|
|
#781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Hopea - zamówienie
Cytat:
A pewno się trochę uspokoi, to i srebro spadnie.
|
|
|
#782 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka, z tego co w LMI widziałam, to nie zapowiada się spadek przez najbliższy miesiąc
![]() zła jestem... bo też myślę pomału o zamówieniu... szczególnie odkąd hopea wprowadziła druty 0,3mm z 999... heh może sie do Was dziewczęta podepnę... ale nie wiem, czy mi to wyjdzie... eh... ostatnio znów nie nadążam... wrrr, ale jakby co, to będę zaglądać tu w wątek... bo a nóż-widelec coś się uda i się załapię
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Podbijam pytanie. Też byłabym chętna na wspólne zamawianie. Tylko kto się tym zajmie. Sun? Czy będzie miała ochotę i czas. To duuuużo pracy jest.
|
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie zamówienie
Ja zamawiam, rozdzielam i wysyłam a PiLLow wystawi faktury komu trzeba.Jedno "ale" - prawdopodobnie nie będzie opcji kuriera bo drukarka spakowana a jedynie przesyłka pocztą [pol prio albo pol prio wart], na to się nastawcie bo od razu napiszę że nie mam czasu latać do siedziby kurierskiej [mam burdel na kółkach jeśli chodzi o czas tzw "wolny" + jestem niezmotoryzowana + mam latawca kołonożnego lat 3] Podrzucę tabelę po południu bo muszę kolumny pododawać. Zamówienia wpisujemy do 10 września do północy - po tym czasie blokuję wprowadzanie zmian.
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
Ale fajnie
ja jestem chętna na drut oczywiście
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zadomowienie
|
Ja na łańcuszki
|
|
|
|
|
#787 |
|
Raczkowanie
|
Ja bym troszkę drutu chciała i końcówki grube do sznurków...
|
|
|
|
|
#788 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli znajdzie się wolne miejsce, to i ja się dołączę
|
|
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Hopea - zamówienie wrześniowe 2011
Wrzucam tabelę, dostępna jest tutaj: KLIK
Kilka spraw: - minimum zamówienia dla jednego rodzaju produktu to 1g [jeśli zostanie wpisane mniej to i tak zostanie zamówiony pełen 1g] - elementy malutkie jak kulki 1,8 czy 2,0 a także 3mm miseczki itp. zamawiamy nie na sztuki ale na gramy bo potem nie ma problemu z odmierzaniem - jeśli wprowadzamy do tabeli jakiś produkt to przeliczamy w szare kolumnie gram na ilość w: 1 metrze (druty i łańcuszki), parę (bigle), gramy (drobnica) i sztuki (zapięcia, duże ogniwka) itp. - dość istotne: przy wprowadzeniu produktu ruszamy tylko kolumnę z ilością w gramach za dana miarę oraz ceną za gram (kolumny szare: E i F) czyli np. ile gramów jest w metrze drutu, parze bigli i z cena za gram, nie ruszamy natomiast kolumn zaznaczonych na żółto, zielono i niebiesko, kolorowe kolumny uzupełniają się same - jeśli się boimy ze coś zepsujemy, to wprowadzamy tylko nazwę produktu( kod przy konkretnym rodzaju albo pełną nazwę ze szczególnym uwzględnieniem rozmiaru) i w odpowiednim miejscu link, a ja z czasem uzupełnię resztę i pokażą się ceny - jeśli to my coś wprowadzamy do tabeli, bo jest nam potrzebne, możemy w swojej kolumnie zaznaczyć pole na kolorowo, przy wpisaniu danej ilości (u siebie wpisujemy tylko ilość, cena uzupełni się sama), wtedy wiem, ze w razie jakichkolwiek braków ilościowych ta osoba otrzyma produkt w pierwszej kolejności - wpisujemy ceny brutto - wszelkie braki będą odejmowane od końca (im później się wpiszesz, tym większe ryzyko że nie dostaniesz tego, co zamawiasz a czego zabrakło) - nie mam możliwości wysłania kurierem, ale z pocztą (także ubezpieczona) nie ma problemu - koszt przesyłki z h. dzielę miedzy nas po równo, niezależnie od wartości zamówienia a koszt wysyłki do każdej z Was to koszt orientacyjny z cennika PP + koperta + jakieś tam woreczki, bardzo proszę byście wpisały w polu czy chcecie przesyłkę wartosciową czy nie - poproszę was o wpłaty w momencie, gdy otrzymam fakturę pro-forma i będę wiedziała ile każdy ma do zapłaty (czyli nie wcześniej jak 10 września) potem jak otrzymam towar to beda ew. regulacje braków i nadmiarowych ilości, czyli będe oddawać albo prosić o dopłaty - proszę byście mieli na względzie termin 10.09 i do tego terminu odłożyli sobie co należy, bo zakładam z własnych "zapasów" i w związku z tym chciałabym otrzymać przelewy w przeciągu max 2-3 dni roboczych
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-08-31 o 12:09 |
|
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
Została wprowadzona błędna masa drutu 930 o średnicy 1,0mm. Co za tym idzie, cena się nie zgadza. Prawidłowa waga: 8g
|
|
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Racja, dzięki. Poprawione.
|
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Dopisałam się. A wyznaczony termin jest po prostu idealny
.
|
|
|
|
|
#793 |
|
Rozeznanie
|
dopisałam się jeśli można
|
|
|
|
|
#794 |
|
Wtajemniczenie
|
na razie dopisałąm się do tabeli
termin mi pasuje (z przelewem włącznie)a uzupełnię tabelę na weekendzie... bo z dnia na dzień zmieniam pracę i nie chcę się w niczym pomylić ![]() Edit: druty już wpisałam nad resztą się zastanowię w sobotę
Edytowane przez lwica83 Czas edycji: 2011-08-31 o 17:13 |
|
|
|
|
#795 |
|
Zadomowienie
|
Podopisywałam parę rzeczy ale tabelka nie daje mi możliwości wklejania w nią. Nazwy wpisywałam ręcznie, linków nie mogę przenieść (kopiuj i wklej u mnie nie działa). Ania zobacz czy ogniwka, które wpisałam mają zostać na sztuki czy zmienisz je na gramy.
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
dopisałam się do tabelki - właśnie wróciłam z urlopu i cieszę się, że tym razem zamówienie nie przeszło mi koło nosa
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te najmniejsze [3,7] ogniwka wrzuciłam na gramy bo jak się złoży, że zamówione zostanie "set" to będę miała kilka h z głowy, bo to drobnica jest, która lubi się zaczepiać. Większe na sztuki. W linkach wpisałaś złą wagę [0,17 - a rzeczywista podana w tabeli h. to 0,22] więc cena na nie podskoczyła o kilkadziesiąt groszy na sztuce
Edytowane przez nagaLy Czas edycji: 2011-09-01 o 09:54 |
|
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, widziałam w tabeli, że któreś z Was biorą zakończenia z kategorii SKUWKA, ja wieczorem w wolnej chwili chcę dopisać kolejne, duże końcówki, chciałam ich około 20-25 gram, więc sporo.
Rabat jest naliczany od 50 g - będzie więcej chętnych na różne rozmiary? Bo może udałoby się uzbierać, co? |
|
|
|
|
#799 |
|
Rozeznanie
|
Również się dopisałam
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się dopisuję, ale wypełniać będę po weekendzie.
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
Mam prośbę
czy mógłby ktoś dopisać do tabelki miseczki 4mm:http://www.hopea.pl/przekladka_srebrna_typ_b/602_hopea/ Nie chce nic namieszać |
|
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
Ok, dopisałam zakończenia do sznurków. Wybrałam 21 gram, więc do uzbierania rabatu zostaje prawie 30
![]() Rabat jest aż 25% więc warto. dagus - a Ty chcesz jeden sznurek do zapięcia wkładać, czy po kilka? Przy wiskozowych sznurkach, polecają brać nieco większe do wklejania, np. ja mam sznury 6,5 mm i do nich dobieram 7 mm zakończenie. To teoretycznie, bo w praktyce to jeszcze nie wklejałam takich zakończeń. |
|
|
|
|
#804 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny - ratujcie
![]() heh dziś rano sobie uświadomiłam, że zapomniałam o: DRR-999-0,40-R... problem w tym, że od rana nie mogę wejść do tabeli... bo się mi nie wczytuje... nie wiem nawet czy ta pozycja jest już ujęta, czy nie... mogę prosić o wpisane pozycji (jeśli jeszcze jej nie ma) i wpisanie mi 10m - może wieczorkiem będę w stanie wejść do tabeli... ale na w razie co... to piszę tu. z góry dziękuję ![]()
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta pozycja już jest, dopisałam Ci 10m
|
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję CI bardzo
|
|
|
|
|
#808 |
|
Zadomowienie
|
W biglach z wiersza 44, 48 i 50 brakuje jakieś 8 gram do rabatu, ktoś jeszcze będzie brał coś z tych bigli albo inne z tej kategorii?jak coś to jeszcze dobiorę trochę
i skusiłabym się na łańcuszek R000 jeśli będzie z rabatem
|
|
|
|
|
#809 |
|
Rozeznanie
|
Łodzianki drogie, jesteście chętne na wspólną przesyłkę?
|
|
|
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
Eilo jak najbardziej Cię przyjmiemy
Zawsze Ania będzie miała mniej do pakowania i zanoszenia na poczte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.

i się załapię

termin mi pasuje (z przelewem włącznie)

czy mógłby ktoś dopisać do tabelki miseczki 4mm: