Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 19:53   #691
M_aria
Rozeznanie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Dziewczyny piękne te Wasze brzuszki

Dziś bardzo oburzył mnie komentarz, a właściwie stwierdzenie na mój temat:

ALE JESTEŚ BRZYDKA!!!

Normalnie mnie zatkało

Kuzynka mojego Tż od kiedy wie że będę miała dziewczynkę mówi mi że wyglądam inaczej, o wiele gorzej niż normalnie. To nic że do tej pory spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami że promienieje itp.

Wiecie co myślę na ten temat-
że sama jest gruba, obleśna (często przepita), ma krzywe zęby a moja ciąża to jedyna okazja żeby mogła powiedzieć mi coś takiego i polepszyć sobie humor moim kosztem. Pewnie za jakiś czas będzie mówić mi jaka to jestem gruba choć sama nie będąc w ciąży ma sporą nadwagę i ogólnie jest zaniedbana.

Dziś to wyglądało tak że weszłam do nich tylko na chwilę i kiedy mówiłam coś do babci stojąc bokiem do niej, ona ni z gruchy, ni z pietruchy wydarła się "ale jesteś brzydka!!!" -normalnie walnięta!!!
...Powiedziałam tylko że ja się z tym nie zgadzam, ale jak jeszcze raz tak powie to zapytam się czy nie potrzebuje okularów
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:58   #692
UmiZumi
Rozeznanie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

M_aria dziwna ta kuzynka Tż Może ma kompleksy albo jest zazdrosna... W sumie jaki nie byłby powód takiego tekstu, NIE WARTO SIĘ PRZEJMOWAĆ!
Stary 2014-03-26, 20:00   #693
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Dziewczyny piękne te Wasze brzuszki

Dziś bardzo oburzył mnie komentarz, a właściwie stwierdzenie na mój temat:

ALE JESTEŚ BRZYDKA!!!

Normalnie mnie zatkało

Kuzynka mojego Tż od kiedy wie że będę miała dziewczynkę mówi mi że wyglądam inaczej, o wiele gorzej niż normalnie. To nic że do tej pory spotykam się z samymi pozytywnymi komentarzami że promienieje itp.

Wiecie co myślę na ten temat-
że sama jest gruba, obleśna (często przepita), ma krzywe zęby a moja ciąża to jedyna okazja żeby mogła powiedzieć mi coś takiego i polepszyć sobie humor moim kosztem. Pewnie za jakiś czas będzie mówić mi jaka to jestem gruba choć sama nie będąc w ciąży ma sporą nadwagę i ogólnie jest zaniedbana.

Dziś to wyglądało tak że weszłam do nich tylko na chwilę i kiedy mówiłam coś do babci stojąc bokiem do niej, ona ni z gruchy, ni z pietruchy wydarła się "ale jesteś brzydka!!!" -normalnie walnięta!!!
...Powiedziałam tylko że ja się z tym nie zgadzam, ale jak jeszcze raz tak powie to zapytam się czy nie potrzebuje okularów

Ja bym jej powiedziała, że mi po ciąży przejdzie a ona już taka "udana" zostanie.

Nie no, nawet w żartach, przesadziła.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:02   #694
mysia111
Zadomowienie

Pytanie do dziewczyn nie mających pracy - a wśród Waszych znajomych, rodziny nie macie nikogo kto prowadzi działalność gospodarczą i mógłby Was "zatrudnić". Nawet na zasadzie że wy dajecie mu pieniążki na składkę a macie zapewnione 12 miesięcy macierzyńskiego.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:16   #695
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość

Ja bym jej powiedziała, że mi po ciąży przejdzie a ona już taka "udana" zostanie.

Nie no, nawet w żartach, przesadziła.
dobre zapamiętam na następny raz
tylko że to nie był żart, a wykrzyczane stwierdzenie.

Nawet gdyby to była prawda to nie wypada tak mówić

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
M_aria dziwna ta kuzynka Tż Może ma kompleksy albo jest zazdrosna... W sumie jaki nie byłby powód takiego tekstu, NIE WARTO SIĘ PRZEJMOWAĆ!
Pewnie jedno i drugie, tylko to nie fair poprawiać sobie humor moim kosztem i wykorzystywać fakt że spodziewam się dziewczynki... co niby odbiera urodę... przecież jeśli nie wymiotuję w ciąży, wysypiam się to od czego mam niby źle wyglądać, od szczęścia? Głupa jest i tyle

Edytowane przez M_aria
Czas edycji: 2014-03-26 o 20:08
Stary 2014-03-26, 20:16   #696
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Klikasz na taki obrazek z górami i słoneczkiem i tam wklejasz link do zdjęcia lub klikasz w spinacz i wgrywasz zdjęcie na serwer wizażu a potem klikasz w strzałkę obok spinacza i naciskasz w nazwę zdjęcia które chcesz dodać.
wstyd ale nie wiem gdzie te wszystkie ikonki szukac o których piszesz ale udało mi się wstawić linka w podpisie ze zdieciem mojego big brzucha

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-03-26 o 20:17
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:23   #697
M_aria
Rozeznanie

Umówiłam się na przyszłą środę do szkoły rodzenia. Zajęcia będą odbywać się raz w tygodniu przez miesiąc w szpitalu w którym będę rodzić. Mam nadzieję że dowiem się czegoś ciekawego, a najbardziej zależy mi na tym by nauczyli mnie prawidłowego oddychania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 20:27   #698
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Chlopak potwierdzony w 200% rozkraczył się tak, że żadnych wątpliwości nie było, wszystko dobrze, Mały rośnie ładnie i w ogole super wszystko

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-03-26, 20:27   #699
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
wstyd ale nie wiem gdzie te wszystkie ikonki szukac o których piszesz ale udało mi się wstawić linka w podpisie ze zdieciem mojego big brzucha
Jak klikasz w "Odpowiedz" otwiera ci się edytor tekstu i tam są na górze.
Stary 2014-03-26, 20:51   #700
pati1078
Rozeznanie

P1050699m.jpg

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-03-26 o 20:59
Stary 2014-03-26, 20:54   #701
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Właśnie wróciłam z poczty i zakupów Idę robić kolację bo tż zaraz wraca

Jutro na 18 mam szkołę rodzenia U mnie zajęcia są w 2 i 4 czwartek miesiąca i tak do końca ciąży Stresuję się

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

pati jak klikniesz w wątku normalnie, żeby napisać nową wiadomość to na dole pod edytorem tekstowym masz taki pomarańczowy prostokąt: zarządzaj załącznikami klikasz w to i tam wybierasz fotkę z komputera, klikasz załaduj i jak już się załaduje to robisz tak jak zawsze wyślij odpowiedź

Nie wiem czy coś zrozumiesz bo to takie masło maślane
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:55   #702
gosia3103
Zakorzenienie

Al się dziewczyny rozpisałyście wszystko czytam, ale ostatnio nie mam nic ciekawego do powiedzenia więc nie piszę jutro rano badania krwi a w poniedziałek urodzinowa wizyta u gin
Stary 2014-03-26, 20:55   #703
TheFall
Zadomowienie

Widzę twoje zdjęcie, ale klikając w podpis, dziwne. w każdym razie spory brzuszek masz.
Stary 2014-03-26, 20:56   #704
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

Jutro na 18 mam szkołę rodzenia U mnie zajęcia są w 2 i 4 czwartek miesiąca i tak do końca ciąży Stresuję się

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

pati jak klikniesz w wątku normalnie, żeby napisać nową wiadomość to na dole pod edytorem tekstowym masz taki pomarańczowy prostokąt: zarządzaj załącznikami klikasz w to i tam wybierasz fotkę z komputera, klikasz załaduj i jak już się załaduje to robisz tak jak zawsze wyślij odpowiedź

Zuken twoja szkoła rodzenia trwa tak długo? U mnie w szpitalu zajęcia są dwa razy w tygodniu przez pięć tygodni.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:57   #705
TheFall
Zadomowienie

Cytat:

No dokładnie, to jest to samo co klikniecie w spinacz nad edytorem, ale już ci nie mieszam. Musisz sobie popróbować do skutku, to nie takie trudne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 20:59   #706
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Jak klikasz w "Odpowiedz" otwiera ci się edytor tekstu i tam są na górze.
dzięki już wiem
Stary 2014-03-26, 21:00   #707
anius_7
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem po wizycie. Chlopak potwierdzony w 200% rozkraczył się tak, że żadnych wątpliwości nie było, wszystko dobrze, Mały rośnie ładnie i w ogole super wszystko

gratuluję synusia i najważniejsze, że wszystko dobrze

Dziewczyny nacytowałam się wcześniej tyle, ale wszystko mi wcięło... Wrrr ale jestem zła!

Zuken dzięki za wszystkie linki, na pewno z czegoś skorzystam. A Ty to nieźle przetrzepałaś allegro, dzięki Ci za to
A i pytałaś o Świnoujście! Ja byłam kilka razy i na pewno nie będziecie się nudzić. A jeśli chodzi o nocleg to my byliśmy w Villi Melodia i bardzo polecamy

Któraś z Was pytała o szczecińskie szpitale. Ja akurat będę prawdopodobnie rodzić w Stargardzie, bo tu mieszkam, ale słyszałam wiele pozytywnych opinii właśnie o Zdrojach. Znam wiele dziewczyn, które wybierały właśnie ten szpital.

A dziś dostałam swój pierwszy w życiu mandat zostawiłam auto na zakazie i jestem o 100zł. uboższa + 1 punkt karny

anius_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:41   #708
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
A dziś dostałam swój pierwszy w życiu mandat zostawiłam auto na zakazie i jestem o 100zł. uboższa + 1 punkt karny
Ja tu w Uk bardzo szybko nauczyłam sie parkować prawidłowo jak przez pierwszy rok trzy razy założyli mi klampe na koło i kazali płacić 350£ grożąc odcholowaniem w ciagu godziny co by skutkowało podwojeniem tej kwoty dodam ze za pierwszym razem to moje nieszczęsne auto było warte tyle co ten mandat :p zaczęłam rownież widzieć znaki i linie na jezdni szczególnie te podwójne jak dostałam kilka listów ze zdjęciami moimi w aucie i mandatami po 60£-120£ ale najlepsze było jak mnie złapali jadąca 160km na godzinę na ograniczeniu do 80km i musiałam udawać glopia ze wzięłam auto Tż a ono ma 370 koni mechanicznych i wcisnelam gaz a ono jakoś tak samo szybko pojechało i nawet nie czułam na szczęście nie wysłali mnie do sądu tylko dali 3 punkty i mandat i teraz juz jestem kierowca idealnym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 21:44   #709
mamuska11
Rozeznanie

ImageUploadedByWizaz Forum1395870231.783487.jpg

To ja tez dodam swój brzuchol :p i chyba wejdę na kompa zeby obejrzeć wasze bo jak narazie to tylko zaczarowanej widzę z telefonu a wasze albo wcale albo takie jakies miniaturki ze ledwo co widać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 22:12   #710
justa_1978
Rozeznanie

Dziewczyny jestem juz po polowkowym i zatkalo mnie, gdy sie okazalo, ze w brzuszku mieszka chlopaczek Na pierwszym badaniu usg (genetycznym w 12 tc) pani dr mowila, ze na 70 % bedzie dziewczynka!!! Musze oswoic sie z mysla, ze mam malego Wiktora Wszystkie pomiary sa prawidlowe, a synus (jak fajnie to napisac) wazy ok 385 g

Wszystkie macie sliczne, male, zgrabne brzuszki! Ja swojego nie bede prezentowac, bo mam naprawde duuuuuzy brzuch!!!!
justa_1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:13   #711
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Załącznik 5630456

To ja tez dodam swój brzuchol :p i chyba wejdę na kompa zeby obejrzeć wasze bo jak narazie to tylko zaczarowanej widzę z telefonu a wasze albo wcale albo takie jakies miniaturki ze ledwo co widać

A jak się czujesz? Minęły te bóle krzyża i duszność?

Stary 2014-03-26, 22:13   #712
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Zuken twoja szkoła rodzenia trwa tak długo? U mnie w szpitalu zajęcia są dwa razy w tygodniu przez pięć tygodni.

Nooo U mnie jest 2 razy w miesiącu cały rok Babki na różnych etapach ciąży także szkoła jest cały czas

No i w sumie Ty będziesz miała 10 zajęć a ja jak zacznę teraz to może na 7-8 się załapię

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
=
Zuken dzięki za wszystkie linki, na pewno z czegoś skorzystam. A Ty to nieźle przetrzepałaś allegro, dzięki Ci za to
A i pytałaś o Świnoujście! Ja byłam kilka razy i na pewno nie będziecie się nudzić. A jeśli chodzi o nocleg to my byliśmy w Villi Melodia i bardzo polecamy

Któraś z Was pytała o szczecińskie szpitale. Ja akurat będę prawdopodobnie rodzić w Stargardzie, bo tu mieszkam, ale słyszałam wiele pozytywnych opinii właśnie o Zdrojach. Znam wiele dziewczyn, które wybierały właśnie ten szpital.

Nie ma za co Jestem na l4 to mi się trochę nudzi i tak sobie patrzę ale jeszcze nic nie kupiłam W sobotę jadę do miasta, jak tam nic nie upatrzę to na pewno kupię parę rzeczy na all także zdam relację jak coś już przyjdzie

To jakie atrakcje polecasz w Świnoujściu?? Kurde boję się bo nigdy nie byłam w kwietniu nad morzem i nie wiem czego się spodziewać... Przez co cały czas mam mętlik w głowie i myślę czy może lepiej nie jechać w góry
Z drugiej strony co ja z wielkim brzuchem będę robić w górach

pati ale masz już duży brzusio Ślicznie wyglądasz
Stary 2014-03-26, 22:18   #713
kasia_ruda
Zakorzenienie

Nie wiem, czy dobrze pamiętam, wydaje mi się, że Papryczka pisała o tym, że lekarz nie pozwolił jej głaskać brzucha. Pytałam dziś o to mojego gina i potwierdził, że to może spowodować skurcze. Jestem w szoku i nie mogę się odzwyczaić od głaskania. Próbuję układać ręce na brzuszku i nimi nie ruszać...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-26, 22:25   #714
lilka_vanilka
Zakorzenienie

ale się rozpisałyście! Dziewczyny! Gratuluję poznania płci bobasów ai zazdroszczę wybranych imion! U mnie wciąż są boje jak ma się nazywać nasz chłopak

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
U nas jest 4 tyś (1 tyś od państwa, a 3 tyś z gminy).
też tak chcę! Chyba się do was przeprowadzę

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Dlaczego? Przecież do 10 tygodnia jeszcze powinno obejmować.. Kto Ci powiedział ze nie przysługuje? Ja też byłam u niego w 10tyg i byłam świecie przekonana że do 10 tyg to obejmuje
Cytat:
Musisz być u lekarza przed 10 tc żeby dostać becikowe Także jak pójdziesz w 10 to już jest za późno, musisz iść najpóźniej w 9, przynajmniej tak mi moja ginka mówiła
No niestety, tak to wygląda. Na szczęście poszłam prywatnie, a poza tym lekarz normalny, więc mi wpisze w karcie ciąży, że byłam u niego w 9tc.

A ja dziś podłamana wróciłam od lekarza. W ciągu 3 tyg. przytyłam 4 kg! a wydawało mi się, że jem zdrowo cóż.. od dziś mam zakaz spożywania soli i cukru w nadmiarze.
lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 22:25   #715
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Nie wiem, czy dobrze pamiętam, wydaje mi się, że Papryczka pisała o tym, że lekarz nie pozwolił jej głaskać brzucha. Pytałam dziś o to mojego gina i potwierdził, że to może spowodować skurcze. Jestem w szoku i nie mogę się odzwyczaić od głaskania. Próbuję układać ręce na brzuszku i nimi nie ruszać...

Mi się wydaje, że z tym też nie ma co przesadzać Jak nic się nie dzieje to według mnie nie ma żadnych przeciwwskazań do głaskania...

Chyba tylko jeśli ktoś naprawdę ma jakieś skurcze to wtedy wiadomo, że nie powinien
Stary 2014-03-26, 23:07   #716
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
A jak się czujesz? Minęły te bóle krzyża i duszność?

Juz lepiej dziękuje ze pytasz wzięłam dzisiaj aż 4 paracetamole i nie robiłam zbyt wiele ale brzuch czuje jak rośnie aż boje sie na wagę wejść ale cieszy mnie to bo mam nadzieje ze mała tez podrośnie i za tydzien na usg bedzie juz cos widać czy zator w główce sie zmniejsza czy powiększa....

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Angelika największy spaślak tu to chyba ja moze nie widać tak na zdjęciu ale ja startowałam z waga bardzo duża i mój brzuch to jeszcze przed ciaza wyglądał jak niektórych dziewczyn teraz

Mój Tż sie dzisiaj śmiał ze juz mi zaczyna wciągać boczki bo ja mam takie "śliczne" dość spore dwa schabiki po bokach i w ostatniej ciazy jak mi brzuch do przodu wypchnęło to boczki mi wciągnęlo :p i tak w 7 miesiącu wyglądałam zgrabniej niz przed ciaza bo miałam taki śliczny okraglutki odznaczający sie brzuszek w 9 miesiącu co prawda wyglądałam juz jak toczącąca sie kulka ale to juz szczegół ważny jest ten 7 miesiąc bo wtedy będziemy brali slub i chciałabym wyglądać zgrabnie

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Właśnie wzięłam prysznic i cała wysmarowalam sie bio oil uwielbiam go czułam sie taka wyschnięta a teraz cała pachnę jestem nawilżona i sie nie kleje jak po innych olejkach a wypróbowalam wczoraj tez MUSTELLE i tez jest super bede jej używać na sam brzuszek i piersi (zreszta bio oil tez używam zazwyczaj tylko na te okolice bo to za droga sprawa zeby całe ciało tym smarować)

Wiecie czy mozna używać lacalut activ w ciazy??? Bo moje dziąsła to jakas masakra całe
spuchniete i krwawią nie tylko przy szczotkowaniu ale przy jedzeniu tez używam płyn do płukania corsodyl ale nie wiele jak narazie pomaga....

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-26 o 23:15
Stary 2014-03-27, 01:36   #717
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
moja gmina bogata więc dają dodatkowo 3 tyś, pewnie słyszałyście o gminie Kleszczów ?
achaaaaa
Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Znalazłam dzisiaj u mam wrześniowych 2014:

http://demotywatory.pl/4290187/Mezczyzno

coś w tym jest.
uśmiałam się do łez, to takie tylko częściowe ale prawdziwemusze pokazać Tż

O 22:30 usnelam i to w ubraniu tak mnie wycięłoWłaśnie się obudziałam więc postanowiłam wstać... o 2 w nocy Moze pozmywam te 3 talerze bo wieczorem już nie dałam rady albo coś mega na śniadanie zrobię? Hmmm, teraz jem sobie jogurt grecki z sosem jagodowym mniam. Spać mi się pewnie zachce znów koło 6 rano

Okulistka stwierdziła na kontroli że mam alergię i grudki na powiekach. Normalnie leczenie sterydami ale nie w ciąży, teraz nawet kropli p.alergicznych nie wolno.Zakaz soczewek na 3-4 tyg. Ale mogę pod wielkiego dzwonu pomalować rzęsy Mam przyjść w lipcu na sprawdzenie dna oka i bedzie decyzja czy moge SN czy jednak CC z ta moja wada.

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 05:10   #718
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa_1978 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem juz po polowkowym i zatkalo mnie, gdy sie okazalo, ze w brzuszku mieszka chlopaczek Na pierwszym badaniu usg (genetycznym w 12 tc) pani dr mowila, ze na 70 % bedzie dziewczynka!!! Musze oswoic sie z mysla, ze mam malego Wiktora Wszystkie pomiary sa prawidlowe, a synus (jak fajnie to napisac) wazy ok 385 g

Wszystkie macie sliczne, male, zgrabne brzuszki! Ja swojego nie bede prezentowac, bo mam naprawde duuuuuzy brzuch!!!!
Bo 12 tc to zdecydowanie za wcześnie na mówienie o płci. Ale wolałaś synka czy córeczkę?

Cytat:
Nooo U mnie jest 2 razy w miesiącu cały rok Babki na różnych etapach ciąży także szkoła jest cały czas

No i w sumie Ty będziesz miała 10 zajęć a ja jak zacznę teraz to może na 7-8 się załapię

Nie ma za co Jestem na l4 to mi się trochę nudzi i tak sobie patrzę ale jeszcze nic nie kupiłam W sobotę jadę do miasta, jak tam nic nie upatrzę to na pewno kupię parę rzeczy na all także zdam relację jak coś już przyjdzie

To jakie atrakcje polecasz w Świnoujściu?? Kurde boję się bo nigdy nie byłam w kwietniu nad morzem i nie wiem czego się spodziewać... Przez co cały czas mam mętlik w głowie i myślę czy może lepiej nie jechać w góry
Z drugiej strony co ja z wielkim brzuchem będę robić w górach

pati ale masz już duży brzusio Ślicznie wyglądasz
Też myślę, że góry w ciąży to zły pomysł, chociaż rok temu w Bieszczadach ze szlaku schodziła kobieta w zaawansowanej ciąż. W szoku byłam jak ją zobaczyłam. A gdyby coś się stało na trasie? Wiadomo, ze pomoc jest, ale ile trzeba na nią czekać.
Dla mnie to jest nieodpowiedzialne, nawet biorąc pod uwagę, że ktoś jest w dobrej kondycji i dobrze znosi ciążę. Ja mam dobrą kondycję ale 5 godzin na trasie zmęczy każdego.

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
ale się rozpisałyście! Dziewczyny! Gratuluję poznania płci bobasów ai zazdroszczę wybranych imion! U mnie wciąż są boje jak ma się nazywać nasz chłopak

też tak chcę! Chyba się do was przeprowadzę

No niestety, tak to wygląda. Na szczęście poszłam prywatnie, a poza tym lekarz normalny, więc mi wpisze w karcie ciąży, że byłam u niego w 9tc.

A ja dziś podłamana wróciłam od lekarza. W ciągu 3 tyg. przytyłam 4 kg! a wydawało mi się, że jem zdrowo cóż.. od dziś mam zakaz spożywania soli i cukru w nadmiarze.
Ja teraz w dwa tygodnie przytyłam ok. 2 kg. Wcześniej byłby to 1 kg. Zaczynamy przyspieszać, nie ma co.

Pobudkę miałam dzisiaj o 5. Dwa dni był spokój z plecami, dzisiaj znowu bolą. Ogarnęłam śniadanko i czekam na Tż'ta aż się obudzi i zrobi drugie.
Stary 2014-03-27, 06:46   #719
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
ponoć w ciąży takie sny są "normalne", tzn często się zdarzają mi się prawie co noc śnią takie głupoty, że już nawet nie opowiadam Tż-owi bo się ze mnie śmieję

ja kiedyś prowadziłam takie zapiski w Excelu, zapisywałam wszystkie wydatki z podziałem na poszczególne kategorie, jak jedzenie/ rachunki/ kosmetyki/ rozrywka itd. Powiem tylko że naprawdę jak się wszystko dokładnie spiszę to czarno na białym widać ile się wydaję na niepotrzebne głupoty...
Moje zapiski trwały miesiąc, później dałam sobie spokój

mi też jakoś średnio podobają się dżinsy z tą gumą, zamówiłam sobie takie czarne z elastycznego materiału, na górze mają pas z materiału i są super wygodne jestem zadowolona z zakupu

Z przyjemnością oglądałam Wasze brzuszki, to i ja pochwalę się swoim
śliczny brzuszek Kurczę to chyba tylko ja wyglądam jak bym połknęła piłkę Wy wszystkie macie takie zgrabne brzuszki

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:

za udaną wizytę
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-27, 06:51   #720
zVenus
Zakorzenienie

Witam się,

dziś zaczynam 21tc

już niedługo 6 miesiąc, teraz sobie uświadamiam, że po 6 mscu to juz III Trym będzie! Matko! a to tylko 3 miechy i rodzimy...ale ten czas leci. A tak niedawno zaczęłam w ogóle myśleć o dziecku...musze zacząć ogarniać więcej rzeczy dla małej, bo potem się nie pozbieram. Mam nowy nabytek bujaczek Jest śliczny, dostałam w spadku. na pewno się przyda.
Zostało jeszcze łóżeczko z takich większych rzeczy no i cała wyprawka, ciuchy, pieluchy, kosmetyki no i wszystko to czego sama będę potrzebować. Dużo tego a nie wiem od czego zacząć, chyba wezmę tą listę o której kiedyś rozmawiałyśmy i zacznę po kolei kupować wszystkie rzeczy, bo tak to się zgubię.
ide popracować, trzymajcie się cieplutko i wietrzcie głowy bo dziś piękna pogoda (przynajmniej u mnie) :P

buzka
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości