Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 0 0%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci 7 21,21%
Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci 0 0%
Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące 0 0%
Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie 0 0%
Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki 1 3,03%
W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy 2 6,06%
Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci 1 3,03%
Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę 14 42,42%
Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje 0 0%
Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek 0 0%
Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało 8 24,24%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-24, 13:23   #751
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
to myślę, że jest syty
Zresztą Mikuś szybko przesypiał całe noce, albo budził sie tylko raz na jedzonko prawda ?

Korn spał lepiej jak był mały niż teraz. Ale cóż. Jakos dajemy radę.

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

http://www.ikea.com/es/es/catalog/products/S39887442/

myślicie, że może być dla Korna ?

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:25   #752
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
to myślę, że jest syty
Zresztą Mikuś szybko przesypiał całe noce, albo budził sie tylko raz na jedzonko prawda ?
ja myślę, że on i od początku by spał całą noc mimo kp (raz nie nastawiłam budzik i spał do rana do 6:00) ale położne kazały wybudzać więc tak robiłam aż skończył 2 miesiące później już nie budziłam i spał całą noc

Cytat:

super może zgapię dla Myszki

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-06-24 o 13:26
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:26   #753
ja-ika
Zakorzenienie

Też dziś właśnie widziałam, że nie daje jeść w nocy, bo noc jest od spania, a nie od jedzenia Pewnie chce się wyspać królewna
Ja daję na noc kaszkę mleczno ryżową, a i tak Emilka się budzi kilka razy i za każdym dostaje cyca. Dziecko jeżeli się budzi w nocy, to widocznie jeszcze jest niedojrzałe, żeby przesypiać całą noc. Ja nie miałabym sumienia tak postępować
Stary 2014-06-24, 13:28   #754
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
ja myślę, że on i od początku by spał całą noc mimo kp (raz nie nastawiłam budzik i spał do rana do 6:00) ale położne kazały wybudzać więc tak robiłam aż skończył 2 miesiące później już nie budziłam i spał całą noc

super może zgapię dla Myszki
teraz musze jeszcze pomyslec jak w naszej sypialni poprzestawiać żebyśmy sie zmieścili z komodą i łózeczkiem dla niuńki małej.

Stary 2014-06-24, 13:29   #755
papalinka83
Zakorzenienie

Hejo Żyję, ale ledwo. Rozkłada mnie wirusisko coraz bardziej i boję się o Olę...

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Doczytuję was z doskoku,nie mam nawet czasu porzdąnie usiąść i poczytać.brakuje tego dnia,po powrocie z pracy tyle do zrobienia,a tu jeszcze maleństwo trzeba wyściskać i poprzytulać po tylku godzinach nie widzenia.Dziękuję jeszcze raz za słowa otuchy,jutro trochę gorzej będzie,bo helka cały dzień z opiekunką,oby to też zniosła dobrze
A jak helenka śpi w nocy? Źle? to jak dajesz radę w pracy?
Cytat:
Oglądam "galerianki" na Polsat Romans.
Nie wiedziałam, że jest taki kanał
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
bo wzięłam sobie do serca to co kiedyś Tassia napisała, że woda w temp. pokojowej podana na pusty brzuszek może powodować jego ból

z trójprzepływowego nie bardzo chce pić
też kupię tę kaszę zdrowy brzuszek, skoro na noc idzie mm, to nie będzie problemu z jej przygotowaniem
A nie możesz dawać podgrzanej wody? Ja bym nie uczyła picia soku w nocy
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
nie chce zeby ktos zle to odebral ale ja jestem przeciwnikiem jak jedna osoba ze zwiazku jedzie gdzies za granice do pracy a druga zostaje.Nie wrozy to nic dobrego juz wiele par z moich znajomych albo rodziny sie rozstalo po takich wyjazdach a nawet jak nie to bylo im pozniej bardzo ciezko wszystko naprawiac ja nie mowie ze tak bedzie u Was bo to od Was zalezy ale jak on pozniej wroci to bedzie ciezko na nowo sie dotrzec po takim czasie.

My w grudniu bedziemy obchodzic 10 rocznice razem ale tez kiedys bylam za granica z kolezanka w uk i wtedy bylo miedzy nami tragicznie, mi tak sie dobrze zylo nie chcialam wracac ale wrocilam bo go kochałam i chyba 3 miesiace walczylismy o zwiazek bo to byl prawie koniec.Nie moglismy sie odnalesc w nowej sytuacji i ciagle ktoremus z nas cos przeszkadzalo. Na szczescie sie udalo to uratowac

i teraz tez tak bylo ze mialam znajomych co byli 11 lat razem i byla to cudowna para, byli po slubie i mieli dziecko i on wyjechal za granice. I byl 2 lata bez niej i niby co chwile przyjezdzal ale za kazdym razem jak przyjechal bylo coraz to gorzej, potem ona juz sobie nawet nie wyobrazala z nim zyc bo jej bylo wygodnie bez niego i on jemu tez tam sie dobrze zylo i w koncu poznal kogos.....i juz nie bede konczyc jak to sie skonczylo .....
Popieram w 100%
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Moj też zawsze się wtedy budzi ale jak mam szczęście to zje i śpi dalej

Jak robisz peeling?
pewnym momencie spał tak że głowę miał na tżta klacie a nogi na mojej głowie.
Ja robię taki peeling - kawa, sól i oliwa, całkiem fajny
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
dziewczyny, na watku pazdziernikowych mam, ktoras napisalam posta, ze jej dziecko ostatni posilek je o 19.30 samo mm, budzi sie w nocy, placze, a ona daje mu pic bo chce go nauczyc, ze noc jest od spania, a nie od jedzenia i kolejny posilek dostaje okolo 5 .czy to jest normalne waszym zdaniem? tyle dziecko na mleku trzymac i wodzie samej ?

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

oczywiscie, ze sobie poradze bo radze sobie od samego poczatku i nigdy nie mialam z niczym problemu. jego argumenty po prostu sa bez sensu...
Chyba te dzieci na naszym watku, które przesypiają noc, nie jedzą ani nie piją. To chyba zależy jak dziecko przybiera. Ktoś chyba oduczał u nas nocnego jedzenia z powodu zbyt szybkiego przybierania na wadze

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2014-06-24 o 13:31
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:29   #756
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem w sumie jak z tym jedzeniem, bo Miki śpi po 12h i nie wstaje ani na jedzenie ani na picie na kolację je 150ml mm+ zdrowy brzuszek i 60ml mm do popicia
moja podobnie, je o 19/19:30 180 mm i nastepnie dopiero o 7:30/8

ale jak dziecko by bylo glodne i by potrzebowalo jesc w nocy to dla mnie normalne ze bym jej zrobila butle
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
znam miliony podobnych sytuacji
znam też rodziny które doskonale sobie radzą, więc można by rzec zależy od człowieka.
Ja bardzo ufam swojemu mężowi, ale gdyby wyjechał, to bym najzwyczajniej przestała. Ja widzę co się dzieje z facetami jak są bez 'smyczy'. Wali na dekiel!
Mam znajomego, który teraz jest a filipinach bo mu kochanka syna urodziła (z filipin rzecz jasna, poznana tutaj), no i pojechał żeby być przy i po porodzie itp. A żona w Pl, ona chce dziecko a on jej mówi, że nie jest gotowy (przy mnie na skype jej to powiedział).
Ale pomijając zdrady, bo nie każdy zdradzi przecież...
Ona ma dobrą pracę w PL której nie chce zostawić, on nie mógł nic długo znaleźć i wyjechał na sezon, nie wrócił bo dostał kontrakt na stałe, nie chce wracać a ona nie chce wyjechać z PL. Dzieci widzą tatę 4 razy w roku.
Albo razem albo wcale jedźcie razem jak już
ja pewnie dlatego mam takie zdanie bo juz nie pierwszy raz widzialam takie sytuacje, wiec po co kusić los
i dokladnie nena....wtedy wali na dekiel
to moj wujek okolo 20 lat temu polecial do usa do pracy( mial zone i 2 dzieci) i tak sie zasiedzial ze nową rodzine sobie zalozyl....

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:32   #757
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Też dziś właśnie widziałam, że nie daje jeść w nocy, bo noc jest od spania, a nie od jedzenia Pewnie chce się wyspać królewna
Ja daję na noc kaszkę mleczno ryżową, a i tak Emilka się budzi kilka razy i za każdym dostaje cyca. Dziecko jeżeli się budzi w nocy, to widocznie jeszcze jest niedojrzałe, żeby przesypiać całą noc. Ja nie miałabym sumienia tak postępować
czasem nawet ja się budze w nocy i mnie skręca z głodu i jem jakieś jabłko czy coś
Uczyć na siłe spania w nocy? ja nie mam sumienia.
Mi mama mówiła, ze ja do 8 miesiąca budziłam sie co 2 h w nocy na mleko. Ale jadłam na raty, po 30 ml

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Madziuchna co do picia soku w nocy, ja dawałam herbatkę, ale stwierdziłam, ze jak mu sie chce pić naprawdę to i wode wypije. I tak jest. Jak sie budzi o 22 to daję mu wodę i wypija nawet 40 ml i dalej śpi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 13:35   #758
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:

a to na teraz ma byc czy na pozniej?
extra to lozeczko, ale ja bym Julke do takiego wsadzila dopiero jak skonczy 2 lata,
w ikei sa lozeczka normalne klasyczne a jak dziecko wieksze to sie obniza na sam dol i zaklada tą blokade,

Stary 2014-06-24, 13:36   #759
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
a to na teraz ma byc czy na pozniej?
extra to lozeczko, ale ja bym Julke do takiego wsadzila dopiero jak skonczy 2 lata,
w ikei sa lozeczka normalne klasyczne a jak dziecko wieksze to sie obniza na sam dol i zaklada tą blokade,
hmm, nie widziałam na hiszpańskiej stronie. Chce go położyć około roczku.

Stary 2014-06-24, 13:40   #760
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
a tam dziecko sie budzi i chce jesc, placze i dostaje wode bo noc jest od spania, a nie od jedzenia.
no nie wiem troche mna wstrzasnelo jak to przeczytalam i wydaje mi sie to dziwne, ze dziecko glodne, a wode dostaje.
dla mnie dziecko niespiace do ok 1,5 roku (czy jeszcze do 2 roku zycia chodzace w pampersie czy uzywajace smoczka) jest calkiem normalnym wiec mnie takie rzeczy dziwia. dziwi mnie wychodzenie z zalozenia ze dziecko w tym wieku tyle sie moze nauczyc skoro moj maz budzi sie w nocy bo glodny i je ale sama mialam juz niejeden raz proponowane by oduczyc dziecko jedzenia w nocy (tyle ze u nas ze wzgl na wage to wskazane takie czeste jedzenie), bo rpzeciez to strasznie dziwne jak takie duze dziecko nie spi po nocach bo je

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 13:47   #761
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
w ikei chyba wiekszosc lozeczek mozna tak przekształcic ze sie zdejmuje jeden bok i montuje tą barierkę
Nie wiem gdzie to sie sprawdza ktore to są...hmm

znazlam tylko takie info na ich stronie:

• Meble dla dzieci, które rosną wraz z twoimi pociechami

Dzieci rosną. Bez przerwy. Dlatego wiele spośród naszych mebli dla dzieci zostało zaprojektowanych tak, aby rosły wraz z Twoimi pociechami. W naszym asortymencie znajdziesz mnóstwo funkcjonalnych i elastycznych mebli dla dzieci, takich jak: łóżeczko dla niemowląt, które z czasem można przekształcić w łóżko dla starszego dziecka, czy też modułową serię mebli do przechowywania STUVA, którą również można zmieniać i dopasowywać do potrzeb dziecka wraz z jego rozwojem. Podobnie jest z ramą łóżka, która rośnie wraz z Twoim dzieckiem! Jeżeli szukasz nowych pomysłów, zajrzyj do działu “Inspiracje”.

Stary 2014-06-24, 13:51   #762
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym kladla dopiero jak sie nauczy schodzic tyłem z łozka (znalazlam ze w 41 tyg zycia nabywa sie ta umiejetnosc dopiero)

Stary 2014-06-24, 13:58   #763
MsLullaby
Zakorzenienie

Czy wam tez wszyscy proponuja chodzik jak mowicie ze wasze dzieci staja przy czym sie da?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Ale fajna sonde maja mamy sierpniowe na poczekalni

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:04   #764
83monia
Zakorzenienie

lula - nie, na szczescie juz nie, ale mam juz 3 dziecko i to dlatego

Stary 2014-06-24, 14:25   #765
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
dobre pytanie!
przecież dzieci jedzą w nocy a jak mi mały zaśnie przy butli na noc to też nie otwieram mu paszczy i nie rozbudzam go myciem zębów fakt, że na razie ma tylko dwa

my idziemy po obiedzie
ps. dostałaś linka od mego TŻ i priva ode mnie?
No ale przyzwyczajasz go do picia soków w nocy
W sumie każdy robi jak uważa

Dostałam, mialam napisać ale zapomniałam Tassi wysłałam już nie wiem czy odczytała?

Cytat:
wchodzę zobaczyć jak Julek śpi, a tu taka sytuacja

Cytat:
Napisane przez rollercoaster_86 Pokaż wiadomość
Chwalę się Wczoraj zakończyliśmy zajęcia na basenie i Antosia dostała swój pierwszy dyplom i zdobyła tytuł: WODNEGO ŻÓŁWIKA Kupiliśmy z małżem ramkę i dyplomik wisi już oprawiony nad łóżeczkiem

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Misia pytałaś jak ubieramy teraz dzieci. U nas dość chlodno. Miłek ma zazwyczaj body krótki rękaw/bez rękawów, bluzka długi rękaw, spodnie i bluza (w zależności jak jest) czasem cieńsza, czasem cieplejsza, czasem bez bluzy. Ogólnie du.py nie urywa z tą pogodą
I kladę bluzy z kapturem bo czasem tak zawiewa, że nakladam kaptur zamiast czapki.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:27   #766
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, na watku pazdziernikowych mam, ktoras napisalam posta, ze jej dziecko ostatni posilek je o 19.30 samo mm, budzi sie w nocy, placze, a ona daje mu pic bo chce go nauczyc, ze noc jest od spania, a nie od jedzenia i kolejny posilek dostaje okolo 5 .czy to jest normalne waszym zdaniem? tyle dziecko na mleku trzymac i wodzie samej ?
w sumie ja tak robiłam, ale Julek się wtedy nie awanturował po soczku, teraz wpada w histerię i wtedy robię mu mm ale dziś np. o 1.15 dostał wodę i zasnął do 3.45, wtedy zjadł.

Cytat:
a tam dziecko sie budzi i chce jesc, placze i dostaje wode bo noc jest od spania, a nie od jedzenia.
no nie wiem troche mna wstrzasnelo jak to przeczytalam i wydaje mi sie to dziwne, ze dziecko glodne, a wode dostaje.
może to co innego niż głód?
w sumie ja do tej pory często nie wiem dlaczego Julek się awanturuje, bo chyba nie z głodu, jak np. 20.30 zjada zagęszczone mleko, a o północy już się wydziera

Cytat:
nie wiem w sumie jak z tym jedzeniem, bo Miki śpi po 12h i nie wstaje ani na jedzenie ani na picie na kolację je 150ml mm+ zdrowy brzuszek i 60ml mm do popicia
a te 60 ml to wiesz, że akurat tyle chce, czy tyle mu wydzielasz i ma starczyć? od razu po kaszy dajesz pić, czy odczekujesz jakiś czas? pytam, bo sama chcę wprowadzić taki system

Cytat:

bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
A nie możesz dawać podgrzanej wody? Ja bym nie uczyła picia soku w nocy
no ja właśnie nie chcę, dlatego daję więcej wody, a podgrzaną to jak mam trzymać? przecież termosu nie będę ciągnąć do sypialni, ani wstawać w nocy podgrzewać wodę, bo wtedy Julian się na bank rozbudzi i będzie problem

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Dostałam, mialam napisać ale zapomniałam Tassi wysłałam już nie wiem czy odczytała?
1. wiem
2.

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:27   #767
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Czy wam tez wszyscy proponuja chodzik jak mowicie ze wasze dzieci staja przy czym sie da?

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Ale fajna sonde maja mamy sierpniowe na poczekalni
tak, szczegolnie t.
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:31   #768
MsLullaby
Zakorzenienie

Madziuchna ja w nocy jesli maly wstaje podgrzewam wode w czajniku elektrycznym i jeszcze nigdy sie Bartek przez to nie rozbudzil

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
tak, szczegolnie t.
No my jak bylismy w marcu w Polsce to mi t. ciagle trula o ten chodzik, wiec jej raz i dobitnie wyasnilam dlaczego nie zdecyduje sie na chodzik i niech sama sobie szkodzi a nie mojemu dziecku, kazdy by juz skonczyl temat a ta wczoraj do tzta czemu my Bartkowi chodzika nie kupimy

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-24, 14:37   #769
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Madziuchna ja w nocy jesli maly wstaje podgrzewam wode w czajniku elektrycznym i jeszcze nigdy sie Bartek przez to nie rozbudzil

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

No my jak bylismy w marcu w Polsce to mi t. ciagle trula o ten chodzik, wiec jej raz i dobitnie wyasnilam dlaczego nie zdecyduje sie na chodzik i niech sama sobie szkodzi a nie mojemu dziecku, kazdy by juz skonczyl temat a ta wczoraj do tzta czemu my Bartkowi chodzika nie kupimy
o boziu
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-24, 14:37   #770
gorgulek
Zakorzenienie

Magda, Miłosz też często około północy się wybudza i płacze ale ja nie podaję wtedy nic, tylko jak jest potrzeba to bujam na rekach chwilę. Czasem wystarczy pomruczeć/włączyć projektor/dźwięk odkurzacza w tel/posmarować dziąsła. Kolejna pobudka to już kp.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 14:42   #771
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
o boziu
Zapodam wam jeszzce krotki wczorajszy dialog mojego tzta z jego matka

tz: jeszcze nie wiemy co z wakacjami we wrzesniu bo czekamy na jeden list i wtedy dopiero bedziemy dokladnie wiedziec na czym stoimy
t: no ja mam nadzieje ze wyjdziecie z tych klopotow i wam sie ulozy po waszej mysli
tz: ale my nie mamy klopotow zadnych tylko chcemy wiedziec dokladnie co i jak
t: no ja mam nadzieje ze skoncza wam sie te problemy i pojedziecie gdzie chcecie
tz: mamo ale my nie mamy zadnych problemow
t: no ja wiem..

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-06-24, 14:43   #772
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Magda, Miłosz też często około północy się wybudza i płacze ale ja nie podaję wtedy nic, tylko jak jest potrzeba to bujam na rekach chwilę. Czasem wystarczy pomruczeć/włączyć projektor/dźwięk odkurzacza w tel/posmarować dziąsła. Kolejna pobudka to już kp.
tylko u nas to się nie sprawdziło, a bardziej rozwścieczało Jula

dobra, jakoś poradzimy, wymyślę jakiś system na tę wodę

hmmm.... wiecie, że ja chyba już zakończę KP tzn. i tak mało co tam jeszcze jest, w sumie nad ranem Julek coś tam ssie, ale zaraz się budzi, więc chyba jest głodny, dlatego myślę, że dziś w nocy podam butelkę i zakończę zabawę

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:02   #773
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a te 60 ml to wiesz, że akurat tyle chce, czy tyle mu wydzielasz i ma starczyć? od razu po kaszy dajesz pić, czy odczekujesz jakiś czas? pytam, bo sama chcę wprowadzić taki system
no razem wychodzi 210ml więc tyle ile powinien jeść, on te 60ml zje i zasypia od razu (czasem zje tylko 30ml, albo łyczek dosłownie) kiedyś zrobiłam 90ml i nie dojadł musisz popróbować

Stary 2014-06-24, 15:14   #774
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna ja w nocy jesli maly wstaje podgrzewam wode w czajniku elektrycznym i jeszcze nigdy sie Bartek przez to nie rozbudzil [COLOR="Silver"]
:
Ja też tak robię i nawet jak Ola chwilę popłacze, to przy jedzeniu raczej zaśnie z powrotem. Przed snem zawsze zagotowuję w czajniku wodę, a potem tylko chwilę grzeję, nie trwa to długo

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:15   #775
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

może to co innego niż głód?
w sumie ja do tej pory często nie wiem dlaczego Julek się awanturuje, bo chyba nie z głodu, jak np. 20.30 zjada zagęszczone mleko, a o północy już się wydziera

no ja właśnie nie chcę, dlatego daję więcej wody, a podgrzaną to jak mam trzymać? przecież termosu nie będę ciągnąć do sypialni, ani wstawać w nocy podgrzewać wodę, bo wtedy Julian się na bank rozbudzi i będzie problem
Jak mleko zagęszczone to może pić chce?

A czemu nie weźmiesz termosu do sypialni? Kupujesz mały 0,5l za 20zł i na pewno nie będzie przeszkadzał, ja mam taki do robienia mm, bo nie będę w nocy na dół do kuchni latać. Mleko mam w butelce i dolewam wody tylko i szamka

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:54   #776
kaska87
Zakorzenienie

dziewczyny czy butelka Avent 260ml zmieści mi się do termoopakowania tommee tippee?

Stary 2014-06-24, 15:55   #777
nephelim89
Rozeznanie

mi się mieści bez większych problemów
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 15:58   #778
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
mi się mieści bez większych problemów
bo muszę kupić nowe butle i tym razem chcę Avent spróbować, dzięki

Stary 2014-06-24, 16:11   #779
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
bo muszę kupić nowe butle i tym razem chcę Avent spróbować, dzięki
wcześniej miałam tt ale też zmieniałam a termoopakowania zostały są nieco luźne na butelki aventu ale dają radę
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-24, 16:26   #780
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Misia pytałaś jak ubieramy teraz dzieci. U nas dość chlodno. Miłek ma zazwyczaj body krótki rękaw/bez rękawów, bluzka długi rękaw, spodnie i bluza (w zależności jak jest) czasem cieńsza, czasem cieplejsza, czasem bez bluzy. Ogólnie du.py nie urywa z tą pogodą
I kladę bluzy z kapturem bo czasem tak zawiewa, że nakladam kaptur zamiast czapki.
wezmę kurtkę cienką, i jakieś cienkie bluzki z długim i pod to koszulki.
Dzięki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości