Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 14:49   #721
EdithS
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
EdithS dziekuje ze pytasz spuchniety, ale zawiazuje sobie takie rajtuzki na glowe z dwiema butelkami z zimna woda ( troche zamrozona ) a pozatym je juz normalnie i nie czuje bolu, az jestem w szoku myslalam ze bedzie gorzej a duzo jogurtow mu nakupowalam i lodow
zabijmy twojego tescia a twoj TZ nic na to nie mowi hihi ? bo moj to by sie zawstydzil i nagadal zeby nic takiego nie przywozili Wczoraj robilam schabowe i ziemniaczki zapiekane w smietanie z czyms tam pyszny taki koktajl, a ja moze kiedys sie dorobie takiego miksera do koktajli chcialabym
tż machnął ręką, bo mówi że już nie ma siły na takie głupie pomysły i gadki i nie ma zamiaru spełniać zachcianek ojca, który nigdy sam nie pomagał w przewijaniu a teraz wielce się mądruje. Jak on rzeczywiście przywiezie tą lalkę to ja też się odezwę, że dziękujemy za mądre rady, ale czasy się zmieniły i wiele rzeczy będziemy robić z Małą inaczej.

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ja chyba czegoś nie rozumiem jeśli chodzi o te szczepionki. Wchodzę na stronę Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, czytam o szczepionce Euvax przeciwko WZW i widzę takie informacje o składzie:

Co zawiera szczepionka EUVAX B
- Substancją czynną szczepionki jest antygen powierzchniowy wirusa zapalenia wątroby typu B
(HBsAg)* 10 mikrogramów
adsorbowany na wodorotlenku glinu, uwodnionym 0,25 miligrama Al3+
*otrzymywany na drodze rekombinacji DNA w komórkach drożdży (Saccharomyces cerevisiae)
- Ponadto szczepionka zawiera: potasu diwodorofosforan, disodu wodorofosforan, sodu chlorek,
wodę do wstrzykiwań.

Gdzie ta rtęć?

Info z http://urpl.gov.pl/system/drugs/dki/...a_pacjenta.pdf
no niby tak, ale jak to się ma do tego, co mówią pracownicy szpitali, którzy czasem odradzają euvax? Jak tu być mądrym
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:57   #722
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
my będziemy kupować engerix, bo w szpitalu u mnie szczepią euvaxem, ona ma domieszkę rtęci. Niby położna mówiła, że wcale niekorzystnie nie działa, ale nie będziemy ryzykować i dostarczymy engerix do szpitala
Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a w engerixie nie ma rtęci? czy jest mniej go? pytam bo ogólnie zielona jestem w temacie szczepionek
W internecie są dostępne ulotki szczepionek. Zachęcam do zapoznania się ze składem. Aktualnie ani Engerix ani Euvax nie mają rtęci, chyba że są to jakieś stare partie leków.

Wiarygodne są artykuły np. na stronie Medycyna Praktyczna. Na forach każdy pisze, co mu się podoba.

Niektórzy pracownicy szpitali przeczytali ulotkę kiedyś i już więcej nie sprawdzali. Skład Euvaxy zmienił się ok. 2012.

Ja też wolę zaszczepić swoim Engerixem, bo to jest zdaje się szczepinka oryginalna a Euvax jest "robiony na wzór". Choć tego na 100% nie potwierdziłam jeszcze. Niemniej gdyby były problemy to wolę stanowczo zaszczepić Euvaxem niż opóźniać przez to szczepienie.

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2015-01-11 o 15:10
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:07   #723
martunka88
Rozeznanie

Uliczkaz, Ojustyna Sprawdziłam biedronki na Białostoczku- ciążowych hitów tam nie ma. Chyba zostanie nam ładnie uśmiechnąć się do nouvelle

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ma to niestety też swoje słabsze strony, bo z podjęciem wszelkich decyzji zostaję praktycznie sama Muszę ogarnąć, który materac wybrać, jaki wózek najlepszy, jakie szczepionki...

.
A ja lubię to, że mi się mąż nie wcina w dzieciowe zakupy:P Raz tylko mu zarzuciłam, że kompletnie nie interesuje się tym co nas czeka i jest niezaangażowany, to mi odpowiedział, że widzi jak dużą radość sprawia mi szukanie i wybieranie. Poza tym jest przekonany, że skoro się tak tym interesuję to dokonam najlepszych wyborów, więc nie chce się mieszać. Miło mi było jak to powiedział, bo mój mąż z tych co wszystko wiedzą najlepiej, a tutaj "przekazał mi pałeczkę".

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
W internecie są dostępne ulotki szczepionek. Zachęcam do zapoznania się ze składem. Aktualnie ani Engerix ani Euvax nie mają rtęci, chyba że są to jakieś stare partie leków.

Wiarygodne są artykuły np. na stronie Medycyna Praktyczna. Na forach każdy pisze, co mu się podoba.
Chyba na naszym wątku masz największą wiedzę w tych tematach. A co uważasz o przesunięciu terminu pierwszej szczepionki? Mocno się nad tym zastanawiam, chciałabym poczekać 2 mies. aż synek podrośnie i będzie silniejszy. Mam znajomego lekarza pediatrę to jeszcze z nim chcę się skonsultować, bo wydaje mi się, że nie ma sensu szczepić dziecko na wszystko co jest dostępne, a podejść od tego wybiórczo.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 15:22   #724
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
tż machnął ręką, bo mówi że już nie ma siły na takie głupie pomysły i gadki i nie ma zamiaru spełniać zachcianek ojca, który nigdy sam nie pomagał w przewijaniu a teraz wielce się mądruje. Jak on rzeczywiście przywiezie tą lalkę to ja też się odezwę, że dziękujemy za mądre rady, ale czasy się zmieniły i wiele rzeczy będziemy robić z Małą inaczej.

no niby tak, ale jak to się ma do tego, co mówią pracownicy szpitali, którzy czasem odradzają euvax? Jak tu być mądrym
A właśnie edytowałam wpis powyżej o tym. Ja jestem absolutną zwolenniczką szczepień w czym utwierdzają mnie bardzo koledzy i koleżanki z pracy (pracuje na Oddziale Pediatrii) i jeżeli tylko mój synuś będzie współpracował i nie okaże się, że jest uczulony na składniki szczepionek albo nie będzie miał jakichś chorób neurologicznych typu padaczka (tfu, tfu) zostenie zaszczepiony na wszystko, łącznie z zalecanymi. Odkładanie szczepień na później jest kwestią indywidualną i trzeba ją dostosować do dziecka, ale tych dwóch pierwszych tzn. na WZW B i gruźlicę to raczej nie polecam odkładać jeśli nie ma przecwiskazań indywidualnych, bo zakażenie WZW B albo gruźlicą noworodka bywa naprawdę fatalne w skutkach (choć oczywiście rzadkie). No chyba, że u danego dziecka lekarz widzi przeciwskazania. Wtedy nie ma co dyskutować.
Stary 2015-01-11, 15:26   #725
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a i w ogóle straciłam apetyt wczoraj ledwo zjadłam bułkę na śniadanie, trochę obiadu i jeden jogurt i w ogóle nie odczuwałam głodu. A wcześniej to jadłam parę razy dziennie i ciągle byłam głodna ciekawe co mi się tak odmieniło
ja też przez 3 dni apetytu nie miałam, ale już mi przeszło, rano ochota na snicersa, teraz na obiad pizze robiliśmy więc może i u ciebie to tylko taka "chwilowa niedyspozycja" albo dzidzia bez apetytu była

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Uliczkaz, Ojustyna Sprawdziłam biedronki na Białostoczku- ciążowych hitów tam nie ma. Chyba zostanie nam ładnie uśmiechnąć się do nouvelle
i ja dzisiaj po biedroneczkach pośmiagałam i na żabiej i na ulicy nowy świat nie było nic ale za to w galerii antoniuk w biedzie wygrzebałam ostatni podkład na łóżeczko za 10 zł jutro jeszcze jakieś biedry na pewno namierzę na swojej drodze a sporo mam do załatwiania i jeżdżenie mnie czeka także nic straconego, jak coś to dam znać
Stary 2015-01-11, 15:46   #726
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
tak planuję rodzic, ale nic Ci na ten temat na chwilę obecną nie powiem, jutro jadę ze znajomymi położnicami się spotkac to z nimi pogadam w każdym razie o ZZO możesz zapomnieć jeste nowoczesna i świeżo wyremontowana sala do porodu rodzinnego z piłkami i chyba wanną, ale to dopiero za tydzien planuję się tam wybrac i to jeszcze sama
to daj znaka jak sie czegoś dowiesz
Stary 2015-01-11, 15:52   #727
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Racja kochana, moj ojciec sie raz tylko odezwal co do wychowywania dzieci, to odpowiedzialam ze akorat on w tym nie ma nic do gadania, bo nigdy sie nami nie zajmowal, odszedl od nas, a teraz chce mi mowic co i jak robic, nie potrzebuje kompletnie jego rad, pomimo ze swoim dzieckiem sie juz zajmowal jak trzeba Oni wszyscy madrzy tylko rad by udzielali...
Denerwuje mnie takie cos Jedyna moja mama, to chetnie udzieli rad czy pomoze, ale tylko jak poprosze, bez moich prosb, nic od siebie nie powie

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

za duzo slodyczy zjadlam w weekend.... I to zawsze jak moja rodzinka przyjedzie, to probuja na sile nas przekarmic
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 16:00   #728
nusiekowa
Wtajemniczenie

dzis widzialam sie ze swoimi rodzicami..powiedziałam im o tym punkcie ze SR ,że wizyty możliwe dopiero po miesiacu Tak jak myślałam reakcja mojej mamy bezcenna
Stary 2015-01-11, 16:07   #729
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!
My dziś na obiad mamy ziemniaki, schabowe i buraczki. A na śniadanie zrobiłam sama koktajl mleczny z banana, porzeczek, jogurtu naturalnego i mleka - obudziłam się z tą myślą rano, może Mała miała ochotę
Wczoraj teście zadzwonili, że odwiedzą nas pod koniec stycznia i teść powiedział, że przywiezie jakąś lalkę, na której będą uczyć mojego tż przewijania powiedziałam, że tż już na sr przewijał lalkę, a poza tym jeszcze położna mu pokaże no i głównie to nauczy się, jak już będzie naszą Córcię przewijać. Ale nie dotarło, przywiezie i pokaże. Już się boję, pewnie będzie to znowu kolejny przedwojenny sposób

nouvelle2 ale masz pracusiów w domku, ładnie, że tak się starają. Super ciuszki kupiłaśja dokupiłam jeszcze leginsy w 5-10-15, bo też były przecenione
Dziękuję za namiary na koszyczki, dzisiaj poszukam i zamówię jakieś w necie, już się nie mogę doczekać, mała rzecz, a cieszy no i przeprowadziłam już rozmowę z tż na temat torby, już tak nie jęczy, jak słyszy ceny, więc jeszcze trochę powiercę dziurę w brzuchu i chyba się zgodzi na moje propozycje
Carrollyn Witaj
87marta78 ślicznie wygląda pościel i kołyska!!!
dziewczynazgitara zazdroszczę lamowania, jeszcze trochę muszę uzbroić się w cierpliwość
nusiekowa zabiłabym, ale mój tż też ma takie pomysły, że ręce opadają
tout-petit-fille super, że dbacie o taki kontakt, ja uwielbiam z tż spędzać tak czas, na rozmowach, nie zawsze jest to możliwe, wiadomo - życie ale warto o to dbać A co do zdjecia - piękności! ciało modelki!
crystal25 jak się czuje tż?
niunia_ona jak samopoczucie?
smv ja też coś wcześnie się budzę od kilku dni, a potem leżę, żeby tż nie budzić i myślę i chyba za dużo myślę, co nie jest dobre
Witam dziś. Ja byłam u mamy a tam brak neta. Ogólnie ok niby lepiej ale ciekawe jak długo. Ja juz spać nie mogę w nocy juz nigdy się nie wyspie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:10   #730
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam dziś. Ja byłam u mamy a tam brak neta. Ogólnie ok niby lepiej ale ciekawe jak długo. Ja juz spać nie mogę w nocy juz nigdy się nie wyspie.
wyspisz sie.... za 20 lat
Stary 2015-01-11, 16:22   #731
tout-petit-fille
Zadomowienie

crystal25 za 30 tydzien i 2 dzien

aaakarolina już można wpadać- ciacho w lodówce

niunia_ona luzik. jak crystal25 napisała, wyśpisz się kiedyś jeszcze;P Ale mnie też to powoli przeraża:P

Ja to w ogóle już nie wiem czego bardziej nie mogę się doczekać-
1. przyjazdu mojej mamy i siostry do mnie wreszcie (jeszcze nigdy u mnie nie były, bo zawsze "za daleko")
2. porodu i zobaczenia niunki w realu, nie tylko jako dziwne fale i buzowanie w brzuchu

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Zdałam sobie w ogóle sprawę z tego, że nie chcę małej przewijać gdzie popadnie, więc muszę mieć przewijak. Akurat między łóżeczkiem a szafą mam trochę miejsca i tam postawię półkę i przewijak. Zamówiłam coś takiego:
http://allegro.pl/polko-przewijak-na...963099937.html
i do tego przewijak:
http://allegro.pl/przewijak-klups-sa...963099920.html

Jakoś w lutym zamówię pościel i na pewno od kokainakokaina z allegro. Ma akurat to, czego potrzebuję: pościel, ochraniacz, falbanę maskującą i przybornik

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 16:23   #732
meganka18
Rozeznanie

Czesc dziewczyny !

My właśnie czekamy na IP w szpitalu .
Dostałam brązowego plamienia i napisałam smsa do mojej lekarki i kazała mi podjechać do szpitala - trzymajcie za nas kciuki!
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:25   #733
nusiekowa
Wtajemniczenie

trzymamy kciuki daj znać co i jak
Stary 2015-01-11, 16:26   #734
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny !

Dostałam brązowego plamienia i napisałam smsa do mojej lekarki i kazała mi podjechać do szpitala - trzymajcie za nas kciuki!
trzymamy mocno kciuki, oby to nic złego koniecznie daj znać co tam się u ciebie dzieje
Stary 2015-01-11, 16:31   #735
tout-petit-fille
Zadomowienie

meganka18 trzymam kciuki! Koniecznie daj znać co i jak.

Stary 2015-01-11, 16:32   #736
meganka18
Rozeznanie

Dam znac - czekam na lekarza napisze Wam co i jak !
Któraś miała ostatnio plamienia ? Ja to mam przygody od początku ciazy -
4-9 tyg pózniej w 17 tyg i teraz w 30;( masakra co ze mna nie tak ;(
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:32   #737
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny !

Oby to nic takiego, daj nam znac 3mam kciuki!!!!!!
Stary 2015-01-11, 16:33   #738
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny !

trzymam mocno

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 16:34   #739
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
crystal25 za 30 tydzien i 2 dzien

aaakarolina już można wpadać- ciacho w lodówce

niunia_ona luzik. jak crystal25 napisała, wyśpisz się kiedyś jeszcze;P Ale mnie też to powoli przeraża:P

Ja to w ogóle już nie wiem czego bardziej nie mogę się doczekać-
1. przyjazdu mojej mamy i siostry do mnie wreszcie (jeszcze nigdy u mnie nie były, bo zawsze "za daleko")
2. porodu i zobaczenia niunki w realu, nie tylko jako dziwne fale i buzowanie w brzuchu

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Zdałam sobie w ogóle sprawę z tego, że nie chcę małej przewijać gdzie popadnie, więc muszę mieć przewijak. Akurat między łóżeczkiem a szafą mam trochę miejsca i tam postawię półkę i przewijak. Zamówiłam coś takiego:
http://allegro.pl/polko-przewijak-na...963099937.html
i do tego przewijak:
http://allegro.pl/przewijak-klups-sa...963099920.html

Jakoś w lutym zamówię pościel i na pewno od kokainakokaina z allegro. Ma akurat to, czego potrzebuję: pościel, ochraniacz, falbanę maskującą i przybornik
bardzo ladne ja w koncu na swoj rozowy przewijak znalazlam niebieskie przescieradelko ( czy jak to nazwac ) do niego, pasuje idealnie
Stary 2015-01-11, 16:44   #740
rona1906
Raczkowanie

luzna tu na patologii jest calkiem ok, personel mily itd. a obchody lekarskie sa 2 razy dziennie, do tego sa tu caly czas polozne do dyspozycji i pielegniarki, wiec fajnie o innym szpitalu nie mysle, bo tu maja intensywna terapie noworodkow, a przy mojej ciazy blizniaczej dla mnie taka opieka jest najwazniejsza. A co do pani od laktacji, rzeczywiscie chyba tylko ona jest.... Przekonam sie po porodzie co i jak, mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle z tym
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 17:22   #741
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
dzis widzialam sie ze swoimi rodzicami..powiedziałam im o tym punkcie ze SR ,że wizyty możliwe dopiero po miesiacu Tak jak myślałam reakcja mojej mamy bezcenna
Hee no napewno mina bezcenna
Ja bym chciała aby moja mama i tata wpadli do szpitala,po porodzie a potem mogą codziennie wpadac do domu

Ale teściowie nie bardzo już mnie telepie jak bedą pielgrzymki. Tż bedzie zadowolony, ale jaaaaa

A co do szoitala w trzebnicy. Trasy do niego to dokładnie ją znam. Jak jade do siostry mam okazje stac w tych kilometrowych korkach

Cytat:
Czesc dziewczyny !

Cytat:
Dam znac - czekam na lekarza napisze Wam co i jak !
Któraś miała ostatnio plamienia ? Ja to mam przygody od początku ciazy -
4-9 tyg pózniej w 17 tyg i teraz w 30;( masakra co ze mna nie tak ;(
Oby to nic takiego:-* trzymam kciuki!!!
Stary 2015-01-11, 17:23   #742
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Niki i ja witamy się z Wami 31 tc

Załącznik 5882562
Pięknie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
cześć mamuśki

ale wiało w nocy myślałam , że nam okna wywali...
wstałam o 7 na siku i myślałam, że już nie zasnę, ale położyłam się i wstałam o 11
wczoraj to nie wiem czy jednak była zgaga, nie wzięłam nic, położyłam się i przeszło

TŻ jedzie teraz na jakieś ćwiczenia, a jak wróci jedziemy do castoramy, nomi itp kupować farby do pokoiku i inne duperele cieszę się jak głupia

ślicznie

wiem jak to jest z remontem, u mnie miał trwać 2 tygodnie, a trwał prawie 2 miesiące jeszcze tak naprawdę wszystko do końca nie jest ogarnięte...

śliczne rzeczy! też chciałam te śpiochy, ale u mnie nie było muszę się przejść, może też dołożyli
U mnie remont trwał tylko.. pół roku

Cytat:
Czesc dziewczyny !

trzymam mocno!

Cześć Wam

Wczoraj zwiedzaliśmy porodówkę, sale porodowe bardzo ładne, nic mnie nie przeraziło Teściowa zapoznała mnie już z całym personelem Dzisiaj pozamawiałam łóżeczko, wózek, sobie koszule itp. Zostaną mi tylko kosmetyki i pampersy

Nouvelle możesz mnie dopisać do listy wózkowej : Baby Desing Lupo Comfort.

Idę się położyć, bo Mała zaraz mi żebra połamie tak tam chyba nogi wpycha
Stary 2015-01-11, 17:24   #743
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Czesc dziewczyny !

Wszystko będzie dobrze kochana,a może to czop już ci odszedł.Daj koniecznie nam znać.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-11, 17:26   #744
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny !

trzymam kciuki! koniecznie daj znać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 17:26   #745
lesyeux
Zadomowienie

dziekuje za zapro na ciacho

A ja z Tż to zrobiłam liste i orientacyjnie ceny i wyszło Nam jeszcze 1200zł do wydania

Na wyprawke.

I mam dylemat. Co kupujecie do wózka??? Na przykrycie? Jakies linki mile widziane

A i która z Was ma spr termometr na podczerwen??jakiej firmy???
Stary 2015-01-11, 17:31   #746
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

A ja z Tż to zrobiłam liste i orientacyjnie ceny i wyszło Nam jeszcze 1200zł do wydania

Na wyprawke.

I mam dylemat. Co kupujecie do wózka??? Na przykrycie? Jakies linki mile widziane

Na przykrycie mam kocyk polarowy

Termometr zamówiłam właśnie dzisiaj Microlife NC 150, opinie ma bardzo dobre i chyba nwet ktoś u nas na wątku go polecał
Stary 2015-01-11, 17:33   #747
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Na wyprawke.

u mnie orientacyjnie to ok 800 zl jeszcze wyjdzie, takze nie jest zle
Do wozka tylko kocyk, ale w lato to kompletnie nic, kocyk zawsze bedzie w razie czego zeby przykryc dziecko.
Ja sie nie znam na termometrach, ale mama chce mi kupic ten bez dotykowy, co mamusie kiedys o nim pisaly wiec chyba nie pomoge
Stary 2015-01-11, 17:36   #748
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczyny !

mocne
Stary 2015-01-11, 17:45   #749
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
bardzo ladne ja w koncu na swoj rozowy przewijak znalazlam niebieskie przescieradelko ( czy jak to nazwac ) do niego, pasuje idealnie
Jest na allegro sporo takich pokrowców

Cytat:

Na wyprawke.

Do wózka kocyk (grubość zależna od pogody), a termometr zdecydowanie microlife nc150

Stary 2015-01-11, 17:50   #750
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jest na allegro sporo takich pokrowców

Do wózka kocyk (grubość zależna od pogody), a termometr zdecydowanie microlife nc150
U mnie niestety nie ma Ostatnio kupilam dwa, jeden za 7 euro (ok.30 zl ), nie wiedzialam ze sa rozne rozmiary i okazaly sie za duze. Dalam mamie do skrocenia ale jeden mam dobry, i niebieski jak dla chlopca a nie rozowy

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Wszystko będzie dobrze kochana,a może to czop już ci odszedł.Daj koniecznie nam znać.
Tez o tym pomyslalam Niby odchodzi ok dwoch tyg. przed porodem najwczesniej, a czytalam na forum ze dziewczynie odszedl w 32 czy 33 tyg. jakos ale urodzila normalnie w terminie , ale nie wiem ile w tym prawdy oczywiscie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości