Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-07, 09:13   #721
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Odnosnie wanienki to my od początku mieliśmy dużą ze stelazem. Z czasem ze stelaża zrezygnowalismy, a wanienke używamy do teraz, a mały ma dwa lata. Dla mnie idealne rozwiązanie przy plytkim brodziku
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 09:18   #722
kamisha
Zakorzenienie

hej ja kojarze marke Avent bo siostra miala takze pewnie go wybiore

musze zobaczyc co mam w zbiorach po siostrze, na szczescie u rodzicow mam wanne takze wanienka sie zmiesci, a ba budowie bedzie i prysznic i wanna wiec to samo co mamy tutaj

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 09:50   #723
Emosz
Zadomowienie

Dziewczyny do niedzieli na zakupy powyżej 30 zł na całą kolekcję F&F w Tesco jest 20% zniżki (rabat naliczany przy kasie)
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 09:53   #724
folinka
Zadomowienie

Dzień dobry!
Co do wanienki wg mnie najzupełniej wystarczy najzwyklejsza wanienka. To czy ona ma 10 czy 20 cm w jedną czy w drugą stronę niewiele zmieni w kwestii chlapania Natomiast must have to wg mnie stelaż, żeby się nie schylać do wanienki. Małe dzieciątko mieści się bez najmniejszego problemu, a jak jest starsze, to i tak już siedzi w kąpieli.

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę! Ale dopiero o 17:10 więc trochę się naczekam :P

Cytat:
Napisane przez Velvet Wave Pokaż wiadomość
Orientacyjnie zajrzałam na allegro, aby się zaznajomić w sterylizatorach i znalazłam coś takiego
http://allegro.pl/podgrzewacz-do-but...293267228.html
Ciekawy produkt, tylko czy nie za dużo szczęścia na raz za taką cenę? Co o tym myślicie? Bo wiecie nie sztuka kupić jakiś paździerz kilka w 1, jak nie będzie spełniało dobrze swojej roli
Hm, słuszna uwaga Niestety nie pomogę, też jestem mało ufna wobec takich produktów.
Ale rozłożył mnie na łopatki jeden fragment opisu:
"WIĘCEJ POKARMU - Wyjątkowy, ręczny laktator HappyFamily® pozwala zwiększyć wydajność odciągania. Testy kliniczne wykazały większą skuteczność laktatorów ręcznych w porównaniu z elektrycznymi podwójnymi laktatorami szpitalnymi."

Jakoś mało wiarygodne mi się to wydaje
Cóż, moja mama mawia zawsze "papier wszystko przyjmie" jak w jakichś ulotkach reklamowych wypisane są przeróżne cuda o produkcie. Nie ma to jak rzucić hasło "testy kliniczne..." albo "amerykańscy naukowcy udowodnili..." i od razu produkt robi się ekskluzywny

Tak mi teraz przychodzi na myśl rozwiązanie odnośnie samej decyzji o zakupie laktatora... Rozwiązanie stare, stosowane przez wiele mam. Nie będę raczej kupować na zapas, skoro nie mam pewności czy będę używać. Natomiast wybiorę model i sprawdzę dostępność w sklepach u mnie w mieście. W razie potrzeby tż siada w auto i jedzie kupić i w ciągu godziny mam laktator w domu. Inna sprawa, że nie mam zamiaru dawać dziecku smoczka ani butelki co najmniej przez kilka pierwszych tygodni. Bardzo mi zależy, żeby nic nie zakłóciło kp i dziecko nie utraciło prawidłowego odruchu ssania z piersi. A smoczków to w ogóle nie lubię, ale to inna historia...
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 09:55   #725
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Dobrze wyczytalas. To przyszla matka wie najlepiej co jest dla niej ciężkie, niebiezpieczne itp. Ja caly czas korzystam tu z poraz mojej przyjaciolki ktora pracowala wcześniej w hr. Co orawda teraz jest w payroll ale ma duze doświadczenie i mi mowi co nalezy do moich praw.
Ja to juz chyba lepiej znam prawa pracownika w uk niz w Polsce. Moze dlatego, ze wyjechalam jeszcze zanim poszlam do pracy
To podobnie jak ja w Polsce pracowałam tylko w wakacje a wyjechałem 10 lat temu. Ja dzisiaj się dowiedziałam że po maciezynskim muszę wracać do pracy na jakiś czas ? Wiesz jaki to czas ? Czy jest jakiś określony ? Inaczej będę musiała zwrócić cały mój macierzyński. Tego nie wiedziałam.

Dzisaj czwartek a to znaczy że już jutro piątek i jedziemy na zakupy do Ikea chcemy kupić ogromną szafę do sypialni żeby się wreszcie się te moje szmaty pomiescily słowa męża.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 10:14   #726
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Dzisaj czwartek a to znaczy że już jutro piątek i jedziemy na zakupy do Ikea chcemy kupić ogromną szafę do sypialni żeby się wreszcie się te moje szmaty pomiescily słowa męża.
Też bym pojechała do Ikei, ale tutaj w Polsce to jest cholernie drogo, co jest bardzo dziwne We Włoszech ikea to taki sklep dla biedniejszych wiadomo jaka tam jest jakość... Poza tym mam daleko

Velvet Wave, ja Ci odradzam ten zestaw. Zauważ, że podgrzewacz/sterylizator jest tylko do małych butelek. A co potem? Będziesz kupować kolejny do większych? Jakoś nie przekonuje mnie ten zestaw...

I nadal doradzam wam kupować takie rzeczy w sklepie. Macie gwarancje i brak użerania się z wysyłkami w razie awarii.
Stary 2016-07-07, 10:21   #727
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
To podobnie jak ja w Polsce pracowałam tylko w wakacje a wyjechałem 10 lat temu. Ja dzisiaj się dowiedziałam że po maciezynskim muszę wracać do pracy na jakiś czas ? Wiesz jaki to czas ? Czy jest jakiś określony ? Inaczej będę musiała zwrócić cały mój macierzyński. Tego nie wiedziałam.

Nie musisz wracac do pracy. Nie ma takiego obowiazku. Masz 39 tygodni platny macoezynski jesli go wypracowałas. Jesli z jakiegos powodu firma nie bedzie placila maternity pay bo sie nie nalezy wtedy trzeba sie starac o maternity allowance. Nigdy o niczym takim nie slyszalam, zeby trzeba bylo wracac po. Nawet jak nie wrócisz to ci sie nalezy jeszcze płatny urlop za okres urlopu maciezynskiego(na kontrakcie, nie wiem jak z agencja).
Ja biore 39 tyg. Maternity pay, po czym biore 12 tygodni Maternity leave(bezpłatny wychowawczy) i potem zalegly urlop 25 dni i wtedy rozważe powrót na part time albo na full w zależności czy zaproponuja mi miejsce admina na tym samym dziale bo nasza firma jest bardzo duza i moga chcieć mnie potem przenieść. Do tego sa dzialy na ktorych ja nie mogę pracowac bo moj maz jest tam szefem, a to zabrania prawo firmy... nie moze byc moim szefe-nawet bym sie na to nigdy nie zgodziła.
Moja kolezanka podczas maviezynskiego miala placona swoja pełna pensje... wogole bie odczula finansowo maciezynskiego. U mnir sie tak nie da;(

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Co do ikei. Wczoraj kupilam od znajomych drzwii do szafy 3m x 2m za cale £50 do pokoju malenstwa. Widzialam te same drzwi do zabudowanej szafy za £300 takze cieszę sie jak szalona. W sobote ruszamy z pokojem malenstwa. Na jedna sciane dam fototapete a reszta scian jest szara. Jakies dodatki w bieli i mietowym lub różowym i pokoik gotowy zostaną mebelki.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 11:03   #728
ewelinuus
Zadomowienie

Kurczę jak czytam Wasze posty to czuję się taka "ciemna" w tych kwestiach butelek laktatorów itp Nie wiem ale jakoś tak no myślę że jeszcze mam tyle czasu na to wszystko, dla bobaska też nie mam jeszcze nic... a już jak Wy operujecie tak nazwami producentów itd to już w ogóle
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 11:57   #729
pestka_11
Raczkowanie

cześć dziewczyny,
jestem
mąż dziś w nocy wyjechał, na cały miesiąc , i znowu sama. Pociesza mnie tylko to, że jak wróci to jedziemy gdzieś na weekend nad jeziorko
Jutro zaczynam 20 tydzień, także połowa już a dzieć już odczuwalny, codziennie czuję ruchy
ostatnio temat wanienek był, więc ja mam taką zwykłą dla dzieci + stelaż jak dziecko małe, teraz wanienke wstawiam do brodzika i mała szaleje do woli

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

a i dziewczyny muszę się wyżalić, bo po prostu myślałąm wczoraj, że mnie trafi. Spotkałam koleżankę z pracy na mieście i od słowa do słowa pochwaliłam się, że za miesiąc jedziemy nad wode, a ona do mnie, że za miesiąc to będę wyglądała już nieciekawie, więc ona to by się wstydziła gdziekolwiek na wczasy wyruszać i ludziom się pokazywać. Nosszzz kurde, to co ja mam się zabunkrować w piwnicy i czekać tam do rozwiązania???
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 12:20   #730
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestka_11 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny,
jestem
mąż dziś w nocy wyjechał, na cały miesiąc , i znowu sama. Pociesza mnie tylko to, że jak wróci to jedziemy gdzieś na weekend nad jeziorko
Jutro zaczynam 20 tydzień, także połowa już a dzieć już odczuwalny, codziennie czuję ruchy
ostatnio temat wanienek był, więc ja mam taką zwykłą dla dzieci + stelaż jak dziecko małe, teraz wanienke wstawiam do brodzika i mała szaleje do woli

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

a i dziewczyny muszę się wyżalić, bo po prostu myślałąm wczoraj, że mnie trafi. Spotkałam koleżankę z pracy na mieście i od słowa do słowa pochwaliłam się, że za miesiąc jedziemy nad wode, a ona do mnie, że za miesiąc to będę wyglądała już nieciekawie, więc ona to by się wstydziła gdziekolwiek na wczasy wyruszać i ludziom się pokazywać. Nosszzz kurde, to co ja mam się zabunkrować w piwnicy i czekać tam do rozwiązania???
Ciaza to nie choroba, a cudowny okres w zyciu! Jedz! Kup sobie jakiś sliczny stroj i ciesz sie pogoda i jeziorem... i mezem!
Stary 2016-07-07, 12:20   #731
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
cześć dziewczyny,
jestem

Ale zazdroszcze ruchow - ale ja jestem dopiero 16t1d wiec jeszcze troche poczekam

a kolezanka to jakas durna pinda, naprawde nie wiem gdzie/jak Ci ludzie byli wychowywani ze maja czelnosc tak chamsko komentowac. Juz kiedys pisalam ze ciekawa jestem czy tez tak samo w twarz komentuja osoby, ktore nie sa w ciazy? Tez im mowia ze sa grube/chude/maja krzywe nogi??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 12:21   #732
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny,
jestem

To jej zdanie, trzeba bylo powiedziec ze Ty czujesz sie pieknie i g. cie obchodzi zdanie innych

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 12:36   #733
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Nie musisz wracac do pracy. Nie ma takiego obowiazku. Masz 39 tygodni platny macoezynski jesli go wypracowałas. Jesli z jakiegos powodu firma nie bedzie placila maternity pay bo sie nie nalezy wtedy trzeba sie starac o maternity allowance. Nigdy o niczym takim nie slyszalam, zeby trzeba bylo wracac po. Nawet jak nie wrócisz to ci sie nalezy jeszcze płatny urlop za okres urlopu maciezynskiego(na kontrakcie, nie wiem jak z agencja).
Ja biore 39 tyg. Maternity pay, po czym biore 12 tygodni Maternity leave(bezpłatny wychowawczy) i potem zalegly urlop 25 dni i wtedy rozważe powrót na part time albo na full w zależności czy zaproponuja mi miejsce admina na tym samym dziale bo nasza firma jest bardzo duza i moga chcieć mnie potem przenieść. Do tego sa dzialy na ktorych ja nie mogę pracowac bo moj maz jest tam szefem, a to zabrania prawo firmy... nie moze byc moim szefe-nawet bym sie na to nigdy nie zgodziła.
Moja kolezanka podczas maviezynskiego miala placona swoja pełna pensje... wogole bie odczula finansowo maciezynskiego. U mnir sie tak nie da;(

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Jak ja się ciesz że Was mam zawsze ktoś coś mądrego powie dziękuję.

Co do mebli z Ikea tutaj wcale nie są takie tanie ale i jakościowo dobre ja mam kilka już parę lat i naprawdę super się sprawdzają.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny,
jestem

Jak można tak powiedzieć ? Ludzie to potrafią a szczególnie kobieta kobiecie. Nie martw się baw się super. Każdy brzuszek jest piękny a kobieta z nim jeszcze piękniejsza.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 12:56   #734
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziewczyny do niedzieli na zakupy powyżej 30 zł na całą kolekcję F&F w Tesco jest 20% zniżki (rabat naliczany przy kasie)

Ech to chyba znaczy ze bede musiała tam pojechać

Apropos życzliwych koleżanek ... Nie wiem skąd to sie w ludziach bierze !! Ja mam niewyparzony język wiec jakbym usłyszała jakiś głupi komentarz to pewnie skończyłoby sie na obrazie majestatu koleżanki.

A ja zawiozłam zwolnienie do pracy, przekazałam wszystkie obowiązki i... no własnie , co teraz robić ?? Za dużo wolnego czasu chyba w końcu usiądę do moich koralikowych bransoletek i zrobie sznurkowy abażur który juz czeka i czeka ... Taki plan zajęć na najbliższe dni
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 13:14   #735
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:

Ja pitole za pinda Przecież Ty nie będziesz wyglądać nieciekawie tylko przepięknie! Okrągły brzuszek ciążowy to nie to samo co tłusty, sflaczały. Ja będę się swoim chwalić do woli
To już nie średniowiecze, że ciężarne się ludziom nie pokazywały, teraz to nawet brzusio jest "modny" Na plaży widuję często i dużo ciężarnych w różnych tygodniach Chodzą w dwu-częściowych i mają wyrąbane

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
A ja zawiozłam zwolnienie do pracy, przekazałam wszystkie obowiązki i... no własnie , co teraz robić ?? Za dużo wolnego czasu chyba w końcu usiądę do moich koralikowych bransoletek i zrobie sznurkowy abażur który juz czeka i czeka ... Taki plan zajęć na najbliższe dni
Ja też się zaczynam zastanawiać co robić, bo nuda mnie dobija
ZUS jeszcze mi kasy nie przelał za drugie zwolnienie :/ I czekam na kasę ja na zbawienie :/ Żeby chociaż kupić zestaw do dziergania...

Dziś lub jutro zabieram siostrzeńca (8-latka) do siebie i posiedzi kilka dni, to może będzie mniej nudno
JEST TROCHĘ PRZEZIĘBIONY (dziadkowi ciepło to i dzieciaka letnio ubierał a tu ziąb!), co doradzacie, żeby go szybko wyleczyć i co doradzacie, żeby od niego nic nie złapać??

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-07-07 o 13:17
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 13:27   #736
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Dziś lub jutro zabieram siostrzeńca (8-latka) do siebie i posiedzi kilka dni, to może będzie mniej nudno
JEST TROCHĘ PRZEZIĘBIONY (dziadkowi ciepło to i dzieciaka letnio ubierał a tu ziąb!), co doradzacie, żeby go szybko wyleczyć i co doradzacie, żeby od niego nic nie złapać??
ja bym chorego dziecka nie wzięła pod opiekę , w ciazy odpornośc jest słaba a jak juz złapiesz cos to sie męczysz bo nie ma jak leczyć
Stary 2016-07-07, 13:42   #737
folinka
Zadomowienie

Dziewczyny, ja wpadam z szybkim newsem
Buszuję po allegro, jako że niedługo będę w Pl, więc patrzę co tam by warto z allegro kupić, głównie ubrania ciążowe póki co, ale na akcesoria dzieciowe też patrzę. Mam sporo sprzedawców zapisanych, u których miałam zwyczaj robić zakupy i wielu z nich wciąż sprzedaje.

Jeden gadżet wpadł mi w oko i polecam serdecznie. Jak robicie sobie jakieś notatki zakupowo-wyprawkowe, to dopiszcie koniecznie:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...e-bab-1-5-0613
Cudowny wynalazek na zjeżdżające skarpetki/nogawki śpioszków czy pajaców, żeby się dzieć w te nogawki nie plątał. Żałowałam, że dopiero przy drugim dziecku i to dość późno to odkryłam.
Stary 2016-07-07, 14:28   #738
snufey
Raczkowanie

O matko kochana, co z tymi kobietami!
Ciąża to taki piękny stan a one sprowadzają go do wielkiego brzucha, rozstępów i miliona innych wizualnych skutków ubocznych

Nie przejmujcie się! Jedźcie nad jezioro, pokazujcie swoje ciało, bo jest piękne!

W głowie się nie mieści, że ludzie tak bezczelnie potrafią komuś w oczy powiedzieć...

A do mnie dzisiaj przyszło pismo z ubezpieczenia zdrowotnego z prośbą o spotkanie, bo rzekomo bardzo interesuje ich stan mojego zdrowia itp. No tak, jestem 4 tygodnie na zwolnieniu z powodu ciąży, tu przecież to takie nienormalne, że trzeba iść na spotkanie i tłumaczyć co się ze mną dzieje, że do pracy iść nie mogę
snufey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 14:41   #739
kamisha
Zakorzenienie

baby sa zawistne.. !

szkoda gadac my sie jutro nad morze wybieramy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 15:20   #740
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Jeden gadżet wpadł mi w oko i polecam serdecznie. Jak robicie sobie jakieś notatki zakupowo-wyprawkowe, to dopiszcie koniecznie:
http://allegro.pl/listing/listing.ph...e-bab-1-5-0613
Cudowny wynalazek na zjeżdżające skarpetki/nogawki śpioszków czy pajaców, żeby się dzieć w te nogawki nie plątał. Żałowałam, że dopiero przy drugim dziecku i to dość późno to odkryłam.
Dodatkowo przydatna sprawa to skarpetki antypoślizgowe.
Ale ten efekt możemy osiągnąć klejem na gorąco Wystarczy tym klejem na skarpetkach czy śpioszkach porobić bąbelki, kropki, plamki, wtedy dziecko się nie ślizga
Stary 2016-07-07, 15:32   #741
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
A ja planuję co będę robić na zwolnieniu i martwię się, że mi czasu na wszystko zabraknie
Stary 2016-07-07, 15:39   #742
marlen1366
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, pojawiam się po dłuższej przerwie. Jakoś nie miałam weny na pisanie.
Byłam dziś w tesco i kupiłam 5 body za 30 zł. Już ciuszków dla małej trochę mam, oby na kolejnym badaniu się nie okazało że to jednak chłopiec.
Teraz zabieram się za planowanie pokoju dla maleństwa.
marlen1366 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 15:50   #743
pestka_11
Raczkowanie

no wiedziałam, że was oburzy zachowanie mojej "koleżanki". Powiedziałam jej co o tym sądzę, ale podejrzewam, że średnio ją to obejdzie, ona z tych co nie chcą mieć dzieci, bo jej się figura zepsuje
Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
baby sa zawistne.. !

szkoda gadac my sie jutro nad morze wybieramy

no to pamiętaj o worku, żeby przypadkiem brzucha nie pokazywać,
A tak poważnie to udanego wypoczynku
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 16:16   #744
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
no wiedziałam, że was oburzy zachowanie mojej "koleżanki". Powiedziałam jej co o tym sądzę, ale podejrzewam, że średnio ją to obejdzie, ona z tych co nie chcą mieć dzieci, bo jej się figura zepsuje
no to pamiętaj o worku, żeby przypadkiem brzucha nie pokazywać:,
A tak poważnie to udanego wypoczynku
mam pareo
ale troche wystawie brzucha bo nie ma byc upalow

Stary 2016-07-07, 17:15   #745
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
A ja planuję co będę robić na zwolnieniu i martwię się, że mi czasu na wszystko zabraknie
podziel sie pomysłami , może coś ściągne

Cytat:
mogłaś jej powiedzieć że , na stare lata i tak wszystko co fajne jej obwiśnie, a stary będzie patrzył za 20 lat młodszymi

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
mam pareo
ale troche wystawie brzucha bo nie ma byc upalow
ja się wysmarowałam 50 i paradowałam w 2-czesciowym stroju (zapewne gorsząc wiele osób ), tylko jak leżałam to przykryłam się chustą
Stary 2016-07-07, 17:44   #746
itstoolatex3
Zakorzenienie

Witam się w 20 tygodniu

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 17:47   #747
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

ja się wysmarowałam 50 i paradowałam w 2-czesciowym stroju (zapewne gorsząc wiele osób ), tylko jak leżałam to przykryłam się chustą
ja mam 30stę ale dam radę

ee tam to niech nie patrzą jak się nie podoba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-07, 18:29   #748
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
podziel sie pomysłami , może coś ściągne
Priorytetem jest teraz finalizowanie mieszkania - mieszkamy tutaj od stycznia i mamy pozaczynane wiele rzeczy remontowych i od poniedziałku TŻ ma urlop miesięczny, a ja mam nadzieję pójdę na L4 i będę go pilnować, żeby robił i sprzątać Wymaga to też od nas kilka wizyt w sklepach budowlanych etc. Chcę zacząć trochę gotować, a że nie przepadam za gotowaniem tradycyjnym, tj schabowe, gołąbki, bigos etc to chciałabym poznać w tym czasie sporo nowych przepisów, a że mistrzem gotowania nie jestem i zajmuje mi to zazwyczaj bardzo dużo czasu to wiadomo
Od września planuję szkołę rodzenia.
Planuję też zrobienie kilka handmade rzeczy:
- kostkę sensoryczną - http://zabawki.art-madam.pl/prezent-...inky,73417,566
- książkę edukacyjną - https://www.youtube.com/watch?v=pIA1pBrgeOY
- haftem krzyżykowym chcę dla malucha zrobić obraz - http://luna1202.blox.pl/resource/nie..._sznurowki.jpg tego typu, więc wyszyję imię i obrazek, a po porodzie resztę informacji
- jeżeli będzie chłopak to chciałabym zrobić dekoracje w stylu marynarskim (maluch będzie mieszkał u nas w sypialni) i chcę zrobić własną wersję takiej dekoracji:
http://www.homebook.pl/produkty/4899...ywem-rozgwiazd
- mam listę książek/seriali/filmów zbieraną od lat, więc będzie w końcu czas na nadrabianie
- no i kompletowanie wyprawki - zacznę też jakoś we wrześniu zakupy, ale znając moją skłonność do minimalizmu i nieprzepłacania - będzie to proces również długotrwały, bo nie zamierzam zatonąć w otoczeniu gadżetów/ciuchów/zabawek, więc podejrzewam, że każdy zakup dla dziecka będzie trzy razy przemyślany

Edytowane przez Blondi2989
Czas edycji: 2016-07-07 o 18:32
Blondi2989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-07, 18:59   #749
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Priorytetem jest teraz finalizowanie mieszkania - mieszkamy tutaj od stycznia i mamy pozaczynane wiele rzeczy remontowych i od poniedziałku TŻ ma urlop miesięczny, a ja mam nadzieję pójdę na L4 i będę go pilnować, żeby robił i sprzątać Wymaga to też od nas kilka wizyt w sklepach budowlanych etc. Chcę zacząć trochę gotować, a że nie przepadam za gotowaniem tradycyjnym, tj schabowe, gołąbki, bigos etc to chciałabym poznać w tym czasie sporo nowych przepisów, a że mistrzem gotowania nie jestem i zajmuje mi to zazwyczaj bardzo dużo czasu to wiadomo
Od września planuję szkołę rodzenia.
Planuję też zrobienie kilka handmade rzeczy:
- kostkę sensoryczną - http://zabawki.art-madam.pl/prezent-...inky,73417,566
- książkę edukacyjną - https://www.youtube.com/watch?v=pIA1pBrgeOY
- haftem krzyżykowym chcę dla malucha zrobić obraz - http://luna1202.blox.pl/resource/nie..._sznurowki.jpg tego typu, więc wyszyję imię i obrazek, a po porodzie resztę informacji
- jeżeli będzie chłopak to chciałabym zrobić dekoracje w stylu marynarskim (maluch będzie mieszkał u nas w sypialni) i chcę zrobić własną wersję takiej dekoracji:
http://www.homebook.pl/produkty/4899...ywem-rozgwiazd
- mam listę książek/seriali/filmów zbieraną od lat, więc będzie w końcu czas na nadrabianie
- no i kompletowanie wyprawki - zacznę też jakoś we wrześniu zakupy, ale znając moją skłonność do minimalizmu i nieprzepłacania - będzie to proces również długotrwały, bo nie zamierzam zatonąć w otoczeniu gadżetów/ciuchów/zabawek, więc podejrzewam, że każdy zakup dla dziecka będzie trzy razy przemyślany
Co za zorganizowana kobieta!!! Tylko pozazdroscic!

Co do gotowania. Jeszcze 8 lat temu bylam noga z gotowania... ale juz mige sie pochwalic, ze gotuje całkiem nizle.
Jesli tylko mi brakuje inspiracji to zagladam na kwestia smaku i od razu wpada w rece jakis mega przepis
Stary 2016-07-07, 19:04   #750
folinka
Zadomowienie

Wow, już tu Wam niektórym 20 tc leci. Ale wynik! Ja skromnie dziś dopiero 16 zaczynam.
Każdego dnia czekam na ruchy dziecia i jestem ociupinkę rozczarowana, bo młodszego poczułam w 15 tc pierwszy raz, a tu na razie nic, o czym mogłabym z pewnością powiedzieć, że to dzidziol a nie jelita No nic, wszystko w swoim czasie

Dziś utonęłam dosłownie w allegro i ebayu. Niby tylko parę sztuk ubrań ciążowych chciałam kupić, a zaczęłam oglądać też wszelakie akcesoria dzieciowe i rozkminiać, czy kupować tu czy w Pl i w ogóle ratunku jak się to wszystko nazywa po angielsku??? Google oczywiście pomogło znaleźć listy wyprawkowe po ang i będę dopiero rozkminiać dalej, bo nawet mój najlepszy słownik jest bezradny przy tym jakże specjalistycznym słownictwie

Cytat:

Pięknie!

Brak słów na koleżankę

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
Kurczę jak czytam Wasze posty to czuję się taka "ciemna" w tych kwestiach butelek laktatorów itp Nie wiem ale jakoś tak no myślę że jeszcze mam tyle czasu na to wszystko, dla bobaska też nie mam jeszcze nic... a już jak Wy operujecie tak nazwami producentów itd to już w ogóle
Spokojnie, przyjdzie i na Ciebie pora, że będziesz specjalistką od wszystkiego

Cytat:
Na pewno znajdziesz sobie zajęcia
Ja to też raczej tak jak Blondi obawiam się, czy wyrobię się ze wszystkim.

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość
Myślę, że to najlepiej wie jego mama, co mu pomaga przy przeziębieniu Natomiast odnośnie Ciebie to pewnie w dużej mierze jest to kwestia Twojej odporności... Ale zawsze możesz ją wspomóc podobnie jak przy przyziębieniu - cytryna, czosnek, syrop z cebuli, sok malinowy, itp.

Cytat:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości