|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: swędząca skóra głowy
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Test alergiczny robiłam i wszystko ok.
![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
Malla mogłabys mi powiedziec czy ten CeCe szampon jest przezroczysty czy perłowy?
![]() tez cierpię na łysienie, swędzenie, drapanie, strupki i łój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
Nie depcze krokusów
|
Przezroczysty
![]() Perłowe mnie na bank podrażniają :/
![]() |
![]() |
#755 |
Zakorzenienie
|
ufff to dobrze ze przezroczysty, chyba go wypróbuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja obecnie używam szamponu Emolium oraz Hipp i jestem zadowolona
![]() ![]() Ale niestety wrażliwa skóra głowy to utrapienie.... trzeba uważać na składy szamponów. Zresztą ze wszystkim, ja nawet lakier do włosów mam dla alergicznej skóry głowy, bo po normalnym/zwykłym z obojętnie jakiej firmy, za około 2 godziny po użyciu po prostu się zadrapię.... ![]() Mam zamiar zaopatrzyć się w szampon CeCe Med dla wrażliwców. A czy szampony z L'Biotica są bezpieczne, jeśli chodzi o skład....? (w moim przypadku - tak domniemam z obserwacji - podrażnienie i przeokropne swędzenie powoduje SLS)
tatuaż z emocji wypalany... Edytowane przez calineczka87 Czas edycji: 2010-12-30 o 11:41 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#758 |
Przyczajenie
|
Mi na bardzo swędzącą skórę głowy pomógł La Roche-Posay: szampon ekstremalnie delikatny. Po ok tygodniu problem zniknął. Szampon ten ma jeszcze jedną fajną właściwość- nie trzeba po nim nakładać odżywki na włosy, żeby je rozczesać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#759 |
Nie depcze krokusów
|
Który to dokładnie szampon, możesz podać linka?
![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja na swedzaca glowe i straszny lupiez uzywam szamponu Farma Blau. Jest dostepny w aptekach. Jeszcze nigdy sie na nim nie zawiodlam, a czasami jak mnie glowa swedzi, to mam ochote sobie ja wydrapac. Po dluzszym czasie stosowania glowa jest czysciutka i problem znika. Jego jedyna wada jest to, ze wysusza wlosy, ale przy nakladaniu odpowiednich odzywek nie powinno byc problemu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#761 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#762 |
Nie depcze krokusów
|
Dziękuję!
![]() |
![]() |
#763 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny byłyscie kiedys na zabiegu oczyszczającym skóre głowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#764 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
nie chce tu dawac linka do salonu, moze wkleje jego opis
Talasoterapia Jest to terapia dedykowana problemom skóry głowy (nadmiar sebum, skóra wrażliwa, łupież, wypadanie włosów). Polega na głębokim oczyszczeniu, a następnie odżywieniu skóry w oparciu o składniki pozyskiwane z alg i Ľródlanej wody. Aplikacja toniku Sea Oligon Complex dostarcza skórze potrzebnych oligoelementów i oligopeptydów. Wymaga kontynuacji w warunkach domowych. Zalecana częstotliwość zabiegu: 1 talasoterapia na 3 miesiące. Cena zabiegu: od 80 zł troche poczytalam i niby kobiety chwalą, ale nie wiem czy ich tak swędziała skóra głowy jak nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#766 |
Nie depcze krokusów
|
Salony Kerastase mają w ofercie peelingi skóry głowy.
![]() |
![]() |
#767 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja na swędzącą skórę głowy polecam kurację 14 dniową ampułkami seboradin. Na prawdę pomaga. Strasznie swędziała mnie głowa a po tej kuracji zupełnie problem minął.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#769 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#770 |
Wtajemniczenie
|
Pierwszy raz słyszę! To po co tak się zachwala odżywki z dodatkiem ektraktów i innych dodatków? Chyba nie wnikają przez włos.Ja zawsze nakładam również na skórę głowy.
Ponadto po silikonach mam swędzawkę nawet wówczas gdy położe je na same końcówki. Ponadto "prawie nikt" to chyba za dużo powiedziane.....
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-01-29 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Wtajemniczenie
|
e tam - ja lece po calosci
![]() ale jak sie uzywa odzywki dluzszy czas, a zmienia szampon i wtedy zaczyna swedziec to w pierwszej kolejnosci obwiniamy ten nowy produkt (chociaz moze przeciez byc tez tak, ze uczula nagle cos co wczesniej nie uczulalo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#772 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny majace problem z podraznieniami po szamponach ryzykuja dodatkowo packajac te biedna skora chemią w odzywkach. wydawalo mi sie to tak oczywiste, ze serio jestem w szoku. jak na opakowaniu nie ma wyraznego info, zeby wcierac tez w glowe, to po co to robic a potem sie zalic, ze glowa swedzi? przejrzalam na szybko odzywki, ktore mam teraz w domu, wszedzie pisza, zeby wetrzec je we wlosy, a nie w calosc razem ze skora glowy. na skore naklada sie jak juz cos maski, np przeciwdzialajace wypadaniu typu Wax od kolezanek slyszalam skargi nie raz, ze odzywki sa zle, bo wlosy przyklapniete, ze łupież, ze wypadanie- okazalo sie, ze uzywaja ich jak szampon przy kazdym myciu. jak zostaly uswiadomione, ze jak nie maja bardzo suchych wlosow, to maja nakladac odzywke od wysokosci ucha dopiero- problemy sie skonczyly jasne, ze mozna wcierac te odzywke nawet w cale cialo i moze byc ok, ale po co? po co majac problemy z wrazliwa skora glowy, wcierac w nią odzywki przeznaczone do nawilzania i odzywienia wlosow? to jest zawsze ryzyko zaostrzenia podraznienia. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2011-01-29 o 20:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#773 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ja nie mam problemów ze skórą głowy ani z włosami. ![]() Narzekam tylko na to,że muszę malować, bo mam siwe. Moje problemy ze swędzawką minęły bezpowrotnie od kiedy wywaliłam drogeryjne świństwa do kosza. Dlatego własnie pytałam o odżywki, bo mnie zdziwiło,że dziewczyny mają po babydreamie swędzawkę i chciałam się upewnić czy oby na pewno używają tylko babydreama w tym czasie i nie kładą np. "tylko na końcówki" jakiegoś podrażniacza albo pseudojedwabi. Jak ktoś ma wrażliwą głowę to musi odstawić na dłuższy czas wszystko żeby z całą pewnością oświadczyć,że od babydreama ma łupież lub podrażnienie. Inaczej trudno w to uwierzyć. Wystarczy,że 1 raz położę coś podejrzanego na łeb, choćby farbe i już do kolejnego mycia chodzę i się drapię. Na szczęście teraz wiem już po czym. Ja czasami dodaję do odżywek miód, hydromanil, glicerynę, pudry i uważam, że spokojnie można to kłaść również na skalp. Ważne tylko żeby to była odżywka niepodrażniająca. Jestem też pewna,że skóra na głowie potrzebuje nawilżaczy.
Klęska glodu w Rogu Afryki. Największa susza od 60 lat. http://unicef.pl/images/stories/akcj...d_banner11.png Edytowane przez majreg Czas edycji: 2011-01-29 o 21:56 Powód: Postępująca skleroza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do nawilzenia: zdrowa, normalna skora nie potrzebuje nawilzaczy, koncerny kosmetyczne, babskie pisemka i telewizja wmawiaja nam co innego. a to, ze coraz wiecej osob ma wysuszona, chora skore, to juz cos innego- dieta, zanieczyszczenie srodowiska, tragiczna woda(!), inne czynniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#775 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kilka lat temu tez mialam inne podejscie, potem wsiaknelam w branze kosmetyczna i mi sie troche pozmienialo. stawiam obecnie bardziej na minimalizm, na zdolnosc organizmu do samoregulacji niz cudowne skladniki w mazidlach, jak na razie efekty zadowalajace ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#778 |
Nie depcze krokusów
|
Ale mają z nią styczność przy spłukiwaniu albo gdy odżywka jest na włosach przez 15 minut, włosy są upięte, a my robimy co innego. Na Seboradinie jest wyraźnie napisane, by wmasować we włosy i skórę, a spotkałam się z dostaniem po nim łupieżu.
![]() |
![]() |
#779 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no, ale jak? ![]() Cytat:
ja chyba nigdy sie niechcacy nie upackalam odzywka po glowie, nawet sie nie zastanawialam wczesniej nad tym ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2011-01-30 o 20:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#780 |
Nie depcze krokusów
|
Mnie Seboradin niestety podrażnia, dlatego używam rzadko
![]() Nie każdy myje włosy w pozycji pochylonej. Kontakt ze skórą osiągam normalnie, nie widzę potrzeby opisywania tego procesu ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.