Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 08:12   #721
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)

Dragusia to już wam kobieta wypowiedziała umowę czy tylko poinformowała o stytuacji i do kiedy nie sprzeda możecie mieszkać?

anika_s ehh widać nasi tż zazdrośniki wielkie mój też bardzo zazdrosny był wymyślał sobie najgorzej było na studiach ... no ale jakoś od kiedy zaczęliśmy razem pracować to przestał myśleć że każdy facet z którym rozmawiam ma coś do mnie a ja do niego
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:13   #722
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

MODERNA - wlasnie jade w busie ... Co z Milusiem - no po cos ta Babacia tydzien temu do nas przyleciala .

A wiecie co poszedl spac oklo 20-15 przebudzil sie o 4.50 i jak wychodzilam o 7-45 to spal jeszcze.

Kurde juz tesknie - jak ja wytrzymam :rycze-smakram:...!!!

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:14   #723
oliwka__
Zakorzenienie

Ewka dla Tomusia oby jednak to nie choróbsko
U nas Anielka coś zaczyna kichać mam nadzieję że nic jej nie będzie ale wczoraj poszłyśmy na spacer i się zimno zrobiła i miała tak lodowate rączki jak wróciłyśmy a dziś wydawało mi się że ma gorącą główkę ale póki co nie ma gorączki o mi się tylko wydawało i oby na wydawaniu pozostało.
Stary 2014-04-01, 08:17   #724
Moderna
Zakorzenienie

ewka zdrowka
moze byc etap, u nas z jedzeiem codziennie roznie, raz ma wilczy apetyt, raz mniejszy i woli mleko

Kasia a to babcia zostaje, aaaa myslalam, ze przyleciala tylko na urodzinki jak dlugo zostaje w NO?
Stary 2014-04-01, 08:20   #725
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

DESPA - za Oli na pewno sobie poradzi

EWA dla Tomusia
- serio cos sie u nas znowu choroby mnoza dla nich niech spierdzielaja gdzie pieprz rosnie ....!!!

TASIA - och jak dzis pamietam 1wszego kopniaka do Milusia bylo to dok w 19tygodniu

DRAGUSIA - to ja 3mam by udalo wam sie znalezc mile tanie i przytulne mieszkanko

Kocham Cie Emilianku <3.

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

MODERNA - noooo do konca SIERPNIA

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:34   #726
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Ruchy czuje juz od kilku tygodni Duuuuuzo wczesniej, niz w 1. ciazy (wtedy w 21/22 tc, teraz ok. 16/17 )

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witam Kwiatuszkową porą

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Hej w końcu i nas dopadło. Jedziemy na czopkach Tomek ma gorączkę i zatkany nos. Byłam pewna że to zęby a nie przeziębienie bo ręki z buzi nie wyciąga, ślina do pasa, kupki. Ale ten nosek, i zakasłał w nocy parę razy. No i gorączka może tez być po szczepieniu. Także mamy aż 3 podejrzenia. Noc była koszmarna bo jeszcze go brzuszek bolał. Chodzę jak ćpun dzisiaj. Tomek to przytulanka ale nie jest najgorzej bawi się trochę sam. Teraz chodzi z pchaczem
A i tez odmawia jedzenia. . . To chyba jakiś etap.
ojej oby to "tylko"zeby .
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

a babcia do sierpnia wow!!!

Despa - i jak dzisiaj dziewczyny?
Ogromniaste za Oliwke !!!!!

U nas noc koszmarna . R budził się co 20 minut czasem co 15 a czasem 30 na cyca ,na płakanie . krecil się ,chciał cyca ,nie chciał ... calutką noc tak . o 7 musiałam wstać i ...padł .spi do teraz
Już sama nie wiem . krecimi się w głowie , jak składałam ciuchy z suszarki to widziałam 3 skarpetki choć były 2 ....
Jeśli tak dalej będzie to wezme pod uwagę zakończenie karmienia. Nie wierze ,ze to mówie ,ale nie daję rady powoli .

Stary 2014-04-01, 08:38   #727
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Despa za dzisiejszy egzamin Oliwki

Scarlett tak się spytam to jaki ty masz metraż że jakbyś sprzatała 24/7 to i tak byś nie sprzątneła ?
(ja mam już zrobiony porządek na święta choć pewnie jeszcze i tak będzie trzeba robić no ale samopoczucie lepszejak tak wszystki sprzątnięte na tip top)

Bzinka za powrót do pracy

Pani tyle męczarni mogli od raz dać antybiotyk i byś jużwyzdrowiała a tak niepotrzebnie się tyle męczyłaś

Kasia za pierwszy dzień pracy już pewnie szykujesz się do wyjścia
i za Milusia oby dobrze zniósł pierwszy dzień pracy mamy

Megi SPÓŹNIONE ALE SZCZERE ŻYCZENIA DLA KALINKI STO LAT SZKRABKU KOCHANY, DUŻO ZDRÓWKA
Oliwka niecałe 80, ale jak mówię o sprzątaniu to nie chodzi mi tylko o kurz, brud i takie tam, tylko pozbywanie się gratów, układanie wszystkiego we wszystkich szafach itd. itp. Generalnie zrobienie wszystkiego w mieszkaniu na tip top.

U nas nadal kryzys mleczny, choć z wielką łachą Zosior rano zjadł Bobovitę na Bebilonie mam już dość tego wszystkiego.....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 08:59   #728
oliwka__
Zakorzenienie

Scarlett ja mówiąc o sprzątaniu mam na myśli wszystko każdą szufladę półkę każą listewkę każdą lampkę każde okno itp. więc dlatego się pytam jaki masz metraż więc ja właśnie leniuchuję dziś bo mam tak na tip top szkoda że do świąt będzie pewnie jeszcze raz robić tip top

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

napisałam się by odpowiedzieć Nestelle i mi net znikł i odpowiedź poszła się

Nestelle a Roszek faktycznie daje Ci popalić w nocy, ja nie wstaję do mojego dziecka nie to że nie jest głodna ale po prostu jak zaczyna się kręcić i marudzić i popłakiwać i po jakimś czasie to się nasila to wstaję i ją karmię a jesli w drugą stronę tz. coraz rzadziej i mniej marudzi to znaczy że zaypia z powrotem i wtedy nie wstaję tym sposobem od 3 nocy znowu wstaję tylko raz ... a to że kiedyś parę razy przespała w całości to już danwo i nieprawda.

W ogóle jak karmicie dzieci bo mi się wydaje że coś źle robię ?
godziny orientacyje bo zależy jak wstanie
6:00 - 8:00 cycek
8:30-10:00 śniadanie typu kaszka, jajecznica i czasami cycek
12-14 obiad słoiczek lub pół słoiczka około 12 i około 14:30 troszkę z nami obiadu (w zalezności czy zjadał cały słoik czy głodna itp)
16 owoce, i czasami cycek zależy od dnia
18 deserek typu kaszaka, jogurt, twarożek, naleśnik, racuszki
20 cycek na dobranoc

choć mam wrażenie że mała od 14 do 19 je non toper co chwila od kogoś coś bo inaczej płacz więc
daję i wydaje mi się że dużo zjada ale może mi się wydaje np. owoce to prawie cała filiżanka borówek pare plasterków jakbła nie raz jeszcze dostanie chrupki lub płaki ryżowe

i jak myślicie? staram się powoli eliminować kp bo mała już zaczyna mi protestować z jedzeniem na rzecz kp np. obiadu nie tknie ale jak dostanie uu to pije i pije

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-04-01 o 09:04
Stary 2014-04-01, 09:09   #729
scarlett26
Zakorzenienie

Oliwka, zazdroszczę, rozgrzeszam się tylko tym, że nie mam jeszcze wszystkich mebli jakie potrzebuję, żeby zagospodarować wszystkie rzeczy.... No ale kasiorka, wiadomo.... Poza tym ja miałam ogromny dobytek wszystkiego, przyzwyczajona do strychu i piwnicy w rodzinnym domu, teraz boleśnie rozstaję się z coraz większą ilością rzeczy, bo nie ma gdzie trzymać... Największa masakra to książki.....

Co do karmienia to ja nie kp, ale u nas od dawna tak samo:

6- 200 mleka (teraz nie je, zwykle Sinlac zamiast ze 150 wody albo kaszka Bobovita na tym mleku)
9.30 200 mleka - teraz jakoś zwykle idzie spać po próbach wciśnięcia czegokolwiek
11:30 obiad 220g
14:30 deser - jak duży to tylko deser, jak mały to jeszcze kilka chrupków Hippa
17:30 Sinlac próbuję żeby do niego jadła jajko, żółtko zwykle zjada, białko ciężko
ostatnio idzie spać i nie je już nic, wcześniej jadła mleko ok 19.00

nie pije nic, oszukuję ją robiąc bardziej lurowaty Sinlac, żeby trochę tej wody dostała.....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-04-01, 09:09   #730
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
U nas noc koszmarna . R budził się co 20 minut czasem co 15 a czasem 30 na cyca ,na płakanie . krecil się ,chciał cyca ,nie chciał ... calutką noc tak . o 7 musiałam wstać i ...padł .spi do teraz
karmisz na lezaco, czy na siedzaco?

Bo moj tez sie tak kreci w nocy, jak karmie na lezaco, to pociumka, odwroci sie i zaraz znowu sygnal dzwiekowy, krecenie sie, cycek, odwraca sie.. i tak kilka razy az go nakarmie na siedzaco - wtedy wypije do dna i spi normalnie czyli ok. 3-4 godziny
Stary 2014-04-01, 09:12   #731
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Impreza udana, Hania była bardzo przejęta.

Cytat:
Kurza faja, szkoda, że was dopadło choróbsko, bo myślałam wpaść do was przed 7mym. No i kicha.
też myślałam że wpadniesz do nas przed 4tym (myślałam, że 4 wracasz)....

Cytat:
Jeszcze tak pięknie sie zrobiło, ciepło, wszystko kwitnie, a ja kurna na 10 godzin dziennie będę unavailable buuuu
bardzo długo. na którą jeździsz???

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Poza tym jestem wymęczona
no bo ta podróż z lekka hardcorowa...

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Witam Kwiatuszkową porą
: hahaha:

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Karol nie chce jeść obiadów już przynajmniej ze 3 miesiące.
i jakie jest menu Karolka?

Cytat:
tylko jak będzie pojawiać się po 7 stron dziennie to nie wyrobię
eeeejjjjjj!
(chyba nie będzie duuużo lasek wraca do pracy )

Cytat:
Monicca a co Ty tu robisz tak rano? nadrabiam, nadrabiam a tu takie zaskoczenie dziwnie się czuję...taka wyprzedzona...
: hahaha:

Cytat:
namówy się jaki i kiedy przejdzie

Cytat:
to przestał myśleć że każdy facet z którym rozmawiam ma coś do mnie a ja do niego

Cytat:

super babcia

Cytat:
Jeśli tak dalej będzie to wezme pod uwagę zakończenie karmienia. Nie wierze ,ze to mówie ,ale nie daję rady powoli .
nie dam się nabrać. prima aprilis..

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Oliwka niecałe 80
metraż-marzenie

Dragusia, dawaj fotkę
Despa, wielkie, olbrzymie kciuki za Oliwkę!!!!!!
Jak Emilka?
Oliwka, jakbyś się nudziła, to zapraszam na tip-top
Monicca, gratuluję chodzącego smyka!!!!!

Zostałam sama z synem. Jest... aaa! on nic nie kuma. nic a nic że matce łeb pęka... szklanki herbaty nie poda...

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2014-04-01 o 09:20 Powód: lit.
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:13   #732
oliwka__
Zakorzenienie

O tak! Jak pisze Moderna od kiedy zaczęłam w nocy karmić na siedząco zaczęłam się wysypiać odkładałam małą do łóżeczka, ona szybko się najadała bo na leżąco zawsze cycek i ryk bo zabrany a tak sama wypluwała bo teraz się zmieniło znowu jak zabieram cycka to ryk ale odłożę do łóżeczka chwilę popłacze i śpi dalej choć nie zawsze czasami zadarza się jak dawninej naje wypuści i śpi i odkładam na śpiocha do łóżeczka póki ze mną spała i karmiłam na leżąco to mogła by pić bez końca i nie wypuszczać z buzi cycka,
Stary 2014-04-01, 09:23   #733
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
choć mam wrażenie że mała od 14 do 19 je non toper co chwila od kogoś coś bo inaczej płacz więc
daję i wydaje mi się że dużo zjada ale może mi się wydaje np. owoce to prawie cała filiżanka borówek pare plasterków jakbła nie raz jeszcze dostanie chrupki lub płaki ryżowe

i jak myślicie? staram się powoli eliminować kp bo mała już zaczyna mi protestować z jedzeniem na rzecz kp np. obiadu nie tknie ale jak dostanie uu to pije i pije
moj M. wlasnie po poludniu pomiedzy 15 a 18 ma najwiekszy apetyt.
Owoce i chrupki ryzowe sa malo kaloryczne - dlatego wydaje Ci sie, ze duzo je - no i oprocz tego smaczne
Owoce po poludniu mozesz mieszac z jakas kasza ugotowana na wodzie, wtedy bedzie bardziej pozywny
Stary 2014-04-01, 09:31   #734
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

Bzinka też zrobiłam to ciasto malinowe. bardzo dobre ale wg mnie szału ni ma, choć zniknęło bardzo szybko a z jakim budyniem robiłaś? śmietankowym czy waniliowym?
Robiłam z waniliowym, malo go było czuć. Jedzone było na drugi dzień, nie bylo już wtedy takie chrupiące. I robiłam z mrożonymi malinami. Nie wiem czy przechowywać je w lodowce, czy nie?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
bzinka pochwal sie urodzinami, zdjecie w K.?
Wrzucę zdjęcie z tortem. Ale jak zwykle po imprezach rodzinnych szału nie ma ze zdjęciami, niestety mój tż normalnie caly czas z aparatem na codzień, na imprezach rodzinnych aparatu nie tyka raczej i potem jest problem. A już na palcach moge policzyć ile zdjęć mamy w trójkę

Cytat:

Bzinka za powrót do pracy
Dzięki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

też myślałam że wpadniesz do nas przed 4tym (myślałam, że 4 wracasz)....

bardzo długo. na którą jeździsz???

Zosałam sama z synem. Jest... aaa! on nic nie kuma. nic a nic że matce łeb pęka... szklani herbaty nie poda...

Postanowiłam dzień urodzin spędzić z Hanią Raz w życiu się ma te pierwsze urodzinki I powiedziałam żeby mi wypisali urlop. Wogole ponoć mój maciezynski konczy sie 2giego i od 3ciego powinnam byc w pracy, dziwnie to jakos policzone chyba? Rok od 4 kwietnia do 2 kwietnia? nie wiem czemu tak?
Jeżdżę pon-czw na 8, pt na 7, ale sporo czasu schodzi bo to 40km w jedną stronę.
Pochwale się Zrobiliśmy se z tż też tatoo z jej datą urodzenia

Nooo wiem, ja tak zawsze kotu wypominam, że kurcze nic nie pomoże człowiekowi, nie poda, domofonu i telefonu nie odbierze, nie zrobi pic ani kanapeczki.....taki darmozjad

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-04-01 o 09:32
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:32   #735
nestelle
Zakorzenienie

u nas to nie to ....
mój syn złopie na leząco ,siedząco ,klękająco .niedługo na stojąco ,i wisząco tez będzie .pozycja nie ma znaczenia , pije bez dna ...

i to nie jest tak ze jak on tylko zakwili to ja lece,próbowałam przetrzymać ...ale nic ... np. . dziś w nocy płakał 40 minut ,płakał i ze zmeczenia klęczał ,kładł się i znowu wstawał ....
próbowałam karmic w moim łóżku aby tam spał ,ale on pije ,piiije...
próbowałam karmic i odkładac ...ale on wyje ,wyyyyje ....
próbowałam nie karmic ,wtedy nie pije . ale wyje i to jak.....
tz tez próbował utulic .tjaaa wtedy mały dostaje raczki na metr do mnie ....
Stary 2014-04-01, 09:48   #736
oliwka__
Zakorzenienie

ja właśnie słucham arii w wykonaniu mojej córki w łóżeczku no ale marudna, śpiąca trze oczy cycka nie bawić się nie bo kładzie się do spania na macie czytać nie na ręce nie no to już się poddałam i mówię uśnie jak ją odłożę a ta ryk i ryk przerywany ale poczekam jeszcze z 5 minut jak nie uśnie to ją wezmę ale już coraz rzadziej lament dochodzi ale jakby kto jej wielką krzywdę robił i tak codziennie przed spaniem lament jakby ze skóry ją obdzierali

Moderna ale jak jej dam o 16 właśnie kaszkę z owocami to co później ? Ja jej tak daję koło 16 owoce bo ona często od 12-15 je obiad na raty i około 18-19 w zalezności jak się naje owcami/warzywami to daję kaszkę wtedy z jakimś musem jak np. je marchewkę, ogórka, rzodkiewkę, albo kaszkę, nalesnik, kisiel nie chcę przesadzić bo jej i tak wszystko w brzuch idzie i generalnie wygląda jak mini ciężarówka hyh
Stary 2014-04-01, 09:52   #737
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Haha ja zrobiłam je też na urodziny i zniknęło w oka mgnieniu i wszyscy chcieli przepis
Mniam mniam, chyba się pokuszę o jeszcze jedno, bo skosztowałam tylko 1 kawalek.
ja też chce przepis

Cytat:
a jak fota (usg)????
ja przyznam się ze chciałam Wam psikusa zrobić i napisac jutro ze 2 kreski zobaczyłam....ale się głupia wygadałam ze dostałam@
eh tż uznał że to żałosny żart

Cytat:
Dragusia pokaż foto Florka pod łóżkiem
o kurde! nieciekawie z tym mieszkaniem. musicie teraz na szybko czegoś szukać? ile macie czasu?
potem wrzuce do klubu
no tak na spokojnie najpozniej do sierpnia, ale w razie czego o lipca jej jest inne wolne

Cytat:
Hej w końcu i nas dopadło. Jedziemy na czopkach Tomek ma gorączkę i zatkany nos. Byłam pewna że to zęby a nie przeziębienie bo ręki z buzi nie wyciąga, ślina do pasa, kupki. Ale ten nosek, i zakasłał w nocy parę razy. No i gorączka może tez być po szczepieniu. Także mamy aż 3 podejrzenia. Noc była koszmarna bo jeszcze go brzuszek bolał. Chodzę jak ćpun dzisiaj. Tomek to przytulanka ale nie jest najgorzej bawi się trochę sam. Teraz chodzi z pchaczem
zdrówka
Cytat:
Dragusia to już wam kobieta wypowiedziała umowę czy tylko poinformowała o stytuacji i do kiedy nie sprzeda możecie mieszkać?
umowa teoretycznie do konca maja. a mieszkać do sierpnia

Cytat:
Napisane przez nestelle;45837776

[COLOR=darkorchid
U nas noc koszmarna . R budził się co 20 minut czasem co 15 a czasem 30 na cyca ,na płakanie . krecil się ,chciał cyca ,nie chciał ... calutką noc tak . o 7 musiałam wstać i ...padł .spi do teraz [/COLOR]
Już sama nie wiem . krecimi się w głowie , jak składałam ciuchy z suszarki to widziałam 3 skarpetki choć były 2 ....

Cytat:

i to nie jest tak ze jak on tylko zakwili to ja lece,próbowałam przetrzymać ...ale nic ... np. . dziś w nocy płakał 40 minut ,płakał i ze zmeczenia klęczał ,kładł się i znowu wstawał ....

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 09:54   #738
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Scarlett ja mówiąc o sprzątaniu mam na myśli wszystko każdą szufladę półkę każą listewkę każdą lampkę każde okno itp.
hehe, nawet jak mam posprzątaną każdą listewkę to i tak mam wrażenie, że mam -przy Was - bałagan ...

też mam wrażenie że T. je non stop. i dziś mu robię dzień głoda. zero przekąsek... o cyca umie się upomnieć, z głodu nie umrze. może to przez ten bobofrut? lekarka kazała dawać słodkie. oczywiście temat cukru nie istnieje, ale miał nielimitowany bobofrut (dla 4 i 5 miesiąca) z wodą... banany, coś z naszego talerza, kawałek buły.

Cytat:
karmisz na lezaco, czy na siedzaco?
u nas też ma to znaczenie

Cytat:
Rok od 4 kwietnia do 2 kwietnia? nie wiem czemu tak?
u mnie też było podobnie, ale wynikało to z tego że L4 kończyło mi się w czwartek, a urodziłam w sobotę...

Cytat:
Jeżdżę pon-czw na 8, pt na 7, ale sporo czasu schodzi bo to 40km w jedną stronę.

a masz możliwość np. 1 dzień w tygodniu pracować z domu?

Cytat:
pochwal się naocznie i gdzie zrobiliście?

Cytat:
Nooo wiem, ja tak zawsze kotu wypominam, że kurcze nic nie pomoże człowiekowi, nie poda, domofonu i telefonu nie odbierze, nie zrobi pic ani kanapeczki.....taki darmozjad

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:02   #739
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

anika zazdrosnicy sa najgorsi ile ja z moim mezem sie nameczylam
współczuję sis i tłumaczę żeby wytrwale nad nim pracowała bo ja na jej miejscu to bym sobie takiego życia "na uwięzi" nie wyobrażała
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:03   #740
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

u mnie też było podobnie, ale wynikało to z tego że L4 kończyło mi się w czwartek, a urodziłam w sobotę...

a masz możliwość np. 1 dzień w tygodniu pracować z domu?

pochwal się naocznie i gdzie zrobiliście?

Ech no może tak wychodzi, sie zdziwiłam mimo wszystko
No ale mam 19dni zaległego urlopu z tamtego roku i cały z tego więc mi nie żal.

Eno co ty, u nas reżim straszliwy, codzienne odbijanie kart na bramie, kontrola internetu itp.. nie można sobie wychodzić z pracy nawet wcześniej bo wydruk z bramy pierdzielną i będzie do odrobienia....A na bramie ochrona pilnuje, żeby kartę każdy odbijał...

Zrobiliśmy w Wieliczce, tu są tylko 2 punkty. Nie były trudne więc nie szukaliśmy, decyzja zapadła w pól godziny w jedyny dzień, w którym tż był w domu w ostatnim czasie, czyli w dzień urządzania urodzin Foto? No może w klubie wrzucę

Wrzuciłam do klubu zdjęcie z tortem

Edytowane przez bzinka
Czas edycji: 2014-04-01 o 10:05
Stary 2014-04-01, 10:10   #741
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:

anika_s ehh widać nasi tż zazdrośniki wielkie mój też bardzo zazdrosny był wymyślał sobie najgorzej było na studiach ... no ale jakoś od kiedy zaczęliśmy razem pracować to przestał myśleć że każdy facet z którym rozmawiam ma coś do mnie a ja do niego
no właśnie poszło o studia i jej kolegów (durny ten mój szwagier)

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
MODERNA - wlasnie jade w busie ... Co z Milusiem - no po cos ta Babacia tydzien temu do nas przyleciala .

A wiecie co poszedl spac oklo 20-15 przebudzil sie o 4.50 i jak wychodzilam o 7-45 to spal jeszcze.

Kocham Cie Emilianku <3.

Dasz redę Kasiulka, ja od poniedziałku też wracam

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:

Kocham Cie Emilianku <3.
WOW!!!

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Zostałam sama z synem. Jest... aaa! on nic nie kuma. nic a nic że matce łeb pęka... szklanki herbaty nie poda...
no to jak Go matko wychowałaś??
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:17   #742
oliwka__
Zakorzenienie

anika_s mój tż nie miał początkowo nic aż do egzaminu na 3 roku studiów z postępowania karnego spałam u przyjaciółki razem studiowałyśmy a kolega był dzień prędzej na egzaminie i i prowadziłyśmy konwersacje przez tel mój tel no i tż sobie ubzdurał że niby miałyśmy się uczyłyśmy, a z nim na gg pisać nie mogłam a z M. mogłam gadać do 3 w nocy no ale my żesmy z Ewą ze wszsytkimi gadały jakie ptania były itp. i jeszcze chyba ze 3 lata po skończeniu studiów jak tż sobie wypił to słyszałam a jak ten miał na naziwsko o M. M. i mi tylko ciśnienie na tysiąc procent podnosił nawet dzownił do niego aż mi wstyd było na uczelnię chodzić ehh taka zazdrość niszczy związki bo a od kiedy takiej nie ma to jest całkiem inaczej a tak miałam ochotę go kopnąć w d...

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2014-04-01 o 10:18
Stary 2014-04-01, 10:25   #743
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
współczuję sis i tłumaczę żeby wytrwale nad nim pracowała bo ja na jej miejscu to bym sobie takiego życia "na uwięzi" nie wyobrażała
nie jest lekko, najgorsze, ze w sumie tego nie da sie za bardzo zmienic - facet musi jakos do tego dojrzec, zaakceptowac
Powodzenia dla siostry!
Cytat:
hehe, nawet jak mam posprzątaną każdą listewkę to i tak mam wrażenie, że mam -przy Was - bałagan ...

też mam wrażenie że T. je non stop. i dziś mu robię dzień głoda. zero przekąsek... o cyca umie się upomnieć, z głodu nie umrze. może to przez ten bobofrut? lekarka kazała dawać słodkie. oczywiście temat cukru nie istnieje, ale miał nielimitowany bobofrut (dla 4 i 5 miesiąca) z wodą... banany, coś z naszego talerza, kawałek buły.
hehe ja nie sprzatam dokladnie, marze o krasnoludkach

U nas M. akurat ma faze, ze w krzeselku dlugo nie wysiedzi, wiec tez mam podobnie jak oliwka, ze obiad idzie na raty, przekasek w sumie mamy malo, natomiast jak malo zje obiadu to pomiedzy posilkami dostanie kawalek marchewki czy ziemniaka do reki (to co z obiadu zostalo) - chrupki daje rzadko, na wyjazdach lub na spacerach. A i tez trzeba wziac pod uwage, ze posilek powinien wypadac co okolo 2 godziny: sniadanie, II sniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja.

Cytat:
Moderna ale jak jej dam o 16 właśnie kaszkę z owocami to co później ? Ja jej tak daję koło 16 owoce bo ona często od 12-15 je obiad na raty i około 18-19 w zalezności jak się naje owcami/warzywami to daję kaszkę wtedy z jakimś musem jak np. je marchewkę, ogórka, rzodkiewkę, albo kaszkę, nalesnik, kisiel nie chcę przesadzić bo jej i tak wszystko w brzuch idzie i generalnie wygląda jak mini ciężarówka hyh
aaaaa, to jezeli dobrze wyglada i przybiera to zostaw same owoce (ja w sumie owocow nie ograniczam za bardzo, jak chce zjesc trzy kawalki jablka zamiast dwoch to niech je -owoce i warzywa sa malokaloryczne (choc warzywa zdrowsze i w miare mozliwosci wiecej warzyw niz owocow)

tak jeszcze zerknelam na Wasz jadlospis i piszesz, ze mala ciezarowka rosnie - racuszki, nalesniczki na wieczor dosc obciazaja, moze je przesunac na inna pore?
A wprowadzilas juz posilek z chlebem? Bo moglabys jedna kaszke zastapic chlebem albo na sniadanie albo na kolacje.

Czytam Wasze jadlospisy, ale tak naprawde ciezko cokolwiek doradzic - bo wedlug mnie to bardzo indywidualna sprawa, posilki w koncu sa zalezne od innych czynnikow jak drzemki, aktywnosc w ciagu dnia, czy je chetnie czy niechetnie, mleko itd).

Cytat:
u nas to nie to ....
mój syn złopie na leząco ,siedząco ,klękająco .niedługo na stojąco ,i wisząco tez będzie .pozycja nie ma znaczenia , pije bez dna ...

moze sobie robie klopot na pozniej, nie wiem, ale ja nie potrafie zostawic placzacego/marudzacego dziecka nawet na minute - chyba nawet nie zdarzylo mi sie zareagowac pozniej niz 30 sekund.

Cytat:
Wrzucę zdjęcie z tortem. Ale jak zwykle po imprezach rodzinnych szału nie ma ze zdjęciami, niestety mój tż normalnie caly czas z aparatem na codzień, na imprezach rodzinnych aparatu nie tyka raczej i potem jest problem. A już na palcach moge policzyć ile zdjęć mamy w trójkę

Postanowiłam dzień urodzin spędzić z Hanią Raz w życiu się ma te pierwsze urodzinki I powiedziałam żeby mi wypisali urlop. Wogole ponoć mój maciezynski konczy sie 2giego i od 3ciego powinnam byc w pracy, dziwnie to jakos policzone chyba? Rok od 4 kwietnia do 2 kwietnia? nie wiem czemu tak?
pochwal sie tortem i dekoracjami

fajnie, ze masz urlop na urodziny Hani i gratuluje tatuazy
gdzie?

Cytat:

a jak sie czujesz?
Stary 2014-04-01, 10:35   #744
oliwka__
Zakorzenienie

Moderna naleśniki racuszki daję rzadko ale np. zamiast surowego banana robię takie racuszki podobne do twoich tyle że bez maki czyli banan+jajko+kardamon do tego np. mus z malin (maliny odpestkowane przez sitko) tak na szybko pisałam, chrupki daję na spacerze ale też nie zawsze bo ze 2 razy w tygodniu max po 6 chrupek w zależności od wielkości.
Generalnie daję mało mącznych rzeczy nawet kisiel daję rzadko by nie przesadzić z mąką ziemniaczaną.
A kaszka i pieczywo idą na przemian jeszcze z jogurtem i jeśli coś było na śniadanie to drugie jest na kolacje i w snastępny dzień znowu jakiś miks.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

aaa i moje dziecko zabiłja za jogurt naturalny z otrębami i musli z amarantusem
Stary 2014-04-01, 10:41   #745
Luna0
Zakorzenienie

Dragusia o współczuje. DLatego ja sobie cenie że wynajmuję od Pani która kupiła mieszkania typowo pod wynajem, nie ma strachu że sprzeda ani żadnych sentymentów.

Trolla u nas wczoraj była pierwsza próba nocnikowa i już wiem że nie ten czas.. Kamil nie usiedzi nawet 3 sekund, ale bawić się lubi, nosić na głowie itp.

A TŻ dobry, jak kupiłam smoczki to myślał że od razu dam Kamilowi, bez mycia i wyparzania. A nocnik chciał wyparzać ciekawe po co, żeby siuśki nie nabrały bakterii?

Megi zdrówka

Despa trzymam za Oli

Kasia mam nadzieje że dasz rady a Miluś nawet nie zauważy

Wiecie jaki Kamil jest słodki jak wstawiam pranie (oczywiście z jego pomocą, wkłada mi białe skarpetki do czarnego, albo garnuszki, łyżki itd) i włączam pranie to idzie do szafy, otwiera, wyjmuję miskę i stoi z nią pod pralką jeszcze tańczy do jej rytmu

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:46   #746
scarlett26
Zakorzenienie

Mam pytanko do tych co dają musli - dajecie jakiegoś gotowca czy robicie je same? a jak same to z czego? i ile tego dajecie w proporcji do mleka? może to by była metoda na mleczny kryzys....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-04-01, 10:47   #747
bzinka
Zadomowienie

Cytat:

pochwal sie tortem i dekoracjami

fajnie, ze masz urlop na urodziny Hani i gratuluje tatuazy
gdzie?
Z dekoracji powieszone miałam 3 te pierzaste kule (wszyscy się zachwycali nimi), napis na oknie (słabo widoczny, bo światło było za nim) i porozwieszane balony. W urodziny nadmucham jeszcze Hani balonik z napisem "mam już roczek"

Na nadgarstku, zaraz wrzucę fotę.

Dragusia, przepis jest tutaj.

Stary 2014-04-01, 10:48   #748
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wiecie jaki Kamil jest słodki jak wstawiam pranie (oczywiście z jego pomocą, wkłada mi białe skarpetki do czarnego, albo garnuszki, łyżki itd) i włączam pranie to idzie do szafy, otwiera, wyjmuję miskę i stoi z nią pod pralką jeszcze tańczy do jej rytmu
hihi, fajnie

Zosior za to wczoraj wyciągał naczynia ze zmywarki, nigdy tak szybko nie pochowałam do szafek

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-04-01, 10:48   #749
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]aaa i moje dziecko zabiłja za jogurt naturalny z otrębami i musli z amarantusem
to dobrze, mój zabija za wszystko (szczególnie danio ) oprócz naturalnego

Nestelle a nie myślałaś żeby w nocy dawać MM? a w dzień dalej karmić? Może to jakieś rozwiązanie a przynajmniej karmiłabyś dalej...
chyba że to żart

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-01, 10:54   #750
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Dragusia, przepis jest tutaj.
dzięki

ide na spacer.

a co do jedzenia florek posadzony do krzesla stanowczo odmawia kaszki, wyjety z krzesla zjada cała na stojąco i chodząco

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości