Żony 2011 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-11-24, 18:05   #751
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Nie widziałam - a storczyki się korą obsadza? Myślałam, że ziemią Muszę się podszkolić w ich pielęgnacji
Jak je kupujesz to są w korze i tak powinno zostać
tutaj masz porady: http://www.storczyki.org.pl/uprawa/h...oza/index.html

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 18:11   #752
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A widziałaś już gdzieś korę do storczyków?
Moja mama ma uch chyba z 10 i ciągle kupuje
kora do storczyków jest dostępna np. w obi. w kwiaciarniach też powinni mieć

Cytat:
My też planujemy albumy ze zdjeciami dla rodziców jako prezent na gwiazdkę W sumie to porządnie jeszcze zdjęć nie oglądnęli i będą mieli okazję

A co do storczyków to ja się zbieram, żeby swojego przesadzić. Narazie kupiłam doniczkę, więc postęp jest Ale storczyki chyba powinny być w doniczce i osłonce tak? I mam go od sierpnia i jest ok. Za to w prezencie dla rodziców kupiliśmy kosze ze storczykami i mojej mamie się tak rozrósł, że nie mieścił się na parapecie
storczyki powinny być w takiej przeźroczystej doniczce i w osłonce

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 18:23   #753
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Dzięki dziewczyny za porady, bo ogrodniczka ze mnie żadna

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 18:37   #754
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
zgadzam się, moja mama też szaleje na ich punkcie i właśnie kupuje takie przeźroczyste doniczki.
A z podlewaniem to jak dobrze pamiętam kupuje nawóz w płynie do storczyków i raz na tydzień rozcieńcza go zgodnie z instrukcją w wodzie i zanurza w tym na ok. 15 minut poszczególne storczyki razem z doniczkami. A w ciągu tygodnia ewentualnie czasami spryskuje je wodą (chyba korę).
I to spokojnie starczy a storczyki kwitną jak szalone

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 18:43   #755
niunia32
Zakorzenienie

storczyki lubią mieć dostęp do światła.
u teściowej kwitną na okrągło - storczyki stoją na oknie na południowo-zachodniej stronie

u mnie miały wschód albo zachód, ale jak stanęły na parapecie to im lepiej było

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 18:51   #756
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja miałam 2 cudne storczyki ale niestety przez kota musiałam się ich pozbyć bo latał jak szalony po parapecie i je zrzucał Szkoda mi ich było o dałam mamie

Ona kupuje zazwyczaj na wyprzedażach po 5-10zł takie już przekwitnięte, obcina je a te rosną jak szalone. Nie trzeba wydawać za dużo by cieszyły oko

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-24, 20:35   #757
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Napisane przez wifey Pokaż wiadomość
Wiesz co,troche znalam,ale powiem Ci,ze to czego sie uczysz w szkole i prawdziwy jezyk mowiony w tym kraju to sa dwie zupelnie rozne rzeczy. Teraz z perspektywy czasu powiem Ci,ze w szkole to mnie niczego nie nauczyli co sie faktycznie uzywa.

Przysiadz do niemieckiego,naprawde warto
Ja bym sie bardzo chciala przysiąść ale nie ma kiedy. Zresztą lepiej mówić, a nie tak na sucho

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Dobrze, że go przyzwyczajasz do sprzątania. Ja ogólnie jestem zdania, że trzeba się dzielić obowiązkami. Czasy, gdy mama gotowała, sprzątała, prała itd się skończyły i powinniśmy sobie pomagać. Mój mąż w domu rodzinnym też wszystko robił: gotował, zmywał, sprzątał, odkurzał. Jak zamieszkaliśmy razem też większego problemu nie było. Dopiero ostatnio się rozleniwił i zamiast np. pozmywać to usiądzie na allegro i będzie siedział aż obiad trzeba będzie robić, a potem już tylko do pracy pojedzie i dzień zaliczony. A najgorzej to mnie denerwuje, gdy coś zrobi i się tym chwali. Odnoszę wrażenie, że medal mu powinnam dać, bo przecież posprzątał czy tam poodkurzał. Ale jak ja cały czas to robię to i tak go nie obchodzi. Bo w końcu to mój obowiązek
Ja na mojego też bym ponarzekała. Z jednej strony wkurza się bo jest balagan, a z drugiej on czasu nie ma by cokolwiek zrobic (jest tu praktycznie gosciem). Ja natomiast albo siedze w pracy albo sie ucze Choć np. dziś pozmywał w kuchni i zdarł starą ceratę (kupilismy wczoraj nowa). Ma jakies wahania...

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-25, 00:01   #758
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Daaawno mnie nie było na tym wątku. Nie wiem jak to się stało

Rozmawiacie o kwiatach, a ja nie mam ani jednego w domu. Nigdy nie miałam ręki do kwiatów i tak mi już zostało. Mąż się śmieje, że nawet kaktusa kiedyś ususzyłam ;>
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 06:37   #759
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widziałam - a storczyki się korą obsadza? Myślałam, że ziemią Muszę się podszkolić w ich pielęgnacji
Oczywiście że korą, i do tego powinny mieć przeźroczystą doniczkę żeby korzenie miały dostęp do światła. Moje gdy kwitną wsadzam w jakąs ładna osłonkę i stawiam w jakimś wyjściowym miejscu. Gdy przekwitną wyjmuję z osłonki żeby te korzenie miały światło i stawiam z powrotem na parapecie.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 08:25   #760
izabla
Rozeznanie

Witam
Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
Teściom jak i mojej mamie mamy zamiar zrobić, albo małe albumy ze zdjęciami z wesela, albo kalendarz ze zdjęciami. Jeszcze się zastanawiamy nad formą
Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
a my wydrukowaliśmy jedno zdjęcie z naszej sesji w formacie 30x45 i chcemy je oprawić w ramkę albo antyramę i dać rodzicom na pamiątkę do powieszenia na ścianę.
O albumach takich małych też myśleliśmy, chociaż dostali od nas płytki ze zdjęciami i film z wesela, więc nie wiem czy to nie starczy już.
Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
My na święta mamy w planach dać dla teściowej i moich rodziców albumy ze zdjęciami ślubnymi jak większość z Was jak widzę
My postanowiliśmy, w podziękowaniu za koperty, podarować naszym Babciom i Chrzestnym albumy ze zdjęciami o takie:http://www.fotokoszyk.pl/Album_Walth...3x18-1808.html Bardzo się podobały. A Rodzicom przygotowaliśmy takie: http://www.fotokoszyk.pl/Album_Life_...olie-3157.html
Wywołujemy zdjęcia w błysku, więc stwierdziliśmy, że pod folią się nie zapalcują ale po wklejeniu do obu po 40 zdjęć z czystym sumieniem ODRADZAM taki wynalazek! Strasznie czasochłonne, zostaje pod tą folią powietrze, mimo stosowania różnorodnych technik wklejania Cały interes kosztował nas trochę, ale stwierdziliśmy, że będzie to miłą pamiątką a poza tym Chrzestni i Babcie dali nam największe koperty, więc chociaż tak podziękowaliśmy.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
kora do storczyków jest dostępna np. w obi. w kwiaciarniach też powinni mieć

Moja Teściowa kupowała taką korę w Obi, i IMO ona jest trochę inna niż ta, z którą kupiony był kwiatek.
Ja swoje storczyki trzymam w zwykłych ikeowych, białych doniczkach, podobnie stoją u mojego Taty, więc chyba doniczka nie jest kluczem do sukcesu hodowlanego
izabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 11:02   #761
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość

Rozmawiacie o kwiatach, a ja nie mam ani jednego w domu. Nigdy nie miałam ręki do kwiatów i tak mi już zostało. Mąż się śmieje, że nawet kaktusa kiedyś ususzyłam ;>
to tak jak ja :P tylko że ja mam 4 kwiatki ale już sie sypia , nawet nie mam kiedy donicZKi kupic :P
201606210914 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 11:20   #762
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez izabla Pokaż wiadomość
po wklejeniu do obu po 40 zdjęć z czystym sumieniem ODRADZAM taki wynalazek! Strasznie czasochłonne, zostaje pod tą folią powietrze, mimo stosowania różnorodnych technik wklejania Cały interes kosztował nas trochę, ale stwierdziliśmy, że będzie to miłą pamiątką a poza tym Chrzestni i Babcie dali nam największe koperty, więc chociaż tak podziękowaliśmy.
my dla rodziców zrobimy albumy ze zdjęciami, ale zdjęcia będą przyklejane taką specjalną taśmą dwustronną, nie lubię tych albumów z przyklejającą się folią Albumy mamy już zamówione, z czarnymi kartami przekładanymi pergaminem, wyglądają jak nasz ślubny album, tylko zdjęć będzie mniej, bo my w naszym mamy 100 zdjęć a rodzice dostaną po 60. Mamy już wybrane zdjęcia, tylko je wywołać teraz i powklejać...

Cytat:
Napisane przez superkas Pokaż wiadomość
to tak jak ja :P tylko że ja mam 4 kwiatki ale już sie sypia , nawet nie mam kiedy donicZKi kupic :P
u mnie jakieś doniczki są po starych kwiatkach, ale "żyjących" kwiatów brak
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 11:37   #763
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dom rodzinny Tż ( w którym teraz mieszkamy) też jest w malutkiej miejscowości i oboje codziennie dojeżdżamy 40 km do pracy ( nie jeździmy razem), no ale przecież nie ma sensu kupować czy wynajmować w mieście jak tu duży dom jest, no i przeprowadzka teściowej albo młodej... jakoś sobie tego nie wyobrażam. Chociaz czasem to chciałabym mieszkać w mieście.
Ja musiałabym dojeżdżać ponad 100 km, więc jednak odpada, poza tym moi rodzice mają małe mieszkanie, a dom teściów jest już i zaludniony przez rodzeństwo męża i byśmy się nie zmieścili. Ale to i tak kawałek dojeżdżać 40 km, pewnie musisz biedna wcześnie wstawać.

O storczykach się nie wypowiem, bo przy mnie każdy kwiatek umiera.

O albumach na gwiazdkę też nie, bo już 2 miesiące ponad po ślubie a zdjęć nie widziałam jeszcze na oczy.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 11:43   #764
izabla
Rozeznanie

Cytat:
my dla rodziców zrobimy albumy ze zdjęciami, ale zdjęcia będą przyklejane taką specjalną taśmą dwustronną, nie lubię tych albumów z przyklejającą się folią Albumy mamy już zamówione, z czarnymi kartami przekładanymi pergaminem, wyglądają jak nasz ślubny album, tylko zdjęć będzie mniej, bo my w naszym mamy 100 zdjęć a rodzice dostaną po 60. Mamy już wybrane zdjęcia, tylko je wywołać teraz i powklejać...
Taki album jest świetny, i zdjęcia rewelacyjnie się prezentują na czarnych kartach. Do takiego tradycyjnego fajne są fotoprzylepce, np henzo- na takiej taśmie jak ceny
izabla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 14:51   #765
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie jakieś doniczki są po starych kwiatkach, ale "żyjących" kwiatów brak
ile dałaś za taki album?

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 14:53   #766
morenica
Zakorzenienie

Cytat:

To jak My. Nie ma żadnego kwiata w domu. dostałam jakiś na nowe mieszkanie od siostry, i nawet żył 4 miesiące, póki kot się nie pojawł i zaczął się nim interesować i gryść liście, ja zapomniałam podlać i nasz jedyny kwiat padł

To będę musiała się z tymi albumami zastanowić, bo myślałam o tych z folią, ale skoro ciężko jest tam zdjęcia włożyć...więc albo tradycyjny ale właśnie taki z czarnymi kartkami
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 21:39   #767
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Chyba w końcu nadszedł czas żebym się przeniosła tu
Witam te których nie znam jestem Rock i ślubowałam 13.08

A i te które znam witam serdecznie

Bardzo trudno jest sie rozstać ze starem wątkiem tez tak mam jakos sie nie umie wkręcić
No ale sie jakos postaram

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:

Ja uwielbiam kwiatki
Na parapecie mam 3 storczyki
Kaktusa bożonarodzeniowego i jakieś 2 zielone i nie znam nazwy
A wczoraj kupiłam w czerwonej doniczce małą choineczkę ozdobną ozdobioną szyszkami i bombką
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-25, 23:27   #768
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Bardzo trudno jest sie rozstać ze starem wątkiem tez tak mam jakos sie nie umie wkręcić
No ale sie jakos postaram
Może nie tak trudno bo tam juz same flaki z olejem

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-26, 22:45   #769
201606210914
Konto usunięte

A jak tam przygotowania małymi kroczkami do świąt , czy jeszcze nie myślicie ;p
Mu z tż musimy jeszcze kupic choinke i do niej pierdołki ALe juz nie moge sie doczekasc swiat , moze i snieegu tez
Stary 2011-11-26, 23:01   #770
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Mu z tż musimy jeszcze kupic choinke i do niej pierdołki ALe juz nie moge sie doczekasc swiat , moze i snieegu tez
Ja myślę co upiec

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 09:51   #771
morenica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja myślę co upiec
Ja też
Choinka będzie od taty, moja panieńska a reszta ozdób jeszcze nie wiem co wymyślę
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 10:43   #772
Mediona
Zadomowienie

Ja naszczęcie w tym roku Wigilię spędzę u teściów.
Pierwszy raz od 4 lat nie będę musiała gotować ani piec
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 11:17   #773
Ewik86
Zakorzenienie

Dwa dni mnie nie było, a tu tyle do nadrabiania i tyle porad dotyczących storczyków

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość

Ja na mojego też bym ponarzekała. Z jednej strony wkurza się bo jest balagan, a z drugiej on czasu nie ma by cokolwiek zrobic (jest tu praktycznie gosciem). Ja natomiast albo siedze w pracy albo sie ucze Choć np. dziś pozmywał w kuchni i zdarł starą ceratę (kupilismy wczoraj nowa). Ma jakies wahania...
Wszystko przez te sprzątanie- niestety jest to syzyfowa praca, nigdy nie ma końca i zawsze coś jest do zrobienia Ale trzeba to robić, nie ma wyjścia i im szybciej niektóre osoby to zrozumieją tym będzie łatwiej

Cytat:
My choinki nie przewidujemy w tym roku, chyba, że taką 20 cm już ozdobioną. Za drogi wydatek, a musimy zbierać na samochód Każdy grosz się przyda

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 14:26   #774
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
Dwa dni mnie nie było, a tu tyle do nadrabiania i tyle porad dotyczących storczyków

Wszystko przez te sprzątanie- niestety jest to syzyfowa praca, nigdy nie ma końca i zawsze coś jest do zrobienia Ale trzeba to robić, nie ma wyjścia i im szybciej niektóre osoby to zrozumieją tym będzie łatwiej

My choinki nie przewidujemy w tym roku, chyba, że taką 20 cm już ozdobioną. Za drogi wydatek, a musimy zbierać na samochód Każdy grosz się przyda
my włąsnie dzis kupilismy choineczke w merkurym nawet nie taka droga była

nie moge sie doczekac swiat :P
Stary 2011-11-27, 14:40   #775
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
my włąsnie dzis kupilismy choineczke w merkurym nawet nie taka droga była

nie moge sie doczekac swiat :P
A ozdoby też już kupiliście czy później to zrobicie? U mnie w sklepach ceny choinek zaczynają się tak od 70 zł i te choinki nie są takie duże, nie pamiętam ile mierzą, ale pewnie ok 150 zł w sumie by się wydało z ozdobami. Dla mnie w tym roku to za drogo...

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-27, 18:42   #776
201606210914
Konto usunięte

Cytat:
A ozdoby też już kupiliście czy później to zrobicie? U mnie w sklepach ceny choinek zaczynają się tak od 70 zł i te choinki nie są takie duże, nie pamiętam ile mierzą, ale pewnie ok 150 zł w sumie by się wydało z ozdobami. Dla mnie w tym roku to za drogo...
kupowalam 2 łancuchy z tesco po 2 zł ;p
a bombki tez ide po kosztach po ze zsklepu za 1,99
my tez oszczedzamy
Stary 2011-11-27, 20:08   #777
Trinette
Zakręcony Chochlik

Cytat:
Chyba skonstruuję sobie jakiegoś małego robocika, który będzie codziennie sprzątał, jak mnie nie będzie w domu

„Jeśli możesz sobie coś wymarzyć, możesz to zrobić”
Walt Disney

Trinette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-28, 07:58   #778
Niesforna_88
Wtajemniczenie

a my będziemy mieć żywą choinkę trochę bombek już mamy, ale jeszcze trzeba będzie kupić ale to zobaczymy jak pieniężnie będziemy stać

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 08:20   #779
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
a my będziemy mieć żywą choinkę trochę bombek już mamy, ale jeszcze trzeba będzie kupić ale to zobaczymy jak pieniężnie będziemy stać
no to super ja nigdy nie miałam świeżej choinki, ale pewnie będzie jak spędzimy pierwsze święta w naszym mieszkanku. w tym nie ma warunków, a poza tym jak jedziemy do rodziców na święta to na tydzień więc nie miałoby sensu kupowanie choinki.
Mamy taką małą z zeszłego roku, chociaż mąż coś przebąkiwał że fajnie by było większą kupić ale sztuczną. Zobaczymy co z tego wyjdzie

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-28, 08:45   #780
megamag
BAN stały

Ja to chyba jestem stara już mentalnie, bo mnie te choinki w ogóle nie kręcą, a wręcz drażnią jak je za wcześnie ustawiają w supermarketach. W domu penie będziemy mieli jakąś małą, sztuczną. Z tego jak u rodziców była żywa to pamiętam tylko, że się igły sypały i dwa razy dziennie trzeba było sprzątać. :p
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości