![]() |
#781 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Czytam wszystkie rady o karmieniu, ale wydaje mi się to takie odległe jeszcze. Dziś zaliczyłam długi spacer i potem również długa drzemke w ciągu tego tygodnia chyba dnia bez drzemki nie miałam nie wiem co mi się podziało
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękujemy bardzo! ![]() Dzieciaki wszystkie cudownie! Kaj chyba najbardziej zaangażowany, zresztą on najbardziej nie mógł się Benia doczekać. Maks też odpowiedzialnie i uczuciowo, a Lidka... Ta córunia tatunia nie bardzo się przejmuje mną, bo ma tatusia na urlopie, który ją nosi na rękach, ale dla Benia jest też kochana, przychodzi go głaskać i przytula do niego głowę (w taki sam sposób jak do kota ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam w foteliku nawet dwa woreczki na dwie wersje pogodowe, a stanęło na tym, że tak jak Beni leżał ubrany od rana po porodzie, tak go włożyłam do fotelika i tylko cienkim kocykiem przykryłam, bo było gorąco. Ale wiadomo, warto mieć przygotowane, bo tatusiowie też są podekscytowani i czasem coś pokręcą ![]()
![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obiad też ![]() No u mnie nie ma opcji bo 2-3 doby, a w razie żółtaczki to może więcej zostaniemy... Ja mam 6 kompletów ubranek do szpitala na pobyt w torbie. A na wyjście mam jeden komplet - śpioszki z długim rękawem takie cienkie dość. A drugi to body z krótkim rękawem + skarpetki ![]() Ewentualnie jak coś to M. Coś dorzuci jakby było naprawdę zimno. Da radę chłopak ![]() No i może się okazać, że będzie musiał kupić coś w rozmiarze 50, jak się mała kruszunka urodzi ![]() Super, że u was pojawienie się Benia jest takie spokojne i wszystko jest poukładane ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-07-07 o 17:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-07-07 o 18:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczymy jak będzie się nam karmiło i jaka będzie potrzeba ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ---------- Cytat:
Też pomagam w przystawianiu, ale jak już złapie to tylko już puszczam, czasami muszę przypominać aby ssał bo zdarza się że zasypia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- My dzisiaj po drugim, dłuższym spacerku ![]() ![]() Ona to dzwoni i mówi, ze na zdjeciu widziała, że Stasiek nie ma skarpetek ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-07-07 o 18:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Każdemu członkowi rodziny należy się uwaga ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Nadrabiam Was od dwóch dni, bo czytam na raty.
Emma moja mama ostatnio przy temp 28 stopni chciała młodego na spacerze kocem przykrywać i czapkę zakładać ![]() U nas, póki co, pilnuje się i karmię w nocy na siedząco, inaczej skończy się tym, że Szymko będzie spał z nami, a w czwórkę to jednak ciasno ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, tak wiem że wcześnie by wymagać rutyny chodzi mi bardziej o to, że bywa wtedy tzn po kąpieli wyjątkowo niespokojny i pobudzony, co nie zdarza się w ciągu dnia nawet. Nie lubi jeszcze się kąpać, choć już próbujemy to jak możemy umilić, więc w tym doszukuje się przyczyn tego rozdrażnienia. Mam nadzieję, że z czasem ten lęk minie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak fajnie się Was czyta. Folinka super, że rodzeństwo tak fajnie zareagowało i w ogóle podziwiam a czeórka dzieci w tym dwoje malutkich. Elaa u Ciebie to macierzyństwo idealne!! Emma ale Wam fajnie ze już spacerujecie- heh, a ten sam termin miałyśmy. A u mnie nic nowego, zdaje sobie sprawę ze w każdej chwili coś się może podziać, ale jak bym miała wybierać to byle nie noc. Po prostu nie znoszę być niewyspana- samopoczucie wtedy mi spada minus 100, a przecież już niedługo mnie to czeka. Nie mam siły już się ruszać za wiele ehh i chyba jakiś ślad opuchlizny na stopach zauważyłam- sypie się. A gdzie reszta dziewczyn- czyżby zmasowany atak na porodówkę ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Ja mam teraz pełen relaks, pozwoliłam sobie w końcu na dość ciepła kąpiel z dużą ilością piany
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Elaaa u mnie, zarówno Ewa jako noworodek jak i Szymek wolą cieplejszą wodę, taka w temperaturze idealnej jest za zimna, musi być tak ze dwa stopnie cieplejsza inavzej jest dramat, płacz i krzyk. Po wyjęciu muszę szybko otulić ręcznikiem i najlepiej pod ręcznikiem ubrać.
Coś nam się spierdyńczyło przy piecu i zawór na grzejniki puscza. W efekcie jest napalone na wodę, a grzejniki gorące i idzie umrzeć w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz i tak nie jest ta woda taka gorąca jak przed ciąża ale jak się nie ma co się lubi to sie lubi, co się ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
ania, Ty to się też już naczekałaś... Nastawiona trochę, że będzie wcześniej, bo synuś duży, co? No nic, teraz już dużo nie zostało, lada dzień
![]() Dziś sobota, to jak zawsze spokojniej na wątku. Ja jestem na bieżąco, to będę znowu Wam spamować ![]() Chyba mi się zaczyna nawał, Benito przełyka intensywnie ![]() ![]()
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Oj ja tez uwielbiam ciepłe kąpiele. I tez mi ich bardzo brakowało w ciazy.
Jesli maluszek miałby byc za mna to kochałby ciepło a jesli za Tz to zimniej by mu odpowiadało. Zawsze z Tz’em dyskutujemy zima ze mi zimno a jemu gorąco. I ciezko nam dopasować temperature. Chociaz i tak zawsze wychodzi na moje bo zima te zwole spac w majtkach i koszulce na ramiączkach a nie jakis piżamach. Moja siostra mieszka w Skandynawii i ona to swoje dziecko wystawiala w -10 stopni, zima w śniegu w wózku spac na dwor. Teraz ta dziewczynka jest tak zahartowana ze nigdy nie choruje za to zawsze jej za ciepło ![]() Ale dzis sie zmęczona czuje. W nocy przebudziłem sie i nie mogłam zasnąć. Maluszek mnie po żebrach kopał. A dzis zasadził dwa okropne kuksańce w mojego mięśniaka ze az sie zgięłam w pol na ulicy. No ma juz tyle siły i mało mu miejsca. Udało mi sie nareszcie z tesciowa namówić Tz’a na firanki 🤣. Od marca dyskutujemy i za nic sie nie chciał zgodzić. Teraz to i tak moge powiesić ale firanka ma wisieć poza oknem i nie moze ani milimetra okna zakrywać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór! Uff... nadgonilam, nie jestem w stanie odnieść sie do wszystkiego (albo czegokolwiek), bo nadgonilam rano a teraz pisze
![]() Wczoraj Adaś dał popalic- pewnie przez upał, dzisiaj pół dnia aniołek, drugie pół oczy jak kartofle i schemat jeść-5min drzemki-oczy jak kartofle-placz-jeść... Pewnie znów było mu za gorąco. Ale wykapalismy go, został ponownie nakarmiony i teraz tfu tfu tfu śpi. Piersi mam bardziej miekkie niz przed ciażą ![]() ![]() ![]() Wyprobowalismy dzisiaj pierwszy raz szum z suszarki i... u nas zadzialalo w 3sekundy! No aż mnie zamurowalo! Ciekawe, czy to przy kazdej sytuacji działa i czy ostatecznie kupimy szumisia... Ktoś pytał o rożek. Ja mam taki grubszy- jak byly temp 16-18stC i ja bylam świeżo po szpitalu, to go w rozek owijalam. Teraz to rozek jest za gruby i owijam go w tetre albo bambus i wtedy Kropek jesr taką ludzką dżdżownicą! Cambria chyba Ty miałaś sytuacje z podaniem mm bez Twojej zgody... no więc jeżeli Ci sie chce to możesz złożyć oficjalną skarge, bo nie dostosowali sie do planu porodu... Ogolnie to przykro mi, ze doszlo do tej sytuacji... ale ja sama jak wyjechalam z sali cięć i widzialam tz, to wyslalam go zeby dopytal sie i przypilnowal, zeby nilt nie dokarmial mi mojego malego wampirka! Aktualnie karmię glownie na siedząco. Jak na fotelu, kanapie to z poduszka (akurat taką, jaka mam pod ręką, ale mam specjalna do karmienia), na łóżku asekuruje sie nogą/kolanem. Po nawale trudno mi karmic na leżąco-piersi sa za duze i za ciezkie. A! Dla Mam, ktore spodziewaja sie kudlatych dzieciaków polecam szczotki do wlosow z twardszym wlosiem. Te z miekkim tylko miziaja a nie wyczesuja i masuja... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#799 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wspaniałe historie z Waszych pierwszych dni macierzyństwa wzruszam się przy każdym opisie.... I przy okazji bezcenne rady trzymam za Was kciuki i za te nierozpakowane też
![]() Trochę zamilklam bo mam masę pracy przy przeprowadzce i właściwie tydzień na ogarnięcie całości plus przygotowanie szpitalnych toreb. No i jeszcze łóżeczka dla juniora brak Nie panikuje robię tyle ile mam siły mam nadzieję że zdążę.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi przy zakupie szczotki od razu Pani polecala ta właśnie z twardszym włosiem, ze będzie na dłużej i też lepiej masuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
Kropka i Aśka dzięki za info o szczotce ja kupiłam z miękkim włosiem myśląc że dla.maluszka to lepiej najwyżej później dokupie inna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy z zakupów w Tesco i lodów z Maca
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kropek spal po kapieli 5h! Nadrobil braki. O 1:30jadl no i teraz. Po prostu Aniolek! Ide dalej spac- może uda mi sie zasnąć... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#804 |
Wtajemniczenie
|
![]() My właśnie mamy nasze 3nocne karmienie ![]() ![]() Stasiu je i śpi na zmianę, wybudza się co 2/3h i zasypia, pewnie później mu się to zmieni ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Witam z rana, prawie nie spałem w nocy. Uroki mieszkania koło knajpy która organizuje imprezy... do 1 było tak głośno że chciałam już na policję dzwonić :/ później dostałam straszakow
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brawa dla Kropeczka i jego dzielnej Mamusi! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję Wam Dziewczyny za odzew w sprawie mojego pytania odnośnie wyprawki szpitalnej. Zapytałam o to, bo na stronie mojego szpitala takowej listy NIE MA, nic a nic, zero, null, nawet położną od lekarza na nfz pytałam i powiedziała, że nie ma. Dla dziecia dają wszystko, więc nie zabierać nic, nawet pampersów. Ew., można mieć swoje maści. Dla mam też coś tam dają, ale i tak trzeba mieć swoje. Z tego co pamiętam, to Blanka wrzucała w poprzednim chyba wątki całkiem obszerną listę, temu pytałam ![]() Torba dalej niespakowana ![]() Nie zaginęłam wśród odmętów ubranek ![]() Folineczko ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Dostałam swego czasu w próbkach Cetaphil baby - balsam nawilżajacy z masłem shea, a że na pewno nie miałam i nie mam zamiaru smarować tym dziecia, to korzystają moje dłonie albo usta tuż przed snem. Nie kupujta tego ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Aż weszłam sobie na wizaż i sprawdziłam opinie - nie jestem zaskoczona ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja juz od jutra chyba będę donoszona ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A dopiero zaczął Ci się spinać czy wcześniej to była norma? Słyszałam, że dziewczynkom sklejają się te wargi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.