Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 14:55   #751
simpatica
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A my tak spedzamy teraz dnie..
fajnie zasnął
pediatra oglądał gardełko i nic nie powiedział na te plamy?

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
nie no, na wstrzasy to troche daleko ale tsunami to jak najbardziej. Pamietam, ze rok temu jak bylo to duze trzesienie ziemi w Chile, to wlasnie alarmy tsunami byly w Australii i Japoni, ale rozmawialam z tztem i ponoc w Chile tym razem nie ma wiekszego zagrozenia, co najwyzej moga jakies wieksze fale jutro nadejsc i to wszystko.
A z klienatmi, to najwazniejsze, zeby wszysto u ich rodzin bylo w porzadku, bo najgorsze to chyba byc gdzies daleko i ne moc zdobyc dokladnych informacji co sie w domu dzieje i widziec tylko to co wiadomosci podaja
nie no ja oczywiście myślałam o fali a nie o wstrząsach właśnie gdzieś czytałam kiedyś w temacie tsunami że fala jest w stanie dopłynąc z Chile do Japonii w ciągu 12 godz!
Cytat:
Napisane przez wywa Pokaż wiadomość
Simpatica próbować zaraz zaczniemy, bo słyszę,że mały łobuz się budzi;-). Twoje maleństwo wraca do formy skoro ma więcej sił
ooo tak, zdecydowanie ma więcej werwy do dokuczania

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2011-03-11 o 14:56
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:58   #752
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

karenina19 Biedny Andre oby szybko to dziadostwo zeszło.

Joasiu właśnie dałam małej makaron różnego rodzaju i owsianke
Najpierw brała do buzi chyba myślała, że dałam jej coś do jedzenia a nie do zabawy potem dawała psu a pies szczęśliwy

simpatica straszne

Kupiliśmy pampki ostatnio i kurde wszystko przesikuje i kupki też.
Mam wrażenie że te gumki nie trzymają

Oj też musze małej zrobić porządki w szafce i zmierzyłam małą ma 79cm. Nie wiem czy dobrze zmierzyłam bo się wierciła.

Musze kończyć bo mała mi szaleje po łóżku zachwilę coś narobi
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:24   #753
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
musze Wam to napisac - Grześ mnie mega zaskoczył
on bardzo mało mówi słów - praktyczni nic z wyjątkiem mamy i taty
dla wyjaśnienia - Iza ma teraz taki etap, ze czesto mówi do mnie - mamusiu nie patrz się
więc
wczoraj Grześ się przytulił do TV więc ja poprosiłam go aby się odsunął - posłuchał ale będąc około 1 m od TV stwierdził, że siada i usiadł na podłodze, więc ja do niego wychylając się z za stołu mówię - Grześ usiądź ładnie a moje dziecię po którymś upomnieniu, nie mając zamiaru zmieniać swojego usadowienia wstało i podeszło do mnie, następnie wziął mnie popchnął tak abym go nie widziała zza stołu i powiedział - nie pać sie
:hahaha :

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A wiesz, nawet ze smrodkami ostatnio nawet nie mam problemu, bo moje dziecie postanowilo zglaszac swoje potrzeby i od kilku dni jak musi, to idzie do lazienki, staje przy toalecie i mowi "pupu" no i do tej pory z podziwu wyjsc nie moge, taka jestem z niej dumna
klask i:

Cytat:
Dziewczyny, wlasnie zauwazylam u malego takie biale plamki w buzi! Wygadaja mi na afty....to przeciez go na pewno boli...stad brak apetytu...

Czy ktoras moze wie, co sie z tym robi?
Biedactwo,mam nadzieje ze szybko znikna

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:27   #754
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

noo, wreszcie was troszke nadrobiłam gaduły )

Kamila, jak lekarz tego nie zauważył? Chyba, że dopiero dziś mu się zrobiły biedactwo, zawsze taki aktywny rozrabiaka z niego a te dzisiejsze zdjęcia...

tarasiu, ale fajne ubranka upolowałaś ja do lumpków nie chodzę bo nigdy nie moge nic tam znaleźć i ten zapach mnie odrzuca

ale dzięki joaśce tez lece do lidla w pon po majtochy z koszulkami )))

Gucia, fajnie że się pokazałaś, rób to częściej jak Ci czas pozwoli wspólczuje węchu, te wszystkie infekcje są do
no i tsunami tragedia, nie wyobrażam sobie życia w miejscu zagrożonym takimi kataklizmami...

Konspi,podziwiam cierpliwość do takich zabaw, ja pedantka bym zwariowała

tż wczoraj wrócił, wreeeeeszcie dziś wcześniej wrócił z pracy i spędzamy rodzinnie weekend, nigdzie Blani nie wysyłamy heh :P
zaraz się biore za porządki i chyba upieke ciasto drożdżowe żeby rozładować stresy gorzej jak nie wyjdzie

aaa, wspominałam wam o tym sprzedawcy na all, minał miesiac i nic mimo tel, maili itd - wystawiłam dzis negatywa i napisalam, ze zglaszam sprawe na policje - od razu 2 maile i napisał, że niby wysłał 25.02.. jaaasne
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:33   #755
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
[
Kupiliśmy pampki ostatnio i kurde wszystko przesikuje i kupki też.
Mam wrażenie że te gumki nie trzymają
a my sie skusiliśmy niedawno na huggiesy w promocji i żałuję bo strasznie ocierają Oleńce bioderka

Stary 2011-03-11, 15:51   #756
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Dziewczyny, wlasnie zauwazylam u malego takie biale plamki w buzi! Wygadaja mi na afty....to przeciez go na pewno boli...stad brak apetytu...

Czy ktoras moze wie, co sie z tym robi?
a może to pleśniawki? nam jeszcze w szpitalu kazali Olci na pleśniawki 3 x dziennie po 1 kropli gencjany na smoczuś i do buziaka i szybko pomogło, tylko buziak wyglądał jakby się jagódek najadła

ja ostatnio nie mam weny... podczytuję Was regularnie, ale jestem przybita i nie w sosie więc się nie odzywam.. dodatkowo w końcu przyszła wywołana pierwsza @ (dziś pierwszy dzień) więc dodatkowo zdycham...

do milszego..!
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 16:01   #757
xpressja
Zadomowienie

dziewczyny a ja z takim szybkim pytankiem :

chyba konspi dawała przepis na kluseczki z białego sera - jak się te cuda robiło ?
pamiętacie może ???

kareninka - biedny Anndre

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

juz znalazłam ))

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 17:32   #758
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

lucky1910 mnie się właśnie kończy

simpatica ja bym chciała zmienić na tańsze, ale przy każdej zmianie pieluch na inne to małej coś wychodziło np.odparzenia , rumień i niestety musimy dalej mieć pampersy. Te co teraz mamy to chyba felerne bo co sika to one nie trzymają robią się ciężkie i uciekają bokiem. Poprostu nie trzymają jestem zła ciekawe jak będzie w nocy

tarasiu super te ubranka, mnie się kiedyś udało ale to tylko dwa razy sweterk i dzinsy

gucia6 ale super

Konspi z budyniem i kisielem hmm... pewnie mój pies by jej spokoju nie dał a jej by się to podobało

Ola teraz to niech się wypcha ten facet z all miesiąc czekać troche długo. Dobrze, że już maż w domciu

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Czy któraś z Was kupowała książki na temat nocnikowania

Mamie na ratunek. Nauka korzystania z nocnika

Jak nauczyć dziecko korzystać z nocnika w 7 dni

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2011-03-11 o 17:53
Stary 2011-03-11, 17:58   #759
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
simpatica ja bym chciała zmienić na tańsze, ale przy każdej zmianie pieluch na inne to małej coś wychodziło np.odparzenia , rumień i niestety musimy dalej mieć pampersy. Te co teraz mamy to chyba felerne bo co sika to one nie trzymają robią się ciężkie i uciekają bokiem. Poprostu nie trzymają jestem zła ciekawe jak będzie w nocy
[/COLOR][/B]
wiesz co a może zrób próbę na jednym (tylko nie wiem jakby to miało dokładnie wyglądac ) i w razie czego spróbuj zareklamowac? Może Ci coś przyślą w ramach zadoścuczynienia Ja bym spróbowała

Stary 2011-03-11, 19:19   #760
zebra666
Zakorzenienie

Karenina możesz posmarować aphtinem ale jak jest sporo tego to na recepte nystatyna bardzo dobra jest

Ela wyślij na priv.

Miałam pobuszować za używkami na all ale powstrzymam się do następnego miesiąca, bo w niedziele na te urodziny 2jki dzieci idziemy i prezenty trzeba było kupić. Teraz będziemy do 10tego pasa zaciskać. Tż wybierał prezenty ale nawet nieźle mu to wyszło tylko troche za drogo jak dla mnie

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:21   #761
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie mamusie

wpadłam się tylko przywitać
ja niestety mam dużo spraw do załatwiania, dziś wkoncu spisaliśmy umowe u notariusza bo kupcy na mieszkanie załatwili sobie kredyt
nareszcie no i sprawy z przeprowadzką, wykańczaniem domu więc tylko podczytuję, 3 miesiące opuźnienia z przeprowadzką masakra, ale wkońcu w poniedziałek oddaje klucze z mieszkania i spokój

my czujemy się dobrze. wszyscy zdrowi Agusia również
a maluszek w brzuszku kopie i wierci się ogromnie i w dzień i w nocy daje znać że rośnie a bóle krocza raz są a raz prawie zanikają więc to się chyba rozrasta albo co? mam nadzieje że nie za dużo bo będę miała dupke jak słonica

dla Was chorowitków dużo zdrówka, lece jeszcze pooglądać zdjęcia śliczności waszych
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-11, 19:22   #762
zebra666
Zakorzenienie

Co do pampków ja nie zmeiniam już, bo własnie albo przesikiwał, albo go obciearały, albo uczulały. Czasem w dzień zakładam mu na przemian pampersy i te nowe happy jesli są gdzieś taniej... bo są fajne ale i tak do pampków się nie umywają a na lato napewno jedynie pampki...Mnie dziwi np. jak znajomi mi pociskają, że Dady sa jak pampersy a nawet lepsze...też je kupowałam i nie są złe ale do pampersów też im bardzo daleko...zresztą uczulały Piotrka.

Stary 2011-03-11, 19:29   #763
jo@śka
Rozeznanie

karenina - przynajmniej wiesz, że wszystko czyste Tylko biedny jest z tymi plamkami. Kompletnie nie wiem jak to leczyć i co to może być. Może zadzwoń do lekarza
gucia - przyjemnych zapachów nie czujesz, ale tych nieprzyjemnych też nie - tyle dobrze No i gratuluję "pupu"
wywa - ja chyba aż tyle ciuchów nie mam. Przynajmniej spodni... Ale i tak nie wiem gdzie pomieszczę
elalank - to chyba musimy kiedyś pójść razem Też nie wyobrażam sobie życia bez dzieciaków, ale czasem chętnie wracam myślami do tamtych czasów...
maria - to wzrost mniej więcej jak moja. Co do owsianki, to fajna zabawa? Pies na pewno był zadowolony
olalicious - przynajmniej na coś się przydałam - oby tylko nie wykupili wszystkiego o 8:01... Co do allegro, to ja też czekam już dłuższy czas na rzecz zakupioną u jednego gościa... Zobaczymy jak się to rozwinie
lucky - trzymaj się
xpressja - nie wiem jaki to przepis, ale też chętnie się dowiem
maria - u nas też tylko pampersy się sprawdzają. Żadne inne. Już przestałam szukać. Zamiast tego, zacznę małą uczyć korzystania z toalety. Wtedy wyjdzie najtaniej i najzdrowiej Mam książkę "Każde dziecko może mieć sucho". Przeleciałam tak pobieżnie. Nie chciało mi się całej...

Postanowiłam wkleić te zdjęcia, które mam już zrobione. Niestety ubrania nie są wyprasowane (prasuję wtedy, kiedy ubieram) i nie wyglądają tak ładnie, ale naprawdę są jak funkiel nówki nie śmigane No to zaczynam (zauważyłam, że sporo różu, co mnie niezbyt zadowala, ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4148.jpg (69,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4149.jpg (42,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4152.jpg (51,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4153.jpg (81,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4154.jpg (66,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4155.jpg (54,3 KB, 7 załadowań)
jo@śka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:32   #764
jo@śka
Rozeznanie

c.d.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4157.jpg (82,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4158.jpg (74,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4159.jpg (78,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4160.jpg (70,3 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4161.jpg (73,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4162.jpg (78,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_4163.jpg (68,3 KB, 5 załadowań)
Stary 2011-03-11, 19:35   #765
jo@śka
Rozeznanie

Póki co tyle. Reszta jak wyschnie No i wybaczcie to niewyprasowanie... Bonusowo Millka w swojej szmaciarni: w kamizelce i w zakupionym w zeszłym roku na ciuchach płaszczyku:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kamizelka1.jpg (35,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kamizelka.jpg (29,5 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg płaszcz.jpg (27,2 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez jo@śka
Czas edycji: 2011-03-11 o 19:36
Stary 2011-03-11, 19:42   #766
zebra666
Zakorzenienie

Joaśka łupy oj jak ja bym chciała móc częścej przelecieć się po lumpkach a nie mam jak i kiedy a z Piotrkiem to nie realne Udało mi się ostatnio przelotem krótkie spodenki złowić za 4 zł na 92cm. To na lato jak znalazł. No i to jedyne spodenki jakie na razie mamy. Przesrane jak nie ma kto z dzieckiem zostać...

Stary 2011-03-11, 19:49   #767
wywa
Zakorzenienie

Joaśka super ubranka, czerwona kamizelka jest rewelacyjna, sama bym taka nosiła;-)))

Aniulka zazdroszczę Ci tej przeprowadzki, u mnie dopiero projekt zakupi9ony

Ola ja tez mam kłopot z All, czekam ponad miesiąc na rajstopki wrr

Zebra,Maria, Simpatica ja używałam pampów, ale nie było ostatnio w promocji tych zielonbych to kupiłam pomarańczowe- są na jedno siknięcie, więc kupiłam Huggiesy i są ok, nigdy nie narzekałam

Lucky

Karenina
a wiesz,że kiedyś na aftki polecano smarowanie pieluszką, w którą dziecko nasika I przyznam się,że przy Beniaminie jeszcze tą metodę moja mama zastosowała i przeszło Gdybym była w domu , pewnie bym protestowała, ale nie miałam szansy. Zresztą jakbym Wam opowiedziała co te babcie przy moim Beniaminie czasem wyprawiały odczyniając uroki
Na szczęście u Karola tego nie ma, ale owszem jest to trochę bolesne dla dziecka

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Joaśka płaszczyk przepiękny, czemu mnie nie była w życiu pisana dziewczynka? A córeczka cudna
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590

Chudnę sobie...
83kg-78kg -75......................6 2 kg

Edytowane przez wywa
Czas edycji: 2011-03-11 o 19:51
wywa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:17   #768
simpatica
Zakorzenienie

Jo@ska ten płaszczyk i bluzeczka w paski mnie urzekły piekne a i z córeczki widzę strojnisia
~~
Moja śpi sobie już słodko i wiecie, wziełam ją dzis specjalnie do łóżeczka zeby sprawzic czy wczorajsze zasypianie przy książeczce to "niechcący" ale jednak nie dziś zasneła po 20 mniutach słuchania

Stary 2011-03-11, 20:46   #769
zebra666
Zakorzenienie

Wywa huggisy wszystkie próbowałam łącznie z tymi premium mi je przesikiwał... i to nagminnie...dziękuje 5 razy dziennie przebieranki urządzać nie mówiąc o nocnych pobudkach, bo mokre ubranko

Stary 2011-03-11, 20:53   #770
wywa
Zakorzenienie

Karol też dziś zasnął szbciutko, ale miał dzień pełen wrażeń, najpierw to pobieranie krwi, potem architekt, potem nowa zabawka, a na koniec impreza i goście;-)
Wstawiam zdjęcia mojego małego pilota, strasznie mi sie podoba w tej kurteczce, trzecie zdjęcie już u dziadków, książę wchodzi do domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg karol luty marzec 2011 047.jpg (132,8 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karol luty marzec 2011 075.jpg (115,2 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg karol luty marzec 2011 079.jpg (132,9 KB, 28 załadowań)

Chudnę sobie...

Stary 2011-03-11, 21:03   #771
wywa
Zakorzenienie

Zebra ja nie mam do nich zastrzezeń. Ubieram na noc, a pomarańczowe pampersy tylko w dzień i to nie na spacery, bo one fatalne są jakieś.

Chudnę sobie...

Stary 2011-03-11, 21:43   #772
jo@śka
Rozeznanie

zebra - ja robiłam dwa podejścia: pierwsze jak szłam z mamą z miasta - ja sznupałam, a mama pilnowała Millki na zewnątrz, a potem zamiana. Drugie podejście zrobiłyśmy popołudniu - zostawiłyśmy małą z moim tatą. Byłyśmy dwie godziny, ale to mało, bo sobie zdążyłam kupić niewiele.
wywa - zawsze masz szansę spróbować jeszcze jeśli chodzi o córeczkę... A tak naprawdę, to chłopaki są fajne i ciuchy chłopięce cudne... Karol to bardzo przystojny pilot
simpatica - trochę strojnisią jest.... ale bardziej zbójką, uwielbiającą wygłupy wszelkiego rodzaju Fajnie, że czytanie się spodobało i usypia...

No to idę spać, bo jutro Mi pewnie obudzi się o 6 Dobrze, ze TŻ w domu, to może będę miała szansę trochę poleżeć... Zawsze w weekendy robi śniadanie i bierze Millkę ze sobą do kuchni, więc szansa jest. Chyba trochę jeszcze poczytam. Dobrej nocy
Stary 2011-03-11, 22:06   #773
wywa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo@śka Pokaż wiadomość
zebra - ja robiłam dwa podejścia: pierwsze jak szłam z mamą z miasta - ja sznupałam, a mama pilnowała Millki na zewnątrz, a potem zamiana. Drugie podejście zrobiłyśmy popołudniu - zostawiłyśmy małą z moim tatą. Byłyśmy dwie godziny, ale to mało, bo sobie zdążyłam kupić niewiele.
wywa - zawsze masz szansę spróbować jeszcze jeśli chodzi o córeczkę... A tak naprawdę, to chłopaki są fajne i ciuchy chłopięce cudne... Karol to bardzo przystojny pilot
simpatica - trochę strojnisią jest.... ale bardziej zbójką, uwielbiającą wygłupy wszelkiego rodzaju Fajnie, że czytanie się spodobało i usypia...

No to idę spać, bo jutro Mi pewnie obudzi się o 6 Dobrze, ze TŻ w domu, to może będę miała szansę trochę poleżeć... Zawsze w weekendy robi śniadanie i bierze Millkę ze sobą do kuchni, więc szansa jest. Chyba trochę jeszcze poczytam. Dobrej nocy
No niestety, |Karol to była moja ostatnia szansa Moja okulistka sugerowała, że ta ciąża to ogromny bład i ubytek dla mojego zdrowia. Dlatego liczyłam na dziewuchę. Ale oczywiście Karol to moje szczęście małe.
Ja nie mam szans na wypoczynek w weekend I jeszcze jutro dwóch klientów potencjalnych przyjeżdża oglądać nasz domek, a Tż chciał jechać do Legnicy kupić mi prezent urodzinowy no i nie pojedziemy. Dobrej nocki

Chudnę sobie...

Stary 2011-03-12, 06:41   #774
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Póki co tyle. Reszta jak wyschnie No i wybaczcie to niewyprasowanie... Bonusowo Millka w swojej szmaciarni: w kamizelce i w zakupionym w zeszłym roku na ciuchach płaszczyku:
jaka ona bosssssssssska a płaszczyk swietny, zreszta wszystkie łupy sie swietne ja tez juz mam kilka rzeczy na na lato, w wiekszocie to bluzeczkiz krótkim rekawem.

Cytat:
Karol też dziś zasnął szbciutko, ale miał dzień pełen wrażeń, najpierw to pobieranie krwi, potem architekt, potem nowa zabawka, a na koniec impreza i goście;-)
Wstawiam zdjęcia mojego małego pilota, strasznie mi sie podoba w tej kurteczce, trzecie zdjęcie już u dziadków, książę wchodzi do domu
przystojniaka mały

Dzien dobry nadrobilam tylko ostatnia strone i lece czytac co tam dalej naskrobene.

Ja wczoraj nie mialam sily na czytanie, katar mam jak byk oddychac nie mam jak

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
to pochwalę się nabytkami z ciucholandów
wszystkie firmówki, w ogóle nie zniszczone a kosztowały po kilka złotych
- za to lubię te sklepy Załącznik 3811304

Załącznik 3811305

Załącznik 3811306

Załącznik 3811327

Załącznik 3811328

Załącznik 3811329

Załącznik 3811330

Załącznik 3811331

zdobycze swietne

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
musze Wam to napisac - Grześ mnie mega zaskoczył
on bardzo mało mówi słów - praktyczni nic z wyjątkiem mamy i taty
dla wyjaśnienia - Iza ma teraz taki etap, ze czesto mówi do mnie - mamusiu nie patrz się
więc
wczoraj Grześ się przytulił do TV więc ja poprosiłam go aby się odsunął - posłuchał ale będąc około 1 m od TV stwierdził, że siada i usiadł na podłodze, więc ja do niego wychylając się z za stołu mówię - Grześ usiądź ładnie a moje dziecię po którymś upomnieniu, nie mając zamiaru zmieniać swojego usadowienia wstało i podeszło do mnie, następnie wziął mnie popchnął tak abym go nie widziała zza stołu i powiedział - nie pać sie
dobre, ale cie zrobił

Cytat:
Hej...

A my tak spedzamy teraz dnie..
Załącznik 3811861Załącznik 3811862

Biedny Andre oby szybko przeszlo

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-12, 07:04   #775
zebra666
Zakorzenienie

Madzia zapomniałam wczoraj napisać, że ładnei Cie synuś zrobił

Wywa pięknie mu w kurteczce Ach te loczki!

Stary 2011-03-12, 07:53   #776
simpatica
Zakorzenienie

dżem dobry
Cytat:
ale debeściak wygląda rewelacyjnie no i ten nocnik mnie powala - aż Tż-ta zawołałam żeby mu pokazac to cudo
Cytat:
to jest najlepsze połączenie - zadziorna strojnisia
Cytat:
Zawsze w weekendy robi śniadanie i bierze Millkę ze sobą do kuchni
dla Tż-ta
Cytat:
I jeszcze jutro dwóch klientów potencjalnych przyjeżdża oglądać nasz domek, a Tż chciał jechać do Legnicy kupić mi prezent urodzinowy no i nie pojedziemy. Dobrej nocki
no to życzę aby prezentem okazał się klient który zechce kupic domek
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ja wczoraj nie mialam sily na czytanie, katar mam jak byk oddychac nie mam jak
Pietrusiu na katar polecam zrobic sobie inhalacje z majeranku tylko lepiej na noc żeby potem zatoki nie zamarzły
~~~~~~~~~~
A u nas dziś taka ładna pogoda sie zapowiada ze może skuszę się wyjśc z Oleńką na kilka minut na dwór? oczywiście w południe myślicie że możemy?

Stary 2011-03-12, 08:30   #777
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

joasiu śliczne ciuszki upolowałaś a Mi to widze śliczna modeleczka.
Pięknie wygląda w tym płaszczyku
dzięki za książkę chyba też coś zakupie

wywa no proszę jaki przystojniaczek a te loczki
co do pampersów to dla mnie najlepsze są niebieskie miałam też te pomarańczowe ale nie byłam zadowolona z nich.

simpatica oby tak dalej z zasypianiem u nas to różnie raz godz a raz 5 min
jak nie ma gorączki to ja bym poszła

Ide robić zupkę potem na spacerek bo piekna pogoda 15 st.

Edytowane przez Maria2008
Czas edycji: 2011-03-12 o 08:31
Stary 2011-03-12, 09:50   #778
zebra666
Zakorzenienie

U nas też pogoda bajka
Piotrek usnął mi na kolanach przy mućce Tż-ta połorzyłam go koło niego i śpią razem.

Stary 2011-03-12, 10:40   #779
simpatica
Zakorzenienie

wysłałam Olkę z Tż-tem na spacer bo normalnie grzech nie wyjśc a ja... idę sprzątac liczę na to że jak wrócą to Ola pójdzie spac

Stary 2011-03-12, 10:44   #780
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

A my wlasnie wrocily ze spacerku, Kamilka sie bawi bo zrobilam wymiane zabawek i wszystko takie nowe jest to ja za ten czas ide kotleciki ubic a potem mysle ze Kamilka spac sie wybierze

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości