![]() |
#781 |
Rozeznanie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Mi znowu REVLON CS zrobił krzywdę na buzi. Pomimo dobrego oczyszczenia po kilku dniach zaczęły mi wyskakiwać okropne duże, podskórne guzy. Czytałam opinie o tym podkładzie i faktycznie dużo osób miało ten sam problem.
Oczywiście są osoby, które bardzo sobie chwalą ten podkład i nic złego się nie dzieje. Trzeba wypróbować na własnej skórze ![]() Jeśli chodzi o podkład, który aktualnie używam: IWOSTIN - fluid matujący, trwale kryjący dla skóry trądzikowej ( dostępny w aptece), do tego sporadycznie używam dermacolu jako korektora na większe zmiany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
To generalnie lipa. ![]() Ten z YR, to pasowałby mi może tylko ten porcelanowy róż (ale wydaje mi się dość różowy właśnie ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Krycie jest super, efekt jest naturalny i dlatego strasznie mi szkoda, że tak na mnie działa. ![]() A jak ten IWOSTIN?
![]() |
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 123 jest w normie, jeśli chodzi o świecenie, na to nakładam puszkiem puder bez talku i jest mat absolutny. Za to skóra się ohydnie świeci po bourjois healthy mix i na dodatek on nie kryje :< Mam, dawałam mu sto szans i nawet na cerze izotekowej nie wygląda dobrze, wrrrrr. Kolory - są nawet bardzo jasne, chociaż te najjaśniejsze wpadają w żółć, co mi akurat pasuje. Stosuję 52, a 51 jest naprawdę bardzo jasny. Nie ma neutrali, ale w ogóle nie widziałam poza Colorstayem neutralnych kolorów wśród drogeryjnych podkładów. Też używałam Buffa (teraz myślałam pomiędzy 150 a 180), ale żółte tony mi nie przeszkadzają. Tylko różowe mnie odstraszają. Ja jestem raczej szarawo-zielonkawym odcieniem skóry, taka oliwka. A porządny demakijaż na dwie tury polecam. ![]() Dziewczyny, które lubią kwas salicylowy - polecam Base Matt Lefrosch, baza matująca, która obecnie chodzi po 15-25 zł (nie 50 jak kiedyś). Ja co prawda się z salicylem nie lubię, ale używam w upały pod filtr i to naprawdę potrafiło mi z pudrem matującym (bez talku jak zwykle) utrzymać podkład na twarzy w 40 stopniach. Ja nie z tych co mogą chodzić bez podkładu ![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2014-05-06 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi podkład jest właśnie do tego potrzebny żeby wyrównać kolor mojej skóry, jakieś starsze przebarwienia, a resztę zakrywam punktowo dermacolem albo kamuflażem z Janssena ![]() Minusem iwostinu jest to, że są tylko 3 kolory, akurat miałam to szczęście, że najjaśniejszy pasuje mi idealnie ![]() Cytat:
Cytat:
Dokładnie - zapach strasznie nieprzyjemny, coś okropnego. Przez pół roku leczyłam swoją skórę z tego co zostawił revlon na niej. Głównie okolice żuchwy, policzki, czoło mniej. Nigdy bym nie pomyślała, że podkład może tak zniszczyć cerę. Od tamtej pory starannie analizuje składy. Edytowane przez de_wu Czas edycji: 2014-05-06 o 11:22 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Revlon ma wysoko w składzie pewien silikon, który jest typowym zapychaczem dla wielu ludzi, a dla mnie jest totalnie obojętny. Za to mnie zapychają albo uczulają składniki, które większości ludziom służą
![]() Co do alkoholu w składzie to co dziwne też jest mi totalnie obojętny, ale ja pod podkład nakładam krem nawilżający, często robię peelingi i maseczki nawilżające, więc to może dlatego nic złego mi się nie dzieje. W ogóle to na kompie w domu (teraz klikam z pracy) mam link do strony, w której można analizować składy i przy każdym składniku pokazuje się czy jest on zapychaczem czy nie. Wkleję wam to tutaj wieczorem jak będę miała chwilę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli masz cerę podatną na zapychanie, to ja bym sobie darowała na Twoim miejscu. Ja teraz nie mam jakiegos nasilonego trądziku, raczej tak jak pisałam tylko zaskórniki zamknięte i otwarte i jakieś drobne krostki czasami i właśnie przebarwienia potrądzikowe. I tak się zastanawiam, czy nie miałabym lepszej cery, gdyby nie CS, bo może to co mam teraz na twarzy to głównie przez ten podkład? ![]() Co do tego podkładu 123, to przejrzałam odcienie i niestety, ale tak jak piszesz te najjaśniejsze mają żółte odcienie. A moja cera nie jest ani trochę ciepła - taka blada i myślę, że bardziej w kierunku różowej niż żółtej. ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Cytat:
![]() Po co dodawać silnie zapychający silikon do podkładu dla osób, które mają cerę tłustą i mieszaną, a co za tym idzie ze zwiększoną skłonnością do postawania zaskórników i wyprysków? Nie wiem. ![]()
![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
W tym linku, który Wam później podeślę ten silikon pod kątem zapychania ma bodajże 3 na 5 "kwadracików", a im więcej tych "kwadracików" tym składnik bardziej zapychający (ale wiadomo, to kwestia indywidualna). Więc może nie jest jakoś bardzo bardzo ciężkim zapychaczem, ale jest dość wysoko w składzie, co oznacza, że jest go sporo i jak widać po opiniach wielu osób - potrafi zapchać i narobić szkód. Tutaj na szybko znalezione bardziej szczegółowe info o tym silikonie:
http://twarzwkolorach.blogspot.com/2...methicone.html Z Twojego opisu wynika, że nie jest jakoś bardzo źle, może to nie do końca jego wina? Czy po odstawieniu się poprawiło? Może to kwestia jakiegoś pudru, którego stosujesz dodatkowo (o ile w ogóle stosujesz)? Albo właśnie niedokładnego demakijażu, zbyt rzadkiego wykonywania peelingów czy coś w tym stylu? Ja polecam na zaskórniki hydrolat oczarowy - u mnie radzi sobie idealnie, dodatkowo zwęża pory. Ale trzeba być cierpliwym, bo efekty widać po około 2-3 miesiącach regularnego stosowania (ja używam na dzień i czasami na noc). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A o dzieciach nie będę dyskutować - szkoda czasu, każdy sam planuje swoje życie i jak sobie pościeli tak się wyspi... Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-05-06 o 17:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, oglądałam dzisiaj podkład Miracle Air de teint Lancome'a i jego poprzednika, Miracle de teint czy jakoś tak - otworzyłam tester: smród alkoholu o mało nie zwalił mnie z nóg! Patrzę na skład: alcohol denat na 3 czy 4 miejscu? Coooo? Podziękować. Poszedł na półkę. Podeszła do mnie laska (to było w perfumerii na S. ![]() A co do krycia - nie wiem dziewczyny, czy nie robicie tego samego błędu, co ja kiedyś, czyli poszukiwanie podkładu-ideału, który zakamufluje wszystko i jeszcze będzie trzymał mat. W ten sposób ciągle żaden podkład mi nie pasował, ciągle byłam niezadowolona i ciągle było nie tak. Spływanie, świecenie, brak krycia (nawet CS). Dopiero w ostatnich latach grzecznie stosuję kamuflaż i puder nakładany puszkiem (ruch wciskający). I od razu zaczęło mi pasować 75% podkładów zamiast 0%. Więc może na początek rozglądnijcie się za dobrym kamuflażem/korektorem i pudrem, a potem dopiero podkładem? U mnie kamuflaż (tu dopuszczam parafinę z uwagi na punktowe stosowanie - stosuję Catrice lub Artdeco) sprawia tyle, że mogę nawet stosować lekko kryjące podkłady, bo dziadostwo siedzi ukryte pod kamuflującą warstwą. Warto. Syklamen, to szkoda w takim razie... CC burżuja w odcieniu 31 jest bardzo jasny i różowy, ale krycie słabiutkie. Wiecie co, cieszę się w ogóle, że ten wątek odżył. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to jest ta strona do analizy składu: http://www.cosdna.com/eng/ingredients.php
wystarczy skopiować skład np. z KWC, wkleić w to białe pole i wcisnąć "analysis" Bardzo fajny gadżet - polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mogłabyś napisać jakie kwasy dokładnie stosowałaś? Czy z takimi rzeczami powinnam iść jednak do dermatologa na zabieg? Chyba zaryzykuję i pójdę na peeling. Nie chcę się już truć chemią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zaczęło się wszystko od korundu.... przeczytałam historię pewnej dziewczyny, która co drugi dzień robiła peeling korundowy i po dwoch tygodniach miała twarz w dużo lepszej formie. Kupiłam i zaczęłam robić tak: zmieszałam korund w malej ilości ulubionego kremu i masowałam twarz, jak pomasowałam rękami, wzięłam rękawiczkę do demakijażu raypath i kolistymi ruchami dalej masowałam (twarz robiła się różowa). Spłukałam buzię i nałożyłam acne-derm lub kwas glikolowy 20% z firmy DCL - szczypało, piekło - szłam spać. Drugi dzień wieczorem zmywanie i acne-derm, trzeci dzień znów korund i kwas. Trzeba tu skórę obserwować, aby nie zrobić sobie mocnych podrażnień, więc wieczorem kiedy nie robimy korundu można nałożyć cicalfate z avene (rewelacja przy trądziku, ale na noc). Po dwóch tygodniach EFEKT, skóra jasna!!! Bez nowych niespodzianek. Oczywiście jeśli mamy ropniaki to obowiązkowo omijać korundem. Po dwóch tygodniach korund ograniczamy do dwóch razy w tygodniu (ale mocny peeling musi być). Stopniowo skóra twarzy będzie się zmieniać, pogoją się szybko zaczerwienienia i blizny. Operowałam dwoma specyfikami z kwasami, a do regeneracji cicalfate, rano obowiązkowo krem normalizujący z amway artistry - mój hit. Pielegnacja rano przy takim mocnym katowaniu skóry jest prosta - umyć, przetrzeć tonikiem i dobry krem nawilżający z filtrem. Wieczorem znów kwas. Tutaj musi być systematyczność z korundem, jak zaleniuchowałam to było widać. Później skóra jest coraz łaskawsza. Teraz robię peeling raz na dwa tygodnie (choć raz w tygodniu by się przydało). Po moich domowych kuracjach stwierdziłam, że pójdę do kosmetyczki. Robiłam zabiegi w klinice dermatologii - duże stężenia. Pierwszy zabieg 40%, za dwa tygodnie 70%, za dwa tygodnie 70% i za dwa tygodnie 70%. Powiem tak - duże pieniądze, duże ryzyko mega podrażnień - efekt taki jak po mojej domowej metodzie. Być może że struktura wewn. skóry się zmieniła i jest mi teraz lepiej ją pielęgnować, nie wiem. Obecnie moja pielegnacja to: rano - mycie twarzy UWAGA - szamponem dziegciowym z green pharmacy - moje wielkie odkrycie, przecieram AFRONISEM, nakładam serum z wit C (lub nie) i krem normalizujący amway artistry. Wieczorem - mycie twarzy, przecieram albo afronisem, albo tonikiem z biochemii urody (kwas mlekowy+ salicylowy) i nakładam cicalfate. Krem z kwasami nakładam co trzeci dzień - częściej już nie muszę. Jest to albo glikol 20% z DCL, lub krem 14% aka z natinuel. teraz zamówiłam sobie szczoteczkę elektryczną do twarzy - napewno nieźle poszoruje korund ![]() Korund spowodował wypłycenie blizn a w szczególności ich bardzo duże rozjaśnienie. Spowodował, że powychodziły wagry, pory ni nadążały się zachopowywać i nie powstawały nowe pryszcze. Skóra jest gładziusieńka miękka, jasna. Nie stosuję już żadnych podkładów!!! Tylko puder w kompakcie. Jestem bardzo zadowolona. Acha - mój tradzik ma podloże dietetyczne, jelitowe i codziennie rano wypijam aloes i wcinam chlorellę (to bardzo dużo daje, ponieważ pryszcze z dekoldu i pleców wyginęły a nic tam nie paciałam ![]() To tak w skrócie, bo próbowałam bardzo wielu produktów, ale to postępowanie dało niesamowity efekt dla mojej twarzy. Dość drogie produkty to glikol DCL - ale mam go już 3-ci rok, więc 100 zł, na trzy lata... Amway artistry ok 90 zł. starcza na 10 miesięcy - jest mega wydajny, sama tego nie rozumiem, ale tak jest, ma 75 ml. Cicalfate w aptece gemini kupicie już za 19 zł., korund 5 zl. acne-derm 20 zł. (teraz już nie uzywam, ale na poczatku korundu myślę, że warto. Skóra jest "odkryta" a on tak nie podrażnia jak glikol i pięknie wyjaśnia skórę). Afronis 10 zł., tonik biochemia urody 18 zł. Używam też krem z natinuela za 125 zł. ale można się obyć ![]() Spróbujcie tego, zanim pójdziecie na peelingi. Żeby mieć efekty z zabiegów np. 40%, to trzeba ich zrobić dość dużo - za tym idzie duża kasa. 70% mało kto zrobi. Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-05-06 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Kasza, a myślisz, że zamiast korundu można stosować peeling solny? Ogólnie to bardzo mi się Twój post spodobał, chociaż metoda wygląda na troszkę ryzykowną, bo faktycznie można się nieźle podrażnić.
A, drobny edit: ja do aloesu lubiłam dodawać citrosept - efekt morderczy. ![]() ![]() Edytowane przez Lirriel Czas edycji: 2014-05-06 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Gdzie można kupić taki kamuflaż? Co do pudrów, czego nie powinno być w składzie? Ktoś pisał o talku, tzn. że talk też jest zapychaczem?
![]() |
![]() |
#799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słońce, mam za sobą 3 kuracje, w tym jedna rozłożona na 2,5 roku (20mg co 3 dni nawet) ![]() Pomagają mi też antybiotyki (Bactrim, Unidox), ale ile można brać? Totalnie rozwalają organizm i już wolę Izo. Podobno u niektórych tak jest. Taka uroda. Moje endo-gino powiedziała, że mój trądzik nie nadaje się do leczenia hormonalnego, bo owszem, mam podwyższony poziom męskich hormonów, ale nie na tyle, żeby mnie faszerować lekami. Poza tym jestem bardzo wrażliwa na najmniejsze dawki hormonów. Po Midianie miałam 36-godzinne migreny, po Dianie zaczęły mi włosy na plecach rosnąć.., bo Yasminelli miałam myśli samobójcze ![]() Każde brałam krótko, ponoć powinno się brać pół roku, żeby organizm się przyzwyczaił, ale serio.. pół roku z takimi skutkami ubocznymi? No way. A moja nowa dermatolog powiedziała, że mój trądzik jest hormonalny - tak jak każdy i być może jak urodzę dziecko, to hormony się uregulują. A do tego czasu Izo.. Kasza80, pomyślę nad tymi peelingami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do mojej kuracji niezbędne są: korund, acne derm, cicalfate (możecie podejść do np. superpharmy po próbki). Kwas glikolowy możecie narazie sobie podarować, bo nie chcę, żebyście na mnie buczały, że dużo kasy ![]() ![]() Acha, zapomniałam napisać jeszcze, że przy tych kwasach pory sie tak zmniejszyły, że tylko blisko przy lusterku je widać, no i na nosie zero czarnych wągrów.... tak nie było NIGDY.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Cicalfate ma w składzie parafinę, więc radzę uważać jeśli kogoś zapycha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pełnowartościowe opakowanie i na mnie średnio działa ten krem... kupiłam bez sprawdzenia składu i w domu byłam zszokowana tą parafiną
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja pisałam o talku. Niektórym nie szkodzi (i płacą 70 zł za puder Vichy Dermablend na przykład albo Kryolan Antishine - dla mnie te ceny są chore, bo jak można płacić tyle kasy za praktycznie sam talk?! Który jako wypełniacz jest bardzo tani), a jak ja u siebie go nakładam to po góra 30 minutach zaczyna się katastrofa - cały podkład zwarzony, a twarz tłusta jakbym sobie posmarowała olejem. I od razu mnie zaczyna wysypywać, co nie jest dziwne, skoro powoduje taką nadprodukcję łoju. Tak że ja twardo obstaję - żadnego talku. Kiedyś essence miało fajny, drobniutko zmielony puder bez niego, potem zmienili skład, wrrrr. Więc teraz używam ryżowego paese, nakładam welurkami for your beauty z rossmanna i jestem zadowolona. Cytat:
![]() A w ogóle to powiem wam, że ja przez trądzik notorycznie opuszczałam szkołę, aż do końca liceum miałam notorycznie po około 50% obecności, tak żeby tylko się prześlizgnąć. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2014-05-07 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Troszkę to chaotyczne, przepraszam, ale w sumie ciężko o tym mówić. ![]() ![]() ![]() No i tak to jest w życiu. W sumie to przepraszam strasznie za prywatę, ale to pytanie strasznie mnie dotknęło (nie uraziło - po prostu zrobiło mi się tak strasznie żal pokitraszonego życia...) i chociaż chciałam to zamknąć w kilku zdaniach, to wszystko się ze mnie wylało. ![]() ![]() Żeby w ogóle pozostać w temacie wątku, to właśnie przez te braki pieniędzy nie było absolutnie mowy o żadnych dermatologach (mój brat też miał trądzik) ani ortodontach, a ze zgryzem też był problem, więc tylko dodatkowy czynnik zakompleksiający... jak w ogóle ojciec się łaskawie zgodził na aparat ortodontyczny, to kiedy już usunęłam wszystkie niezbędne zęby, to stwierdził, że jednak nie, bo "musimy oszczędzać" (podpowiem, że pensja profesorska jest bardzo wysoka, co najmniej 6 tysięcy miesięcznie) i tym samym zniszczył mi doszczętnie i tak już uszkodzony zgryz, bo zęby zaczęły się niekontrolowanie przemieszczać po zrobieniu pustych miejsc. A mnie dopiero teraz, po latach, stać, żeby go naprawiać, kosztuje to 15 tysięcy złotych i na dodatek już zawsze będę miała tyłozgryz, bo nie kwalifikuję się do operacji (która i tak jest za droga na moje możliwości). Tak że trądzik trądzikiem, a wyobraźcie sobie trądzik, krzywe zęby i okulary naraz. Ja się dziwię, że w ogóle z domu wychodziłam. I uwierzcie mi - nie mam ŻADNYCH zdjęć z okresu dorastania. Dosłownie dostawałam histerii z powodu aparatu fotograficznego. Tak że musiałam dorosnąć i wziąć życie we własne ręce, żeby zabrać się za te łatwiejsze rzeczy - walkę z trądzikiem, walkę ze zgryzem, wymianę okularów na soczewki. A jeszcze daleko mi do wygrania z totalnie przeoraną psychiką. Czasem się boję, że będę totalnie beznadziejną partnerką dla kogokolwiek, bo mam miliard kompleksów i na dodatek chyba ani jednego dobrego wzorca życia rodzinnego. Jeszcze nigdy się przed nikim tak nie otworzyłam jak przed wami w tej chwili. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale ja dzięki temu nauczyłam się liczyć tylko na siebie. Kompleksy też są moją zmorą. Mam blizny powypadkowe, których żaden lekarz nie chce usunąć. Wydałam masę kasy (a nie zarabiam dużo) na konsultacje u lekarzy plastyków i najlepszy tekst jaki usłyszałam to: "Naprawdę te blizny tak pani przeszkadzają?" Inny lekarz zasugerował, że mu się to zwyczajnie nie opłaca, bo zarobi 3 razy więcej za 3 razy krótszą operację powiększania komuś biustu;/ Nie mogę nosić sukienek, szortów, w lato męczę się zawsze w długich spodniach. Dlatego tak walczę, żeby chociaż twarz dobrze wyglądała ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
Czyli tak: 1. co drugi dzień peeling korundowy, 2. po peelingu nakładam kwas - dcl - czy to nie będzie za bardzo podrażniało? Czy po peelingu może jakiś krem nawilżający? 3. w dni niepeelingowe: rano Acne-derm, na wieczór Cicalfate? Kiedy Amway? Pytania techniczne: 1. Czy mogłabyś napisać który dokładnie ten Amway? Jak wchodzę na ich stronę, to wyświetlają mi się całe serie. Czy można to kupić w SuperPharmie? To samo z Dcl glikol 20% - gdzie mogę kupić? Zależy mi na stacjonarnych sklepach - chciałabym zacząć peelingi już w weekend, póki mam w miarę ładną cerę bez wyprysków ropnych. Czy stosowałaś kiedyś Kwas Hialuronowy 1%? Warto kupić? Albo kwas migdałowy? Czy te kwasy się wklepuje w skórę i tak zostawia? Zastanawiam się też nad maseczką z glinki zielonej. Ale najpierw wypróbuję Twoją kurację ![]() Edytowane przez Kasjopeja 2am Czas edycji: 2014-05-08 o 09:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tylko uważajcie na korund, bo jest naprawdę mocny. Ja sobie nim kiedyś rozcięłam dłoń, normalnie wyglądało to jak rana cięta
![]() Korund jest bardzo mocny, ale przy tym bardzo dobry. Niech Was nie zwiedzie jego wygląd, bo wygląda jak morski piasek, ale trze jak tarka ![]() ![]() Lirriel ![]() Jeśli chodzi o zgryz, to też mam z nim problem, ale ja z kolei mam progenię, to jeszcze większy kompleks niż trądzik ![]() ![]() Lirriel, jesteś pewna, że nie kwalifikujesz się do operacji? Przepraszam, że o to pytam, zresztą wiem, że też nie warto poświęcać całego czasu na walkę z kompleksami, ale może po prostu powinnaś odwiedzić innego chirurga? Ech, ale mam wrażenie, że takie kompleksy potrafią naprawdę zniszczyć człowieka ![]() Czasem żałuję, że nie jestem facetem. Mogłabym mieć wywalone i zapuściłabym brodę, żeby zakryć mój wielki podbródek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#809 |
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczynki.
![]() Jyyli, sprawdzone z każdej strony. Przez to, jak poprzesuwały się zęby po wyrwaniu tamtych czterech, po doprowadzeniu szczęki do poprawnego ustawienia górny i dolny łuk i tak by do siebie nie pasowały. Na szczęście cofnięcie jest nieduże, tylko trochę psuje mi profil. Jedyne, co teraz możemy osiągnąć, to usunąć jeszcze po jednym zębie z każdej ćwiartki i górny łuk cofnąć, dolny wypchnąć do przodu na ile się da, i wizualnie zniwelować różnicę. Poszłam na to, bo i tak nie miałabym 30 tysięcy na samą operację a oprócz tego jeszcze kupy pieniędzy na aparaty i leczenie zębów. Zamiast tego fundnęłam sobie biały aparat, który jest droższy o jakiś tysiąc złotych, ale ładniej wygląda. Ogólnie chirurdzy i ortodonci, z którymi ja się zetknęłam, mówią, że jakiekolwiek manipulacje z zębami i przebyte leczenie ortodontyczne dyskwalifikują do operacji przestawiania szczęki. Ale jakbyś poszukała intensywnie, może byś faktycznie znalazła kogoś, kto się podejmie sprawy? Bo jednak jesteś w gorszej sytuacji niż ja, przez to zwyrodnienie, z tym warto zawalczyć... Ale naprawdę musiałabyś znaleźć dobrego, precyzyjnego lekarza, a wiem, że to jest trudne. Miałam u jednego usuwać dodatkowy ząb pod łukiem i stchórzył. Znaczy, rozumiem, że ząb jest tak od wewnątrz, przy języku (dolna czwórka), i bliziutko nerwu, więc jest ryzyko trwałego paraliżu, no ale chyba po to chirurdzy są chirurgami, żeby w takich sytuacjach pomagać człowiekowi. A tak miałam siedzieć i czekać, aż ten ząb się zacznie wyrzynać i może sam mi tego nerwa zdewastuje albo korzenie zębów obok. Ostatecznie po konsultacji z innym lekarzem wyrwałam czwórkę z góry i mam nadzieję, że ta z dołu wylezie tędy i będę miała nowego zęba w wieku 25-26 lat. Mam genialną ortodontkę, która jest tak zajadła, że już zadeklarowała, że zrobi wszystko, żeby dziada wprowadzić do łuku. Kasjopeja, współczuję tych lekarzy, mam wrażenie, że im się na mózgi porzucało przez to, że zarabiają kupę pieniędzy ![]() A bardziej w temacie, nie jestem zadowolona z samej zielonej glinki. Zawsze ją z czymś mieszam (albo z lenia kupowałam dermaglin - maseczkę kleopatry, jest strasznie fajna), a teraz już w ogóle nie mam. Z lawendowej szafy zamówiłam sobie białą glinkę z esktraktem bambusa, o ile nakładam ją na twarz to mieszam z ghassoul i błotem morza martwego, rozrabiam wodą termalną, a nie zwykłą, czasem dodaję kropelkę jakiegoś oleju. Choć ostatnio przeszłam na maseczki kremowe, na izotekowej suchej cerze służą mi, siłą rzeczy, o wiele lepiej niż glinki i znalazłam nawet takie, w których się szczerze zakochałam i będę stosować nawet po odstawieniu izo. I to jest ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...do-twarzy.html A z serii Bania Agafii z głupia frant zamówiłam oprócz maseczki z mlekiem łosia (jest strasznie fajna, tylko trzeba uważać, bo mleko może uczulać) maseczkę liftingującą - CHŁODZI. A nie ma żadnego mentolu w składzie ani nic. Ale jak mam zaczerwienioną skórę to ją nakładam, po chwili zaczyna się chłodek, i zmywam dobrze po 30 minutach - skóra jest o wiele spokojniejsza, jak po chłodzącej masce z alg. Fajny efekt, a o ile tańszy, bo jedno opakowanie maseczek z bani Agafii kosztuje kilka złotych, a wydajne są pierońsko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.