|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego mamusiowego wątku dobiega końca, zapraszam wiec do głosowania | |||
Raczkuję coraz szybciej, mam zęby takie ostre, mamusiu popatrz tylko, jak ja cudownie rosnę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
4 | 6,90% |
Raczkuję i siadam, i zęby mam dwa i z nimi wyruszam na podbój świata! |
1 | 1,72% |
Mam trzy zęby, chodze raczkiem, jestem dużym niemowlaczkiem. |
8 | 13,79% |
U boku swej mamy, lecz już na czworakach, wyruszyć zamierzam na podbój Wszechświata. |
6 | 10,34% |
Glutenu jedzenie i próby stawania to naszych bobasów codzienne zmagania. |
1 | 1,72% |
Już za chwilę, za troszeczkę, zdmuchną dzieci na torciku pierwszą świeczkę. |
11 | 18,97% |
Raczkowanie nam nie straszne, czekaj mamo jak ja chodzić zacznę! |
1 | 1,72% |
Bose stópki, gołe główki i nie straszne nam docinki pani staruszki |
1 | 1,72% |
Roczki świętujemy, mamy na krok nie odstępujemy-zębami gryziemy, w świat sami niedługo pójdziemy |
0 | 0% |
Pierwsze piegi na małych noskach, ach jakże słoneczna jest ta wiosna |
1 | 1,72% |
Codziennie nowe powody do dumy, letnie bobasy i ich mamy-kuny |
11 | 18,97% |
Mamo,mamo Ja już stoję i niczego się nie boję |
8 | 13,79% |
Mam już ząbki, stoję ładnie i biorę to co popadnie. |
2 | 3,45% |
Ząbki dają się we znaki, bo my fajne wakacyjne dzieciaki. |
0 | 0% |
Żegnam zimę, witam wiosnę bo Ja szybko przecież rosnę. |
3 | 5,17% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Dziękuję dziewuszki za opinie
![]() Marina też mi się dziwne wydaje, zabranienia czegoś dorosłemu facetowi. Madziulka ![]()
#782 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: W końcu wiosna wyczekana - cieszy się każdy bobas i jego mama. Mamusie VII - VI
Cytat:
![]() Szymula już śpi 2 h. Jak wstanie to idziemy na spacer do parku ![]()
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
madziulka to szkoda że nie masz polskiej tv- ale jest za to net
![]() Kolina od kwietnia do wawy wyruszacie? 2 tyg tu ,2 tyg tam?
#784 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki!
Przesylam buziaki wszystkim choruszkom i zasmarkanym, bo u nas to samo i az zal tak w domu siedziec w taka pogode... Brumku wczoraj pisalas, ze katar i kaszel to nie przeciwskazania do spaceru... katar nie, ale juz z kaszlem tak, tak uwaza moja pediatra i dlatego siedzimy w domu ![]() Patik ja zrobilam lepszy interes: kupilam dostawke za jakies 60 zl, a poszla za 210 (z tym, ze ciagle czekam na kase) Jacieee ja bym puscila ![]() Justyna ja mysle, ze to taki wiek. U mnie tez masakra z moja 3-latka ![]() Wysylam, bo pewnie zaraz gadzina sie obudzi.... P.S. Wystawilam spacerowke po Zuzi, jakby ktoras chciala zobaczyc, to podesle linka. To tradycyjna "parasolka" Edytowane przez AgaGuernsey Czas edycji: 2012-03-24 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
jaka zemnie gapa wczorajsze spoznione ale szczere zyczonka dla Szymona, Krzysia, Malwinki
oraz dzisiejsze dla Kingi i Zuzanki i moja siedziaca gwiazda |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Jacieee ja bym pozwoliła tż pójść na kawalerski, ale numerem jeden na liście byłoby ograniczenie alkoholu. Bo wiadomo co się po nim może dziać
![]() Naataaszkaa zdrówka dla Was dziewczyny. Zjadłaś jajecznice? ![]() Ja taaak! W placku tortilla ![]() Radek już jakiś czas temu zaczął jeść grudkowate obiadki. Jakieś 6,5 m-ca miał. youyou ![]() ![]() Patik myjesz Sarze główkę szamponem czy płynem do kąpieli? Dla Kingi i Zuzanny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() tak na szybko Was nadrobiłam, bo zaraz przychodzi do Julci koleżanka-sąsiadka ![]() Miłego weekendu kochane. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba źle mnie zrozumiałyście
![]() Lila nie PRZESPAŁA całej nocy od 20 do 8 tylko NIE JADŁA tyle czasu ![]() Pobudki mieliśmy, a jakże ![]() ![]() nie wyrabiam się dziś z niczym , zabieram sie zaraz za zrobienie 14-stu brumkowych piersi.. ![]()
#789 |
Zadomowienie
|
Dołączam się do życzeń!
![]() ![]() Ja dziś nie śpię od 5., choć dziecko dospało z biedą do 5:30 ![]() Właśnie wypiłam drugą kawę, spacerek zaliczony, pociechę oddałam na chwilę babci (choć lekko mi nie było ![]() Brak mi mocy... Brumek kaczory super! ![]() Ja ze wsi, ale wcześniej nie doceniałąm wartości przyrody - zieleń, zwięrzęta, a teraz strasznie mi tego brakuje... Tu nawet trawa ma inny odcień niż tam... Kaczki też mieliśmy - mieliśmy mały strumyk za domem i czasem kaczka z młodymi razem z jego nurtem uciekała nad rzekę i trzeba było ich szukać... Nie myślałam, że z taką nostalgią będę to wspominać... ![]() Wszystkim chorym bardzo współczuję i dużo zdrowia życzę! Madziulka pewnie Cię to nie pocieszy, ale między ludźmi też można być samotnym. Ja cały dzień mijam się z mężem. I co z tego, ze weekend, że on ma wolne? Ja bym mojego męża puściła na kawalerski, tylko nikt nie robi ![]() Patik dużo Ci jeszcze zostało do napisania w tej pracy? W temacie młodszego/starszego dziecka. Nie wiem, czy dobrze to przekażę. Wyobraźcie sobie, że pewnego dnia mąż wraca do domu i mówi. Kochana żono jesteś taką wspaniałą żoną, kocham Cię bardzo, uwielbiam, więc postanowiłem sprawić sobie jeszcze jedną taką wspaniałą żonę. Oddasz jej swoje ubrania, w których nie chodzisz, będziecie razem mieszkać, będziecie dzielić razem Twoją kuchnię, obie będę Was jednakowo kochał... Jakbyście się poczuły w takiej sytuacji? Tak czuje się dziecko, gdy pojawia się młodsze rodzeństwo. (Ja to słyszałam kiedyś od kogoś, więc się dzielę) |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Wtajemniczenie
|
Śliczna ta Twoja gwiazdeczka!
![]() Cytat:
![]() Mi jest strasznie źle, ale nie chce mi się narzekać, bo i tak wiem, że to nic nie zmieni... Od 4 miesięcy mam tylko Was i męża wieczorami. Nikogo więcej. edit.: Byłam godzinkę z Szymulą na spacerze, ale wróciłam, bo jest tak gorąco, że nie da się wytrzymać na dworzu. Termometr w cieniu pokazuje mi 20 stopni.
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-03-24 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | ||
Rozeznanie
|
Mamy pierwszego zęba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi:
![]() ![]() ![]() a wczoraj mówiłam do tż, ze raczej na pewno ząb idzie-zielona biegunka, katar, mało je, ślinienie, tarcie pieluszką i jęki przeplatane marudzeniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jacieeeee w ciąży co miesiąc miałam nową infekcje-pomogły właśnie irygacje z tantum rosa, clotrimazolum i po wyleczeniu lacibios femina. Używanie wkładek wzmaga stany zapalne ![]() My też dzisiaj z Ewka cały dzień same...ale przez to lepiej zorganizowane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Rozeznanie
|
dzisiejszy wypad na plac zabaw-huśtanie z asekuracją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
isiaok chyba chciałaś napisać do mnie
![]() ![]() ciągle myślę o tej biopsji. Obawiam się, że mnie to nie ominie. No i wczorajsze słowa gin, że endometrium małych rozmiarów, nie wskazuje żeby okres miał być na dniach... a tu zonk, dzisiaj . No na tym się raczej zna... może tu tkwi problem nieregularnych @? Mam mętlik, naprawdę... Gratuluję zęba ![]() Lilii myję szamponem z hippa. Mamad została część badawcza do opisania itp- najgorsze ![]()
#795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez własnie od wkładek i częstego mycia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A o czym piszesz? (O roślinkach jakiś? - nie wiem, czy dobrze kojarzę) Dla mnie akurat to była najłatwiejsza część pracy (jak już zrobiłam badania). Mam nadzieję, że Ci przejdą te dolegliwości ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Polecam do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=DzDKx23eTNA Trochę długie, ale ciekawe i wbrew pozorom to nie jest kazanie. Dużo tam też o roli ojca w życiu syna. Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-03-24 o 15:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zakorzenienie
|
mamad jestem w połowie tego kazania. Rewelacja. Słucham dalej...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
Mamad znam to
![]() I Pawlukiewicza uwielbiam słuchać. ![]()
#799 | |||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Kolezanki corka ma, przekluwala jakos jak miala pol roczku, moim zdaniem nie potrzebne narazanie na stres i bol. Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez sama dzis. Rano Tz pojechal do pracy, wrocil ok 14 i o 15 pojechal do kolegi auto robic. pocieszam sie tym ze pogoda jest dzis piekna i jak Wiki wstanie to jeszcze na spacer pojdziemy Madziulka moze sciagnijcie sobie dekoder z polski, polsat lub cyfre. Duzo to nie wychodzi. Srodkowy pakiet w polsacie kosztuje ok 40 zl. Ja jak przylecialam do UK to zylam bez tv 4 m-ce. Pozniej TZ dostal telewizor i zalatwilismy sobie ten dekoder. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Isia nie zacytowalo mi, Ewcia widac bawila sie wybornie na tej hustawce ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-03-24 o 16:22 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Witam, mam chwile wiec pobieznie nadrobilam - wybaczcie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jestem i chwale sie. Marysia posadzona siedzi juz sama. Ponadto zaczela wstawac na czworaka i buja sie w przod i w tyl - to tyle z NEWSOW ![]() Dzis 3 h na spacerku i opalona buzia u Marysi. Aniolek kochany teraz mi usnal - zmeczyla sie.
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
mamad nawet mój M. wrócił z pracy i przysiadł i słuchał dłuższą chwilę.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
pieknie sie husta.
![]()
#804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest cute and shy ![]()
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
No i mamy antybiotyk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Ja dzisiaj caly dzień na uczelni, teraz mam 30 minutowaprzerwę, więc przyjechałam do domu po swoje rzeczy. Dzisiaj spię z Domkiem u moich rodziców, bo kończę dopiero po 2o-stej, a jutro na 8 znowu na uczelnie, więc nie będę go tak woziła tam i spowrotem, a tak się za nim stęskniłam, że jadę do niego ![]() Jacieee ja męża kiedys puściłam na takie kawelerskie z "atrakcjami" i puściłabym nawet kolejny raz. Jakoś mam do niego zaufanie i wiem, że nie zrobiłby nic głupiego ![]() Patik nie słuchaj głupot jakiegoś głupiego babsztyla! Sarcia sie bardzo ładnie rozwija ![]() A wieści od gina niefajne ![]() ![]() Brumek jakie niedorozwinięty?! Co to za głupoty ludzie wygadują ![]() ![]() Telik ![]() ![]() ![]() Adrij buciki Domkowi kupiłam z elephanta. Podobno polecane sa od nich buciki własnie do nauki chodzenia ![]() ![]() Stronczek sliczna gwiazdeczka ![]() Iustyna czy chcesz czy nie chcesz ja musze i to napisać ![]() ![]() ![]() Isiaok jaką Ewula ma hustkę na głowie, pieknie wygląda ![]() ![]() ![]() Meszsares fajnie, że jest możliwość kupienia działeczki ![]() Brumku Ty to jesteś wariatka- kaczory sobie kupiła ![]() ![]() ![]() Youyou łooo matko aż 14 ![]() Więcej nie pamiętam, a że czytałam na raty to nie cytowalam ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-24 o 16:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Wtajemniczenie
|
ja tez księdza Piotra słucham, tutaj macie więcej wykładów
http://www.kazaniaksiedzapiotra.pl/ ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- teściu wczoraj kupił pół świni bitej, tak to się chyba nazywa i dał nam ćwiartkę, i wiecie co sama rozebrałam ją, a męczyłam się godzinę z tym mięsem, kure też juz rozbierałam, tylko bez flaków, normalnie baba ze mnie pełną gęba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Poniewaz sie wdrazam na nowo, pojde na łatwizne i polece egocentrycznie
![]() Agata znów ma katar albo zaraził ją teściu, albo ma od zębów, bo mamy dwie malutkie dwójeczki i za moment wyjdą jedynki ![]() Moj nie jadek zjadł dziś całego ziemniaka z mojego talerza widelcem i chyba zacznę jej gotować takie rzeczy, spróbuje z pulpetami na początek ![]() Wstaje po wszystkim co się napatoczy i sie puszcza. Butów nie ma. Większość fizjoterapeutów twierdzi, ze do nauki chodzenia najlepiej bose nóżki albo skarpetki. Na dwór ma miękkie tenisówki zeby ciepło w stopy było. Prawdziwe buty takie na dwór kupie dopiero jak będzie pewnie chodzić sama. Wcześniej tylko paputki po domu. No i zdjęcia z naszego dzisiejszego spacerku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.