|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52443564]Sylwuska myślę, że tak wystarczy - body + półśpiochy.[/QUOTE]
Dzięki za,opinie ![]() Tez chce Dziecku wszystkiego co najlepsze, tylko po prostu jak,pomyślę, ze ja dopiero mam ubranka,i to nie wszystkie, a,jeszcze tyle rzeczy przed nami, to czasem stwierdzam, że,może za,bardzo szaleje już ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya myślę, że u każdej z nas istnieje takie ryzyko
Sylwuska no ja obiecałam sobie do końca sierpnia zamknąć listę z ciuszkami, żeby mieć głowę spokojną chociaż o coś Dużo czasu mi nie zostało, więc korzystam Potem jedziemy nad morze to w ogóle wypadnę z obiegu pewnie ale mi małe szaleje Ifcia jak tam przed jutrem?
|
|
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#724 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie np.body dr+półśpiochy ![]() Albo kaftanik+śpiochy. Cytat:
Tak jak napisała Ogólnie przy każdym porodzie jest takie ryzyko... Żadna z nas na dobrą sprawę nie może być spokojna, ale nie powinna do samego rozwiązania żyć w przekonaniu, że może nie przeżyć. Nawet się tak tym nie zamartwiaj bo wszystko będzie dobrze.
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmaiwialiśmy generalnie o ryzykach.. ja z uwagi na wysokie BMI mogę mieć większe komplikacje (choć niekoniecznie). Już pierwszy poród dla mnie nie był łatwy.. teraz może być podobnie.. mogą być problemy ze znieczuleniem zzo - w pierwszej ciąży też pierwsza anestozjolog nie podjęła się - wołali innego :/ Znów mogę mieć poród asystowany.. tzn kleszcze, albo cesarka..
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52439723]Enedue tylko półśpiochy zakładasz na body, to wystarczy, żeby gumka nie naciskała na pępek i tyle. Przecież zimą nawet w domu nie położysz dziecka tylko w samym bodziaku.
---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- A ja pytałam już wcześniej - co z rajstopkami dla chłopca? Bo jakoś widzę to tak - body z długim + rajstopki jako bielizna, na to spodenki i jakaś bluza/sweterek - jako wierzchnia warstwa i na to kombinezon i na spacer? A jak nie rajstopki to co innego pod spodenki? Przecież nie półśpiochy czy śpiochy, bo to za grubo i niewygodnie?[/QUOTE] Ja mam chłopca i ubierałam rajtki a jak już raczkował to po domu głównie w rajtkach bo najwygodniej |
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
Ehh wy juz kolejna część...
Ja to mam chandrę. Byłam z wizyta u teściowej i koszmar. Dziecko daje mi popalić głównie przez to ze próbuje teraz naprawić błędy kiedy zajmowała się nim teściowa i babcia... i nie wyrabiam. Mam ochotę schować się gdzieś i wypłakac. Maz niby wspiera ale wszystko ja jakby sama musze myslec co i jak...Mam krwawienia zacznę myśleć że ich natężenie to moje nerwy. ![]() Przepraszam. Musiałam chyba sie wygadac.
|
|
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
Halwaya muszą ci to powiedzieć. Ja mam problemy kardiologiczne i neurologiczne i tez mi to mówili. Poród każdy jest potencjalnie groźny nawet dla okazów zdrowia. Więc niestety ale musimy mieć tego świadomość. Co możesz zrobić żeby bylo łatwiej? Może jakieś ćwiczenia dla lepszej kondycji? Hm ogólnie nie lepiej cesarskie? ?. To jest stricte operacja ale przez tp bardziej przewidywalna niz rozwój porodu.
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, że mąż wspiera, ale na chandrę nie ma lekarstwa.. zawsze można jednak jakimś deserkiem spróbować złagodzić ![]() Pisałam Ci odnośnie wózka - ostatecznie ta moja koleżanka nie kupiła Naingtona, chociaż jej się podobał.. miała już 4 inne wózki i teraz rozważa jeszcze jeden - ale ona jest szalona pod tym względem
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2015-08-17 o 17:45 |
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
Co do temp to sprawa indywidualna bo wszędzie piszą że 21 a na kąpanie 25 tyle że mi samej jak jest 21 to zimno i w bluzie muszę być i mamy w domu z reguły około 24-25 i jest dobrze a mały tak pokochał ciepło (bo rodził się w upały itp), że mimo 25 st było mu chłodno! naprawdę się co chwile budził na początku nie wiedzieliśmy o co chodzi ale jakoś raz go ubrałam w kombinezonik taki polarowy i spał jak suseł i wcale sie nie przegrzewał no a teraz to się już oduczył i raczej sie odkopuje a tem jest taka sama
|
|
|
|
#732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jak cholera boję się cesarki (ze względu na późniejsze gojenie etc.), ale jak to ma mi pomóc to czemu nie. Nie nastawiaj się źle. Ja nawet wmawiam sobie, że obejdzie się bez żadnych pęknięć i nacięć, nie dopuszczam myśli, że będzie inaczej ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#733 |
|
Zadomowienie
|
Lobofylia nie możesz się tak wszystkim stresować, wiem, że to tak łatwo powiedzieć, ale musisz!
![]() Halwaya, myślę, że przesadzają, bo chcą Cię nastraszyć! Na pewno wszystko będzie dobrze! U każdej z nas ryzyko jest takie samo.... Gryzelda ja też bym chciała wszystko co najlepsze i nowy wózek i leżaczek i monitor oddechu czy nianię itp. ale niestety ja jeszcze studiuję, więc kasy brak. Tzn. TŻ pracuje i zarabia całkiem ok, no ale nie możemy szastać, bo nie wiadomo kiedy ja pójdę do pracy. Poza tym mój tata w tym roku zmarł i odbiorą mi stypendium, bo już większe dochody skoro liczone na mniej osób w rodzinie, no rzeczywiście... Ogolnie woombie to taki otulacz, ciasno zapinany śpiworek, podobno rewelacja Sama bym nie kupiła pewnie, tak tylko czytałam, ale skoro babcia chce kupić to proszę bardzo :Phttp://otulacz.pl/ |
|
|
|
#734 |
|
Raczkowanie
|
Halwaya
ja głównie po teściowej mam hard core. Babcia to po prostu wiesz bajek oglądanie nawet caly dzień i pozwalanie jedzenia ton słodyczy. Ale po teściowej to masakra. Mlody potrafi mi powiedzieć ze jak mu nie kupie zabawki to on do babci zadzwoni tj mojej teściowej bo ona go kocha itd. Albo cos robi ja mu mowie nie wolno to teściowa przy nim i przy mnie mówi ze brzydka mama itd i go wiesz RATUJE przed podłą matka (bo np zabraniam mu jeść słodyczy przed obiadem). i w domu mam to samo ;(;( wiem to pewnie tez hormony ciążowe ale dziś mi oznajmił jak mu powiedziałam ze nie kupie kolejnej zabawki ze woli babcie i ona mu da pieniążki. ;( bez histerii ze chce tylko tak po prostu. I tak jest... teściowa mu da te pieniądze ;( a mnie nie stać na kupno co chwila zabawek i nie chce żeby wyrósł n takiego człowieka ![]() ![]()
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
acapella aaa
To dziecko uspokaja podobno, chociaż pewnie zależy które dziecko ![]() Kalusia jak tam się czujesz? Mam koszyk zrobiony na alledrogo, ale sama nie wiem czy zamówić u tego sprzedawcy czy nie...Zapytam koleżanki jak przyjdzie, co myśli Zamawiacie ciuszki tylko z atestami? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam oddzielnie na temat cesarki - pytałam czy w moim przypadku nie byłoby to wskazane.. są za i przeciw każdej metody - jednak anestozjolog raczej mi poleca poród naturalny. Przebić się przez moją brzuszną warstwę tłuszczu to byłoby wyzwanie :P chyba, żeby mi przy okazji odsysanie zrobili - to ok
|
#737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
A moją to co Martwić się będziemy potem, teraz róbmy tak, żeby zdrowie dopisywało w miarę ![]() a Ty masz nadciśnienie teraz? |
||
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
ja ubierałam sam pajac ale jeszcze dzidzia albo pod kołderką albo w śpiworku a mamy ciepło ale już z body pewnie by było za gorąco
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Ale żeście postów nastukaly
Czubasek co do malowania to my malowaliśmy prawie 2 mce temu i mimo ze zawsze lubiłam zapach duluxa to tym razem strasznie mnie glowa rozbolała Wiec bardziej o to bym sie martwila bo wyciąganie rąk możesz kontrolowac To nadrabiam dalej
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M A S A K R A - ty powinnaś szczerze z babcią i teściową pogadać, bo to jest strasznie niewychowawcze.. ryknąć nawet na nie. Bo to co robią to naprawdę tragedia. Lobo - nie chcę być tutaj podburzaczem, ale ja bym tego tak nie zostawiła.. PODLA MATKA! no padłam
|
|
#741 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak cos bede zamawiac przez neta albo tz pobiegnie do tesco. Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52443280]Wiecie ja to jestem taka matka-wariatka jeśli chodzi o wyprawkę. Długo czekałam na ciążę, sporo też w tym oczekiwaniu przeszłam i chcę, żeby mój synek miał to co najlepsze. A że wydam na to kupę kasy to już efekt uboczny [/QUOTE]najwyzej bedzie dla drugiego bobo ![]() Cytat:
spooko, my tez liczymy tu na prezenty gwiazdkowe ![]() Cytat:
tz chciał wczoraj kupowac juz Cytat:
co ona znow nawywijała ? ![]() Ja sie boje poczatku wrzesnia jak siostrzenice odjada, mała złapała od nich tak niegrzeczne zachowania ze miesiac bedde pewnie z tym walczyc :/ |
||||||
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
Ogólnie kredyt itd i kiedyś niemal ciągle babcia albo teściowa w sensie 5 dni w tygodniu. Teraz to zbieram żniwo... poza tym zawsze po wizytach TAM i setce prezentów itd to ja mam dwa tygodnie prostowania dziecka. Tylko rozumiecie? Wtedy to zawsze ja ta zla w oczach młodego bo on dostanie np kilka paczek żelkow chrupki zabawki ze dwie nowe duzo czekolady i... ja mu to musze zabrać:/ a on . przecież wie ze to dala babcia a ja zabrałam... rozumiecie jak on to widzi? A ja w domu to mu pieke itd a potem on mi te świństwa woli jesc
po prostu od trzech dni mi na głowę wchodzi po wizytach tam ;(;(
|
|
|
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam tendencje do podwyższonego
|
|
#744 |
|
Konto usunięte
|
Lobo współczuję
oczywiście nie usprawiedliwiam jej w żaden sposób, ale tak się nie robi i jeszcze do tego te Twoje krwawienia... ![]() Pokazałam mężowi wszystko koszyka allegro, wybraliśmy RAZEM! kolory i zamawiam i kombinezon też
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Już dobrze, staram się za bardzo nie schylać itp ale nie zawsze się da. Tylko TŻ zmartwiony bo najbliższe bara bara dopiero po połogu
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podczas urlopu aż się zagotowałam jak brat tż dał mojej moałej lizaka! nie pytając się mnie.. chwilę jej pozwoliłam go miec i zabrałam - silnie odwracając uwagę, by o tym zapomniała - dla mnie to największy wróg. Wolę już dziecku loda dać.
|
|
#747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Halwaya rozmawiałam i co? Nie pomaga bo rzekomo babcie sa od rozpieszczania. :/
Ehh duzo takich akcji jest i nic to nie zmienia ewentualnie kiedyś się obrazila i ponad miesiąc się nie odzywala i ... nawet z wnukiem nie gadała. potem mlody tez to przeżywa bo wiadomo lubi tam jeździć. ![]() wiecie to tez moja wina teraz to widzę dokładnie ale wtedy nie było innego wyjścia bo z powodu choroby młodego żłobek odpadal ;(
|
|
|
|
#749 |
|
Konto usunięte
|
Enedue do spania albo pajac z długim rękawem albo body z długim i pajac bez rękawów jak dla mnie
![]() Czubasek tak właśnie myślę, że będzie dla drugiego bobo. Albo się urodzi jakaś kruszyna gdzieś u znajomych, bo w większości jesteśmy na tym etapie i po prostu będzie prezent
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

Dużo czasu mi nie zostało, więc korzystam 
Wcześniej byłam tego świadoma, ale to było z tyłu głowy nie dopuszałam takiej myśli.. dziś jak omawialiśmy zagrożenia to się wysunęło na przód.

miałam nie brać tego hm ale same spodnie kosztowały normalnie tyle więc te body to taki gratis a sówki ja uwielbiam, sama mam koszulki z sową to się z synem ubierzemy haha