Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części?
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 31 44,93%
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 5 7,25%
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 2 2,90%
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 1 1,45%
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII 0 0%
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII 3 4,35%
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 4 5,80%
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII 0 0%
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko Mamy V-VI cz.VIII 1 1,45%
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII 8 11,59%
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-23, 11:28   #751
begie13
Zadomowienie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
dziewczyny, przy praniu ubranek robiłyście dodatkowe płukanie?
Tak, ja robiłam, włączałam przed startem

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość

Ja torbę do szpitala spakuję jutro, obiecuję
To jeszcze nie spakowana??

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
ja mam w saszetkach.
Ja też kupiłam w saszetkach Tantum Rosa.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Mało ostatnio pisałam, to dziś Was zarzucę postami Wrzuciłam właśnie na maila zdjęcia
Śliczne zdjęcia

Cytat:
właśnie zjadłam 2 kawałki ciasta. jeden taki z kremem tortowym, drugi z kremem budyniowym, masą krówkową i śmietaną. mniam........
ciii nie mów nic o ciastach , bo u mnie niiiic nie ma

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nie opłaca się butów kupować bo będą za duże o rozmiar
To znaczy, że ja już nigdzie nie wyjdę do porodu

Boshe w mojej pralece coś strzela jakby miała się zaraz rozlecieć na kawałki ( pralka ma 1,5 roku) - może wykończyło ją codzienne pranie w zeszłym tygodniu

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:29   #752
rinco
Wtajemniczenie

Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII

Ja mam jeszcze pytanie, bo robię mojemu listę zakupów do apteki
Czy ten krem Linomag z filtrem UV to ten?
http://sklep.ziololek.pl/17,linomag-sun

Bo jest jeszcze taki:
http://www.lew-apteka.pl/product-pol...F30-50-ml.html
ale tam nie pisze, że od pierwszych dni życia, więc pewnie chodzi o ten pierwszy?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:30   #753
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
ja już jestem w domu Zaraz zbieram się i jadę do małego, którego przewieźli już na klinikę, przynajmniej wszystkiego się dowiem.
Odezwę się jak będę coś wiedzieć
Trzymam kciuki za Antosia

Wanda
Stary 2012-04-23, 11:32   #754
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
ja już jestem w domu Zaraz zbieram się i jadę do małego, którego przewieźli już na klinikę, przynajmniej wszystkiego się dowiem.
andzya Ty to jestes jak strus pedziwiatr! pojechala, urodzila, juz w domu
wspaniale
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:32   #755
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Ostatnia paczka wyprawkowa dotarła- pościel od club-baby. No i pod koniec tygodnia ruszamy z praniem i porządkami w kąciku młodego.

A tymczasem Jamal z głośników, zmywarka daje znak, że zakończyła swoja pracę, ja kończę wycierać kurze i do sklepu po pstrąga śmigam na obiad, a później pobawię się z malowaniem pazurków, bo mam ochotę na coś wiosennego
Więc dziewczynki, na krótkie spacery zapraszam albo chociaż posiedzenie na balkonie/tarasie/przy oknie, bo pogoda cudna

u Was pięknie a u nas do bani...czekamy żeby trochę się pogoda poprawiła bo na spacer chcę wyjść a nie ciągle koło domu i koło domu stać

za wyprawkę duże brawa!
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
no niestety jestem panikarą - np. statkiem nie poplyne bo zatoniemy , kolejka gorska tez nie - bo zerwie sie lina ;
moge chodzic po gorach, schodzic po lancuchach ale nie wejde do kolejki

jak to czytam to wybacz - ale dokładnie to samo mówi mój brat - nie przyleci, bo spadnie, nie przyjdzie bo musi na prom i prom utonie, i tak wiele innych

Kism gratuluję torby, jestem z Ciebie dumna!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:34   #756
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mam nadzieję ze u mnie nie bo na spacer chcę iść
U nas nie pada, ale słonka też nie ma.
Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość

Bardzo miło z jego strony
Przyznaję, że byliśmy miło zaskoczeni.
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

Powodzenia!!! Wreszcie jakiś entuzjazm u Ciebie
No wreszcie jakaś akcja...
Cytat:

czyli jednak zdecydowaliscie sie na budowe? fajnie!
Nie... Do budowy jeszcze daleko. W tym roku chcemy ogrodzić, założyć media i postawić jakąś lepsiejszą przyczepę campingową, żeby można się było przespać czy jakieś jedzonko zrobić.
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no wreszcie i widzę też nadszedł lepszy humor
Ano, jakoś lepiej...
Stary 2012-04-23, 11:43   #757
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
W ogóle coś się u mnie też zaczyna dziać, wczoraj wieczorem pierwsze regularne skurcze i ból krzyża, ale się uspokoiło. Ja lekko "przedokresowa" (poza nastrojem ) - w sensie ciągłego, ale niezbyt intensywnego uczucia w brzuchu.
Tylko ciekawe jeszcze ile to potrwa...
Bardzo bym chciała przed weekendem, ale zobaczymy, co się okaże

Co do imienia, u nas Antoni (kolejny na wątku mam nadzieję, że co drugie dziecko w piaskownicy nie będzie się tak nazywać... Ale w rankingu najpopularniejszych imion 2011 na 14mscu chyba, więc może nie) Ludwik. Myśleliśmy o Ludwiku na pierwsze, ale chyba zbyt się kojarzy z płynem do zmywania...

To ja jakaś inna jestem bo mi pierwsze co to kojarzy sie z królami Francji.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi pieluchy tetrowe pierzecie z flanelowymi czy odzielnie?
Teraz w zasadzie nie ma przeciwskazań, ale potem przy użytkowaniu to nawet gotuję tetrowe, tzn. na 95 st., bo to raz do pupy, raz do buzi idą...

Cytat:

Bo jest jeszcze taki:
ale tam nie pisze, że od pierwszych dni życia, więc pewnie chodzi o ten pierwszy?
To to samo wg mnie, tylko ten pierwszy to nowsze opakowanie, na tym starym jest chyba z tyłu napisane, że od 1. dnia. Na pewno warto popatrzeć na datę ważności, bo ja u nas w aptece raz miałam w ręce ten starszy z datą ważności do 06.2012

Cytat:
Kism gratuluję torby, jestem z Ciebie dumna!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-23, 11:49   #758
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Boshe w mojej pralece coś strzela jakby miała się zaraz rozlecieć na kawałki ( pralka ma 1,5 roku) - może wykończyło ją codzienne pranie w zeszłym tygodniu
W mojej ostatnio coś latało metalowego, że myślałam, że albo w spodniach tża było coś ciężkiego metalowego,albo jakaś część z pralki mi odpadła, bo hałas niesamowity...otwieram ją, wyciągam pranie a tam 2zł ale rąbało nieziemsko

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:51   #759
Efijy
Rozeznanie

Kurcze tak ładna pogoda a ja czuję się już taka ciężka że mam siły na przemieszczanie się tylko z kanapy do toalety no ale cóż pocieszam się ze to końcówka. Właśnie to miała wam napisać że wysłałam Wam zdjęcia na pocztę chyba raczej ostatnie w 2paku
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:56   #760
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
W mojej ostatnio coś latało metalowego, że myślałam, że albo w spodniach tża było coś ciężkiego metalowego,albo jakaś część z pralki mi odpadła, bo hałas niesamowity...otwieram ją, wyciągam pranie a tam 2zł ale rąbało nieziemsko
w mojej raczej taki odgłos był jakby ktoś wsypał tam dużo małych kamyczków... no i latała na wszystkie strony, chyba mąż musiał przesunąć jak sprzątał i źle wypoziomowana była, może to bęben takie odgłosy wydawał ale strach było do pralki podchodzić... teraz już pranko się suszy

miała gdzieś wyjsć ale jakoś mi się nie chce...

teściowie robią remont łazienki i ubikacji i będą wszyscy do nas przychodzić się kąpać

Wanda
Stary 2012-04-23, 11:56   #761
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Kurcze tak ładna pogoda a ja czuję się już taka ciężka że mam siły na przemieszczanie się tylko z kanapy do toalety no ale cóż pocieszam się ze to końcówka. Właśnie to miała wam napisać że wysłałam Wam zdjęcia na pocztę chyba raczej ostatnie w 2paku
Piękne

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
Stary 2012-04-23, 11:57   #762
niunia32
Zakorzenienie

nim dałam start nacisnęłam na dodatkowe płukanie. właśnie powiesiłam pranie. skończyły mi się klamerki (no mam jeszcze jedną paczkę ok 30 szt) ale to i tak mi nie starczy na kolejne pranie. Jutro kolejne, chyba, że jak te wyschnie. zaraz chyba się ubiorę i pójdę do tej apteki

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 11:57   #763
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
ja też nie mam siły nigdzie chodzić a bardzo bym chciała

śliczne zdjęcia

Wanda
Stary 2012-04-23, 11:59   #764
niunia32
Zakorzenienie

Begie a nie masz pożyczyć od kogoś butów na ten miesiąc?

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Efijy super zdjęcia

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-23, 12:02   #765
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
teściowie robią remont łazienki i ubikacji i będą wszyscy do nas przychodzić się kąpać
Współczuję

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
nim dałam start nacisnęłam na dodatkowe płukanie. właśnie powiesiłam pranie. skończyły mi się klamerki (no mam jeszcze jedną paczkę ok 30 szt) ale to i tak mi nie starczy na kolejne pranie. Jutro kolejne, chyba, że jak te wyschnie. zaraz chyba się ubiorę i pójdę do tej apteki
Moja mama wiesza tak, że jedną klamerką spina dwa ubrania na raz, tak że na 2szt ubrań zużywa 3klamerki a nie 4 ale ja tak nie umiem. W ogóle klamerki muszę sobie lepsze kupic, bo moje bardzo słabo trzymają

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Stary 2012-04-23, 12:04   #766
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama wiesza tak, że jedną klamerką spina dwa ubrania na raz, tak że na 2szt ubrań zużywa 3klamerki a nie 4 ale ja tak nie umiem. W ogóle klamerki muszę sobie lepsze kupic, bo moje bardzo słabo trzymają
tak własnie wieszałam

Malinka

Haniusia
Stary 2012-04-23, 12:05   #767
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to czytam to wybacz - ale dokładnie to samo mówi mój brat - nie przyleci, bo spadnie, nie przyjdzie bo musi na prom i prom utonie, i tak wiele innych
spoko, ja sie nie obrazam
u mnie wszyscy naokolo wiedza o tych fobiach
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:05   #768
Tacca
Zakorzenienie

O, muszę rozwiesić swoje... I do sklepu wyskoczyć po jakieś jedzonko... Mąż dziś późno wraca.
Stary 2012-04-23, 12:07   #769
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Begie a nie masz pożyczyć od kogoś butów na ten miesiąc?
no właśnie nie mam ... wyciągnęłam jakieś stare adidasy w nadziei, że może w nie się zmieszczę ale niestety... mierzyłam męża buty ale za duuuże..

no i nigdzie nie idę... zaraz przyjdzie teść położyć mi listwy w pokoju, chyba mu się nudzi

Wanda
Stary 2012-04-23, 12:08   #770
Gaabbi
Wtajemniczenie

A my dzisiaj kupujemy samochód
Rano dzwonił P, że jedzie dzisiaj odebrać samochód. Chyba się skuszę na pierwszą jazdę A co mi tam

Mam też dobre wieści co do podłączenia kanalizacji na naszej działce. W przyszłym tygodniu, prawdopodobnie, zaczynamy się starać o wszelkie pozwolenia na budowę. Musimy też rozejrzeć się za dobrym projektantem domów. Może znacie jakiegoś godnego polecenia na terenie śląska?

Wczoraj przyatakowała mnie na dobre alergia Miałam nadzieję, że mnie w tym roku ominie Swędzi mnie całe ciało i wszystkie kanały w środku (nosowe, gardłowe, uszne). Nie wiem na co jestem uczulona, ale teraz chyba pyli brzoza...
Zresztą, ja alergię mam przez cały rok, ale od kwietnia do października wzmożoną Wykończyć się można.

U nas pogoda średnia. Mokro, bo całą noc padało. Nie za ciepło, bo jakieś 13 stopni. Słoneczko nieśmiało wygląda zza chmur.

Przyszła mi sokowirówka To jakie soki polecacie?

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość

dziewczynki mam pytanko ,czy was też boli czasami kość łonowa ? Bo mnie od dwóch nocy męczy,a w dzień nawet ok.
i kość łonowa, i biodra

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dziecie mi sie malo rusza i pol nocy nie przespalam, dlatego prosze juz w niebiosa zeby wylazil, bym sie nie musiala tak martwic. Poporstu juz schizuje
Jak wyjdzie, to dopiero się zaczniesz martwić I tak do końca życia

Cytat:
Skończyłam wczoraj brać czopy na paciora, więc teoretycznie powinnam być już wyleczona. Jutro jadę oddać krew i mocz do badania i się zastanawiam czy nie zrobić sobie jeszcze raz tego wymazu na paciora, tak kontrolnie. Jak myślicie? Czy czekać do czwartku co mi gin powie?
Ja nie robiłabym przed wizytą u gina.
Wydaje mi się, że to za wcześnie na badanie kontrolne, po odstawieniu czopków.
Ale mogę się mylić

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Mi stopy nie spuchły, ale urosły o rozmiar a może nawet trochę więcej... Muszę kupić coś, pewnie jakieś klapeczki.
Większa stopa, w większości przypadków, po ciąży pozostaje

Cytat:
Wklejam moje szydełkowe robale
Biedrona i ślimak wyszły fajnie, gąsienica nie za bardzo (taki karakon ).
Jeszcze chcę zrobić rybkę i skończyć wreszcie ten nieszczęsny kocyk!!!
super!

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Bo Hania to piękne imię
właśnie.
U mnie w otoczeniu jakoś nie ma żadnej małej Hani U nas na wątku zainteresowanie wzrosło tym imieniem, ale mnie to nie przeszkadza. Imię mi się bardzo podoba i moja Hania będzie wyjątkowa, nawet jak w klasie będzie ich 5 Poza tym, jak się chce za wszelką cenę nadać imię mało popularne, to dla pewności proponuję coś w stylu Kunegunda, czy też Sabrina. Wtedy istnieje małe prawdopodobieństwo, że będzie druga dziewczynka w piaskownicy o tym samym imieniu

Cytat:
okej

Składniki
Ciasto
4 szklanki mąki pszennej
szklanka mleka
1/3 szklanki cukru
2 jajka
4 łyżki masła
3 dag drożdży
szczypta soli
kruszonka
pół szklanki mąki
po 4 łyżki cukru i masła
do posmarowania bułeczek
jajko
2 łyżki mleka

Z mąki, cukru i stopionego masła przygotować kruszonkę i odstawić w chłodne miejsce.
Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i z połową letniego mleka, pozostawić w cieple do wyrośniecia.
Jajka ubić z cukrem. Do przesianej mąki dodać wyrośniety rozczyn, ubite jajka, resztę mleka, stopione masło, sól. Starannie wyrobić ciasto i dostawić do wyrośniećia. Gdy podwoi swoją objętość odrywać po kawałku i formować bułeczki. Ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować rozmąconym w mleku jajkiem i posypać startą kruszonką.
Piec około 25 minut w temperaturze 2000C.
To są bułeczki maślane??? Ja robię bardzo podobne od dłuższego czasu i dla mnie to są bułeczki drożdżowe Jeszcze daję dżem do środka

Mam pytanie, kupowałyście woreczki do przechowywania pokarmu i pojemniki na mleko?

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-04-23 o 12:14
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:10   #771
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
U mnie się pranko pierze...

Rozmawiałam z tatą przed chwilą, developer pokryje koszty napraw. Co prawda z chwilą podpisania umowy wszelka odpowiedzialność spada na właściciela, ale prezes powiedział, że gwarantowali ochronę i bezpieczeństwo i czują się odpowiedzialni. Bardzo ładnie się zachowali, choć nie musieli, co konsultowaliśmy z dwoma prawnikami i tata był nastawiony na awanturę.

No i mam szykować kasę na ogrodzenie działki... Dodać ubezpieczenie samochodu, bo 1.05 się kończy i przegląd gwarancyjny, plus kupienie wózka - w maju ogłaszam upadłość...
Bardzo ładnie z jego strony
Ja upadek ogłosiłam już dawno,w sumie od kiedy wynajmuję mieszkanie
Cytat:
Czekamy na wieści
Cytat:
Współczuję

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Ja też tak wieszam,mniej miejsca to zajmuje a u mnie w pokoju schnie pranie ekstra szybko/.

Odwiedziła mnie koleżanka z córą,troche poplotkowałyśmy i robie fryty,strasznie za mną chodziły.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:11   #772
8ewus8
Zadomowienie

Begie, współczuję, znam ten ból, bo moi rodzice mieszkają na dole i przed świętami skończyli remont, przez ponad miesiąc przyłazili na górę brać prysznic.

Kiedyś mieliśmy taką starą pralnę, która przy wirowaniu bardzo się przemieszczała. Pewnego razu było wstawione pranie i wyszliśmy z domu a po powrocie patrzymy a pralka w przedpokoju prawie, przyczłapała sobie.
W ogóle wczoraj jak mnie wkurzyli to aż się wystraszyłam żeby małemu nic się nie stało, bo tak mi serce biło strasznie.
W ogóle czuję, że będzie obraza jeśli chodzi o chrzciny,bo u mnie wszyscy liczą, że chrzestną będzie siostra M a chrzestnym mój brat, ale ja na 100% wiem, ze brata na chrzestnego nie chcę, nie mam za bardzo kogo wziąć, ale on na pewno nie będzie.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:12   #773
_agata
Zakorzenienie

W ten weekend jeszcze kończyliśmy malowanie. Chłop jest wykończony, ale wysiłek fizyczny dobrze mu zrobi.
Chcieliśmy się już przeprowadzać, ale uznaliśmy, że tak na szybko w weekend się nie będziemy przenosić, więc w tym tygodniu powoli wszystko przewieziemy i jak już uznamy, że można mieszkać to zamieszkamy.
U mnie nic na poród nie wskazuje. Wczoraj składałam meble, myłam okna, odkurzałam... Mąż się denerwuje, uważa, że powinnam robić to co robi każda kobieta w 9. miesiącu ciąży. Leżeć. Na szczęście nie jestem ubezwłasnowolniona.

Cytat:
Mało ostatnio pisałam, to dziś Was zarzucę postami Wrzuciłam właśnie na maila zdjęcia

Poza tym wczoraj dokonałam pomiaru:
36tc
waga: +11kg
brzuch: 104cm
biust: 96cm
WYglądasz świetnie!

Ja w końcu muszę się zmobolizować i wrzucić zdjęcia

Widzę, że jakaś mania szydełkowania koleżanki ogarnęła

Póki co waga stanęła na mniej więcej 9 kg na plusie, w pasie mam 102, biust jeszcze więcej

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Co do imienia, u nas Antoni (kolejny na wątku mam nadzieję, że co drugie dziecko w piaskownicy nie będzie się tak nazywać... Ale w rankingu najpopularniejszych imion 2011 na 14mscu chyba, więc może nie) Ludwik. Myśleliśmy o Ludwiku na pierwsze, ale chyba zbyt się kojarzy z płynem do zmywania...
A mnie się Ludwik z Ludwiczkiem kojarzy
https://www.google.pl/search?q=ludwi...DfP54QT-seTQDw

Cytat:
Szybciocha z Ciebie.

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Slicznosci, naprawde fajne zwierzaki.

A powiedzcie mi pieluchy tetrowe pierzecie z flanelowymi czy odzielnie?
Razem.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:12   #774
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

moniczka1302 dzięki za przepis na bułeczki maślane

Upiekłam ciacho i lecę szukać kabanosów

Nasz ślub:

Jesteśmy razem od:

Edytowane przez stokroteczka777
Czas edycji: 2012-04-23 o 12:14
Stary 2012-04-23, 12:13   #775
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Piękne
Cytat:
ja też nie mam siły nigdzie chodzić a bardzo bym chciała

śliczne zdjęcia
niunia32

Efijy super zdjęcia

Dzięki dziewczyny

Jak patrzę na te zdjęcia ostatnie to coraz bardziej dochodzi do mnie że lada moment i Staś będzie po drugiej stronie cieszę się tą myślą a jednoczenie obawiam.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:19   #776
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Bo jest jeszcze taki:
To jest ten sam, tylko w innym opakowaniu.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:20   #777
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
W ten weekend jeszcze kończyliśmy malowanie. Chłop jest wykończony, ale wysiłek fizyczny dobrze mu zrobi.
Chcieliśmy się już przeprowadzać, ale uznaliśmy, że tak na szybko w weekend się nie będziemy przenosić, więc w tym tygodniu powoli wszystko przewieziemy i jak już uznamy, że można mieszkać to zamieszkamy.
U mnie nic na poród nie wskazuje. Wczoraj składałam meble, myłam okna, odkurzałam... Mąż się denerwuje, uważa, że powinnam robić to co robi każda kobieta w 9. miesiącu ciąży. Leżeć. Na szczęście nie jestem ubezwłasnowolniona.
Ja za tobą nie nadąrzamnie ogarniam tego wszystkiego
Właśnie zdjęcie brzucha prosimy bo zanim my się doczekamy to ty już urodzisz

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:23   #778
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Czekamy

Rinco fajna sesja w plenerze i świetne zestawienie rosnącego brzuszka

Efijy śliczny brzuszek widać że to już końcówka

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:24   #779
Timii
Rozeznanie

Cytat:

w zasadzie juz 39
aa no to super bo myslalam ze tylko ze mna jest taka masakra

kapukat
mam prosbe - jak bedziesz miala chwilke to napisz ile sztuk i jakich ciuszkow masz dla Adasia mniej więcej. ciekawa jestem jakie ilości są potrzebne. zdaję sobie sprawę oczywiście że każde dziecko jest inne, jedno się ulewa, drugie nie.. no ale tak orientacyjnie chociaż często musisz włączać pranie?
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-23, 12:25   #780
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Masakra ledwo doszlam do kolezanki!
mialam tylko jeden przystanek po drodze, jak do niego doszlam musialam odpoczac 5 minut!
koelzanka dala mi z 4 opakowania takich witamin dla dziecka, podobno kazde dziecie karmione poiersia musi je brac do 3 mca zycia?! nie wiedzialam...
stopa nie wiem czy mi urosla, raczej nie- tylko poprostu spuchla. 25 kg w przod wiec i stopa jakas taka inna... No ale dalej nosze 40. kupilam 2 pary balerinek na wiosne z allegro z atmosphere bo lubie takie szmaciaki, jedne dobre, drugie za male, obciskaja.
mam wiekszy problem ze stanikiem. U mnie w miescie jak szukalam mojego rozmiaru patrzyli na mnie jak na dziwologa, na allegro tez srednio z miekkimi.. mam jeden ale jak bede miala nawal bedzie za maly

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-04-23 o 12:28
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości