Ostatnio testowałam... - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-20, 13:58   #781
nuxi
Raczkowanie

Dot.: Ostatnio testowałam...

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Nirmala - zupełnie inaczej sobie ten zapach wyobrażalam. jako bardziej poważny i o ciepłej nucie.
A to dość świeży , radosny zapach . [...]
Nie jest to specjalnie skomplikowany zapach , ale z uwagi na tą otymistyczną wręcz radosną nutę chciałabym go mieć na wiosnę
Roz-ter-ko bo ja odbieram go podobnie.

Dziś testowałam Fleur des Comores MPG - ciepły, kremowowaniliowy, kwiatowo-owocowy zapach. Bardzo komfortowy, nieprzesłodzony, lekko korzenny.
Dla zainteresowanych nuty:
Top: blackcurrant, passionfruit, leafy green
Middle: vanilla, orange blossom, jasmine
Base: ambergris, vetiver, musk

Aqaba Spring Miriam Mirani – kwiatowo-owocowa, wiosenna, radosna, musująca kompozycja wzbogacona odrobiną cynamonu i wanilii z wyraźną goździkową nutą.
Nuty:
Top notes evoke a gentle breeze of Mandarin Orange with flower buds of Black Currants and biblical Cinnamon, as middle notes of nightblooming Egyptian Jasmine blend with multitudes of the Queen of Flowers: Roses of Damask, Morroc and Turkish Rose. Flowers of Peach and Apricot flow into a long-lasting dry-down of clove-pink buds and Vanilla-Bourbon.
M. Peszek
nuxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 16:38   #782
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Czarna Mania - właśnie jestem po pierwszych testach i tu zmyliła mnie pamieć zapachowa. Kojarzyłam Manie jako kompozycje mroczno-kadzidlaną, przyprawową a tu niespodzianka - psik i... pierwsze nuty bardzo swieże, wytrawne, kadzidło jakieś takie mikre i coś mnie w gardle drapie jak ją niucham. Może to wina zbyt niskiej temperatury - przed chwilą dostarczył ją kurier. Zobaczymy jutro.

Z to Alchimie ( dla Margot) jest cudnie kremowe, mięciutkie i kojące, łudzaco podobne do Cristobala i całe szczęście bom gotowa zadowolić się tym drugim. Nie dla mnie polowania na wycofywane zapachy.
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 17:57   #783
nuxi
Raczkowanie

Coś mnie podkusiło i położyłam na jednym nadgarstku Palisander CdG a na drugim CdG Parfum. I to był błąd.
Palisandru nie czuję wcale, ale Parfum ho ho ma siłę rażenia. Wstępna ziołowa, syropowa nuta trwa i trwa, by po chwili wzbogacić się o cynamon, goździki i nuty drzewne. Później zapach faluje - staje się bardziej lub mniej ciepły. Chwilami przypomina curry, później kojarzy się z ogórkami kiszonymi.
Otwarcie podobne do Incensi Villoresi, momentami przypomina Arabie SL ale z gigantycznym korzennym pazurem. Arabie przy CdG Parfum wypada płasko i nudno. Bardzo ciekawy.

Nuty:
Cardamom Oil, Coriander Oil, Geranium Oil, Nutmeg Oil, Cinnamon Bark Oil, Clovebud, Labdanum essence, Styrax, Cedarwood, Cut Hay, Olibanum essence, Black Pepper, Sandalwood, Rose, Honey.
M. Peszek
nuxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 18:36   #784
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Czarna Mania - właśnie jestem po pierwszych testach i tu zmyliła mnie pamieć zapachowa. Kojarzyłam Manie jako kompozycje mroczno-kadzidlaną, przyprawową a tu niespodzianka - psik i... pierwsze nuty bardzo swieże, wytrawne, kadzidło jakieś takie mikre i coś mnie w gardle drapie jak ją niucham. Może to wina zbyt niskiej temperatury - przed chwilą dostarczył ją kurier. Zobaczymy jutro.
Tymeno, niekoniecznie, u mnie Mańka wygrzana, a też coś drapie od wąchania.
Straszny z niej kameleon, wczoraj cytryny, dzisiaj ziółka i ogród...
Czekam na to kadzidło, czekam...

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 20:03   #785
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziewczyny, a ja dziś pojawiłam się w Douglasie, w którym kopę lat mnie nie widzieli bo teraz mam do niego za daleko. Testowałam Angel Le Lys i Bogu niech będą dzięki, że przetestowałam bo dziś rano już oglądałam aukcje na allegro. Zapach nie jest zły, ale toż to Angel, nadal z wiercącą nutą, jak dla mnie nie zniknęła. Chociaż jestem już po prysznicu męska baza pozostała na mnie, lilii nie czułam praktycznie wcale, żeby nie być nie sprawiedliwą, to faktycznie zapach jest trochę złagodzony, ale to nie moja bajka, chyba nigdy nie dorosne do angela, wolę być mało charakterna i zostać przy swoich świeżuchach, wtedy czuję się sobą
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 20:16   #786
szugarbejb
Zakorzenienie

Black Cashmere - uwaga uwaga - jeśli któraś z Wrocławianek jeszcze nie testowała to w Dominikańskiej w Douglasie jest tester EDP.

A zapach - no cóż - ode mnie jedno słowo - ŁOMATKO !!!

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 20:38   #787
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Black Cashmere - uwaga uwaga - jeśli któraś z Wrocławianek jeszcze nie testowała to w Dominikańskiej w Douglasie jest tester EDP.

A zapach - no cóż - ode mnie jedno słowo - ŁOMATKO !!!
Łomatko tak!, czy Łomatko nie! ?
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-20, 21:25   #788
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

ja mam nadzieje ,że to jest ŁOMATKO nie i że wreszcie na kimś to smierdzi tak jak na mnie.
Stary 2007-02-20, 21:58   #789
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam nadzieje ,że to jest ŁOMATKO nie i że wreszcie na kimś to smierdzi tak jak na mnie.
ŁOMATKO NIE !!! NIGDY W ŻYCIU !!! NIKT NIGDY JESZCZE NIE WIDZIAŁ W GD OSOBY TAK SZYBKO ZBIEGAJĄCEJ Z PIĘTRA (douglas) NA PARTER DO TOALETY I TRĄCEJ NADGARSTEK WODĄ I MYDŁEM ...

Black Coshmar ... Zapach kadzidlanych fekaliów ...

Bosz, nie przypominajcie mi

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-20, 22:09   #790
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Uraczyłam się własnie z próbeczki Hypnose i ono na mnie jest ładne To co ,że banalne i ulepkowate
Stary 2007-02-21, 09:29   #791
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
ŁOMATKO NIE !!! NIGDY W ŻYCIU !!! NIKT NIGDY JESZCZE NIE WIDZIAŁ W GD OSOBY TAK SZYBKO ZBIEGAJĄCEJ Z PIĘTRA (douglas) NA PARTER DO TOALETY I TRĄCEJ NADGARSTEK WODĄ I MYDŁEM ...

Szugarbejb, Rozterko, wiem, co znaczy bliskie spotkanie z Black Cashmere .
Podzielam Waszą opinie o tych „perfumach”
Wiele lat temu testowałam ten zapach w perfumerii, na szczęście pani psiknęła nim tylko na bloterek ( tak to się chyba nazywa). Stwierdziłam,że jest…….. daruję sobie, jest na wizażu wiele wielbicielek BC
Potem testowałam jeszcze inne na nadgarstkach, a ten nieszczęsny bloterek odruchowo schowałam do kieszeni kurtki. Kiedy chodziłam po uliczkach Torunia, zewsząd dopadał mnie „aromat” , który wprowadzał mnie w stany lękowe. Zastanawiałam się, co to jest, a to był ten zapomniany przeze mnie bloterek z BC. Nigdy więcej .
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-21, 09:36   #792
lalesia
Zakorzenienie

GG do lalesia

Ja rowniez przylaczam sie do "zachwytow" na Black Cashmere fart, ze zapobiegawczo nie napsikalam na nadgarstek, tylko na blotter, bo byloby ze mna kiepsko
lalesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 09:40   #793
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalesia Pokaż wiadomość
Ja rowniez przylaczam sie do "zachwytow" na Black Cashmere fart, ze zapobiegawczo nie napsikalam na nadgarstek, tylko na blotter, bo byloby ze mna kiepsko

ja także zaliczam się do tych wizażanek, które"zachwycają" się BC .dostałam próbkę od jednej z Wizażanek i bardzo szybko poszła dalej .
Stary 2007-02-21, 10:02   #794
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;3751042]... Zastanawiałam się, co to jest, a to był ten zapomniany przeze mnie bloterek z BC. Nigdy więcej ... [/quote]

Uff! Poczułam sie lepiej. Bo wczoraj sobie w brode plowałam ze zapomniałam dołaczyć niespodzianki (a własnie miał to byc balsamik BC).

A w temacie.
Ostatnio wszystko mi jakoś tak dziwnie pachnie i cos mi sie nie podoaba we wszystkim.
Wczoraj testy Premier Jour. Brrr. Tuz po nałozeniu sobie na łapke miałam ochotę od razu pobiec i to zszorowac udezyło mnie po nosie glono-metalicznie. No ale zapachu nie ocenia sie zaraz po psiknieciu. Poczekałam przeczekałam zapach złagodniał metalicznosc znikneła i zgłuchły ciut glony, ale za to jakos tak za kwaiatkowo mi sie zrobiło. Do konca juz czułam tylko kwiatki ale zdecydowanie nie w moim stylu.
Drugie testy to DKNY Woman (rechelciu ), a raczej przypomnienie i tu byłam bardzo mile zaskoczona. Wczesniej uzywałam tego zapchu w lecie i podobał mi sie ale tylko podobał nie byłam zachwycona za to lubi go moj TŻ. Ale po weekendowych aplikacjach dosłownie wpadłam. Nawet nie wiem jak to opisac poprostu mnie zauroczył.
Poszłam sobie z TZ na spacerek i tuz przed wyjsciem sie popsikałam. Na poczatku owszem cytruski ale poźniej hmmm....
Na spacerku zapomniałam ze sie popsikałam i nagle jak zawiał tak "trąbiascie" wiaterek to zakreciło mi przed nosem i trzask mnie w nos. Olsnienie: o matko ale coś ładnie pachnie.
Rozgladam sie wokoło od kogo to w parku mogło tak zapachniec ale w poblizu nie bylo nikogo od kogo by to mogło byc.
Mysle myśle i w koncu poprosiłam TZ by "obwachał" powietrze i powiedział czy czuje tez ten ładny swieżytki zapach i skad on do Nas dolatuje.
Zrobił całkiem zdebiała minę ipoatrzyła na mnie jak bym była conajmniej 3 głowa smoczycą, po czym sie spytał czy ja tak serio czy sie z niego nabijam. Teraz to i ja zgłupiałam. TŻ zobaczywszy ze rzeczywiście nie wiem co sie dzieje stwierdził calkiem spokojnie no przeciez to TY.
O kurka ale mnie wtedy wmurowało.
Do sedna sprawy. Zapach mi sie jednoznacznie skojarzyła z czystością. Stwierdziłam ze to zapach czysciutkiej kobiety taka zadbanej, wypielegnowanej swieżo po kapieli. Ta czystośc tez taka troszkę przsadna bo i tez moralna a przy czym ta kobieta przechadza sie po trawie w ogrodzie boso odziana jedynie w cienki jak mgiełaka połprzezroczysty peniuar.A z krzaków podglada ja pomocnik koscielnego. Pomocnik koscielnego spocony z przestrachu ze zostanie złapany zapaz przez proboszcza.
- PUK PUK. Pobódka to chyba nie ten serial, zagalopowała sie wacpanna.
- O Przepraszam!!! Wiecej juz nie bede.
- Zeby mi to było Przedostatni raz.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 10:04   #795
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaa13 Pokaż wiadomość
ja także zaliczam się do tych wizażanek, które"zachwycają" się BC .dostałam próbkę od jednej z Wizażanek i bardzo szybko poszła dalej .
I przyszła do mnie A na mnie to takie nieśmiałe, przygaszone kadzidełko, nic specjalnego, nie mój zapach zresztą. Może nie uciekam w popłochu, ale w zachwytach też nie tonę. Kojarzy mi się ze starym samotnym księdzem, który spędza dużo czasu w zakrystii, nad jakimiś księgami...

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 10:05   #796
psycha
Zakorzenienie

GG do psycha

Cytat:

Ja tam uwielbiam BC... szczególnie na romantycze wieczory we dwoje
psycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 10:07   #797
Dorota-Coco
Zakorzenienie

" Ta czystośc tez taka troszkę przsadna bo i tez moralna a przy czym ta kobieta przechadza sie po trawie w ogrodzie boso odziana jedynie w cienki jak mgiełaka połprzezroczysty peniuar.A z krzaków podglada ja pomocnik koscielnego. Pomocnik koscielnego spocony z przestrachu ze zostanie złapany zapaz przez proboszcza. "

hehehe
Dorota-Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 11:26   #798
asia_102
Wtajemniczenie

dziewczyny, czy istnieje jeszcze miejsce gdzie można niuchnąć Eau Torride? wąchałam tylko raz na imprezie u koleżanki i wtedy bardzo mi się podobał, ale nie wiem czy aż tak bardzo, żeby go kupić zanim całkiem zniknie
a DKNY używałam kiedyś podczas ferii zimowych (nie wiem dlaczego właśnie ten zapach) i teraz za każdym razem jak go czuję to zamykam oczy i widzę ośnieżone stoki...
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 11:51   #799
agnyska81
Zakorzenienie

Wczorajszy wieczór, z racji tej że spędzany samotnie, wykorzystałam na test jednego z nowych nabytków. Na oślep padło na Sensi. Początek bardzo mi sie podobał, był taki ciepły i słodki (wanilią, mlekiem i kremowymi owocami), ale wyważony. Potem niestety zrobiło się duszno. I nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że skądś to znam... Myślałam długo, ale wymyśliłam: to Trouble, tylko jeszcze bardziej duszne
Może po prostu było za ciepło, że mnie tak to Sensi dusiło? Próbka Trouble stoi dawno nieruszana na półeczce, ale zimną zimą miała wzięcie. Może wtedy i Sensi byłby jak znalazł?
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-02-21, 12:53   #800
Kasiulka22
Zakorzenienie

Eenax fantastyczny opis DKNY, ja również je uwielbiam, miałam 50 ml EDP i została mi jeszcze ok 1/3 dezodorantu w spray'u i koniecznie muszę powrócić do EDP, ale pewnie bliżej wiosny.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 18:39   #801
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Tubereuse Criminnelle SL. (kijanko )
Jedyne co mogę powiedziec to wiem dlaczeo Criminelle. Obezwładnia od pierwszych sekund. Criminelle bo dosłownie to mega killer.
Nie powiem zapach jest bardzo bardzo typowy dla tuberozy. Mocny, cieżki dusznawy, z gumowymi nutami a zarazem i elegancki.
Podsumowujac:
Czuje sie z tym zapachem na sobie jak strażniczka w wieziueniu dla kobiet, w sztywnym ale i eleganckim mundurze. Całosc wizerunku dopełnia moje obuwie do tego munduru. Zamiast czułenek mam wysokie czarno-szare gumowfolce rozmiar 42.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 18:55   #802
MoniaK
Zakorzenienie

Testuję EC - słodziak z gatunku tych które bardzo lubię, ciepły słodki, śliwkowy z nutką cynamonu Na początku owocowy, poźniej przypomina mi Amariage Mariage.
Mimo to ze względu na cenę i niedostępność wolę sobie wmawiać, że jednak tak bardzo mi się nie podoba
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 19:01   #803
Asienka83
Zadomowienie

A ja przetestowałam dzisiaj Envy Me Bardzo ładny, kwiatowy zapach, przypadł mi do gusty i na liście mej się znalazł
Pure Poison to słodsza wersja Poison, ale równie piękna, aż do teraz ślinie się na samo niuchnięcie nadgarstka Również dopisuje do listy, a ta robi się coraz dłuższa
Stary 2007-02-21, 19:36   #804
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Uff! Poczułam sie lepiej. Bo wczoraj sobie w brode plowałam ze zapomniałam dołaczyć niespodzianki (a własnie miał to byc balsamik BC).

.
Jeśli ktoś wyśle do mnie próbkę z BC uznam to za zamach na moje życie, no chyba, że podeśle mi również zestaw reanimacyjny. Wtedy pomyślę, że to było tylko pierwsze ostrzeżenie.

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
Tubereuse Criminnelle SL. (kijanko )
Jedyne co mogę powiedziec to wiem dlaczeo Criminelle. Obezwładnia od pierwszych sekund. Criminelle bo dosłownie to mega killer.
Nie powiem zapach jest bardzo bardzo typowy dla tuberozy. Mocny, cieżki dusznawy, z gumowymi nutami a zarazem i elegancki.
Podsumowujac:
Czuje sie z tym zapachem na sobie jak strażniczka w wieziueniu dla kobiet, w sztywnym ale i eleganckim mundurze. Całosc wizerunku dopełnia moje obuwie do tego munduru. Zamiast czułenek mam wysokie czarno-szare gumowfolce rozmiar 42.
To prawda T.C ma dużą siłę rażenia
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-21, 19:43   #805
maja79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rachela Pokaż wiadomość
Shalimar EdP...

Różni się od EdT, oj różni... Przede wszystkim mocą, ale skład też wydaje się inny.
W EdT bardziej czuć cytrusy; nawet po dłuższym czasie przed gęstą wanilię i cudowną pudrową mgiełkę wyraźnie przebija limonka.
Natomiast EdP... Magia. Kremowy, na pierwszym planie bergamotka i budyniowa wręcz wanilia, w tle kadzidło (jakie subtelne! piękne, niesamowicie kwitnie na rozgrzanej skórze), irys i drewno... cedrowe? Nie jestem pewna, a opisom nut trudno czasem ufać.
Shalimar zniewala i barrrdzo rozleniwia. W obłoku tych perfum można tylko marzyć; co innego pozostaje, kiedy myśli same odpływają gdzieś daleko od codziennych, przyziemnych spraw i nic nie wydaje się istotne poza tymi perfumami.

Chyba wpadłam na amen
Cytat:
EDP jest magiczne, ale EDT lepiej sprawdza sie na ubraniach niż na skórze w moim przypadku - pięknie rozwija się w kwiaty po kilku dniach, podczas gdy na skórze czuję tylko wanilię i cytrynowo - pudrową nutę , no i trwałość ma tragiczną
Rachelo, Szugarbejb - podpisuje sie obiema lapkami .

Rachelo, wlasnie kolejny raz zalozylam Shalimar EDP od Ciebie Ogromny buziak dla Ciebie, ze dalas mi mozliwosc poznac to cudenko.

EDT ma sie nijak do EDP.
Wczesniej mialam EDT. Szczerze mowiac bylam rozczarowana, ze koncowa skorzana nuta na blotterku, ktora tak mnie zaaferowala jakis czas temu, kompletnie nie uwidacznia sie na skorze. EDT na skorze jest chyba najbardziej plaska ze wszystkich wersji Shalimara. Ciepla, piekna, waniliowo-cytrusowa, ale plaska . I rzeczywiscie tragicznie nietrwala - znikala mi ze skory juz po 2-3 godzinach
Ale EDP ... . Tu jest ta moja magiczna skorzana seksowna nuta...

Juz wiem, ze jesli Shalimar to na pewno nie EDT - nie dla mnie.

Dla mnie jest bogactwo EDP i ... cudowna, rzeska, zwiewna Light, o ktorej pisalam kilka postow wstecz . Oba cudenka kiedys sobie sprawie
maja79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 00:25   #806
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maja79 Pokaż wiadomość
Wczesniej mialam EDT. Szczerze mowiac bylam rozczarowana, ze koncowa skorzana nuta na blotterku, ktora tak mnie zaaferowala jakis czas temu, kompletnie nie uwidacznia sie na skorze. EDT na skorze jest chyba najbardziej plaska ze wszystkich wersji Shalimara. Ciepla, piekna, waniliowo-cytrusowa, ale plaska . I rzeczywiscie tragicznie nietrwala - znikala mi ze skory juz po 2-3 godzinach
Po tescie Shalimar EDT bardzo zniechecilam sie do tego zapachu, nie odpowiadal mi bardzo i w pelni moge sie podpisac pod tym, co powiedzialas. Z tego powodu nawet nie podchodzilam juz do EDP. A teraz... Musze koniecznie powachac!!!
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 10:02   #807
mariolasl
Zakorzenienie

Dzis testowalam Eau De Cartier Limited Edition. Zapach typu unisex, rok wprowadzenia 2006. Skład: Yuzu, bergamot, fiołek, lawenda, drzewo cedrowe, paczula, ambra.
Pierwsze nuty cytrusowo-drzewne, na koncu staje sie nieco slodszy, delikatnie przebija paczula i ambra. Zapach bardzo mily,lekki, swiezy, dobrze bedzie nosic sie latem. Myslalam o tym zapachu ewentualnie dla mnie, na lato wlasnie, ale chyba bardziej bedzie pasowal do mojego brata.
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 17:14   #808
Konto usunięte

Dziś testuję Premier Figuier L’Artisan( Eenax)
Piękny, zielony, a jednocześnie miękki zapach. Na wstępie wyczuwam w nim głównie świeże, soczyste liście figowe, a właściwie sok wyciśnięty z tych liści. Potem do głosu dochodzą słodkawe nutki kokosowo-migdałowe, które ocieplają i zmiękczają całą kompozycję, przy okazji czyniąc ją bardziej kobiecą. Perfumy idealne na cieplejsze dni, niezwykle relaksujące, a przy tym niebanalne. To nie jest zwykły zielony” świeżuch”, ale piękna, oryginalna i przemyślana mikstura. To są pierwsze perfumy marki L’Artisan , które poznałam i musze powiedzieć, że jestem zachwycona i bardzo ciekawa pozostałych.

P.S. A flakonik ( ten zielony)prześliczny
Stary 2007-02-22, 18:15   #809
Kota
Zakorzenienie

Dziś brnąc przez zaspy, nie poddając się smagającej po twarzy zadymce, okutana, slizgająca się po chodnikach dotarłam do trzech perfumerii.
Chciałam odnowić znajomość z Shalimarem- tyle o nim ostatnio w wątku "czym dziś pachniesz".
Mieli tylko testery EDT.
Doceniam Shalimara bardzo, klasyk klasyków itd. Ale nie na mnie...
Testowałam też First Van Cleef & Arpels. Słodki, ale cóś w sobie ma. Ma jednak niestety też i aldehydy... Wzbudza we mnie ambiwalentne uczucia. Chyba jednak na nie..
Zmierzyłam się tez ponownie z Eau De Merveilles, przymierzałam się kiedyś do ich kupna, ale na mnie jednak sa dziwnie sztuczne. Doceniam je same w sobie. Na mnie jednak mają dużo podobieństwa do kostki toaletowej, myślalam że po jakimś czasie zmieni mi się ich odbiór, ale nie. Dodatkowo wprawiają mnie w jakiś dziwnie smutny nastrój...
Natomiast Jaipur Saphir- jaki piękny! Szczytowo elegancki, lekko ziołowy- ziółka są zupełnie nieapteczne, taki elegancki namiarę Eau de Soir- ten styl.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-22, 19:01   #810
asia_102
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asienka83 Pokaż wiadomość
Pure Poison to słodsza wersja Poison, ale równie piękna, aż do teraz ślinie się na samo niuchnięcie nadgarstka Również dopisuje do listy, a ta robi się coraz dłuższa
Asienka, zainspirowałaś mnie kiedyś raz podchodziłam do Pure Poison, ale mnie odrzucało... a dziś pomaszerowałam odważnie i spsikałam łapę. Efekt? muszę je mieć... tylko JAK ??? skąd tu kasiore wytrzasnąć??

(¨`·.·´¨)
`·.(¨`·.·´¨)
` ·.,.·´
asia_102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości