![]() |
#781 |
Konto usunięte
|
Dot.: Seks w rodzinie katolickiej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Konto usunięte
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840677 9]Kilka razy to było poruszane. I za każdym razem pomijane przez broniące swój wybór katoliczki
![]() Miłością szerokiej pochwy nie wypełnisz ani nie zmniejszysz jego zbyt dużego członka. Argumentów brak na kompromis w chwili gdy Ty usiedzieć nie możesz a on ziewa i powie Ci 'za miesiąc'? Wybaczcie, że cytuję sama siebie ale albo broniące swe dziewictwa przed karą z nieba tego nie widzą, albo nie chcą widzieć ![]() Jak możesz zadawać takie niewygodne pytania? Spisek! Masoński! I nie będę więcej z Wami rozmawiać, wcale nie przez to, że brak mi arguentów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
JossStone, często ten katolicyzm to po prostu stagnacja, z której ciężko się wyrwać, jak jesteś indoktrynowana od dziecka (jak w zasadzie większość tu obecnych, tj. ochrzczona, posłana do komunii i tak dalej).
Niektórym nie chce się ruszyć mózgiem i zastanowić, po jaką w zasadzie cholerę ciągną farsę z kółkiem rybackim sprzed 2000 lat. A jeśli już 'coś nie gra' bo przecież 'mamy inne czasy', to stosujmy się do zasad wybiórczo i co jakiś czas opowiedzmy panu w sukience, cóż złego narobiliśmy. Jak można się tak oszukiwać. Nie mogłabym spojrzeć w lustro.
![]() |
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840677 9]Argumentów brak na kompromis w chwili gdy Ty usiedzieć nie możesz a on ziewa i powie Ci 'za miesiąc'?[/QUOTE]Słuchaj, jeśli ktoś potrafi powstrzymać się 4 lata ...
Zgadzam się. Nieuprawianie seksu w tym momencie w imię tego, co sie przysięgało to też jest kompromis. Mówię teraz serio. Przecież wiadomo, zdarzają się choroby wykluczające typowo rozumiane pożycie seksualne (penetrację), np. całkowity paraliż. W imię miłości da radę się poświęcić, mimo że to trudne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ludzie śmierci się boją, więc interes się kręci aż miło. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Tak, dokładnie. I co w tym złego ? Żeby wiedzieć, jakie warzywa lubisz, próbujesz ich wszystkich, czy nie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego uważam, że da się wypracować kompromis jak się chce i nie trzeba do tego szukać innego partnera ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840711 3]Jasne, nie neguję. Są różne sytuacje. Ale mi chodzi o często występujący problem z libido u zdrowych ludzi. Jak kobieta chce rzadko, facet aż się trzęsie bo chce po każdym posiłku to o kompromis tutaj ciężko. Albo ktoś się męczy albo ktoś zmusza. Ja tu kompromisu nie widzę.[/QUOTE] Kompromis (z łaciny compromissum – coś wzajemnie obiecanego), proces osiągania porozumień pomiędzy stronami dążącymi do rozbieżnych celów. Kompromis osiągany jest dzięki obopólnym ustępstwom lub poprzez tylko częściową realizację stojących w konflikcie interesów i wartości. On chce codziennie, ona raz w miesiącu. Robią to raz w tygodniu i w ten sposób ona się trochę zmusza, a on trochę męczy. Ja tam widzę kompromis. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840711 3]Jasne, nie neguję. Są różne sytuacje. Ale mi chodzi o często występujący problem z libido u zdrowych ludzi. Jak kobieta chce rzadko, facet aż się trzęsie bo chce po każdym posiłku to o kompromis tutaj ciężko. Albo ktoś się męczy albo ktoś zmusza. Ja tu kompromisu nie widzę.[/QUOTE]
Widzisz, pytanie czym jest zdrowy człowiek. Kto powiedział, że zdrowa jest chcica raz na dzień, a chora raz w miesiącu ? Na to nie ma miernika. Facet trzęsący się z frustracji, ale prawdziwie wierzący i kochający będzie się powstrzymywał w różny sposób (będzie układał puzzelki - serio, to są sposoby ludzi z oaz czy neokatechumenatu), w imię miłości, związku itp. Będzie traktował niskie libido żony jako chorobę czy tam coś tam, swój krzyż itp. Ja myślę, że bym tak nie mogła, ale kto wie, może tak naprawdę nigdy nie kochałam prawdziwie. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Tylko ile tak można i, pytanie podstawowe, po co ? Zawsze uważałam, że kompromisy to o kant tyłka rozbić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Konto usunięte
|
Nie wyorbażam sobie bycia w związku, w którym z jakiegoś względu mój partner mu się męczyć przeze mnie, a ja mam się zmuszać w imię miłości i zasad KK.
Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-07-28 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no macie rację... ale dać się da ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840787 7]Nie wyorbażam sobie bycia w związku, w którym z jakiegoś względu mój partner mu się męczyć przeze mnie, a ja mam się zmuszać w imię miłości.[/QUOTE]No wiesz, podobno ideałów nie ma. Nigdy podobno nie jest tak, że ktoś Ci będzie pasował na 100%, jak nie seks, to przysłowiowa zakrętka od pasty do zębów czy niespuszczona klapa od kibla. Różne rzeczy nas w drugim człowieku męczą, wkurzają, do czegoś tam się naginamy. Jak mus to mus, jak chłopak Ci wyjeżdża do roboty do innego kraju, nie widzicie się po trzy miesiące, to nie problem nie uprawiać seksu. Więc dla niektórych to nie problem układać puzzelki, bo wiara nie pozwala lodzika, i luz.
Ja ogólnie naprawdę znam ludzi normalnych, żadne tam mohery czy egzaltowane gimnazjalistki, którzy czekają i czekali z seksem do ślubu. Ale zazwyczaj było tak, że ciągnął swój do swego, czyli niskolibidowcy razem (4 lata to dla nich nie problem wtedy), wysokolibidowcy też (kościelny w 17 dni). Tak więc mnie się wydaje, że Sunrise trafiła na chłopaka podobnego do siebie, dlatego śmieszy mnie tekst, ze suknia będzie cała w strzępach, taaaak ![]() Po prostu takie typowe katolickie zagubienie mnie śmieszy. Trochę legend, trochę głupiego gadania księdza, trochę hormonów itp. to śmieszne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie nie śmieszy zachowanie zasad przed ślubem (mimo, że się z nimi nie zgadzam i nie identyfikuję) - słowem szanuję. Śmieszy mnie natomiast reakcja katolików na problemy PO ślubie i ich dziwne, oderwane od rzeczywistości argumentacje na niżej podane przykłady: - nieudany seks (tak wiem, bez ślubu też się parom się zdarza), - różnice w charakterze wychodzące na jaw przy mieszkaniu razem (nikt mi nie wmówi, że tak samo jest widząc się kilka razy w tygodniu a mieszkając razem 24/7) - kryzysy małżeńskie, które ze wzgl na wiarę uniemożliwiają rozwód i tkwienie w tym na własne życzenie (znam jeden przypadek rodziny katolickiej, gdzie małżeństwo jest 'udane' jedynie chwilami, reszta czasu to skakanie sobie do gardeł, płacz żony, agresja męża połączona ze zdradami, trzaskanie drzwiami itd. - rozwód? A skąd... Co Bóg złączył niech człowiek...) Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c Czas edycji: 2011-07-28 o 13:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie w każdym zdaniu musi występować masa ironii i (nie)ukrytego chamstwa. Może deko szacunku do innych którzy uważają inaczej niż Ty.. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Zapomnialam dodać- we wcz postach była na ten temat informacja- ze w USA zrobiono badania na temat seksu przedmałżeńskiego i związku dalej, że 60 % takich się rozpadało.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, tyle, że w Stanach, z resztą nie tylko w Stanach rozpada się dzisiaj mnóstwo małżeństw i podejrzewam, że z tych, które zaczęły się kochać po ślubie, rozpadło się tyle samo...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
ojej mnie zawsze smieszy "statystyczny Polak"
![]()
![]() |
#800 |
Konto usunięte
|
Gdzieś też słyszałam statystyki, że małżeństwa mieszkające i śpiące ze sobą po ślubie rzadziej się rozwodzą. Ja się z tym jak najbardziej mogę zgodzić. Dlatego, że takie małżeństwa to większość ludzie religijni, nie uznający rozwodów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie, w badaniach powinny byc uwzgledniane wszystkie zmienne, a wiara tez taka jest
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Tez prawda,że w statystykach jest różnie,bo niektórzy nawet w nich się boją coś przyznać,albo odwrotnie..
no ale jednak jakaś liczba z kosmosu się nie bierze :P A nie znam - wisienka- par które są w takiej patologii a się nie rozwodzą. Tzn wiadomo słyszy się ciagle o tym ,że kobieta się boi odejść od partnera bo jest szaleńcem i ją bije,ale nie ze względu na wiarę <hmmm>
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Też nie znam, chodziło mi tylko o to, co Wizażanka napisała, że ktoś się nie rozwodzi, bo rozwodów nie uznaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
A tak na marginesie ...
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
W sumie skoro przez 4 lata wytrzymali bez seksu, to znaczy, że mają bardzo niskie libido i są dobrani pod tym względem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Natomiast już podczas pierwszego seksu taka chwilę-temu-dziewica wie co jej się podoba, a co nie. Wie co jej sprawia przyjemność, a co nie. Poza tym, seks nie jest oderwany od rzeczywistości, od reszty związku itd. Jak facet w związku troszczy się o kobietę, pomaga jej, dba o nią, to mała szansa, że podczas seksu sam siebie zaspokoi, a potem pójdzie spać ![]() A co do czasu, który potrzebny jest by dojść i częstotliwości z jaką chciałoby się uprawiać seks - to jest akurat zmienne. Libido nigdy nie jest przez całe życie na tym samym poziomie. Bywa, że ktoś najpierw chce codziennie, a po jakimś czasie już by wolał tylko raz na tydzień. Kwestia osiągania orgazmu również taka prosta nie jest. Raz można go osiągnąć w chwilę, a czasami potrzeba długich pieszczot. U kobiet jest to jeszcze czasem kwestia dnia cyklu. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
I wiem, że nie jestem jedyna, więc to stwierdzenie jest według mnie mocno na wyrost ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.