|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Cytat:
![]() Tez mam wielka wade, a co za tym idzie gruube szkla, małe oczy i trudności z makijażem bo kiepsko sie widze w lusterku ![]() Mam troche kasy uskładanej na soczewki, ale wlasnie sie obawiam ze pojdę dobierać, wykosztuję sie (bo upatrzonym przeze mnie salonie dobieranie dla astygmatyzmu kosztuje stówę..) i na koniec okaże sie nie tez nie mogę ich nosic... Dziewczyny, dziekuje za wsparcie, zaprezentowałam dzis swój temacik, starałam sie nie denerwowac i mówic powoli i nawet nie bylo tak strasznie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Aklimatyzuje się
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie jesteśmy idealni... ![]() Czasem nie warto walczyć ze sobą, ale przyjąć rzeczy takimi jakie są. A po upadku chwilę posiedzieć w dole, podnieść się i walczyć dalej ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2010-12-06 o 22:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa, tego mi dziś trzeba było, a jakoś tak się złożyło, że od nikogo tego dziś nie uświadczyłam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny troszke sie dolacze
Dominika swietnie rozumiem o co Ci chodzi mimo ze przewaznie staram sie nie przejmowac i znajdowac pozytywy w kazdym zdarzeniu ale zycie jest przewrotne i czasem tak potrafi dopiec ze tych pozytywow po prostu nie widac i tu zgadzam sie z Coma ze trzeba wtedy troche odchorowac pouzalac sie nad soba i dopiero po tym okresie ruszyc znowu do boju ( taka rekonwalescencja) po prostu wszystko zalezy od sytuacji + taki ze wiekiem nabieramy wiekszego dystansu i mniej rzeczy nas martwi
#786 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Strasznie żałuję, że nie mam więcej czasu, żeby z Wami popisać. Konsekwencja w nauce angielskiego okazuje się być dla mnie czymś niesamowicie trudnym! Pomóżcie się zmotywować, proszę! Co zrobić, żeby ciągle lekcji nie przekładać na dzień następny... A tak wogóle, to od stycznia jestem bez pracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Fajnie, jak człowiek sobie jakiś poprawiacz humoru znajdzie - głupi serial, który go bawi, czekoladę, jakieś ćwiczenia fizyczne... cokolwiek. Co kto lubi ![]() ![]() Cytat:
![]() Oglądam filmy i seriale po angielsku: np wspomnianych już Przyjaciół. Bardzo się człowiek osłuchuje i wpadają mu do łba rożne fajne potoczne zwroty. Czasami tłumacze teksty piosenek: wchodzę na necie na teks piosenki, która uwielbiam i czytam. Jeśli jest tam jakiś zwrot/słówko, którego nie rozumiem, to je tłumacze. Potem słuchając utworu zwracam na nie uwagę i zawsze na długo pozostaje mi to we łbie. Zapisałam się też na kilka forów tematycznych, oczywiście w języku angielskim i pisze sobie jakieś bzdury z ludźmi. Kilka znajomości się przeniosło na fejsa, może się przeniosą na skypa i będą wtedy praktykować mówienie ![]() Fajna rzeczą są też fiszki: 45zł dałam za taką przyjemność i etui z 20 mam zawsze przy sobie. Stojąc w korku chociażby z nudów je wyciągam i przyswajam sobie jakieś tam słówka. Moza to robić dosłownie wszędzie i nie zajmuje to dużo czasu ![]() Musisz znaleźć sposób, żeby to dla ciebie była przyjemność, a nie udręka, bo nauka języka to długi proces i ciężko się trzymać w ryzach niestety. Do stycznie jeszcze masz miesiąc, możesz już się powoli rozglądać za czymś nowym. To była dorywcza praca? Bo Ty chyba jeszcze studiujesz, tak? Dziś wieczorem mam imprezę urodzinowa koleżanki, więc pewnie niewiele pożytecznego uda mi się zrobić, ale coś muszę ![]() *Doczytać do końca drugą książkę i jak się uda to wpaść do biblioteki i oddać, żeby mieć to załatwione * kupić opakowanie na prezent *powtórzyć słownictwo z angielskiego * może gdzieś po drodze zerknąć na fiński :P A właśnie, chciałabym rzec, że nie wiem, czy jestem szalona, czy po postu głupia, ale właśnie postanowiłam się zacząć uczyć fińskiego: 15 przypadków rzeczowników, stopy twarde i miękkie i nawet słowo "nie" odmienia się przez osoby. Powodzenia życzę sobie sama na drogę ![]() Ale za to jest to najpiękniejszy język na świecie ![]()
![]() |
#788 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wszędzie ![]() ![]()
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Jakoś pół godziny temu wróciłam do domu. To strasznie miłe, bo rzadko mam takie dni. ![]() ![]()
#792 |
Rozeznanie
|
Ech, a ja skopalam kolokwium, do ktorego się uczyłam :/
Także dzień niezbyt udany, a za oknem do tego szaro buro i ponuro. Ech, może się wybiorę na siłownie? Dziś*chyba odpuszczam sobie wszelkie plany ambitne. No może poprasuje sterte ubrań, które na to czekają ech.
#793 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
![]() ![]() wiem mniej więcej co mnie interesuje, są rzeczy o których mówię z taką pasją, marzę, by je robić, ale pomimo, że są to rzeczy tak banalne w osiągnięciu (jak np przeczytanie książki Dostojewskiego!) to czuję,że coś mnie blokuje. Jakbym sama sobie stała na przeszkodzie. To uczucie jest straszne, bo wiem, że mnie niszczy i w sumie niszczy również mój potencjał, a chciałabym się rozwijać dla samej siebie. I czytając wypowiedzi z początku wątku też mam tak, że gnam tylko do domu. Tylko tutaj czuję się bezpiecznie. Chociaż tyle mnie omija i już jestem zmęczona tymi 4 ścianami, powodują, że jestem jeszcze bardziej przygnębiona. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie ![]() ![]()
#794 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
BAN stały
|
Hej,nic znów nie zrobiłam, mało tego: nie poszłam na zajęcia kliniczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj po raz pierwszy od dawna poświęciłam cały dzień na zajęcia na uczelni = nie uciekłam z żadnych
![]() Głowa mi pęka, tak to jest z tym nieregularnym jedzeniem, jak jednego dnia obiad zjem o 15, a tak jak dziś - o 19, to strasznie boli mnie głowa, czasem nawet jeszcze następnego dnia. Coś okropnego. ![]() ![]() ![]() ![]()
#797 |
Zadomowienie
|
Ja już dawno nie wysiedziałam całego dnia na uczelni, jakoś szkoda mi czasu i nerwów.
A ja dziś się pouczyłam do kolokwium, mimo, że zakładałam, że to nie ma sensu, w sumie wiele się nie nauczyłam, ale ważne, że przynajmniej się za to wzięłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() Witam nowe osoby na wątku ![]() Ja weekend spędziłam z Tż, więc dość leniwie. Mieliśmy naszą pierwszą rocznicę ![]() ![]() Co do problemów z cerą w jakimś poście nadmieniłam, że miałam z tym problem. Dziewczyny poczytajcie sobie o tzw trądziku przeczosowym: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/p5.htm Jeśli mogę dodać coś od siebie na ten temat. Zaznaczam tylko, że niczego nie chce polecać ale napisać co mi pomogło i co według mnie warte jest zastosowania ![]() - przeczytajcie ten artykuł, bo naprawdę wiele cennych rzeczy można się dowiedzieć -rezygnacja z jakichkolwiek żeli do mycia twarzy. Mi dermatolog powiedziała, że najlepsze jest mydło dla dzieci. Ja kupiłam sobie mydło szare w płynie i normalnie wyciskałam na wacik i troszkę polewałam go wodą. -dać czasami skórze odpocząć od wszystkiego. Umyć buzię i niczym nie smarować. - mi bardzo pomógł Differin- taka maść ![]() - Tabletki z drożdży Humavit- duże opakowanie a mała cena ![]() Lipcowa87 i jak tam 'fryzurowe' zmiany? ![]() Co do zainteresowań o których pisałyśmy na początku muszę stwierdzić, że moim zainteresowaniem jest psychologa i dietetyka ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny chyba niestety trzeba wgrać jeszcze raz swoje awatary żeby były widoczne. Dopiero jak to zrobiłam mój awatar końcu 'widnieje' na forum
![]() od 5.12.2oo9 razem ![]() Edytowane przez Little brown Czas edycji: 2010-12-07 o 19:36 Powód: dopisanie czegoś |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do angielskiego... to będę musiała przemyśleć sposób nauki, zainspirowałaś mnie swoim postem, dziękuję ![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o postępy... to faktycznie ostatnio zaskoczyłam samą siebie, odważyłam się na krótką, prostą rozmowę po angielsku na szkoleniu z pracy ![]() Byłam przerażona, plątałam ze sobą wszystkie czasu w jednym zdaniu - ale się dogadałam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, mnie jakaś deprecha ostatnio dopadła. Nie wiem co się dzieje, nawet nie wiem jaki jest powód mojego złego nastroju - chyba wszystko na raz :\ Dzisiaj to mi się wręcz co chwilę na płacz zbiera. Na "żywo" nawet nie mam z kim porozmawiać (no i właściwie to o czym? nikt nie lubi słuchać użalania się nad sobą).
Z włosami oczywiście jeszcze nic nie zrobiłam ![]() ![]() Nawet w wątku się nie udzielam bo nie mam co pisać - do niczego konkretnego się zabrać nie mogę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale za to odkryłam że na doła najlepsza jest praca ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#802 |
Wtajemniczenie
|
ja odkryłam że odkąd mam programik który wyłącza mi kompa po godzinie to robię w ciągu dnia o wiele więcej rzeczy.
odkąd spędzam przy kompie te 60 minut zaczęłam wcześniej przygotowywać się do zajęć, wcześniej chodzę spać, lepiej się czuję, nie bolą mnie oczy, moja koncentracja się polepszyła. Uważam, że należy likwidować źródła które przeszkadzają w robieniu rzeczy istotnych, w moim przypadku to komputer był. Mam nawet czas iść na spacer (między blokami ![]() usunęłam Skype'a, gg, nie posiadam portali społecznościowych, wchodzę tylko na pocztę i na forum oraz baze studencką. nic więcej. korzystam trochę więcej z telefonu (ahhh brak komunikatorów xD ) ale lepszy mały ekranik niż wielki ekraN ![]() a skoro mówimy o angielskim to ja się uczę wzrokowo przez skojarzenia i rysunki, słówka wchodzą mi stosunkowo łatwo, korzystam z metody wielokrotnego zapisywania trudnego słowa na kartce oraz z fiszek. naukę prawie zawsze rozpoczynam od wywieszenia słówek w wersji tabelkowej xd np. na szafie ![]() reguły gramatyczne po prostu czytam wielokrotnie przed snem np. przez okres tygodnia dzień w dzień. To działa na zasadzie pacierza - znasz go i mówisz automatycznie wręcz :-]
#803 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zrobiłabym tak samo gdyby nie to, że podstawą mojej nauki i pracy jest właśnie komputer ![]() ![]() Na szczęście gg właściwie nie używam od kilku lat, a z facebooka mam ochotę zniknąć ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2010-12-07 o 23:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Genialny wątek! Przyznam Wam, że kiedyś byłam osobą bardzo bierną, ale ostatnio walczę, motywuję, działam! Załapałam się na stypendium naukowe, mam pieniądze na drobne wydatki, oryginalne ciuchy, dodatki, wyjścia ze znajomymi. Wreszcie coś robię.
![]() A dziś muszę się zmotywować do napisania pracy z oświecenia... biorę się za to, najlepiej już teraz! I na wyjście do biblioteki, bo tyle jeszcze fascynujących lektur na mnie czeka... ![]() Myślę, że tekst Pabla Nerudy będzie tutaj bardzo pasował: "Powolnie umiera ten,kto nie podróżuje,ten,kto nie czyta,ten,kto nie słucha muzyki,ten,kto nie obserwuje. Powoli umiera ten,kto niszczy swą miłość własną,ten kto znikąd nie chce przyjąć pomocy. Powoli umiera ten,kto staje się niewolnikiem przyzwyczajenia,ten,kto odtwarza codziennie te same ścieżki,ten,kto nigdy nie zmienia punktów odniesienia,ten,kto nigdy nie zmienia koloru swojego ubioru,ten,kto nigdy nie porozmawia z nieznajomym. Powoli umiera ten,kto unika pasji i wiru emocji,które przywracają oczom blask i serca naprawiają. Powoli umiera ten,kto nie opuszcza swojego przylądka,gdy jest nieszczęśliwy w miłości lub pracy,ten,kto nie podejmuje ryzyka spełniania swoich marzeń,ten,kto choć raz w zyciu nie odłożył na bok racjonalności. Więc od dzisiaj zacznij żyć!/.../nie pozwól sobie na powolne umieranie!" |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczęta
![]() absurdalna89 fantastyczny cytat ![]()
![]() |
#807 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś odpuściłam zajęcia, ale nie mam wyrzutów sumienia :d Nie na wszystkie wykłady opłaca się chodzić, taka jest smutna prawda. Lepiej nie iść, niż przespać 1,5h i się wkurzyć, że się zmarnowało czas. Jestem ledwo żywa po wczorajszej imprezie - wróciłam do domu o 5:00. ale co tam, nie codziennie najlepsza przyjaciółka ma urodziny, a nasza impreza niespodzianka bardzo jej się spodobała ![]() Dziś poświęcam dzień na odsypianie, czytanie, oglądanie jakiegoś filmu i brzdękanie na gitarze. Jedyna pożyteczną rzeczą, za którą mam zamiar się zabrać jest powtórzenie słownictwa z inglisza, bo wczoraj nie zdążyłam. Pewniej też będę starała się coś tam pownikać w strukturę funkcjonowania tego głupiego fińskiego, ale to już raczej mało pożyteczne. Nie mam nic ważnego do zrobienia, więc zagarnę cały dzień dla siebie, zwłaszcza, że jutro siedzę długo na zajęciach, a potem muszę nawiedzić bibliotekę, pokserować i przeczytac teksty, a na wieczór się umówiłam ze znajomym, więc dzień zapełniony ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny przyszłam się*pochwalić troche
![]() Nie przebimbałam całego dnia od rana dziś ![]() Wstałam wprawdzie troche późno, ale musiałam troche odespać naukę, ale po ruszeniu się z łóżka coś mnie natchnęło ![]() ![]() ![]() No powiedzcie, że jesteście ze mnie dumne ![]()
#809 |
Zadomowienie
|
Gratuluję.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Miałam zamiar dzisiaj iść na uczelni na spotkanie w sprawie projektu Streetlaw - mają odbyć się poprowadzone przez nas referaty, ogólnie rzecz biorąc wystąpienia nt. prawa w szkołach średnich woj. śląskiego. Bardzo mi się to spodobało, tym bardziej, że pewnie dostałabym szkoły z mojego miasteczka, którego jedyną reprezentantką jestem na wydziale, a poza tym impreza jest certyfikowana ![]() ![]() ![]() Generalnie kolejny naukowy wieczór/weekend/tydzień mi się zapowiada. Żyć nie umierać. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.