|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Rozeznanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Super wiadomości, piękna fotka
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() Ja dziś byłam na pobraniu krwi - znowu - i za tydzien mam wizytę na której będą mierzyć przezierność karkową. jestem w szoku że to już , tak szybko 12 tydzień się zaczął ![]() weekend bardzo pracowity miałam - byłam na uczelni i za tydzień mam już 4 zerówki, a dalej 2 tygodnie sesji ![]() będę musiała min. 6 x jechać 200km w jedną stronę ![]() i mam do napisania 2 prace semestralne na sobote i nie wiem jak za nie sie zabrac bo moja firma nie udostępni mi materiałów ![]() ![]() tylko chyba ja potrafię tyle rzeczy zostawić na ostatnią chwilę... ![]() to zmykam do roboty - buziaki!
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to był "medyczny" rysunek jak rośnie macica gdzie i kiedy sie znajduje i dopiero w 5 miesiącu jest na wysokości pępka a tak idzie od dołu w górę mi w pierwszej ciąży brzuszek wywaliło 3-4 miesiąc więc też chyba za szybko jak na "medyczne rysunki" a byłam płaska jak deska wcześniej teraz mam bęben ale wiem, że ....to jest po prostu bęben |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
hej dziewczynki! dolanczam do Was z wielka radoscia! dwie kreseczki odkrylam w dzien matki. na pierwsza wizyte do gina wybieram sie za 5 dni i juz nie moge sie doczekac. z drugiej strony jestem pelna obaw bo to pierwsza ciąża. mam nadzieje ze wszystko bedzie ok i ze uda mi sie juz uslyszec serducho. termin powinien wypasc na koniec stycznia no ale jeszcze zobaczymy co powie gin-moze mnie czyms zaskoczy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
ja dziś policzyłam to mi wychodzi 10 tc
od czwartku będzie 11 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
BAN stały
|
mozna dołaczyć ??
![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hej...witam Was cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() ![]() Widzę że jedna znajoma twarzyczka już tu zagościła, pięknie ![]() U mnie jest dopiero 4 tydzień i 2 dzień . Jest to moja druga ciąża...............pierw szą poroniłam , dlatego teraz nie mogę uwierzyć to raz ( bo staraliśmy się zaraz po poronieniu - wrzesień 2009)a po drugie strach jest i to duży ale trzeba wierzyć że będzie dobrze ![]()
#792 |
BAN stały
|
Witajcie
![]() Będzie dobrze, jesteśmy tu razem i się wspieramy więc damy radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
Wszystkim kobietkom, oczekującym swych malutkich aniołeczków na styczeń i luty serdeczne pozdrowienia!!!
![]() ![]() Niech nasze aniołki rosną szybko i zdrowo ![]() Mam nadzieję, że również dołącze do klubu mam oczekujących stycznia ![]() Mój przewidywany termin porodu: 22.01.2011 ![]()
#794 |
Raczkowanie
|
EWURKA, RIANA- Bardzo mi przykro. MOTYLEK85- Super zdjecie! ja jak narazie widzialam tylko kropeczke. MIRABELKA19- Ja mam objawy takie jak w I ciazy ale nie sadze by to mialo znaczenie co do plci. Jakas wewnetrzna intuicja mowi ze znow dziewczynka. Moj tata ma juz 4 wnuczki... Sama tez bym chciala chlopca ale wiadomo ze wazne by zdrowe bylo. ACHAIA- ja tez ostatnio tylko zupy bym jadla. Dzis pomidorowa. Za to nie moge patrzec na mieso i jajecznica. MAKE_UP_ISTKA- Ja jestem w 9tyg i spodnie i spudnica ktore byly dopasowane ciezko sie dopinaja wiec brzusio rosnie. OLBKA- Super foteczka!
#795 |
Zadomowienie
|
w ramach przygotowań do sesji zrobiłam dziś pierwszy raz w życiu ogórki małosolne
![]() ![]()
#796 |
Raczkowanie
|
Co do TZ to kochany jest, troszczy sie i przezywa ale jak narazie to ciaza jest dla niego jakas abstrakcja. Nieraz gladzi mnie po brzuszku ale np ostatnio rozmawiamy a On ' ale super jak bedziesz w ciazy...'. A nie jestem??? Wyjasnil mi ze On nie moze sie doczekac jak bedzie mogl poczuc Dzidzie. Chcialby chodzic ze mna na USG ale praca nie pozwala. Za to mowi ze przy porodzie chce byc chocby mial zemdlec. I meczy mnie ze chce porod w internecie obejrzec hehe. Troche sie obawiam bo nawet dla mnie to nie byl latwy widok... Dzis mowilam kuzynce o ciazy i podobno oprocz mnie w rodzinie 5 kuzynek jest w ciazy. Ale jaja. W tym jedna co kilka lat sie starala~ super.
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Jeszcze jedno- Dlaczego nie ma mnie na liscie? Juz dawno wysylalam PW z danymi...
#797 |
Zadomowienie
|
Evciaa to macie wysyp maluszków w rodzinie
![]() ![]() u mnie będą dzieci rok po roku: u mojej siostry, potem brata, a teraz u nas ![]() ![]() uczę się dalej, ale straszne przeboje mam w szkole - własnie wczoraj usunięto mi 3 przedmioty, na które cały semestr chodziłam - paranoja. i z 10 zostało 7 to brakuje mi punktów do zaliczenia semestru... płace 6 tys rocznie a tu takie numery - 4 dni przed sesją ![]() ![]() ![]() ![]()
#798 |
Rozeznanie
|
Malalala-wyglada na to ze liste bedziesz musiala updatowac bo troszke nas sie tu pojawilo
![]() ja dzewczynki nie mam totalnie zadnych mdlosci ani zachcianek, jem to co jadlam i od niczego mnie nie odrzuca. to chyba dobrze ale z drugiej strony az trudno mi uwierzyc ze jestem w ciazy ![]() moj TZ tez chce byc przy porodzie, a jak jest u Was kobitki?? bedziecie razem ?? no i jak z Waszymi ciuszkami? ja brzuszka ciążowego na pewno jeszcze nie mam ale tak sobie poluzowałam przed staraniami ze przytyłam 5 kg i teraz w nic sie nie mieszczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamuśki. Ale nas dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
załamke przeżyłam dziś
![]() byłam w sklepie i była pani w ciąży sobie patrzę i sobie myślę "ciekawe ile bo brzuch ma podobny do mnie" ![]() podchodzi bliżej a na koszulce napis "urodzę się w lipcu" ![]() normalnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Gabriela no pięknie...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#802 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mój brzuszek, jest większy niż przed ciążą, ale najgorsze są wzdęcia (w życiu ich wcześniej nie miałam!) i wtedy już nie dopinam się w nic absolutnie... Teraz ile mogę, to noszę szersze sukienki letnie ![]() ![]() ![]() ![]() Mallinka, mi nie rosną w innych miejscach niż rosły, a już na pewno nie szybciej. Przynajmniej na razie, ale to dopiero 7t3dc. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-09 o 11:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie narazie bez zadnych szalenstw hormonalnych, nastroje bez zmian, apetyt tez. czy to na pewno normalne ze nic nadzwyczajnego nie czuje??!! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Timii to się ciesz że nie masz żadnych dolegliwości
![]() ![]() ![]() ![]() a brzuch był rano względnie płaski jak na mój 42 rozmiar... ![]() chcemy po sesji jechać to jest na początku lipca, może macie jakąś godną polecenia kwatere nad morzem?
#805 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Mallinka my na początku lipca jedziemy nad jezioro (i tylko kwatery nadjeziorne mogę polecić) i już sie doczekac nie mogę ![]() ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-09 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Przyczajenie
|
Hejka, wczoraj byłam u mojej ginekolog, bo mi się okres spóźnia 2 tygodnie, a 2 testy wyszły takie bladziusie, że miałam wrażenie że sobie wmawiam. Praktycznie nie było widać, a test robiłam 7 dni po spodziewanej miesiączce a drugi 9 dni. Nadal taka blada. Więc poszłam. Zrobiła mi usg przezpochwowe i w zasadzie na razie nie potwierdziła. Kazała przyjść za 2 tygodnie znowu. Powiedziała tylko, że to może być bardzo wczesna ciąża (takie niecałe 4 tygodnie) bo na bardzo dużym powiększeniu coś widać i śluzówka szyjki macicy zmieniona ciążowo. Ale na 100% się dowiem za 2 tygodnie.
Wracam od lekarza i tak sobie myślę, apteka po drodze, to wstąpiłam kupiłam kolejny test. Dzisiaj rano zrobiłam i .... od razu dwie grube krechy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tak sobie wyliczyłam, że powinnam urodzić na początku lutego więc jestem mamą lutową. i ps. spodnie też mi się zrobiły ciasne ![]() ![]() Edytowane przez Edi581 Czas edycji: 2010-06-09 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
WITAM WSYZTKIE NOWE MAMUSIE!!!!!!!!!!! ![]() na PW wtysle wam info z danymi: ![]() evcia-nie wiem dlaczego nie ma cie na liscie moze przeoczyla albo nie wyslac mi na PW dane... gosia-GRATKI!!! maruszka-Gratki ![]() ja dzisiaj czuje sie maskarycznie rnao bolal mnei brzuszek;( i prawie mdlam dobrze ze Maz zostal w domu i znwo te Mldosci ![]() ehhhhh ![]() ![]() ![]() wizyta za 2 dni |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
![]() ![]() ![]() Kilka słów o mnie: jest to moja pierwsza długo wyczekiwana ciąża, termin z usg i okresu wychodzi na 02.01.2010 ale pan doktor mówi że to się może o tydzień przesunąć. Jak łatwo policzyć jestem w 10 tyg, a raczej jego końcówce. Co do objawów to nie mam kompletnie żadnych poza zachciankami na różne dziwne rzeczy ![]() Doczytałam że piszecie o brzuszkach, u mnie jak na razie to się taka oponka zrobiła tak że część moich spodni jest po prostu niewygodna więc przerzuciłam się na spódniczki i sukienki. Większość osób, które wiedzą że jestem w ciąży jak mnie widzi to stwierdzają że wmawiam sobie że tyję, tylko dobrze wyglądam ![]() Się rozpisałam ![]() ![]()
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie dzisiaj nic specjalnego... 2 burze, trochę pracki, trochę snu... Generalnie to już nie mogę się doczekać jak wrócę do pracy ![]() Pozdrawiam wszystkie nowe dziewczyny! Ale nas dużo! A to jeszcze nie koniec... ![]()
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ też chce "rodzić ze mną", a ja nie mam nic przeciwko, nawet wolę, że on będzie, bo to zawsze jakoś inaczej.
A ja byłam dzisiaj u gina, widziałam moje maleństwo, widziałam jak serduszko pika ^^ Cudne ![]() Dopiero co wróciłam, ale jutro u kogoś zeskanuję i pokażę Wam moje maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.