|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() Buciki pewnie drogie, ale nie wiem, bo dostał od cioci ![]() Też jak będę dokupywać teraz nieco mniejsze to pewnie nie takie ![]() Mój bajzel trochę sprzątnęłam, bo zaraz wraca Terrorysta z pracy i będzie burzył. Zawsze burzy, zastanawiam się czy nie wykupić obiadów na stołówce mogłabym po pracy lecieć i wziąć do domu. I nie byłoby tyle problemów, że znów nie ma obiadu, bo ja wracam późno z pracy, chcę też spędzić czas z dzieckiem, a potem zawsze jakieś papiery do zrobienia, a i czas dla siebie też chcę ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- Cytat:
![]() Muszę jutro też spróbować z tymi kisielami i makaronami, tzn makarony już przerabiał, ale np kasza manna czy płatki owsiane ![]() Butki już bym mu założyła, ale za duże więc stoją na półce i co jakiś czas do nich zaglądam ![]()
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Konspi a skąd taką wielka kartke wziełaś
![]() Joaśka to czekamy na foty ![]() ![]() Wywa ja to dopiero nie zorganizowana jestem... w domu siedze a jak chce obiad nam i dziecku zrobić to mam burdel w domu i nie wyrabiam się z niczym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dwie dziewczyny w pracy wykupiły już dość dawno temu i zadowolone są. Cały czas się waham, ale wszyscy chwalą, zresztą kiedyś jak teściowie pracowali w tym zakłądzie przy którym jest stołówka to mieli wykupione i przynosili też do domu i dobre było pamiętam.
Ubrania 44-46,dla chłopca 110-116, decoupage https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1265168 Kosmetyczny https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1262590 Chudnę sobie... 83kg-78kg -75......................6 2 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kamień z serca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
witam mamusie,
wywa - super ciuszki na wiosnę! konspi - super taki pomysł na zabawę brawo ![]() a nam w nocy wyłączyli ciepłą wodę i ogrzewanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Wtajemniczenie
|
Iza chodzi na zajęcia z tańca i tam ma - towarzyski, hip hop i elementy baletu
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() i nas dziś pobudka o 6 30! ale nie wstałam do 8 ![]() ![]() idziemy dziś do znajomych wieczorem i tak mi się piwa chce ![]() Joaśka- 11 kg??? jak to możliwe? kurna jak wchodzę do lumpa to czuję taka zagubiona i wychodzę bez zakupów ![]() A do Lidla idę bankowo, nawet przypomnienie w telefonie ustawiłam ![]() Konspi- a te kaszki dajesz na sypko?? bo kisiel i budyń to taki ugotowany tak? Zebra- też mam dylemat jaki rozmiar butów kupić ![]() ![]() Kamilla- przyszła już ta koszulka??? fajna jest?? Mój TZ wczoraj na forum Lecha obczajał Dzień Dziecka przy stadionie. Czytał mi jakie tam będą rewelację i już mi zapowiedział, że bierze Olkę i idą. Powiedział, że jak będę się jeszcze miały siły kulać, to też mogę iść ![]() Ale ładna pogoda dziś, zaraz musimy się ubrać i fruu na spacer |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Wtajemniczenie
|
to pochwalę się nabytkami z ciucholandów
![]() wszystkie firmówki, w ogóle nie zniszczone a kosztowały po kilka złotych - za to lubię te sklepy ![]() SAM_1096.jpg SAM_1097.jpg SAM_1098.jpg SAM_1099.jpg SAM_1100.jpg SAM_1102.jpg SAM_1103.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() my latem nosiłyśmy takie chusteczki z daszkiem albo kapelusiki i wcale nie zakrywały uszu. teraz oczywiście czapki z uszkami ale na wiosnę mam taką bez. zobaczymy jak się sprawdzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
musze Wam to napisac - Grześ mnie mega zaskoczył
on bardzo mało mówi słów - praktyczni nic z wyjątkiem mamy i taty dla wyjaśnienia - Iza ma teraz taki etap, ze czesto mówi do mnie - mamusiu nie patrz się więc wczoraj Grześ się przytulił do TV więc ja poprosiłam go aby się odsunął - posłuchał ale będąc około 1 m od TV stwierdził, że siada i usiadł na podłodze, więc ja do niego wychylając się z za stołu mówię - Grześ usiądź ładnie a moje dziecię po którymś upomnieniu, nie mając zamiaru zmieniać swojego usadowienia wstało i podeszło do mnie, następnie wziął mnie popchnął tak abym go nie widziała zza stołu i powiedział - nie pać sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
kochane, jak macie chwilke to zapraszam do klubu.. wątek pozniej nadrobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki,
ja dziś wolne , rano byliśmy z |Karolem na pobraniu krwi do badań, tatuś musiał wyjśc, bo już mdlał ![]() ![]() No to i moj Karl taki ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Ale już chyba oddali_ ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Tarasia super ciuszki, ja nieraz żałuję,że nie mam dziewczynki żeby takie rzeczy kupować Ela ja w ciąży w ogóle nie miałam ochoty na alkohol, ale z dwa razy mnie naszło na szkoleniu jak wszyscy pili to wypiłam Lecha free, wydaje mi się, że ten ułamek promila w butelce 0,3 nic Karolowi nie zaszkodził;-|) ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Magda bo Grześ na razie grzecznie , za parę lat powie : nie gap się;-)) Jak to te dzieci potrafią zaskoczyć swoimi postępami znienacka, a niby cały czas je obserwujemy, a tu nagle wielki krok ;-))
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze sie pochwale nowym nabytkiem, przed godziną przyszła paczka
![]() Ale Karol guziczki powciska, a skakać sie boi. Jak wstanie z drzemki to popróbujemy
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ~~ Mnie też moje dziecko wczoraj zachwyciło a mianowicie -- sama zasneła w łóżeczku ![]() ![]() ![]() ![]() ~~ Wywa fajne to ![]() ![]() Tarasiu fajowe ciuszki! Ja też niedawno zrobiłam nalot na ciucholandy i kilka ciekawych nabytków upolowałam ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-11 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Rozeznanie
|
Zaczęłam robić porządki w szafie Millki ale niestety chyba za późno, bo była już śpiąca i mało co chciała przymierzać. Może po spaniu będzie lepiej... Tym sposobem połowę niby za małych rzeczy zostawiłam, bo np.mała sukienka może być teraz tuniką. Tylko gdzie te nowe upchnę???
Zrobiłam też kilka zdjęć ciuchów, które już powysychały, ale stwierdziłam, że wstawię je tu jak już wszystkie wyschną i zrobię wszystkim zdjęcia. Tak za jednym razem. Może jutro się uda. zebra - ja to mam różne dni. Czasem się wyrabiam aż za bardzo, a czasem... szkoda gadać. I dzisiaj tak jest, że jakaś śpiąca jestem, nic się nie chce... Choć pewnie gdybym była sama, to porządek zrobiłabym w mig. tarasia - mnie w takim razie też kamień z serca, bo myślałam, że jakaś taka niska jest... Ubranka cudne!!! ![]() xpressja - tak bez ostrzeżenia wyłączyli??? magdawikp - ooo, to fajne zajęcia. Już nie mogę się doczekać kiedy Millkę wyślę. Leon ma bardzo dobre poczucie rytmu, fajnie tańczy, ale póki co nie chce chodzić na zajęcia... A Grześ Cię załatwił - dobrze koduje co trzeba ![]() elalank - no nie za każdym razem wynoszę tyle ciuchów. Czasem nic. No i muszę mieć dzień do szukania, bo jednak naszukać się trzeba. Tym razem zmotywowało mnie to, że była wymiana towaru z zimowego na wiosenno - letni. wywa - eeee, dla chłopców np.w H&M są sto razy lepsze ciuchy niż dla dziewczynek... Łał, a cóż to za żółwikowy pojazd??? Chyba idę się położyć koło Leona. Znając życie położę się i Millka się obudzi... Pamiętacie jeszcze te czasy, kiedy było się odpowiedzialnym tylko za siebie??? Szczególnie podwójne mamusie... Pamiętam jak przez mgłę... |
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
W temacie spania - był 1 plus choroby Oli - spała praiwe 2,5 przez te kilka dni a teraz... powraca do rytuału godz drzemki
![]() ![]() o rety...http://wiadomosci.onet.pl/wideo/ogro...0,1,klip.html# to ja już nie narzekam... |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i jeszcze w tym i przyszlym tygodniu mamy klienta z Japonii i w sumie nie wiem co i jak, bo mnie dopadla grypa, ale ciekawa jestem, czy faktycznie tak dlugo zostana i czy ludzie, ktorzy maja przyleciec w niedziele, czy rzeczywiscie do nas dotra ![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
to jest naprawdę straszne... aż mnie ciarki przechodzą jak to oglądam
![]() No tak Guciu, przecież Chile też są zagrozone chyba skoro to były tak silne wstrząsy? Współczuje, mam nadzieję ze wszystko będzie ok i klienci dojechali bądź dojadą ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2011-03-11 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Hej...
![]() bylismy wczoraj u pediatry...tak jak myslalam, wiele sie nie dowiedzialam...Osluchowo wszystko ok, uszy, gardlo tez. Oczywiscie "to nic na zeby, bo zeby nie robia problemow" ![]() I kupilam malemu nurofen w syropie, bo te czopki roznie konczyly... ![]() André caly czas marudny, poplakuje co chwile...nic nie chce jesc...dzisiaj do tej godziny zjadl pol jogurtu i niecale pol kanapki z serkiem... ![]() A my tak spedzamy teraz dnie..IMG_3871.jpgIMG_3870.jpg
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-03-11 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z klienatmi, to najwazniejsze, zeby wszysto u ich rodzin bylo w porzadku, bo najgorsze to chyba byc gdzies daleko i ne moc zdobyc dokladnych informacji co sie w domu dzieje i widziec tylko to co wiadomosci podaja ![]()
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę,że drzemki w towarzystwie ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I zycze szybciutkiego powrotu do zdrowia. I jeszcze co do lekarzy, to nasz pediatra ostatnio nam powiedzial, ze z katarem u Sandry to my bedziemy walczyc i do Wielkanocy ![]() ![]() I w ogole to jestem zla, bo mi odebralo calkowicie zmysl wechu ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-03-11 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ŻÓŁwikowy to jest skoczek, mały powinien wsiąść i podskakiwać na sprężynie to jest, do tego muzyka i nauka itp. Analogiczne do zebry rodeo FP, ale tańsze , bo to VTECH ![]() Ja właśnie też robiłam porządki w ciuchach, za małych jeszcze wiele nie mam, bo ten krasnal w miejscu stoi, ale za to na lato mam ok. 40 koszulek, na wiosnę spodni 23 pary, bluz nieco mniej, już nie liczyłam i dużo krótkich spodenek też. Przecież ja mu nie zdążę tego naubierać. Wszystko na 86. Dziewczyny, jeśli któraś ma ważniejsze wydatki to ja chętnie podzielę sie kilkoma koszulkami i myślę,że z 3-5 par spodni na 86 też mogłabym oddać którejś dla chłopca, tylko rozmiar 86. Dajcie znać jak coś nawet na PW to wyślę. Wszystko używane, ale nie są zniszczone p. Simpatica próbować zaraz zaczniemy, bo słyszę,że mały łobuz się budzi;-). Twoje maleństwo wraca do formy skoro ma więcej sił ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
![]() Z tym tsunami to w szoku jestem ![]()
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#745 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ogrzewanie i wodę to niech Wam włączą, wiosna co prawda nadchodzi, ale jeszcze chyba ma parę kroków... Cytat:
Tak, ugotowane, zeby było czym maziać... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas pogoda taka sobie, wiec po spacerze i zabawie na placu zabaw, wdepnęliśmy do tego sklepu i znowu nabyłam kurteczkę - tym razem taką typową wiatrowkę, oczywiście po przecenie. Są teraz też super spodnie po 30 zł - takie płócienne na ciepłe dni. Cytat:
![]() To ty masz teraz luz-blues, leżycie sobie i odpoczywacie ![]() Zdrówka dla Twojego Słodziaka ![]() Ja się zabieram za zapiekankę lucky. Nie mam pomidorów w puszce i dodam pieczarki ![]() Gucia, gratulacje za 'pupu"!
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-03-11 o 13:31 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pamiętamy,pamiętamy! z jednej strony tęsknię, kiedy mogłam się położyć i nic nie robić przez cały dzień, ale z drugiej nie wyobrażam sobie życia bez Olci! ![]() edit: dziewczęta, mogę mieć prośbę o głosowanie na FB w 2 konkursach? Jakby któraś z Was chciała mi pomóc, to wyślę na Priva szczegóły ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-03-11 o 13:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Tarasiu, ja jeszcze tylko dodam, że też jestem cały czas przy małym przy tego typu zabawach
![]() No a poza tym, bawimy się produktami spożywczymi, więc nawet jak sobie wepcha do buźki kisiel czy trochę suchej kaszki to sie nic nie stanie, bo to nie chemia, farbki itd ![]() Dobra, zmykam już ![]()
#748 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wlasnie zauwazylam u malego takie biale plamki w buzi! Wygadaja mi na afty....to przeciez go na pewno boli...stad brak apetytu...
![]() Czy ktoras moze wie, co sie z tym robi? ![]()
#749 |
Zakorzenienie
|
u nas pomoglo pedzlowanie Tymsalem, al jak nie masz, to najlepiej mocna herbata szalwiowa i dodatkowo tymiankowa
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozna kupic Tymsal w De?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.