Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ! cz. II - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Głosujemy na nowy tytuł Zapraszam!!! Można oddać głos na kilka tytułów!
Sierpniowe mamy czekają na znak, że ich maluszki chcą wyjść na świat! 5 8,77%
Sierpień zbliża się krokami więc już wkrótce nasze szkraby będą z nami! 2 3,51%
Mamuśki sierpniowe 2014 cz III 19 33,33%
Już są duże nasze brzdące a do końca trzy miesiące. Mamuśki sierpień 2014 cz III 24 42,11%
W brzuszkach coraz mniej przestrzeni w sierpniu nam się życie zmieni. Mamy sierpień 2014 cz III 25 43,86%
Brzuszki w górę, pierś do przodu wielkimi krokami zbliżamy się do porodu. Sierpień 2014 cz III 6 10,53%
Płeć już wszystkim dobrze znana, w sierpniu będzie potwierdzana. 0 0%
Płeć już Twoja dobrze znana, czekam na sierpień - Twoja mama. 3 5,26%
W brzuszku książe lub królowa, mamusia do sierpnia będzie gotowa 3 5,26%
Brzuszek już ciśnie nas pod piżamą, za chwilek kilka i ja będę mamą! 9 15,79%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-26, 16:58   #661
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość

boje sie tez ze bedzie ciezko i z czyms nie damy rady
Na pewno dacie radę bo tak naprawdę nie będziecie mieć wyjścia.
Pewnie jak pojawi się dziecko, to człowiek jakoś rozsądniej gospodaruje pieniędzmi - mam taką nadzieję i dacie radę

Tak dodatkowo, z rzeczy dla Maluchów, to ja sobie myślę, że znajomi, rodzina itp pewnie będą pytać czy coś się chce w prezencie, myślę, że warto zrobić listę rzeczy potrzebnych i o te rzeczy prosić, to też jakaś oszczędność. A nie dostanie się jakichś np. ciuszków, które dziecko już ma i nie da rady nawet tyle wynosić.

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2014-03-26 o 17:00
ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 16:59   #662
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ!

Dziewczyny czy któraś z Was była na wakacjach w Świnoujściu i mogłaby coś więcej napisać albo polecić jakieś noclegi?
Będzie tam co robić w kwietniu??
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 17:01   #663
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość

A co do Waszego mieszkania to nie chcecie poszukać czegoś tańszego skoro piszesz, że jest u Was taka możliwość?
Tz pracuje nie dostanie teraz wolnego zeby chodzic ogladac mieszkania i dojechac.
Nie moze sie juz zwalniac z pracy zeby sie tym zajac.
Pracuje od 8 i o 19 jest w domu a najczesciej ludzie chca zeby ogladac mieszkania w tygodniu no i wiadomo trzeba wplacac kaucje i to tez nie malo bo 1000 - 1500 euro a teraz my musimy wszystko sami kupic dla malenstwa to jest nasz priorytet a mieszkanie zaczniemy szukac jak mala troche podrosnie zeby miala swoj pokoj i ogrodek do zabawy

Nasze szczescie
Olivia Anna 27.07.2014r. 2850g/48cm
zaczarowanadlaniego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 17:03   #664
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z Was była na wakacjach w Świnoujściu i mogłaby coś więcej napisać albo polecić jakieś noclegi?
ja byłam, z jakieś 15 lat temu może nawet trochę więcej
Stary 2014-03-26, 17:07   #665
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Na pewno dacie radę bo tak naprawdę nie będziecie mieć wyjścia.
Pewnie jak pojawi się dziecko, to człowiek jakoś rozsądniej gospodaruje pieniędzmi - mam taką nadzieję i dacie radę

Tak dodatkowo, z rzeczy dla Maluchów, to ja sobie myślę, że znajomi, rodzina itp pewnie będą pytać czy coś się chce w prezencie, myślę, że warto zrobić listę rzeczy potrzebnych i o te rzeczy prosić, to też jakaś oszczędność. A nie dostanie się jakichś np. ciuszków, które dziecko już ma i nie da rady nawet tyle wynosić.
no nie ma wyjscia trzeba dac rade
niestety u nas nikt nam wozka nie kupi bo to najwiekszy wydatek gdybym mieszkala blisko rodziny to na pewno bym dostala mnostwo rzeczy
zobaczymy moze od mamy dostane jakies ubranka na razie nic nie slyszalam ze ktos ma cos dac ja nie lubie sie prosic, ale fajnie jakby o tym pomysleli zwlaszcza ze u dziadkow Tz to pierwsza wnuczka w rodzinie jak im powiedzielismy to sie poplakali ze szczescia
ale ja tam od nikogo nic nie wymagam nie nastawiam sie

Nasze szczescie
Stary 2014-03-26, 17:20   #666
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ech, z kasą każdy coś ma... ja dzis wstawiłam samochód do warsztatu, wieczorem lekarz... tysiak w jeden dzień pęknie jak nic. Ja jestem nauczycielką, d**y moja pensja nie urywa.

No ale nie mam prawa narzekać, dziecko to owoc naszej 3letniej walki, nie powiem złego słowa już. Idę piec tortille na obiad, a potem do lekarza

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 17:21   #667
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

To ja tez wstawiam swoj brzuszek jak wiekszosc z was

Nasze szczescie
Stary 2014-03-26, 17:22   #668
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

Twoje zdjęcia jako jedyne mi się pokazuja na telefonie.

Stary 2014-03-26, 17:33   #669
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez UmiZumi Pokaż wiadomość
zdjęcie zrobione dzisiaj po obiedzie.
20+1
ważyłam się w poniedziałek i było +4,9 kg.
śliczny brzuszek

zuken i tobie urośnie zobaczysz, w sumie zostało nam 19 tygodni jeszcze tak to jest z kasą niestety, my po naszym weselu mieliśmy to samo, topniała jak nie wiem co, z tym że ja też jakiś czas nie mogłam znaleźć pracy, maż też mniej zarabiał niż obecnie, no i wynamowaliśmy mieszkanie do tego moje studia. Wiec rozumiem twój ból...Ja wogóle taka jestem ze licze każdy grosz, nawet jak nie muszę, bo poprostu muszę mieć taki komfort że mam pieniadze na w razie co.

Ja już zaczynam mieć problemy ze schylaniem się, co to będzie przed porodem jak mi już tak brzuszek ciąży A biorąc pod uwagę że jak na razie wszystko idzie mi w brzuch to moge się niedługo nie zmiescić w drzwiach Tak w ogólę odbiegając od tematu to zazdroszcze tym z was którym rodzina pomaga (tak jak dla dziecka gadźety, czy rodzice też pomagaja i kupują wózki itp, bo my zawsze musieliśmy liczyc na siebie, a nawet my pomagaliśmy jak teściowa miała zła sytuację...Jednak wiem że to nie ich wina mam a ile może to mi pomaga, przyjdzie zawsze coś pysznego przyniesie A finansowo no cóż sama za wiele nie ma juz jest na emeryturze...Chociaż jest szansa że tata kupi mi wózek dla dziecka( podkreślając że jak urodzi się wnuk, ponoć jest taka tradycja...a jak wnuczka to babcia)ale nawet jak będzie synek, to ja nie wiem jak z tym moim ojcem sie dogadam powiedziałam ze wolę kasę to sama sobie kupię jaki będe chciała(bo uparł się ze mi kupi) podkreślę że mój tata ma 69 lat...Potem stwierdził że pójdę z nim, ale najlepsze jest to ze on chce mi kupic ten wóze4k jak maluch sie urodzi i nie da mu sie przetłumaczyc, uwierzcie ciężko jest się dogadać jak jest różnica dwóch pokoleń
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 17:41   #670
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

Moge polecic

To jest w sumie mniejsze miasto, wiec bez wzgledu na pore roku jest tam co robic
Sa piekne szerokie plaze I w ogole jak to nad morzem jest duzo wody
Swinoujscie jest fajne przekonasz sie

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Dziewczyny macie piekne zgrabne brzuszki
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 17:49   #671
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
U nas też tylko TŻ pracuje. Byłam na stażu, ale skończył mi się 31.01.2014 i od lutego jestem na bezrobociu. Na stażu z Urzędu Pracy dostaje się stypendium stażowe w kwocie ledwo ponad 900 zł brutto, a pracuje jak na etacie. Więc też tego wiele nie było. Cały styczeń byłam z przymusu lekarza na L4, a wiadomo było, że w tym momencie nikt mojego zatrudnienia nie brał już pod uwagę. W co i tak wątpiłam, bo pracowałam w Urzędzie Miasta, a jednostki samorządowe nie mają obowiązku zatrudnienia stażystów z czego korzystają. Dlatego też teraz mamy 1 wypłatę, macierzyńskiego też nie będzie.
Ja też nie bede miała macierzyńskiego, bo , mimo ze 2 lata przed tym cięzko pracowałam a jak zaszłam w ciąże akurat szefowa nie przedłużyła mi umowy, a ze to było przed 12 tyg to nie miała obowiązku, ale dowiedziałam sie że po ustaniu zatrudnienia też mogę być na L4 i w tedy płaci mi zus...ale tylko do rozwiązania, a macierzyńskiego nie będe miała( dużo to nie jest bo moja ukochana szefowa odprowadzała mi składki tylko na pół etatu)parę groszy, ale dla mnie liczy sie w tej sytuacji każdy grosz latwiej by był gdy by mieszkało sie u rodziców, zawsze tysiak by został, ale nie ma co narzekać Sie nam zebrało na narzekanie Każdy coś tam ma, pieniądze zawsze da sie zorganizować, mój maż zawsze to powtarza, , najważniejsze aby zdrowie było a reszta sama sie ułoży Nie mozna mieć wszystkiego A my niedługo będziemy miały nasze kruszynki i to jest priorytetem

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:

o i Olivcia też nam ślicznie rośnie super brzusio

A jeszcze co do becikowego to fakt to nie dużo, ale w sytuacji tak jak u mnie, przy jednej pensji nie ukrywam bardzo sie przyda, na szczęście dodatkowo też jesteśmy ubezpieczeni w grupowym ubezpieczeniu u niego w pracy...wiec 4 tys to zawsze już na pieluchy będzie a jeszcze też słyszałam, ze u nas tez jest coś z gminy, musimy sie dopytać...

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-03-26 o 17:54
Stary 2014-03-26, 17:52   #672
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
No ja właśnie też mam obawy przed tym allegro więc chyba się wstrzymam jeszcze , tylko ceny spodni ciążowych w sklepach stacjonarnych mnie przerażają no i zastanawiam się czy kupić te typowo ciążowe z tą gumą na brzuch czy jakieś zwykłe tregginsy na gumce bardziej obstawiam za tymi drugimi (bo te gumy nie bardzo do mnie przemawiają) tylko ,że nie wiem ile w takich pochodze

Ja też Wszystkie takie laski z mega zgrabnymi brzuszkami a ja mam wrażenie ,że mój nadal średnio na ciążowy wygląda a bardziej jakbym hmm sporo przybrała przez zimę
ale cóż ja zawsze byłam niezadowolona ze swojego wyglądu więc ...
Moze spróbuj w secound hand sie porozgladac tam naprawdę sa dobre jakościowo zachodnie marki i naprawdę mozna tanio wyrwać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Twoje zdjęcia jako jedyne mi się pokazuja na telefonie.

Mi tez a ja tylko z telefonu wchodzę na to forum :/

mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:05   #673
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość

Co do becikowego to w Uk dają 500£ ale tylko na pierwsze dziecko wiec ja sie wogole nie zalapalam bo pierwsze rodziłam w Polsce... teraz tez nic nie dostanę tylko rodzinne chyba 13£ tygodniowo.....no tylko ze tu w Uk zarabiając nawet najniższa pensje to żyje sie na takim poziomie jakby w Polsce zarabiać 4000zl takze nie ma tragedii.
mamuska ale to becikowe to tez chyba od zarobkow zalezy
Cytat:
Napisane przez daisy dot Pokaż wiadomość
Kasia - Dziś zadzwonię do szkoły rodzenia w szpitalu u nas w mieście i się dowiem - dzięki za wskazówki.

A ja też dodam swój brzusio. Ale ostrzegam, zdj zrobione wieczorem i po obiedzie! Więc jest większy niż rano. Ale muszę przyznać, że jest duży
sliczny masz brzuszek i wcale nie taki duzy
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 18:09   #674
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
śliczny brzuszek

zuken i tobie urośnie zobaczysz, w sumie zostało nam 19 tygodni jeszcze tak to jest z kasą niestety, my po naszym weselu mieliśmy to samo, topniała jak nie wiem co, z tym że ja też jakiś czas nie mogłam znaleźć pracy, maż też mniej zarabiał niż obecnie, no i wynamowaliśmy mieszkanie do tego moje studia. Wiec rozumiem twój ból...Ja wogóle taka jestem ze licze każdy grosz, nawet jak nie muszę, bo poprostu muszę mieć taki komfort że mam pieniadze na w razie co.

Ja już zaczynam mieć problemy ze schylaniem się, co to będzie przed porodem jak mi już tak brzuszek ciąży A biorąc pod uwagę że jak na razie wszystko idzie mi w brzuch to moge się niedługo nie zmiescić w drzwiach Tak w ogólę odbiegając od tematu to zazdroszcze tym z was którym rodzina pomaga (tak jak dla dziecka gadźety, czy rodzice też pomagaja i kupują wózki itp, bo my zawsze musieliśmy liczyc na siebie, a nawet my pomagaliśmy jak teściowa miała zła sytuację...Jednak wiem że to nie ich wina mam a ile może to mi pomaga, przyjdzie zawsze coś pysznego przyniesie A finansowo no cóż sama za wiele nie ma juz jest na emeryturze...Chociaż jest szansa że tata kupi mi wózek dla dziecka( podkreślając że jak urodzi się wnuk, ponoć jest taka tradycja...a jak wnuczka to babcia)ale nawet jak będzie synek, to ja nie wiem jak z tym moim ojcem sie dogadam powiedziałam ze wolę kasę to sama sobie kupię jaki będe chciała(bo uparł się ze mi kupi) podkreślę że mój tata ma 69 lat...Potem stwierdził że pójdę z nim, ale najlepsze jest to ze on chce mi kupic ten wóze4k jak maluch sie urodzi i nie da mu sie przetłumaczyc, uwierzcie ciężko jest się dogadać jak jest różnica dwóch pokoleń
No właśnie u nas jest tak, że przeprowadziliśmy się pod koniec października do wynajmowanego mieszkanka, w listopadzie Tż stracił pracę ale o dzidzię staraliśmy się dalej no i się udało w 2cs, naszczęście Tż bardzo szybko znalazł nową pracę tylko że niestety zarabia trochę mniej niż w poprzedniej:/ Ja zarabiałam najniższą krajową, teraz mam jeszcze mniej a na macierzyńskim 80% także

Szkoda nam tej kasy z wesela wydawać ale jakoś tak sama się rozpływa

A Tobie kochana nie zazdroszczę sytuacji z rodzinką czyli tego, że nie możecie liczyć na żadną pomoc... Ja się tak strasznie cieszę, że moi rodzice są w stanie nam dużo pomóc, do końca życia będę im za to wdzięczna!!
To oni opłacili nam cały ślub i wesele, jak się przeprowadzaliśmy dostałam też 3tys. od mamy na łóżko, pościele, ręczniki i wszystkie pierdy potrzebne do domu i kuchni, na wszystkie święta dostajemy trochę kasy, żeby nam pomóc no i teraz dla dzidzi mama powiedziała, że nie mam nic kupować sama tylko ona ze mną pojedzie na zakupy i ona zapłaci(odłożyła 3 tys. na wózek i takie tam a okazało się, że nie musimy niczego kupować bo wszystko dostałam od kuzynki...) Prawda jest taka, że oprócz rzeczy higienicznych i gadżetów to wszystko mamy i to bardzo mnie cieszy! Mojej kuzynce to nie wiem jak się odwdzięczę, dostałam wózek 3w1, wanienkę ze stelażem, przewijak, huśtawkę dla malucha, dodatkowy fotelik do samochodu, krzesełko do karmienia, dwie maty edukacyjne, czter rożki, laktator z całym zestawem, w sobotę jadę po ciuszki, od rozmiaru 0 do 1,5 roku, mówiła że ma tego tyle, że nawet nie zdążyła małej w połowę ubrać... Dała mi nawet wielką reklamówkę pampersów bo zostały jej przy każdej zmianie rozmiarów Jak chce to może mi dać jeszcze kołyskę ale nie mam jej zbytnio gdzie wstawić, więc chyba nie wezmę... Ogólnie masakra bo wszystko jest w super stanie i z wysokiej półki...

Nie mam pojęcia jak mam się za to wszystko odwdzięczyć, kasy na pewno nie weźmie, chciałabym jej coś kupić chociaż w ramach podziękowań ale nawet nie mam pomysłu
Stary 2014-03-26, 18:09   #675
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
To podobnie jak u nas, też muszę tą kuchnię mieć przed porodem. Termin mam na 8.08, a tż 15.08 musi wyjechać na ok. 10 dni więc w ogóle nie będzie opcji na ogarnięcie kuchni. A też czekaliśmy kilka miesięcy ze wzgledu na kasę, trzeba było uzbierać swoje.
Swoją droga jak się przeterminuję to chyba będę rodzic sama, Tż już umowę podpisał, zresztą nie oszukujmy się poród porodem, ale z tej roboty jest połowa jego rocznych zarobków. I znowu wszystko sprowadza się do kasy eh.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Jak sobie tak pospisujesz wydatki i potem zobaczysz na co ci tyle poszło to od razu oprzytomniejesz. U nas było tak, ze kasa się rozchodziła a my rozkładaliśmy ręce i się dziwiliśmy "ale na co?" bo ani jakichś rarytasów nie było, ani wyjść. A teraz wszystko czarne na białym.
Bo własnie kasa najbardziej sie rozchodzi niestety na takie drobne wydatki, mój niestety pali to i sporo na to idzie
Stary 2014-03-26, 18:15   #676
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Moge polecic

To jest w sumie mniejsze miasto, wiec bez wzgledu na pore roku jest tam co robic
Sa piekne szerokie plaze I w ogole jak to nad morzem jest duzo wody
Swinoujscie jest fajne przekonasz sie

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Dziewczyny macie piekne zgrabne brzuszki
Dzięki

Chodzi mi głównie o to, żeby było też coś do zobaczenia jakiś park, latarnia, ciekawe miejsca bo jednak w kwietniu na plaży wylegiwać się nie będziemy a chcemy jechać na tydzień, więc nie chciałabym się nudzić

Czytałam, że można promem płynąć do Danii i Szwecji na przykład także może wykupimy sobie jakąś wycieczkę na miejscu, poza tym jest blisko do Niemiec to też można się przejść no i Międzyzdroje są blisko i podobno można dojechać pociągiem bez problemu...

Mam nadzieję, że będzie co robić

Cytat:
Bo własnie kasa najbardziej sie rozchodzi niestety na takie drobne wydatki, mój niestety pali to i sporo na to idzie
Mój Tż rzucił w sierpniu, ja jak zrobiłam test ciążowy i jakoś nawet tego nie odczuliśmy, pieniędzy jak nie było tak nie ma...
Stary 2014-03-26, 18:24   #677
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Moze spróbuj w secound hand sie porozgladac tam naprawdę sa dobre jakościowo zachodnie marki i naprawdę mozna tanio wyrwać

Właśnie taki mam plan tylko czekam aż się całkiem wykuruję i ruszam na łowy

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:00   #678
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
mamuska ale to becikowe to tez chyba od zarobkow zalezy
Szczerze to nawet nie wiem bo skoro i tak sie należy tylko na pierwsze dziecko to nawet sie nie dowiadywałam ale w necie napewno mozna znaleść co i jak

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Właśnie taki mam plan tylko czekam aż się całkiem wykuruję i ruszam na łowy
Ja tu w Uk kupuje wszystkie rzeczy na ebay....dosłownie wszystko mozna tam kupić a jeśli chodzi o ubrania dla mnie czy dzieci to mozna czasem znaleść bardzo dobre marki wogole nie zniszczone za grosze....

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-03-26 o 18:55
Stary 2014-03-26, 19:06   #679
asix86
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny

Ja mam te spodnie i są bardzo fajne. Faktycznie jeans jest dość mocny, ale dzięki temu są ciepłe, idealne na teraz. Ja mam je jakiś miesiąc i są mega wygodne, nic mi nie uciska brzuszka . Pięknie się rozeszły i nie wyglądają jak getry, na czym mi zależało.
Poza tym kupiłam w lumpku spodnie ciążowe lniane, białe, 3/4 długości za 15 zł i jestem mega zadowolona .

My też mieliśmy notować wydatki, ale tak jakoś nam nie wyszło.. może teraz zacznę robić to ja z początkiem kwietnia

Któraś z Was pisała o dzwoneczkach 'Meksykańska bola'. Bardzo to ciekawe, ale również drogie i nie wiadomo czy będzie się wygodnie nosić.. jeśli któraś z Was zdecyduje się na zakup, to z chęcią poznam opinię . Zastanawia mnie to, czy te dzwoneczki są głośne .

Pisałyście o położnej. Ja chodzę prywatnie do Gin i nie widziałam tam położnej, ale przejdę się do mojej przychodni i podpytam. W tej mojej przychodni jest bardzo miły personel i fajnie jakbym miała stamtąd swoją położną.

Wczoraj kupiłam wyciskarkę do owoców i od wczoraj robię pyszne soczki. Wyciskarka to co innego niż sokowirówka - daje bardziej esencjonalny i zdrowszy sok. Poza tym ten sprzęt będzie robił również papki dla dziecka .

Edytowane przez asix86
Czas edycji: 2014-03-26 o 19:07
asix86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:15   #680
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Nawet nic nie mów o lodach bo ostatnio jem je codziennie. Szczególnie Magnum Almond -moje ulubione. Wczoraj to nawet zjadłam 2 pod rząd bo 1 mi nie wystarczył. Teraz dla odmiany w pracy podjadam M&M-sy. Apetyt na słodkie wrócił ze zdwojoną siłą
u mnie tez i zaraz kilogramow przybywa

Cytat:
daisy dot, śliczny masz brzusio jak wspominałam 95 cm już ja pozazdrościłam i też wysyłam mój wielki brzuch z góry przepraszam za jakość
następny sliczny brzuszek

Cytat:
Nigdzie nie napisałam, że MNIE odrzuca nieumyte dziecko Nawet czegoś takiego nie pomyślałam także bez pochopnych wniosków

Po prostu takie ocenianie kogoś mnie mega wkurza bo z wypowiedzi niektórych z Was wynika, że tylko takie rzeczy jak karmienie piersią czy kontakt po porodzie weryfikują kto jaką jest matką...

ale każda z nas ma inne zdanie na dany temat tak jak i w innych dziedzinach życia także nie ma się co wykłucać nie

Co do koszul do szpitala to mogę wstawić linki z allegro moich wstępnych wyborów jak chcesz

A dołek tak jakoś... Finansowo nam się trochę sypie ostatnio, przez co pieniądze, które dostaliśmy na ślub w dużej części już zniknęły i jestem strasznie zła, że tak się stało Czekam aż się trochę odbijemy bo spadło na raz kilka dużych wydatków i trochę mnie to przytłoczyło, Tż zresztą też...
Kurde całe życie człowiek uczciwie pracuje i nic z tego nie ma Eh...
a koszule do szpitala to na jaki rozmiar sobie kupujecie

Cytat:
20+1
super
Cytat:

tez bym taki chciała mój to normalnie pilka
Cytat:
No właśnie u nas jest tak, że przeprowadziliśmy się pod koniec października do wynajmowanego mieszkanka, w listopadzie Tż stracił pracę ale o dzidzię staraliśmy się dalej no i się udało w 2cs, naszczęście Tż bardzo szybko znalazł nową pracę tylko że niestety zarabia trochę mniej niż w poprzedniej:/ Ja zarabiałam najniższą krajową, teraz mam jeszcze mniej a na macierzyńskim 80% także

Szkoda nam tej kasy z wesela wydawać ale jakoś tak sama się rozpływa

A Tobie kochana nie zazdroszczę sytuacji z rodzinką czyli tego, że nie możecie liczyć na żadną pomoc... Ja się tak strasznie cieszę, że moi rodzice są w stanie nam dużo pomóc, do końca życia będę im za to wdzięczna!!
To oni opłacili nam cały ślub i wesele, jak się przeprowadzaliśmy dostałam też 3tys. od mamy na łóżko, pościele, ręczniki i wszystkie pierdy potrzebne do domu i kuchni, na wszystkie święta dostajemy trochę kasy, żeby nam pomóc no i teraz dla dzidzi mama powiedziała, że nie mam nic kupować sama tylko ona ze mną pojedzie na zakupy i ona zapłaci(odłożyła 3 tys. na wózek i takie tam a okazało się, że nie musimy niczego kupować bo wszystko dostałam od kuzynki...) Prawda jest taka, że oprócz rzeczy higienicznych i gadżetów to wszystko mamy i to bardzo mnie cieszy! Mojej kuzynce to nie wiem jak się odwdzięczę, dostałam wózek 3w1, wanienkę ze stelażem, przewijak, huśtawkę dla malucha, dodatkowy fotelik do samochodu, krzesełko do karmienia, dwie maty edukacyjne, czter rożki, laktator z całym zestawem, w sobotę jadę po ciuszki, od rozmiaru 0 do 1,5 roku, mówiła że ma tego tyle, że nawet nie zdążyła małej w połowę ubrać... Dała mi nawet wielką reklamówkę pampersów bo zostały jej przy każdej zmianie rozmiarów Jak chce to może mi dać jeszcze kołyskę ale nie mam jej zbytnio gdzie wstawić, więc chyba nie wezmę... Ogólnie masakra bo wszystko jest w super stanie i z wysokiej półki...

Nie mam pojęcia jak mam się za to wszystko odwdzięczyć, kasy na pewno nie weźmie, chciałabym jej coś kupić chociaż w ramach podziękowań ale nawet nie mam pomysłu
supe ze tyle dostalas

Cytat:
Szczerze to nawet nie wiem bo skoro i tak sie należy tylko na pierwsze dziecko to nawet sie nie dowiadywałam ale w necie napewno mozna znaleść co i jak

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Ja tu w Uk kupuje wszystkie rzeczy na ebay....dosłownie wszystko mozna tam kupić a jeśli chodzi o ubrania dla mnie czy dzieci to mozna czasem znaleść bardzo dobre marki wogole nie zniszczone za grosze....

dzięki mamuska musze poczytać o tym
Stary 2014-03-26, 19:16   #681
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki

Chodzi mi głównie o to, żeby było też coś do zobaczenia jakiś park, latarnia, ciekawe miejsca bo jednak w kwietniu na plaży wylegiwać się nie będziemy a chcemy jechać na tydzień, więc nie chciałabym się nudzić

Czytałam, że można promem płynąć do Danii i Szwecji na przykład także może wykupimy sobie jakąś wycieczkę na miejscu, poza tym jest blisko do Niemiec to też można się przejść no i Międzyzdroje są blisko i podobno można dojechać pociągiem bez problemu...

Mam nadzieję, że będzie co robić
Prom może być drogi i szczerze mówiąc oprócz tego, że cały dzień płyniesz, to atrakcji niet. Jeżeli lubisz spacery po szlakach niekoniecznie "super ultra turystycznych" może zainteresuje Cię geocaching. Ja w ten sposób zwiedziłam Kołobrzeg i byłam w miejscach, których nie ma w przewodnikach.

Szukałam sobie jakieś fajne dresy, bo chodzę w kółko w dwóch parach leginsów, a przysięgłam sobie, że nie kupię ciążowych jeansów. I oto mam. Wielki dresowy wór, duży, luźny, nieciężarowy.

Edytowane przez h4linka
Czas edycji: 2014-03-26 o 19:17
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:21   #682
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
u mnie tez i zaraz kilogramow przybywa

następny sliczny brzuszek

a koszule do szpitala to na jaki rozmiar sobie kupujecie

super

tez bym taki chciała mój to normalnie pilka
supe ze tyle dostalas

dzięki mamuska musze poczytać o tym
Z tego co wiem to mozna dostać jeszcze jakies kupony na zakup świeżych owoców i witamin w ciazy a pózniej mleka dla dzidziusia ale nie wiem ile itp ale to juz napewno zalerzy od zarobków http://www.benefity.org.uk

Stary 2014-03-26, 19:56   #683
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
my zaczęliśmy spisywać wszystko od razu po weselu. Wtedy chcieliśmy wiedzieć, ile nas będzie kosztowało "życie", ile przyjemności, a ile remonty. Dzięki temu od razu dostając wypłatę wiemy ile można odłożyć lub zaplanować wydatki. Wiadomo, czasem wyda się nieco mniej lub więcej, jak sobie pofolgujemy. Ale potem wiemy na co wydaliśmy i nie ma zastanawiania: gdzie się podziały pieniądze.

Remont kuchni - spore wydatki. Zależy jeszcze czy musicie ciągnąć nowe kable, nowe rurki z wodą i odpływem, wymiana ogrzewania i czy musicie kupić nowe meble i cały sprzęt + wyposażenie. U nas robienie kuchni objęło wszystko co wymieniłam kompleksowo, więc wiem, że to naprawdę bardzo duży wydatek. Nie mieliśmy nic. Jak miałam urodziny (prawie po skończeniu remontu kuchni, to jak ktoś pytał, co chciałabym dostać, to mówiłam: "coś do kuchni" i tak trochę rzeczy się nazbierało. Podobnie zrobiliśmy przed Bożym Narodzeniem). W naszym przypadku trzeba było od razu wtedy rozkopać pół łazienki i tam też wymienić ogrzewanie, rurki z wodą i odpływami. Potem trochę podratowaliśmy łazienkę na własny użytek i zbieraliśmy pieniądze. Teraz wymiana podłogi z drewnianej, wymiana kabli, kafelkowanie i kupno armatury łazienkowej oraz szafek - sporo nas szarpnie po kieszeni.
Tz. ja to nazywam remont ale robimy kuchnię od zera, czyli woda, prąd od podstaw, meble, wyposażenie. Drogo będzie, ale jest potrzebna.
W zeszłym roku zrobiliśmy całą sypialnię i wyszło nas to ok. 10 tys., a i tak łóżko i komodę już mieliśmy, dodatkowo rodzice dali nam kase na parapety i kaloryfery. Ale same panele, gipsowanie, farby, meble itd …

Cytat:
spróbuj robić zapiski przez 2-3 miesiące, wtedy będziecie wiedzieć na czym możecie przyoszczędzić. Naprawdę organizowanie i planowanie zakupów sporo daje.

Jak jadę na zakupy spożywcze, to zawsze mam karteczkę. Oczywiście zdarza się, że w sklepie przyjdzie komuś na coś ochotę i kupi się coś nieplanowanego (bez przesady, czasem też trzeba sobie na coś pozwolić), ale jak idę robić zakupy bez listy, to kupuję dużo niepotrzebnych rzeczy. To taka nasza metoda. Pewne zakupy można trochę odłożyć w czasie
Umi widzę duże podobieństwa u nas, też mam listę kiedy jadę do sklepu, ale wiadomo jak się robi zakupy z Tż'etem to on zawsze wymyśli jakieś cukierki, jogurciki i inne takie.

Cytat:
U nas też tylko TŻ pracuje. Byłam na stażu, ale skończył mi się 31.01.2014 i od lutego jestem na bezrobociu. Na stażu z Urzędu Pracy dostaje się stypendium stażowe w kwocie ledwo ponad 900 zł brutto, a pracuje jak na etacie. Więc też tego wiele nie było. Cały styczeń byłam z przymusu lekarza na L4, a wiadomo było, że w tym momencie nikt mojego zatrudnienia nie brał już pod uwagę. W co i tak wątpiłam, bo pracowałam w Urzędzie Miasta, a jednostki samorządowe nie mają obowiązku zatrudnienia stażystów z czego korzystają. Dlatego też teraz mamy 1 wypłatę, macierzyńskiego też nie będzie.
Kilka lat temu byłam na dwóch stażach, m.in. w Urzędzie Miasta i niestety takie placówki często biorą sobie po kilku stażystów od brudnej roboty, a pracę dostaje potem siostrzenica sekretarza, albo kogoś kuzynka. Niestety tylko nieliczni po stażu dostają zatrudnienie. Drugi staż miałam w banku razem z dwoma innymi dziewczynami i jedna z nich już na wstępie nam powiedziała, ze ona będzie tu pracować (krewna byłego prezesa). Ale za to mam większą satysfakcję z tego, że sama sobie znalazłam pierwszą pracę, sama się też zwolniłam i znalazłam drugą, lepiej płatną. Nikt mnie potem nie będzie palcem wytykał jak te dziewczyny w Urzędzie. Bo tak prawdę powiedziawszy to może i się nadają na swoje stanowiska, nie kwestionuję tego, ze dobrze pracują, ale prace dostały nieuczciwie, bez konkursu lub w ustawionym konkursie. Polska rzeczywistość.

Cytat:
no nie ma wyjscia trzeba dac rade
niestety u nas nikt nam wozka nie kupi bo to najwiekszy wydatek gdybym mieszkala blisko rodziny to na pewno bym dostala mnostwo rzeczy
zobaczymy moze od mamy dostane jakies ubranka na razie nic nie slyszalam ze ktos ma cos dac ja nie lubie sie prosic, ale fajnie jakby o tym pomysleli zwlaszcza ze u dziadkow Tz to pierwsza wnuczka w rodzinie jak im powiedzielismy to sie poplakali ze szczescia
ale ja tam od nikogo nic nie wymagam nie nastawiam sie
U nas na szczęście rodzina spełniła swoje zadanie, mam już jakieś ciuszki od szwagierki, rodzice chcą kupić wózek, a kuzynka oddaje mi swoje łóżeczko. Tak wiec spore oszczędności uff.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 19:56   #684
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo! Czasem jak się budzę w nocy, to aż się boję oczy otworzyć, takie mi się koszmary śniły. Nie mówiąc już o głupotach...te śnią mi się cały czas i co najgorsze wszystko pamiętam. A dziecko mi się tylko raz śniło.

ponoć w ciąży takie sny są "normalne", tzn często się zdarzają mi się prawie co noc śnią takie głupoty, że już nawet nie opowiadam Tż-owi bo się ze mnie śmieję

Cytat:
My właśnie kurde nie prowadzimy takich notatek odnośnie wydatków ale chyba zaczniemy od kwietnia No i niestety jesteśmy rozrzutni, ciężko nam cokolwiek zaoszczędzić
ja kiedyś prowadziłam takie zapiski w Excelu, zapisywałam wszystkie wydatki z podziałem na poszczególne kategorie, jak jedzenie/ rachunki/ kosmetyki/ rozrywka itd. Powiem tylko że naprawdę jak się wszystko dokładnie spiszę to czarno na białym widać ile się wydaję na niepotrzebne głupoty...
Moje zapiski trwały miesiąc, później dałam sobie spokój

Cytat:
No ja właśnie też mam obawy przed tym allegro więc chyba się wstrzymam jeszcze , tylko ceny spodni ciążowych w sklepach stacjonarnych mnie przerażają no i zastanawiam się czy kupić te typowo ciążowe z tą gumą na brzuch czy jakieś zwykłe tregginsy na gumce bardziej obstawiam za tymi drugimi (bo te gumy nie bardzo do mnie przemawiają) tylko ,że nie wiem ile w takich pochodze

Ja też Wszystkie takie laski z mega zgrabnymi brzuszkami a ja mam wrażenie ,że mój nadal średnio na ciążowy wygląda a bardziej jakbym hmm sporo przybrała przez zimę
ale cóż ja zawsze byłam niezadowolona ze swojego wyglądu więc ...
mi też jakoś średnio podobają się dżinsy z tą gumą, zamówiłam sobie takie czarne z elastycznego materiału, na górze mają pas z materiału i są super wygodne jestem zadowolona z zakupu

Z przyjemnością oglądałam Wasze brzuszki, to i ja pochwalę się swoim
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP5615 (800x600).jpg (42,7 KB, 42 załadowań)
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:21   #685
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malutka100 Pokaż wiadomość
ponoć w ciąży takie sny są "normalne", tzn często się zdarzają mi się prawie co noc śnią takie głupoty, że już nawet nie opowiadam Tż-owi bo się ze mnie śmieję

ja kiedyś prowadziłam takie zapiski w Excelu, zapisywałam wszystkie wydatki z podziałem na poszczególne kategorie, jak jedzenie/ rachunki/ kosmetyki/ rozrywka itd. Powiem tylko że naprawdę jak się wszystko dokładnie spiszę to czarno na białym widać ile się wydaję na niepotrzebne głupoty...

mi też jakoś średnio podobają się dżinsy z tą gumą, zamówiłam sobie takie czarne z elastycznego materiału, na górze mają pas z materiału i są super wygodne jestem zadowolona z zakupu

super brzusio a napiszecie jak się te fotki dodaje bo ja zielona jestem i nie wiem jak to zrobic

Edytowane przez pati1078
Czas edycji: 2014-03-26 o 20:22
Stary 2014-03-26, 20:25   #686
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
super brzusio a napiszecie jak się te fotki dodaje bo ja zielona jestem i nie wiem jak to zrobic
Klikasz na taki obrazek z górami i słoneczkiem i tam wklejasz link do zdjęcia lub klikasz w spinacz i wgrywasz zdjęcie na serwer wizażu a potem klikasz w strzałkę obok spinacza i naciskasz w nazwę zdjęcia które chcesz dodać.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:34   #687
daisy dot
Rozeznanie

Cytat:
20+1
ślicznie!

Cytat:
My mamy blisko i jezdzimy co jakiś czas - fajne miasto, jest gdzie pospacerować, mają fajną promenade i najlepsze lody arbuzowe na świecie!!!!!!!!!! niedaleko fontanny

Cytat:

śliczny brzusio i malutki!

Cytat:

kolejny śliczny mały brzusio

widze, że każda z Was łądnie owdziana tylko ja taki wieśniak :p
daisy dot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-26, 20:38   #688
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Chlopak potwierdzony w 200% rozkraczył się tak, że żadnych wątpliwości nie było, wszystko dobrze, Mały rośnie ładnie i w ogole super wszystko

Stary 2014-03-26, 20:40   #689
zaczarowanadlaniego
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie. Chlopak potwierdzony w 200% rozkraczył się tak, że żadnych wątpliwości nie było, wszystko dobrze, Mały rośnie ładnie i w ogole super wszystko

Gratuluje i super ze wszystko dobrze

Nasze szczescie
Stary 2014-03-26, 20:45   #690
UmiZumi
Rozeznanie

Cytat:

malutki masz brzuszek. Jeszcze urośnie
Cytat:

gratuluję chłopaka i cieszę się, że wszystko dobrze!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości