|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
EDIT: doczytałam, że bioderka świetnie. To super Cytat:
![]() Cytat:
Tej maści nie znam. Nam kazała smarować jakąś maścią która tak naprawdę służy do oczu, a że jest delikatna i ma szerokie działanie to na buzię. potem dopiszę... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() Serce się kroi jak się czyta o takich ciężkich porodach i tych maleństwach, które trzeba aż siłą wyciągać. Mój poród był szybciutki, a i tak mały był po nim 1,5 doby otumaniony, więc co dopiero musiał przeżyć Twoje maleństwo ![]() Co do karmienia, to nam poszło jak z płatka. Z obiema piersiami. Żadnych kłopotów, żadnych ran na brodawkach. Ale wiem, że to wyjątkowa sytuacja, bo generalnie mamy mają jednak problemy, więc Twoja sytuacja to na pewno norma. A tak a'propos to nawet sobie nie wyobrażacie, JAK JA KOCHAM KARMIĆ PIERSIĄ!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A Tymonek ma od rana zaropiałe oczko ![]() ![]() I jeszcze mam pytanie. Takie raczej z ciekawości niż wielkiej potrzeby ![]()
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
Aania wyslij mi adres mailowy na priv to przesle Ci mp3 bo linka jak probowalam Beatce wyslac to wycinalo.
Brumek my mamy od 3 tygodni problemy z oczkiem. Daje juz trzecie krople i jak po tych nie przejdzie to czeka Nas przetykanie kanalika. ale u wiekszosci dzieciaczkow wystarcza przemywanie i masowanie. A jesc dajemy po kapiel ![]() A moj Krolewicz przespal karmienie, potem zostal wykapany i jak w koncu zjadl to... zwymiotowal. Myslicie ze to przez to ze jadl bardzo lapczywie? Poza tym po tym Sab Simplexie puszcza pierdki seriami co chwile. Jak traktor ![]() ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-08-29 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Brumek u mnie zależy jak wyjdzie kiedy wstanie,ale zazwyczaj na głodnego ją kąpie, nawet jak płacze przed kąpielą że jest głodna to w momencie wsadzenia jej do wanienki jest cicha
![]() Kąpię w godzinach 18-19. Zaropiałe oczko to normalne. U mnie pomógł rumianek - max3 dni i masaż oka. Patik to coś fioletowe (nigdy nie umiem zapamiętać nazwy ) potasu pomaga? Marinka to co Igorek wraca do normalności ?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||||
Rozeznanie
|
dzieki, spała tak 2 godzjny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Piszę tego posta prawie cały dzień. Moja na pewno ma skok - tylko by na rękach chciała, a wieczorem ma taki atak płaczu - nie do opanowania. Mam potworny ból głowy... jeszcze nie śpi...Wyczytałam że ok. tydzień czau trwa taki skok rozwojowy...jeszcze pare dni ![]() Czy wasze pociechy też sie tak ślinią? To chyba nie ząbkowanie w 5 tygodniu?! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#788 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() beatka u mnie to samo po kazdym prawie karmieniu po odbiciu ma czkawe |
||
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Z ulewaniem, powiedział że norma...
ale Ja ją będe obserwowała, bo nie podoba mi się to i + serek. Powiedział, że serek to dobrze, bo nie będzie miała niby kolek.. Ale dzisiaj się tak zaniosła płaczem ![]() nie wiedziałam o co chodzi ![]() wziełam ją jak do odbijania to ulała serkiem nie było tego dużo, ale momentalnie jak ulała cisza i patrzyła w jeden pkt 5 min. W ogóle nie raz godzina po karmieniu, ona sobie leży i się kwasi, miny takie strzela jakby jej coś nie pasowało w buzi... Zabieram się za obserwację ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- editka to co piszesz to wydaje mi się że potówka. Moja miała takie pod paszkami, wzięłam wacik z moim mlekiem i lekko nacisnęłam i ta ropka wyszła.Środowiskowa pierwszy raz zrobila to wódka - myślałam że umrę z płaczu ! potem okazało się że mlekiem też schodzi... Moje krostki to już są na całej buzi, krostka koło krostki... Ellika moja też się okropnie ślini, nie raz jak lezy na brzuszku to mam wrażenie że cała opluta jest ! a moja to chyba skok miała jeden dzień,,, choć nie powiem marudzi jeszcze czasem...ona płacze bo się boi nowego zapachu, smaku itd... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
NADRABIAM:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Telik SERDECZNE GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja chrześnica też ma dwie chrzestne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nadrabiam dalej... nie zaznaczyło mi wszystkich postów ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
i wcale nie mam wyrzutów sumienia ani żalu do siebie że już nie karmię - ale wkurza mnie jak co rusz ktoś pyta czy karmię - a jak mówię że już nie to patrzą na mnie jak na wyrodną matkę ![]() ![]() ![]() jakbym dziecko krzywdziła co najmniej... Moja Juleczka nie miała problemów z zaropiałymi oczkami w ogóle, cały czas przemywam solą fizjologiczną po kąpieli a czasem rumiankiem jak sobie przypomnę. A ja karmię różnie - czasem przed kąpielą jak bardzo głodna i kąpienie "na głodniaka" mogłoby się zakończyć mega wrzaskiem, ale czasem jak nie śpi po karmieniu to bierzemy ją w trakcie tej "fazy aktywności" kiedy nie spi i kąpiemy się ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-29 o 21:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#792 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1. nie zauważyłam u Karci, ale to pewnie Twoje hormony ![]() 2. tak, choć to upierdliwe ![]() 3. i to jak! baby blues w pełni - pierwsze dwa tyg. po porodzie przeryczane i to z byle powodu, a nawet tak o - sama z siebie ryczałam, mąż do psychiatry chciał mnie wysłać, że jakaś depresja się przypałętała, ale na szczęście jakoś po 2 tyg przeszło jak ręką odjął ![]() Cytat:
![]() a czkawka owszem - kilka razy dziennie, często po odbiciu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiaj miała czkawkę 4 razy !
3 razy dałam jej pić a 4 sama przeszła po 2min ![]() nie raz czkawkę ma długo, długo po jedzeniu... |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee tam Beatka ja zawsze mówie ze karmie mlekiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A karmię jakoś 20 min przed kąpielą i zaraz po. Tak sie nauczyła i koniec ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |||
Zakorzenienie
|
moja dokładnie tak samo - po odbiciu często czkawka
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
cóż, nie wpadłam na to żeby udzielać takich odpowiedzi ![]() ale tłumaczę sobie to tak że tż nie będzie miał konkurencji do moich cycków ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() Kazała je przecierać spirytusem żeby się nie rozniosły jak są takie z ropką i działa! na drugi dzień bledna i maleja i jest coraz mnie.
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Wtajemniczenie
|
Moja Wiktoria w dniu urodzenia.
Na pierwszej fotce (o ile ja widać) ma ślady na buzi po tym ssaniu. Trafili ja tym ssakiem prawie w oczko i ma pod oczkiem tez rozciecie. Na drugiej fotce Juz na drugi dzien tak wyglądała. Ciut lepiej. ImageUploadedByTapatalk1314649054.969230.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |||
Zakorzenienie
|
UWAGA, UWAGA: Brunetko, Jaciee, Beatko, Ellika, Editko - dzięki za odpowiedzi moja Ssawa ukochana 8 minut temu skończyła pierwszy TYDZIEŃ ŻYCIA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#800 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No to szybciutko bo ostatnia zostałaś ![]() CZEKAMY! ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
![]() Moja jutro kończy 2 miesiące ![]() I ja zazwyczaj karmię na raty bo na głodnego to jest dramat ![]() ![]() Najpierw trochę karmię a po kąpieli dojada. Kiedyś pisałam, że dermatolog w szpitalu olała te moje dłonie jak poszłam. Powiedziała, że jak karmię, to nie może mi nic przepisać. Pomyślałam ok.Ale pogorszyło się i to bardzo (popękały do krwi i tak spuchły,że palca zgiąć nie mogłam). Odstawiłam małą i zapisałam się prywatnie do Ars Medical'a do dermatologa, zapłaciłam 110 zl i co?... I trafiłam na tą samą panią co w szpitalu ![]() Ale przepisała mi mocniejsze maści + tabletki i po 4 dniach już widzę poprawę. Może uda mi się wyleczyć dłonie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ślicznotka z niej - taka czarnulka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() My tak samo ![]() Cytat:
![]() Brumku my nie mielsmy z oczkami zadnych problemów ![]() Moja Agu ma chyba skok ![]() ![]() Jestem mega szczęśliwa ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |||||
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2.Tak ![]() 3.Niee ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój ma codziennie czkawkę ![]() Stroneczku witajcie w domku ![]() ![]() Cytat:
Ja karmię po kąpieli-tak nam najlepiej ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
jak mam mojemu mężowi przetłumaczyć, żeby mi pomagał przy małej? gadam i gadam jak do ściany
od dziś G. chodzi na 2. zmianę (od 12.30 do 20.30), wstał koło 9.00 i przed 12.00 poszedł do roboty, mała rano spała ładnie, więc nie musiał mi pomagać, za to grał na konsoli Potem już była tragedia, mąż w pracy, a mała marudna, półtorej godziny usypiania (w wózku, leżaczku, na rękach róznie) i max. 20 min snu ![]() o 20.00 ubrałam dzieci i poszliśmy po G. do pracy, to kawałeczek drogi, fajny spacer, tyle ze mała co chwilę budziła się i płakała przyszliśmy do domu, musiałam mu zrobić kolację, wyszedł z psem, pomógł mi przy kąpieli (tzn. trzymał małą, zrobił mleko i wyniósł wanienkę, przynosiłam ją sama) i poszedł spać namęczyłam się żeby Lena usnęła to pospała 30 min i znowu płacze budziłam G. żeby pomógł, to nie bo on usypia na stojąco i że jak chcę to mogę się z nim zamienić ![]() znowu się popłakałam, w końcu włączyłam na fulla suszarkę na youtube i jakoś zasnęła jutro znowu będzie taki sam dzień G. potrafi po 12-15 godzin spać a i tak zmęczony i śpiący, oczywiście żeby na ryby jechać to zawsze ma siły ja już wymiękam, Filip też wymaga uwagi, mała wyje całymi dniami, a tu zero pomocy powtarzam mu że to NASZE dziecko a nie tylko moje, ale jak grochem o ścianę w weekend znowu pewnie na noc pojedzie na ryby, a potem będzie odsypiał całą niedzielę już tracę siły, w depresję wpadnę niedługo
#806 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W środę idę na ktg, jutro dalej sprzątam. A jak mi się trafi następny raz to podamy rodzince termin póxniejszy przynajmniej o 2 tygodnie, bo teraz dzwonią codziennie na stacjonarny tylko po to żeby sprawdzić czy jeszcze jestem w domu ![]() Chętnie już zamienię zgagę na dziecko ![]() Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-08-30 o 00:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Kategorie plebiscytu na naj naj naj mamuśki
![]()
![]() ![]() ja chyba na medal sie załapie z urodzeniem w terminie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:52 ---------- eee widzę że cicho od wczoraj, Julka uśpiona po jedzonku - powinna do 9 pospać - to ja lecę zjeść sniadanko - tż dopiero co przyjechał do domku bo biedaczek nie dość że po drugiej zmianie w pracy to prosto po pracy jechał do Krk odwieść siostrę i szwagra na lotnisko - no i całą noc zeszło mu w trasie w obie strony. Teraz pochrapują sobie oboje - Julka w łóżeczku a tż obok mnie ![]() to lecę coś zjeść i może jeszcze zdąże się odszczurzyć do gina zanim się królewna obudzi ![]() aaaa ja mam jeszcze pytanie z kompletnie innej beczki ![]() planujemy kupić pralkę i szukam na necie różnych ofert - ma któraś z Was pralkę ładowaną od góry i poleca? bo mam nieustawną łazienkę i taka standardowa mi trochę za dużo miejsca zajmie a na taką od góry by było miejsce akurat i mam zagwozdkę jaką kupić ![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-30 o 06:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Beatka fajnie Cię widzieć o poranku, jak za ciążowych czasów ![]() Proponuję już tworzyć listę... Dwa rekordy - bezszwowo i najszybszy poród to chyba zbytni optymizm a w reszcie wolałabym ustąpić Wam miejsca ![]() W każdym razie jak lista powstanie będę wiedziała z czym się mierzę ![]() Edit: Ja już wygrałam w kategorii największego grubasa porodowego ![]() ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Dziewczyny, któraś miała laktator ręczny TT na sprzedaż? Kurcze, obawiam się trochę problemów w tej mierze i chętnie bym odkupiła na wszelki wypadek. Edytowane przez Brida Czas edycji: 2011-08-30 o 06:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a laktator TT na sprzedaż miała Dziubek79 - ale Oliweczka pytała o niego i nie wiem czy Dziubkowa już go jej nie sprzedała
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mówi się że rozmowa to lekarstwo na wszystko. Tylko jeszcze trzeba dwóch chętnych osób a jak się TZ "zatnie" to jest jak grochem o ścianę i tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.