|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,13% |
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
12 | 18,75% |
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
8 | 12,50% |
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
8 | 12,50% |
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
4 | 6,25% |
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
4 | 6,25% |
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
22 | 34,38% |
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
0 | 0% |
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
1 | 1,56% |
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
3 | 4,69% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
![]() ![]() A moje dziecię ciągle śpi...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Rozeznanie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zadomowienie
|
hej
![]() troszkę późno ale również się melduję na odchowalni ![]() ![]() nie było mnie dobrą chwilę bo mieliśmy chrzest już po Krzyś był dzielny i nie płakał na szczęście ![]() ![]() byliśmy też na szczepieniu młody to dzielnie zniósł! JEZU WSZYSTKIE ROZPAKOWANE ![]() GRATKI DLA ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUSIEK ![]() może coś uda mi się nadrobić...
#754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a my z Agatem pospałysmy dzis do 11.30 ![]() idziemy dzis do ksiedza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 |
Zadomowienie
|
Zanetko dziekuje za wiadomosc
![]() Ale mi sie chce wyc, maz musial jechac do domu na kilka dni, wroci w piatek. |
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
nie wiedzialam ze emocje matki tak oddzialywuja na maluchy, wystarczylo troche nerwow o tz maly odmowil jedzenia i nie jadl od 8 do 13 :/
![]() |
#757 | |
Zakorzenienie
|
moje dzieciątko leży sobie własnie w łóżeczku i bosssko gaworzy - normalnie mi się samej chce do siebie uśmiechać - normalnie taakie dyskusje prowadzi że ubaw po pachy
![]() ![]() Aniu spóźnione ale najszczersze gratulacje rocznicy - pierwszej we trójeczkę ![]() my naszą 2 obchodziliśmy 1 sierpnia - też we trójeczkę już ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Kochane mamusie idziemy niedługo na bioderka z Alą i prosimy o kciuki
![]() ![]() ![]() Moja od wczoraj też marudzi, w dzień prawie nie śpi, aż włożyłam ją w chuste i poszlyśmy na spacer ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powodzenia! kciukasy !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nareszcie znalazłaś sposób na niesforną Alusię ![]() super - ja też coraz bardziej przymierzam się do chusty tylko poluje na używaną na all ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-29 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
Brunetko trzymam kciuki za Ali bioderka!
![]() A moje dzieciątko chyba powoli przekonuje się do leżenia na brzuchu ![]()
#762 |
Rozeznanie
|
witam
![]() dopiero udalo mi sie zajrzec na nowy watek (brak neta przez burze-spalilo ruter) a tu juz tyllle stron ![]() Filipka od wcz meczyl mocny katar ale w ruch poszla woda+sterimar i dzis juz lepiej ![]() powoli Was nadrabiam.. Marinka i jak kropelki?jest jakas roznica miedzy tymi z Czech a z Niemiec? ktoras z Was pisala o syropku Lactulosum dla maluszka (Marinka?)-mozna podawac 6 tyg maluszkowi, w jakich ilosciach? |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki.
Jestem w koncu. Udało mi sie was nadrobić i jestem na biezaco. No wiec tak: na poczatek ogromne Dzieki za wszystkie kciuki i gratulacje. Nie Bede wymieniać po kolei bo by miejsca zabrakło. Po drugie GRATULACJE dla nowych mamus, ktorym nie gratulowalam. DaKaro, Brumek, Editka, Telik,AgaG, Sweet. Brida czekamy na Was tylko. Jak Juz wiecie ![]() Poród miałam ciężki. Ze wzgledu na wage miała problemy żeby wyjsc i wyciągali ja za pomocą instrumentów m.in ssakiem. Ma duży ślad na glowce i dodatkowo pokaleczyli ja na buzi. Wyglądała jak kupka nieszczęścia. Mało sie nie poplakalam jak ja zobaczyłam. Do tego była w ciężkim szoku. Powoli dochodzi do siebie i robi sie z niej prawdziwy noworodek. Zakochalismy sie w niej oboje z mężem. Ogolnie problemowa nie jest. Lubi sama sobie posiedzieć po jedzonku i sie przyglądać otoczeniu. Jedynie co to nie radzimy sobie z prawa piersią. Niby chwyta, ale zaraz wypluwa. Po paru minutach sie mocno denerwuje. Nie wiem co zle robie. Musze sie podszkolic Troche. A Wy nie Mialyscie żadnych problemów z przystawianiem do piersi? Od razu Wam dzieciaczki chwytaly? Zanetaaa proszę dopisz mnie na listę jeśli możesz ![]() ![]() ![]() Fotke postaram sie późnej wrzucić. Po pierwsze nie wiem czy z telefonu mi sie uda a po drugie bateria mi sie kończy Wlasnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Stronczek moja córeczka od razu miała bardzo silny odruch ssania, aż się położna dziwiła, co po kilku dniach objawiło się popękanymi brodawkami, aż mi krew leciała z prawej. Sprawdziły się nakładki z Aventu, nawet ten plastik jej nie przeszkadza ![]() Ponawiam pytanie do mam dziewczynek-czy też miały krwawy śluz z pochwy kilka dni po porodzie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Wtajemniczenie
|
DaKaro moja nie miała, ale położna mówiła, że może mieć i żeby się tym nie martwić, bo to wina hormonów i przejdzie.
![]() |
#766 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#769 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() odpowiedzi: 1. TAK - u mnie była przez około 4 dni po powrocie ze szpitala, taki "czepliwy" śluz z pasemkami krwi - na początku myślałam że za bardzo podbarwiony krwią ale poczytałam że to norma bo hormony buzują w małym ogranizmie i dopiero się normuje wszystko. 2. tak - jak karmiłam jeszcze piersią to tak samo odbijałam jak po MM 3. oczywiście że TAK - obolała po porodzie, bezsilna bo jeszcze wszystkiego nie wiedziałam, no i z huśtawką hormonó po porodzie, plus lekkie niewyspanie - taka mieszanka powodowała u mnie płaczliwość ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() śmieje się teraz że dla obcego faceta to się do porządku tam doprowadzę a dla niego mi się nie chciało ![]() no i też pogadam z nim o anty bo chce tabletki - dziewczyny które nie karmicie piersią - jakie polecacie tabsy? żeby nie były strasznie drogie i nie powodowały zbyt wielu efektów ubocznych
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-29 o 18:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#770 |
Rozeznanie
|
iustyna1 Twoja Mała faktycznie troche podobna do mojej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nie masz wrażenia że Ty jesteś spokojna bo z tz-tem wyszłaś na prostą i teraz Igorek jest spokojniejszy? bo mnie się zdaje że dzieciaczek wyczuwa Wasze nastroje i że już nie ma między Wami takiego napięcia i Ty jesteś szczęśliwa i on jest spokojny ![]() oby tak dalej kochana - przeokropnie się cieszę!!
![]() ![]() |
![]() |
#772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zdjęcie było robione w dobrym momencie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#773 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o anty, to nie wiem jak to jest po porodzie, ale przez 4 lata bralam yasminelle i zero skutkow ubocznych negatywnych ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- stroczek witamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Zakorzenienie
|
Ja już jestem po wizycie takiej szybkiej bo wbiłam się do doktora kiedy przyjmuje dziecko chore ( w czwartek kontrola)
Doktor powiedział, że raczej potówki, ale to tak na szybko i nie umie dokładnie stwierdzić. Kapać w nagmanianie potasu i oilatum. Na twarz dostałam maść ( bez recepty) Cutibaza , miała któraś ? i nie przegrzewać małej... Ja już sama nie wiem jak ją ubierać ![]() u doktora była w pajacu bo okropnie u mnie wiało + czapeczka, no i pajac raz dwa się rozbiera. ZObaczymy co kąpiel dla w nagmanianie. |
![]() ![]() |
![]() |
#776 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niunia moja ma zdrowe bioderka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzielna była moja wredotka i obsiusiała pana doktora ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=jacieeeee;29053694
Dominik dziś skończył miesiąc ( ![]() Na opakowaniu MM pisze, że powinien w 2 i 3 miesiącu jeść po 120ml , jakieś 6 razy. Tyle, że mój wcina 7 a czasem zdarzy się 8 razy na dobę. Nie wiem czy dawać mu już więcej, bo czasami mam wrażenie że nie dojadł. Boję się, że jak już teraz dostanie 120 ml to za dwa tygodnie będzie chciał 150ml ![]() gdzies czytalam ze nie mozna się tym co na opakowaniu sugerowac. Każde dziecko jest inne i je tyle ile mu potrzeba. Dominik skonczył 6 tygodni i tez je 100ml naraz. Cytat:
![]() Ja wczesniej brałam microgynon 21, Skutków ubocznych nie miałam, a i cena była odpowiednia, bo ok 12 zł za opakowanie. Wczesniej nawet jak zaczynałam brać te tabletki to kosztowały 6-7zł
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#778 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
No - nadrobiłam nareszcie i wyszłam na prostą z postami
![]() Cytat:
![]() i bałam sie ze ich zdjecie będzie równie bolesne jak zakładanie ![]() ![]() ![]() moja zaraz po urodzeniu dostawała czkawki z zimna, jak ją przebierałam, przewijałam itd. A teraz dostaje czkawki najczęściej po jedzeniu jak jej się odbije i dopiero potem czkawka po odbiciu - nigdy przed - też tak macie? ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
myślę że z wyprowadzką tak jak piszesz - ona zweryfikuje Wasze decyzje i zobaczysz zachowanie tż-ta na neutralnym gruncie. no i tż poczuje się swobodniej skoro piszesz że nie układa mu się z Twoimi rodzicami. Trzymam kciuki - jak zawsze za Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
![]() kochana musicie pogadać że psychicznie to ciężkie dla Ciebie i czujesz się zmęczona sytuacją. Mój tez na poczatku nie rozumiał dlaczego płakałam razem z Julką jak miała atak kolki albo mi zwymiotowała a to była bezsilność że sobie nie radzę, a jego denerwowało moje popłakiwanie.. Na szczęście zrozumiał, pomagał mi , przy okazji sam się wiele nauczył i wie jakie to męczące jak dziecko płacze przez godzinę a Ty nie umiesz mu pomóc bo nie wiesz jak. Nikt nie rodzi się z wgranym oprogramowaniem obgługi maleńkiego dziecka - więc nie może Ci zarzucać że coś robisz źle -tym bardziej że on z pewnością ma mniejszą wiedzę niż Ty. Faceci są mocni w gębie - od zawsze znana prawda. Wszystko wiedza lepiej i ich musi być na wierzchu. Tylko jak przyjdzie co do czego to cienko piszczą. Tylko rozmowa wyjaśni sytuacje między Wami. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
I miło mi że mogłam pomóc dobrym słowem i wsparciem psychicznym. Widocznie facet ma bardzo słabą psychę skoro złamało go takie coś jak narodziny dziecka, za duży szok przeżył i nie dał rady biedaczek ale widać dotarło do niego i widzi ile Ty przeszłaś z Igorem i jego kolkami więc teraz daj się adorować i na rękach nosić - a co! niech się stara i wynagradza Ci Twoje samotne nieprzespane noce przy dziecku. I z przeprowadzką uważam że to dobry pomysl - poczujecie wiatr w żaglach a większa samodzielność da tż-towi pole do popisu czy wziął sobie wszystko poważnie do serca. Cytat:
a co do butli dr Browna - ja też zamówiłam tę z wąską szyjką 240ml - a czemu z szeroką się nie sprawdziła?? tak z ciekawości pytam. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- ja przyznam że miałam lenia w tej kwestii.. ![]() ![]() Ciekawe jak to będzie się golić pierwszy raz po takiej przerwie bez lusterka i nadmiernych akrobacji jak wtedy jak był wieeelki brzuchol ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do sluzu. Ja zauważyłam wczoraj u mojej różowe plamy na pieluszce. Pozniej widziałam ze jak sikala to na koniec poszło Troche Wlasnie takiego różowego płynu razem z ta biała mazia co pomiędzy wargami sromowymi jest. Pytałam Dzis poloznej. Powiedziała ze to prawidłowe. Z tym ze nie było to krwawe czy jakieś czerwone bardzo. Takie różowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak. Wielorazowe sa tylko pojemniczki. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Koło Olkusza to w sumie nie tak daleko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałam tylko powiedzieć że Nikoś Babonika jest przesłodki, prześliczny, przecudowny i w ogóle....! ![]() A fotki jakieś może się w klubie pojawią ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.