|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
#722 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
no właśnie koszule to jedna z tych rzeczy których nie mam
![]() ilkas to bawcie się dobrze z robienie babeczek, ja kocham piec z moim maluchem ![]() karolkya zdrowiej! Ale Cię wzięło! kasiab91 podziwiam zapał do sprzątania, ja mam zapał jedynie do picia herbaty albo coś ![]() chansons o rety jakie cuda!! mama ma dbry gust, zdaje się, że Hania będzie wystrojona ![]() madziuuula bo te babeczki są proste do zrobienia a efekt raczej wszystkim w oko wpada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||
Wtajemniczenie
|
uff wróciłam z zakupów, nie na moje nogi już takie chodzenie, wysiadam
![]() ludzi wszędzie pełno, korki masakra Cytat:
![]() miło, że pytasz ![]() kaszel nadal był po 2 w nocy, ale nie męczył ją tak jak ostatnio..a może sobie wkręcam już , że trwał krócej ![]() wow, śliczne ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Kasian super że Tosia przybrała
![]() Ilkas jak za mała ?? zawsze może chodzić po ogródku i szukać z tatusiem lub mamusią ![]() Monika to ładna waga chłopaków ![]() ![]() Madziwnia teraz w dzidziusiu a wcześniej prałam w Loveli. Karlain a jakby u Ciebie się trafił synek jednak to ja mam ubranka po synku od urodzenia do 2 lat ![]() Chanson ![]() Kasiab weź sobie to na raty ![]() Seksta fajny brzuszek ![]() co do gości po porodzie to ja odkąd jesteśmy na swoim to jestem w tym temacie spokojna ![]() ![]() My już spacer zaliczyliśmy , teraz młody śpi . Ja zaraz pranie idę wieszać i kartofle na frytki obrać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ochraniacz przyda nam się po to, by na małego nie wiało, bo łóżeczko stoi przy drzwiach Cytat:
light a ty chodzisz teraz do dr S?
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Lu a dasz przepis?
![]() Podziwiam za porządki mnie chyba coś bierze, gardło boli nos zawalony, zjadłam loda na wyzdrowienie ![]() Light a nie piszczy maszyna jak papieru braknie?:p u nas tak:p za to teraz jak byłam ten pipsztolek kd ruchów wcale nie reagował a młody wierzgał non stop niepotrzebnie sie produkowałam ![]() We wt do 90 mi skakało ale to raczej dupka nie skurcz ![]() A Paulka jak tam? Biore młodego i jade z tżtem zaliczymy sobie jakiś plac, sklepy czy cuś, średnio mi sie chce ale lepsze to niż samotne zabawianie Olapindy ![]()
#727 |
Wtajemniczenie
|
Witam się ponownie po wizycie.
A więc tak, po USG wszystko oki. Dziewczynki ważą 1993gr i 2217g, znowu jest ta różnica ale w normie i nie mamy się czym przejmować. Ułożenie główkowe i miednicowe więc będę mieć cesarkę ![]() Na wizycie też oki, morfologia jak na 3 osoby jest idealna ![]() ![]() 8 maja mam ostatnią wizytę i USG (monijaaa dopisz proszę ![]() ![]() ![]() ![]() A i mam uważać na Siebie bo nie mam już takiej długiej i pięknej szyjki ![]() Później Was nadrobię, idę obiadek robić ![]()
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-04-17 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry cześć i czołem
![]() ja dziś nie wyspana ![]() ![]() Poza tym zostałam bez męża więc mam nadzieje że Franek będzie wyrozumiałym dzieckiem i do wtorku poczeka, do soboty na tatusia a do wtorku żeby spokojnie przeżyć święta ![]() ![]() karlain jakie książki kupiłaś z innej dziedziny w empiku??? ![]() Natomiast co do wizyty położnej (pewnie ci dziewczyny już odpisały) ja ja traktowałam jak SR w domu. Masa pytań, jeśli mnie coś bolało to jej mówiłam, pytałam o przebieg porodu, ona jest ze szpitala w którym planuje rodzić więc też pytałam o szpital itp. Wizyty średnio co 2 tyg. Po porodzie chyba planowo 4 lub 6. A no i jeśli by mnie coś niepokoiło, albo się coś zaczęło bez problemu w nocy o północy mogę do niej dzwonić. Aldrin trzymam ![]() ![]() madziarek to ![]() Light limara u mnie też cisza ![]() ![]() Paulka, kasian, Lucynka, sylvunia, light limara, lu7, ![]() Lucynka, Ramonka, seksta, chansons ![]() kasian ![]() ![]() ![]() kasiab ![]() ![]() kasiab spokojnie, to tylko święta ![]() ![]() chansons sliczne sukieneczki ![]() monika tak w klepie internetowym kod nocn karolkya zdrówka ![]() seksta śliczny brzuszek ![]() ![]()
#729 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teściowa dopiero sobie o mnie przypomniała przed świętami, jak powiedziałam siostrze TŻ, że moi rodzice nam kupili wyprawkę, bo ciężko finansowo stoimy (chociaż teście doskonale o tym wiedzą) i jakieś mięso nam kupiła i jajka ale o dzieci dalej nie zapytała czy wszystko mamy, czy coś nam potrzeba etc. ![]()
![]() |
#730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() fajny brzuszek ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
A czy ty Tobie też on w ogóle cycków nie trzyma? Na dobrą sprawę mogłoby go na mnie nie być
![]() idę zjeść.....ŚNIADANIE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze o wadze zapomniałam napisać, od początku ciąży przytyłam łącznie 9 kg.... A w ciągu 3 tygodni 3 kg
![]()
#734 |
Zadomowienie
|
madziuuula weź się nie wygłupiaj z chorowaniem na poród!!
paulka0212 brawo mamuśka, świetnie Ci idzie hodowanie dziewczynek! No i 12 już całkiem niedaleko! JJJustynAAA to idź się kimnij i odeśpij noc. Mam nadzieję, żę Franek posłucha Twych próśb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z innej beczki to ![]() ![]() Rozumiem Cię i łączę się w bólu ![]() Mój tz obiecał mi 2 tygodnie po porodzie być na miejscu (bo pracuje głównie na wyjazdach) ale jego obecność na miejscu nie równa się temu, że w domu będzie więc nie wiem, czy poza zrobieniem zakupów jakiś pożytek z niego będę mieć? On aż się pali do obsługiwania gości ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Śliczny arbuzik, chyba nieco wypuklejszy od mojego ![]() Cytat:
Jest super, ale nie podobają mi się jej niektóre zachowania jak np. w stosunku do dziecka kuzynki tż. Mama mu czegoś zabrania a ona na to "ale mu pozwól", "ale nie zabraniaj mu to tylko dziecko". Chyba matka wie na co i na ile może pozwolić swojemu dziecku ![]() Ona już teraz wie, że ja w nocy będę karmić na naszym łóżku i że będę spać z dzieckiem w naszym łóżku. Nie pozwolę by wyszło na jej, choćbym to ja miała spać w dziecięcym łóżeczku żeby je uśpić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chansons a czy Twoja garderoba będzie pasowała do wypaśnych kostiumów malutkiej? ![]() ![]() Jak mała podrośnie a dalej będziemy się na forum udzielać, to jestem pierwsza na liście do odkupienia od Ciebie ciuszków dla córy ![]() Paulka ![]() Karoylka jak się czujesz? dalej zasmarkana?
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-04-17 o 12:41 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Witam się w Wielki Czwartek,
Gratuluję nowych Tygodni Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Ja dzisiaj po badaniach krwi i wieczorem mam wizytę, może się czegoś więcej dowiem. Proszę o kciuki. Po wczorajszych szaleństwach nadal boli mnie brzuch, ale jest to już znośniejszy ból. Mam do was pytanie - czy odstawiłyście już magnez? Jeśli tak to w którym tc? Idę was nadrabiać. |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Idę ogarnąć do końca tą łazienkę i czekam na mamę ma mnie wziąć do siebie i pomóc podkleić firankę taśmą, bo ja ciuma nie umiem
![]() ![]() paulka - super dziewczynki rosną ![]() ![]()
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do gości w szpitalu - u mnie będzie raczej tylko mąż. Rodzice czy teściowie to raczej do szpitala się nie wybierają. Grzecznie poczekają na powrót do domu. Natomiast co do gości jak już będziemy w domu - to tego raczej nie uniknę. U nas jest dość spora rodzina na wsi (wszyscy mieszkają w pobliżu ![]() Ale gdyby ktoś zadzwonił i zapytał czy dziś, jutro, za 2 dni może wpaść w odwiedziny - było by miło. My mieszkamy obecnie z moimi rodzicami. I też troszkę się obawiam że mama będzie sie wtrącała - ale już ustaliłam z Tż że pierwszą kąpiel odbędziemy tylko w trójkę - ja Franek i Tż - i nikt więcej... To nasze dziecko i sami chcemy się nauczyć opieki nad nim. A jak będziemy potrzebowali pomocy to o nią poprosimy ![]() mycha ![]() ![]() madziula to miłego dnia na placu. I nie martw się ja też nie mam werwy do robót domowych czy świątecznych... Idę zaraz po coś słodkiego i do łóżka z lapkiem - zapuszczę jakiś film ![]() seksta stanik cyców nie trzyma to fakt ![]() ![]()
![]() |
#739 | ||
Zadomowienie
|
A leczyłaś się wcześniej u tego psychiatry, czy poszłaś w ciaży żeby wypisał Ci cc?
![]() Dwa razy byłam. Teraz w pn i dwa tyg.wcześniej ![]() Super babka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja to w ogóle nie czuje że dziś Wielki Czwartek - jakoś w ogóle nie czuje nadchodzących świąt ![]() ![]() kasiab weź daj sobie spokój z tą łazienką odpocznij! No i wrzuć nam fotkę psiaka ![]()
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
MamaKtosia, niegrzeczna, Nikii, Justynaa, karolkya dziękuję
![]() Ale mi ktoś smaka narobił na frytki ![]() paulka0212 ![]() ![]() ![]() ![]() Justynaa no to pogadaj z Frankiem, na pewno grzecznie posłucha mamusi ![]() karolkya no właśnie my potem to dojadamy przez kilka dni.. jedyny plus, że przez całe święta i kilka dni po nie trzeba już gotować ![]()
#742 |
Zakorzenienie
|
No nic idę coś pooglądać i coś zjeść - jednym słowem odpocząć
![]() Miłego dnia kobitki ![]()
#743 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie mi też
![]() ![]() kasian byłaś u fryzjera ? ![]() ja jutro idę , bo już moje włosy wołają o pomstę do nieba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() moją garderobę kompletuję od dawna i nie narzekam ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
i nie trzeba sie tak meczyc
![]() Chansons piekne sukieneczki, jestem fanka Twojej mamy ! ![]() Paulka brawo za wage Ani i Zosienki ![]()
22.10.2011 Nasz ślub ![]() 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki ![]() 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek ![]() Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
Paulka
![]() ![]() Light no to nadal czekamy na Aleksa ![]() Co do odwiedzin w szpitalu to ja na bank będę je miała... Teściowa pewnie by już była zaraz po porodzie ![]() ![]() A w domu to już w ogóle spodziewam się chyba codziennych wizyt, tym bradziej że najbliższą rodzinę mamy blisko i raczej to nieuniknione... Najwyżej jak będę miała dość to im to po prostu powiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Paulka śliczne wymiary dziewczynek
![]() ![]() Do 14 maja to szybko zleci ![]() Justiwi zawsze idzie zamontować ![]() Chanson , Niegrzeczna to znowu moja wina …. Wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
![]() Eee, spoczko, już dopisałam wizytę w Maku do dzisiejszego grafiku ![]()
#749 |
Wtajemniczenie
|
Frytki z maca o jaaa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#750 | |||||||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale z niej będzie elegantka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miłego popołudnia |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.