|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
agnes 20 to my pewnie nie dostaniemy w ogole becikowego bo TZ jest na dzialalnosci gospodarczej i dochody ma spore tzn i tak polowa idzie na podatki i reszta na kredyty ale nikogo to juz nie obchodzi... masakra
![]() ![]() ![]() to musze wpisac ojciec nieznany... ![]() zazdrosnica0 ja akurat tez sporo rycze i to bez powodu fajnie ze masz juz ubranko
13.09.2014 Szymonek jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm) Edytowane przez małaPaulina Czas edycji: 2014-03-31 o 09:59 |
|
|
|
#752 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
jestem płaczliwa i patrzeć się na siebie nie mogę, też mam problem z pryszczami w I trymestrze lepiej wyglądałam i chyba lepiej się psychicznie czułam
|
|
|
|
|
#753 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jakie praktyki mają inne urzędy, ale u nas np. przy prowadzonej działalności osoba wypełnia oświadczenie o dochodach, i tam wskazuje się m.in. odprowadzony podatek, koszty uzyskania przychodu, itp. więc jeśli koszty prowadzenia działalności są duże to nie powinno być z tym problemu. Mieliśmy wiele takich sytuacji że po odjęciu tego wszystkiego wychodził ludziom dochód dużo na minusie i wtedy liczymy 0 zł.
|
|
|
|
#754 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a tak na serio to nawet nie będziemy się starać, mimo że ja jestem bezrobotna, to i tak jesteśmy "bogaci" niech inni dostaną, którym jest to bardziej potrzebne... my damy jakoś radę...a mam jeszcze pytanie, mianowicie jak można trafić na tę listę na pierwszej stronie? to trzeba samemu się wpisać?? a jeśli tak to mam się wpisać na końcu czy zgodnie z terminami porodów...??? ja czekam do 9 kwietnia i jak się dowiem płeć to wtedy nikt mnie nie powstrzyma przed kupowaniem...
Edytowane przez Paulina Darek Czas edycji: 2014-03-31 o 10:49 |
|
|
|
|
#755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wizyte mam dzien wczesniej od Ciebie - 24 kwietnia
|
|
#756 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Witamy się w 18 tygodniu![]() Maluch coraz bardziej szaleje w brzuchu, kochany jest ![]() Ale ten czas szybko leci... W sobotę przywiozłam od siostry 3 kartony ubranek dla dzidziusia, i to tylko takich malutkich, za chwilę wezmę się za przeglądanie Nie znam jeszcze płci, ale dużo tych ciuszków nadaje się i dla dziewczynki i dla chłopca, więc zakupów ubrankowych nie będę musiała robić Wiadomo, że jak coś mi się spodoba, to na pewno kupię, ale i tak dużo zaoszczędzimy...Co do becikowego, to ja kompletnie się na tym nie znam. U nas finansami zajmuje się Małż (i to aż za bardzo się zajmuje ) ale mi to pasuje... Ja robię zakupy, on płaci rachunki i inne takie. Anesh i jak Majunia? Oby już lepiej... Miminek a jak u Ciebie? Mam nadzieję, że wszystko w porządku z Tobą i z dzidzią ![]() Ja wczoraj miałam kryzys wieczorem... Oglądałam zdjęcia siostrzeńca zaraz po porodzi i doszłam do wniosku, że nie poradzę sobie z takim maleństwem... Co prawda Małym zajmowałam się odkąd tylko się urodził, ale ze swoim Szkrabem będę całą dobę... Mój mąż będzie teraz miał ze mną urwanie głowy, już mu współczuję
|
|
|
|
#757 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciesze się że miło spędziliście czas. My się wybieramy nad Solinę w weekend majowy ![]() Cytat:
mam nadzieję, ze to nic poważnego, może faktycznie po wizycie. Lepiej sprawdź abyś była spokojniejsza hej ![]() Zaczynamy 17 tydzień ![]() Wczoraj w końcu! kupiłam sobie dwie pary spodni ciążowych Dzisiaj w nocy kilkakrotnie się budziłam bo czułam coś w brzuszku i musiałam zmienić pozycję
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-03-31 o 11:14 |
|||||||
|
|
|
#758 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
.Całą noc i teraz też ma stany podgoraczkowe, w nocy najwięcej 38 z kawalkiem. Teraz poszla spac, miała 38. Na szczęście ani nie wymiotuje,ani nie ma biegunek. Domaga się jedzenia, nawet zjadła trochę kiełbaski i nie wymiotowala. |
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Właśnie dzwoniłam do takiego biura, ktore zajmuje sie ciezarnymi w de i umowiłam sie na czwartek Mam przynieśc tyle papierow, nawet fiszki wypłat moje i tżta za ostatnie 3 miesiace i umowe ze społdzielni za mieszkanie jak mało zarabiamy to moze dostaniemy jakies dofinansowanie do mieszkania czy wózek albo pokoj dla dziecka chociaż na razie na to nie licze bo wydaje mi się że zarabiamy na tyle ze damy radę, ale co tam ![]() Najważniejsze że jeszcze powiedzą mi o szkole rodzenia, ćwiczeniach, co gdzie itd. Ale wiecie cicho sza żeby moja "przyjaciółka" nie wiedziała hihi
|
#761 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dobrze że już coraz lepiej z Mają i że apetyt wraca Cytat:
Seksu po porodzie długo nie uprawialiśmy, kilka miesięcy! Były próby, ale spełzły na niczym Jakoś nie mogłam się przełamać a tż był cierpliwy. Też czułam się jak przed porodem, dobrze pozszywana byłam i też jak dziewica się czułam Cytat:
![]() Cytat:
Jak tam sprawa z telefonem, internetem i kablówką? Cytat:
![]() Sama się dopisujesz. Tak, sortujemy wg TP.
|
|
#762 |
|
Zadomowienie
|
Nie znam dokładnie takich szczegółów, bo zajmują się tym koleżanki dwa biurka dalej a ja akurat zajmuje się czymś innym, ale z tego co mi się obiło o uszy to jeśli dochód matki i dziecka nie będzie przekraczał 1922 złotych to będzie się należeć becikowe, i jeśli dochód nie przekracza 539 zł na osobę w rodzinie albo 623 zł w przypadku wychowywania dziecka niepełnosprawnego to wtedy można dostać zasiłek rodzinny z tym dodatkowym tysiącem jednorazowo i 170 zł co miesiąc dodatku do zasiłku rodzinnego z tytułu samotnego wychowywania dziecka
|
|
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od początku nie czuję się w ciąży. Myślisz,skąd u mnie tyle wizyt Ani mdłości,ani wymiotów,cycki aż tak bardzo nie bolą tylko ciągle jestem senna i zmęczona. Szybko zleci do wizyty,polecam mój sposób wykorzystywany już wielokrotnie,żeby iść o tydzień szybciej haha. Ale teraz idę 9 i nie wiem czy mi usg zrobi ale za to 16 mam wizytę u innego lekarza to usg na pewno zrobi i się uspokoję na 2 tygodnie...Cytat:
Jakby rozdawali to też bym brała,a co Pieniędzy nigdy za wiele :0
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Pojedzone, więc zaraz idziemy na miasto
![]() Tż chce mi wynagrodzić cały zeszły tydzień nieobecności ![]() Jeszcze kilka spraw musimy pozalatwiać a potem lody, a na kolację sałatka od włocha
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
zmarzłam w domu, idę jeść na pole pobrali krew, zaraz po miałam ciśnienie 110/mocne 55 tak się wyraziłapodobno czwartek-piątek nawet komunikaty dawali, że będzie niskie ciśnienie i żeby uważać. a ja nic nie wiem o tym. pisałam, że kupiłam body w pepco? bo już nie wiem pierwszy ciuszek dla maluszka.
|
|
|
|
#766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki za pomoc bo szczerze mówiąc bym wpisala że ojciec dziecka nieznany bo właściwie się nie przyznaje teraz do mnie mówi że kłamie że w ciąży jestem, brak słów gdzie ja głowę miałam... i dlatego sie troche boje ze tak jak wpisze to zadnego rodzinnego mojemu dziecku moze sie nie nalezec nie wiem jak to jest wlaśnie w tych sprawach..
|
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Powinnaś dostać becikowe,ba nawet powinnaś dostać zasiłek dla samotnej matki chyba 170zł+dodatkowe becikowe dla samotnej mamy.
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o czym pisalyscie wcześniej odnośnie Twojej sytuacji,ale z tego co ja wiem, to lepiej nie wpisuj ojciec nieznany. W razie czego (z tego co wiem) nie otrzymałaś alimentów od niego. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Jejku Majcia dziś sama siebie przez te chorobę przechodzi. Ciągle ryczy, marudzi, ma stany podgorączkowe. Ja natomiast w ogóle nie mam siły,bo miałam budzik co godzinę budzik nastawiony,zeby jej mierzyć temperaturę. Od 24 do 2 w ogóle nie spalam,bo mala marudzila. Np brak sił kompletny... |
|
|
|
|
#769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dlatego nie wiem co robic czy moge wpisac ojciec nieznany i jakas kase dostane, bo ja sobie poradze jak zawsze w zyciu. Ale nie chce by moje dziecko mialo zle...
Edytowane przez malgosia1051 Czas edycji: 2014-03-31 o 16:24 Powód: dopisek |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anesh naprawdę współczuje A co do wpisywania ojca. Jeżeli rzeczywiście tak jest to wolałabym nie dostać tego jakiegoś tam rodzinnego ale wywalczyć sobie dla dziecka alimenty i co miesiac otrzymywać pieniądze.
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
Chyba znalazłam wózek dla maleństwa
![]() http://allegro.pl/wozek-zipp-3w1-bog...095542256.html lub http://allegro.pl/lekki-wozek-z-alum...017754615.html Najlepiej już bym go kupiła
|
#772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma co darować takiemu skurczybykowi. Niech w końcu "dorośnie" i poczuje skutki swoich czynów. Wiem, że jest to użeranie się z tymi urzędami i sądem ale warto. Takie jest moje zdanie. Tym bardziej, że różnie w życiu bywa.
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#774 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia ten niebieski jest super
|
#775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak to zrobic bo nie wiem. Bo gdzie oczy mialam ze na niego spojrzalam a tym bardziej ze z nim do łóżka poszlam. tez tak bym chciala dostawac od niego alimenty ale on pracuje na czarno z tego co wiem a gdzie to nie wiem, bo on co chwila robote zmienia. Rodzice go z domu wyrzucili.Chyba ze sie z nimi pogodzi to chwile mieszka.
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biedna Majeczka, nie ma nic gorszego, niż chore dziecko ![]() ja w 1 ciąży powiedziałam mężowi, że chcialabym, by był ze mną w czasie porodu, ale jeśli nie będzie czuć się na siłach to może w tej fazie, jak dziecko wychodzi, to moze wyjść. Nie bedę miała o to pretensji. Mąż był caly czas, przeciął pępowinę i mi potem powiedział, że nie wyobraża sobie, by miało go przy tym nie być. Powiem tak, warto mieć kogoś przy porodzie. To nie jest tak, że położna jest non stop przy rodzącej. Ja zaczęłam mieć wywoływany poród około 22, a urodziłam o 3.24 nad ranem. W między czasie skakałam na piłce o 1 w nocy, gdyby mąż mnie nie podtrzymywał, to bym nie raz i nie dwa ześlizgnęła sie z tej piłki, taka byłam zmęczona, podawal wodę, jak poczułam, ze skurcze zmieniają mi się na parte, to wołał położną. Poza tym ja z bólu nie bylam do końca swiadoma, co się wokól dzieje, ale mialam komfort psychiczny, że mąż jest obok, czuwa i gdyby coś położna szwankowala czy lekarz to by zareagował. Także ja jestem za tym, by mieć kogoś bliskiego przy sobie, bo jak człowiek parę godzin leży i go cholernie boli i jest sam (od czasu do czasu położna przychodzi) to mało jest przyjemne.
|
|
#777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiem, że można podać jeszcze rodziców ojca dziecka o alimenty... Ale to już wieksza zabawa. Idz, do sądu, popytaj co i jak. Są też darmowe porady prawne, poszukaj w swoim mieście. Oni ci pomogą napisać wniosek, pokierują w odpowiednią strone. Ja trzymam kciuki i naprawdę nie rezygnuj. Nie daj chamowi tej satysfakcji, że zrobił a teraz czuje się bezkarny. miminek napisz nam kochana co i jak bo się martwimy o ciebie
Nasz ślub 13.07.2013r. Kocham Cię Mężu ![]() ![]() ![]() ![]() http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png Nasza Roksanka jest już na świecie 15.09.14r. Kochamy cię nad życie Edytowane przez Misstic Czas edycji: 2014-03-31 o 16:41 |
|
|
|
|
#778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) ale ze względu na gwarancje aby była jak najdłużej to przed samym porodem dopiero możemy kupic
|
|
#779 |
|
Rozeznanie
|
jeżeli ojciec dziecka nie ma pracy to alimenty wypłaca jakaś instytucja a facet potem musi to spłacić z tego co wiem. Walcz kobieto dla dobra dziecka
Tak mnie sutki dzisiaj swędzą że chyba je wyrwę zaraz są wielkie jak u krowy, obwódki robią się brązowe, sterczą jak nie wiem co na 1 cm do przodu Zaraz będę je gryzła chyba ... Jest coś co może mi ulgę przynieść?
|
#780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Poza tym zawsze możesz się zgłosić do Ośrodka Pomocy Rodzinie w swoim okręgu, tam mają darmowych prawników, którzy Ci wszystko wyjaśnia, pomogą napisać wnioski do sądu bez opłat. Trzymam kciuki i jeśli chcesz, zawsze możemy się razem wspierać Tez czasem mam doła, ale ogólnie to jestem niepoprawna optymistką ![]() Cytat:
Ale teraz gdy czytam niektóre relacje, to naprawdę może się ten chłop przydać, jednak teraz to skąd go wytrzasnąć![]() Chociaż jak Pan Prawnik wspomniał o tym, to prawie spadłam z krzesła. Nie widzę tego ![]() Miminek po ostatniej wizycie 11 marca również miałam lekkie brudzenie po wizycie u lekarza, bo w końcu pcha tam USG, paluchy, te rozzerzadła czy jak to się nazywa to maleńkie naczynko może się uszkodzić, tym bardziej gdy to mikroskopijne krwawienie/brudzenie, nei ma się czym martwić Dziewczyny czy takie rozpieranie w brzuchu to normalne? Od powrotu z Torunia mam wrażenie, jakby mi ktoś do brzucha za dużo zatankował ![]() Paulina idąc Twoim tropem, pomierzyłam się i co? Ostatni pomiar połowa listopada 2013. Tylko w brzuchu +2cm, talia bez zmian, uda -3cm, biodra -1cm i waga -6kg Jutro wizytuję Będzie lanie za brak +2kg na plusie. Aż się boje, co mi powie położna - serio! ![]() Aha: Wczoraj nie napisałam. Witam się (od wczoraj) w 18 tygodniu!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:14.

ale skończył się film i pojechał i kupił

jestem płaczliwa i patrzeć się na siebie nie mogę, też mam problem z pryszczami 

a wizyte mam dzien wczesniej od Ciebie - 24 kwietnia

Nosidełko się sprawdziło, córa w nim chętnie siedziała, a nawet przysypiała w swojej porze drzemki.
żeby moja "przyjaciółka" nie wiedziała