu że sprzeda ani żadnych sentymentów.
Trolla u nas wczoraj była pierwsza próba nocnikowa i już wiem że nie ten czas.. Kamil nie usiedzi nawet 3 sekund, ale bawić się lubi, nosić na głowie itp. A TŻ dobry, jak kupiłam smoczki to myślał że od razu dam Kamilowi, bez mycia i wyparzania. A nocnik chciał wyparzać Megi zdrówka Despa trzymam za Oli ![]() Kasia mam nadzieje że dasz rady a Miluś nawet nie zauważy Wiecie jaki Kamil jest słodki
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanko do tych co dają musli - dajecie jakiegoś gotowca czy robicie je same? a jak same to z czego? i ile tego dajecie w proporcji do mleka? może to by była metoda na mleczny kryzys....
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na nadgarstku, zaraz wrzucę fotę. Dragusia, przepis jest tutaj.
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zosior za to wczoraj wyciągał naczynia ze zmywarki, nigdy tak szybko nie pochowałam do szafek
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nestelle a nie myślałaś żeby w nocy dawać MM? a w dzień dalej karmić? Może to jakieś rozwiązanie a przynajmniej karmiłabyś dalej... chyba że to żart |
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide na spacer. a co do jedzenia florek posadzony do krzesla stanowczo odmawia kaszki, wyjety z krzesla zjada cała na stojąco i chodząco
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

za Oli na pewno sobie poradzi
dla nich niech spierdzielaja gdzie pieprz rosnie ....!!!

wow!!!
mam już dość tego wszystkiego.....

ja mówiąc o sprzątaniu mam na myśli wszystko każdą szufladę półkę każą listewkę każdą lampkę każde okno itp. więc dlatego się pytam jaki masz metraż 
bardzo długo. na którą jeździsz???
duuużo lasek wraca do pracy 

i generalnie wygląda jak mini ciężarówka hyh