|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dresiki kupowałam w h&m, w tej opcji 3 za 2 (to jest stała oferta) Edytowane przez nouvelle2 Czas edycji: 2015-01-11 o 14:37 |
|
|
|
|
#693 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie
nawet nie chce myśleć ile będziemy wydawać jak zacznie chodzić już do przedszkola i szkoły bo oświata to skrzynka bez dna
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
#694 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pomysłów teścia boję się jak już tylko słyszę: mam niespodziankę ![]() Cytat:
Cytat:
A co do apetytu ja zauważyłam, że zmniejszyłam znowu porcje, jak na początku ciąży, bo jak się najem do syta, to zaraz mam mdłości, niedobrze mi. I znowu nie mam ochoty na mięso i wędliny, jadam na chlebie tylko sery (białe, topione, żółte) i dżemy. Na początku ciąży też tak miałam. Może coś się znowu zmienia w końcówce
|
|
#695 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=12298041
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Muszę ogarnąć, który materac wybrać, jaki wózek najlepszy, jakie szczepionki...Cytat:
chociaż te domy zawsze wydawały mi się mało trwałe, jak z kartonu.
|
||
|
|
|
#696 |
|
Zadomowienie
|
Proszę bardzo:
Sprawdzony przepis na pyszne ciacho czekoladowe: http://www.mojewypieki.com/przepis/c...late-loaf-cake na to wyłożę pokrojone banany, na wierzch dam masę czekoladową (poszłam na łatwiznę): ![]() I na to wszystko masa mascarpone: Kubeczek mascarpone 250g zmiksowany z 250ml śmietany 30% Jak mnie poniesie, posypię wiórkami kokosowymi.
|
|
#697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż to czułam kilka minut a teraz już wszystko wróciło do normy i teraz mały wypina się z drugiej strony może coś się zmienia już na tym etapie z jedzeniem, bo na dobrą sprawę to nawet na nic nie mam ochoty. Jak wcześniej chodziło za mną, "a bo bym sobie zjadła tortille, czy jajecznice" to teraz mogłabym nic nie jeść
|
|
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w pokoju małej też nie będzie łóżeczka i przewijaka. Ten pokój to będzie taki dorosły, będzie tam biurko, mała kanapa itd. Założenie było takie, że ma być on wspólny dla Zosi i siostrzeńca. Ostatecznie stanęło na tym, że pokój będzie tylko Zosi, a siostrzeńcowi zrobimy tam tylko 'kącik szkolny' + troche zabawek w pudłach![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każdy patrzy tylko na plusy danej sytuacji chociaż mój tż to często też zwala na mnie podejmowanie decyzji, np. wózek wybrałam sama bo stwierdził, że to ja częściej będę go używać ![]() a skoro już napisałaś o szczepionkach to czym planujesz szczepić?? engerixem czy euvaxem?? bo mi położna poleca engerix i sama nie wiem:/
|
|
|
|
#700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale codzienne jedzenie makaronu to chyba przesada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
w polskich realiach niestety tego nie widzę Cytat:
|
||||
|
|
|
#704 | |||
|
Zadomowienie
|
A ja ostatnio 1/4 tortownicy wyrzuciłam. Robiłam na sylwka, wtedy nikomu się slodkiego nie chciało, a póżniej akurat dwa dni nikogo u nas nie było to tylko sami jedlismy. A bałam sie dłużej trzymać bitą śmietane.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wróciliśmy do domu. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|||
|
|
|
#705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę, że dużo osób decyduje się na engerix. Podobno u mnie w szpitalu lekarz wypisuje receptę na engerix (jeśli rodzic chce) idzie się do apteki w szpitalu, kupuję szczepionkę i od razu szczepią więc nikomu nie robią problemu z wyborem innej szczepionki. A chyba też nie przekonują do tej co oni posiadają
|
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co mi wiadomo to w obu szczepionkach jest rtęć ale w engerixie jest jej mniej. A kwestia szkodliwości raczej nie ujawni się od razu bo rtęć zostanie po prostu zmagazynowana w organizmie i chyba dlatego niektórzy przekonują, że to przecież nie szkodzi.
|
|
|
|
#707 |
|
Zadomowienie
|
z tego co nam położna opowiadała, to Engerix już dawno zmienił skład szczepionki i nie zawiera rtęci i tylko w Polsce w szpitalach pozostał Euvax, który ma śladowe ilości rtęci. Tak samo mówiła, że jak się wykupi 5w1 (te późniejsze szczepionki), to one są też bez rtęci.We wtorek u mnie będzie to ją podpytam dokładnie.
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie mamusie
Duzo wczoraj chodzilam, a dzis boli mnie d.... doslownie A dzis wstalam o 12, patrze a tu naczynia umyte, siostra spac nie mogla i umyla wszystko z kolacji, to byl szok dla mnie, bo ona do sprzatania to ostatnia jest ![]() nouvelle2 Jest brzuszek , tak go chowasz pod ubraniami ze nie widac i jaka wysportowana! ![]() smv Pieknie ![]() marcia45 nie przejmuj sie, mam ten sam problem milo, ze kupuje, ale nie wszystko mi sie podoba, ale nie mowie tego, biore i wkladam do szafy i tak ja bede pozniej moje dziecko ubierac wiec to bez znaczenia, jak chce niech kupuje, chociaz mowilam ze razem moglysmy sie wybrac na duze zakupy ![]() lesyeux jest brzuszek Pytalas o mnie dziekuje magnifica Super body Duzo mam ubranek z disneya, uwielbiam je Carrollyn witaj mamad kochana corka my sie na siebie spojrzelismy z minami, na zasadzie jakie to slodkie ![]() 87marta87 sliczna koldra nusiekowa dasz rade, lekko nie bedzie, ale dobrze ze chociaz was uprzedzili. a wykupic nie mozna jesli ktos bardzo chce ![]() dziewczynazgitara fikaj fikaj, bo po porodzie nie bedziemy mogly hihi |
|
|
|
#709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziękuję za odpowiedź czyli wychodzi na to, że nie ma konkretnych badań na temat szkodliwości, którejkolwiek. Pewnie dopiero za parę lat okaże się czy decyzja była słuszna, czy nie ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
zwłaszcza, że nie chce się kierować opiniami w internecie, bo pewnie w połowę to w ogóle nie powinno się wierzyć. Zwłaszcza, że lepiej zasięgnąć fachowej wiedzy niż tej internetowej dlatego proszę napisz forum co Ci powiedziała położna
||
|
|
|
#710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w każdym razie o ZZO możesz zapomnieć jeste nowoczesna i świeżo wyremontowana sala do porodu rodzinnego z piłkami i chyba wanną, ale to dopiero za tydzien planuję się tam wybrac i to jeszcze samaCytat:
![]() Cytat:
mi tez się podobamamy przewijak
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie chodzi o pogląd, że skoro szczepionka nie szkodzi w krótkim czasie od szczepienia to znaczy, że nie szkodzi w ogóle bo tak nie jest.
|
||
|
|
|
#712 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na sr ta babeczka, która szczepi u nas dzieciaczki w szpitalu twierdzi, że nie ma różnicy między tymi szczepionkami. Ale z kolei tż ciocia, która pracuje z noworodkami chorymi powiedziała nam, że mamy wykupić engerix.
|
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
, jakiś czas temu któraś z was pisała, że są w Biedrze takie koszule ciążowe na wyprzedaży , ja szczerze mówiąc nie trafiłam na taką jedyne co udało mi się kupić to okrycie kąpielowe z myjką za 8 zł dla maluszka też na wyprzedaży, nie wie któraś z was gdzie we Wrocławiu jest taka Biedra gdzie taką koszulę można kupić bo cholera bardzo ładne są i 10zl to naprawdę jak za free
|
|
|
|
#714 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#715 | |
|
Zadomowienie
|
rosiek zapraszam
Kupiłam kilka dni temu ekspres do kawy, więc napijemy się jakiejś słabej latte do ciacha nouvelle2 mój też nie ogarnia tematu wózków. Musimy sobie wyznaczyć konkretny dzień, pojechać, zobaczyć ciekawe modele, kupić na miejscu albo znaleźć na necie. Konkretnie Cytat:
Edytowane przez tout-petit-fille Czas edycji: 2015-01-11 o 15:29 |
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
nusiekowa zabilabym za to TZ
Moj wczoraj chcial przyjsc jak usypialam i film ogladac bez sluchawek na komputerze, to zabronilam a to juz 2 w nocy byla ![]() tout petit fille slicznie u mnie dzis 30 tydzien 2 dzien sie zaczal o boziuuuu mniej niz 10 tyg. przeraza mnie to ![]() nusiekowa wklucie nie boli, przy tych bolach co sa, to wkucie to jest nic ![]() papalinka siostra moja dzis do mnie ze moje kostki wygladaja jak u slonia a ostatnio byly gorsze niz dzis, ale to przez te moje wczorajsze dlugie spacery ![]() rosiek ja robie filety z kurczaka w sosie curry, w szybkiej wersji do ryzu, fileta kroje w kawalki, smaze na masle, dodaje przypraw, a na koncu smietany i curry i jest pyszne ![]() lesyeux W tygodniu bede robic sernik na zimno z truskawkami i galaretka, to zapraszam a dzis to nic tylko batoniki w miseczce sa i kawalek ciasta z jablkami pieczonymi zostal ![]() EdithS dziekuje ze pytasz spuchniety, ale zawiazuje sobie takie rajtuzki na glowe z dwiema butelkami z zimna woda ( troche zamrozona ) a pozatym je juz normalnie i nie czuje bolu, az jestem w szoku myslalam ze bedzie gorzej a duzo jogurtow mu nakupowalam i lodow ![]() zabijmy twojego tescia Wczoraj robilam schabowe i ziemniaczki zapiekane w smietanie z czyms tam pyszny taki koktajl, a ja moze kiedys sie dorobie takiego miksera do koktajli chcialabym ![]() anetas13 mamy taka sama torbe kupilam ja trzy lata temu w tesco ![]() magnifica Ja nie cierpie Mam cala szafe do prasowania juz
|
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba czegoś nie rozumiem jeśli chodzi o te szczepionki. Wchodzę na stronę Urzędu Rejestracji Produktów Leczniczych, czytam o szczepionce Euvax przeciwko WZW i widzę takie informacje o składzie:
Co zawiera szczepionka EUVAX B - Substancją czynną szczepionki jest antygen powierzchniowy wirusa zapalenia wątroby typu B (HBsAg)* 10 mikrogramów adsorbowany na wodorotlenku glinu, uwodnionym 0,25 miligrama Al3+ *otrzymywany na drodze rekombinacji DNA w komórkach drożdży (Saccharomyces cerevisiae) - Ponadto szczepionka zawiera: potasu diwodorofosforan, disodu wodorofosforan, sodu chlorek, wodę do wstrzykiwań. Gdzie ta rtęć? Info z http://urpl.gov.pl/system/drugs/dki/...a_pacjenta.pdf Edytowane przez emily863 Czas edycji: 2015-01-11 o 15:36 |
|
|
|
#718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaa teraz będę myśleć chyba tylko o tym cieście ![]() chyba się wproszę na kawałek ![]() widzę, że zaczął się temat szczepionek, muszę się w to zagłębić i dowiedzieć się jakie podają u mnie w szpitalu...tylko najpierw wypadałoby wybrać szpital
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz podrzucić mnie, chętnie poprasuje
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.

zazdroszczę Ci w sumie, bo niestety mój Tż by mi nie uwierzył, niestety nie jest aż tak naiwny

nawet nie chce myśleć ile będziemy wydawać jak zacznie chodzić już do przedszkola i szkoły

A dzis wstalam o 12, patrze a tu naczynia umyte, siostra spac nie mogla i umyla wszystko z kolacji, to byl szok dla mnie, bo ona do sprzatania to ostatnia jest
Duzo mam ubranek z disneya, uwielbiam je