![]() |
#781 |
po prostu Em :)
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Oczywiście.
![]() Tak wstępnie: "Mistrz i Małgorzata", "Śniadanie u Tiffany'ego" (książka + film), "Opowiedzcie, jak tam żyjecie" (Christie), "Rilla ze złotego brzegu", "Przygody Tomka Sawyera", bajka Krasickiego "Mysz i kot", wiersze Baudler'a, Miłosza, Poświatowskiej, Szymborskiej. To dopiero wstępna lista tego, co chcę przeczytać. Potem będę elimonować i czytać kolejne pozycje. ![]() Anahstasia, ![]() ![]() ![]() ![]() Alvesta, dziękuję, rzeczywiście dużo można znaleźć na tych stronach. ![]() ![]()
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaką książkę kupiłaś ostatnio?
vademecum maturalne z historii ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Em Jest jeszcze książka Terakowskiej- W krainie kota
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
La Moderatoiure
|
Witam!
Budżet skąpy ale zakupiłam dzisiaj dwie pozycje za 77 zł "Bezsenność w Tokio" i "Kronika ptaka nakręcacza" |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaką książkę kupiłaś ostatnio?
Ja ostatnio tez same repetytoria.
Z geografii,polskiego,histo rii,angielskiego ![]()
#786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja jeszcze pół żartem, pół serio dodaję 'Szkolne przygody Pimpusia Sadełko' Marii Konopnickiej i bajkę o kocie w butach ![]() Cytat:
Dzięki Em ![]() ![]() A tytuły obrazów już podaję: 1) Pierre Auguste Renoir 'Julie Manet z kotem' (1887) 2) Paul Gauguin 'Piękna Angele' (1889) W ogóle złożyłam sobie zamówienie na Merlinie, paczka przyjdzie z końcem października/na początku listopada. A w niej 'Jądro ciemności' Conrada, 'Władca Pierścieni' (3 tomy, wyd. Muza, tłum. Skibniewskiej - oczywiście ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
jeszcze wyszły kryminały "kocie" tureckiego niemca akifa pirincci "felidae" i "francis. felidae II"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
po prostu Em :)
|
![]() ![]() ![]() Dziewczyny, dziękuję za wszystkie wskazówki. Spiszę je sobie w wolnym czasie. ![]()
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
a mi strona empiku nie działa, chciałam coś zamówić, to najpierw się chwalili, że się zmieniają i będą super hiper i co wyszukiwarka nie działa, mój schowek jest pusty, dziękuję bardzo za takie unowocześnienia:/ a maile do nich wracają nie doręczone.
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS Muszę się Wam pochwalić: od 22:00 moderuję też Kulturę ![]() ![]() Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2007-09-30 o 21:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Książka mnie porwała i czytałam z zapartym tchem do samego końca ![]() Mam jednak wrażenie, że Fowles starał się przekazać w tej książce zbyt wiele rzeczy naraz, że niemal siłą je w niej poupychał. Trochę długo mi się je potem trawiło ![]() Ale generalnie jestem na tak ![]() Cytat:
![]() I od razu widać, że się za porządki zabrałaś ![]() ![]()
![]() |
#794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja ciągle mam nadzieję, że to stan przejściowy i jednak zawartość mojego schowka wróci na swoje miejsce. najbardziej denerwuję mnie, że mam książkę zamówioną i mi wyświetla: nieznany status zamówienia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
A jak
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Btw Jutro idę do ŚK i do Centrum Taniej Książki. Stwierdziłam, że teraz na jesieni odpuszczam targi kosmetyczne, więc będę szaaaaaaleć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Rozeznanie
|
A takie cudo widziałyście?
![]() Mobilny regał projektu Niny Farsen, w którym półka poddaje się działaniu siły i dosłownie się rozciąga. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ooo, takie by mi się przydało ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Rozeznanie
|
[quote=Germini;5423171]Zdaję relację
![]() Książka mnie porwała i czytałam z zapartym tchem do samego końca ![]() Mam jednak wrażenie, że Fowles starał się przekazać w tej książce zbyt wiele rzeczy naraz, że niemal siłą je w niej poupychał. Trochę długo mi się je potem trawiło ![]() Ale generalnie jestem na tak ![]() Mnie też rozczarował koniec, może sam autor nie miał pomysły na zakończenie - tak mu się dobrze pisało. "PS Muszę się Wam pochwalić: od 22:00 moderuję też Kulturę" Anahstasia -gratuluję. ![]()
#800 |
Zakorzenienie
|
Ten regał nie wygląda zbyt stabilnie, zwłaszcza na ostatniej fotce. Bałabym się go tak "rozciągnąć"
![]() Basilissa, jeszcze co do zakończenia "Maga" - teraz nie wyobrażam sobie tego inaczej. Na biało: Gdyby książka skończyła się happy endem, byłabym zawiedziona, że się tak "lekko" skończyło - i byłoby to zbyt proste w stosunku do reszty książki. Gdyby happy endu nie było i okazałoby się, że Urfe wcale się nie zmienił, że "nauka poszła w las", byłoby to dla mnie zbyt dołujące (choć - w przeciwieństwie do happy endu - prawdziwe) i pojawiłoby się pytanie, po co to wszystko było? W sensie - po co pisać taką grubą książkę, skoro na końcu i tak klops? ![]() To tyle ![]()
#801 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() A ja właśnie wróciłam do domu, wymęczona, ale szczęśliwa, bo się obkupiłam ![]() * Santiago Gamboa "Oszuści" * Jose Carlos Somoza "Klara i półmrok" * Maria Nurowska "Panny i wdowy", tom 1 * Lisa See "Miłość Peonii" * Wally Lamb "To wiem na pewno" * Emili Rosales "Niewidzialne miasto" * Carlos Fuentes "Wszystkie szczęśliwe rodziny" * Jane Austen "Mansfield Park" W sumie najbardziej się cieszę z Nurowskiej, choć sama nie wiem czemu, bo jeszcze nigdy nic jej autorstwa nie czytałam. Najwidoczniej mam zbyt dużą słabość do sag rodzinnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
zmolestowałam empik w sprawie schowka, niestety nie mam dobrych wiadomości, przepadło wszystko co się tam wrzuciło, za to przysłali mi rabat na maila, 15 zł
![]() oczywiście zaraz coś zamówiłam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
dwie książki z serii "southern sisters mystery" i jedną z serii "scumble river mystery" czyli takie czytadełka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przyznam szczerze, że ja za nurowską nie przepadam, próbowałam się kiedyś zmierzyć z którąś z jej książek ale niestety poległam, jej styl wydał mi się zbyt egzaltowany, ale to było dawno i mam nadziej, że ta ksiązka spełni twoje oczekiwania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do "Kochanicy Francuza", to mam to szczęście, że dotychczas udało mi się nie obejrzeć filmu, fabuła będzie więc dla mnie zupełną nowością ![]() Btw - widziałaś może, jakie noty dostały książki Fowlesa w Biblionetce? http://www.biblionetka.pl/ka.asp?id=1951&ord=2 "Mantissa" czy "Hebanowa wieża" mają dziwnie niskie oceny - aż nie chce mi się wierzyć, żeby Fowles mógł jakiegoś gniota napisać ![]() Ana, książki z drugiej fotki mogłabym Ci zabrać ![]() Btw - masz przeuroczą grzywkę; nie mogę się napatrzeć ![]() Dzisiaj nie wytrzymałam i kupiłam na Allegro "Czarodzicielstwo" oraz "Trzy wiedźmy" ![]() ![]()
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mogłabym prawie wszystko zaadoptować Ana z Twoich zakupów. Daj znać jak Nurowska, gdyz mnie też zaintrygowała. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.