W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VIII - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. 4 6,90%
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! 1 1,72%
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. 8 13,79%
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. 6 10,34%
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. 1 1,72%
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. 11 18,97%
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! 1 1,72%
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki 1 1,72%
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy 0 0%
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna 1 1,72%
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny 11 18,97%
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję 8 13,79%
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. 2 3,45%
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. 0 0%
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. 3 5,17%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-24, 11:31   #781
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Dziękuję dziewuszki za opinie
Marina też mi się dziwne wydaje, zabranienia czegoś dorosłemu facetowi.

Madziulka Ja pewnie właśnie od 19 sama będę. Obejrzę sobie za to Przepis na Życie na VOD bo przegapiłam jeden odcinek.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 11:39   #782
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Madziulka Ja pewnie właśnie od 19 sama będę. Obejrzę sobie za to Przepis na Życie na VOD bo przegapiłam jeden odcinek.
Ja nawet nie mam polskiej telewizji, a VOD nie działa za granicą

Szymula już śpi 2 h. Jak wstanie to idziemy na spacer do parku

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 12:09   #783
patik87
Zakorzenienie

madziulka to szkoda że nie masz polskiej tv- ale jest za to net

Kolina od kwietnia do wawy wyruszacie? 2 tyg tu ,2 tyg tam?
Stary 2012-03-24, 12:17   #784
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc dziewczynki!

Przesylam buziaki wszystkim choruszkom i zasmarkanym, bo u nas to samo i az zal tak w domu siedziec w taka pogode...

Brumku wczoraj pisalas, ze katar i kaszel to nie przeciwskazania do spaceru... katar nie, ale juz z kaszlem tak, tak uwaza moja pediatra i dlatego siedzimy w domu

Patik ja zrobilam lepszy interes: kupilam dostawke za jakies 60 zl, a poszla za 210 (z tym, ze ciagle czekam na kase)

Jacieee ja bym puscila

Justyna ja mysle, ze to taki wiek. U mnie tez masakra z moja 3-latka

Wysylam, bo pewnie zaraz gadzina sie obudzi....

P.S.
Wystawilam spacerowke po Zuzi, jakby ktoras chciala zobaczyc, to podesle linka. To tradycyjna "parasolka"

Edytowane przez AgaGuernsey
Czas edycji: 2012-03-24 o 12:20
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:09   #785
editka2022
Rozeznanie

jaka zemnie gapa wczorajsze spoznione ale szczere zyczonka dla Szymona, Krzysia, Malwinki
oraz dzisiejsze dla Kingi i Zuzanki
i moja siedziaca gwiazda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN1875.jpg (129,8 KB, 44 załadowań)
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:48   #786
Lili 83
Zakorzenienie

Jacieee ja bym pozwoliła tż pójść na kawalerski, ale numerem jeden na liście byłoby ograniczenie alkoholu. Bo wiadomo co się po nim może dziać

Naataaszkaa zdrówka dla Was dziewczyny. Zjadłaś jajecznice?
Ja taaak! W placku tortilla

Radek już jakiś czas temu zaczął jeść grudkowate obiadki.
Jakieś 6,5 m-ca miał.

youyou za nockę cudną. Już się nie mogę doczekać aż my takie będziemy mieć

Patik myjesz Sarze główkę szamponem czy płynem do kąpieli?

Dla Kingi i Zuzanny
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 13:55   #787
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Oliweczka myślę o Tobie cały czas taka podjarana jestem aaa i obstawiam dziewczynkę
ja też stawiam na dziewczynkę
Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
a o czym pomyślałam? że fajnie że jesteś w ciąży, że rok po roku ja całty czas o tym marzę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Qrwa co za dzień

Popsuł mi się samochód w LBN.
Nie chciał jechac na niskich obrotach poniżej 2 tys, gasł silnik od razu.
Dało się jechać, ale trzeba było cały czas na gazie miec nogę, jednocześnie hamując LEWĄ nogą ( nie ma ręcznego jeszcze!). W doatku rozładował się akumulator, musiałam wzywac brata ( dobrze, że był w lbn ).
Wpadłam w histerię z tego wszystkiego, darłam się na niego chociaż nic nie zrobił, z tż przez tel się kłóciłam, wszystkim nerwy puściły. Głowa mnie boli z tego wszystkiego jak cholera.

U gina:
ciąży nie ma
W obrazie usg enodmetrium małe więc do okresu daleko, dzisiaj już 6 dzień spóźnienia.
Duża infekcja grzybicza. Mam kupić irygator i przez 5 ni wypłukać ztantum rosa, potem globulki i jeszcze raz cyto.
Wisi nade mną wizja pobrania wycinka z szyjki w szpitalu w znieczuleniu ogólnym jeśli znowu cyto wyjdzie źle...
tyle dobrze że za wizytę połowę mniej wzięła.

kurde, co za złe wieści mam nadzieję, że szybko się wyleczysz.
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Jeszcze mi się tak przypomniało-- że Oliweczka Tobie bym radziła kupić wózek taki dla dzieci rok po roku czy bliźniaków.
Na Mikołajkach firmowych spotkałam swoją koleżankę właśnei z takm wózkiem, a różnicę między dziećmi ma większą niż ja.
Jej 2,5 letnia córeczka chętnie się pakowała do neigo i tak woziła dwójkę.
też właśnie to rozważam.
Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Oliweczko moje gratulacje też po cichu zazdroszcze bo ja chyba już nie zobacze dwóch kresek na teście
czemu?

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Oliweczko ochłonęłam i ...ja też Ci zazdroszczę Kurcze, mieć znowu takie maleństwo w ramionach. Drugim dzieckiem to można się cieszyć przez te pierwsze tygodnie bo prawie wszystko wiadomo co i jak.
Ja muszę odczekać rok od cesarki i na jesień też chyba będziemy się starać o drugie
Jeszcze tylko muszę małża przekonać do tego

tak na szybko Was nadrobiłam, bo zaraz przychodzi do Julci koleżanka-sąsiadka a na 18 idziemy na imieniny do teścia.
Miłego weekendu kochane.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 14:09   #788
youyou
Zakorzenienie

Dziewczyny chyba źle mnie zrozumiałyście
Lila nie PRZESPAŁA całej nocy od 20 do 8 tylko NIE JADŁA tyle czasu
Pobudki mieliśmy, a jakże i wstaliśmy przed 7

nie wyrabiam się dziś z niczym , zabieram sie zaraz za zrobienie 14-stu brumkowych piersi..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:32   #789
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dla Kingi i Zuzanny
Dołączam się do życzeń!

Ja dziś nie śpię od 5., choć dziecko dospało z biedą do 5:30
Właśnie wypiłam drugą kawę, spacerek zaliczony, pociechę oddałam na chwilę babci (choć lekko mi nie było).
Brak mi mocy...

Brumek kaczory super!
Ja ze wsi, ale wcześniej nie doceniałąm wartości przyrody - zieleń, zwięrzęta, a teraz strasznie mi tego brakuje... Tu nawet trawa ma inny odcień niż tam... Kaczki też mieliśmy - mieliśmy mały strumyk za domem i czasem kaczka z młodymi razem z jego nurtem uciekała nad rzekę i trzeba było ich szukać... Nie myślałam, że z taką nostalgią będę to wspominać...

Wszystkim chorym bardzo współczuję i dużo zdrowia życzę!

Madziulka pewnie Cię to nie pocieszy, ale między ludźmi też można być samotnym. Ja cały dzień mijam się z mężem. I co z tego, ze weekend, że on ma wolne?

Ja bym mojego męża puściła na kawalerski, tylko nikt nie robi Nieraz mu mówiłam, że jeśli ma ochotę, to mógłby czasem wyskoczyć z jakim kolegą pogadać o męskich sprawach, ale jakoś nie było okazji (za to teściowa się oburzyła na taki pomysł...). Nie wiem, czy dobrze myślę, ale ja potrzebuję czasem babskiego spotkania, więc on męskiego też? (Dobrze, że znam inne mamy z parku, bo zostałby mi tylko wizaż...)

Patik dużo Ci jeszcze zostało do napisania w tej pracy?

W temacie młodszego/starszego dziecka. Nie wiem, czy dobrze to przekażę.
Wyobraźcie sobie, że pewnego dnia mąż wraca do domu i mówi. Kochana żono jesteś taką wspaniałą żoną, kocham Cię bardzo, uwielbiam, więc postanowiłem sprawić sobie jeszcze jedną taką wspaniałą żonę. Oddasz jej swoje ubrania, w których nie chodzisz, będziecie razem mieszkać, będziecie dzielić razem Twoją kuchnię, obie będę Was jednakowo kochał...
Jakbyście się poczuły w takiej sytuacji? Tak czuje się dziecko, gdy pojawia się młodsze rodzeństwo. (Ja to słyszałam kiedyś od kogoś, więc się dzielę)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 14:55   #790
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki!

Przesylam buziaki wszystkim choruszkom i zasmarkanym, bo u nas to samo i az zal tak w domu siedziec w taka pogode...

Brumku wczoraj pisalas, ze katar i kaszel to nie przeciwskazania do spaceru... katar nie, ale juz z kaszlem tak, tak uwaza moja pediatra i dlatego siedzimy w domu

Patik ja zrobilam lepszy interes: kupilam dostawke za jakies 60 zl, a poszla za 210 (z tym, ze ciagle czekam na kase)

Jacieee ja bym puscila

Justyna ja mysle, ze to taki wiek. U mnie tez masakra z moja 3-latka

Wysylam, bo pewnie zaraz gadzina sie obudzi....

P.S.
Wystawilam spacerowke po Zuzi, jakby ktoras chciala zobaczyc, to podesle linka. To tradycyjna "parasolka"
A u nas mimo, ze Agat miała cos na oskrzelach (jakieś charczenie), więc i kaszel i katar i antybiotyk, pediara kazała nam iść na spacer (ale tylko przy nprawde ładnej słonecznej pogodzie)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 15:12   #791
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
i moja siedziaca gwiazda
Śliczna ta Twoja gwiazdeczka!

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Madziulka pewnie Cię to nie pocieszy, ale między ludźmi też można być samotnym. Ja cały dzień mijam się z mężem. I co z tego, ze weekend, że on ma wolne?
Doskonale Ciebie rozumiem
Mi jest strasznie źle, ale nie chce mi się narzekać, bo i tak wiem, że to nic nie zmieni... Od 4 miesięcy mam tylko Was i męża wieczorami. Nikogo więcej.

edit.: Byłam godzinkę z Szymulą na spacerze, ale wróciłam, bo jest tak gorąco, że nie da się wytrzymać na dworzu. Termometr w cieniu pokazuje mi 20 stopni.

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-03-24 o 15:14
Stary 2012-03-24, 15:16   #792
isiaok
Rozeznanie

Mamy pierwszego zęba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi:aż się popłakałam-dolna jedynka
a wczoraj mówiłam do tż, ze raczej na pewno ząb idzie-zielona biegunka, katar, mało je, ślinienie, tarcie pieluszką i jęki przeplatane marudzeniemdosłowni e wszystkie objawy!!!!!!!!

Cytat:
jaka zemnie gapa wczorajsze spoznione ale szczere zyczonka dla Szymona, Krzysia, Malwinki
i moja siedziaca gwiazda

Cytat:
Dziewczyny chyba źle mnie zrozumiałyście
Lila nie PRZESPAŁA całej nocy od 20 do 8 tylko NIE JADŁA tyle czasu
Pobudki mieliśmy, a jakże i wstaliśmy przed 7
a już sie rozmarzyłam jakby to było
jacieeeee w ciąży co miesiąc miałam nową infekcje-pomogły właśnie irygacje z tantum rosa, clotrimazolum i po wyleczeniu lacibios femina.
Używanie wkładek wzmaga stany zapalne

My też dzisiaj z Ewka cały dzień same...ale przez to lepiej zorganizowane
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 15:24   #793
isiaok
Rozeznanie

dzisiejszy wypad na plac zabaw-huśtanie z asekuracją
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF3201.jpg (162,2 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-03-24, 15:31   #794
patik87
Zakorzenienie

isiaok chyba chciałaś napisać do mnie dzisiaj wyczytałam o tych wkładkach. Ja bez nich nie potrafię, tak mi dziko, no ale muszę wziąść to pod uwagę, jak również zbyt częste podmywanie się ( 2x dziennie to robię.) też wyjałowi florę naturalną...
ciągle myślę o tej biopsji. Obawiam się, że mnie to nie ominie.
No i wczorajsze słowa gin, że endometrium małych rozmiarów, nie wskazuje żeby okres miał być na dniach... a tu zonk, dzisiaj . No na tym się raczej zna... może tu tkwi problem nieregularnych @?
Mam mętlik, naprawdę...
Gratuluję zęba

Lilii myję szamponem z hippa.

Mamad została część badawcza do opisania itp- najgorsze
Stary 2012-03-24, 15:35   #795
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
isiaok chyba chciałaś napisać do mnie dzisiaj wyczytałam o tych wkładkach. Ja bez nich nie potrafię, tak mi dziko, no ale muszę wziąść to pod uwagę, jak również zbyt częste podmywanie się ( 2x dziennie to robię.) też wyjałowi florę naturalną...
ciągle myślę o tej biopsji. Obawiam się, że mnie to nie ominie.
No i wczorajsze słowa gin, że endometrium małych rozmiarów, nie wskazuje żeby okres miał być na dniach... a tu zonk, dzisiaj . No na tym się raczej zna... może tu tkwi problem nieregularnych @?
Mam mętlik, naprawdę...
Gratuluję zęba

Lilii myję szamponem z hippa.

o tak do Ciebieprzeprasz am!
Ja tez własnie od wkładek i częstego mycia i polecam płyn do higieny intymnej z AA
Stary 2012-03-24, 15:52   #796
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Byłam godzinkę z Szymulą na spacerze, ale wróciłam, bo jest tak gorąco, że nie da się wytrzymać na dworzu. Termometr w cieniu pokazuje mi 20 stopni.
Nieźle... Za ciepło się ubraliście czy taka duchota?

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Mamy pierwszego zęba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
A o czym piszesz? (O roślinkach jakiś? - nie wiem, czy dobrze kojarzę) Dla mnie akurat to była najłatwiejsza część pracy (jak już zrobiłam badania).
Mam nadzieję, że Ci przejdą te dolegliwości

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Polecam do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=DzDKx23eTNA
Trochę długie, ale ciekawe i wbrew pozorom to nie jest kazanie. Dużo tam też o roli ojca w życiu syna.

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-03-24 o 15:46
Stary 2012-03-24, 16:13   #797
Marina1
Zakorzenienie

mamad jestem w połowie tego kazania. Rewelacja. Słucham dalej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 16:19   #798
patik87
Zakorzenienie

Mamad znam to
I Pawlukiewicza uwielbiam słuchać. Głosa ma rewelacyjny, doskonały przekaz..
Stary 2012-03-24, 16:19   #799
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Stronczek śliczna Wiki na spacerku. Na tym pierwszym zdjęciu strasznie by jej kolczyki pasowały. Nie wiem czemu.. ale jak zdjęcie zobaczyłam to kolczyków szukałam.
Śliczna jest no

kolczykow nie ma i narazie nie bede jej przekluwac. Podobno 2 tygodnie po ostatnim szczepieniu w pierwszym roku juz mozna, ale ja nie chce. Bedzie kiedys chciala to sobie zrobi.
Kolezanki corka ma, przekluwala jakos jak miala pol roczku, moim zdaniem nie potrzebne narazanie na stres i bol.

Cytat:
dzień dobry

chciałam się pochwalić że dziś po raz pierwszy Lila przespała całą noc bez jedzenia
Zjadła o 20 a potem dopiero o 8 kaszkę rano

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Śliczna Chyba do Ciebie podobna co?

Przede mną znowu kolejny samotny dzień... Z Szymulą oczywista ( Marinka ), ale chodzi mi o to, że bez Tż-ta... Będzie dopiero ok. 19 I jak tu się cieszyć z czegokolwiek
Wlasnie nie, do meza jest podobna. Mam jego zdjecie jak 5 m-cy mial. kopia. Moze kiedys zeskanuje i Wam pokaze.

Ja tez sama dzis. Rano Tz pojechal do pracy, wrocil ok 14 i o 15 pojechal do kolegi auto robic.
pocieszam sie tym ze pogoda jest dzis piekna i jak Wiki wstanie to jeszcze na spacer pojdziemy

Madziulka moze sciagnijcie sobie dekoder z polski, polsat lub cyfre. Duzo to nie wychodzi. Srodkowy pakiet w polsacie kosztuje ok 40 zl. Ja jak przylecialam do UK to zylam bez tv 4 m-ce. Pozniej TZ dostal telewizor i zalatwilismy sobie ten dekoder.

Cytat:
Cytat:
stronczku ależ ona słodka! przypomina mi słodkiego pączusia! Ale gwiazdka pocieszna jet. Chyba każdy się za nią ogląda, czy duży czy mały!

ogladaja sie i slysze tylko oooooo she is so cute !!!! mile to

Cytat:
Napisane przez editka2022;331

[COLOR=black
i moja siedziaca gwiazda
sliczna gwiazdeczka

Isia nie zacytowalo mi, Ewcia widac bawila sie wybornie na tej hustawce

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-03-24 o 16:22
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 16:24   #800
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
mamad jestem w połowie tego kazania. Rewelacja. Słucham dalej...
Cytat:
Mamad znam to
I Pawlukiewicza uwielbiam słuchać. Głosa ma rewelacyjny, doskonały przekaz..
Mi właśnie ktoś polecił ostatnio. Inne też są ciekawe
Stary 2012-03-24, 16:35   #801
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam, mam chwile wiec pobieznie nadrobilam - wybaczcie
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Natko jakie mądre autko masz!

Nowszym koleżankom wizażowym przedstawiam Zuzannę
piekna

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
kocham Cie za te słowa
Własnie tak mi się wydawało apropo YouYou, ale nie byłam pewna.
Ja chce na 1 urodziny Marysi byc juz w ciazywiec jeszcze troszke i dolacze do grona. Juz mi sie teskni za brzuszkiem i nigdy nie chcialam duzej roznicy miedzy dziecmi. A jakby mi sie "przytrafilo" jak tobie to pewnie bym tak samo zareagowala i plakala ze szczescia.

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
witam
u nas troszeczke lepiej, ja kiepsko sie czuje, ale .... śłoneczko swieci,nie bedę narzekała, cieszmy sie wiosna

Szymuś, Krzyś,Julcia, Hania, Blanka, Tymek, Malwinka, Kornelka

Oliweczka , bardzo sie cieszę, zyczę duzo zdrówka ( a Julia co powiedziała pierwze? mama czy tata ? , bo wiesz jak tata to woła na brata,choc u nas to sie nie sprawdziło )
dolaczam od zyczeni

Cytat:
Ależ się wkurzyłam. Nie tyle wkurzyłam, co mi przykro.
Sąsiadka ( siostra teściowej swoją drogą- dużo cech wspólnych) powiedziała mi że Sara już powinna siedzieć, bo jej wnuk to w jej wieku już chodził.
Może i powinna, ale co z tego? każde dziecko ma swoje tempo
Opowiedziałam jej kilka słów.

Chociaż czasami się zastanawiam, dlaczego ona tyle w tyle za waszymi dziećmi...

Shira już kiedyś pytła, ale jeszcze ja zapytam: który to numer paragonu; tutaj na górze równolegle z datą? czy na dole nr transakcji?
kochana jak ja bym tak wszystko brala do siebie juz dawno siedzialabym w wariatkowie. Moja od 3 dni sama siedzi. Posadzona siedzi i juz. Jak sie jej znudzi to sie przewraca na boki i tyle. Ale nigdy nie biore tego do siebie. Na kazde takie gadanie mowie ze to jej tempo i tak ma byc. Wiec nie zalamuj sie, moja tez oporona i nadal bezzebna.

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
To ja Wam pokaże jak dzis moja dama sobie jeździła na siedzaco. Bardzo jej sie to podoba.
piekna wiki - moja tez tak lubi siedziec w spacerowce.

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poradźcie mi kochane!

Poluje na wózek bliźniaczy i teraz mam dylemat jakie koła czy pompowane czy piankowe.... a my mieszkamy przy polnej drodze i jakoś wizja tych piankowych kół mnie przeraża a spacerówki prawie każda jedna jest z piankowymi...
jesli polna droga to pompowane, na takich drogach w piankowych bedziesz sie meczyc. Moja ma z przodu piankowe i nim do lasu nie ma szans, tylko chodniki.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Tak. Dokładnie pu-erh z sokiem grapefruitowym. Pycha

Brumek fajne te Twoje kaczki. I nie szkodzi, że geje
Iustyna myślę, że Brumek będzie sexi wyglądała z kolczykiem w sutku

Dzień dobry.

Plan na dziś:

1. Przebrać pampersa Domkowi, bo się okupkał.
2. Wyszykować się do pracy.
3. Jechać do pracy.
4.Wrócić z pracy.

A potem się zobaczy

Kinga, Zuzka

Dziewczyny poradźcie. Mój TŻ ma dziś iść na kawalerski. Pytał się mnie w czwartek czy nie mam nic przeciwko i się zgodziłam. Wiem, że będzie tam striptizerka. W prezencie dla młodego ma zatańczyć 3 tańce. Sama uważam, że to chory i kiepski pomysł, ale nie wyszedł on od mojego TŻta. W sumie nawet o tym nie wiedział. Ja mu ufam i nie widzę przeszkód, żeby szedł, ku wielkiemu oburzeniu mojej szwagierki (która zabrania iść swojemu narzeczonemu) i mojej teściowej. Kurcze, to co? Mam mu kazać w domu zostać? Dostał listę rzeczy, których mu nie wolno
Ja jestem nienormalna czy one ?
ja bym puscila. Moje zdanie - co ma zrobic to i tak zrobi. Czy bedziesz o tym wiedziec czy nie. A ze moj maz kobiety piekne kocha to zawsze sie za takimi oglada i czasem wspolnie mowimy co w ktorej nam sie podoba.

Cytat:
i moja siedziaca gwiazda
dolaczam

Jestem i chwale sie. Marysia posadzona siedzi juz sama. Ponadto zaczela wstawac na czworaka i buja sie w przod i w tyl - to tyle z NEWSOW
Dzis 3 h na spacerku i opalona buzia u Marysi. Aniolek kochany teraz mi usnal - zmeczyla sie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 16:35   #802
Marina1
Zakorzenienie

mamad nawet mój M. wrócił z pracy i przysiadł i słuchał dłuższą chwilę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 16:36   #803
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
pieknie sie husta.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 16:39   #804
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Madziulka moze sciagnijcie sobie dekoder z polski, polsat lub cyfre. Duzo to nie wychodzi. Srodkowy pakiet w polsacie kosztuje ok 40 zl. Ja jak przylecialam do UK to zylam bez tv 4 m-ce. Pozniej TZ dostal telewizor i zalatwilismy sobie ten dekoder.

ogladaja sie i slysze tylko oooooo she is so cute !!!! mile to
Stronczku właśnie myślałam o tym, ale za bardzo nie mamy jak sobie ściągnąć... W lipcu może polecimy do Polski albo rodzice przyjadą to Nam przywiozą.
U mnie jest cute and shy

Stary 2012-03-24, 16:53   #805
brunetka2000
Zakorzenienie

No i mamy antybiotyk
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 16:56   #806
isiaok
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
No i mamy antybiotyk
Stary 2012-03-24, 16:57   #807
Natka_
Zakorzenienie

Hej hej

Ja dzisiaj caly dzień na uczelni, teraz mam 30 minutowaprzerwę, więc przyjechałam do domu po swoje rzeczy. Dzisiaj spię z Domkiem u moich rodziców, bo kończę dopiero po 2o-stej, a jutro na 8 znowu na uczelnie, więc nie będę go tak woziła tam i spowrotem, a tak się za nim stęskniłam, że jadę do niego

Jacieee ja męża kiedys puściłam na takie kawelerskie z "atrakcjami" i puściłabym nawet kolejny raz. Jakoś mam do niego zaufanie i wiem, że nie zrobiłby nic głupiego

Patik nie słuchaj głupot jakiegoś głupiego babsztyla! Sarcia sie bardzo ładnie rozwija
A wieści od gina niefajne Mam nadzieję, że jednak nie będzie potrzeby biopsji

Brumek jakie niedorozwinięty?! Co to za głupoty ludzie wygadują Powiedzcie mi skąd tacy ludzie się biorą

Telik Wkońcu sie wyśpisz to i humorek i wróci Super,że Jasiek już zaczyna tak sobie siadać

Adrij buciki Domkowi kupiłam z elephanta. Podobno polecane sa od nich buciki własnie do nauki chodzenia Domek w nich śmiga jak wsciekły

Stronczek sliczna gwiazdeczka

Iustyna czy chcesz czy nie chcesz ja musze i to napisać JESTEŚ NAJWASPANIALSZĄ MATKA NA ŚWIECIE!!!!!

Isiaok jaką Ewula ma hustkę na głowie, pieknie wygląda No i oczywiście gratuluję pierwszego ząbka

Meszsares fajnie, że jest możliwość kupienia działeczki

Brumku Ty to jesteś wariatka- kaczory sobie kupiła Masz takie dobre serce, że aż Cię za to uwielbiam!!(Telik-sory) Takie to słodkie

Youyou łooo matko aż 14

Więcej nie pamiętam, a że czytałam na raty to nie cytowalam

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-03-24 o 16:58
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-24, 17:11   #808
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
sliczna Nela tez nosi takie apaszki
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 17:24   #809
agadus
Wtajemniczenie

ja tez księdza Piotra słucham, tutaj macie więcej wykładów
http://www.kazaniaksiedzapiotra.pl/

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

teściu wczoraj kupił pół świni bitej, tak to się chyba nazywa i dał nam ćwiartkę, i wiecie co sama rozebrałam ją, a męczyłam się godzinę z tym mięsem, kure też juz rozbierałam, tylko bez flaków, normalnie baba ze mnie pełną gęba

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-24, 18:30   #810
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Poniewaz sie wdrazam na nowo, pojde na łatwizne i polece egocentrycznie

Agata znów ma katar albo zaraził ją teściu, albo ma od zębów, bo mamy dwie malutkie dwójeczki i za moment wyjdą jedynki
Moj nie jadek zjadł dziś całego ziemniaka z mojego talerza widelcem i chyba zacznę jej gotować takie rzeczy, spróbuje z pulpetami na początek
Wstaje po wszystkim co się napatoczy i sie puszcza. Butów nie ma. Większość fizjoterapeutów twierdzi, ze do nauki chodzenia najlepiej bose nóżki albo skarpetki. Na dwór ma miękkie tenisówki zeby ciepło w stopy było. Prawdziwe buty takie na dwór kupie dopiero jak będzie pewnie chodzić sama. Wcześniej tylko paputki po domu.

No i zdjęcia z naszego dzisiejszego spacerku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiosna.jpg (150,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiosna2.jpg (116,6 KB, 49 załadowań)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości