![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#782 | |
damn good coffee
|
Cytat:
Bananalama, właśnie przeczytałam Twój nowy wiersz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 | |
jestę wieszczę
|
Ajjjj, OZM mają też tatusiowie. Pamiętam niefrasobliwego tatulka z wakacji, kompletnie bez wyobraźni. Stał na chodniku i gadał ze znajomymi, a wózeczkiem jeździł po drodze, żeby uspać dzieciaka. Akurat było to przy zakręcie, z którego nagle wyjechały dzieciaki na gokartach i prawie przywaliłyby w wózek, który właśnie radośnie wyjechał na środek drogi. Tatko oczywiście zrobił "tym wrednym gó*niarzom" awanturę i zagroził, że im "wp*eprzy tak, że nie usiądą przez tydzień, bo nie uważają na maleństwo". Kretyn.
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- No nie wiem, skoro negujesz ozm, a dla nas istnieje, to chyba też kwestia wiary poniekąd ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - nie u każdego da się okreslić czy był "dziwny" z natury ![]() I jeżeli matka/ojciec/babcia/ciocia (i cała rzesza zachwyconych dzieckiem osób wpatrzone w nie jak w święty i cudowny obrazek) będzie głosiła swoje achy i ochy, będzie zachowywała się jak wariat lub cham (bo mi wolno, mam dziecko!) i będzie przejawiało wszelkie cechy tego ozm to w oczach innych nadal będzie dziwna, chamska i niekulturalna, nadal będzie robiła dziwne rzeczy, które dla normalnychosób będą niestosowne do miejsca. Brak kultury jest brakiem kultury. Chamstwo jest chamstwem. Dziwne zachowanie jest dziwnym zachowaniem. Oczywiście, że wątek miał na celu pożartowanie sobie z tych "nienormalnych" zachowań. Wyszło jak zawsze ![]()
![]() |
![]() |
#785 |
Zadomowienie
|
Ja mam pozytywny przykład zapalenia mózgu na temat dzieciaczka w przypadku mężczyzny
![]() Jeden dziadek tak "ześwirował"na punkcie wnuczki, że tak jak latami niechętnie ruszał się z domu w innym celu niż praca, tak teraz bierze wózeczek i mógłby całymi dniami chodzić z małą po parku, mieście. Urocze zapalenie akurat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na plotkowym duzojuz tych dyskusji ' z sensem',a ja mogę się wypowiadac gdziekolwiek zechcę,mam takie prawo na forum. Jestescie na takim etapie ,ze dzieci są dla was 'fuj', 'rozwrzeszczane bachory'i w ogóle są całym złem tego swiata. Zwykle sie z tego wyrasta.
![]() |
![]() |
#787 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
Btw. na forum onet jest podforum "Nie chcę mieć dziecka". I wypowiedzi w stylu "bezdzietne to egoistki" ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Ba. Nikt tego nie neguje, tylko po co wchodzić na wątek, który denerwuje? Z całym szacunkiem, ale nie masz pojęcia o moim punkcie widzenia, więc się o nim nie wypowiadaj, bo się możesz przejechać
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 | |
Zakorzenienie
|
A moze?
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#789 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A dzieci to jakiś pies jest, że na komendę ma milknąć, siedzieć, dać łapę? To jest człowiek - ma prawo robić to czy tamto, no ludzie, no... No i jak czytam takie rzeczy, to jakoś nie umiem się pośmiać. W ogóle zresztą ostatnio mi nie do śmiechu, ale to nie ten temat...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2013-10-31 o 18:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ty oczywiście taka dorosła, dojrzała i w ogóle ideał kobiety. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Dorosła, dojrzewam,ideałem nie jestem,ale staram sie cos zrozumiec zanim to wysmieję.
![]() |
#793 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos chodników mi się przypomniało. "Kocham" wręcz rodziców spacerujących z wózkiem po... ścieżce rowerowej. Przecież to skrajnie nieodpowiedzialne i niebezpieczne zarówno dla dziecka, rodzica, jak i rowerzysty/ osoby na rolkach.
Na zaufanie się pracuje - na jego brak też. Edytowane przez Lillkaa Czas edycji: 2013-10-31 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() Tak ciężko wytłumaczyć, przytrzymać, wziąć na ręce, wyjść na zewnątrz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
jestę wieszczę
|
Dokładnie. Dziecko nie jest winne, że matka się zachowuje jak przemądrzała primadonna, która focha się, gdy jej maleństwo nie jest dla kogoś pępkiem świata, tak jak dla niej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście jak ja bym ci w miejscu publiczny gadała na cały głos to też by ci to nie przeszkadzało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodzę bo lubię sobie podniesc cisnienie czasem. Ok,masz rację nie mam pojęcia o Twoim punkcie widzenia,mogę tylko wyciągac wnioski na podstawie Twoich wypowiedzi.
![]() |
![]() |
#800 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Ja bliskim znajomym mówię wprost. Dalszych blokuję na fb. Na szczęście raczej rzadko z własnej woli widuję się z kimkolwiek z dalszych znajomych.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano nie będe, lepiej dla ludzkości ![]() a tak serio,ja doskonale rozumiem o co wam chodzi,tyle ze mozna robic to samo w nieco innym tonie i czasem próbowac zrozumiec dlaczego a nie od razu diagnozowac ozm jesli kogos irytuja zdjecia dzieci: "Na stronie internetowej unbaby.me, znajdziemy dodatek do przeglądarek Chrome i Firefox, który usunie z Facebooka wszelkie fotografie dzieci. Zamiast nich zobaczymy zdjęcia m.in. zwierząt." http://wiadomosci.onet.pl/swiat/dene...wiazanie/dnmkk
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. ![]() ![]() Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-10-31 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zadomowienie
|
Bananalama, wspaniała twórczość rymowana
![]() ![]()
![]() |
#803 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- ![]() ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Tak mi się przypomniało,ze w początkach ciąży sama założyłam wątek dla 'normalnych' mam,które mają dzieci,nie bejbiki,piersi nie cysie ,karmią mlekiem nie mlesiem itd. Nie umiałam się odnaleźć w wątkach mamowych o dupie maryni,buziaczkach i pochwałach choćby wątkowa koleżanka robiła największą głupotę na świecie ,niedobrze mi się robiło od różowej papki zalewającej mózgi,przyszłych matek kupujących 20 parę body i rozkminiających kolor pościeli przez 3 strony a nie mających pojęcia ani chęci zeby się dowiedzieć czegokolwiek o rozwoju dziecka.
I w zasadzie to nie nie zmieniło do dziś,tyle ze zmiast irytować się wyżej wymienionym olewam to.
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nigdy nie ogarniałam jak można myśleć przez 3 miesiące czy łóżeczko ma być takie czy siakie, albo jaki kolor pościeli itd. Kupowanie rzeczy dla dziecka jest fajne, ale nie rozumiem jak można z tego zrobić sens swojego życia... ![]()
![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam nie rozumiem wielu rzeczy, ale tak sobie myślę, że niektórzy ludzie mają już do tego jakieś predyspozycje. najpierw dwa lata rozkminiają jakie mają być zaproszenia na ślub a potem parę miesięcy jaki ma być kolor pościeli w łóżeczku... Taka karma, co zrobić ![]() Jak to mówił stary Indianin, jakby wszystkim podobało się to samo, to każdy chciałby miec moją żonę ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-10-31 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio na jakima forum wyczytałam, jak to mama uważa, ze 1,5 roczniak robi jej na złość sikajac w pieluchy, bo przecież ma nocnik i wie, do czego sluzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- rotfl :d
![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Im człowiek starszy tym mu mniej przeszkadza ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-10-31 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
No więc da się, bo rozchodzi się o to, że wkurzający jest pewien wycinek danej społeczności, a nie calość. Nie wiem jak potoczył sie watek, kilkunastu stron wzajemnego żarcia się nie mam siły czytać, ale tak miał wygladać w zamierzeniu. Cytat:
![]() W ogóle to najpierw kłóciłyście się o poglady, teraz kłócicie się o to, że się kłócicie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A ja wam powiem, że ja im starsza jestem tym jednocześnie więcej rzeczy olewam, ale te które wkurzały mnie mocno wcześniej, teraz po prostu tak mnie wpieniają niemożebnie, że aż strach ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.