Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-27, 06:52   #721
Moni 26
Zadomowienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Pytanie do dziewczyn nie mających pracy - a wśród Waszych znajomych, rodziny nie macie nikogo kto prowadzi działalność gospodarczą i mógłby Was "zatrudnić". Nawet na zasadzie że wy dajecie mu pieniążki na składkę a macie zapewnione 12 miesięcy macierzyńskiego.
Ja niestety nie mam takiej możliwości, też o tym wcześniej myślałam....
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 06:54   #722
malutka100
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Dziewczyny piękne te Wasze brzuszki

Dziś bardzo oburzył mnie komentarz, a właściwie stwierdzenie na mój temat:

ALE JESTEŚ BRZYDKA!!!

Normalnie mnie zatkało

Kuzynka mojego Tż od kiedy wie że będę miała dziewczynkę mówi mi że wyglądam inaczej, o wiele gorzej niż normalnie. To nic że do tej pory spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami że promienieje itp.

Wiecie co myślę na ten temat-
że sama jest gruba, obleśna (często przepita), ma krzywe zęby a moja ciąża to jedyna okazja żeby mogła powiedzieć mi coś takiego i polepszyć sobie humor moim kosztem. Pewnie za jakiś czas będzie mówić mi jaka to jestem gruba choć sama nie będąc w ciąży ma sporą nadwagę i ogólnie jest zaniedbana.

Dziś to wyglądało tak że weszłam do nich tylko na chwilę i kiedy mówiłam coś do babci stojąc bokiem do niej, ona ni z gruchy, ni z pietruchy wydarła się "ale jesteś brzydka!!!" -normalnie walnięta!!!
...Powiedziałam tylko że ja się z tym nie zgadzam, ale jak jeszcze raz tak powie to zapytam się czy nie potrzebuje okularów
ale wredne babsko sorry, ale kobieta która mówi taki "komplement" ciężarnej to musi być naprawdę wredna...
A jeszcze jak sama piszesz, że jest ona zaniedbana i ogólnie żadną miss nie jest, to tym bardziej nie powinnaś się przejmować takimi słowami

Dziewczyny mam do was pytanie- ostatnio usłyszałam od koleżanki że przy wadzie wzroku ( krótkowzroczność) poród siłami natury jest niewskazany, wada może się pogłębić??czy rzeczywiście tak jest że duża wada może być podstawą do wykonania cesarki?
orientujecie się może jak to naprawdę jest?

aha i zastanawiam się też czy można rodzić w soczewkach kontaktowych??
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 06:55   #723
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

ALE JESTEŚ BRZYDKA!!!

Normalnie mnie zatkało

Kuzynka mojego Tż od kiedy wie że będę miała dziewczynkę mówi mi że wyglądam inaczej, o wiele gorzej niż normalnie. To nic że do tej pory spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami że promienieje itp.

że sama jest gruba, obleśna (często przepita), ma krzywe zęby a moja ciąża to jedyna okazja żeby mogła powiedzieć mi coś takiego i polepszyć sobie humor moim kosztem. Pewnie za jakiś czas będzie mówić mi jaka to jestem gruba choć sama nie będąc w ciąży ma sporą nadwagę i ogólnie jest zaniedbana.

Dziś to wyglądało tak że weszłam do nich tylko na chwilę i kiedy mówiłam coś do babci stojąc bokiem do niej, ona ni z gruchy, ni z pietruchy wydarła się "ale jesteś brzydka!!!" -normalnie walnięta!!!
...Powiedziałam tylko że ja się z tym nie zgadzam, ale jak jeszcze raz tak powie to zapytam się czy nie potrzebuje okularów
Coś ma chyba z głową... Zazdrości i tyle...Najważniejsze że ty znasz prawdę, a ona niech sobie pogada, może przez chwilę podniesie się jej egoA następnym razem jak z nowu z czymś takim odwali to
Stary 2014-03-27, 06:58   #724
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

A mnie babcia wczoraj powiedziała że jestem coraz piękniejsza hihihih

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 06:58   #725
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć

Kasia, brawo za wizytę, super, że wszystko w porządku

Justa, a to Ci niespodzianka Mam nadzieję, że nie jesteście zawiedzeni Najważniejsze, że z Maluszkiem ok

Ja się obudziłam dziś o 6:30 i już było po spaniu

Aaaa Maria, zapomniałabym. Ta kuzynka, to jakaś wariatka. No proszę Cię, jak można komukolwiek coś takiego powiedzieć. Bez względu na okoliczności, stan itp. To szczyt braku kultury! No skandal! Z czymś takim się nie spotkałam jeszcze!

Tak się chwalicie brzucholkami, wstawię w k. mój z wczoraj...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-03-27 o 07:00
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 07:09   #726
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
superaśny brzuszek !

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
ale się rozpisałyście! Dziewczyny! Gratuluję poznania płci bobasów ai zazdroszczę wybranych imion! U mnie wciąż są boje jak ma się nazywać nasz chłopak

też tak chcę! Chyba się do was przeprowadzę

No niestety, tak to wygląda. Na szczęście poszłam prywatnie, a poza tym lekarz normalny, więc mi wpisze w karcie ciąży, że byłam u niego w 9tc.

A ja dziś podłamana wróciłam od lekarza. W ciągu 3 tyg. przytyłam 4 kg! a wydawało mi się, że jem zdrowo cóż.. od dziś mam zakaz spożywania soli i cukru w nadmiarze.
w karcie ciaży? A nie wystarczy w zaświadczeniu który mu się daje jak już będe składała na becikowe papiery?ja w karcie mam dopiero 13 tydz pierszy wpis tak jakoś się zeszło, ale to ponoć nie ma różnicy, najważniejsze aby w zaświadczeniu wpisał
Stary 2014-03-27, 07:26   #727
zVenus
Zakorzenienie

A jeszcze polecę balsam który wczoraj kupiłam, nie wiem jakie skutki jego stosowania będą ale w użyciu i odczuciu jest super.
Balsam się nazywa ujędrniająco-wygładzający balsam do ciała pod prysznic. Firmy eveline. I jest na nim napisane Argan Oil - tak dla rozpoznania. Balsam nakłada się na mokrą skórę, zaraz po umyciu, wciera się go i potem jak coś się nie wchłonie to się to spłukuje. Potem się delikatnie wycierasz i voila! Skóra jest mięciutka, delikatna nawet rano czuć ta miękkość i zapach, który swoja droga trzeba lubić, ja tego typu zapachów nie lubiłam nigdy ale ten jest ok, takim właśnie olejkiem pachnie pewnie tym arganowym. Na razie jestem bardzo zadowolona i będę stosowac po każdej kąpieli
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 08:03   #728
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
ale wredne babsko sorry, ale kobieta która mówi taki "komplement" ciężarnej to musi być naprawdę wredna...
A jeszcze jak sama piszesz, że jest ona zaniedbana i ogólnie żadną miss nie jest, to tym bardziej nie powinnaś się przejmować takimi słowami

Dziewczyny mam do was pytanie- ostatnio usłyszałam od koleżanki że przy wadzie wzroku ( krótkowzroczność) poród siłami natury jest niewskazany, wada może się pogłębić??czy rzeczywiście tak jest że duża wada może być podstawą do wykonania cesarki?

Też o tym słyszałam, ale to musi być poważna wada wzroku, kuzynka musiała rodzić naturalnie. Ja mam -2 i astygmatyzm, ale lekarz na razie nic nie wspomniał o cesarce. Zresztą wydaje mi się, że to za mała wada, a mi w sumie pasuje naturalny poród. .
Co do soczewek to jestem pewna, że nie powinno się w nich rodzić.

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Mi babcia kazała nie wyprowadzać psa na spacer bo mnie pociągnie i się przewrócę. Widziałyście w klubiku mojego psa-szczeniaka, prawdziwa bestia, zabiłaby mnie na tym spacerze. Babcia wariuje.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:07   #729
twin--maid
Zakorzenienie

Zuken, współczuję problemów finansowych.

Gdy ja dostawałam ubranka dla synka, to kupowałam albo zabawki dla dzieci albo większe ubranka aby się chociaż trochę odwdzięczyć.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Chlopak potwierdzony w 200% rozkraczył się tak, że żadnych wątpliwości nie było, wszystko dobrze, Mały rośnie ładnie i w ogole super wszystko
Super, że synek się dobrze rozwija

Cytat:

ALE JESTEŚ BRZYDKA!!!

Normalnie mnie zatkało

Cytat:
M_aria, brak słów na kuzynkę

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem juz po polowkowym i zatkalo mnie, gdy sie okazalo, ze w brzuszku mieszka chlopaczek Na pierwszym badaniu usg (genetycznym w 12 tc) pani dr mowila, ze na 70 % bedzie dziewczynka!!! Musze oswoic sie z mysla, ze mam malego Wiktora Wszystkie pomiary sa prawidlowe, a synus (jak fajnie to napisac) wazy ok 385 g

Wszystkie macie sliczne, male, zgrabne brzuszki! Ja swojego nie bede prezentowac, bo mam naprawde duuuuuzy brzuch!!!!
To mamy pierwszą wątkową niespodziankę cieszę się, że synek rozwija się prawidłowo

Cytat:
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, wydaje mi się, że Papryczka pisała o tym, że lekarz nie pozwolił jej głaskać brzucha. Pytałam dziś o to mojego gina i potwierdził, że to może spowodować skurcze. Jestem w szoku i nie mogę się odzwyczaić od głaskania. Próbuję układać ręce na brzuszku i nimi nie ruszać...
Ja też słyszałam to od lekarzy i położnych na patologii ciąży

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja teraz w dwa tygodnie przytyłam ok. 2 kg. Wcześniej byłby to 1 kg. Zaczynamy przyspieszać, nie ma co.

Pobudkę miałam dzisiaj o 5. Dwa dni był spokój z plecami, dzisiaj znowu bolą. Ogarnęłam śniadanko i czekam na Tż'ta aż się obudzi i zrobi drugie.
Ja jutro mam dzień ważenia. Ostatnio też przytyłam 2 kg w tydzień więc jestem ciekawa ile teraz mi przybyło.

Przykro mi, ze znowu bolą Cię plecy.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
Witam się,

dziś zaczynam 21tc
za 21 tydzień.

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
dla babci
Stary 2014-03-27, 08:36   #730
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
ale juz ladny

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Dziewczyny jestem juz po polowkowym i zatkalo mnie, gdy sie okazalo, ze w brzuszku mieszka chlopaczek Na pierwszym badaniu usg (genetycznym w 12 tc) pani dr mowila, ze na 70 % bedzie dziewczynka!!! Musze oswoic sie z mysla, ze mam malego Wiktora Wszystkie pomiary sa prawidlowe, a synus (jak fajnie to napisac) wazy ok 385 g

Wszystkie macie sliczne, male, zgrabne brzuszki! Ja swojego nie bede prezentowac, bo mam naprawde duuuuuzy brzuch!!!!
super ze wszystko dobrze
no i gratuluje malego Wiktora

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:46   #731
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

z tego co wiem to trzeba mieć poważną wadę wzroku, a co do soczewek to nie wiem

Cytat:

gratuluję synka

Cytat:
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, wydaje mi się, że Papryczka pisała o tym, że lekarz nie pozwolił jej głaskać brzucha. Pytałam dziś o to mojego gina i potwierdził, że to może spowodować skurcze. Jestem w szoku i nie mogę się odzwyczaić od głaskania. Próbuję układać ręce na brzuszku i nimi nie ruszać...

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
głaskanie brzuszka może powodować skurcze pamiętam jak w szkole rodzenia położna ostrzegała, żeby tego nie robić, a prawie każda dziewczyna siedziała i głaskała

To zaświadczenie do becikowego dostaje się w szpitalu przy wypisie i to wypisuje lekarz, który akurat ma dyżur na podstawie karty ciąży. Wpisany jest tydzień od którego pacjentka pozostawała pod opieką i wszystkie terminy wizyt.

Maria- szkoda słów

Zuken dzięki za linki ja kupuję koszule, u nas piżam nie można mieć zresztą nie wygodne. Po cc krwawienie było dosyć mocne i nie wyobrażam sobie spodni. Dziewczyny dowiedzcie się czy możecie mieć spodnie w szpitalu. Pamiętam, że położne w szkole mówiły, że można dostać z☠☠☠ki od ordynatora.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:47   #732
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:

ja byłam u okulistki na kontroli w styczniu i pytałam o przeciwwskazania do porodu (noszę szkołą +1 i 0,5 cylindra - na astygmatyzm). Powiedziała mi, że to jest mała wada wzroku i mam się nie przejmować.
Mówiła też, że nie wolno rodzić SN tylko zostaje CC jak ma się wadę -8 lub +8 albo większą.
Powiedział mi też, że w ciąży wzrok może się pogorszyć i żeby nie wymieniać od razu okularów, bo po ciąży wzrok powinien wrócić do poprzedniego stanu.
Jak masz większą wadę albo wątpliwości, to myślę, że warto na wszelki wypadek udać się do okulisty i dopytać
Jak wygląda sprawa z soczewkami, to nie wiem. Noszę okulary i nigdy nie umiałam sobie wyobrazić, jakbym miała wkładać soczewki do oczu

Cytat:
Też o tym słyszałam, ale to musi być poważna wada wzroku, kuzynka musiała rodzić naturalnie. Ja mam -2 i astygmatyzm, ale lekarz na razie nic nie wspomniał o cesarce. Zresztą wydaje mi się, że to za mała wada, a mi w sumie pasuje naturalny poród. .

Mi babcia kazała nie wyprowadzać psa na spacer bo mnie pociągnie i się przewrócę. Widziałyście w klubiku mojego psa-szczeniaka, prawdziwa bestia, zabiłaby mnie na tym spacerze. Babcia wariuje.
Ja z moim psem już dawno nie chodzę, bo nawet jak nie byłam w ciąży, to potrafił tak szarpnąć, że obróciłam się w kółko. A mój psiak to też "prawdziwa bestia" (w klubie zdjęcie). Wygląda niepozornie, ale siły ma sporo. A ja nigdy siły dużo nie miałam.

Idę dzisiaj na II badania prenatalne na 17:00.

Tymczasem uciekam na kawę do sąsiadki

Edytowane przez UmiZumi
Czas edycji: 2014-03-27 o 08:48
UmiZumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:48   #733
sara 85
Zakorzenienie

ja kupię najzwyklejsze koszule, bo po porodzie nadają się one do kosza. Miałam kupione 3 i co chwile musiałam zmieniać, bo była ubrudzona krwią

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 08:53   #734
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja kupię najzwyklejsze koszule, bo po porodzie nadają się one do kosza. Miałam kupione 3 i co chwile musiałam zmieniać, bo była ubrudzona krwią
Ja już w sumie mam koszulę do porodu. Miałam mieć w grudniu laparoskopię, kupiłam sobie pierwszą lepszą koszulę do szpitala w miejscowym sklepiku (okazała się ciążowa bo ma po bokach rozpinane guziczki do karmienia). Była bardzo tania, i nie jest zbyt ładna, nie będzie mi jej szkoda. W domu i tak śpię w koszulkach i bokserkach albo spodenkach, nie lubię jak mi się te koszule podwijają do góry w nocy.
Stary 2014-03-27, 09:00   #735
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:
ponoć w ciąży takie sny są "normalne", tzn często się zdarzają mi się prawie co noc śnią takie głupoty, że już nawet nie opowiadam Tż-owi bo się ze mnie śmieję

Potwierdzam ,ja też mm praktycznie co noc jakieś głupie sny

Cytat:

ALE JESTEŚ BRZYDKA!!!

Normalnie mnie zatkało

brak słów na zachowanie kuzynki

Cytat:

Jak leżałam w szpitalu to oddziałowa się cały czas darła ,żeby nie głaskać brzucha bo się będzie macica stawiała raz nawet mojemu mężowi się zebrało tylko za to ,że trzymał mi ręce na brzuchu

Dziewczyny brzuszki wszystkie śliczne
może i ja się pochwalę tylko muszę aparat naładować

Edytowane przez niki19
Czas edycji: 2014-03-27 o 09:03
niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:00   #736
asix86
Wtajemniczenie

Ale brzuszki już mamy . Jak się ogarnę to wstawię swój .

Szukam właśnie położnej..
A szkołę rodzenia rozpoczynam 30 kwietnia - przyszpitalną.

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Gdy ja dostawałam ubranka dla synka, to kupowałam albo zabawki dla dzieci albo większe ubranka aby się chociaż trochę odwdzięczyć.
My poszliśmy w alkohol i słodycze

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Czyli nie ma co inwestować w takie ładniejsze, żeby się dobrze czuć w szpitalu . A myślałam też o szlafroczku - czyli on też będzie do wyrzucenia ?
Stary 2014-03-27, 09:01   #737
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Dzien dobry

u mnie sloneczko swieci niedawno wstalam
w sobote zapowiadaja 18 stopni
fajnie bo wlasnie wybieramy sie na zakupy dla mnie
i po prezent dla mojej siostry bo ona przez wiek buntu zaczela nosic sie na czarno glany i te sprawy, ja to sie ciesze ze bedziemy naszej niuni kupywac sukienki ale zeby nie wyskoczyla tak jak moja siostra w wieku 13 lat ze chce glany, sciany w pokoju czarne i obroze na szyje

to sie rozpisalam ide jesc sniadanko

Nasze szczescie

Edytowane przez zaczarowanadlaniego
Czas edycji: 2014-03-27 o 09:04
Stary 2014-03-27, 09:04   #738
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Jak leżałam w szpitalu to oddziałowa się cały czas darła ,żeby nie głaskać brzucha bo się będzie macica stawiała raz nawet mojemu mężowi się zebrało tylko za to ,że trzymał mi ręce na brzuchu
To rąk kłaść na brzuchu też nie można? Czy tylko się głaskać? Kurcze, to bez sensu strasznie :/ jak z dzidziolem tata ma nawiązywać więź? Patrzeć na brzuch i gadac tylko?

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:07   #739
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
A jeszcze polecę balsam który wczoraj kupiłam, nie wiem jakie skutki jego stosowania będą ale w użyciu i odczuciu jest super.
Balsam się nazywa ujędrniająco-wygładzający balsam do ciała pod prysznic. Firmy eveline. I jest na nim napisane Argan Oil - tak dla rozpoznania. Balsam nakłada się na mokrą skórę, zaraz po umyciu, wciera się go i potem jak coś się nie wchłonie to się to spłukuje. Potem się delikatnie wycierasz i voila! Skóra jest mięciutka, delikatna nawet rano czuć ta miękkość i zapach, który swoja droga trzeba lubić, ja tego typu zapachów nie lubiłam nigdy ale ten jest ok, takim właśnie olejkiem pachnie pewnie tym arganowym. Na razie jestem bardzo zadowolona i będę stosowac po każdej kąpieli
ja z pewnością wypróbuję, dzięki za polecenie lubię takie kosmetyczne "wynalazki".
Z tego co wiem to olejek arganowy ma bardzo dobre właściwości pielęgnacyjne, także myślę że warto go używać. Ja ze swojej strony mogę polecić olejek 3 w 1 z Bielendy, można stosować na ciało, twarz i włosy i też jest rewelacyjny
przede wszystkim nie jest tłusty i bardzo szybko się wchłania a skóra po użyciu jest naprawdę gładziutka

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
ja byłam u okulistki na kontroli w styczniu i pytałam o przeciwwskazania do porodu (noszę szkołą +1 i 0,5 cylindra - na astygmatyzm). Powiedziała mi, że to jest mała wada wzroku i mam się nie przejmować.
Mówiła też, że nie wolno rodzić SN tylko zostaje CC jak ma się wadę -8 lub +8 albo większą.
Powiedział mi też, że w ciąży wzrok może się pogorszyć i żeby nie wymieniać od razu okularów, bo po ciąży wzrok powinien wrócić do poprzedniego stanu.
Jak masz większą wadę albo wątpliwości, to myślę, że warto na wszelki wypadek udać się do okulisty i dopytać
Jak wygląda sprawa z soczewkami, to nie wiem. Noszę okulary i nigdy nie umiałam sobie wyobrazić, jakbym miała wkładać soczewki do oczu
dziękuję za odpowiedź
nie mam na szczęście aż tak dużej wady wzroku jak piszesz, więc trochę mnie uspokoiłaś.
Ale coś w tym jest że wzrok może się pogarszać w ciąży- bo ja mam taką samą moc i okularów i soczewek jak zawsze a wydaję mi się że widzę gorzej, pocieszające że wraz z końcem ciąży wróci to do poprzedniego stanu

A co do soczewek- to ja już teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich takiego komfortu nie dawały mi żadne okulary.
A stres przed wkładaniem czegoś do oka jest tylko na początku później to taka sama czynność jak mycie zębów np kwestia wprawy i przezwyczajenia

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-27, 09:09   #740
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczyny brzuszki wszystkie śliczne
może i ja się pochwalę tylko muszę aparat naładować
No to już, ładuj ten aparat.

Cytat:
Napisane przez asix86 Pokaż wiadomość
Ale brzuszki już mamy . Jak się ogarnę to wstawię swój .

Szukam właśnie położnej..
A szkołę rodzenia rozpoczynam 30 kwietnia - przyszpitalną.

My poszliśmy w alkohol i słodycze

Czyli nie ma co inwestować w takie ładniejsze, żeby się dobrze czuć w szpitalu . A myślałam też o szlafroczku - czyli on też będzie do wyrzucenia ?
W szlafroku przecież nie będziesz rodzić, weź jaki ci się podoba.

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Dzien dobry

u mnie sloneczko swieci niedawno wstalam
w sobote zapowiadaja 18 stopni
fajnie bo wlasnie wybieramy sie na zakupy dla mnie
i po prezent dla mojej siostry bo ona przez wiek buntu zaczela nosic sie na czarno glany i te sprawy, ja to sie ciesze ze bedziemy naszej niuni kupywac sukienki ale zeby nie wyskoczyla tak jak moja siostra w wieku 13 lat ze chce glany, sciany w pokoju czarne i obroze na szyje

to sie rozpisalam ide jesc sniadanko
Oj tam zaraz okres buntu, ja tez miałam manię na glany, czarne swetry i metal, taka faza. Lepsze to niż Justin Biber
Stary 2014-03-27, 09:15   #741
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
ja z pewnością wypróbuję, dzięki za polecenie lubię takie kosmetyczne "wynalazki".
Z tego co wiem to olejek arganowy ma bardzo dobre właściwości pielęgnacyjne, także myślę że warto go używać. Ja ze swojej strony mogę polecić olejek 3 w 1 z Bielendy, można stosować na ciało, twarz i włosy i też jest rewelacyjny
przede wszystkim nie jest tłusty i bardzo szybko się wchłania a skóra po użyciu jest naprawdę gładziutka

dziękuję za odpowiedź
nie mam na szczęście aż tak dużej wady wzroku jak piszesz, więc trochę mnie uspokoiłaś.
Ale coś w tym jest że wzrok może się pogarszać w ciąży- bo ja mam taką samą moc i okularów i soczewek jak zawsze a wydaję mi się że widzę gorzej, pocieszające że wraz z końcem ciąży wróci to do poprzedniego stanu

A co do soczewek- to ja już teraz nie wyobrażam sobie życia bez nich takiego komfortu nie dawały mi żadne okulary.
A stres przed wkładaniem czegoś do oka jest tylko na początku później to taka sama czynność jak mycie zębów np kwestia wprawy i przezwyczajenia
Czysty olejek arganowy jest super, ale ma baaardzo specyficzny zapach, mi on stare masło przypomina... używam go tylko daleko od twarzy, żeby nie wąchać. Szkoda, bo działa mega.

Z porzadnych maseł do ciała polecam te kupowane na wagę w organique. Mają nieziemskie zapachy, totalnie nawilżają i są bardzo wydajne, więc ta ich cena w sumie nie robi się aż taka duża. Z tańszych od organique polecam masła do ciała z body shopu, też rewelacyjnie pachną i dobrze nawilżają. Ja uwielbiam się smarować balsamami, przed ciążą maziałam się codziennie i teraz tylko trochę zmieniłam te kremy, które w okolice biodra/ uda/ brzuch/ pupa wcieram te ciążowe (ten rossmanowy mnie wkurza, zostawia taki biały film na skórze), a w resztę ciała to, co przed ciążą.

A jak z wcieraniem kremu w brzuch, jak nie wolno się głaskać?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

A to masło kakaowe z palmersa moim zdaniem słabe. Szybko się wchłania, ale nie nawilża porządnie.

Stary 2014-03-27, 09:18   #742
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:

Ja wyszłam
Do parku z dwoma moimi psiakami w 8 miesiącu ciazy i stwierdziłam ze nigdy wiecej !!! Myślałam ze urodzę na tym spacerze zamiast przyjemności miałam męczarnie bo oba mnie ciągnęły każdy w inna stronę a ludzie patrzyli sie na mnie jak na idiotke :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:22   #743
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Czysty olejek arganowy jest super, ale ma baaardzo specyficzny zapach, mi on stare masło przypomina... używam go tylko daleko od twarzy, żeby nie wąchać. Szkoda, bo działa mega.

Z porzadnych maseł do ciała polecam te kupowane na wagę w organique. Mają nieziemskie zapachy, totalnie nawilżają i są bardzo wydajne, więc ta ich cena w sumie nie robi się aż taka duża. Z tańszych od organique polecam masła do ciała z body shopu, też rewelacyjnie pachną i dobrze nawilżają. Ja uwielbiam się smarować balsamami, przed ciążą maziałam się codziennie i teraz tylko trochę zmieniłam te kremy, które w okolice biodra/ uda/ brzuch/ pupa wcieram te ciążowe (ten rossmanowy mnie wkurza, zostawia taki biały film na skórze), a w resztę ciała to, co przed ciążą.

A jak z wcieraniem kremu w brzuch, jak nie wolno się głaskać?

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

A to masło kakaowe z palmersa moim zdaniem słabe. Szybko się wchłania, ale nie nawilża porządnie.

to witaj siostro ja też z tych lubiących się maziać różnymi specyfikami
obecnie używam 3 różych - dla kobiet w ciaży przeciwko rozstępom, krem do biustu oraz normalny balsam na resztę ciała.
masełka z body shopu- mniam tak smakowicie pachną co niektóre, że chciałoby się je zjeść, a nie wcierać

ten balsam rossmanowski - potwierdzam, trzeba się porządnie namachać by ta biała warstwa w końcu się wchłonęła... Ale trzeba przyznać, że jest bez zarzutu jeśli chodzi o działanie.
Stary 2014-03-27, 09:23   #744
papryczka160
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny wczoraj się nie odzywalam bo miałam ciężki dzień.
Pocytowalam was, ale cholerka wszystko zniknęło:-( tak to jest jak z tel się pisze bo lapka nie chce się odpalac.

Po pierwsze Gratuluję kolejne dwa siusiaczki na wątku mamy ;-) hii

Po drugie macie śliczne zgrabne brzuszki. Same seksi mamy u nas na wątku;-)

W szpitalu położone powiedziały ze brzucha nie wolno głaskać ,ale delikatnie dotknąć tak. I ciągle krzyczał jak gdzieś przyuwazyly ze któraś glaszcze. Ale to taki odruch bezwarunkowy każdej mamusi.

U nas z kasa tez cienko. Podatki ubezpieczenia auta jeszcze wczoraj przyszło wyrownanie czynszu które musimy zapłacić ponad 2 tys . Przez to całą noc nie spałam. Tak sie tym stresuje:-( . Na święta chrzest mój TZ jest chrzestnym i kolejny wydatek. Chyba napadne na bank.

Z wyprawka tez sami będziemy musieli sobie poradzić, ale razem damy rade. Musimy

Bylam wczoraj na Bezpiecznym Maluchu.
Dużo marketingu ale tez dużo przydatnych informacji było.

Cześć z pierwsza pomocą dla kobiet w ciąży dzieci był super .Bardzo przydatne informacja informacje były na temat fotelików jak montować w aucie jak dobierać rozmiar . O adapterach do pasow też mówili.

I jeszcze podobala mi sie rozmowa z położną na temat karmienia.
Byly super nagrody ja niestety nic nie wygrałam.
Dostalam trochę próbek balsamu Palmers. Śliniaczek, mleko modyfikowane, buteleczki.

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Ale się rozpisalam idę jeść śniadanie bo w brzuszku burczy.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 09:23   #745
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
No to już, ładuj ten aparat.

W szlafroku przecież nie będziesz rodzić, weź jaki ci się podoba.

Oj tam zaraz okres buntu, ja tez miałam manię na glany, czarne swetry i metal, taka faza. Lepsze to niż Justin Biber
Tez w wieku 13 lat miałam taka fazę ale rodzice mi nie chcieli kupić glanow ani czarnych ubrań wiec kupiłam sobie farbę do ubrań i wszystko ciuchy na czarno przefarbowalam zrobiłam tez sobie kolczyk w nosie i kilka w uszach ktore oczywiscie wyciągałam jak wracalam do domu zeby rodzice nie widzieli :p i tatuaż z henny....słuchałam tez Merlina Mansona Curta Cobaina i ONA.....przeszło mi to bodajże po kilku miesiącach takze ja bym sie nie martwiła

Stary 2014-03-27, 09:24   #746
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
to witaj siostro ja też z tych lubiących się maziać różnymi specyfikami
obecnie używam 3 różych - dla kobiet w ciaży przeciwko rozstępom, krem do biustu oraz normalny balsam na resztę ciała.
masełka z body shopu- mniam tak smakowicie pachną co niektóre, że chciałoby się je zjeść, a nie wcierać

ten balsam rossmanowski - potwierdzam, trzeba się porządnie namachać by ta biała warstwa w końcu się wchłonęła... Ale trzeba przyznać, że jest bez zarzutu jeśli chodzi o działanie.
W tajemnicy zdradzę ci- nie próbuj smaku, ja raz to zrobiłam z malinowym, chyba ze dwie godziny miałam gorzko w ustach ja zamiast rossmanowego kupiłam teraz perfectę, dam znać, czy fajna

Stary 2014-03-27, 09:24   #747
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Ja wyszłam
Do parku z dwoma moimi psiakami w 8 miesiącu ciazy i stwierdziłam ze nigdy wiecej !!! Myślałam ze urodzę na tym spacerze zamiast przyjemności miałam męczarnie bo oba mnie ciągnęły każdy w inna stronę a ludzie patrzyli sie na mnie jak na idiotke :p

Dwa psy to co innego, ale jeden i to taki malutki jak kot. Zresztą teraz Tż nie chce mi smyczy oddać bo się w tym psie zakochał i lubi z nim biegać. Ja tylko pod koniec spaceru dostaję łaskawe pozwolenie na potrzymanie pieska przez chwilę.

Ze ci się w ogóle chciało w 8 miesiącu psy wyprowadzać...
Stary 2014-03-27, 09:27   #748
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:

faze Bibera juz przerobila

Nasze szczescie
Stary 2014-03-27, 09:29   #749
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Tez w wieku 13 lat miałam taka fazę ale rodzice mi nie chcieli kupić glanow ani czarnych ubrań wiec kupiłam sobie farbę do ubrań i wszystko ciuchy na czarno przefarbowalam zrobiłam tez sobie kolczyk w nosie i kilka w uszach ktore oczywiscie wyciągałam jak wracalam do domu zeby rodzice nie widzieli :p i tatuaż z henny....słuchałam tez Merlina Mansona Curta Cobaina i ONA.....przeszło mi to bodajże po kilku miesiącach takze ja bym sie nie martwiła
I dodam więcej, często takie "czarne" osoby wyrastają na naprawdę porządnych ludzi, bo wygląd o niczym nie świadczy. Mam znajomych, którzy dobijają 40 a dalej noszą glany i łańcuchy na rękach i są na prawdę super osobami.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
faze Bibera juz przerobila
Gratuluje powrotu do zdrowych zmysłów.
Stary 2014-03-27, 09:38   #750
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Dwa psy to co innego, ale jeden i to taki malutki jak kot. Zresztą teraz Tż nie chce mi smyczy oddać bo się w tym psie zakochał i lubi z nim biegać. Ja tylko pod koniec spaceru dostaję łaskawe pozwolenie na potrzymanie pieska przez chwilę.

Ze ci się w ogóle chciało w 8 miesiącu psy wyprowadzać...
Nooo szczególnie ze nie musze bo mam duuuży ogródek takze maja tam taki wybieg ze nie trzeba do parku wcale....dałam sie namówić mojej Weronice a oczywiscie jak co do czego przyszło to ona nie mogła mi pomoc bo pies to jakby ja pociągnął to by chyba w powietrzu za nim frunela :p

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
I dodam więcej, często takie "czarne" osoby wyrastają na naprawdę porządnych ludzi, bo wygląd o niczym nie świadczy. Mam znajomych, którzy dobijają 40 a dalej noszą glany i łańcuchy na rękach i są na prawdę super osobami.

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Gratuluje powrotu do zdrowych zmysłów.
Szczerze to bym wolała zeby moje córki w wieku 13 lat w glanach i na czarno ubrane chodziły niz wymalowane i w mini spódniczkach ze majtki widać....tu w Uk jestem przerażona co wyprawiaja "nastolatki" bo juz 12-letnie dziewczynki chodzą ubrane w mini i umalowane jak jakies latawice a zachowują sie masakrycznie i do tego mozna je spotkać ze swoimi "chłopakami" u lekarza po darmowe prezerwatywy....Przeraza mnie to ze tu w Uk takie dzieci mogą jeszcze dostać za darmo tabletki antykoncepcyjne i prezerwatywy bez wiedzy rodziców mało tego w szkole w wieku 12 lat uczą sie zakładać prezerwatywy na modelach penisa SZOK!!! a do tego nie wspomnę ze każdy tu w Uk nawet dzieci mogą sobie usunąć ciążę do 24 tygodnia ot tak bez zadnych powodów za darmo na fundusz zdrowia i nie potrzebna jest żadna zgoda rodziców a nawet lekarz nie ma prawa poinformować o tym rodziców ani nigdzie w papierach tego pisać.....dla mnie to jest przerażajace i juz mnie głowa zaczyna bolec jak sobie pomyśle ze mam tu wychować 3 córki

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-27 o 09:40
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości