czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogaduszek - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 22:46   #721
babydelfi
Zakorzenienie

Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

poszydełkowałam trochę, teraz siedzę z okładem z zamrożonej kostki masła przy poliku
takie masło nawet jak spadnie na podłogę to nie nabałagani

wiecie u nas jest jakaś awaria prądu, nie ma jakiś faz i jedni mają prąd a drudzy nie, i np. od wczoraj prądu nie ma na poczcie i nie mogę nadać paczek , a do tego prądu nie było też w szkole i dzieciaki siedziały w kurtkach na lekcjach
a do tego młodemu ktoś zwędził z szatni buty na zmianę , jutro ide do dyrektora, już widzę jak się ucieszy na mój widok

aaa i muszę się pochwalić, że moja rozmowa z wychowawczynią Filipa przyniosła rezultat , bo nagle jakimś cudem dostaje pochwały i jest grzeczny
babydelfi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:46   #722
gagatu
Zakorzenienie

Dot.: czy to lato, czy to zima, motywacji u nas ni ma - część 28 dopingujących pogadu

Zostawiam inspirację https://lamaisonbisoux.files.wordpre...1/adultos9.jpg i też się kładę
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:49   #723
emi29w
Zakorzenienie

Dobranoc
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 22:58   #724
babydelfi
Zakorzenienie

aaa pokażę Wam, jaką chustę zrobiłam ostatnio z cienizny, bo włóczka miała 385m w 50gramach , mieszanka babyalpaki i jedwabiu
ale chusta jest jak mgiełka, cudna delikatna i do tego ciepła, tylko powiedzcie mi gdzie wsadziłam zdjęcia na ludziu

do kompletu są jeszcze mitenki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chusta.jpg (188,6 KB, 21 załadowań)
Stary 2015-01-09, 00:04   #725
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babydelfi Pokaż wiadomość
aaa pokażę Wam, jaką chustę zrobiłam ostatnio z cienizny, bo włóczka miała 385m w 50gramach , mieszanka babyalpaki i jedwabiu
ale chusta jest jak mgiełka, cudna delikatna i do tego ciepła, tylko powiedzcie mi gdzie wsadziłam zdjęcia na ludziu
Kasiu swietna chusta

Uwielbiam dziergac na drutach z takich wloczek
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 06:17   #726
jola2243
Zakorzenienie

Dzień dobry
Kasiu, śliczna chusta

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 06:26   #727
babydelfi
Zakorzenienie

czesc

ja już od 5 na nogach

ale dome za to lśni

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 06:38   #728
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

witam
jadę na fitness i do znajomej -ma do sprzedania zestaw do robienia paznokci żelowych i chyba kupię sobię i córce
w nocy deszcz padal i śnieg znikł nie mógł wczoraj
za to wieje strasznie
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 06:47   #729
kalina1984
Zakorzenienie

Dzień dobry za to u mnie śnieg sypie i wiatr silny że wali po oczach, u nas w biurze okno zasypane na biało, może przynajmniej się umyje bo brudne strasznie było.
No i nic mi się nie chce tak w ogóle.

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 07:37   #730
agnes99
Zakorzenienie

dzień...
mi sie dzisiaj kiepsko dzień zaczął, bo zaliczyłam prysznic (w towarzystwie sąsiadki) z kałuży przy przejściu dla pieszych mimo tego, że stałam ze 3 metry od rantu chodnika to jadąca z dużą prędkością cieżarówa z przyczepą nie miała problemu żeby rzygnąć wodą z kałuży na jezdni na 5-6 metrów w głąb chodnika
dobrze, że to się stało koło domu, to nie musiałam taka upierdzielona po mieście sie przemieszczać

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Kasia śliczna chusta, brawo
Stary 2015-01-09, 07:40   #731
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

witam

u nas też wieje okropnie i do tego pada, dobrze, że nie muszę wychodzić z domu
wstałam przed 6, żeby Szymona wyszykować, przed chwilą Michał poszedł na autobus, więc dzisiaj luzik, dopiero po południu pojadę po Szymona do Żukowa, a wieczorem z Miśkiem na trening
zmęczona jestem okrutnie, zrobiłam sobie duży kubek kawy, może coś pomoże
jutro jadę na pogrzeb, nie wiem jak wystoję na cmentarzu jak będzie tak wiało; kurtkę mam bez kaptura, a komino-kaptura do jutra nie zdążę zrobić

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 07:54   #732
agnes99
Zakorzenienie

zapomniałam napisać, że u mnie dzisiaj jest wywrotnie - na chodnikach pod warstwą wody jest lodzik
Stary 2015-01-09, 08:11   #733
gagatu
Zakorzenienie

bry

W pracy jestem, ale pociesza mnie to, że tylko dziś i znów mam 3 dni wolne Sobie na niedzielę, kiedy powinnam być w pracy zorganizowałam zastępstwo, bo jutro idziemy na imprezę urodzinową, która raczej szybko się nie skończy.
U mnie też wieje, ale temperatura koło zera, nic nie pada, a chodniki jeszcze mokre po wczorajszych roztopach, ale nie śliskie.

Kasia, piękna chusta, jak mgiełka
Stary 2015-01-09, 08:27   #734
Monika_75
Zakorzenienie

GG do Monika_75 Send a message via Skype™ to Monika_75

Kasia piękna chusta

widziałam też śliczną potworzastą czapkę i seksowną podwiązkę, dziewczyny

papierowe twory
włóczkowo-kordonkowe dziergałki
blog: REALKOWY ŚWIAT RYBKI

Preferencje
Monika_75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:38   #735
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Dzień dobry. Kawkę mam, jakby co. I jajki na twardo już się studzą, zaraz będą kanapeczki.
U mnie dziś w okolicach zera, wszystko się topi, ale i tak mało wywrotki pod sklepem nie odhaczyłam.

Doczytałam Was właśnie i pozwolę sobie wtrącić kilka groszy

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
Agatka podobno paprotki są bardzo żywotne i ciężko je wysuszyć
Moja teściowa miała wielki gąszcz paprotek na każdej ścianie. Jak przyszłam tu mieszkać to w ciągu dwóch lat wszystkie padły, mimo że je podlewałam. No ale ja sobie, teściowa sobie, bo mimo iż mówiłam, ze właśnie podlałam, to ona do nich lazła i drugi raz podlewała. Zapewne też nie przysłużył im się dym papierosowy ciągnący się za moim M

A mój M już prawie pół roku nie pali

Cytat:
żyję ale gęby nie czuję
Moja koleżanka dostała w Sylwka silnego bólu zęba, zaprawiała go spirytusem, to smarowała dziąsło, to nasączała watkę. PO NR poszła go wyrwać i do tej pory ma jeszcze popalone i bolące dziąsło Wniosek taki, ze spirt trzeba pić, a smarowac się butelką

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Dzwoniłyśmy do prezesiny że znowu mamy letnie kaloryfery, przyjechał z termometrem i się na nas wydarł, że kłamiemy i bezpodstawnie go wzywamy.
Ja mu mówię że czego wczoraj z termometrem nie latał jak było ledwo 16 stopni.
No chyba mnie coś zaraz trafi. Dobrze że inni przyszli bo normalnie by nas tu chyba pobił. Z gębą do nas wyskakuje burak jeden.
Jak pracowałam w meblach to miałam 12 st w sklepie, taki był wygwizdów. W drzwiach była szczelina na cały palec i okna nieszczelne. Mój szef nie reagował na moje prośby, choć w końcu doczekałam się grzejniczka przy biurku. Ale jak przyniosłam termometr i w historii przeglądania pomogłam mu zauważyć moje szperanie na stronie inspekcji pracy, to w końcu zainterweniował do właściciela budynku. I w końcu miałam wymienione okna i drzwi i było cieplusio.

Cytat:
możecie co najwyżej sprawić, by mi wreszcie przestała lecieć krew, bo już mnie drażni ten metaliczny posmak krwi w ustach
Nie cierpię tej nasączającej się guli krwi po wyrwaniu zęba. Ponoć nie powinno się tego zaczepiać, żeby się nie nabawić "suchego zębodołu", ale ja to zawsze wyciągałam, wysysałam, grzebałam językiem.
Kasiu trzymaj się, choć pewnie już Ci przeszło, bo to chyba wpis z wczoraj

Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
podwiązka gotowa
Świetna

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Witajcie.
Jednak mam umowę o pracę na 2 lata.
Dzisiaj ostro pijemy.
Danusiu świetna wiadomość To znaczy, że się sprawdziłaś i masz teraz dobrą posadkę, gratuluję

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Chodzi Jola koło drogi
Nie ma ręki ani nogi
Trzeba Jolę pożałować
Kromkę chleba jej darować
Agata na Ciebie zawsze można liczyć jeśli chodzi o poprawę humoru

Cytat:
aaa pokażę Wam, jaką chustę zrobiłam ostatnio z cienizny,
Kasiu śliczna ta chusta, cudnie salomony wyglądaja na takiej cieniutkiej niteczce
Mnie się marzy robienie jakiejś chusty, ale jak pomyślę, ze mam się do tego przybrać, to momentalnie mi się wszystkiego odechciewa. Choć wiem, ze najgorzej zacząć, potem leci rząd za rządkiem

Edytowane przez AnnaOstapiuk
Czas edycji: 2015-01-09 o 08:39
AnnaOstapiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 08:59   #736
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Świetny kocyk
http://www.crochetnmore.com/puffstit...hansquare.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10404869_1044264625587572_4352115549780305347_n.jpg (59,6 KB, 5 załadowań)
Stary 2015-01-09, 09:03   #737
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

I gdyby się którejś chciało zrobić
Bo mnie na razie chce się tylko mieć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10922676_817167048367239_5950174584646550796_n.jpg (49,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10532538_817174185033192_1614076210544085139_n.jpg (63,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1503893_817174381699839_4803875625914646216_n.jpg (35,0 KB, 2 załadowań)
Stary 2015-01-09, 09:10   #738
gagatu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Kawkę mam, jakby co. I jajki na twardo już się studzą, zaraz będą kanapeczki.

Agata na Ciebie zawsze można liczyć jeśli chodzi o poprawę humoru
Tak zawsze częstujecie kawkami, ciasteczkami, kanapeczkami, ale od tego wirtualnego jedzenia to mnie coraz mniej jest, chyba trzeba zacząć jeść też w realu

Nie zawsze poprawiam, sama muszę mieć jako taki humor, bo jak mam doła, to tylko innych zdołować umiem

A Jolę wczoraj tak pożałowałyśmy i ani grama wdzięczności z jej strony

Fajne kocyki, ten w serduszka
Stary 2015-01-09, 09:20   #739
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Aga to zjedz kawałek mnie, bo mnie sie ostatnio robi coraz więcej Jak ćwiczyłam i jeździłam rowerem to spadło 5 kg i ważyłam 57. Przestałam ćwiczyć, bo miałam ten silny ból pod kolanem, to to 5 kg momentalnie wskoczyło z powrotem, a po świętach mam jeszcze plus 2

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

W niedzielę z moim KGW jedziemy na biesiadne kolędowanie do gminnej miejscowości. I moje kochane koleżanki wymyśliły, że przebierzemy sie za kolędników, a ja z racji najmłodszości zostałam obrana Maryją
Mówiłam im, ze mi do Maryi dziewicy troche daleko
Mamy koleżankę, która jest kilkanaście lat po rozwodzie i zawsze się śmieje, ze jej wianek odrósł, to jej proponowałam tę rolę, ale ona będzie pastuszkiem
Zatem do niedzieli pilnie musi mi odrosnąć wianek, w czym mi mój M nie pomaga
Stary 2015-01-09, 09:20   #740
gagatu
Zakorzenienie

Ja się nawet wczoraj u rodziców z ciekawości zważyłam, bo ostatnio wszystkie spodnie się za luźne zrobiły i myślałam, że jest gorzej, ale nie - moje 55 kg się mnie trzyma Mi by się też przydało poćwiczyć, tak dla kondycji i ujędrnienia ciała, ale mi się nie chce Poza tym pewnie bym musiała wtedy jakiejś diety pilnować, żeby mi waga nie spadła, bo ja akurat tego nie chcę.
Stary 2015-01-09, 09:27   #741
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Mi też było dobrze z moimi 55 kg sprzed ciąży, ehh kiedy to było

Zobaczcie jak sie ceni ubranko na jajko
http://pewex.pl/produkt/211072-donke...soria-dom.html
Stary 2015-01-09, 09:35   #742
kalina1984
Zakorzenienie

Ja teraz tez osiągnęłam 55 i mi źle z tą oponką zimową, przydałoby się poćwiczyć ale mi się nie chce po prostu a na diecie bym chyba z głodu umarła
Na basen bym chodziła ale za zimno jest ot i tak się wymówka zawsze znajdzie.

kalina1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 09:38   #743
cocci
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas właśnie zaczęło wiać. I pada grad i jest burza. Masakra!

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:21   #744
gagatu
Zakorzenienie

Iwonka, przegoń to na północ albo południe, byleby do nas nie szło
Stary 2015-01-09, 10:23   #745
cocci
Zakorzenienie

R był u weta. Min 5 sztuk.....

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:53   #746
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Ja teraz tez osiągnęłam 55 i mi źle z tą oponką zimową, przydałoby się poćwiczyć ale mi się nie chce po prostu a na diecie bym chyba z głodu umarła
Na basen bym chodziła ale za zimno jest ot i tak się wymówka zawsze znajdzie.
55 ?!?!
to jest waga do której ja dążę i wiem, że prędko nie osiagnę

ja kilka dni temu weszłam na wagę aby sprawdzić jak Święta na mnie wpłynęły i się zalamałam
wiec dziś juz poszlam na silownię
ale tak dawno tam nie byłam, że sie lekko zdziwiłam: zamienili miejscami przebieralnie męską i damską, szafki w przebieralni zrobili na kłódki, a były na karty członkowskie

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
I gdyby się którejś chciało zrobić
Bo mnie na razie chce się tylko mieć
ale fajny

Cytat:
A mój M już prawie pół roku nie pali
super
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:37   #747
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Tragedia Mój M znów umierający
Wstał rano i jest calusieńki zsypany jakąś taką wystającą grudkowatą wysypką, zlewającą się w plamy. Na 13.30 jedzie do lekarza ogólnego. Do dermatologa dzwoniłam, ale już było za późno, bo przyjmowała tylko do 11-ej, a i tak teraz trzeba mieć do niej skierowanie od ogólnego - jak by już bardziej nie można było ludziom utrudniać życia.
Z czego ta wysypka? Cały, caluśki zsypany, najbardziej brzuch, uda, plecy. Ani wczoraj nie jadł nic, czego wcześniej by nie jadł, nie prałam w nowym proszku, nie miał styczności z żadnymi chemikaliami...
Jedynie co jadł innego niż my, to jakieś słodkie pianki, cukierki trauskawkowe, ale data ważności to jeszcze rok
Dałam mu wapno i Clemastinum. Mam jeszcze Zyrtec i maść Hydrokortyzon, ale z tym czekamy na to, co powie lekarz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 11:45   #748
gagatu
Zakorzenienie

Ania, mam nadzieję, że to tylko uczulenie, które szybko da się zaleczyć, ale wiem, że takie objawy daje też półpasiec.
Stary 2015-01-09, 11:51   #749
AnnaOstapiuk
Zakorzenienie

GG do AnnaOstapiuk

Iwonko to już któryś znany mi przypadek po tabletkach desmoxan - kilka znajomych osób po tym rzuciło. Ale że mój M też rzuci, to nie wierzyłam. On juz wypróbował dużo dostępnych środków, m.in. komputerowy odwyk, plastry, tabletki Zyban i Tabex, tabletki za 200 zł, których już nazwy nie pamiętam, specjalnie mi w aptece to sprowadzali, bo mu lekarz przepisał... I nic. Nie miał silnej woli. Dopiero po tych tabletkach rzucił całkiem, a one nie zawierają nikotyny - pomagajaa odstawić papierosy, a nie dostarczają zamiennej nikotyny, jak inne środki. No i w sumie to mój M juz chyba naprawdę chciał rzucić.
Teraz na tych tabletkach jedzie mojego M szwagier

Inna sprawa, że mój chłop przytył 15 kg przez te pół roku i przy wzroście 198 cm waży 130 kg

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Aga czytam o półpaśćcu i mi nie pasuja objawy Nie miał silnych bóli wcześniej, wysypka jest na calusieńkim ciele, od stóp do głów, nooo, klejnoty rodowe czyste I absolutnie nic go nie swędzi, teraz lekko przyblakło, ale rozlewa się w coraz większe skupione plamy

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

idę się szykować, bo mam z nim jechać do przychodni, a jeszcze musimy Natkę odebrać ze szkoły - troche ją zwolnię, bo potem nie będzie komu jej odebrac o 13.35
Stary 2015-01-09, 12:52   #750
babydelfi
Zakorzenienie

do mnie od rana koleżanka, ale w końcu ja pojechałam do niej i dopiero wróciłam
tylko po co ja od rana sprzątałam

dzięki za pochwały chusty, tak salomonki prezentują się pięknie w takiej chuście , mam jeszcze inne jej zdjęcia, jak znajde to pokażę, tam oprócz salomonów są wachlarzyki z trzech słupków
no ale też widać, że mistrzem upinania to ja nie jestem

u nas wieje na całego, dobrze że kumpela podrzuciła nas do domu i nie musiałam z dziećmi iść pieszo

Aniu no własnie co dziwne, mi się ndal z tego zebodolu sączy krew , nei mocno ale jednak, i nie wiem czy jechać do dentysty czy nie

teraz idę przygotować obiad, ale mi się chce
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości