|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza u Nas mała Lilka, cała reszta jeszcze chwilka-mamusie po staraniach c
Cytat:
Bac sie nie trzeba. Opinie masz taka a nie inna bo dobrze to przeszlas, jakbys miala jakies powikłania czy cos to calkiem inaczej bys o tym mowila ![]() Poza tym tak jak pisalam wczesniej kazdy organizm jest inny i kazdy inaczej rozne rzeczy znosi i nie ma tu o czym debatowac. A to ze dziewczyny maja jakies obawy to chyba normalne chyba kazda ma odnosnie i porodu naturalnego jak i cesarki.
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty akurat zaczęłaś ten temat ciągnąć i nie wiem do czego mnie przekonywac. Ja pisalam tylko o tym aby Jull sie nie bala cc, bo nie jest takie straszne i nie znam nikogo po cc kto by narzekal, natomiast po sn nie znam takiej ktora by mówiła jak było super i nie narzekala na ból. Znam też takie które miały jedno i drugie i zgadnij co wolą... Dla mnie koniec tematu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Bratowa rodziła tak i tak.zdecydowanie gorźej zniosła cc.miesiac chodziła zgięta w pół
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Pewnie kwestia organizmu ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Igorek ur.4.09.2010 ![]() Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2014-03-29 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy poród jest dla kobiety jakąś ingerencja i każdy niesie jakieś ryzyko. U kazdego inne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tematu nie ciagne tylko odpisalam tak jak i kicia odpisala i carmena teraz odpisała... "Znam też takie które miały jedno i drugie i zgadnij co wolą... Dla mnie koniec tematu. " tu ewidentnie narzucasz swoje zdanie, ze cc jest super... zreszta wczesniejsze zdanie tez o tym swiadczy. Ja napisalam jasno i wyraznie ze kazda ma rozne obawy i ze wszystko jest kwestia organizmu a to ze Ty znasz takie osoby co tylko zachwalaja cc a po naturalnym marudza to sory... kazda kobieta jest inna i kazda inaczej bedzie przezywac i tu nie ma co porownywac jednego do drugiego czy dyskutowac. Sama ciagniesz temat bo ja juz na wczesniejszej stronie pisalam co mysle w odpowiedzi do kici bo mysli to samo co ja i carmena tez ![]() Kolejny temat w którym upierasz się, ze jest tak i koniec. Dajesz przykłady itp itd ale tu każda z nas moze dac przyklady ze slyszenia co nic nie wnosi... bo kazda z nas jest inna i u kazdej inaczej to moze wygladac. Tak samo dawalysmy przyklad z ciaza. Jedne znosza tragicznie i wpieraja, Ty tez bedziesz tak miala, zobaczysz... a jedne czuja sie dobrze, niektore wrecz fantastycznie... wiec ostatni raz piszac wszystko kwestia organizmu.
![]() Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-03-29 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdzie nie narzucam swojego zdania, tylko Ty to tak odbierasz bo zawsze cokolwiek ja napisze - Ty musisz zanegowac. Jakikolwiek jest temat, to połowa się wypowie od swojej strony a Ty zawsze cytujesz moją wypowiedź i ją negujesz. Nie mogę swojego zdania nigdzie powiedziec bo właśnie TY WIESZ LEPIEJ i nie mozesz się poastrzymac żeby mi tego nie uswiadomic. Powtarzam, ja pisałam do Jull aby w razie cc się go nie bala, bo nie ma czego a Ty zrobiłas z tego niepotrzebną dyskusję. Zresztą jak zwykle. I ciekawe kto komu narzuca swoje nieomylne zdanie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#728 | |||
Zakorzenienie
|
Byłam na zakupach - dla poprawy humoru, bo tak siedziałam przed tv i płakać mi się zachciało. Od rana miałam nerwa jakiegoś. Ale już przeszło. Kupiłam szynkę pyszną, bagietę i wpiep.rzyłam aż mi się uszy trzęsły (chyba tego właśnie potrzebowałam do poprawy nastroju
![]() Teraz wypiję herbatkę i biorę się za mielone. Cytat:
![]() No i dobrze, ze cyca ssie ![]() ![]() Cytat:
![]() Pytałam mojej teściowej, jak wiecie jest położną - ona twierdzi, że negatywem jest tylko i wyłącznie to, że będę miała utrudnione funkcjonowanie po cc. A podczas sn niestety - powikłań bywa więcej (szczególnie odczuwa to dziecko) - no i bądź tu mądry. Ona raczej stawia na to, że powinnam spróbować sn, ale ja już sama nie wiem. Nie odradza mi cc. Stwierdziła, że powinnam sama zdecydować. Spytam lekarza, niech on wybiera co będzie dla nas lepsze - i powiem szczerze, że bronić się przed cc nie mam zamiaru. Wszystko się okaże w poniedziałek. Dziękuję wam wszystkim za rady ![]() No i nie kłóćcie się dziołchy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() God - Twoje zdanie też szanuję ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg tego co piszesz porównywać byś mogła wtedy kiedy byś rodziła i naturalnie i miała cc więc i Ty nie miałabyś w tej kwestii nic do powiedzenia, skoro i ja nie mam ![]() Nie narzucam swego zdania bo niby co mam narzucać? Napisałam wyraźnie, żeby się nie bać ani jednego ani drugiego... napisałam, że jeśli są wskazania do cc to jest to nieuniknione. Nie ma co czytać w necie opinii czy też słuchać przykładów tak i owakich które dawałaś... bo podkreslajac kolejny raz, kazda z nas jest inna i inaczej bedzie to przechodzic. Ja nie neguje Twoich wypowiedzi, tylko Ty uparcie twierdzisz w swoich postach ostatnich ze po naturalnym to takie i takie cuda sie dzieja... a po cesarce to tylko same wspaniałości (podajac przyklady). Ja tez bym mogla podac przyklad tak jak carmena podała ale po co? Jeden i drugi porod ma swoje plusy i minusy. Ja tez wyrazilam swoje poglady a, że Ty mi caly czas odpisujesz to juz nie moja wina ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Voris szczerze oczywiście nie pisze tego jakoś złośliwie czy coś ale jesteś pierwszą która twierdzi że po cc dziewczyny szybciej chodziły niż inne po sn (nie twierdze że tak nie było bo nie byłam tam i nie widziałam)
no i koniec tematu powrócimy do kwestii sn czy cc po naszych porodach ![]() ![]() wróciłam ze spaceru troszki cieplej by mogło być ![]() zauważyłam że Bartuś to jakiś leniwy na weekendzie jest ![]() ![]()
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas dopiero słoneczko się próbuje przebić przez chmurzyska ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie czytaj w necie bo wiesz, że tam rozne rzeczy wypisuja... tak jak juz pisalam jedno i drugie ma swoje plusy i minusy... wydaje mi sie, ze u Ciebie to lekarz powinien zadecydowac co i jak a nie Ty sama ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też tego nie lubię i od razu cisza spokój w domu musi być idę do łóżka i czekam aż zacznie kopać ![]()
![]() |
#734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w sumie już jest wsio równo - byleby już był przyszły tydzień ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
Teraz np. na samym dole czuję jak mnie smyra rączkami ![]() Nie raz dziewczyny opowiadały jak to czują w ostatnich tygodniach kopanie, mocne przeciąganie, że cały brzuch się zniekształca na chwilę, a ja tak nie mam. Moje dziecię chyba zbyt spokojne jest (po tatusiu). |
||
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, ze sie denerwujesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Pewnie ciezko mi to bedzie rozpoznac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wolałabyś córcię czy synka? I jakie imiona ewentualnie wybralibyście? ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() Także no - nie panikuj w razie czego jak już zaczniesz czuć na tym etapie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam 7 godzin regularnych skurczów, więcej niż niektóre kobiety razem z partymi, jedynie nie wypchnelam dziecka przez drogi rodne. Tak czy tak, przeszlam swoje i na pewno mogę powiedzieć o moich odczuciach jak również o tym co widziałam w szpitalu wśród kobiet i pokazac ze nie jest tak jak plotki chodzą. Ty czytasz co chcesz czytać w moich postach. Napisałam do Jull dobrą stronę cc po to aby wiedziała że nie tylko jest tak jak mówią zwykle kobiety które nie rodzily, ze to takie straszne i się chodzić nie da i jakieś dreny, ☠☠☠☠☠☠☠y. Napisałam też wyraznie ze kazdy poród niesie ryzyko a sn większe dla dziecka. To akurat nie jest moje zdanie tylko fakt. Poczytaj o powiklaniach po cc a tych po sn. Może się zdziwisz ile jest powiklan dla matki i dziecka po sn. Także jak zwykle to samo ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() To nie będę panikować ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak juz się poczuje pierwsze ruchy to chce je sie czuć non stop tzn codziennie (mnie czasem smyra tak nie przyjemnie jak próbuje usnąć to wtedy chce żeby się uspokoił ![]() z każdym dniem coraz więcej
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zebys nie miała stresu jeśli Twój lekarz zdecyduje o cc bo zobaczysz że pójdzie szybko i łatwo a bol po cc mija tak samo jak ten po sn ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Cię pierwszy raz kopnie to też będziesz się zastanawiać cyz to to i czekać na kolejny ![]() ![]() ![]() co do imienia dla chłopca zagoń męża do wymyślenia mój mnie zaskoczył jak przyszedł z pracy i zaproponował Bartusia.... a wcześniej się zachowywał jakby mi to imie było totalnie obojętne
![]() |
#742 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki, abyście zobaczyli niebawem co wasz maluszek ma między nóżkami ![]() Na kiedy będziesz się chciała z ginem umówić? To musisz specjalnie dzwonić? Nie masz wyznaczonej wizyty? (nie chce mi się szukać 'kalendarza wizyt'). Cytat:
Będzie co ma być ![]() Bólu się nie boję, ogromnie mi zależy na zdrowiu mojego syna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czytam fakty z Twoim postów ![]() Wiem, ze sa powiklania... ale co w zwiazku z tym? Pisalam, ze jedno i drugie ma plusy i minusy a Ty piszesz tak jakby to naturalny byl mega grozny dla kobiety. Jedne po cesarce wstana i beda fruwac a inne nie... nie wszystko jest plotką tak jak napisalałaś w odpowiedzi do kici. Juz mi sie nie chce o tym gadac bo to nie ma sensu, wiesz zawsze swoje lepiej... a ja Ci nie uswiadamiam niczego ani nie wpieram, tylko po ludzku pisze ze kazda z nas jest inna i kazda z nas inaczej bedzie przezywac taki czy taki poród. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() Maz zawsze ze mna chodzi dlatego nie umwiam sie na zas bo musimy wiedziec kiedy mu wolne wypada czy cos ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]() Z meskimi niestety mamy problem nic nam nie pasuje no ale poczekamy az dziecko sie ujawni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Zrobiłam zdjęcie brzucha ![]() Zaraz ide po chrzesniaka bo mnie wzywa ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dłuży się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
No to wstawiam 16tc
![]()
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okulary może polecam, bo napisalam WYRAZNIE ze wszystko ma plusy i minusy i nie jest tak jak plotki gloszą ze po cc się dochodzi gorzej do siebie bo to właśnie zależy od osoby. Jedne po cc latają tak jak ja i te co były ze mną a inne po sn leza i cierpią bo je boli krocze i są wykonczone. Nie wiem co sie tak uczepilas moich postow i tego żeby zawsze napisać coś innego niz ja, aby pokazać że nie mam racji, za to Ty masz zawsze. Uwierz mi nie masz patentu na rację więc nie neguj wszystkich wkoło bo wiele razy się bardzo mylisz tylko tego do siebie nie dopuszczasz. Koniec OT. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Ja widzę różnicę, ale nadal jesteś szczuplutka. Ja mam większy brzuchol
#749 |
Zakorzenienie
|
a tak urośliśmy
mam wrażenie że źle dobrałąm strój do tych zdjęc w ciuchach codziennych wydaje mi się mniejszy ostatnie zjdęcie to bardziej 6sty msc niż 5ty bo robione dwa dni temu a jutro zaczynamy 6 ![]()
#750 |
Zakorzenienie
|
Kicia, no ładnie rośniecie
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.