Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-29, 13:12   #751
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Marinko zainspirowałam się Twoim suwaczkiem... Mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko
Madziulko, chyba żartujesz

A moje dziecię ciągle śpi...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:18   #752
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Madziulko, chyba żartujesz

A moje dziecię ciągle śpi...
zaminisz sie? bo moje ciagle nie spi i krzyczy i tak sie zastanawiam, czy uda mi sie do powrotu M. chociaz o lazienke zahaczyć
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:28   #753
Shira_83
Zadomowienie

hej
troszkę późno ale również się melduję na odchowalni bo ja jeszcze wskoczyłam dziś na poczekalnie a tam cicho i ponuro

nie było mnie dobrą chwilę bo mieliśmy chrzest już po Krzyś był dzielny i nie płakał na szczęście dobrze że już ten wielki dzień za nami

byliśmy też na szczepieniu młody to dzielnie zniósł!

JEZU WSZYSTKIE ROZPAKOWANE

GRATKI DLA ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUSIEK

może coś uda mi się nadrobić...
Stary 2011-08-29, 13:46   #754
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Hej, wstał nowy, piękny dzień
Nie bede juz Wam marudzic, bo ile mozna o tym samym..
Dodam tylko, ze ten wstyd za placz dziecka wzbudzili w nas ludzie, a nie jej zachowanie. Mysmy sie juz przyzwyczaili, ze ona czesto krzyczy jak poparzona 'bez powodu', czyli albo chce na rece, albo posiedziec przy cycu.. ale ludzie patrzyli na nas jakbysmy ja krzywdzili i kilka starych bab po drodze podchodzilo do nas i sprawdzalo, czy z dzieckiem w wozku wszystko w porzadka. jakby sie spodziewaly, ze bedzie pobite albo brudne.. i w dodatku M. sie w koncu wkurzyl na tych ludzi i powiedzial jednej niezbyt ladnie zeby sie odczepila.. i uslyszelismy, ze dziecko biedne z patologicznej rodziny.. nosz, Malej naprawde nic nie bylo.. byla czysta, przewinieta, nakarmiona.. tylko ona nie lubi jezdzic w wozku i po prostu duzo i glosno krzyczy. taki jej 'urok' i jak tu nie czuc wstydu?
takze przepraszam, jesli ktoras z Was urazilam
chyba bym babe w pysk strzeliła

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja mówie zawsze że grzeczna bo drzwiami nie trzaska

a my z Agatem pospałysmy dzis do 11.30 usnęla w łózeczku o 20 o 3 i 7 pobudki na jedzonko.

idziemy dzis do ksiedza

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 13:59   #755
DaKaro
Zadomowienie

Zanetko dziekuje za wiadomosc.

Ale mi sie chce wyc, maz musial jechac do domu na kilka dni, wroci w piatek.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:06   #756
Kajool
Zadomowienie

nie wiedzialam ze emocje matki tak oddzialywuja na maluchy, wystarczylo troche nerwow o tz maly odmowil jedzenia i nie jadl od 8 do 13 :/
Stary 2011-08-29, 14:25   #757
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

My dziś mamy 1 rocznicę ślubuwięc uciekam, może wieczorm zajrzę
moje dzieciątko leży sobie własnie w łóżeczku i bosssko gaworzy - normalnie mi się samej chce do siebie uśmiechać - normalnie taakie dyskusje prowadzi że ubaw po pachy mam chcwilkę więc może nareszcie poodpisuje

Aniu spóźnione ale najszczersze gratulacje rocznicy - pierwszej we trójeczkę

my naszą 2 obchodziliśmy 1 sierpnia - też we trójeczkę już

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Pamiętacie jak Beatka wymyśliła konkurencje jak już każda z nas urodzi, np - najdłużej przeterminowana, najszybszy poród, największa ilość szwów, poród idealnie w dzień terminu ? fajne to było. Może pomyślimy o takim oficjalnym podsumowaniu jak już Aga, telik i Brida urodzą?
o właśnie właśnie - czas rozstrzygnąć konkurs - wkleje potem Wasze propozycje kategorii bo mam zapisane gdzieś w pliku

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:39   #758
brunetka2000
Zakorzenienie

Kochane mamusie idziemy niedługo na bioderka z Alą i prosimy o kciuki
Moja od wczoraj też marudzi, w dzień prawie nie śpi, aż włożyłam ją w chuste i poszlyśmy na spacer Jeszcze się nie obudziła po powrocie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 14:58   #759
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny mój syn śpi od 9.30 do teraz...
JESTEM Z NIEGO DUMNA!
Jupi !!!
brawo

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
idziemy dzis do ksiedza
powodzenia!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moja od wczoraj też marudzi, w dzień prawie nie śpi, aż włożyłam ją w chuste i poszlyśmy na spacer Jeszcze się nie obudziła po powrocie
kciukasy !!!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:01   #760
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Kciuki zaciśnięte

nareszcie znalazłaś sposób na niesforną Alusię

super - ja też coraz bardziej przymierzam się do chusty tylko poluje na używaną na all

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-29 o 15:49
Stary 2011-08-29, 15:28   #761
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Brunetko trzymam kciuki za Ali bioderka!

A moje dzieciątko chyba powoli przekonuje się do leżenia na brzuchu

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 15:35   #762
kalinkap13
Rozeznanie

witam

dopiero udalo mi sie zajrzec na nowy watek (brak neta przez burze-spalilo ruter) a tu juz tyllle stron

Filipka od wcz meczyl mocny katar ale w ruch poszla woda+sterimar i dzis juz lepiej

powoli Was nadrabiam..

Marinka i jak kropelki?jest jakas roznica miedzy tymi z Czech a z Niemiec?

ktoras z Was pisala o syropku Lactulosum dla maluszka (Marinka?)-mozna podawac 6 tyg maluszkowi, w jakich ilosciach?

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 15:59   #763
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc dziewczynki.

Jestem w koncu. Udało mi sie was nadrobić i jestem na biezaco.

No wiec tak: na poczatek ogromne Dzieki za wszystkie kciuki i gratulacje. Nie Bede wymieniać po kolei bo by miejsca zabrakło.
Po drugie GRATULACJE dla nowych mamus, ktorym nie gratulowalam. DaKaro, Brumek, Editka, Telik,AgaG, Sweet. Brida czekamy na Was tylko.

Jak Juz wiecie Wiktoria przyszła na świat 26.08 o 7.55 rano. Waga 4180 gr i 55 cm, obwód główki 36 cm.
Poród miałam ciężki. Ze wzgledu na wage miała problemy żeby wyjsc i wyciągali ja za pomocą instrumentów m.in ssakiem. Ma duży ślad na glowce i dodatkowo pokaleczyli ja na buzi. Wyglądała jak kupka nieszczęścia. Mało sie nie poplakalam jak ja zobaczyłam. Do tego była w ciężkim szoku. Powoli dochodzi do siebie i robi sie z niej prawdziwy noworodek. Zakochalismy sie w niej oboje z mężem. Ogolnie problemowa nie jest. Lubi sama sobie posiedzieć po jedzonku i sie przyglądać otoczeniu. Jedynie co to nie radzimy sobie z prawa piersią. Niby chwyta, ale zaraz wypluwa. Po paru minutach sie mocno denerwuje. Nie wiem co zle robie. Musze sie podszkolic Troche. A Wy nie Mialyscie żadnych problemów z przystawianiem do piersi? Od razu Wam dzieciaczki chwytaly?

Zanetaaa proszę dopisz mnie na listę jeśli możesz Marta 28 lat. SN 40+3. Parametry Wici patrz wyżej. Baboniku dziekuje

Fotke postaram sie późnej wrzucić. Po pierwsze nie wiem czy z telefonu mi sie uda a po drugie bateria mi sie kończy Wlasnie.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:30   #764
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:

Stronczek moja córeczka od razu miała bardzo silny odruch ssania, aż się położna dziwiła, co po kilku dniach objawiło się popękanymi brodawkami, aż mi krew leciała z prawej. Sprawdziły się nakładki z Aventu, nawet ten plastik jej nie przeszkadza.

Ponawiam pytanie do mam dziewczynek-czy też miały krwawy śluz z pochwy kilka dni po porodzie?

Malwinka
Stary 2011-08-29, 16:31   #765
iustyna1
Wtajemniczenie

DaKaro moja nie miała, ale położna mówiła, że może mieć i żeby się tym nie martwić, bo to wina hormonów i przejdzie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 16:38   #766
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
DaKaro moja nie miała, ale położna mówiła, że może mieć i żeby się tym nie martwić, bo to wina hormonów i przejdzie.
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie znalazłam na necie, że to tzw. paramiesiączka i związana jest z wydzielaniem hormonów. Nie martwimy się więc.

Malwinka
Stary 2011-08-29, 16:41   #767
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wygrałam walkę z krostami na całej główce i buzi ))) Na główkę zastosowałam bepanthen, na buzinkę krem z witaminą E i dodatkowo 2x dziennie Maluszke pił wapno.
super że pomogło na krostki

Stary 2011-08-29, 16:43   #768
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki.

Jestem w koncu. Udało mi sie was nadrobić i jestem na biezaco.

No wiec tak: na poczatek ogromne Dzieki za wszystkie kciuki i gratulacje. Nie Bede wymieniać po kolei bo by miejsca zabrakło.
Po drugie GRATULACJE dla nowych mamus, ktorym nie gratulowalam. DaKaro, Brumek, Editka, Telik,AgaG, Sweet. Brida czekamy na Was tylko.

Jak Juz wiecie Wiktoria przyszła na świat 26.08 o 7.55 rano. Waga 4180 gr i 55 cm, obwód główki 36 cm.
Poród miałam ciężki. Ze wzgledu na wage miała problemy żeby wyjsc i wyciągali ja za pomocą instrumentów m.in ssakiem. Ma duży ślad na glowce i dodatkowo pokaleczyli ja na buzi. Wyglądała jak kupka nieszczęścia. Mało sie nie poplakalam jak ja zobaczyłam. Do tego była w ciężkim szoku. Powoli dochodzi do siebie i robi sie z niej prawdziwy noworodek. Zakochalismy sie w niej oboje z mężem. Ogolnie problemowa nie jest. Lubi sama sobie posiedzieć po jedzonku i sie przyglądać otoczeniu. Jedynie co to nie radzimy sobie z prawa piersią. Niby chwyta, ale zaraz wypluwa. Po paru minutach sie mocno denerwuje. Nie wiem co zle robie. Musze sie podszkolic Troche. A Wy nie Mialyscie żadnych problemów z przystawianiem do piersi? Od razu Wam dzieciaczki chwytaly?

Zanetaaa proszę dopisz mnie na listę jeśli możesz Marta 28 lat. SN 40+3. Parametry Wici patrz wyżej. Baboniku dziekuje

Fotke postaram sie późnej wrzucić. Po pierwsze nie wiem czy z telefonu mi sie uda a po drugie bateria mi sie kończy Wlasnie.
Byłas bardzo dzielnaMoja Mała ssała ładnie, ale przez 1 dobe chciała tylko prawa piers i mi ja zmasakrowala i zrobil sie dziwny sutek. i pozniej juz jej nie chciala.wygoiłam ale do tej pory mniej chetnie z niej je, ale je. wiec i wasza sie przyzwyczai
Cytat:
Kciuki zaciskam
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Stronczek moja córeczka od razu miała bardzo silny odruch ssania, aż się położna dziwiła, co po kilku dniach objawiło się popękanymi brodawkami, aż mi krew leciała z prawej. Sprawdziły się nakładki z Aventu, nawet ten plastik jej nie przeszkadza.

Ponawiam pytanie do mam dziewczynek-czy też miały krwawy śluz z pochwy kilka dni po porodzie?
Zuza nie miała, ale tez mi mowili, ze to normalne
Stary 2011-08-29, 16:48   #769
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Uzgodniliśmy imię dla małej - Malwinka.

Z serii pytań niedoświadczonej mamy:
1. Dziewczyny, czy Waszym córeczkom wychodził taki różowawo-czerwonawy śluz z warg sromowych? Trochę się niepokoję, choć na necie jest napisane, że to normalne?
2. Czy karmiąc naturalnie odbijacie pociechy?
3. Czy też byłyście płaczliwe kilka dni po porodzie?
piekne imię Malwinka

odpowiedzi:

1. TAK - u mnie była przez około 4 dni po powrocie ze szpitala, taki "czepliwy" śluz z pasemkami krwi - na początku myślałam że za bardzo podbarwiony krwią ale poczytałam że to norma bo hormony buzują w małym ogranizmie i dopiero się normuje wszystko.

2. tak - jak karmiłam jeszcze piersią to tak samo odbijałam jak po MM

3. oczywiście że TAK - obolała po porodzie, bezsilna bo jeszcze wszystkiego nie wiedziałam, no i z huśtawką hormonó po porodzie, plus lekkie niewyspanie - taka mieszanka powodowała u mnie płaczliwość

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja od porodu byłam już u Niego 4 razy... a dopiero tą niby pierwszą po porodzie mam 19 września, wtedy proszę o anty.
ja idę jutro po południu do gina - na pierwszą poporodową wizytę - jutro rano albo dziś jak mała pozwoli to się ogarnę na dole - wydepiluje pierwszy raz od porodu wstyd przyznać ale wczesniej mi się nie chciało... - no i czasu mało było a że tż-towi nie przeszkadzało to zarosłam

śmieje się teraz że dla obcego faceta to się do porządku tam doprowadzę a dla niego mi się nie chciało

no i też pogadam z nim o anty bo chce tabletki - dziewczyny które nie karmicie piersią - jakie polecacie tabsy?
żeby nie były strasznie drogie i nie powodowały zbyt wielu efektów ubocznych

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-29 o 18:41
Stary 2011-08-29, 16:51   #770
CookieMonsters
Rozeznanie

iustyna1 Twoja Mała faktycznie troche podobna do mojej i tez taka kudłata tylko na spokojniejsza wyglada
Stary 2011-08-29, 16:52   #771
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
JESTEM Z NIEGO DUMNA!
Jupi !!!
gratulacje takiego długiego snu

a nie masz wrażenia że Ty jesteś spokojna bo z tz-tem wyszłaś na prostą i teraz Igorek jest spokojniejszy?

bo mnie się zdaje że dzieciaczek wyczuwa Wasze nastroje i że już nie ma między Wami takiego napięcia i Ty jesteś szczęśliwa i on jest spokojny

oby tak dalej kochana - przeokropnie się cieszę!!

Stary 2011-08-29, 17:00   #772
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
iustyna1 Twoja Mała faktycznie troche podobna do mojej i tez taka kudłata tylko na spokojniejsza wyglada
ten wygląd to zmyłka
zdjęcie było robione w dobrym momencie
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:02   #773
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

ja idę jutro po południu do gina - na pierwszą poporodową wizytę - jutro rano albo dziś jak mała pozwoli to się ogarnę na dole - wydepiluje pierwsyz raz od porodu wstyd przyznać ale wczesniej mi się nie chciało... - no i czasu mało było a że tż-towi nie przeszkadzało to zarosłam

śmieje się teraz że dla obcego faceta to się do porządku tam doprowadzę a dla niego mi się nie chciało

no i też pogadam z nim o anty bo chce tabletki - dziewczyny które nie karmicie piersią - jakie polecacie tabsy?
Przyznam sie ze ja tez sie do depilacji nie moge zebrac,
jesli chodzi o anty, to nie wiem jak to jest po porodzie, ale przez 4 lata bralam yasminelle i zero skutkow ubocznych negatywnych ale one wtedy byly jednymi z drozszych, teraz to nie wiem.
Cytat:
gratulacje takiego długiego snu

a nie masz wrażenia że Ty jesteś spokojna bo z tz-tem wyszłaś na prostą i teraz Igorek jest spokojniejszy?

bo mnie się zdaje że dzieciaczek wyczuwa Wasze nastroje i że już nie ma między Wami takiego napięcia i Ty jesteś szczęśliwa i on jest spokojny

oby tak dalej kochana - przeokropnie się cieszę!!
to jak to jest, ze raz slysze, ze dzieci wyczowaja emocje, a gdzie indziej czytam, ze zdolnosc empatii nabywa sie duzo pozniej?
Stary 2011-08-29, 17:13   #774
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

moja niemiala podbarwionego krwia.

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

stroczek witamyporod ciezki naszczescie maluta zdrowa a slad znikie uzka sie zagoi.
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:23   #775
zanetaa88
Zakorzenienie

Ja już jestem po wizycie takiej szybkiej bo wbiłam się do doktora kiedy przyjmuje dziecko chore ( w czwartek kontrola)

Doktor powiedział, że raczej potówki,
ale to tak na szybko i nie umie dokładnie stwierdzić.
Kapać w nagmanianie potasu i oilatum.
Na twarz dostałam maść ( bez recepty) Cutibaza , miała któraś ?
i nie przegrzewać małej...

Ja już sama nie wiem jak ją ubierać
u doktora była w pajacu bo okropnie u mnie wiało + czapeczka,
no i pajac raz dwa się rozbiera.

ZObaczymy co kąpiel dla w nagmanianie.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 17:53   #776
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
brawo

powodzenia!

kciukasy !!!
Cytat:
Kciuki zaciśnięte

nareszcie znalazłaś sposób na niesforną Alusię

super - ja też coraz bardziej przymierzam się do chusty tylko poluje na używaną na all
Cytat:

Cytat:
Byłas bardzo dzielnaMoja Mała ssała ładnie, ale przez 1 dobe chciała tylko prawa piers i mi ja zmasakrowala i zrobil sie dziwny sutek. i pozniej juz jej nie chciala.wygoiłam ale do tej pory mniej chetnie z niej je, ale je. wiec i wasza sie przyzwyczai

Kciuki zaciskam

Zuza nie miała, ale tez mi mowili, ze to normalne
Dziękuję bardzo kochane
Niunia moja ma zdrowe bioderka Kontrola za 3 miesiące i profilaktycznie kazał jak najczęściej kłaść na brzuszku Na szczęście nie musimy wkładać pieluchy między nóżki
Dzielna była moja wredotka i obsiusiała pana doktora Ostrzegałam go że ona jak się budzi to zaraz sika, ale mnie nie posłuchał. Obudził ją, a mała puściła siuśki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 18:02   #777
madzia1k1
Raczkowanie

[QUOTE=jacieeeee;29053694
Dominik dziś skończył miesiąc () i zjada mi 100 ml (jeszcze dwa dni temu jadł po 90ml) ale wczoraj wieczorem musiałam mu dorobić bo ewidentnie był głodny.
Na opakowaniu MM pisze, że powinien w 2 i 3 miesiącu jeść po 120ml , jakieś 6 razy. Tyle, że mój wcina 7 a czasem zdarzy się 8 razy na dobę.
Nie wiem czy dawać mu już więcej, bo czasami mam wrażenie że nie dojadł. Boję się, że jak już teraz dostanie 120 ml to za dwa tygodnie będzie chciał 150ml [/QUOTE]
gdzies czytalam ze nie mozna się tym co na opakowaniu sugerowac. Każde dziecko jest inne i je tyle ile mu potrzeba. Dominik skonczył 6 tygodni i tez je 100ml naraz.

Cytat:
ja idę jutro po południu do gina - na pierwszą poporodową wizytę - jutro rano albo dziś jak mała pozwoli to się ogarnę na dole - wydepiluje pierwsyz raz od porodu wstyd przyznać ale wczesniej mi się nie chciało... - no i czasu mało było a że tż-towi nie przeszkadzało to zarosłam

Ja tez jutro mam gina o 12:15 i endo o 8:30
Ja wczesniej brałam microgynon 21, Skutków ubocznych nie miałam, a i cena była odpowiednia, bo ok 12 zł za opakowanie. Wczesniej nawet jak zaczynałam brać te tabletki to kosztowały 6-7zł

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-29, 18:51   #778
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

No - nadrobiłam nareszcie i wyszłam na prostą z postami

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale niemam juz szwow bylam dzis na zdjeciu i opowiem wam ze bardziej sie balam jak tam jechalam niz przed porodema wogole niepoczulam kiedy byl konieckobita powiedziala ze niezle mnie pocharatali

i najwazniejsze odpadl nam kikucik
czy wa czesto maja czkawke?
dla mnie tak samo - zdjęcie szwów było wybawieniem! mega ulga

i bałam sie ze ich zdjecie będzie równie bolesne jak zakładanie a tu nawet nie poczułam jak mi je położna ściągała - i też mnie podsumowała że miałam strasznie ściśnięte szwami i musiało mi zbyt wygodnie nie byc

za kikutek

moja zaraz po urodzeniu dostawała czkawki z zimna, jak ją przebierałam, przewijałam itd.

A teraz dostaje czkawki najczęściej po jedzeniu jak jej się odbije i dopiero potem czkawka po odbiciu - nigdy przed - też tak macie?

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dzisiaj odpadł nam kikut pepuszek jeszcze troszkę podśmierduje ropą, ale ogólnie nie jest zaczerwieniony i nie wygląd źle, więc mam nadzieję, że wszystko pięknie się zagoi naturalnie.
Jutro mąż pójdzie zapisac małą do położnej.
u nas też jak pępuszek odpadł to jeszcze podchodziła ropka ale po psikaniu Octeniseptem szybko się wygoiło - a przed odpadnięciem przemywałam gazikami Leko - Octeniseptem dopiero jak odpadł - jeszcze parę dni podchodziła krew i było widać plamki z krwi na pampku ale się wygoiło idealnie wszytko po ok tygodniu od odpadnięcia.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Dziewczyny a u nas pierwszy raz nocka przespana ładnie ( ale mały je bardzo mało, czy to w dzień, czy w nocy, w nocy zjadł tylko 60 ml ) a rano też 60 ml...
Poszedł spać o 22, obudził się o 3 - zjadł te 60 ml, potem położyłam go w łóżku ( śpi ze mną - identycznie jak u Zanki, zaczęło się od kataru ) był aktywny godzinę do czwartej ale UWAGA -bez krzyku i rąk- i padł, no i się obudził już na dobre, jak zwykle o 6 no i teraz padł.
Pierwszy raz taka ładna noc.

Z małżem na razie ok, i wiecie co ?
Postanowiłam zgodzić się na wyprowadzkę...
dziubek genialnie napisałaś... Bycie na swoim zweryfikuje czy zmiana jest tylko na ,,teraz" czy na stałe.
I iustynka też masz rację.
Ale jak zwykle cykam się, czy dam sobie radę z Igorem i z ... tż-tem...
6 września mamy mieć klucze...

Tylko nie za wesoło mi się cały wrzesień zapowiada, bo mam 2 - tyg. praktykę w gimnazjum ( mam prowadzic zajęcia - lekcje wychowawcze, bo ja niby pedagog)
No i potem kolejne 2 tyg. w innym gimnazjum i to samo.
Kurde raz, że nie będzie mi kto miał z dzieckiem zostać, dwa - że mi się zwyczajnie nie chce. Znaczy chciałoby mi się, ale teraz jak mam bąbelka to wolę spędzać czas z nim.

U nas zimno - W końcu !

Ale się rozpisałam. E, nawet nie
gratulacje kochana za piękną Noc Igora - nareszcie - z pewnością poczułaś mega ulgę że już jest lepiej - widzisz, powoli wszystko wchodzi na swoje tory - i się układa.

myślę że z wyprowadzką tak jak piszesz - ona zweryfikuje Wasze decyzje i zobaczysz zachowanie tż-ta na neutralnym gruncie.

no i tż poczuje się swobodniej skoro piszesz że nie układa mu się z Twoimi rodzicami.

Trzymam kciuki - jak zawsze za Ciebie

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Nie daję rady psychicznie.
Pożarłam się z tz.
Po powrocie ze spaceru Sara tak wyła, nie mogłam ogarnąć co jej dolega. Pół godziny to trwało. Pić nie, jeść nie, na rękach też źle, ubrana w samego pampka bo gorąc...
Zanosiła się płaczem.
Z bezsilności zadzwoniłam do tz kiedy będzie, bo już nie daję rady.
Usłyszałam że za 2 godziny. Skwaszona coś odburknęłam w stylu "to super". Dodam, że po całych dniach go nie ma minimum 12 godzin.
Albo jest jak kąpiemy mała, albo sama kąpię.
Za chwilę wpada za kilka minut do domu z mordą do mnie jak mogę sobie z dzieckiem nie radzić.
Ze łzami w oczach ją teraz wykąpałam i narazie śpi.
Ja siedzę lepię się z brudu i potu i łez.

kochana musicie pogadać że psychicznie to ciężkie dla Ciebie i czujesz się zmęczona sytuacją. Mój tez na poczatku nie rozumiał dlaczego płakałam razem z Julką jak miała atak kolki albo mi zwymiotowała a to była bezsilność że sobie nie radzę, a jego denerwowało moje popłakiwanie.. Na szczęście zrozumiał, pomagał mi , przy okazji sam się wiele nauczył i wie jakie to męczące jak dziecko płacze przez godzinę a Ty nie umiesz mu pomóc bo nie wiesz jak.

Nikt nie rodzi się z wgranym oprogramowaniem obgługi maleńkiego dziecka - więc nie może Ci zarzucać że coś robisz źle -tym bardziej że on z pewnością ma mniejszą wiedzę niż Ty. Faceci są mocni w gębie - od zawsze znana prawda. Wszystko wiedza lepiej i ich musi być na wierzchu. Tylko jak przyjdzie co do czego to cienko piszczą.

Tylko rozmowa wyjaśni sytuacje między Wami.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Jeśli chodzi o ,,pojednanie"...

Wczoraj przed 17 przyjechał. Ja za radą naszej Beatki odpicowałam się, pociągnęłam oko i w końcu wyglądałam jak człowiek. Po po domu, to chodzę byle jak
No i M tak - bukiet róż, czekoladki...Ale w sumie nie zrobilo to na m ie jakiegoś wrazenia, chociaż nigdy mu się to wcześniej nie przytrafiało.

Mama wzięła Igorka na spacer, poprosiłam ją. ( za radą Beatki heh )
I zaczęła się dłuuuuga, poważna rozmowa.
Naprawdę poważna.
Nie powiem - nie obyło się bez łez, mimo moich starań. Ale i tak sukces, bo rozczuliłam się już na koniec.
Ale przekleństw z mojej strony też poszło kilka ( Aaniu - powiedziałam to ).
Powiedział, że przerosło go wszystko. Że nie wie, co mu od✂✂✂*** i postara się to wynagrodzić, chociaż wie, że i tak będzie cieżko.
Tylko wiecie, co powiedział ? że nie wyobraża sobie dalszego mieszkania tu u mnie, w domu rodzinnym. Że ciężko mu się było dogadać z moim ojcem ( ciekawe dlaczego wcześniej NIC mi o tym nie powiedział - mówił, że nie chciał mnie denerwować i generować konfliktów. Dziwne ), że czuł się tu jak popychadło.... Ale tu się zgodzę, mój ojciec ma najcięższy charakter z jakim się w życiu spotkałam.
Że marzy, by mieszkać ze mną i z synkiem. Tylko sami. Jak prawdziwa, samodzielna rodzina...
Ogólnie rozmowa była taka, jakiej jeszcze NIGDY nie przeprowadziliśmy w naszym wspólnym życiu...
No i jest już z nami...Czuję jakąś taką wewnętrzną ulgę. On dobrze wie, że to ostatnia szansa. Ale nie spaliśmy w jednym łóżku. Chciałam być w nocy jeszcze sama, nie czułam się gotowa na wspólny sen.
Muszę się oswoić, że on tu jest

To tak w dużym skrócie.
- No i cudnie że tak pomyślnie potoczyła się rozmowa.

I miło mi że mogłam pomóc dobrym słowem i wsparciem psychicznym.

Widocznie facet ma bardzo słabą psychę skoro złamało go takie coś jak narodziny dziecka, za duży szok przeżył i nie dał rady biedaczek ale widać dotarło do niego i widzi ile Ty przeszłaś z Igorem i jego kolkami więc teraz daj się adorować i na rękach nosić - a co! niech się stara i wynagradza Ci Twoje samotne nieprzespane noce przy dziecku.

I z przeprowadzką uważam że to dobry pomysl - poczujecie wiatr w żaglach a większa samodzielność da tż-towi pole do popisu czy wziął sobie wszystko poważnie do serca.

Cytat:
dziewczynki, sorry, że zawracam Wam głowę jeszcze moimi sprawami, ale myślicie, ze taki skok na głęboką wodę po tym co się wydarzyło, byłby dobry?

No i też kupiłam drugą butlę dr. Browna, bo tak jak u Ciebie Zanka, jadę na jednej tylko, bo wśród miliona innych które mam, tylko ta się sprawdziła ( ale standardowa z wąska szyjką, z szeroką nie ). Znaczy narazie zamówiłam spontanicznie na all, ale kiedy zapłacę, to nie wiem. No i też w kółko myję jedną i tą samą, i przydałaby się druga na zmianę.
jak tu któraś pisała - po tym co przeszłaś sama z Igorem to teraz uważam że taki test samodzielności to opalanie na plaży a nie skok na głęboką wodę.

a co do butli dr Browna - ja też zamówiłam tę z wąską szyjką 240ml - a czemu z szeroką się nie sprawdziła?? tak z ciekawości pytam.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ktoś tu pisał, że miał Dr Brownsa tą z wąską szyjką i jest super, a ta z szeroką nie
bo ja właśnie myślałam o tych z szerokimi szyjkami (ciężko mi zaspanej wsypać mleko do tej wąskiej), ale obawiam się, że u nas też się nie sprawdzi i wtedy kasa w błoto
Agulaabar pisała że dobry pomysł byłby z lejkiem - muszę przetestować jak mi przyjdzie butelka.
Cytat:
Ja pisałam. U nas się totalnie nie sprawdziła, kasa wywalona w błoto.
A miarka Pepti akurat pasuje do szyjki wąskiej. Chociaż się osadza na ściankach trochę proszku.
no właśnie - czemu z szeroką szyjką jest kiepska? widziałąm w Tesco z szeroką za 36,99 i już mnie kusiło kupić ale wolałam się zastanowić no i fakt - na all są trochę tańsze.. zresztą jak wszytsko inne

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.
Wczorajszy dzień niestety nie był tak miły jak myślałam.
Już w drodze do ciotki pokłóciliśmy się z tz.
..
Nie umiem z nim rozmawiać. Musi być racja po jego stronie i koniec.
Nie wiem co mam robić. Jego nadopiekuńczość mnie wykończy. Ja mam inną wizję wychowywania dzieci. Nie dogadujemy się.
mam nadzieję że na spokojnie dojdziecie do porozumienia - trzymam kciuki - każde z Was musi wylaś swoje żale do drugiej strony bo to jedyna droga żebyście się porozumieli w kwestii wychowania i opieki nad Sarą

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Przyznam sie ze ja tez sie do depilacji nie moge zebrac,
ja przyznam że miałam lenia w tej kwestii.. tż na szczęście nie jest wybredny i mu nie przeszkadzało no ale do gina to przecież nie wypada tak iść przynajmniej mam motywacje.

Ciekawe jak to będzie się golić pierwszy raz po takiej przerwie bez lusterka i nadmiernych akrobacji jak wtedy jak był wieeelki brzuchol

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Ja tez jutro mam gina o 12:15 i endo o 8:30
Ja wczesniej brałam microgynon 21, Skutków ubocznych nie miałam, a i cena była odpowiednia, bo ok 12 zł za opakowanie. Wczesniej nawet jak zaczynałam brać te tabletki to kosztowały 6-7zł
ciekawe co mi gin zaproponuje

Stary 2011-08-29, 18:53   #779
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:

Odruch ssania ma super. Z lewa Piersią nie ma problemów. Wcina az milo. A z prawa kręci sie, wypluwa. Moze jakoś zle ja trzymam. Nue wiem.

Co do sluzu. Ja zauważyłam wczoraj u mojej różowe plamy na pieluszce. Pozniej widziałam ze jak sikala to na koniec poszło Troche Wlasnie takiego różowego płynu razem z ta biała mazia co pomiędzy wargami sromowymi jest. Pytałam Dzis poloznej. Powiedziała ze to prawidłowe. Z tym ze nie było to krwawe czy jakieś czerwone bardzo. Takie różowe.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-29, 19:17   #780
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Znalazłam na necie dźwięk suszarki w MP3 do ściągnięcia . Ja zgrałam sobie na telefon bo mi tak wygodniej i właśnie Dominik przy nim usypia Mogę podać link na forum??? Czy to niedozwolone? Jeśli nie to chętnym poprzesyłam na priv.
ja poproszę

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy wszystkie woreczki na pokarm są jednorazowe?
Tak. Wielorazowe sa tylko pojemniczki.

Cytat:
Baboniku jacy mili goście Cię odwiedzą zróbcie koiecznie dla nas wspólne zdjęcie Adasia i Nikosia.

Aaniu spoznione, ale szczere życzenia z okazji Waszej rocznicy !
Dziękuję fotki ma Babonik
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
AMEN!!!
A to z proszę i dziękuję chyba sobie od Ciebie zaporzyczę i wykorzystam w razie potrzeby
Dzięki Aniu, ale mi Twoje też

Koło Krakowa jestem co roku na Wielkanoc Mamy tam z mężem taką "metę" (niedaleko Olkusza) i uciekamy tam na święta, żeby nie kisić się w rodzinnym sosie, za czym nie przepadamy
a pożyczaj
Koło Olkusza to w sumie nie tak daleko Rejony mojego TŻa, teraz po drugiej stronie Krakowa mieszkamy ale też blisko

Cytat:
JESTEM Z NIEGO DUMNA!
Jupi !!!
super! oby tak dalej

Cytat:
Aniu spóźnione ale najszczersze gratulacje rocznicy - pierwszej we trójeczkę
dziękuję

Chciałam tylko powiedzieć że Nikoś Babonika jest przesłodki, prześliczny, przecudowny i w ogóle....!
A fotki jakieś może się w klubie pojawią

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości