Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal cz.12 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 11:14   #781
heroine86
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
No pigwówkę musze zrobic. A z ta aroniówka mnie przenonałaś Zastanawiałam się czy robić bo właśnie owoce nie powalają A miętówka dla mnie bomba, robiłam z tego przepisu:

liście z ok. 20 łodyg mięty,
litr spirytusu,
1,5 litra wody,
800 g cukru.
Liście mięty płuczemy pod zimną wodą z piasku. Zasypujemy je cukrem oraz zalewamy spirytusem i odstawiamy w szczelnie zamkniętym słoiku na 3 doby. Po tym czasie przesączamy nalewkę przez gazę, dobrze wyciskamy nalewkę z liści mięty. Na koniec dolewamy przegotowaną, ostudzoną wodę.

i ją od razu można pić? czy musi leżakować?
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:20   #782
pipson
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
Kiedys oglądałam taki program i jakis znawca powiedział,że nie ma po co leżeć długo na słońcu,bo organizm wydziela melaninę tylko przez 15min.dzięki której się opalamy
Tja, z moją karnacją, to przez te 15 minut moje ciało sie nawet nie poczuje pogilgotane przez słońce niestety, ja mam tak, że w największym uropie bardzo wolno mnie opala, pierwsza opalenizna na czerwono, a potem lekko(!) brązowieje. nigdy nie będę czekoladką jak np Monia, chocbym leżala 1000 godzin, raczej taka "złota" ta moja opalenizna

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Wyczuwam drugie dno tej wypowiedzi xD
Hahaha, piatka, ja tez głodnemu chleb na myśli, chyba muszę po chłopa dzwonić mojego oczywiscie
pipson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:36   #783
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Nie ma kaca, coś Ty ja nigdy nie mam kaca te lampki są mega
Ja i wdzięki, to żeś palnęła
Toś pozwiedzała trochę w swym życiu no i nie zapominaj o ostatniej wycieczce do naszych sąsiadów niemieckich ze WSCHODU
Tak, skorzystaliśmy z oferty coś takiego jak grupon nie pamiętam co to za portal, bo to TŻ załatwiał i dzwonił myślę, że problemów nie powinno być
No ja też mam takie lampki. Tyle, że ja mam takie 700 ml Hahaha.. Nie zapomnisz mi tej wpadki z inwazja Germanii na wschod Ja musze sie odważyć i skorzystać z takiej oferty bo naprawdę ceny są korzystne

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
i ją od razu można pić? czy musi leżakować?
ja duldalam od razu. a\Ale pewnie jak to z nalewkami jak poleżakuje lepsze I w drinach a'la mohito tez dobre
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 11:40   #784
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pipson Pokaż wiadomość
Ale mam w sobie jakiś gen Ebenezera Scrooge'a, więc starałam się zakupowo nie szaleć w tym roku no i uzbierałam

Kochana, po 1, no może 55 do końca lipca nie będzie, ale do końca wakacji - czemu by nie? 59 to nie tak źle, przybył Ci tylko kilogram, a jadlas sporo więcej- to znaczy, że metabolizm śmiga jak mały odrzutowiec Bierz się dziś za jakieś ćwiczonka, do końca dnia tylko białkowe rzeczy, będę ok
A co do Paryża- też się strasznie cieszę, że jadę, po prostu ze 3 lata planowałam ten wyjazd i ciągle coś dietę zostawię w szufladzie, jeśli 31go będę ważyć mniej niż 50 kg
pipson zaraź mnie tym genem bo do końca roku muszę na mieszkanie kasę odłożyć to nie może się udać a musi
Masz rację, do końca lata mogę osiągnąć cel a przecież mi się nigdzie nie śpieszy
w takim razie trzymam kciuki za 49,9kg

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość

Margot, zostawianie smakołyków u teściów (no i też u mamy) to mój najlepszy trik na pozbycie się kuszących kalorii Zrobiłam tak z ciachami z chrzcin w maju a dostaliśmy wtedy mnóóóstwo - 1/3 poszła do teściów, 1/3 do mojej mamy a resztę zabraliśmy.
A jakie masz soczewki? Ja raz dostałam takie hiper super z Bausch&Lomb dniówki ale zupełnie mi nie podeszły. O te: klik Jednak wolę miesięczne.
Paula uwaga wstępna...powtórzę za heroine :gdybym miała taką konsekwencje w działaniu w stosunku do jedzenia, słodyczy jak Ty to bym już dawno osiągnęła mój cel

Niby mi szkoda było sękacza(bo to jednak nieczęsty i kosztowny przysmak) ale i ulgę poczułam jak się go pozbyłam , choć to i tak ten mniejszy z 40 jajek był(tzn jest bo jeszcze nam zostało przecież ale dziś głodny kolega przyjdzie)
A soczewki noszę takie
http://image.ceneo.pl/data/products/...eye-30-szt.jpg
lub takie (w zależności , które mają lepszą cenę)
http://soczewisko.pl/environment/cac...d6845f62b1.jpg
i to te drugie tak się przykleiły i mnie ciut o zawał nie przyprawiły

Cytat:
a myślałam, że focha walnie jak się dowie, że na ślubie nie była a tu ją na miłości wzięło
No ja jeszcze dzisiaj nie wróciłam na wagę nie stanę na pewno bo jestem spuchnięta i wyglądam jak dinozaur dni paszteta są fuuuj ale damy radę, nie?
heroine też tak myślałam, ale było 5 min ciszy (a teściowej gęba się never nie zamyka) a potem za tel i po całej rodzinie wieści roznosi, taki typ
A ja lubię dinozaury ale dni paszteta mniej...a mam po podroży elegancką sondę kosmiczna na policzku zawsze po podróży mam jakaś pamiątkę na twarzy

Cytat:
!! Ja wpadłam w wir przygotowywania nalewek. Zrobiłam już cytrynówkę, cytrynowo -miodową, miętówkę (ale boska-mocno miętowy kolor )wiśniówkę. A jeszcze leżakuje orzechówka, malinówka i wiśniówka z innego przepisu. Zakupiłam piękne karafki i już się nie mogę doczekać jak gości poczęstuję domowymi nalewkami. W planach jeszcze pigwówka i może aroniowa?? Ehhh.. tylko kiedy ja je wypróbuję??? Ja jakoś nie mam czasu pisać, ale na bieżąco śledzę co u Was Teraz szybko coby nie zapomnieć co komu chciałam napisać:

Margot z tymi teściami dziwna sprawa.. Mi zdarza się per pan/pani do nich zwrócić. Ale w końcu to obcy ludzie dla mnie

czbasia podobają mi się Twoje plany jak za alko ogólnie nie przepadam to domowej nalewki nie odmawiam
Boję się rozmowy o nazywaniu tej Pani "mamusią"...kiedyś to może miało sens jak 16 letnie pannice wychodziły za maż i faktycznie teściowa ciut jak matka nadal je wychowywała a teraz taka stara baba jak ja wychodzę za mąż i mam obcej kobiecie per mamusia mówić...najgorszy element małżeństwa

Wczoraj jedzeniowo było dobrze tzn w sumie źle bo tak zapracowany wieczór miałam, że nie było czasu jeść no dziś ciut lepiej i regularniej
Może poćwiczę jak się goście wieczorem za długo nie zasiedzą
A i odkryłam wczoraj, że już Hebe w Szczecinie istnieje tylko, że taka lokalizacja, że w ogóle mi nie pasuje ale to może i lepiej
Stary 2013-07-18, 11:43   #785
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Tja, z moją karnacją, to przez te 15 minut moje ciało sie nawet nie poczuje pogilgotane przez słońce niestety, ja mam tak, że w największym uropie bardzo wolno mnie opala, pierwsza opalenizna na czerwono, a potem lekko(!) brązowieje. nigdy nie będę czekoladką jak np Monia, chocbym leżala 1000 godzin, raczej taka "złota" ta moja opalenizna
No to u mnie dokładnie tak samo nigdy czekoladką nie będę teraz dzięki kilku wypadom na solarium jakoś wyglądam, nie jestem już trupio blada i nawet nikt się ostatnio nie pytał czy chora na coś jestem ja też baaaardzo powoli się opalam, przez to też może trochę się zniechęcam i też burak na wstępie, potem złazi skóra i wsio opalenizny

Cytat:
No ja też mam takie lampki. Tyle, że ja mam takie 700 ml Hahaha.. Nie zapomnisz mi tej wpadki z inwazja Germanii na wschod Ja musze sie odważyć i skorzystać z takiej oferty bo naprawdę ceny są korzystne
To Ty masz jeszcze większe takaś cffffana gdzie dorwałaś?
Haha, bo to było zayebiste
No ceny teraz kuszą my kupiliśmy ten kupon na 6 dni (5 noclegów) i się zastanawiamy czy jeszcze nie dokupić jakiegoś 3-dniowego w innym miejscu żeby sobie urlop przedłużyć bo ceny 300-400 zł to tanioszka

Cytat:
ja duldalam od razu. a\Ale pewnie jak to z nalewkami jak poleżakuje lepsze I w drinach a'la mohito tez dobre
U mnie by pewnie długo nie poleżakowała
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2013-07-18, 12:10   #786
pipson
Zadomowienie

Cytat:
No to u mnie dokładnie tak samo nigdy czekoladką nie będę teraz dzięki kilku wypadom na solarium jakoś wyglądam, nie jestem już trupio blada i nawet nikt się ostatnio nie pytał czy chora na coś jestem ja też baaaardzo powoli się opalam, przez to też może trochę się zniechęcam i też burak na wstępie, potem złazi skóra i wsio opalenizny

No ceny teraz kuszą my kupiliśmy ten kupon na 6 dni (5 noclegów) i się zastanawiamy czy jeszcze nie dokupić jakiegoś 3-dniowego w innym miejscu żeby sobie urlop przedłużyć bo ceny 300-400 zł to tanioszka
:
No to my chyba naprawdę jesteśmy bliźniaczkami oddzielonymi bo co widze, to mamy podobnie ze wszystkim
Jak TZ mialby tylko mozliwosc wziecia urlopu na te 3 dni, to kupujcie i sie nie zastanawiajcie

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
pipson zaraź mnie tym genem bo do końca roku muszę na mieszkanie kasę odłożyć to nie może się udać a musi
Masz rację, do końca lata mogę osiągnąć cel a przecież mi się nigdzie nie śpieszy
w takim razie trzymam kciuki za 49,9kg
Wczoraj jedzeniowo było dobrze tzn w sumie źle bo tak zapracowany wieczór miałam, że nie było czasu jeść no dziś ciut lepiej i regularniej
A i odkryłam wczoraj, że już Hebe w Szczecinie istnieje tylko, że taka lokalizacja, że w ogóle mi nie pasuje ale to może i lepiej

Trzymaj kciuki, trzymaj, bo Ty mnie motywujesz zawsze a gen oszczedniosci spowodowany w duzej mierze jest tym, że nie lubię jeździc autem po Krakowie, a tramwajem 5 przystanków do Galerii to dla mnie po 8 godzinach na uczelni zbyt duże wyzwanie
Wywalic gosci, powiedz, że musisz ćwiczyc wiec jak chcą to mogą się dołaczyc, a jak nie, to nara zazdroszcze mieszkania w Szczecinie, blisko do morza

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Apropos, bo tak gadamy o opalaniu.. Gdzie naczelne wątkowe czekolady, Meedzik, Monia?
Stary 2013-07-18, 12:22   #787
monika01011986
Zakorzenienie

hej piękne
Mam 20 minut dla Was i muszę później uciekać po dzieci do przedszkola.
Streszczę tylko szybko i spadam
Dziękuję Wam za wszystkie przemiłe słowa na mój temat
Przeczytałam wszystko co napisałyście ale chyba nie zdążę Wam odpisać chyba że później jak wrócę z przedszkola!
Dziś się zważyłam i szału niema :/ 63,6. Ogólnie czuję że jestem szczuplejsza i widzę po centymetrach więc jedynym logicznym wytłumaczeniem mojej wagi jest przyrost mięśni Teraz dużo więcej ćwiczę niż kiedyś i sporo też siłowo więc być może jakieś tam małe mięśnie się gdzieś tam pojawiły i dlatego waga ciągle taka sama. Nie wiem ale wiem jedno - muszę dobić do 60 kg przynajmniej.
Wczoraj wieczorem byłam nad jeziorem i przepłynęłam 3 kilometry! Pod koniec myślałam że już się utopię bo taka zmęczona byłam ale płynięcie na plecach mnie uratowało Jak wyszłam to tak mi się w głowie kręciło że masakra i w sumie nie wiem od czego - chyba zbyt duży wysiłek. Dzisiaj również zamierzam pływać i jutro też.
Dietka wzorowa! Jem ładnie i zdrowo Dziś na obiad mam gotowane udko z kalafiorem, brokułami i marchewką
Czuję się teraz o wiele lżejsza dzięki diecie i tak mi z tym dobrze że szok aż chce się żyć!
AAAaaa kurde zapomniałam! dziś na 15stą mam wizytę z dziećmi u dentysty także znowu Wam nie poodpisuję Ale czytam wszystko co do mnie piszecie więc Wasze posty nie idą w "las"

Lecę po dzieci buziaki kochane moje pięknego dnia Wam życzę!

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 13:04   #788
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
zboczuchy No,ale jak to mówią:głodnemu chleb na myśli...
Myyyyy...?! W życiu

Daj spokój...mi też się błona zarasta

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Mmmm to rzeczywiście super ta oferta!!!
DOKUPUJ!!!!!!!!!

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 13:09   #789
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
heroine też tak myślałam, ale było 5 min ciszy (a teściowej gęba się never nie zamyka) a potem za tel i po całej rodzinie wieści roznosi, taki typ
A ja lubię dinozaury ale dni paszteta mniej...a mam po podroży elegancką sondę kosmiczna na policzku zawsze po podróży mam jakaś pamiątkę na twarzy
Haha no ale nie było źle foch pięciominutowy da się przeżyć
ale dinozaur w moim wydaniu trochę inaczej wygląda dni paszteta są okropne czuję się wtedy jak ku.pa gó.wna i bez kija nie podchodź
A ja tylko przyjechałam do rodziców to wylazła mi opryszczka a kilka dni przed wyleczyłam jedną po drugiej stronie do tej pory jeszcze "cuś" mam, ale na szczęście da radę przykryć błyszczykiem

Cytat:
No to my chyba naprawdę jesteśmy bliźniaczkami oddzielonymi bo co widze, to mamy podobnie ze wszystkim
Jak TZ mialby tylko mozliwosc wziecia urlopu na te 3 dni, to kupujcie i sie nie zastanawiajcie

Apropos, bo tak gadamy o opalaniu.. Gdzie naczelne wątkowe czekolady, Meedzik, Monia?
Haha, chyba tak musimy się kiedyś spotkać jak bliźniaczki z The Lying Game

TŻ ma 2 tyg urlopu także tego nic tylko mieć kasiorę i jeździć

Monię wywołałaś widzę szybko jeszcze Meedzik jest kilka opcji: albo jej iplus nawala, albo się plażinguje, albo jest na zakupach
Stary 2013-07-18, 13:10   #790
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
hej piękne
Mam 20 minut dla Was i muszę później uciekać po dzieci do przedszkola.
Streszczę tylko szybko i spadam
Dziś się zważyłam i szału niema :/ 63,6. Ogólnie czuję że jestem szczuplejsza i widzę po centymetrach więc jedynym logicznym wytłumaczeniem mojej wagi jest przyrost mięśni
Cześćććć
To na bank mięśnie, bo już dłuższy czas ćwiczysz figurka jak ta lala, więc nie patrz na wagę no i brawo za pływanie nie potrzeba Ci więcej treningów, to wystarczająco Cię wymęczy
Trzymam kciuki za dentystę
Stary 2013-07-18, 13:31   #791
makaron91
Zadomowienie

Heroine Oj kebab z SB nie miał nic wspólnego Rano zjadłam normalne śniadanie, ale jak zaczęliśmy jeździć, to wróciliśmy już grubo pod wieczór, nic nie jedliśmy i wpadły śmieci do żołądka

Proszę o kopa w du.pala, bo zbieram się do ćwiczeń i coś nie mogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 13:50   #792
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makaron91 Pokaż wiadomość
Heroine Oj kebab z SB nie miał nic wspólnego Rano zjadłam normalne śniadanie, ale jak zaczęliśmy jeździć, to wróciliśmy już grubo pod wieczór, nic nie jedliśmy i wpadły śmieci do żołądka

Haha, czasem sytuacja nie pozwala na zjedzenie czegoś innego ale ogólnie się trzymasz? Jesteś już na 2 fazie?

masz bacika motywującego swoją drogą też by mi się przydał
Stary 2013-07-18, 14:09   #793
makaron91
Zadomowienie

Cytat:
Haha, czasem sytuacja nie pozwala na zjedzenie czegoś innego ale ogólnie się trzymasz? Jesteś już na 2 fazie?

masz bacika motywującego swoją drogą też by mi się przydał
Masz teżw zamian, idziemy ćwiczyć
Stary 2013-07-18, 14:14   #794
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Masz teżw zamian, idziemy ćwiczyć
Dzięki ale ja chyba wieczorem, bo teraz popłynę a wybieram się do Rossmana po pampersy boję się tam iść
Stary 2013-07-18, 14:48   #795
pipson
Zadomowienie

Cytat:
boję się tam iść
Czemu?

Ja własnie się uzeram z przegrywaniem wszystkich danych z lapka na dysk zewnętrzny... co ciekawe, najwięcej miejsca nie zajmują mi filmy, muzyka, czy foldery z uczelni.. najwięcej zajmują mi "foldery motywujące" ze zdjęciami dup.eczek chudych:h ahaha: no motywujące to one z założenia powinny być, ale jak jest każdy widzi
Stary 2013-07-18, 14:59   #796
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu?
Bo tylko tam wejdę to dostaję małpiego rozumu i przygarnęłabym wszystko
Stary 2013-07-18, 15:18   #797
pipson
Zadomowienie

Cytat:
Bo tylko tam wejdę to dostaję małpiego rozumu i przygarnęłabym wszystko
Znam ten ból...
Stary 2013-07-18, 17:05   #798
dzaga1989
Zakorzenienie

No ja już po wypadzie na zakupy, do SH (niestety nic nie kupiłam) no i smażingu małym. Potem zrobiłam obiad. W ogóle szaleję w kuchni i zaskakuję kobity - babcia powiedziała że jeszcze takiego dobrego żarcia nie jadła a ja po prostu zapiekankę "nawinie" zrobiłam z tego co miałam w lodówce i na ogrodzie. Mama mnie jeszcze na lody ciągnie ale ja już dziś zjadłam więc pewnie odpuszczę. No i muszę pociwczyc

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Super ze masz remont - wiadomo samo przejscie przez to to makabra ale pozniej jaki efekt i jak cudownie jest mieszkac w nowym wyremontowanym mieszkanku

Ale pociesze Cie, mnie tez to czeka! Własnie planuje cala nowa gigantyczna szafe na wymiar zrobic w swoim pokoju cala w lustrach no i musze płytki nowe polozyc a stare trzeba bedzie kuc
Tez czeka mnie mega syf! Juz na sama mysl w ten upal robi mi sie niedobrze
Najgorzej właśnie jak się mieszka w mieszkaniu i jednocześnie je się remontuje Bo np. sąsiad dopiero niedawno kupił coś na Czubach i tam remontuje a na noc przyjeżdża na stare śmieci
No jedyny plus to takie że faktycznie później będziemy sobie mieszkac w wyremontowanym mieszkanku W końcu bez tych zakurzonych tapet i starej wykładziny po poprzednich właścicielach

Cytat:
Rutinoscorbin, ew. wit c kilka tabl przed piciem o pozniej po-- powiem Ci lepsze jak osławione 2KC. NA mnie przynajmniej działa
Ryyyli? A pewnie że wypróbuję. Skoro na Ciebie działa to i ja się "skuszę" na ten patent. Najwyżej będę zdychac na 2gi dzień

Cytat:
Likierki też kocham. a juz za ten co kiedyś zooska tu przepis sprzedała dałabym się pokroić. Domowe malibu
Cytat:
Muuaaaahahahaa... po zrobieniu go nie było od razu xD
Już nie cytuję wszystkiego, ale robiłam to Malibu - meeeeeeeega i właśnie o takich likierach mówię. Codziennie po lampeczce-dwóch i bebzolek cierpi na tym, a trudno się powstrzymac bo to taaakie pyszne.
Jeszcze robiłam oprócz tego likier kakaowy i kukułkówkę Ale jednak ten Malibu dla mnie the best!

Cytat:
To co teraz plażingo-leżing i smażing? A drinking?
Poleżałam, posmażyłam d.upsko i cyca, ale nic nie piłam Nic nie mam. Ja w ogóle jestem z bardzo antyalkoholowego domu. Tak naprawdę to jestem DDA, mama w życiu może max lampkę wina wypiła i to może nie. Więc u mnie nigdy nie ma tak że wbijam i jest coś do wypicia np. piwo albo wino. Jak sobie nie kupię to nie mam, a wczoraj Żywiec to była pozostałośc po grylu odpustowym

Cytat:
Oooo też chciałabym Hebe Tam trafiają się fajne kosmetyki których nie ma nigdzie indziej (np. osławiona woda toaletowa o zapachu waty cukrowej). Jak byłam w stolycy to się nieźle obkupiłam, ale to rok temu było. Już mi nic nie zostało z tych łowów
Stary 2013-07-18, 17:29   #799
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Znam ten ból...
Nie było tak źle jak na mnie kupiłam: podpaski sztuk 2, żel do mycia twarzy, peeling gruboziarnisty do stóp z N 36, małą saszetkę złuszczającego peelingu do stóp z maską regenerującą lakier do paznokci i saszetkę Vanisha, bo żem upaprała bluzkę wiśniami jak byłam u mamy

No a po drodze wstąpiłam na zakupy do spożywczaka i kupiłam produkty na leczo właśnie pichcę będzie późny obiad, bo jakoś tak zeszło kurna, cały gar mi tego wyszło będę jeść przez tydzień na śniadanie, obiad i kolację bo TŻ nie wiem czy będzie jadł

A teraz piję kawusię i pożarłam plaster arbuza pyyycha

Paula, co za zapiekankę robiłaś? bo mi został makaron z wczoraj i zastanawiam się jak go sensownie spożytkować może wytrzyma do soboty? bo jutro TŻ ma dyżur to nie zje
Ja się zawsze śmieję jak robię sałatkę na jakąś imprezę i ktoś się mnie pyta co to za sałatka itd. to mówię, że robiłam z tego co się już psuło w lodówce i zazwyczaj takie misz-masze smakują najbardziej
Mówisz, że nic nie dorwałaś w SH? Szkoda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 18:17   #800
NiuniaAlunia
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal

Hej dziewczyny!
Jestem Ala, ale możecie mówić mi Niuńka, jak wszyscy znajomi.
Mam 25 latek i straszliwie długo walczę z sadełkiem... Nie wyśmiewajcie mnie, ale ważę 76kg a jestem malutka, bo 165... Czuję się strasznie i szukam pomocy... Wy jesteście już ekspertkami, a ja nie wiem gdzie zacząć. Pomożecie mi? Od czego mam zacząć?
Tak fogóle to byłam na cudownym Dukanie, ale lekarka powiedziała, że mi nerki osłabły i nie mogę więcej.
NiuniaAlunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 18:33   #801
meeedzik
Zakorzenienie

Heeeelołłł widzę znacie mnie na wylot tak tak tak, ja niedawno wróciłam z plaży jestem mudżyn normalnie zdjęć w kiecce nie będzie, bo tak się opaliłam, że aż mnie mrozi, a na buzi wyglądam jak buurak haha jutro albo pojutrze już na pewno wstawię
Stary 2013-07-18, 19:12   #802
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Paula, co za zapiekankę robiłaś? bo mi został makaron z wczoraj i zastanawiam się jak go sensownie spożytkować może wytrzyma do soboty? bo jutro TŻ ma dyżur to nie zje
Ja się zawsze śmieję jak robię sałatkę na jakąś imprezę i ktoś się mnie pyta co to za sałatka itd. to mówię, że robiłam z tego co się już psuło w lodówce i zazwyczaj takie misz-masze smakują najbardziej
Mówisz, że nic nie dorwałaś w SH? Szkoda
No nic niestety
U mnie dziś było tak: ziemniaki z wczoraj, resztki różnych wędlin które się mamie uchowały, fasolka szparagowa, cukinia podduszona z cebulką i kilkoma grzybkami (też troszkę zostało) i na to wszystko sos boloński z torebki.
A ostatnio jak został makarą to właśnie też poddusiłam cukinie z cebulką i do tego parówki i też sos boloński. Lubimy też dodawać kiełbachę albo mięsko mielone, czasami jajka na twardo - już naprawdę zależy co jest.
Bo takie nawinie to są najlepsze TŻ nawet mi powiedział że jak tak gotuję to smaczniejsze dania mi wychodzą niż sam by przyrządził. Wiem że to na wyrost powiedział bo jego nikt nie przebije, ale nie lada komplementa walnął

Cytat:
Napisane przez NiuniaAlunia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Mam 25 latek i straszliwie długo walczę z sadełkiem... Nie wyśmiewajcie mnie, ale ważę 76kg a jestem malutka, bo 165... Czuję się strasznie i szukam pomocy... Wy jesteście już ekspertkami, a ja nie wiem gdzie zacząć. Pomożecie mi? Od czego mam zacząć?
Tak fogóle to byłam na cudownym Dukanie, ale lekarka powiedziała, że mi nerki osłabły i nie mogę więcej.
Cześc Niunia
Moim zdaniem powinnaś przede wszystkim wprowadzić regularne posiłki (odstęp 3-max 4h) i wykonywac jakieś cwiczonka (na Youtube tego teraz pełno - przeróżne stopnie zaawansowania). Możesz oprzec posiłki na indeksie glikemicznym (tu masz link do tabeli: http://kalorie.pasiasty.pl/content/view/86/116/ - wybieraj te produkty o niskim IG) i postaraj się jeśc produkty bogate w węgle rano (musli, pieczywo, ryż, itp.) a białkowe wieczorem. Myślę że na początek to wystarczy w zupełności.

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Heeeelołłł widzę znacie mnie na wylot tak tak tak, ja niedawno wróciłam z plaży jestem mudżyn normalnie zdjęć w kiecce nie będzie, bo tak się opaliłam, że aż mnie mrozi, a na buzi wyglądam jak buurak haha jutro albo pojutrze już na pewno wstawię
Madzia zdołowałaś mnie kobito Ja się smażyłam dzisiaj ale pewnie Ciebie nigdy nie doścignę Czekam na focisze
Stary 2013-07-18, 19:22   #803
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyczuwam drugie dno tej wypowiedzi xD
no co TY

Cytat:
Dzięki Nauczona poprzednim doświadczeniem na razie się nie cieszę. Miejmy nadzieję,że teraz będzie ok!! Jesteście po tż pierwsze komu się pochwaliłam

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Rutinoscorbin, ew. wit c kilka tabl przed piciem o pozniej po-- powiem Ci lepsze jak osławione 2KC. NA mnie przynajmniej działa
\

Napewno bedzie tym razem ok!

Rutinoscorbin?
Nigdy nie probowalam! A od kilku lat głowa juz nie ta sama

Cytat:
S

No ja wiem, że jak Cię nie ma to poszłaś w tango

na pewno się zrasta!
Mówisz, że białko żresz? Ja na czystego wieśniaka patrzeć nie mogę, dobrze, że mi jeszcze cyc z kuroka nie zbrzydł
Zre! Tonami! Kazali mi przyjmowac 1600mg dziennie dla mnie to nie wykonalne
I tak mam juz mega problemy z porcelanka

Cytat:

Ja tez! Jezu ale przy tym upale nie da sie cwiczyc, moze jakbym miala waiatrak byłoby lepiej

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Mnie dzisiejszy upał wykonczył, głowe mi rozsadza normalnie

Mam dwie ogromne cukinie, moze ma ktos pomysl co z nich zrobic

Zaznaczam ze jestem kiepska w te klocki
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 19:25   #804
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
Zaznaczam ze jestem kiepska w te klocki
Obierz i usmaż w bułce albo ugriluj w ziołach - do tego jakiś dip na zimno (albo sos czosnkowy) - mmmm deliszys
Bo leczo to już więcej roboty ale równie pyszne
Stary 2013-07-18, 19:26   #805
meeedzik
Zakorzenienie

Paula najlepsze jest to, że cały czas byłam w okularach i teraz mam ślady, a Tż się śmieje, że wyglądaj jak Myszka Miki mam nadzieję, że do jutra się to wyrówna haha bo komicznie będę wyglądać
Mnie meega szybko łapie słonko, ale to przez to, że ja mam ciemna karnację po tacie i opala mnie też zawsze raczej na brąz od razu
Stary 2013-07-18, 19:33   #806
Natizz
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez NiuniaAlunia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Witaj,
Niuńka A co z aktywnością fizyczną? Rower, spacery, bieganie ,może jakis fitness ? Sama szukam pomocy u dziewczyn, choć może coś Tobie podpowiem. Może tak jak ja napiszesz na forum co jadasz w ciągu dnia
Stary 2013-07-18, 19:36   #807
meeedzik
Zakorzenienie

Czekoladko potwierdzam ten myk z witamina C przed piciem ja też na większe akcje biorę i mega ciężko jest wtedy zapić no i kaca nie ma na Sylwestra zjadłam chyba 15 sztuk i wcale nie byłam pijana mimo picia wódeczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 19:39   #808
Natizz
Przyczajenie

czbasia natchnęłaś mnie tymi nalewkami, wiem dieta, ale alkohol od czasu do czasu nikomu nie zaszkodzi. Podam Wam przepis na cudo, które sama robię ice-sówka
Składniki:
- 0,5 litra spirytusu
- 0,5 litra wody mineralnej
- 1 opakowanie cukierków ice

Sposób przygotowania:
0,5 litra wody mineralnej wlać do garnka. Cukierki wyjąc z papierków i także wrzucić do tego garnka (ich ilość zależy od upodobań, my użyliśmy ok 200g). Garnek z wodą i cukierkami podgrzewać aż do całkowitego rozpuszczenia cukierków. Gdy ciecz będzie już jednolita poczekać aż całkowicie ostygnie. Spirytus przelać do większego garnka i wlać do niego rozpuszczone z wodą cukierki. Roztwór przelać do butelek i odstawić na ok 2 dni do lodówki/zamrażalki
Stary 2013-07-18, 19:47   #809
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Obierz i usmaż w bułce albo ugriluj w ziołach - do tego jakiś dip na zimno (albo sos czosnkowy) - mmmm deliszys
Bo leczo to już więcej roboty ale równie pyszne
Chyba zrobie leczo tylko takie mało skomplikowane
Za bułka nie przepadam

I dzieki za jakis trop, bo ja w tych kwestiach lewa jestem
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:47   #810
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Czekoladko potwierdzam ten myk z witamina C przed piciem ja też na większe akcje biorę i mega ciężko jest wtedy zapić no i kaca nie ma na Sylwestra zjadłam chyba 15 sztuk i wcale nie byłam pijana mimo picia wódeczki
Eeeeej a nie zrobię sobie kuku tym że się tyle nałykam tych tabsów? Matko no to elegancko by było ) Kurde musze wypróbowac ale może od mniejszych dawek zacznę )

Patrzcie co znalazłam na Jutub: https://www.youtube.com/watch?v=yvmowyzd7yg

Edytowane przez dzaga1989
Czas edycji: 2013-07-18 o 19:53
dzaga1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości