![]() |
#781 |
Raczkowanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
czwarta_plaga_egipska to,co napisalam to w duzym skrocie.Nie wierze w diety cud,ani inne dukany-trzeba jesc wszystko(tzn weglowodany,bialka,tluszc ze)ale z naciskiem na zdrowsze zamienniki.Ja chudlam na diecie 1500kcal.Nie dalam sie zwariowac modzie na produkty light lub 0% tluszczu bo co mi z jogurtu bez tluszczu ale jednoczesnie z "obkrojona"zawartosci a bialka??Nauczylam sie pic duuzo wody bez gazu-nawet do 2l dziennie.Na poczatku tylko maszerowalam 10-12km 3 razy w tygodniu.Pozniej gdy juz schudlam 5kg dolaczylam brzuszki ktore po m-cu zamienilam na 8 min ABS a po utracie kolejnych 5kg dodalam cwiczenia na orbitreku.Niestety teraz lecze podwyzszony poziom prolaktyktyny i nawet pilnujac diety ciezko mi chudnac.
---------- Edytowane przez whisky79 Czas edycji: 2011-09-19 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
fiolusiek, ja dopiero przekonuję się do owsianki. nie jem takiej typowej :
płatki owsiane, otręby pszenne + platki just fit tropikalne z biedronki + troche wkrojonego banana ![]() ![]()
#783 | |
Rozeznanie
|
@whisky79
Brawo! Gratuluje, cudnie wyglądasz. ![]() Lubię oglądać fotki przed/po to baaardzo motywujące! Cytat:
Ja dziś póki co zjadłam: I śniadanie zblendowane 80g. banana i 100g twarożka + kilka łyżek jogurtu naturalnego II śniadanie 2 małe kromki ciemnego chleba z Almette + pomidory i dwie małe kiełbaski drobiowe (straaaaszną miałam na nie ochote :P) Obiad (jeszcze się robi ![]() * ryż niestety jasny, bo zapomniałam kupić brązowy Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-09-19 o 14:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Rozeznanie
|
nie wiem dlaczego od rana nie widziałam żadnych nowych postów
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mój sposób na owsiane to pomieszać z jajkiem i odrobina mleka (jak są mało rozdrobnione) i do kanapkownika (taki opiekacz do zapiekania kanapek). czasem dodaję rodzynki. u mnie nikt poza mną nie chce tego jeść ![]() a ja po dzisiejszym tragicznie niedietetycznym ![]() ![]()
![]() |
#786 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() To znowu ja ![]() Gratuluję Wam wszystkim swietnych spadków, mam nadzieję że teraz i mnie sie uda ![]() Teraz mam pracę w stałych godzinach, więc problem z rozkładem godzinowym posiłków mi zniknął. I tak ok. 7:30 mam owsiankę, potem ok. 12 kanapeczka, ok 15 jogurt (choć nie zawsze), ok. 17:30 obiad i ewentualnie podwieczorko-kolacjęgdzies tam ok. 20 (choć rzadko kiedy mam taką potrzebę, bo mam śwadomość, ze o 23 dzielnie gonię w Krainie Jednorożców ![]() I tak mi się skojarzyło po tych męskich tematach: mężczyzna, jego bycie tudzież niebycie, nie jest miarą wartości kobiety, nigdy! ![]() Osobiście też nikogo na swej drodze nie spotkałam, ale wierzę ze kiedys zjawi sie taki On- Książę Żaba ![]() ![]()
#787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Grita, jak tam zumba?
![]() |
#788 |
amor vincit omnia
|
między 1000 a 1200kcal jest niewielka różnica niby, ale dla organizmu jest to diametralna różnica jednak. nie bez powodu 1000kcal to minimum. to cienka granica, po której nie łatwo jest stąpać ... lepiej dodac te 200kcal i jeść odrobinę więcej (ale wciąż zdrowo!) niż ryzykować osłabieniem i jojo. wiadomo, każdy organizm reaguje inaczej, ale jednak 1000 to minimum, a od minimum blisko do zbyt mało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Rozeznanie
|
kurcze ja nie wiem jak wy to robicie z tym 1000 kcal
![]() ![]() ![]()
#791 | |
amor vincit omnia
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() MaryAnne - ja wcale nie jestem głodna na tysiącu, chyba że siedzę naprawdę do późna w nocy, ale wtedy najwyżej jeszcze przekąszę serek homo albo coś, ofc nie bezpośrednio przed snem, tylko wcześniej. ![]()
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-09-19 o 18:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że moje jadłospisy są urozmaicone a posiłki obfite. Nie odmawiam sobie nawet białego ryżu, makaronu. Odrzuciłam tłuszcze, okroiłam węglowodany do 120-130g, wprowadziłam do diety 2-3 owoce dziennie i dużo warzyw.
Przez to, że całymi dniami siedzę w domu, non stop myślę o jedzeniu. Dzisiaj zjadłam nadprogramowe pieczywo chrupkie, bo mnie aż skręcało. Miałam iść w górę z kaloriami, ale ta magiczna bariera 1000 jest nie do przekroczenia. Ostatnio podchodziłam prawie do 1100, ale od dwóch dni ledwo zapinam dziewięćset. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to im więcej jem warzyw tym mam wrażenie mam szybszy metabolizm, bo tym szybciej głodnieję ![]()
![]() |
#795 |
amor vincit omnia
|
coraz lepiej czuję się jedząc 4 zamiast 5 posiłków
![]() owsianka (200ml mleka 2% + 100ml wody) z bananem (130gr) makaron razowy z twarogiem (170gr) + 2 łyżki jog. nat + łyżka konfitury pół kromki razowej z alemette i ogórkiem wieśniak z ogórkiem (110gr), pół pełnoziarnistej kromki |
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() EDIT: Eldo_rado, jesteś pewna, że to 1200 kalorii? Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-09-19 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
A wiecie czemu "wyjecie" i macie takie nastroje?
Bo początkowa euforia organizmu wynikająca z chudnięcia i satysfakcja z trzymania diety minęła. Widoczenie minimalny tysiak to za mało. Dodajcie te 200-300 kalorii i ćwiczenia i będzie dobrze laski Mary Anne ten ser żółty to średni pomysł. Ale pestki, orzechy-których u Was mało- to świetny pomysł Jakieś produkty zawierające NNKT. Jakiś warzyw więcej, raz kiedyś gorzka czekolada, kakao... i od razu lepsze samopoczucie ![]() Boicie się jojo? I słusznie!!! Bo wystąpi bez zwiększania ilości kalorii i rozsądnego kilkumiesięcznego utrzymania na którym będziecie pilnowały by waga nie wzrastała i widzuały na ile kalorii i rzeczy możecie sobie pozwolić. Dziewczynki bądźcie rozsądne!!! Witam nowe osóbkiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiii!:roza : ![]() ![]() Eldo kochana bardzo malutko zjadłaś ![]()
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-09-19 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
amor vincit omnia
|
ja się nie trzymam kurczowo 1200 .. .raz jem mniej, raz więcej, byle nie przesadzić
![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
A nie możecie rodzince spróbować serwować to co jecie i zmieniać im dodatki tylkoo?
![]()
#801 |
Rozeznanie
|
f_ola Ja nie dlatego taki nastrój, już przed odchudzaniem tak było.. Anyway nie miałam na początku diety żadnej euforii z chudnięcia, bo nie bardzo chudnę.
![]()
#802 |
Raczkowanie
|
A ja do mojego platynowego blondu zrobilam sobie makijaz oczu czarna roztarta kretka i zabijam spojrzeniem
![]() ![]() Myslec pozytywnie i nastawic mi sie na sukcesy!
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do nastroju to ktoś tutaj musi polubić siebie i zacząć się cieszyć z małych rzeczy ![]() Pasasymphonia ależ ja Cię lubię za optymizm dzisiejszy! Mi zostało 9,6 kg hihihi! Czy tylko ja tutaj jestem optymistką? ![]() Cieszę się z nowej pidżamy(różnowe huehue) z rozmowy na skejpie ze znajomymi, z głupich smsów, z deszczu, z aromatycznych jabłek ze skrzyni w spiżarni, z dobrej herbaty, z muzykiiii! I od niedawna tak mam- kiedyś ciągle jojczałam, marudziłam itd. I nie wiem jak mogłam tak żyć!
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-09-19 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#805 | |
amor vincit omnia
|
ja za godzinkę nałożę maskę na włosy (zmyję rano) , żeby włosy się trochę wzmocniły i były mięciutkie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- mój optymizm jest przykryty życiowym rozgoryczeniem i smutkiem (przecież wiesz, ze zawsze wszystkich podtrzymywałam na duchu i dodawałam otuchy...) ale obiecuję, że on wróci ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() fajnie, że jesteś optymistką ![]() ![]()
![]() |
#807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#808 |
amor vincit omnia
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my znowu chlejemy? ![]()
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
Jeszcze tylko 30 kg do końca odchudzania.
![]() ... Jakoś to nie brzmi. ![]() Zafunduję sobie muzykoterapię. Jestem rasową melomanką. Marillion, play! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:08.