![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
U mnie też dziś beznadziejna pogoda
![]() ![]() Mój dzisiejszy jadłospis: ś: 2 małe kromki chleba razowego z twarożkiem 3%, szynką drobiową i papryką, mandarynka IIś: filiżanka jogurtu bałkańskiego light z łyżką rodzynek i łyżką słonecznika o: 130 g pieczonej piersi z indyka, 250 g warzyw na parze z mrożonki p: 3 roladki z szynki i twarogu z papryką, marchewka k: sałatka z sałaty lodowej, fety light, ogórka i piersi z indyka z połową łyżki oleju z pestek winogron tym sposobem mam: 1 porcję zbożowych 2 porcje nabiału 2 porcje protein 4 porcje warzyw 2 porcje owoców 1,5 porcji tłuszczów No to prawie mi się udało ![]() 3, 3, 3, 4, 2, 2,5 Aczkolwiek zbożowych mogę jeść mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jaką stosujesz dietę, że białka rozbijasz na białka i nabiał. Zdradź mi swój szyfr bo troszkę go nie rozumiem. Chyba, że trzymasz się piramidy? Bo wtedy wszystko staje się jasne ![]() Jedzonko bardzo smakowite ![]()
18.11.2014 ![]() ![]() ![]() "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-01-05 o 15:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niemieckiego... jak chce zmienic swoje zycie musze zacisnac zeby i sie uczyc... Cytat:
Ty i Twoja pizza hehehe... ja z jakis miesiac temu 5 h trulam, wylam, plakalam, ze chce kebaba, a moj K. tak mnie zwodzil, ze zaraz, ze za chwile, ze jak koniec filmu to pojedzie i nie pojechal!!!! do 21 mnie trzymal, az kebaba zamkneli ![]() ![]() Zjadlam obiad, przyjechal chrzesniak K. do nas, pobawilam sie troche, ma 7 miesiecy ![]() Ktos wczesniej pisal, zeby pic wode przed posilkiem. NIE PIJEMY WODY PRZED I DO POSILKU! woda rozrzedza kwasy trawienne i jedzenie gorzej sie trawi!
![]() |
#784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pamiętam Twoje perypetie z tym kebabem ![]() ![]() ![]() A wracając do wody. Szklanka wody pół godz przed jedzeniem też nie wskazana? Bo że w trakcie i bezpośrednio po to już wiem. A soczki i inne takie to można? ![]()
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
Witajcie. Mogłabym do Was dołączyć?
Moja historia również nie jest wyjątkowa. Więc nie będę się wdawać w szczegóły. Aktualnie zaczęłam nowe życie. Mam wspaniałą nową pracę. Nowego faceta(typ sportowca, 201 cm i waga około 80 k, biega, pływa i jeździ na rowerze). Ja również kocham sport, ale ostatnio to zaniedbałam. Tym bardziej, że pracuje na cały etat, studiuję dziennie, i utrzymuje się sama w mieszkaniu studenckim. Obiady jem w pracy w przedszkolu, od jakiegoś czasu biorę posiłek bez ziemniaków, ale będę chyba musiała zrezygnować z zup, bo się przejadam. Albo jeść same zupy ale wtedy bym nie jadła w ogóle mięsa, bo mi się nie chce gotować jak mam taniutkie obiady w przedszkolu, tym bardziej mi się to nie kalkuluje finansowo. A obiady nie są tłuste. Najgorzej jest w mieszkaniu. Mam napady obżarstwa. Generalnie mam 174 i ważę około 83 kg. Chciałabym ważyć 70, bo przy moich kościach to przy tej wadze wyglądam ładnie, kobieco i zdrowo. Postanawiam zacząć marszobiegi, i nie objadać się wieczorami. Ostatnim razem jak odchudzałam się z wizażem to poszlo mi prawie 12 kg. Jak przestałam być na wizażu to wróciło ![]()
#786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A w jakim okresie zgubiłaś te 12 kg? Imponujący wynik ![]()
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Stosowałam dietę mż, czyli mniej żryj :P Jadłam wszystko od babcinych pierogów po kotleta schabowego, ale wszystko w rozsądnych ilościach i nie codziennie. Zgubiłam to w zeszłym roku od wakacji do końca roku. Trenowałam Nordick Walk i regularnie chodziłam na imprezy studenckie czyli dance całą noc
![]() EDIT: jest ktoś ze Szczecina? Może się umówi na wspierające marszobiegi? ;p
Moja dzidzia przyjdzie na świat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez YennaSnape Czas edycji: 2013-01-05 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda ładna dziś była
![]() ![]() Objadłam się dziś trochę w sumie, ale nadrobiłam godziną ćwiczeń ![]() Skorzystałam jednak z tej Tiffany dodatkowo ![]() ![]() Na śniadanie zmuszona byłam zjeść bułkę pełnoziarnistą czy jakąś tam, w każdym razie razowiec mi się skończył i nawet nie mogłam go dziś dostać w mojej piekarni ![]() Na obiad zjadłam 3 kawałki fileta z morszczuka robionego w folii w piekarniku oraz ziemniaczki z rozmarynem pieczone w piekarniku (ale chyba troche mało zdrowe) z sosem czosnkowym na bazie jog. nat oczywiscie z majonezem ![]() Potem kilka ciasteczek zbożowych ![]() ![]() oj troche sie tego dzis nazbierało. a zaraz zapewne wciągne wuchtę petitków i czekolady bo kumpela wpadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
Joanna, to Ty jestes tłumaczem j. angielskiego tak?
Milenka, podziwiam, ze sie zabrałas za nauke ![]() ![]() Sami językowcy tu. Ja bym chciała wrócic do nauki ruska, ale na razie za cholere czasu nie ma na to ![]() Milenka, a jak sie uczysz tego niemca, ze tak spytam ;p Moze coś Ci pomóc? Carla, no widzisz Twój to tylko pyta, mój pyta, ja mowię ze nie, a on i tak kupuje i przynosi mi pod nos ;/i oczywiscie mówi: "jak nie chcesz to nie musisz jesc" oO |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe dobre ;p no tak to nigdy nie schudniesz ogolnie xd zjedz jednego, ale nie całą paczke xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Anuszka21 ja w ogóle nie jestem tłumaczem
![]() ![]() ![]() A tłumaczem jestem domowym - tj osobistym mojego M ... który mowi tylko po angielsku (i z rozczulającym uporem próbuje z Niemcami się dogadywać po angielsku) a niemieckiego ni w ząb ![]() ![]() Ale moze ja skorzytam z Towjej propozycji pomocy - niby język znam ale czasem mam wątpliwości jak coś pisze ... A tworzę (czy powinnam tworzyć) aplikacje o prace ... ![]() ![]() Ja wiem że są teorie o niepiciu wody - ale będę się upierać że lepiej łyknąć jedna dwie szklanki wody i zjeść małą porcję niż wsunąć domowy obiadek w porcji olbrzymiej ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po ćwiczeniach: 10 min na stepperze i 20 min pilatesu z taśmą, na kolację dzisiaj tylko pomarańcz bo jakoś ochoty na jedzenie nie miałam. Miłego wieczorku
![]()
#794 |
Zakorzenienie
|
ogolnie ależ masz szczęście z tą pogodą - u nas chlapa... To faktycznie obniza nastrój ...
Na szczęście dietetycznie nienajgorzej - moze niezbyt mądrze ale i niedużo ![]() Milenka podziwiam zapał - ja też sporo dziubie niemieckiego (sytuacja mnie zmusza) i zaczynam lubić tn język coraz bardziej ![]() ![]() A w ogóle to polecam Ci do niemieckiego deusche welle (www.dw.de) ale to pewnie znasz... i blog który podczytuje sobie http://www.jezyk-niemiecki-blog.com- fajnie dziewczyna tłumaczy różne rzeczy ![]() Carla jak robiłam w zeszłym roku CAE to dużo korzystałam z http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/ niektóre rzeczy są fajne - zwłaszcza jak ktoś ma jak ja problem z wymową znad Tamizy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to Ty tam studiujesz? Ładnie ![]() Carla, gratuluję cwiczen ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Mogę się dołączyć? Potrzebuję wsparcia w odchudzaniu ![]() ![]() Zaczelam dietę rowno 3 lata temu, schudlam w kilka miesięcy 20 kg, chudłam powoli po ok 3 kg miesiecznie. Niestety wraz z biegiem czasu zaprzestałam diety i pare kg do mnie wrocilo ![]() Teraz znowu chcę zacząć walkę z kilogramami ![]() wzrost 180 cm, Waga startowa sprzed 3 lat to 94 kg, obecnie 82 kg i planuję z 15 kg jeszcze zrzucić co najmniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Uff, Killer za mną, trochę oszukiwany, bo nie robiłam wszystkich powtórzeń, ale trochę sadła spaliłam mam nadzieję.. nie daruję sobie tych 78kg...
![]() A! Odkryłam wczoraj jeszcze jeden link Ewki, z gwiazdami... ![]() https://www.youtube.com/watch?v=D8QDI6QjnuI O tyle fajny, że składa się z trzech modułów, od biedy (gdy brak czasu) można to sobie podzielić i ćwiczyć po te 20 min dziennie, codzień co innego, a jest tam niezłe kardio (biedna Sadowska) jutro wypróbuję ![]() Ściskam Was! ![]()
#798 |
Zakorzenienie
|
Dobra dobra, zjadłam tylko trzy kostki czekolady truflowej i dwa petitki
![]() ![]() Było tak: -Mel B ramiona -Mel B cardio - Tiffany Rothe - ćwiczenia z płytki Spodobało mi się to pocenie ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro z rana się zważę na golaska, bo ciuchy chyba też swoje dodają ![]() ![]() ![]() Jutro na obiadek będę szykować gotowanego cyca kurczęcego, sałatkę z sałaty lodowej, papryki, ogórka, pomidora i sosikiem własnej roboty na bazie soku z cytryny i ziemniaczki gotowane z jog. nat. nie mam razowca, bo nie było dziś w mojej piekarni, mam tylko chleb mieszany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak tak ja i moj kebab ![]() Co do tej wody to ja ekspertem nie jestem, ale ufam lekarce. No i czasami nie potrafie odmowic sobie herbatki do sniadanka ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do nauki jw. ale jakbys miala jakies pomocne materialy, czy jakbym mogla Cie czasami przemolestowac z tworzeniem zdan w czasach takich prostych to bylabym dozgodnie wdzieczna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja dzis nagrzeszylam coniemiara!!!!!!!!! UWAGA, UWAGA: - 2 kieliszki wina czerwonego - 3/4 tabliczki czekolady z orzechami - pol paczki laysow wieeelkiej - pol milkywaya - pol krokiecika teraz lece grac ws jakas gre z K. Buziole ![]()
![]() |
#800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
Na początku witam nowe koleżanki
![]() Dietowo u mnie dzisiaj średnio. Co prawda obyło się bez słodyczy ale na obiad zjadłam dwa dźwonki karpia smażonego z warzywami a wcześniej kilka klusek tlonych, które robiła teściowa, a że nie chciałam mojemu TŻ-owi przykrości zrobić to zjadłam. Pierwszy raz miałam to w buzi ale wiem jedno - nigdy więcej!!! Do tej pory mi jest niedobrze... ![]() Co do wody, to ja też od lekarza usłyszałam po operacji, żeby pić dużo wody zwłaszcza przed jedzeniem żeby rozcieńczyć soki trawienne i wspomóc trawienie, także ile ludzi tyle teorii. Zmobilizowałam się też na ćwiczenia i jest za mną 14 minut orbiteka, 40 brzuszków i 20 pompek ![]() Pociesze Was mój TŻ też się nade mną praktycznie codziennie znęca... Albo sobie smaży jakieś kiełbasy, albo robi tosty, albo co gorsza mamusia mu coś zrobi, albo czekolady otwiera także nie można mieć spokoju... Już nawet nie wspomnę o tym, że pije pyszne wino, które robiliśmy w tym roku ![]() ogolnie ja też myślę, że większe parcie na odchudzanie mają dziewczyny, które mają 5 kg. Ja sama jak zaczynałam i obliczyłam sobie, że powinnam schudnąć 44 kg to od samej tej liczby już mi się nie chciało, a teraz zostało 17 także już nie jest źle.
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! ![]() Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! ![]() Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - ![]() "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
kassiuuunia
17 już inaczej wygląda niż 44 ![]() ![]() ![]() No niestety, przychodzi taki moment, kiedy trzeba powiedzieć sobie stanowcze "dość!" i się za siebie wziąć... U mnie to raczej było parcie z zewnątrz, od lekarza ![]() ![]() Waga moja dzisiejsza odnotowana to 14,4 kg ![]() ![]() ![]() Na dziś zrobiłam sobie menu i zaraz będę podliczać kalorie i węglowodany, co by w razie czego coś wyeliminować. Macie jakiś dzienny limit węglowodanów? |
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja oszaleję
![]() ![]() ![]() ![]()
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Rozeznanie
|
Hey dziewczyny
![]() Jeśli pozwolicie chętnie się do Was przyłącze (jestem kompletnie nowa więc wybaczcie wpadki jeśli jakieś będą), bardzo podoba mi się u Was, ponieważ szukałam na forum grup odchudzających się ale większość to takie typu "mam 2 kg za dużo i źle się z tym czuję" masakraaaa... Może trochę o mnie mam 20 lat, 164 cm wzrostu i 83 kg wagi ![]() więc jest co zgubić chciała bym ważyć 50-parę ale wiem, że to mało możliwe więc 60-parę będzie ok ![]() W przedszkolu stałam się pączkiem i tak było przez długie lata... Zawsze miałam problem z rówieśnikami, którzy potrafili dopiec. Nagle z ważącej ok 80 kg siedemnastolatki w kilka miesięcy bez żadnego wysiłku spadło 27 kg i tak stałam się szczupłą osiemnastką 53 kg! Cud... Nikt nie zastanawiał się jak to się stało, a ja tym bardziej, przeciwnie wyrzuciłam wszystkie stare zdjęcia nawet z rodzinnego albumu i wszystkie stare ubrania, nabrałam pewności siebie i zaczęłam nowe życie. Nawet mama tłumaczyła to "okresem dojrzewania", rodzice nigdy nie zachęcali mnie do sportu a wręcz dawali do zrozumienia, że to nie dla mnie, ale oni już tacy są - taki ich urok, że z motywacją ciężko ![]() ![]() Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-02-21 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Będziemy Cię wspierać w dalszym gubieniu kg ![]()
![]() |
#807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#809 |
Zakorzenienie
|
Furry Sue nie ma sensu kupować wagi ... Ja mam dwie elektroniczne pełen wypas - i każdy wynik inny
![]() ![]() Witam ![]() ![]() Pochwaliłam się wczoraj że dietowo nieźle - no cóż jak to mówią nie chwal dnia przed zachodem słońca czy w moim przypadku przed północą ... bo jeszcze byliśmy na pizzy ![]() Jutro się waże - i obawiam się że moze być powyżej 80 znowu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też pojechałam po bandzie - koniec z oglądaniem seriali!!! - 2 paski czekolady mlecznej - 4 cukierki czekoladowe - 3 kawałki bananowca( z tego wszystkiego to najmniejsze zło) - popcorn( zamiast tej pizzy) Chciałam ten fakt przemilczeć bo strasznie głupio mi jest ( chyba pierwszy raz tak bardzo?), ale jak widzę Milenko Twoją listę grzechów to o swoich też napiszę tak nakazuje przyzwoitość ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.