Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-07-07, 16:57   #781
aaska92
Zadomowienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)

Czytam wszystkie rady o karmieniu, ale wydaje mi się to takie odległe jeszcze. Dziś zaliczyłam długi spacer i potem również długa drzemke w ciągu tego tygodnia chyba dnia bez drzemki nie miałam nie wiem co mi się podziało , a w nocy potem problemy ze snem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 17:04   #782
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
U nas nocki są przeróżne, wczoraj trochę ponarzekaliśmy, to ładnie spał. Próbujemy znaleźć przyczynę aktywności małego od 19-21 nie możemy go wtedy uspać, nie wiem czy kąpiel go wybudza, czy to za wcześnie na sen. Próbujemy rutyny -kąpiel, zasłaniamy rolety, włączamy szumisia, karmienie, tulenie i spać, ale krzątamy się z tym do 21 i wtedy dopiero zasypia tak mocniej, że pośpi do północy a my mamy czas kąpiel, kolacje czy obejrzenie filmu synek śpi w łóżeczku, bierzemy to do siebie koło 8-9 rano, ale to tak żeby poleżeć jeszcze My karmimy się na leżąco, na siedząco czasem z poduszką, czasem nie w nocy zdarza mi się przysyłać więc wolę siedzieć Zdrówka dla Lidzi! I dużo sił do regeneracji dla Ciebie! Napisz jak dzieciaki zareagowały na Benia, jak Lidzia, bo ona najmłodsza ciężko pewnie wytłumaczyć, że mama trochę bardziej zajęta niż zwykle

Może po prostu to za wcześnie jeszcze na taką rutynę, toż to dopiero dwa tyg... Na pewno powoli z czasem się to ułoży!
Dziękujemy bardzo!
Dzieciaki wszystkie cudownie! Kaj chyba najbardziej zaangażowany, zresztą on najbardziej nie mógł się Benia doczekać. Maks też odpowiedzialnie i uczuciowo, a Lidka... Ta córunia tatunia nie bardzo się przejmuje mną, bo ma tatusia na urlopie, który ją nosi na rękach, ale dla Benia jest też kochana, przychodzi go głaskać i przytula do niego głowę (w taki sam sposób jak do kota ) i chyba chce też się z nim bawić, bo np łapie go za rękę i macha nią, cóż, nieraz za mocno, ale staramy się wypośrodkować między niezrobieniem mu krzywdy, a niezabranianiem jej kontaktu

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
No ja juz przygotowałam ubranko na wyjście małej w dwóch opcjach, włożyłam razem z pielucha bambusowa do fotelika....
Bo wczoraj mi ciocia opowiadala, jak znajomej mąż pomylił szuflady gdzie były ubranka dziecka i przywiózł na wyjście komplet w rozmiarze 74

Malutka siateczka na porodówke też już stoi gotowa, wyniki ostatnich badań wydrukowalam i są w teczce ze wszystkimi innymi dokumentami ... Mogę rodzic

Ale najpierw zrobię obiad i rozwiesze pranie haha

Gotowy obiad już? To śmigaj, trzymam kciuki!
Ja miałam w foteliku nawet dwa woreczki na dwie wersje pogodowe, a stanęło na tym, że tak jak Beni leżał ubrany od rana po porodzie, tak go włożyłam do fotelika i tylko cienkim kocykiem przykryłam, bo było gorąco. Ale wiadomo, warto mieć przygotowane, bo tatusiowie też są podekscytowani i czasem coś pokręcą
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 17:24   #783
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Może po prostu to za wcześnie jeszcze na taką rutynę, toż to dopiero dwa tyg... Na pewno powoli z czasem się to ułoży!
Dziękujemy bardzo!
Dzieciaki wszystkie cudownie! Kaj chyba najbardziej zaangażowany, zresztą on najbardziej nie mógł się Benia doczekać. Maks też odpowiedzialnie i uczuciowo, a Lidka... Ta córunia tatunia nie bardzo się przejmuje mną, bo ma tatusia na urlopie, który ją nosi na rękach, ale dla Benia jest też kochana, przychodzi go głaskać i przytula do niego głowę (w taki sam sposób jak do kota ) i chyba chce też się z nim bawić, bo np łapie go za rękę i macha nią, cóż, nieraz za mocno, ale staramy się wypośrodkować między niezrobieniem mu krzywdy, a niezabranianiem jej kontaktu

Ja miałam w foteliku nawet dwa woreczki na dwie wersje pogodowe, a stanęło na tym, że tak jak Beni leżał ubrany od rana po porodzie, tak go włożyłam do fotelika i tylko cienkim kocykiem przykryłam, bo było gorąco. Ale wiadomo, warto mieć przygotowane, bo tatusiowie też są podekscytowani i czasem coś pokręcą
Nie no, narazie cisza, leżę i odpoczywam bo w sumie wszystko na dziś zrobione
Obiad też

No u mnie nie ma opcji bo 2-3 doby, a w razie żółtaczki to może więcej zostaniemy...
Ja mam 6 kompletów ubranek do szpitala na pobyt w torbie.

A na wyjście mam jeden komplet - śpioszki z długim rękawem takie cienkie dość.
A drugi to body z krótkim rękawem + skarpetki do tego otulacz bambusowy do okrycia..
Ewentualnie jak coś to M. Coś dorzuci jakby było naprawdę zimno. Da radę chłopak

No i może się okazać, że będzie musiał kupić coś w rozmiarze 50, jak się mała kruszunka urodzi

Super, że u was pojawienie się Benia jest takie spokojne i wszystko jest poukładane no i cudownie, że rodzeństwo tak reaguje

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-07-07 o 17:30
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 17:25   #784
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
No właśnie u nas problem jest taki ze te poduchy chyba są za miękkie i mały jedt za nisko. Zainwestuje chyba w grubego, zbitego rogala, bo ja mam nieduże piersi wiec maluch musi być wyżej.

Super! W takim razie problem tylko w wedzidelku! To dobra wiadomość
Umawiacie się jeszcze na wizytę z położną laktacyjna po podcięciu wędzidełka?

Super ze pieprz nie wygląda groźnie ja też usuwam podejrzany pieprzyk i okazało się w badaniu histopatologicznym, że wszystko jest ok - tylko wygląd był nieciekawy.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kp: czy pomagacie maluchom trafić w pierś nakierowac ręką jego główkę? Bo w książce "po prostu piersią" jest zalozenie, że maluch sam trafi i żeby mu nie przeszkadzać. A w filmikach na YT dot np. pozycji krzyżowej mówią o tym ze właśnie ręką można pomóc dziecku nałożyć główkę na piers.
Moj synek czasem strasznie się irytuje jak nie może trafić i staram się mu pomagać ale nye wiem czy dobrze robię ...

Mam tyle dylematow, ze chyba po podcięciu wędzidełka tez umówimy dobie wizytę cdl - na wszelki wypadek

Dziękuję za odp
Zdecydowanie pomagam, od dawien dawna takie przystawianie znam. Ba, drugą ręką przytrzymuję pierś (palce w kształcie litery c) i staram się, żeby jak najwięcej jej znalazło się w buzi, inaczej bardzo często w tych pierwszych dniach dzieci chwytają za płytko, a stąd już krok do złej stymulacji i bardzo poranionych brodawek. I tak już mam trochę poranione, ale wydaje mi się, że część tego jest nieunikniona, muszą się przyzwyczaić...

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

Ja synkowi nakładałam głowę na sutka tak jakby a jego "zadaniem" było tylko dobrze ułożyć wargi.
Jak dziecko nabierze wprawy to wtedy samo będzie łapało pierś a takiemu maluchowi to wydaje mi się całkiem naturalnym pomagać

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka
O właśnie! To brzmi sensownie!

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-07-07 o 18:17
Stary 2018-07-07, 18:05   #785
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
No właśnie u nas problem jest taki ze te poduchy chyba są za miękkie i mały jedt za nisko. Zainwestuje chyba w grubego, zbitego rogala, bo ja mam nieduże piersi wiec maluch musi być wyżej.

Super! W takim razie problem tylko w wedzidelku! To dobra wiadomość
Umawiacie się jeszcze na wizytę z położną laktacyjna po podcięciu wędzidełka?

Super ze pieprz nie wygląda groźnie ja też usuwam podejrzany pieprzyk i okazało się w badaniu histopatologicznym, że wszystko jest ok - tylko wygląd był nieciekawy.

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kp: czy pomagacie maluchom trafić w pierś nakierowac ręką jego główkę? Bo w książce "po prostu piersią" jest zalozenie, że maluch sam trafi i żeby mu nie przeszkadzać. A w filmikach na YT dot np. pozycji krzyżowej mówią o tym ze właśnie ręką można pomóc dziecku nałożyć główkę na piers.
Moj synek czasem strasznie się irytuje jak nie może trafić i staram się mu pomagać ale nye wiem czy dobrze robię ...

Mam tyle dylematow, ze chyba po podcięciu wędzidełka tez umówimy dobie wizytę cdl - na wszelki wypadek

Dziękuję za odp

Zobaczymy jak będzie się nam karmiło i jaka będzie potrzeba sama prosiła o telefon z inf jak się Stasiek trzyma i jak nam idzie, więc taka porada telefoniczna na pewno będzie. A czy zaprosimy ją do nas lub pojedziemy do gabinetu to już zobaczymy. Mam nadzieje, że sam zabieg będzie bezbolesny (robią w znieczuleniu miejscowym)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Zobaczymy jak będzie się nam karmiło i jaka będzie potrzeba sama prosiła o telefon z inf jak się Stasiek trzyma i jak nam idzie, więc taka porada telefoniczna na pewno będzie. A czy zaprosimy ją do nas lub pojedziemy do gabinetu to już zobaczymy. Mam nadzieje, że sam zabieg będzie bezbolesny (robią w znieczuleniu miejscowym)

Też pomagam w przystawianiu, ale jak już złapie to tylko już puszczam, czasami muszę przypominać aby ssał bo zdarza się że zasypia

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

My dzisiaj po drugim, dłuższym spacerku mały w wózku był w samym pampersie, tylko czasami przykrywany pieluszka, teściowa by mnie chyba zabiła
Ona to dzwoni i mówi, ze na zdjeciu widziała, że Stasiek nie ma skarpetek a u nas na dworze dzisiaj 27stopni i parno i duszno, a w domu nie lepiej

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-07-07 o 18:21
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 18:16   #786
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Super, że u was pojawienie się Benia jest takie spokojne i wszystko jest poukładane no i cudownie, że rodzeństwo tak reaguje

A pomyśleć, że ja przeżywam jak pies zareaguje na mała haha

Mamy już w tym trochę wprawy, więc siłą rzeczy jest spokojnie
Każdemu członkowi rodziny należy się uwaga Też pozwoliłam kotu obwąchać zawartość fotelika po przyjeździe i chyba zaakceptował z marszu, bo zaczął się ocierać
Stary 2018-07-07, 18:38   #787
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Czytam wszystkie rady o karmieniu, ale wydaje mi się to takie odległe jeszcze. Dziś zaliczyłam długi spacer i potem również długa drzemke w ciągu tego tygodnia chyba dnia bez drzemki nie miałam nie wiem co mi się podziało , a w nocy potem problemy ze snem.
haha, mam dokładnie tak samo

Cytat:
My dzisiaj po drugim, dłuższym spacerku mały w wózku był w samym pampersie, tylko czasami przykrywany pieluszka, teściowa by mnie chyba zabiła
Ona to dzwoni i mówi, ze na zdjeciu widziała, że Stasiek nie ma skarpetek a u nas na dworze dzisiaj 27stopni i parno i duszno, a w domu nie lepiej
ahh te teściowe
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-07-07, 19:00   #788
madziara889
Zakorzenienie

Nadrabiam Was od dwóch dni, bo czytam na raty.

Emma moja mama ostatnio przy temp 28 stopni chciała młodego na spacerze kocem przykrywać i czapkę zakładać

U nas, póki co, pilnuje się i karmię w nocy na siedząco, inaczej skończy się tym, że Szymko będzie spał z nami, a w czwórkę to jednak ciasno Na razie Ewka śpi z nami, bo po mojej nieobecności budzi się w nocy z płaczem i mnie woła.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 19:46   #789
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziękujemy bardzo!

Jak cudownie to brzmi! Relacje między dzieciakami są cudowne ja że łzami w oczach patrzę jak siostrzenica głaska i przytula małego, jak o nim opowiada komukolwiek kogo spotka, jaki malutki, że był u cioci w brzuszku, jakie ma uszka, nóżki itd słodziaki, u Was pewnie jest cudnie, bo gromadka kochającego rodzeństwa

Tak, tak wiem że wcześnie by wymagać rutyny chodzi mi bardziej o to, że bywa wtedy tzn po kąpieli wyjątkowo niespokojny i pobudzony, co nie zdarza się w ciągu dnia nawet. Nie lubi jeszcze się kąpać, choć już próbujemy to jak możemy umilić, więc w tym doszukuje się przyczyn tego rozdrażnienia. Mam nadzieję, że z czasem ten lęk minie

Stary 2018-07-07, 20:04   #790
aniama6
Zadomowienie

Dziewczyny jak fajnie się Was czyta. Folinka super, że rodzeństwo tak fajnie zareagowało i w ogóle podziwiam a czeórka dzieci w tym dwoje malutkich. Elaa u Ciebie to macierzyństwo idealne!! Emma ale Wam fajnie ze już spacerujecie- heh, a ten sam termin miałyśmy. A u mnie nic nowego, zdaje sobie sprawę ze w każdej chwili coś się może podziać, ale jak bym miała wybierać to byle nie noc. Po prostu nie znoszę być niewyspana- samopoczucie wtedy mi spada minus 100, a przecież już niedługo mnie to czeka. Nie mam siły już się ruszać za wiele ehh i chyba jakiś ślad opuchlizny na stopach zauważyłam- sypie się. A gdzie reszta dziewczyn- czyżby zmasowany atak na porodówkę ?

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 20:11   #791
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja mam teraz pełen relaks, pozwoliłam sobie w końcu na dość ciepła kąpiel z dużą ilością piany jak mi tego brakowało!!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-07, 20:31   #792
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam teraz pełen relaks, pozwoliłam sobie w końcu na dość ciepła kąpiel z dużą ilością piany jak mi tego brakowało!!

Ciepła kąpiel w taki gorący dzień Chyba chcesz Ninę wygonić

Stary 2018-07-07, 20:35   #793
madziara889
Zakorzenienie

Elaaa u mnie, zarówno Ewa jako noworodek jak i Szymek wolą cieplejszą wodę, taka w temperaturze idealnej jest za zimna, musi być tak ze dwa stopnie cieplejsza inavzej jest dramat, płacz i krzyk. Po wyjęciu muszę szybko otulić ręcznikiem i najlepiej pod ręcznikiem ubrać.

Coś nam się spierdyńczyło przy piecu i zawór na grzejniki puscza. W efekcie jest napalone na wodę, a grzejniki gorące i idzie umrzeć w domu.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 20:36   #794
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Ciepła kąpiel w taki gorący dzień Chyba chcesz Ninę wygonić

To u nas już upalnie nie jest a ja od zawsze uwielbialam kąpiele we wrzącej wodzie... Nieważne jaka pora roku
Teraz i tak nie jest ta woda taka gorąca jak przed ciąża ale jak się nie ma co się lubi to sie lubi, co się ma

Stary 2018-07-07, 20:48   #795
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Elaaa u mnie, zarówno Ewa jako noworodek jak i Szymek wolą cieplejszą wodę, taka w temperaturze idealnej jest za zimna, musi być tak ze dwa stopnie cieplejsza inavzej jest dramat, płacz i krzyk. Po wyjęciu muszę szybko otulić ręcznikiem i najlepiej pod ręcznikiem ubrać.

Coś nam się spierdyńczyło przy piecu i zawór na grzejniki puscza. W efekcie jest napalone na wodę, a grzejniki gorące i idzie umrzeć w domu.

Na SR też położna mówiła, że niektóre dzieci wola troszke cieplejsza wodę, a są i takie co delikatnie chłodniejsza. Ogólnie twierdziła, że woda to naturalne środowisko takich małżeństw i powinny być w trakcie odprężone, a jak płaczę to właśnie może chodzić o zła temperaturę wody.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
To u nas już upalnie nie jest a ja od zawsze uwielbialam kąpiele we wrzącej wodzie... Nieważne jaka pora roku
Teraz i tak nie jest ta woda taka gorąca jak przed ciąża ale jak się nie ma co się lubi to sie lubi, co się ma

Ja takie gorące kąpiele to tylko jesień/zima lub chłodne deszczowe dni. Też mi tego w ciazy brakowało

Stary 2018-07-07, 21:03   #796
folinka
Zadomowienie

ania, Ty to się też już naczekałaś... Nastawiona trochę, że będzie wcześniej, bo synuś duży, co? No nic, teraz już dużo nie zostało, lada dzień

Dziś sobota, to jak zawsze spokojniej na wątku. Ja jestem na bieżąco, to będę znowu Wam spamować

Chyba mi się zaczyna nawał, Benito przełyka intensywnie Zamówienie dostarczone Od wczoraj po południu przez większość czasu był przy piersi po 20 min co 1-2h
Stary 2018-07-07, 21:06   #797
KarolinaK
Zakorzenienie

Oj ja tez uwielbiam ciepłe kąpiele. I tez mi ich bardzo brakowało w ciazy.
Jesli maluszek miałby byc za mna to kochałby ciepło a jesli za Tz to zimniej by mu odpowiadało. Zawsze z Tz’em dyskutujemy zima ze mi zimno a jemu gorąco. I ciezko nam dopasować temperature. Chociaz i tak zawsze wychodzi na moje bo zima te zwole spac w majtkach i koszulce na ramiączkach a nie jakis piżamach.
Moja siostra mieszka w Skandynawii i ona to swoje dziecko wystawiala w -10 stopni, zima w śniegu w wózku spac na dwor. Teraz ta dziewczynka jest tak zahartowana ze nigdy nie choruje za to zawsze jej za ciepło

Ale dzis sie zmęczona czuje. W nocy przebudziłem sie i nie mogłam zasnąć. Maluszek mnie po żebrach kopał. A dzis zasadził dwa okropne kuksańce w mojego mięśniaka ze az sie zgięłam w pol na ulicy. No ma juz tyle siły i mało mu miejsca.

Udało mi sie nareszcie z tesciowa namówić Tz’a na firanki 🤣. Od marca dyskutujemy i za nic sie nie chciał zgodzić. Teraz to i tak moge powiesić ale firanka ma wisieć poza oknem i nie moze ani milimetra okna zakrywać. . Znaleźliśmy kolor kontrastowy z kominka i chyba zamówimy.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 21:22   #798
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dobry wieczór! Uff... nadgonilam, nie jestem w stanie odnieść sie do wszystkiego (albo czegokolwiek), bo nadgonilam rano a teraz pisze
Wczoraj Adaś dał popalic- pewnie przez upał, dzisiaj pół dnia aniołek, drugie pół oczy jak kartofle i schemat jeść-5min drzemki-oczy jak kartofle-placz-jeść... Pewnie znów było mu za gorąco. Ale wykapalismy go, został ponownie nakarmiony i teraz tfu tfu tfu śpi.
Piersi mam bardziej miekkie niz przed ciażą Kropek wyssał wszystko i jak juz myślę ze nie ma nic, to słyszę połykanie fascynujace to jest! Teraz chciałam wierzyć, 10min po czym nachylilam sie i wyciek no więc teraz jestem już pozamykana... zastanawiam sie nad muszlami laktacyjnymi... zawsze jest to jakaś bardziej komfortowa forma wietrzenia...
Wyprobowalismy dzisiaj pierwszy raz szum z suszarki i... u nas zadzialalo w 3sekundy! No aż mnie zamurowalo! Ciekawe, czy to przy kazdej sytuacji działa i czy ostatecznie kupimy szumisia...

Ktoś pytał o rożek. Ja mam taki grubszy- jak byly temp 16-18stC i ja bylam świeżo po szpitalu, to go w rozek owijalam. Teraz to rozek jest za gruby i owijam go w tetre albo bambus i wtedy Kropek jesr taką ludzką dżdżownicą!

Cambria chyba Ty miałaś sytuacje z podaniem mm bez Twojej zgody... no więc jeżeli Ci sie chce to możesz złożyć oficjalną skarge, bo nie dostosowali sie do planu porodu... Ogolnie to przykro mi, ze doszlo do tej sytuacji... ale ja sama jak wyjechalam z sali cięć i widzialam tz, to wyslalam go zeby dopytal sie i przypilnowal, zeby nilt nie dokarmial mi mojego malego wampirka!

Aktualnie karmię glownie na siedząco. Jak na fotelu, kanapie to z poduszka (akurat taką, jaka mam pod ręką, ale mam specjalna do karmienia), na łóżku asekuruje sie nogą/kolanem. Po nawale trudno mi karmic na leżąco-piersi sa za duze i za ciezkie.

A! Dla Mam, ktore spodziewaja sie kudlatych dzieciaków polecam szczotki do wlosow z twardszym wlosiem. Te z miekkim tylko miziaja a nie wyczesuja i masuja...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 21:29   #799
monyaa108
Raczkowanie

Dziewczyny wspaniałe historie z Waszych pierwszych dni macierzyństwa wzruszam się przy każdym opisie.... I przy okazji bezcenne rady trzymam za Was kciuki i za te nierozpakowane też

Trochę zamilklam bo mam masę pracy przy przeprowadzce i właściwie tydzień na ogarnięcie całości plus przygotowanie szpitalnych toreb. No i jeszcze łóżeczka dla juniora brak

Nie panikuje robię tyle ile mam siły mam nadzieję że zdążę....
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-07-07, 22:00   #800
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Dobry wieczór! Uff... nadgonilam, nie jestem w stanie odnieść sie do wszystkiego (albo czegokolwiek), bo nadgonilam rano a teraz pisze
Wczoraj Adaś dał popalic- pewnie przez upał, dzisiaj pół dnia aniołek, drugie pół oczy jak kartofle i schemat jeść-5min drzemki-oczy jak kartofle-placz-jeść... Pewnie znów było mu za gorąco. Ale wykapalismy go, został ponownie nakarmiony i teraz tfu tfu tfu śpi.
Piersi mam bardziej miekkie niz przed ciażą Kropek wyssał wszystko i jak juz myślę ze nie ma nic, to słyszę połykanie fascynujace to jest! Teraz chciałam wierzyć, 10min po czym nachylilam sie i wyciek no więc teraz jestem już pozamykana... zastanawiam sie nad muszlami laktacyjnymi... zawsze jest to jakaś bardziej komfortowa forma wietrzenia...
Wyprobowalismy dzisiaj pierwszy raz szum z suszarki i... u nas zadzialalo w 3sekundy! No aż mnie zamurowalo! Ciekawe, czy to przy kazdej sytuacji działa i czy ostatecznie kupimy szumisia...

Ktoś pytał o rożek. Ja mam taki grubszy- jak byly temp 16-18stC i ja bylam świeżo po szpitalu, to go w rozek owijalam. Teraz to rozek jest za gruby i owijam go w tetre albo bambus i wtedy Kropek jesr taką ludzką dżdżownicą!

Cambria chyba Ty miałaś sytuacje z podaniem mm bez Twojej zgody... no więc jeżeli Ci sie chce to możesz złożyć oficjalną skarge, bo nie dostosowali sie do planu porodu... Ogolnie to przykro mi, ze doszlo do tej sytuacji... ale ja sama jak wyjechalam z sali cięć i widzialam tz, to wyslalam go zeby dopytal sie i przypilnowal, zeby nilt nie dokarmial mi mojego malego wampirka!

Aktualnie karmię glownie na siedząco. Jak na fotelu, kanapie to z poduszka (akurat taką, jaka mam pod ręką, ale mam specjalna do karmienia), na łóżku asekuruje sie nogą/kolanem. Po nawale trudno mi karmic na leżąco-piersi sa za duze i za ciezkie.

A! Dla Mam, ktore spodziewaja sie kudlatych dzieciaków polecam szczotki do wlosow z twardszym wlosiem. Te z miekkim tylko miziaja a nie wyczesuja i masuja...

To Adaś Wam dal rzeczywiście popalić,.oby już grzecznie spał i dał Wam troszkę odpocząć
Mi przy zakupie szczotki od razu Pani polecala ta właśnie z twardszym włosiem, ze będzie na dłużej i też lepiej masuje.

Stary 2018-07-07, 22:13   #801
monyaa108
Raczkowanie

Kropka i Aśka dzięki za info o szczotce ja kupiłam z miękkim włosiem myśląc że dla.maluszka to lepiej najwyżej później dokupie inna
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-07, 23:28   #802
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy z zakupów w Tesco i lodów z Maca

Stary 2018-07-08, 04:09   #803
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
To Adaś Wam dal rzeczywiście popalić,.oby już grzecznie spał i dał Wam troszkę odpocząć
Mi przy zakupie szczotki od razu Pani polecala ta właśnie z twardszym włosiem, ze będzie na dłużej i też lepiej masuje.

Właśnie czasami w ogóle trudno jest to sprawdzić, bo są one tak zapakowane... ale babyono ma fajną twardsza, canpol jest strasznie miękki..

Kropek spal po kapieli 5h! Nadrobil braki. O 1:30jadl no i teraz. Po prostu Aniolek!
Ide dalej spac- może uda mi sie zasnąć...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-08, 05:21   #804
emma90
Wtajemniczenie

My właśnie mamy nasze 3nocne karmienie choć nie wiem czy jeszcze zasnę
Stasiu je i śpi na zmianę, wybudza się co 2/3h i zasypia, pewnie później mu się to zmieni

emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-08, 06:03   #805
nesska89
Raczkowanie

Witam z rana, prawie nie spałem w nocy. Uroki mieszkania koło knajpy która organizuje imprezy... do 1 było tak głośno że chciałam już na policję dzwonić :/ później dostałam straszakow już miałam nadziej że coś się rozkręcić ale zasnęłam A szkoda

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-08, 06:06   #806
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Witam z rana, prawie nie spałem w nocy. Uroki mieszkania koło knajpy która organizuje imprezy... do 1 było tak głośno że chciałam już na policję dzwonić :/ później dostałam straszakow już miałam nadziej że coś się rozkręcić ale zasnęłam A szkoda

Ja to myślałam, że już urodziłaś po ostatnim!

Stary 2018-07-08, 06:09   #807
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Ja to myślałam, że już urodziłaś po ostatnim!

Nie, mały ewidentnie robi z matki wariatke

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-08, 06:32   #808
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wróciliśmy z zakupów w Tesco i lodów z Maca

Fajnie Wam Nie pogardziłabym takimi wypadami

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Właśnie czasami w ogóle trudno jest to sprawdzić, bo są one tak zapakowane... ale babyono ma fajną twardsza, canpol jest strasznie miękki..

Kropek spal po kapieli 5h! Nadrobil braki. O 1:30jadl no i teraz. Po prostu Aniolek!
Ide dalej spac- może uda mi sie zasnąć...

Ja mam od Tomme Tippee, ale nie wiem czy jest twarda czy miękka, nie mam do czego porównać.

Brawa dla Kropeczka i jego dzielnej Mamusi!
Cytat:

My właśnie mamy nasze 3nocne karmienie choć nie wiem czy jeszcze zasnę
Stasiu je i śpi na zmianę, wybudza się co 2/3h i zasypia, pewnie później mu się to zmieni

Emma, jak na skrócone węzidełko, to Staś i tak z tego co piszesz, coś tam ciumka, więc brawa dla niego! I dla Ciebie ofc! Skoro już teraz próbuje, więc co będzie jak już mu podetną? Zassie niczym odkurzacz na pełnej mocy! A oni tego w szpitalu nie sprawdzili?

Dziękuję Wam Dziewczyny za odzew w sprawie mojego pytania odnośnie wyprawki szpitalnej. Zapytałam o to, bo na stronie mojego szpitala takowej listy NIE MA, nic a nic, zero, null, nawet położną od lekarza na nfz pytałam i powiedziała, że nie ma. Dla dziecia dają wszystko, więc nie zabierać nic, nawet pampersów. Ew., można mieć swoje maści. Dla mam też coś tam dają, ale i tak trzeba mieć swoje. Z tego co pamiętam, to Blanka wrzucała w poprzednim chyba wątki całkiem obszerną listę, temu pytałam Jak przysiądę później do laptopa, to poszukam tego. Brakuje mi w sumie dokupić małe podkłady jednorazowe do przewijania Anielki w szpitalu.

Torba dalej niespakowana Totalnie tego nie czuje, żadnej presji, nic.. myślę, że ja po prostu jestem taka nieświadoma, bujam w obłokach, ale kompletnie nie czuję, żebym miała urodzić za tydzień czy dwa. Ani fizycznie ani psychicznie. Dzisiaj do jutrzejszego wyjazdy spakuję, ni ma bata.

Nie zaginęłam wśród odmętów ubranek Wczoraj poprasowałam resztki, dzisiaj będę układać w szufladach i nie mam żadnych organizerów poza dwoma czy trzema koszyczkami. Tak się zdenerwowałam na tę niewymiarową komodę, że odpuściłam temat.

Folineczko Wyjazd jest jutro z rana, a że mam zamiar totalnie odpocząć od wszelkiej elektroniki, internetów, fejsbuków, to zniknę zapewne i z forum Wieczorem może będę nadrabiać, coby żadnego porodu nie przegapić, w końcu od czwartku wszystkie będziemy donoszone!

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Dostałam swego czasu w próbkach Cetaphil baby - balsam nawilżajacy z masłem shea, a że na pewno nie miałam i nie mam zamiaru smarować tym dziecia, to korzystają moje dłonie albo usta tuż przed snem. Nie kupujta tego To coś zostawia taką dziwną powłoczkę na skórze, która sprawia, iż mam wrażenie, że moje ręce są niedomyte, oblepione, tępe. Zużyję to też do nóg, byle szybciej. Za to niesamowicie fajne było smarowanie brzuszka kremem od Dermedic baby - linum emolient, masło intensywnie natłuszczające. Używałam na brzuszek, dłonie, nogi. To takie puszyste masełko, które nie dość, że bardzo przyjemnie się rozsmarowuje, ma fajniutką konsystencję, to pomimo tej domniemanej "lekkości" w dotyku, pozostawia bardzo przyjemną, ale nie tłustą powłoczkę. Chyba kupię sobie jako krem do twarzy dla siebie na zimę Składu ni pamiętam.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Aż weszłam sobie na wizaż i sprawdziłam opinie - nie jestem zaskoczona https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...szczajace.html Na bank kupię na jesień/zimę i będę smarować siebie oraz malutką przed wyjściem na zewnątrz.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-08, 07:07   #809
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Fajnie Wam Nie pogardziłabym takimi wypadami

Ja mam od Tomme Tippee, ale nie wiem czy jest twarda czy miękka, nie mam do czego porównać.

Brawa dla Kropeczka i jego dzielnej Mamusi! Emma, jak na skrócone węzidełko, to Staś i tak z tego co piszesz, coś tam ciumka, więc brawa dla niego! I dla Ciebie ofc! Skoro już teraz próbuje, więc co będzie jak już mu podetną? Zassie niczym odkurzacz na pełnej mocy! A oni tego w szpitalu nie sprawdzili?

Dziękuję Wam Dziewczyny za odzew w sprawie mojego pytania odnośnie wyprawki szpitalnej. Zapytałam o to, bo na stronie mojego szpitala takowej listy NIE MA, nic a nic, zero, null, nawet położną od lekarza na nfz pytałam i powiedziała, że nie ma. Dla dziecia dają wszystko, więc nie zabierać nic, nawet pampersów. Ew., można mieć swoje maści. Dla mam też coś tam dają, ale i tak trzeba mieć swoje. Z tego co pamiętam, to Blanka wrzucała w poprzednim chyba wątki całkiem obszerną listę, temu pytałam Jak przysiądę później do laptopa, to poszukam tego. Brakuje mi w sumie dokupić małe podkłady jednorazowe do przewijania Anielki w szpitalu.

Torba dalej niespakowana Totalnie tego nie czuje, żadnej presji, nic.. myślę, że ja po prostu jestem taka nieświadoma, bujam w obłokach, ale kompletnie nie czuję, żebym miała urodzić za tydzień czy dwa. Ani fizycznie ani psychicznie. Dzisiaj do jutrzejszego wyjazdy spakuję, ni ma bata.

Nie zaginęłam wśród odmętów ubranek Wczoraj poprasowałam resztki, dzisiaj będę układać w szufladach i nie mam żadnych organizerów poza dwoma czy trzema koszyczkami. Tak się zdenerwowałam na tę niewymiarową komodę, że odpuściłam temat.

Folineczko Wyjazd jest jutro z rana, a że mam zamiar totalnie odpocząć od wszelkiej elektroniki, internetów, fejsbuków, to zniknę zapewne i z forum Wieczorem może będę nadrabiać, coby żadnego porodu nie przegapić, w końcu od czwartku wszystkie będziemy donoszone!

---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

Dostałam swego czasu w próbkach Cetaphil baby - balsam nawilżajacy z masłem shea, a że na pewno nie miałam i nie mam zamiaru smarować tym dziecia, to korzystają moje dłonie albo usta tuż przed snem. Nie kupujta tego To coś zostawia taką dziwną powłoczkę na skórze, która sprawia, iż mam wrażenie, że moje ręce są niedomyte, oblepione, tępe. Zużyję to też do nóg, byle szybciej. Za to niesamowicie fajne było smarowanie brzuszka kremem od Dermedic baby - linum emolient, masło intensywnie natłuszczające. Używałam na brzuszek, dłonie, nogi. To takie puszyste masełko, które nie dość, że bardzo przyjemnie się rozsmarowuje, ma fajniutką konsystencję, to pomimo tej domniemanej "lekkości" w dotyku, pozostawia bardzo przyjemną, ale nie tłustą powłoczkę. Chyba kupię sobie jako krem do twarzy dla siebie na zimę Składu ni pamiętam.

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Aż weszłam sobie na wizaż i sprawdziłam opinie - nie jestem zaskoczona https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...szczajace.html Na bank kupię na jesień/zimę i będę smarować siebie oraz malutką przed wyjściem na zewnątrz.
To ja polecam też żel dermedic baby linum emolient. Mam jeszcze 2 dla Dzidzia,bo 1 sama zuzylam przyznaje się bez bicia,ze mylam sobie nim brzuch- szybko usuwał uczucie takiego napięcia skóry,ogólnie sie zakochałam w nim,a jak piszesz,ze to maslo tez fajne to chyba obczaje cala linie
Ja juz od jutra chyba będę donoszona z tej okazji wczoraj mi sie brzuch spinał,a byliśmy z Młoda na takim niefajnym zabiegu rozklejenia tam na dole... Bo nie tylko chłopcy mogą mieć problem z tymi sprawami,dziewczynki też. Z tym, ze to mówię na przyszłość. Moja doktorka kiedyś to wyczaila na wizycie i od razu dostalismy skierowanie do chirurga. Ale wiem,ze nie wszyscy lekarze patrza dziewczynkom do pieluszek

Radena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-07-08, 07:26   #810
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
To ja polecam też żel dermedic baby linum emolient. Mam jeszcze 2 dla Dzidzia,bo 1 sama zuzylam przyznaje się bez bicia,ze mylam sobie nim brzuch- szybko usuwał uczucie takiego napięcia skóry,ogólnie sie zakochałam w nim,a jak piszesz,ze to maslo tez fajne to chyba obczaje cala linie
Ja juz od jutra chyba będę donoszona z tej okazji wczoraj mi sie brzuch spinał,a byliśmy z Młoda na takim niefajnym zabiegu rozklejenia tam na dole... Bo nie tylko chłopcy mogą mieć problem z tymi sprawami,dziewczynki też. Z tym, ze to mówię na przyszłość. Moja doktorka kiedyś to wyczaila na wizycie i od razu dostalismy skierowanie do chirurga. Ale wiem,ze nie wszyscy lekarze patrza dziewczynkom do pieluszek

Radenko, nie tylko ja uważam, że fajniutkie to maseło jak widzisz po linku Powiedziałabym puszyste masełko A ja zerknę na żel, koniecznie!

A dopiero zaczął Ci się spinać czy wcześniej to była norma?

Słyszałam, że dziewczynkom sklejają się te wargi Niefajna sprawa Jak Młoda to zniosła?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości