|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł![]() ![]() |
|||
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,77% |
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! |
2 | 3,51% |
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III |
19 | 33,33% |
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III |
24 | 42,11% |
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III |
25 | 43,86% |
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III |
6 | 10,53% |
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. |
0 | 0% |
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. |
3 | 5,26% |
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa |
3 | 5,26% |
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! |
9 | 15,79% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Ja niestety nie mam takiej możliwości, też o tym wcześniej myślałam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!
Cytat:
![]() A jeszcze jak sama piszesz, że jest ona zaniedbana i ogólnie żadną miss nie jest, to tym bardziej nie powinnaś się przejmować takimi słowami ![]() Dziewczyny mam do was pytanie- ostatnio usłyszałam od koleżanki że przy wadzie wzroku ( krótkowzroczność) poród siłami natury jest niewskazany, wada może się pogłębić??czy rzeczywiście tak jest że duża wada może być podstawą do wykonania cesarki? orientujecie się może jak to naprawdę jest? aha i zastanawiam się też czy można rodzić w soczewkach kontaktowych??
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
A mnie babcia wczoraj powiedziała że jestem coraz piękniejsza
![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kasia, brawo za wizytę, super, że wszystko w porządku ![]() Justa, a to Ci niespodzianka ![]() ![]() ![]() Ja się obudziłam dziś o 6:30 i już było po spaniu ![]() Aaaa Maria, zapomniałabym. Ta kuzynka, to jakaś wariatka. No proszę Cię, jak można komukolwiek coś takiego powiedzieć. Bez względu na okoliczności, stan itp. To szczyt braku kultury! No skandal! Z czymś takim się nie spotkałam jeszcze! Tak się chwalicie brzucholkami, wstawię w k. mój z wczoraj... ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2014-03-27 o 07:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze polecę balsam który wczoraj kupiłam, nie wiem jakie skutki jego stosowania będą ale w użyciu i odczuciu jest super.
Balsam się nazywa ujędrniająco-wygładzający balsam do ciała pod prysznic. Firmy eveline. I jest na nim napisane Argan Oil - tak dla rozpoznania. Balsam nakłada się na mokrą skórę, zaraz po umyciu, wciera się go i potem jak coś się nie wchłonie to się to spłukuje. Potem się delikatnie wycierasz i voila! Skóra jest mięciutka, delikatna nawet rano czuć ta miękkość i zapach, który swoja droga trzeba lubić, ja tego typu zapachów nie lubiłam nigdy ale ten jest ok, takim właśnie olejkiem pachnie pewnie tym arganowym. Na razie jestem bardzo zadowolona i będę stosowac po każdej kąpieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do soczewek to jestem pewna, że nie powinno się w nich rodzić. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |||||||
Zakorzenienie
|
Zuken, współczuję problemów finansowych.
Gdy ja dostawałam ubranka dla synka, to kupowałam albo zabawki dla dzieci albo większe ubranka aby się chociaż trochę odwdzięczyć. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przykro mi, ze znowu bolą Cię plecy. ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() no i gratuluje malego Wiktora ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję synka ![]() Cytat:
![]() ![]() To zaświadczenie do becikowego dostaje się w szpitalu przy wypisie i to wypisuje lekarz, który akurat ma dyżur na podstawie karty ciąży. Wpisany jest tydzień od którego pacjentka pozostawała pod opieką i wszystkie terminy wizyt. Maria- szkoda słów ![]() Zuken dzięki za linki ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówiła też, że nie wolno rodzić SN tylko zostaje CC jak ma się wadę -8 lub +8 albo większą. Powiedział mi też, że w ciąży wzrok może się pogorszyć i żeby nie wymieniać od razu okularów, bo po ciąży wzrok powinien wrócić do poprzedniego stanu. Jak masz większą wadę albo wątpliwości, to myślę, że warto na wszelki wypadek udać się do okulisty i dopytać ![]() Jak wygląda sprawa z soczewkami, to nie wiem. Noszę okulary i nigdy nie umiałam sobie wyobrazić, jakbym miała wkładać soczewki do oczu ![]() Cytat:
Idę dzisiaj na II badania prenatalne na 17:00. Tymczasem uciekam na kawę do sąsiadki ![]()
"Jeszcze Cię nie znam, a już Cię kocham." /Susan Dempsey/ Edytowane przez UmiZumi Czas edycji: 2014-03-27 o 08:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
ja kupię najzwyklejsze koszule, bo po porodzie nadają się one do kosza. Miałam kupione 3 i co chwile musiałam zmieniać, bo była ubrudzona krwią
![]()
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |||
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
Potwierdzam ,ja też mm praktycznie co noc jakieś głupie sny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny brzuszki wszystkie śliczne ![]() może i ja się pochwalę tylko muszę aparat naładować ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-27 o 09:03 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||
Wtajemniczenie
|
Ale brzuszki już mamy
![]() ![]() Szukam właśnie położnej.. A szkołę rodzenia rozpoczynam 30 kwietnia - przyszpitalną. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() u mnie sloneczko swieci niedawno wstalam w sobote zapowiadaja 18 stopni fajnie bo wlasnie wybieramy sie na zakupy dla mnie ![]() i po prezent dla mojej siostry bo ona przez wiek buntu zaczela nosic sie na czarno glany i te sprawy, ja to sie ciesze ze bedziemy naszej niuni kupywac sukienki ale zeby nie wyskoczyla tak jak moja siostra w wieku 13 lat ze chce glany, sciany w pokoju czarne i obroze na szyje ![]() ![]() to sie rozpisalam ide jesc sniadanko ![]() Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-03-27 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tego co wiem to olejek arganowy ma bardzo dobre właściwości pielęgnacyjne, także myślę że warto go używać. Ja ze swojej strony mogę polecić olejek 3 w 1 z Bielendy, można stosować na ciało, twarz i włosy i też jest rewelacyjny ![]() przede wszystkim nie jest tłusty i bardzo szybko się wchłania ![]() Cytat:
![]() nie mam na szczęście aż tak dużej wady wzroku jak piszesz, więc trochę mnie uspokoiłaś. Ale coś w tym jest że wzrok może się pogarszać w ciąży- bo ja mam taką samą moc i okularów i soczewek jak zawsze a wydaję mi się że widzę gorzej, pocieszające że wraz z końcem ciąży wróci to do poprzedniego stanu ![]() A co do soczewek- to ja już teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich ![]() A stres przed wkładaniem czegoś do oka jest tylko na początku ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z porzadnych maseł do ciała polecam te kupowane na wagę w organique. Mają nieziemskie zapachy, totalnie nawilżają i są bardzo wydajne, więc ta ich cena w sumie nie robi się aż taka duża. Z tańszych od organique polecam masła do ciała z body shopu, też rewelacyjnie pachną i dobrze nawilżają. Ja uwielbiam się smarować balsamami, przed ciążą maziałam się codziennie i teraz tylko trochę zmieniłam te kremy, które w okolice biodra/ uda/ brzuch/ pupa wcieram te ciążowe (ten rossmanowy mnie wkurza, zostawia taki biały film na skórze), a w resztę ciała to, co przed ciążą. A jak z wcieraniem kremu w brzuch, jak nie wolno się głaskać? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- A to masło kakaowe z palmersa moim zdaniem słabe. Szybko się wchłania, ale nie nawilża porządnie. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do parku z dwoma moimi psiakami w 8 miesiącu ciazy i stwierdziłam ze nigdy wiecej !!! Myślałam ze urodzę na tym spacerze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() obecnie używam 3 różych - dla kobiet w ciaży przeciwko rozstępom, krem do biustu oraz normalny balsam na resztę ciała. masełka z body shopu- mniam tak smakowicie pachną co niektóre, że chciałoby się je zjeść, a nie wcierać ![]() ten balsam rossmanowski - potwierdzam, trzeba się porządnie namachać by ta biała warstwa w końcu się wchłonęła... Ale trzeba przyznać, że jest bez zarzutu jeśli chodzi o działanie.
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny wczoraj się nie odzywalam bo miałam ciężki dzień.
Pocytowalam was, ale cholerka wszystko zniknęło:-( tak to jest jak z tel się pisze bo lapka nie chce się odpalac. Po pierwsze Gratuluję kolejne dwa siusiaczki na wątku mamy ;-) hii Po drugie macie śliczne zgrabne brzuszki. Same seksi mamy u nas na wątku;-) W szpitalu położone powiedziały ze brzucha nie wolno głaskać ,ale delikatnie dotknąć tak. I ciągle krzyczał jak gdzieś przyuwazyly ze któraś glaszcze. Ale to taki odruch bezwarunkowy każdej mamusi. U nas z kasa tez cienko. Podatki ubezpieczenia auta jeszcze wczoraj przyszło wyrownanie czynszu które musimy zapłacić ponad 2 tys . Przez to całą noc nie spałam. Tak sie tym stresuje:-( . Na święta chrzest mój TZ jest chrzestnym i kolejny wydatek. Chyba napadne na bank. Z wyprawka tez sami będziemy musieli sobie poradzić, ale razem damy rade. Musimy ![]() Bylam wczoraj na Bezpiecznym Maluchu. Dużo marketingu ale tez dużo przydatnych informacji było. Cześć z pierwsza pomocą dla kobiet w ciąży dzieci był super .Bardzo przydatne informacja informacje były na temat fotelików jak montować w aucie jak dobierać rozmiar . O adapterach do pasow też mówili. I jeszcze podobala mi sie rozmowa z położną na temat karmienia. Byly super nagrody ja niestety nic nie wygrałam. Dostalam trochę próbek balsamu Palmers. Śliniaczek, mleko modyfikowane, buteleczki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Ale się rozpisalam idę jeść śniadanie bo w brzuszku burczy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#745 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ze ci się w ogóle chciało w 8 miesiącu psy wyprowadzać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Gratuluje powrotu do zdrowych zmysłów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-03-27 o 09:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.