Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-17, 12:10   #721
Lu7
Raczkowanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość

A to Ci psychiatra wypisał?

owszem
Stary 2014-04-17, 12:13   #722
MamaKtosia
Zadomowienie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
to tak jak i ja ani koszuli ani staników...
no właśnie koszule to jedna z tych rzeczy których nie mam

ilkas to bawcie się dobrze z robienie babeczek, ja kocham piec z moim maluchem a ile razy robimy te króliczki tyle razy młoda odlatuje w kosmos z radochy

karolkya zdrowiej! Ale Cię wzięło!

kasiab91 podziwiam zapał do sprzątania, ja mam zapał jedynie do picia herbaty albo coś

chansons o rety jakie cuda!! mama ma dbry gust, zdaje się, że Hania będzie wystrojona

madziuuula bo te babeczki są proste do zrobienia a efekt raczej wszystkim w oko wpada
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:14   #723
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

uff wróciłam z zakupów, nie na moje nogi już takie chodzenie, wysiadam
ludzi wszędzie pełno, korki masakra
Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Ja dzis bylam na usg, chlopcy waza 2400 i 2600, jesli nic sie nie bedzie dzialo to za tydzien wizyta i ustalenie terminu cc na 37t, wiec zostalo mi maksymanie dwa tygodnie. Zaczynam byc przerazona, ze to juz...

Lece troche ponadrabiac.
ale chłopaki podrosły, super

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
a jak tam Iga w nocy? znów ją kaszel dopadł?
miło, że pytasz
kaszel nadal był po 2 w nocy, ale nie męczył ją tak jak ostatnio..a może sobie wkręcam już , że trwał krócej

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
wrzucam obiecane zdjęcie nowej garderoby Hani
wow, śliczne
Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcie sprzed godziny w wersji arbuz

I nic się nie zmieniło- nadal jestem w spodniach od pizamy i pepcowym staniku.... lenistwo.
super brzuszek

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:16   #724
Nikii89
Zakorzenienie

Kasian super że Tosia przybrała

Ilkas jak za mała ?? zawsze może chodzić po ogródku i szukać z tatusiem lub mamusią

Monika to ładna waga chłopaków

Madziwnia teraz w dzidziusiu a wcześniej prałam w Loveli.

Karlain a jakby u Ciebie się trafił synek jednak to ja mam ubranka po synku od urodzenia do 2 lat

Chanson za 35 tc

Kasiab weź sobie to na raty

Seksta fajny brzuszek

co do gości po porodzie to ja odkąd jesteśmy na swoim to jestem w tym temacie spokojna Mam nadzieję że się nie rozczaruję

My już spacer zaliczyliśmy , teraz młody śpi . Ja zaraz pranie idę wieszać i kartofle na frytki obrać A po południu może drugi spacerek
Stary 2014-04-17, 12:22   #725
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Ja też już się nie boje... a gdyby jeszcze okazało się, że fiknęła i rodzę SN... pewnie tak bym zaczęła skakać z radości że sama by wypadła
to jest myśl!
Cytat:

Z tym ochraniaczem to nie byłabym taka pewna... wydaje mi się, że to od początku dobrze jest mieć...
Ja mam ochraniacz z darów - stary i brzydki, ale uszyłam na niego pokrowiec i jest super
ja mam tylko ochraniacz i poszewki na kolderke i poduszke, ale tych jeszcze nawet nie mam. na razie bede uzywac samego przescieradelka i ochraniacza. maluch w rozku czy kocyku
ochraniacz przyda nam się po to, by na małego nie wiało, bo łóżeczko stoi przy drzwiach
Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Jakiś jeden był taki dziwny, miejsce miał siedzące, a siał ferment, no i mówi do mnie: A panienka to chyba inwalidka, że miejsca nie ustępuje. Ja byłam bardziej zaintetesowana ściaganiem płaszcza, szalika i czapki, niż reakcją na jego gadanie, ale jakaś Pani na niego nakrzyczała, że ja w ciąży. Potem przez 3 przystanki mnie przepraszał, aż nie wysiadłam przed przychodnią, to mu powiedziałam tylko, że czasem to warto najpierw pomyśleć zanim się coś powie.
o matko......!

light
a ty chodzisz teraz do dr S?

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:23   #726
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Lu a dasz przepis?

Podziwiam za porządki mnie chyba coś bierze, gardło boli nos zawalony, zjadłam loda na wyzdrowienie

Light a nie piszczy maszyna jak papieru braknie?:p u nas tak:p za to teraz jak byłam ten pipsztolek kd ruchów wcale nie reagował a młody wierzgał non stop niepotrzebnie sie produkowałam
We wt do 90 mi skakało ale to raczej dupka nie skurcz

A Paulka jak tam?

Biore młodego i jade z tżtem zaliczymy sobie jakiś plac, sklepy czy cuś, średnio mi sie chce ale lepsze to niż samotne zabawianie Olapindy

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:24   #727
paulka0212
Wtajemniczenie

Witam się ponownie po wizycie.
A więc tak, po USG wszystko oki. Dziewczynki ważą 1993gr i 2217g, znowu jest ta różnica ale w normie i nie mamy się czym przejmować.
Ułożenie główkowe i miednicowe więc będę mieć cesarkę
Na wizycie też oki, morfologia jak na 3 osoby jest idealna no i w moczu nie ma żadnych bakterii, w końcu!!! Pierwszy raz w ciąży
8 maja mam ostatnią wizytę i USG (monijaaa dopisz proszę ) no i dostanę wtedy skierowanie do szpitala już na cesarkę, najpóźniej 14 maja zostanę mamą

A i mam uważać na Siebie bo nie mam już takiej długiej i pięknej szyjki

Później Was nadrobię, idę obiadek robić

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-04-17 o 12:27
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 12:26   #728
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dzień dobry cześć i czołem

ja dziś nie wyspana od 3 do 6 rzucałam się na łóżku, zgłodniałam i zjadłam bułkę z nutellą

Poza tym zostałam bez męża więc mam nadzieje że Franek będzie wyrozumiałym dzieckiem i do wtorku poczeka, do soboty na tatusia a do wtorku żeby spokojnie przeżyć święta ot taki plan

karlain jakie książki kupiłaś z innej dziedziny w empiku???
Natomiast co do wizyty położnej (pewnie ci dziewczyny już odpisały) ja ja traktowałam jak SR w domu. Masa pytań, jeśli mnie coś bolało to jej mówiłam, pytałam o przebieg porodu, ona jest ze szpitala w którym planuje rodzić więc też pytałam o szpital itp.
Wizyty średnio co 2 tyg. Po porodzie chyba planowo 4 lub 6. A no i jeśli by mnie coś niepokoiło, albo się coś zaczęło bez problemu w nocy o północy mogę do niej dzwonić.

Aldrin trzymam nie stresuj się będzie ok.

madziarek to

Light limara
u mnie też cisza ale ja chce teraz akcję po świętach
Paulka, kasian, Lucynka, sylvunia, light limara, lu7, za wizytę

Lucynka, Ramonka, seksta, chansons za kolejny tc.

kasian
dla małej Pyzy no i dla szyjki... Cieszę się że wszystko ok

kasiab super że udało się z perfumami - jaka miła niespodzianka na dzień dobry
kasiab spokojnie, to tylko święta ja np jeszcze nic nie robię, zabieram się od jutra... relax

chansons sliczne sukieneczki

monika tak w klepie internetowym kod nocn

karolkya zdrówka

seksta śliczny brzuszek stanik poznałam mam taki sam

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:27   #729
caroline_m
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lu7 Pokaż wiadomość

Bardzo się cieszę, że mam synka - wymarzony...
ale jak oglądam rzeczy dla dziewczynek w sklepach to tak bym chciała kiedyś córcie są takie przesłodkie!!
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
śliczne te sukienusio-bodziaki
foteliki świetne, też przymierzam się do maxi cosi, ale to juz z becikowego
Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Bardzo ładne ciuszki
Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
super zakupy
Cytat:
Śliczne ciuszki
Cytat:
Napisane przez Karlain Pokaż wiadomość
śliczne zakupy! uwielbiam te małe ciuszki

My tez byliśmy dziś na zakupach, kupiliśmy ciuszki dla małej ale na "zaś" czyli na czas od 6-9 miesiąc na jesien zimę takie podstawowe
a TZ nawet wziął sukieneczki na nastepne lato, czyli kiedy będzie miała roczek hahahah nie mogłam mu odmówić
Na prawdę mam nadzieję, że to dziewczynka siedzi w moim brzuszku bo inaczej to bede szukała komu sprezentowac te sukieneczki bo w reszte to spokojnie chlopca wcisnę
wstawię jutro zdjęcia jak znajdę czas
dziękuję za komplementy, też mi się strasznie podobają, dobrze, że mama mi wysyła, bo co z tego, że tyle śliczności w sklepach ale te rzeczy wszystkie w Polsce są strasznie drogie, a jeszcze dla dwójki maluchów.. same foteliki kupić dla dwójki dzieci to był dla nas spory problem finansowy, a do tego jeszcze częstsze badania, częstsze USG, więcej badań.. wszystko kosztuje okropnie dużo

teściowa dopiero sobie o mnie przypomniała przed świętami, jak powiedziałam siostrze TŻ, że moi rodzice nam kupili wyprawkę, bo ciężko finansowo stoimy (chociaż teście doskonale o tym wiedzą) i jakieś mięso nam kupiła i jajka ale o dzieci dalej nie zapytała czy wszystko mamy, czy coś nam potrzeba etc.
Stary 2014-04-17, 12:28   #730
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:

ilkas wiesz co, z tym jedzeniem to chyba pokolenie naszych rodziców już tak ma.. Pamiętam, że u nas też gotowało się za dużo dobrze, że lubiłam pomagać w kuchni. Mojej mamie do dziś został nawyk, że miesiąc przed świętami robi jakąś listę zakupów, dań itp. A my w tym czasie chowamy się po kątach, bo nikomu nie chce się nic wymyślać
u nas jest to samo i najgorsze ze później zostaje tego jedzenia tyle, że można jeszcze jeść przez tydzień... a jak mówię że starczy połowa to przytakują a potem dalej wymyślają co by jeszcze zrobić...

Cytat:

Cytat:
fajny brzuszek

Cytat:
A więc tak, po USG wszystko oki. Dziewczynki ważą 1993gr i 2217g, znowu jest ta różnica ale w normie i nie mamy się czym przejmować.
Na wizycie też oki, morfologia jak na 3 osoby jest idealna no i w moczu nie ma żadnych bakterii, w końcu!!! Pierwszy raz w ciąży
8 maja mam ostatnią wizytę i USG (monijaaa dopisz proszę ) no i dostanę wtedy skierowanie do szpitala już na cesarkę, najpóźniej 14 maja zostanę mamą

super
Stary 2014-04-17, 12:28   #731
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

suuper wieści masz co dźwigać Paulka

IGA

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 12:29   #732
Seksta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

seksta śliczny brzuszek stanik poznałam mam taki sam
A czy ty Tobie też on w ogóle cycków nie trzyma? Na dobrą sprawę mogłoby go na mnie nie być

idę zjeść.....ŚNIADANIE jakoś wcześniej nie miałam ochoty...

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:30   #733
paulka0212
Wtajemniczenie

Jeszcze o wadze zapomniałam napisać, od początku ciąży przytyłam łącznie 9 kg.... A w ciągu 3 tygodni 3 kg

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:30   #734
MamaKtosia
Zadomowienie

madziuuula weź się nie wygłupiaj z chorowaniem na poród!!

paulka0212 brawo mamuśka, świetnie Ci idzie hodowanie dziewczynek! No i 12 już całkiem niedaleko!

JJJustynAAA to idź się kimnij i odeśpij noc. Mam nadzieję, żę Franek posłucha Twych próśb
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:35   #735
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Mi te wizje gosci sen z powiek spedzaja. Juz widze te tabuny, brak umiaru i wyczucia. Powtarzam caly czas tz ze bede chciala w spokoju w domu odpoczac bez gosci, ale on przezywa jak mozna powiedziec rodzinie zeby nie przyjezdzala, bo przeciez oni tez sie ciesza i nie moga doczekac. A z dwojka dzieci przy cycu, albo laktatorem jak krowa zeby jakims cudem wykarmic towarzystwo bede z pewnoscia zachwycona ze wszyscy sie ciesza
Dokładnie tak! Człowiek potrzebuje cycki i krocze wietrzyć a nie martwić się, że włosy w nieładzie
A z innej beczki to dla synków, super ich mamuśka karmisz

Cytat:
justiwi u nas podobnie.
Rozumiem Cię i łączę się w bólu
Mój tz obiecał mi 2 tygodnie po porodzie być na miejscu (bo pracuje głównie na wyjazdach) ale jego obecność na miejscu nie równa się temu, że w domu będzie więc nie wiem, czy poza zrobieniem zakupów jakiś pożytek z niego będę mieć?
On aż się pali do obsługiwania gości i póki co moje prośby o spokój poporodowy rozbijają się jak grochem o ścianę

Śliczny arbuzik, chyba nieco wypuklejszy od mojego

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Łączę się z Tobą w bólu i cierpieniu z tegoż powodu

Moja mama tez mnie wkurza, ale wychodzę z założenia że swoja mama to mama, jak mi się coś nie spodoba to jej powiem otwarcie.
Moja bardzo rzadko, generalnie mamy fantastyczny kontakt i chciałabym żeby przyjechała do mnie pomóc choćby tylko po to, by teściową odsunąć i zdystansować. Mam tż to ciepła i wyrozumiała kobieta, mogłaby Cię zagłaskać jeśli rozumiesz o czym mówię.
Jest super, ale nie podobają mi się jej niektóre zachowania jak np. w stosunku do dziecka kuzynki tż. Mama mu czegoś zabrania a ona na to "ale mu pozwól", "ale nie zabraniaj mu to tylko dziecko".
Chyba matka wie na co i na ile może pozwolić swojemu dziecku
Ona już teraz wie, że ja w nocy będę karmić na naszym łóżku i że będę spać z dzieckiem w naszym łóżku.
Nie pozwolę by wyszło na jej, choćbym to ja miała spać w dziecięcym łóżeczku żeby je uśpić

Cytat:
No nie tak na spokojnie
Muszę niestety wspomagać się tabletkami na uspokojenie, bo czasem chwyta mnie takie przerażenie. Najgorzej rano i wieczorem albo jak lekko w brzuchu coś zaboli. To już panika
Ale juz się dowiedziałam u dr. S., ż najwyźej dostanę zastrzyk w dupe na uspokojenie. Mówiła, że na porodówce już niejedno widziała i niekiedy takie sceny się tam dzieją, że nic ją nie zdziwi. Taa... Jeszcze mnie tam nie było

Skurcze doszły dwa razy do 60, ale nie czułam nic. Tylko uszy mnie trochę wtedy piekły
Jaka groźna

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Aaa i wciagnelam sie w koncu w GoT. To moje trzecie podejscie do tego serialu
To witamy w klubie fanów serialu

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość
Wole umyc sama, z reszta nie myje ich szmatkami tylko karcherem z nakladka wiec luzik
Burżujka przynajmniej dłonie się nie niszczą, hehe

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
co do gości po porodzie to ja odkąd jesteśmy na swoim to jestem w tym temacie spokojna Mam nadzieję że się nie rozczaruję
Też bym chciała móc zatrzasnąć nieproszonym gościom drzwi przed nosem lub po prostu ich nie otworzyć... ale u nas nawet nie ma zamka w drzwiach

Chansons a czy Twoja garderoba będzie pasowała do wypaśnych kostiumów malutkiej? Wiesz, żebyś jej looku ogólnego nie psuła
Jak mała podrośnie a dalej będziemy się na forum udzielać, to jestem pierwsza na liście do odkupienia od Ciebie ciuszków dla córy

Paulka za wizytę

Karoylka jak się czujesz? dalej zasmarkana?

Lepiej żałować tego co się zrobilo

Edytowane przez justiwi
Czas edycji: 2014-04-17 o 12:41
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-17, 12:35   #736
Oliwka_2
Raczkowanie

Witam się w Wielki Czwartek,

Gratuluję nowych Tygodni

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

Ja dzisiaj po badaniach krwi i wieczorem mam wizytę, może się czegoś więcej dowiem. Proszę o kciuki.
Po wczorajszych szaleństwach nadal boli mnie brzuch, ale jest to już znośniejszy ból.

Mam do was pytanie - czy odstawiłyście już magnez? Jeśli tak to w którym tc?
Idę was nadrabiać.
Oliwka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:36   #737
kasiab91
Zakorzenienie

Idę ogarnąć do końca tą łazienkę i czekam na mamę ma mnie wziąć do siebie i pomóc podkleić firankę taśmą, bo ja ciuma nie umiem A no i psiaka przywozi więc muszę go zobaczyć

paulka - super dziewczynki rosną To już niedługo będą królewny po naszej stronie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:37   #738
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już po wizycie. Nic się nie dzieje nowego. W połowie ktg zabrakło papieru, więc za bardzo nie wiedzialam co robić. Byłam sama w pokoju, ani wstać, ani kogo zawołać. Więc dziubałam w brzuch, obracałam się i obserwowałam te wskaźniki czy coś innego nie zaczyna się dziać. Dobrze, źe tego nikt nie widział
Skurcze doszły dwa razy do 60, ale nie czułam nic. Tylko uszy mnie trochę wtedy piekły
teraz czekamy - spokojnie

Cytat:

za kolejne dobre wieści. Czyli dbaj o siebie i maleństwa a będzie dobrze

Co do gości w szpitalu - u mnie będzie raczej tylko mąż. Rodzice czy teściowie to raczej do szpitala się nie wybierają. Grzecznie poczekają na powrót do domu.

Natomiast co do gości jak już będziemy w domu - to tego raczej nie uniknę. U nas jest dość spora rodzina na wsi (wszyscy mieszkają w pobliżu ) więc i pewnie będą wpadać bez uprzedzenia - czego nie znoszę...

Ale gdyby ktoś zadzwonił i zapytał czy dziś, jutro, za 2 dni może wpaść w odwiedziny - było by miło.

My mieszkamy obecnie z moimi rodzicami. I też troszkę się obawiam że mama będzie sie wtrącała - ale już ustaliłam z Tż że pierwszą kąpiel odbędziemy tylko w trójkę - ja Franek i Tż - i nikt więcej... To nasze dziecko i sami chcemy się nauczyć opieki nad nim. A jak będziemy potrzebowali pomocy to o nią poprosimy

mycha ci ludzie są jacyś niepoważni

madziula to miłego dnia na placu. I nie martw się ja też nie mam werwy do robót domowych czy świątecznych... Idę zaraz po coś słodkiego i do łóżka z lapkiem - zapuszczę jakiś film

seksta stanik cyców nie trzyma to fakt i czasem mnie uwiera pod nimi. Żadna rewelacja. Ale wole po domu chodzić w nim niż bez.

Mama Franka

Stary 2014-04-17, 12:40   #739
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
owszem
A leczyłaś się wcześniej u tego psychiatry, czy poszłaś w ciaży żeby wypisał Ci cc?

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
to jest myśl!

light
a ty chodzisz teraz do dr S?
Dwa razy byłam. Teraz w pn i dwa tyg.wcześniej
Super babka

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Light a nie piszczy maszyna jak papieru braknie?:p u nas tak:p za to teraz jak byłam ten pipsztolek kd ruchów wcale nie reagował a młody wierzgał non stop niepotrzebnie sie produkowałam
We wt do 90 mi skakało ale to raczej dupka nie skurcz

A Paulka jak tam?

Biore młodego i jade z tżtem zaliczymy sobie jakiś plac, sklepy czy cuś, średnio mi sie chce ale lepsze to niż samotne zabawianie Olapindy
Piszczała tak inaczej jak brakło papier. Na początku się wystraszyłam, że coś nie tak, że młody przestał oddychać Patrzę na ekran, a tam "error papier" czy coś takiego. Ale pokazywało też skurcze. Przerywało na chwile "error papier" i znowu normalnie działało. Więc miałam podgląd na skucze, ale przerywany errorem i takim piskiem, i pozwoliłam na małe doświadczenie skoro i tak się nie zapisywało

Cytat:

za wizytę i dwie kluseczki
Stary 2014-04-17, 12:43   #740
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość

JJJustynAAA to idź się kimnij i odeśpij noc. Mam nadzieję, żę Franek posłucha Twych próśb
Odeśpię jak mama wróci z pracy teraz coś pooglądam

Ja to w ogóle nie czuje że dziś Wielki Czwartek - jakoś w ogóle nie czuje nadchodzących świąt pierwszy raz w życiu. Zawsze na nie czekałam ze względu na kilka dni wolnego - a ateraz to ja wolne mam od 4 tygodni więc...

kasiab
weź daj sobie spokój z tą łazienką odpocznij!
No i wrzuć nam fotkę psiaka

Mama Franka

Stary 2014-04-17, 12:43   #741
chansons
Zadomowienie

MamaKtosia, niegrzeczna, Nikii, Justynaa, karolkya dziękuję

Ale mi ktoś smaka narobił na frytki

paulka0212 za wizytę i dla dziewczynek mnie to się dzisiaj śnił Twój poród, więc mogłam Ci tę cesarkę przepowiedzieć już rano

Justynaa no to pogadaj z Frankiem, na pewno grzecznie posłucha mamusi

karolkya no właśnie my potem to dojadamy przez kilka dni.. jedyny plus, że przez całe święta i kilka dni po nie trzeba już gotować
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 12:45   #742
JJJustynAAA
Zakorzenienie

No nic idę coś pooglądać i coś zjeść - jednym słowem odpocząć

Miłego dnia kobitki

Mama Franka

Stary 2014-04-17, 12:53   #743
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale mi ktoś smaka narobił na frytki
no właśnie mi też Nikii po dupsku dostaniesz

kasian byłaś u fryzjera ?
ja jutro idę , bo już moje włosy wołają o pomstę do niebataaaaaaaaaak ie odrosty

IGA

Maja

Stary 2014-04-17, 12:55   #744
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Chansons a czy Twoja garderoba będzie pasowała do wypaśnych kostiumów malutkiej? Wiesz, żebyś jej looku ogólnego nie psuła
Jak mała podrośnie a dalej będziemy się na forum udzielać, to jestem pierwsza na liście do odkupienia od Ciebie ciuszków dla córy

moją garderobę kompletuję od dawna i nie narzekam oby tylko na mnie wszystko weszło po porodzie

Cytat:
Napisane przez Oliwka_2 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj po badaniach krwi i wieczorem mam wizytę, może się czegoś więcej dowiem. Proszę o kciuki.
Po wczorajszych szaleństwach nadal boli mnie brzuch, ale jest to już znośniejszy ból.

Mam do was pytanie - czy odstawiłyście już magnez? Jeśli tak to w którym tc?
Idę was nadrabiać.
No to kciuki za wizytę Ja mam dalej brać magnez

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Co do gości w szpitalu - u mnie będzie raczej tylko mąż. Rodzice czy teściowie to raczej do szpitala się nie wybierają. Grzecznie poczekają na powrót do domu.

Natomiast co do gości jak już będziemy w domu - to tego raczej nie uniknę. U nas jest dość spora rodzina na wsi (wszyscy mieszkają w pobliżu ) więc i pewnie będą wpadać bez uprzedzenia - czego nie znoszę...

Ale gdyby ktoś zadzwonił i zapytał czy dziś, jutro, za 2 dni może wpaść w odwiedziny - było by miło.

My mieszkamy obecnie z moimi rodzicami. I też troszkę się obawiam że mama będzie sie wtrącała - ale już ustaliłam z Tż że pierwszą kąpiel odbędziemy tylko w trójkę - ja Franek i Tż - i nikt więcej... To nasze dziecko i sami chcemy się nauczyć opieki nad nim. A jak będziemy potrzebowali pomocy to o nią poprosimy
u mnie do szpitala pewnie się wybiorą, a też nie chciałabym zbyt wielu odwiedzin.. wystarczy mi mąż. Ale nie mam sumienia powiedzieć rodzicom, żeby nie przychodzili, to ich pierwsza wnuczka.. a wiadomo, jak moi przyjdą to i rodzice tż pewnie też.. i jego brat.. jakoś dam radę. Za to, ja będą chcieli się u nas gościć to chyba zaprotestuję.. po CC i powrocie do domu pewnie dopiero będę się oswajać z nową sytuacją, uczyć wszystkiego. Nie potrzebuję wtedy miliarda dobrych rad, chyba że o nie poproszę
06.2011
05.2014
Stary 2014-04-17, 12:59   #745
monijaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiwi Pokaż wiadomość
Burżujka przynajmniej dłonie się nie niszczą, hehe
i nie trzeba sie tak meczyc

Chansons piekne sukieneczki, jestem fanka Twojej mamy !

Paulka brawo za wage Ani i Zosienki

01.10.2013 Dwie piękne kreseczki

15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek
Ja pod sercem Cię nosiłam,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama!
monijaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 13:05   #746
martuszka0
Rozeznanie

Paulka za wizytę, już niecały miesiac Wam został

Light no to nadal czekamy na Aleksa

Co do odwiedzin w szpitalu to ja na bank będę je miała... Teściowa pewnie by już była zaraz po porodzie ja mam tylko nadzieję, że za dużo tych ludzi nie przyjdzie i nie będzie to męczące
A w domu to już w ogóle spodziewam się chyba codziennych wizyt, tym bradziej że najbliższą rodzinę mamy blisko i raczej to nieuniknione... Najwyżej jak będę miała dość to im to po prostu powiem
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 13:06   #747
Nikii89
Zakorzenienie

Paulka śliczne wymiary dziewczynek i fajnie że wyniki OK.
Do 14 maja to szybko zleci

Justiwi zawsze idzie zamontować

Chanson , Niegrzeczna to znowu moja wina …. Wybaczcie
Stary 2014-04-17, 13:09   #748
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monijaaa Pokaż wiadomość

Chansons piekne sukieneczki, jestem fanka Twojej mamy !

Cytat:
Chanson , Niegrzeczna to znowu moja wina …. Wybaczcie
Eee, spoczko, już dopisałam wizytę w Maku do dzisiejszego grafiku
06.2011
05.2014
Stary 2014-04-17, 13:13   #749
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:

Eee, spoczko, już dopisałam wizytę w Maku do dzisiejszego grafiku

Frytki z maca o jaaa

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-17, 13:15   #750
Oliwka_2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Witamy się w 35 tc
nowego tc

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ja tez dzis wizytuję

Rwa kulszowa od wczoraj mnie trzyma,ledwo chodzę... ma któraś z Was ten cudny urok ciążowy ?
Kciuki za wizytę

Cytat:
Martuszka jedno określenie „są ludzie i parapety” .
Ja byłam ostatnio z TŻ w Auchanie i on poszedł do kasy z pierwszeństwem a ja jeszcze coś tam dobierałam i podchodzę do tej kasy gdzie mój TŻ ma być kasowany zaraz i kasjerka do mnie „chce Pani przejść na przód ?” ale podziękowałam mówiąc że my razem. Ale pierwszy raz się tak mi zdarzyło. Zawsze kasjerki w kasach pierwszeństwa patrzą na mój brzuch ale zero reakcji.
U mnie to samo. Ludzie nie przepuszczają w kolejkach i często jeszcze chcą się przede mnie wepchnąć

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny my juz po
Wiec Tosia w ciagu 3 tygodni przybrala.. kilogram! I wazy 2279g wiec tak jak byla poprzednio dwa tygodnie mniejsza to teraz jest 3 dni wieksza
Sam doktor mowi, ze sie pyza zrobiła
Wloski rosna, wiec lysolkiem nie będzie

Szyjka nadal miekka, no to sie nie zmieni, ale rozwarcia zadnego nie ma, wiec i ryzyka wczesniejszego porodu
No takze wszystko w porzadku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Brawa dla Tosi! Duża pannica.

Cytat:
okropna noc, od północy miałam bóle krzyża ... takie jak na okres,
mam wrażenie, że co chwilę mam skurcze
dziś na 13 do lekarza wszystkiego się dowiem... no ale jak znowu uslysze, że wszystko jest idealnie to nie wiem czy smiac się czy płakać bo szyjka ok a czasem czuje jakby miał zaraz wyskoczyć

wogole mam jakieś mdłości, mały strasznie mnie skopał, trochę zmęczona już jestem ...
I jak po wizycie?

Cytat:
Ale z niej będzie elegantka

Cytat:

I nic się nie zmieniło- nadal jestem w spodniach od pizamy i pepcowym staniku.... lenistwo.
Nie wygląda wcale na 9 miesiąc

Cytat:

dla dziewczyn, 14 maja już niedługo

Cytat:
moją garderobę kompletuję od dawna i nie narzekam oby tylko na mnie wszystko weszło po porodzie

No to kciuki za wizytę Ja mam dalej brać magnez

u mnie do szpitala pewnie się wybiorą, a też nie chciałabym zbyt wielu odwiedzin.. wystarczy mi mąż. Ale nie mam sumienia powiedzieć rodzicom, żeby nie przychodzili, to ich pierwsza wnuczka.. a wiadomo, jak moi przyjdą to i rodzice tż pewnie też.. i jego brat.. jakoś dam radę. Za to, ja będą chcieli się u nas gościć to chyba zaprotestuję.. po CC i powrocie do domu pewnie dopiero będę się oswajać z nową sytuacją, uczyć wszystkiego. Nie potrzebuję wtedy miliarda dobrych rad, chyba że o nie poproszę
Ja też mam nadzieję na chwilę spokoju po porodzie ale nie wiem jak to będzie

Miłego popołudnia
Oliwka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości