Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2014-10-23, 06:38   #781
Ariene
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 255
Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Quadesha Poka¿ wiadomo¶æ
... Ja przez ca³y kurs z tego stresu schud³am 5 kg

... Ale kiedy tylko wsiadlam do samochodu luz, zero stresu :P
Mia³am tak samo Skuteczny sposób na szybkie odchudzanie
Ariene jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-23, 21:01   #782
_aga__
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 131

Mo¿e ja tez co¶ schudnê na tym kursie
Te testy chyba ¶ci±gnê na laptopa albo kupie wiêksza kartkê pamiêci do tel, bo skasowa³am co mog³am, reszty nie mogê i niestety pamiêci brak
_aga__ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-24, 06:29   #783
Ariene
Raczkowanie

Wczoraj kupi³am abo testów na "zdamy to"... Licencja z p³yty od OSK jest jeszcze na kompie wiêc robi³am wczoraj na zmianê, raz z p³yty, raz z neta. Pytania s± inne, wiêc warto kupiæ, je¶li kto¶ jeszcze siê uczy.

(Zaliczam same pozytywy, wiêc do teorii ju¿ gotowam )
Stary 2014-10-24, 11:14   #784
_aga__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ariene Poka¿ wiadomo¶æ
Wczoraj kupi³am abo testów na "zdamy to"... Licencja z p³yty od OSK jest jeszcze na kompie wiêc robi³am wczoraj na zmianê, raz z p³yty, raz z neta. Pytania s± inne, wiêc warto kupiæ, je¶li kto¶ jeszcze siê uczy.

(Zaliczam same pozytywy, wiêc do teorii ju¿ gotowam )
Ariene juz jestes po kursie?
Stary 2014-10-24, 11:48   #785
A_neta1
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 105

Ja uczy³am siê do teorii z "Kierowca doskona³y" Próchniewicza. Wystarczy³o przeczytaæ raz, porobiæ testy i zda³am za 1 now±.

16.01.2009

A_neta1 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-24, 12:02   #786
Ariene
Raczkowanie

Aga, tak, ale jeszcze sobie brumam pod czujnym okiem instruktora... Teraz to ju¿ raczej uzale¿nienie Uprzedzaj±c pytanie, zbieram si³y do egzaminu
Stary 2014-10-24, 12:32   #787
_aga__
Raczkowanie

Cytat:
Aga, tak, ale jeszcze sobie brumam pod czujnym okiem instruktora... Teraz to ju¿ raczej uzale¿nienie Uprzedzaj±c pytanie, zbieram si³y do egzaminu
Aaa rozumiem
I jak Ci idzie?

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-10-24, 13:43   #788
Ariene
Raczkowanie

Pozwól, ¿e zadam to pytanie za kilka dni egzaminatorowi
Stary 2014-10-24, 18:34   #789
_aga__
Raczkowanie

Dot.: Dla przysz³ych, obecnych i przesz³ych Kursantek - czê¶æ IX"

Pytalam raczej o Twoje odczucia ;-)
Koniecznie daj znac co i jak
Stary 2014-10-24, 20:57   #790
Ariene
Raczkowanie

Aga, moje odczucia by³y ¶wietne, a¿ do momentu... kiedy podczas ostatniej lekcji instruktor wpakowa³ mnie w tak trudn± trasê, ¿e momentami sam ledwie wyrabia³... Na kolejnym ze skrzy¿owañ (zachcia³o mu siê zawracania na rondach z torowiskami, kilka wlotów) by³o ju¿ tak hardcorowo, ¿e po prostu buch³am ¶miechem, bo zaczêli¶my prowadziæ na 5 peda³ów: moje trzy i jego sprzêg³o + hamulec w ostrej akcji, w samej zadymie drogowej gor±czki w stolicy (co za wspó³praca!) Wyobra¼ sobie jak 2 ludzi gra foxtrota na jednym kontrabasie

A tak powa¿niej, odpowiadaj±c ju¿ na pytanie, nie wyobra¿am sobie przestaæ chodziæ na lekcje... To uzale¿nia. Zreszt±, ju¿ siê umówili¶my, ¿e niezale¿nie od wyniku egzaminu bêdê przychodzi³a doskonaliæ jazdê, zanim wsi±dê do w³asnego brumaka. No i przyznajê, ekspresówka w czerni to jest to co tygryski lubi± najbardziej!

Edytowane przez Ariene
Czas edycji: 2014-10-24 o 21:02
Stary 2014-10-24, 21:28   #791
_aga__
Raczkowanie

Widac, ze Ci to przyjemnosc sprawia mam nadzieje, ze bede miec podobnie

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-25, 09:17   #792
Quadesha
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 534

Nawet nie wiecie jak ja têskniê za jazdami Ale nie tylko ja tak mam, przyjació³ka robi³a prawie równo ze mn± kurs i tak samo Z chêci± wyjezdzilabym jeszcze kolejne 30H, ale tym razem w tygodniu 4 godziny, a nie 8 czy jak raz 10 :P A teraz np. Nie by³am poza miastem, przyda³yby mi siê 2 godziny, ale g³upio mi i¶æ do nich :p
Quadesha jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-25, 09:39   #793
A_neta1
Zadomowienie

Quadesha- nie ma czego.
Boisz siê i¶æ? Zadzwoñ

16.01.2009

Stary 2014-10-25, 09:43   #794
Quadesha
Zakorzenienie

Nie boje siê, po prostu mi g³upio xd Teraz to i tak nie ma sensu bo jeszcze mam problemy z kolanem i je¼dziæ nie mogê :P Wiêc jak ju¿ to pójdê jako¶ na wiosnê, wtedy mam plan je¼dziæ wszêdzie gdzie siê da :p Teraz szybko ciemno to troszkê siê boje, plus zaraz zima to ju¿ w ogóle wrr. Trzeba by³o robiæ prawko w zimê :p
Stary 2014-10-25, 09:51   #795
Ariene
Raczkowanie

Cytat:
Nawet nie wiecie jak ja têskniê za jazdami Ale nie tylko ja tak mam, przyjació³ka robi³a prawie równo ze mn± kurs i tak samo
Nawet nie chcê my¶leæ, jak to bêdzie po skoñczeniu nauki... My¶la³am, ¿e tylko do czekolady mam tak± s³abo¶æ, ¿e nie potrafiê sobie odmówiæ, no nie ma si³y!
Stary 2014-10-25, 10:25   #796
A_neta1
Zadomowienie

Quadesha- w zime by¶ lepiej mia³a. W niekorzystnych warunkach warto siê przejechaæ bo wprawy nabierasz.

Co my¶licie o zajêciach na plycie po¶lizgowej?
Zastanawiam siê nad tym. Kumpel mnie zaciekawi³ tym.
600 z³ za 5h. Ale podobno ciekawe

16.01.2009

Stary 2014-10-25, 10:52   #797
_aga__
Raczkowanie

To jest az takie uzalezniajace? :-P
Fakt, ze jezdzilam z kumplem po takim placu 3 razy i nigdy z auta nie chcialam wychodzic ale miasto to pewnie panika bedzie.
Stary 2014-10-25, 10:59   #798
Quadesha
Zakorzenienie

Jak siê ma fajnego instruktora to uzale¿nia Zreszt± ja lubiê je¼dziæ z instruktorami haha Jak co¶ mi pomaga, a sama to zaraz panika :P

Oj miasto wydaje siê straszne, ale nie jest :p Ach szczególnie jak siê na 1 je¼dzie od razu pojedzie na miasto :P Znam tylko dwie osoby, które nie by³y na mie¶cie na dwóch pierwszych godzinach i s± to osoby troszkê starsze.
Stary 2014-10-25, 11:05   #799
_aga__
Raczkowanie

Jak na pierwszej jezdzie??? Nie stresuj mnie :-P

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-25, 11:12   #800
Quadesha
Zakorzenienie

No normalnie Zazwyczaj s± po 2 godziny :P Wiêc mówisz Dzieñ dobry, mam 1 godzinê (albo on ju¿ o tym raczej wie :p) i on jedzie na plac (jak jezdzilas wcze¶niej to mo¿esz ju¿ ty jechaæ) i tam Ci pokazuje ¶wiat³a, co jest pod mask± i tak dalej. Æwiczyæ sobie ruszanie, wrzucanie biegów na sucho i sio na miasto

Ja prze¿y³am niez³y szok :p Po 40 min on do mnie prosto (miasto), a ja a nie prawo (kó³eczko wokó³ placu)? Nie, prosto. A ja coo? Chcesz ¿ebym ludzi pozabijala? :P Ale na szczê¶cie nikogo nie zabi³am haha Jeszcze od razu na dzieñ dobry na skrzy¿owania równorzêdne :O Tam by³y takie pacholki spowalniajace i trzeba by³o szybko krêciæ w jedn±, potem w drug± to ju¿ w ogóle :P Ale by³o fajnie, moje 1 parkowanie to wjazd prosto haha Dopiero na 3-4 ju¿ mi drugi instruktor (z nim je¼dzi³am najwiêcej) pokaza³ :P
Stary 2014-10-25, 11:15   #801
Kaza86
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 867
GG do Kaza86

Cze¶æ Zg³asza siê kolejna kursantka Wczoraj mia³am dwie pierwsze godziny jazdy. Uuuu ciê¿ko by³o! Czu³am siê jak idiotka Wszystko mi siê myli³o, ¶cina³am zakrêty, jecha³am ¶rodkiem, ogólnie jedna wielka masakra. Ju¿ nie wspomnê o zmianie biegów Nastêpne dwie godziny mam w poniedzia³ek. Ciekawe jak mi pójdzie, ale na cud nie liczê...

Wiecie czego nie mogê zapamiêtaæ? Kierunków... Sk±d mam wiedzieæ który do lewy a który prawy? Jezuuu, jaka ze mnie blondynka...
Kaza86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-25, 11:22   #802
_aga__
Raczkowanie

O jak fajnie, ze kolejna kursantka
Tez od razu na miasto wyjechalas?
Stary 2014-10-25, 11:31   #803
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaza86 Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ Zg³asza siê kolejna kursantka Wczoraj mia³am dwie pierwsze godziny jazdy. Uuuu ciê¿ko by³o! Czu³am siê jak idiotka Wszystko mi siê myli³o, ¶cina³am zakrêty, jecha³am ¶rodkiem, ogólnie jedna wielka masakra. Ju¿ nie wspomnê o zmianie biegów Nastêpne dwie godziny mam w poniedzia³ek. Ciekawe jak mi pójdzie, ale na cud nie liczê...

Wiecie czego nie mogê zapamiêtaæ? Kierunków... Sk±d mam wiedzieæ który do lewy a który prawy? Jezuuu, jaka ze mnie blondynka...
Ej, ej spokojnie Góra prawy, dó³ lewy Wszystkiego siê nauczysz to dopiero dwie godziny, po nich czuj± siê wspaniale tylko Ci, którzy ju¿ kiedy¶ je¼dzili i to du¿o :P A jak kto¶ pierwszy raz to nie ma cudów Po to jest 30 godzin :P W jakim mie¶cie zdajesz i jak instruktor? Oni wszystko rozumiej± i nie takie rzeczy widzieli Mi mój mówi³, ¿e jak mysli, ¿e ju¿ wszystko widzia³ to kto¶ go nagle czym¶ zaskakuje Mnie sciagalo do prawej, instruktor ci±gle co mnie tak do rowów ci±gnie :P Ale potem to przeslo Ja siê ba³am, ze samochód obok we mnie walnie haha

Edytowane przez Quadesha
Czas edycji: 2014-10-25 o 11:32
Stary 2014-10-25, 11:34   #804
A_neta1
Zadomowienie

Mi na 1 jazdach (2h) tylko pokaza³ gdzie co jest i kierunek miasto. Je¼dzi³am wcze¶niej wiêc taryfy ulgowej nie by³o.
Wybra³am tak dobre osk ¿e rodzice po kursie stwierdzili ¿e umiem mniej ni¿ przed. Wnioski siê same nasuwaj±

16.01.2009

Stary 2014-10-25, 11:36   #805
Ariene
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _aga__ Poka¿ wiadomo¶æ
Jak na pierwszej jezdzie??? Nie stresuj mnie :-P
Tak tak, pod koniec lekcji wiêkszo¶æ ludzi musi zaliczyæ chocia¿ kawa³eczek jazdy w ruchu
U mnie wygl±da³o to tak: ok. 1,5h omawiania obs³ugi auta, toczenie na samym sprzêgle w przód, ty³, krêcenie ko³em, próba jedynki i na koniec lekcji zderzenie z rzeczywisto¶ci± - wyjazd z parkingu na ulicê i zjazd do OSK w pobli¿u. My¶la³am, ¿e wyparujê ze stresu (tego szoku nie da siê opisaæ), nie wiedzia³am zupe³nie co siê dzieje

Cytat:
Cze¶æ
Pierwszy kontakt z prowadzeniem auta? No to chyba wszyscy czuj± siê podobnie, conajmniej przez kilka lekcji
¦rednio raz w tygodniu piszemy o swoich zw±tpieniach i za³amkach, poszukaj, napewno szybko dojdziesz do wniosku, ¿e dopiero od ok. 20 godziny masz prawo zaczynaæ siê martwiæ ewentualnymi niepowodzeniami. Do tego czasu zabrania Ci siê zamartwiania!

Cytat:
Wiele osób ma z tym problemy. Niektórzy pisz± literki L na lewej d³oni i P na prawej.

Mam dla Ciebie fajne æwiczenie. Zrób to teraz: wyci±gnij przed siebie rêce tak jakby¶ chwyta³a kierownicê. Skrêæ j± lekko w lewo <-, w³±czasz kierunek d¼wigni± go do³u, jakby¶ poci±ga³a za d³oni±.

I odwrotnie. Skrêæ w prawo, lewa rêka idzie do góry ->, d¼wignia w górê, ci±gniesz za ruchem rêki.

Edytowane przez Ariene
Czas edycji: 2014-10-25 o 11:48
Stary 2014-10-25, 11:38   #806
Sherminka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 164

Cytat:

ja jestem brunetk± a te¿ tak mia³am ja rozwi±za³am to tak: wyobra¿a³am sobie, ¿e krêc±c kierownic± w lewo poci±gnê kierunkowskaz w dó³, wiêc ten jest lewy. Analogicznie gdy krêcisz w prawo i 'zaczepiasz' rêk± o kierunkowskaz to leci on do góry i w³±cza siê prawy. W tak g³upi sposób zapamiêta³am to na pocz±tku. Potem to ju¿ automatycznie.
Sherminka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-25, 12:07   #807
Kaza86
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 867
GG do Kaza86

Cytat:
O jak fajnie, ze kolejna kursantka
Tez od razu na miasto wyjechalas?
Tak 15 min po placu i na miasto. Mo¿e nie tak dos³ownie na miasto, bo docelowo pojechali¶my w takie miejsce gdzie jest ma³y ruch i mo¿na æwiczyæ. No, ale trochê miasta liznê³am Teraz jak o tym my¶lê, to chyba nawet do mnie nie dociera³o, ¿e jadê po mie¶cie Takie zaæmienie mia³am haha.

Cytat:
Tak tak, pod koniec lekcji wiêkszo¶æ ludzi musi zaliczyæ chocia¿ kawa³eczek jazdy w ruchu
U mnie wygl±da³o to tak: ok. 1,5h omawiania obs³ugi auta, toczenie na samym sprzêgle w przód, ty³, krêcenie ko³em, próba jedynki i na koniec lekcji zderzenie z rzeczywisto¶ci± - wyjazd z parkingu na ulicê i zjazd do OSK w pobli¿u. My¶la³am, ¿e wyparujê ze stresu (tego szoku nie da siê opisaæ), nie wiedzia³am zupe³nie co siê dzieje

Cze¶æ
Pierwszy kontakt z prowadzeniem auta? No to chyba wszyscy czuj± siê podobnie, conajmniej przez kilka lekcji
¦rednio raz w tygodniu piszemy o swoich zw±tpieniach i za³amkach, poszukaj, napewno szybko dojdziesz do wniosku, ¿e dopiero od ok. 20 godziny masz prawo zaczynaæ siê martwiæ ewentualnymi niepowodzeniami. Do tego czasu zabrania Ci siê zamartwiania!

Wiele osób ma z tym problemy. Niektórzy pisz± literki L na lewej d³oni i P na prawej.

Mam dla Ciebie fajne æwiczenie. Zrób to teraz: wyci±gnij przed siebie rêce tak jakby¶ chwyta³a kierownicê. Skrêæ j± lekko w lewo <-, w³±czasz kierunek d¼wigni± go do³u, jakby¶ poci±ga³a za d³oni±.

I odwrotnie. Skrêæ w prawo, lewa rêka idzie do góry ->, d¼wignia w górê, ci±gniesz za ruchem rêki.

Bardzo dziêkujê kochane za wszystkie rady dotycz±ce kierunków. Na pewno je wykorzystam w najbli¿szy poniedzia³ek! ... który jest ju¿ pojutrze! No, ale postaram siê za bardzo nie stresowaæ

Cieszê siê, ¿e trafi³am na ten w±tek
Kaza86 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-10-25, 13:19   #808
Carousel
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 531

Cytat:
Jak siê ma fajnego instruktora to uzale¿nia Zreszt± ja lubiê je¼dziæ z instruktorami haha Jak co¶ mi pomaga, a sama to zaraz panika :P

Cytat:
No normalnie Zazwyczaj s± po 2 godziny :P Wiêc mówisz Dzieñ dobry, mam 1 godzinê (albo on ju¿ o tym raczej wie :p) i on jedzie na plac (jak jezdzilas wcze¶niej to mo¿esz ju¿ ty jechaæ) i tam Ci pokazuje ¶wiat³a, co jest pod mask± i tak dalej. Æwiczyæ sobie ruszanie, wrzucanie biegów na sucho i sio na miasto

Ja prze¿y³am niez³y szok :p Po 40 min on do mnie prosto (miasto), a ja a nie prawo (kó³eczko wokó³ placu)? Nie, prosto. A ja coo? Chcesz ¿ebym ludzi pozabijala? :P Ale na szczê¶cie nikogo nie zabi³am haha Jeszcze od razu na dzieñ dobry na skrzy¿owania równorzêdne :O Tam by³y takie pacholki spowalniajace i trzeba by³o szybko krêciæ w jedn±, potem w drug± to ju¿ w ogóle :P Ale by³o fajnie, moje 1 parkowanie to wjazd prosto haha Dopiero na 3-4 ju¿ mi drugi instruktor (z nim je¼dzi³am najwiêcej) pokaza³ :P
Mój instruktor to jaki¶ ryzykant chyba. Bo w ogóle nic nie æwiczy³am, nie wzi±³ mnie na ¿aden plac czy co¶ w tym rodzaju, tylko po prostu przysz³am, usiad³am na miejscu kierowcy, instruktor powiedzia³, jak ustawiæ fotel itp, pokaza³ wszystko, w sensie ¶wiat³a, kierunkowskazy, biegi itp., i kaza³ ruszaæ. Normalnie, na drogê. Co prawda, w mie¶cie w ¶cis³ym znaczeniu tego s³owa nie by³am, ale i tak jecha³am drog±, któr± siê tam doje¿d¿a z t± ró¿nic±, ¿e skrêci³am jakby trochê wcze¶niej na skrzy¿owaniu na takie bardziej boczne drogi. Owszem, mniej uczêszczane, ale to nie znaczy, ¿e tam nie by³o ruchu. No i te¿ musia³am dosyæ ruchliw± drog± jechaæ najpierw, ¿eby siê tam dostaæ. No, ale u nas pierwsze kilka jazd, jakie¶ 3-4, s± po godzinie.
Stary 2014-10-25, 14:04   #809
_aga__
Raczkowanie

Kurcze nie wyobrazam sobie pierwszej jazdy i juz na miasto. No ale jak nie bede miala wyjscia to jakos wyjade :-P
Stary 2014-10-25, 15:59   #810
Carousel
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 531

Cytat:
Kurcze nie wyobrazam sobie pierwszej jazdy i juz na miasto. No ale jak nie bede miala wyjscia to jakos wyjade :-P
Bêdziesz musia³a
Powiem Ci, ¿e to jest o tyle dobre, ¿e nie masz czasu na my¶lenie, ¿e to trudne, ¿e jak na pustym parkingu idzie ¼le, nie umiesz ruszyæ albo cokolwiek, to co to bêdzie drodze itp. Nie masz czasu, ¿eby zacz±æ siê baæ wyjazdu na drogê po prostu. Ja musia³am jechaæ, nie mia³am czasu, ¿eby siê zastanawiaæ, czy ju¿ wystarczaj±co d³ugo æwiczy³am 'na sucho' (czyli na placu, parkingu itp), tylko po prostu jechaæ. Trochê taki skok na g³êbok± wodê, bo wiadomo, ¿e na placu zawsze mo¿na siê zatrzymaæ, mo¿na ¶cinaæ skrêty i nic siê nie stanie, a na drodze ju¿ siê trzeba skupiæ i jako¶ nad tym autem panowaæ, ale szybko siê okazuje, ¿e to nie takie trudne i po chwili ju¿ ta eLka jest bardziej 'pos³uszna'.

Edytowane przez Carousel
Czas edycji: 2014-10-25 o 16:01
Carousel jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-07-14 14:37:09

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.