Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-27, 20:18   #781
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Buuu.. a ja Polsatu nie mam.. bo "N-ke" mamy, a tam akurat nie ma i nawet nie mogłam zobaczyć, jak ci ludzie myli zęby masłem, czy czymś tam.. wtedy jak pisałyście o tych wynalazcach
na N nie ma polsatu ?????????????
a my chcielismy sie przerzucic z cyfrowego polsatu na n

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:18   #782
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
anula_81
ale ty masz tak za kazdym razem? ja tak od czasu do czasu. 3 lutego mam gina to sie zapytam o to. Nie przejmuj sie, odpoczywaj duzo, mi sie wydaje ze nic zlego sie nie dzieje
wiesz co? dzisiaj za kazdym razem jak chodzilam to mialam, wczoraj jak wracalam wieczorkiem do domu i tez duzo lazilam w miare, wiesz nei boli mnie to tylko ciagnie i mala jakby ciagnie na pecherz, na razie poki nic nie boli bardzo to si enie martwie tylko zauwazylam, ze ciezej mi sie chodiz po prostu jak tak ciagnie, jakby mi miala skora zaraz peknac- Zapytaj gina koniecznie
a mnie dodatkowo boli zoladek, chyba zjadlam za duzo migdalow)))
niestety odpoczywac zbyt duzo nie moge b musze chodzic do pracy codziennie. nie ma to tamto
dziewczonka najwazniejsze, ze z dzidzia dobrzeodpoczywaj duzo

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:21   #783
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
na polsacie zawsze przerywają fajne bloki reklamowe jakimiś głupimi filmami
hehe

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ja tez zaczełam, pierwsza rzecz nabylam teraz w poniedzialek.
uwazaj, bo to wciaga i uzaleznia ! !

oo dzieki Kasiu za info o filmie, zaraz sobie przełącze
ja juz w lozku :P

Siasiek, ja zadnego materacu jeszcze nawet nie dotykałam, tak wiec jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę Wypowiadam sie tylko na podstawie artykułu, do ktorego link byl podawany i tam krytykowano te materacyki z kokosem.
a słowo katowanie nasuneło mi sie, na mysl o tym jak katują sie moi rodzice na pseudo "ortopedycznym" materacu ;/
wiesz niby z Julia Roberts ale troszke mnie nudzi, moze sie rozkreci

andziot 80km to daleko, dla mnie bo nie mam prawka ( a Tż od rana do wieczora pracuje) a dla babci to juz w ogole ale za tydzien sie spotkamy

mysle ze bedzie spokojna, jak jest prawdziwa dziewczynka to sie da obciac-zobaczysz
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:22   #784
mamaoptymistka
Zadomowienie

Zaraz wypiję chyba już całą butelkę Żywca (woda), masakra z moim jedzeniem. Po wszystkim czuje się pełna i nie dobrze mi. Co ja mam jeść???
Jestem głodna, zjem nawet nie dużo a potem zdycham
Stary 2011-01-27, 20:22   #785
Herta_h
Raczkowanie

anula_81 o mamba to Ty jeszcze pracujesz???podziwiamja mam takiego lenia że nie chce mi sie czasami z łóżka wstać a co dopiero pracować
Herta_h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:22   #786
the_sania
Wtajemniczenie

spadam posiedziec z mężem trochę a nie tylko ten wizaż
poza tym coś mi łydki puchną. trzeba nogi rozprostowac trochę

dobranoc

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:24   #787
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
też właśnie się jaram zawsze jak cos Zosi kupuje, ale moja euforia znika jak sie okazuje że wydałam kasę a ona to w kąt rzuciła
ostatnio na topie są zwierzątka z duplo, kupilismy jej mały zestaw z owieczką, konikiem, kotkiem i dziewczynka i wszedzie z nimi biega, a co gorsza każe mnie ciągle skakać owieczka (...)
Uśmiałam się jak nie wiem to znaczy wiem! - jak zawsze gdy Andziot na wątku się pojawia
A no nie ma polsatu skandal!

Dziewczonka jakie dobre wieści nam przynosisz i co najwazniejsze sama będziesz spokojniejsza! I pamiętaj - nie nakręcaj się negatyuwnie - dobre słowa lekarza

I właśnie, co z Matall?? ..może zaczniemy zakład robić, co u niej, czy chłopak, czy dziewczynka.. ja stawiam na różowe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 20:25   #788
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
wiesz co? dzisiaj za kazdym razem jak chodzilam to mialam, wczoraj jak wracalam wieczorkiem do domu i tez duzo lazilam w miare, wiesz nei boli mnie to tylko ciagnie i mala jakby ciagnie na pecherz, na razie poki nic nie boli bardzo to si enie martwie tylko zauwazylam, ze ciezej mi sie chodiz po prostu jak tak ciagnie, jakby mi miala skora zaraz peknac- Zapytaj gina koniecznie
a mnie dodatkowo boli zoladek, chyba zjadlam za duzo migdalow)))
niestety odpoczywac zbyt duzo nie moge b musze chodzic do pracy codziennie. nie ma to tamto
dziewczonka najwazniejsze, ze z dzidzia dobrzeodpoczywaj duzo
no ale jak wrocisz z pracy to odpoczywaj... mnie chyba tez ciagnie jak sie duzo ruszam. I tez mnie nie boli, tylko tak jakby sie rozciagala macica sama nie wiem...to moja pierwsza ciaza, ale zapytam lekarza na pewno

dziewczonka ale sobie dziewczynke wychodowalas 800gram no no tylko sie cieszyc tym i juz nie przejmowac slyszysz
Nikosia

Stary 2011-01-27, 20:26   #789
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No wrociłam, nadrobiłam i mogę napisac co na wizycie, a więc tak:
szyjka długa - jak to powiedział "łabędzia",
Niunia obróciła się już główką w dół, waży już prawie 800g i termin się przesunął z 10.05 na 05.05 (ale to i tak termin umowny) . Najlepsze było to, że gdy położyłam się do usg, to brzuch mi zesztywniał i wypiął do góry - ja myślałam, że to mała się wypycha, a gin stwierdził, że to są właśnie te bezbolesne skurcze przepowiadające, niestety bolesne też mi się zdarzają
Co do bólu w pachwinie to najprawdopodobniej wiązadła i przeforsowanie spacerami, stwierdził że godzina to dla mnie stanowczo za długo , no i niestety jak to powiedział takie "chudzinki" (no nie wiem bo ja taką chudzinka to nie jestem) mogą boleśnie przechodzic ciążę, bo bardzo odczuwają wszystkie "rozciągania". Żelaza jeszcze mi nie przepisał, tak więc luz . Z sercem to stwierdził, że się nakręcam negatywnie i nie wierzy, że może to byc aspargin. Mogę brac ziołowe tabletki uspokajające i relanium (bo też działa rozkurczowo). Powiedział, że kiedyś relanium było standardowym lekiem rozkurczowym na oddziałach położniczych i wszyscy byli szczęsliwi bo kobiety przesypiały ciąże To się rozpisałam...

Gratuluję syneczka

I tu rówież gratuluję synusia
Dominacja gatunku męskiego.

Piękne ubranka jak zawsze A holter to takie urzadzenie do monitorowania pracy serca przez całą dobę
super, ze wszystko okej

a my mamy dylemat z wozkiem

ten ktory m isie tak strasznie podoba ma malusko miejsca na dole, bagazniczek jest taki mini mini, ze jak bede chciala dziecko gdzies na dluzej zabrac to malo co tam wloze
a torba to nie torba tylkoplecak
kurcze no nie wiem
nie bede przeciez jezdzic z dzieckiem do sklepupo ziemniaki i cukier
Stary 2011-01-27, 20:26   #790
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

dziewczyny ciuszki piekne

siasiek karuzela ekstra, strasznie mi sie podoba

ja dzisiaj w samochodzie prawie ja moj mlody powiedzial mi ze jak sie rodza dzieci to tych starszych sie juz nie lubi i ze ja go nie bede lubic jak sie braciszek urodzi

nie mam pojecia skad mu sie takie myslenie wlaczylo albo gdzie to slyszal
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:26   #791
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
anula_81 o mamba to Ty jeszcze pracujesz???podziwiamja mam takiego lenia że nie chce mi sie czasami z łóżka wstać a co dopiero pracować
anoo, pracuje Anulka i na dodatek wiecej jest nas pracujacych...........

o kurcze ! Aga.... faktycznie grubo pojechał tekstem... może jakies inne dziecko mu takich bzdur nagadało wrrrr nieładnie. Musisz mu na kazdym kroku uświadamiac,ze jest przekochany i nigdy w zyciu ma wiecej tak nie myslec! Zreszta, co ja Ci bede mowia sama wiesz jak tłumaczyc wlasnemu dziecko.
Wyobrazam sobie Twoj szok !

Lolka, ja tez jakos czuje ze to dziewuszka! Bo przeciez dzis same chłopaki Musi byc choc jedna ksieżniczka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:29
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 20:30   #792
Herta_h
Raczkowanie

ja od razu na l4 wylądowałam bo miałam od początku problemy z ciążą zresztą i tak nie mogłabym pracować niestety taki mam zawód że zbyt duże ryzyko
Stary 2011-01-27, 20:30   #793
24kasia86
Wtajemniczenie

Lolka1212
dziwne ze nie masz polsatu
jak na razie nic nie tracisz
Nikosia

Stary 2011-01-27, 20:32   #794
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
No wrociłam, nadrobiłam i mogę napisac co na wizycie, a więc tak:
szyjka długa - jak to powiedział "łabędzia",
Niunia obróciła się już główką w dół, waży już prawie 800g i termin się przesunął z 10.05 na 05.05 (ale to i tak termin umowny) .
A nie śmiał się lekarz sam z siebie, że tak powiedział?? Ale w sumie szyjka odpowiednia do nazwiska

Cytat:

Siasiek, ja zadnego materacu jeszcze nawet nie dotykałam, tak wiec jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę Wypowiadam sie tylko na podstawie artykułu, do ktorego link byl podawany i tam krytykowano te materacyki z kokosem.
a słowo katowanie nasuneło mi sie, na mysl o tym jak katują sie moi rodzice na pseudo "ortopedycznym" materacu ;/
No i dlatego się trochę uniosłam bo artykuły w necie artykułami a w sklepie będzie szok. I kierowanie się takimi netowymi artykułami których jest mnóstwo, jeden może odbiegać od drugiego, moim zdaniem nie ma sensu. Bynajmniej nie należy wierzyć w to ze ślepym przekonaniem

Cytat:
Nieeee!!! Nie rób mi tego, nie odbieraj nadziei .. ja na samą myśl jaram się jak dziecko.. a jeszcze jak pomyślę, o tych zabawakach elektrycznych, czy samochodzikach i helikopterach zdalnie sterowanych ja miałam same dziewczeńskie Barbi.. teraz mam okazję nadrobić stracony czas hehe
Kupiliśmy młodemu superaśny dźwig na święta (zeszłoroczne).
Obracał się wokoło, podnosił różne sprzęty doczepiane na dole, świecił i grał nawet, koszt to coś 170-180zł. Dźwig był większy od dziecka a posłużył zabawie tydzień może dwa, po czym części z niego były wszędzie I skończyliśmy kupowanie elektrycznych/onicznych zabawek.

To jeszcze o zabawkach
Moi rodzice też mieli hallo na takie zabawki. Kupili bratu samochód z pilotem ale na przewodzie bo kiedyś było to strasznie drogie, wszyscy się jarali nim a brat wziął nożyczki i ciach ten przewód bo on nie chciał go mieć z tyłu autka tylko z przodu, po to by go móc ciągnąć.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:38
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:34   #795
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
anoo, pracuje Anulka i na dodatek wiecej jest nas pracujacych...........

o kurcze ! Aga.... faktycznie grubo pojechał tekstem... może jakies inne dziecko mu takich bzdur nagadało wrrrr nieładnie. Musisz mu na kazdym kroku uświadamiac,ze jest przekochany i nigdy w zyciu ma wiecej tak nie myslec! Zreszta, co ja Ci bede mowia sama wiesz jak tłumaczyc wlasnemu dziecko.
Wyobrazam sobie Twoj szok !

Lolka, ja tez jakos czuje ze to dziewuszka! Bo przeciez dzis same chłopaki Musi byc choc jedna ksieżniczka
no oczywiscie od razu mu powiedzialam ze nigdy w zyciu, ze zawsze bedzie moim synkiem ukochanym itd, ale kurcze przyznam szczerze ze mnie zatkalo, on jest taki malutki i takie teksty?

ufff niechcialam nic pisac ale moje malenstwo od dwoch dni ruszalo sie tak malo ze szczerze mowiac wystraszylam sie troszke, na szczescie wlasnie zaczyna szalec... kamien z serca, ale poprzekrecal sie niezle, nie umiem zlokalizowac jak lezy bo czuje go i z prawej i z lewej strony
Stary 2011-01-27, 20:34   #796
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
powiem wam szczerze, że w sumie to sie troche martwie, że tego noska nie obejrzała tak dokładnie jak by tego chciała....ale mam nadzieje, że wszystko bedzie dobrze
24kasia86 juz niedługo i u ciebie też będzie wiadomo
jak sie pokzac nie chce to może.... dziewczynka....?
A z tym obejrzeniem noska, to jest to co ja mam na USG "profil twarzy prawidłowy"???

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:35   #797
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
dziewczyny ciuszki piekne

siasiek karuzela ekstra, strasznie mi sie podoba

ja dzisiaj w samochodzie prawie ja moj mlody powiedzial mi ze jak sie rodza dzieci to tych starszych sie juz nie lubi i ze ja go nie bede lubic jak sie braciszek urodzi

co te dzieci nie wymysla, z pewnoscia czuje sie zadrosny, musisz to zmienic z jednej strony slodko ze sie martwi, musi strasznie cie kochac

Cytat:
ja od razu na l4 wylądowałam bo miałam od początku problemy z ciążą zresztą i tak nie mogłabym pracować niestety taki mam zawód że zbyt duże ryzyko
ja tez szybko poszlam na l4, moja stojaca 13h praca nie pozwalala mi tam dluzej zostac i ciesze sie strasznie, nigdy tam juz nie wroce. Zadnej dziewczynie nie polecam pracy w ochronie, chyba ze lubi sie nudzic przez caly dzien (nieraz 24h) i ma silne nogi
trzyma mnie tylko umowa.
Nikosia

Stary 2011-01-27, 20:35   #798
moria44
Wtajemniczenie

W końcu nadrobiłam... zabójcze dziś tempo

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moria, chodzi o Mothercare?
Yes a co przekręciłam?

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...429276538.html mi to wyglada jak zwykle wiaderko.. kupila, ktoras?
Ja kupiła i będę w nim dziecię maczać
Jak czytam, że niektóre z Was bałyby się w nim dzidzię myć to sobie myślę, kurcze a ja mam na odwrót, bałabym się sama kąpać córcię w standardowej wanience
Może chodzi o to, że ja się więcej dzieci naoglądałam mytych w wiadrze

Dziewczynki, TBS-omaniaczki Może polecicie mi jakiś sprawdzony kremik do buzi?

Aliczka – ja dzień przed glukozą najadłam się ciastek i czekolady po 22 Dzięki za przepis, TŻ dostanie torcik na walentynki

anula – ja też mam wrażenie, że mój brzuch nisko. No i zakupy jak zwykle genialne Ja dziś kupiłam tylko dwie pary spodenek na 3-6 miesięcy ale żałuję teraz, że nie wzięłam więcej rzeczy

Paulizia – dzięki za pomysł na aktywację dzidzi Następnym razem wypróbuję, póki co niby co nieco czuję, wiem że się kręci ale nie ma wyraźnych kopniaków. Czekam to 22, bo wtedy się zazwyczaj zaczyna wieczorna aktywność.

mama optymistka – super, że Piotrulek potwierdzony no i dzięki za ten post o wadze, jestem tego samego zdania i gdy czytam, że ktoś się stresuje bo ma już 7 kg na plusie to mnie dreszcz ogarnia i wyrzuty sumienia, bo ja powinnam już przejść na głodówkę, bo na + mam już 15 kg

antropia – gratuluję synusia Daj znać, gdy wybierzecie imię dla pierworodnego.

the_sania kolorystykę naszej listy mam zawdzięczamy asiak ja po prostu kontynuuję to co ona zaczęła

Herta_h witamy kolejną mamusię łodziankę

Dziewczonka – gratuluję udanej wizytki no i potwierdzonego skurczu, czytałam że po 20 tyg. są wręcz pożądane bo przygotowują macicę do porodu

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:36   #799
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Kupiliśmy młodemu superaśny dźwig na święta (zeszłoroczne).Obracał się wokoło, podnosił różne sprzęty doczepiane na dole, świecił i grał nawet, koszt to coś 170-180zł. Dźwig był większy od dziecka a posłużył zabawie tydzień może dwa, po czym części z niego były wszędzie I skończyliśmy kupowanie elektrycznych/onicznych zabawek.
nieee!! i znowu mi to robisz o ty nie gadam już z tobą Siasiek o zabawkach

Aga_pe ale poważna rozmowa z synusiem już była, co nie?? Ale mi się przykro zrobiło, biedny mały mam nadzieję, że w głębi serduszka wcale tak nie myśli!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 20:39   #800
anula_81
Zakorzenienie

a ja uciekam spac bo nadmiar informacji mnie dobija
takk ja neistety popracuje jeszcze spokojnie ze 3 miesiace, chyba padne w ta zime skandynawska z wielkim bebnem, nie wiem jak te norwezki to robia
caluje mocno i do jutra!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:41   #801
24kasia86
Wtajemniczenie

film sie rozkreca ktora patrzy
Nikosia

Stary 2011-01-27, 20:41   #802
Herta_h
Raczkowanie

ja też nie wrócę na pewno do swojej poprzedniej pracy bo jak sie dowiedzieli że jestem w ciąży to od razu jakieś fochy mieli i wydzwaniali do mnie, a ja w szpitalu byłam więc tylko mnie zdenerwowali dlatego stwierdziłam kit z nimi niech teraz sami sobie radzą bez technologa
Stary 2011-01-27, 20:43   #803
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Aga_pe ale poważna rozmowa z synusiem już była, co nie?? Ale mi się przykro zrobiło, biedny mały mam nadzieję, że w głębi serduszka wcale tak nie myśli!

powazne rozmowy to my mamy czesto, pisalam calkiem niedawno jak zaproponowal ze moze bysmy kupili nowego tate dzidziusiowi(zeby nie musial sie dzielic),a wczesniej byl placz jak mu powiedzialam ze jego tata bedzie tata tez jego braciszka, wiem wiem dla nas to oczywiste ale jak widac dla takich malych dzieci to szok

takze problemy chyba beda, chociaz stwerdzil ze mama to sie moze podzielic
Stary 2011-01-27, 20:43   #804
moria44
Wtajemniczenie

agnieszka_pe a oglądał synek "Mikołajka"? Bo tam jest właśnie taki motyw, że ma się pojawić nowa dzidzia w rodzinie i Mikołajek bardzo się boi bo mu koledzy naopowiadali jak to wtedy jest strasznie, i że rodzice go oddadzą bo będą mieli nowe dziecko. Puenta jest jednak taka, że Mikołajek bardzo chce rodzeństwa, bo będzie przecież starszym bratem a to zaszczytna funkcja i gdy dowiaduje się, że jednak mama nie oczekuje dzidziusia to był wielki płacz bo on już bardzo chciał no i rodzice "dorobili" potomka i wszystko się dobrze skoczyło
Tylko nie wiem czy synuś nie za mały i czy wysiedzi na filmie do końca bo większość filmu jest o tym, jak Mikołajek nie chce rodzeństwa
Jeśli nie widziałaś filmu, to może najpierw obejrzyj sama i oceń W ogóle to jest genialny, ja bym go mogła oglądać przynajmniej raz na tydzień

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-01-27 o 20:49
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:44   #805
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

niestety nie moge ogladac filmu bo znow maz na xboxie grac musi
dlatego takze sie z Wami zegnam i caluje! A matallewar zarty sobie robi, nie ma jej i nie ma
dp juterka

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:44   #806
Herta_h
Raczkowanie

agnieszka_pe25 ale masz pomysłowego synusia mamusią się podzieli a tatusiem nie hahah
Stary 2011-01-27, 20:48   #807
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
agnieszka_pe a oglądała synek "Mikołajka"? Bo tam jest właśnie taki motyw, że ma się pojawić nowa dzidzia w rodzinie i Mikołajek bardzo się boi bo mu koledzy naopowiadali jak to wtedy jest strasznie, i że rodzice go oddadzą bo będą mieli nowe dziecko. Puenta jest jednak taka, że Mikołajek bardzo chce rodzeństwa, bo będzie przecież starszym bratem a to zaszczytna funkcja i gdy dowiaduje się, że jednak mama nie oczekuje dzidziusia to był wielki płacz bo on już bardzo chciał no i rodzice "dorobili" potomka i wszystko się dobrze skoczyło
Tylko nie wiem czy synuś nie za mały i czy wysiedzi na filmie do końca bo większość filmu jest o tym, jak Mikołajek nie chce rodzeństwa
Jeśli nie widziałaś filmu, to może najpierw obejrzyj sama i oceń W ogóle to jest genialny, ja bym go mogła oglądać przynajmniej raz na tydzień
Całkiem niedawno oglądałam ten film z Tż-tem i bardzo nam się podobał

Cytat:
niestety nie moge ogladac filmu bo znow maz na xboxie grac musi
d
mój też właśnie gra

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-27, 20:48   #808
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Syn kolegi też burzliwie zareagował jak mama wróciła z jego siostrą do domu. Po tygodniu powiedział,że mają go zawieźć do babci bo go już nie kochają. On nie chce mieć siostry i nie chce z nimi mieszkać skoro ona tam jest. 5latek.
Położna mi opowiadała, żeby dziecko przyzwyczajać do nowego członka rodziny już teraz. Żeby znajomi czy rodzina przy odwiedzinach najpierw od dziecka podeszli zagadali a później do tego mniejszego. Wtedy mniejszą złością dziecko reaguje.
Na szczęście mój młody z niecierpliwością każdego dnia pyta: "kiedy wyjdzie ten mój braciszek" a jak słodko rozmawia z nim przez brzuch
Kiedyś Wam filmik wrzucę jakie to całuśne dziecko jest
Cytat:
Spoko jak masz duże mieszkanie to możesz zbierać te zabawki przecież a sama się przekonasz jak jest

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:49   #809
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
też jeszcze pracuje,
w ogole to dziś odkryłam ze z Zosia od 7 miesiąca już byłam na zwolnieniu, a teraz jeszcze twarda jestem

Cytat:
ja dzisiaj w samochodzie prawie ja moj mlody powiedzial mi ze jak sie rodza dzieci to tych starszych sie juz nie lubi i ze ja go nie bede lubic jak sie braciszek urodzi[/B]

to jeden powód dla którego ciesze sie ze Zosia jeszcze nie mówi za wiele, bo mi takich tekstów nie wali
niestety dzieciom takie mysli przychodza do głowy ... ale mądra mamusia pewnie wszystko pieknie wytłumaczyła i pewnie jeszcze bedzie musiała nie raz tłumaczyć

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
A

To jeszcze o zabawkach
Moi rodzice też mieli hallo na takie zabawki. Kupili bratu samochód z pilotem ale na przewodzie bo kiedyś było to strasznie drogie, wszyscy się jarali nim a brat wziął nożyczki i ciach ten przewód bo on nie chciał go mieć z tyłu autka tylko z przodu, po to by go móc ciągnąć.

pamiętam jak mojemu bratu rodzice kupili samochod też na kabel i brachol (3lata mlodszy) bawil sie nim na balkonie i rodzice ostregali ze ma nie bawic sie nim tam bo mu spadnie i bedzie plakal, no i oczywiscie mu zlecial z 4 piętra, a moj braciszek kochany wychodzi z balkonu z taka poważną miną (twardziel) ale z wielkimi łzami w oczach i mówi "ja wcale nie płacze" darcie było niezłe

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-27, 20:50   #810
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
agnieszka_pe a oglądała synek "Mikołajka"? Bo tam jest właśnie taki motyw, że ma się pojawić nowa dzidzia w rodzinie i Mikołajek bardzo się boi bo mu koledzy naopowiadali jak to wtedy jest strasznie, i że rodzice go oddadzą bo będą mieli nowe dziecko. Puenta jest jednak taka, że Mikołajek bardzo chce rodzeństwa, bo będzie przecież starszym bratem a to zaszczytna funkcja i gdy dowiaduje się, że jednak mama nie oczekuje dzidziusia to był wielki płacz bo on już bardzo chciał no i rodzice "dorobili" potomka i wszystko się dobrze skoczyło

ooo, nie nieogladalam. ja wlasnie tlumacze mu to tak ze bedzie kims wyjatkowym-starszym bratem i przytaczam przyklady rodzenstw ktore zna i tlumacze mu na tym przykladzie kim bedzie. po za tym wypozyczam albo kupuje mu ksiazeczki z tych edukacyjnych co sa typu o siusianiu-jak go oduczalismy, o jedzeniu, i mial wypozyczona jedna o nowym rodzenstwie i dowalil mi kiedys ze bedzie braciszkowi sprawdzac pieluche czy nie smierdzi bo dzieci zalatwiaja sie w pieluche i trzeba czesto sprawdzac zeby w niej nie lezaly, no wiec ja
(uswiadamia mnie 4 latek) i pytam sie skad wie takie rzeczy to mi odpowiedzial ze czyta ksiazki o dzieciach w nocy(pewnie mu chodzilo o to ze pozwalam mu wieczorem jak lezy w lozku przed zasnieciem poogladac ksiazeczki, gazetki jego etc)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości