Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 16:19   #781
cayenneOna
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
35 minut samochodem, to 20 minut karetką
U Ciebie, o ile dobrze pamiętam- oprócz niepotwierdzonej cukrzycy i fałszywej dwunaczyniowej pępowiny- było wszystko z Wikingiem w porządku.
Ja sie zdecydowałam na szpital bez Kinder-Intensiv (Nordwest KH zamiast Frankfurt Uniklinik), żeby mieć bardziej "przytulną" atmosferę w czasie porodu. W tych mniejszych szpitalach lekarze maja jednak znacząco więcej czasu dla pacjentów, bo Kliniki to trochę "taśma".
CC w dobrym szpitalu nie jest złe- zwłaszcza, że masz go tak blisko domu, co jest nie do przecenienia.
No tak jakoś dziś wpadłam na ten pomysl, myslalam o tym, że cokolwiek bym nie potrzebowała to do tej bliższej kliniki samochodem 2 min, rowerem starszy jedzie maks 10 min. Wcześniej myśląc o sn chciałam, żeby koniecznie był Wassergeburt, ale jakbym miala mieć fest cc, to w sumie po co mi woda... Cialby mnie lekarz z mojej Praxis, a jakby nie było przy cc to dobry tydzień trzeba zostac....latwiej do mnie dojechać wszystkim. Ostatnio zrobiliśmy sobie parę wycieczek do tego dalszego, szlag człowieka trafiał w okolicach godz 17
Dzięki za opinie, muszę sobie przemyśleć jeszcze raz. Wiking wygląda zdrowo, przepływy lepiej niż dobrze, perfekt uslyszalam dziś, Doppler perfekt, pepowina doch 3naczyniowa, cukrzycy, mimo górnych pierwszych dwóch wartości mimo wszystko nie stwierdzono, a i wiking nie wygląda jak dziecko cukrzycowe, rozmiary brzuszka zupełnie normalne...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:35   #782
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja bym chciała, nawet czytałam coś na ten temat, ale mi nie wolno ćwiczeń, które mogłyby powodować nacisk na szyjkę.
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Jak nie trudne to pocwicze chetnie z Toba
On popatrzyl i powiedzial ze ok Ale na szczescie musi dac informacje dla prowadzacego to sobie przeczytalam
to ja poczytam jeszcze na necie i będziemy ćwiczyć

111kicia111 za wyniki i wizytę. Wagę też masz bardzo dobrą

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
nie przeyjmuj się, jeszcze może się przekręcić - można też pomóc dziecku, przyjmując odpowiednie pozycje. Trzeba pochylać się do przodu, chodzić na czworaka (to tez dobrze robi kręgosłupowi), tańczyć, kręcić biodrami
mi tż właśnie powiedział że potańczyć to ja mogę w łóżku

cayenneOna wiking okaz zdrowia to dlaczego jest takim wikingiem
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:39   #783
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ale dziś mam fatalny dzień W nocy nie mogłam spać. Od rana telefony z pracy więc mnie obudzono. A teraz pojawiła się zgaga i pobrzusze mnie troszkę ciągnie. Ehhh Oby mój dziduń chociaż do połowy marca wysiedział. Martwię się. Chciałabym przespać te 2 miesiące. Nadrobiłam wszystko więc idę poleżeć trochę
dzisiejsza noc i dzień nie są dla nas łaskawe

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
rozumiem Cię bo ja też dziś niewyspana:/ dzidek ciśnie mnie wszędzie, mam wrażenie jakby brzuch był za ciasny
porób coś przyjemnego!
mam tak samo.. nie wiem jak On się ułożył, ale mam wrażenie, że od wczoraj brzuch urósł mi dwukrotnie

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:39   #784
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość
Ale dziś mam fatalny dzień W nocy nie mogłam spać. Od rana telefony z pracy więc mnie obudzono. A teraz pojawiła się zgaga i pobrzusze mnie troszkę ciągnie. Ehhh Oby mój dziduń chociaż do połowy marca wysiedział. Martwię się. Chciałabym przespać te 2 miesiące. Nadrobiłam wszystko więc idę poleżeć trochę
Bidulka Odpoczywaj, bedzie dobrze
Cytat:
Poszłam na spacer, bo 10 stopni i piekne słońce i chyba troche za daleko podreptałam (albo to ta górka po drodze), bo od powrotu przez jakies 30 minut miałam twardy brzuch. Leżenie pomogło, ale kłucia w okolicach szyjki tez poczułam. Moja mała ma bana na wychodzenie przez najbliższe 2 tygodnie, więc chyba ogranicze sie do delikatnych spacerków...
A przypomnij jeszcze raz wg Ciebie kiedy jest ten bezpieczny moment na wyjscie dziecka a kiedy ciążą donoszona. Bo rózne źrodla na necie roznie podają
(jak teraz czytalam bezpieczny moment na poród to skonczony 36tc a donoszona ukonczony 37tc)??
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:40   #785
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
to ja poczytam jeszcze na necie i będziemy ćwiczyć

111kicia111 za wyniki i wizytę. Wagę też masz bardzo dobrą

mi tż właśnie powiedział że potańczyć to ja mogę w łóżku

cayenneOna wiking okaz zdrowia to dlaczego jest takim wikingiem
Może dlatego, że na bawarskim mleku chowany? serio to nie wiem, trzeba by spytać Tris, może geny? Tatuś też wielki
Kurna trochę boję się przyklepac to imie, ale jakos mi Henio Wiking pasuje

Stary 2014-01-17, 16:41   #786
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

To ja bym na czas ciąży z takim mężem się rozstała
Ewentualnie kazała chować i zamykac na klucz, bym tylko nie widziała
nie mogę się napić to przynajmniej popatrzę

Bąbelek
Stary 2014-01-17, 16:43   #787
cayenneOna
Zadomowienie

Bardziej mnie zastanawia dziś dzień cały JAK on się przekrecil o 180 St., że znowu jest w poprzek

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Dobra laski, idę szukać w necie transmisji, dzis to dopiero wikingi grają, nie to co mój trzymać kciuki, musimy z rusakami wygrać, najlepiej jednym punktem, no ale to raczej cud..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 16:45   #788
virginia
Zakorzenienie

Mam pół godziny przerwy (teraz to już 20 minut ) więc zaglądam do Was

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
virginia kurcze, wstaw swoje zdjęcie bo aż nie mogę uwierzyć ze tej ciąży u Ciebie nie widać jestem taka ciekawa
To chyba akurat tyczyło się tego, jak wyglądam na twarzy bo przecież mówi się, że dziewczynki zabierają mamom urodę a że ciążę mało widać to może dlatego, że kruszynką właśnie nigdy nie byłam więc się brzuszek chowa w moich oponkach .

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci tego basenu

Jasne, że zwróć mu na to uwagę zresztą od tego on jest żeby dokładnie Cię przebadał a nie po łebkach :/
Kochana nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś i Ty na basen się wybrała . Chociaż z tym krążkiem to może niekoniecznie (gapa ze mnie).
A co do gina to taki właśnie mam plan.

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Stwierdziłam że w ramach ruchu pójdę na parking trochę odśnieżę samochód mężowi bo tak siedzę bezproduktywnie wyszłabym z psem on tak uwielbia śnieg, ale kurcze się boję, że mnie szarpnie i się wywalę
Iiii tam, od odśnieżania samochodu to akurat faceci powinni być.
A i chciałam Wam się pochwalić, że robię postępy w proszeniu innych o pomoc - dziś zakomunikowałam tacie, że 'jutro rano odśnieżasz samochód' . Żarty się skończyły . Jak ktoś tu powinien leżeć do góry brzuchem to ja a nie on .

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Kobieto szczerze Cie podziwiam A jak sie dobrze czujesz i przyjemność czerpiesz z basenu to racja dlaczego rezygnować. Wszystko jestt dla ludzi(nawet dla ciężarnych) tylko z głową. Też muszę się za stopy wziąć, ale jakoś lenistwo zwycięża, ciekawe czy jeszcze dostanę A do gina brak słow Ktoś powinien go sprowadzić na ziemię
To mam właśnie w planach przy następnej wizycie, dlatego proszę podsuwajcie mi jeszcze pytania jakie mogę mu zadać, bo zamierzam go nimi zbombardować. Koniec bycia potulną .

Cytat:
Wlasnie jestem po niemalze 30 sekundowym USG u lekarza ktorego nienawidze - z dzieciatkiem powiedzial ze ok, a ja ide i rycze bo przekrecil sie i jest ulozony miednicowo. Przy calym strachu na prawde nastawilam sie do porodu SN i boje sie CC
Najwazniejsze ze z maluchem ok, wiec czemu ja durna nie moge przestac beczec?
To na pewno hormony, zresztą myślę, że matki już pewnie tak mają, i że raczej nie przejdzie nam martwienie się o dziecko, nawet jeśli na zapas.
Widzę, że już dziewczyny Ci napisały, że maluszek może się jeszcze obrócić, więc głowa do góry .
Ja też wolałabym SN ale pewnie trzeba się przygotować na każdą ewentualność...To już niestety siła wyższa...

Cytat:
A z dobrych wiesci to juz 2 kg wazy i termin tez mi sie skrocil - o tydzien. 7.03
To już waga konkretna

Mykam dalej uczyć
I'll be dreaming my dreams with you..

Edytowane przez virginia
Czas edycji: 2014-01-17 o 16:47
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:53   #789
baja_86
Zakorzenienie

Ela dzięki za info

Chodzenie bez majtek w połogu po domu-nie ma mowy
Zastanawiam się dziś co ubrać na wyjście ze szpitala- raczej będą to ciążowe spodnie, bo nie damy rady wejść w te sprzed ciąży jeszcze. Albo może lepiej jakaś spódnica i rajstopy zeby nie krępować się wielką podpachą ma się dylematy co nie ?
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:55   #790
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
nie mogę się napić to przynajmniej popatrzę
i wszystkie butelki obslinione :-P

Virginia musisz ustawic sobie tate. Brawo

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:57   #791
BeautifulLie
Zadomowienie

Teqiba z tego co się orientuję jeśli się zacznie naturalny poród a ulozenie dziecka będzie prawidłowe no i tobie tez nic nie będzie zagrażać to będą go kontynuować jeśli jednak coś będzie nie tak to zrobią cesarkę.

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 16:58   #792
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Czy można bezpiecznie pić alkohol w czasie karmienia piersią?
Oczywiście najlepiej by było, gdybyś całkowicie zrezygnowała z picia alkoholu na czas karmienia dziecka piersią. Jeśli jednak już zdarzy ci się sięgnąć po drinka, odczekaj co najmniej 2-3 godziny, zanim zaczniesz karmić - w tym czasie alkohol powinien zostać usunięty z twojego organizmu. Pamiętaj jednak, że okres ten może się nieco wydłużyć, gdy wypijesz więcej, znaczenie mają również inne czynniki, takie jak twoja waga, dieta oraz sprawność metabolizmu.

Uwaga! Alkohol osiągnie najwyższe stężenie w twoim pokarmie po około 30-90 minutach od wypicia drinka - dziecko pod żadnym pozorem nie powinno wówczas pić twojego mleka.

Co jeszcze możesz zrobić, by uchronić dziecko przed szkodliwym działaniem alkoholu?

Zanim wypijesz drinka, zjedz coś - mniej alkoholu przeniknie do twojej krwi, a więc także do pokarmu.
Drinka popij szklanką wody - zapobiegniesz odwodnieniu organizmu.
Jeżeli planujesz wypić drinka, zrób to zaraz po karmieniu - przed następnym przystawieniem do piersi alkohol zostanie już usunięty z pokarmu.
Przygotuj się do kolejnego karmienia, odciągając wcześniej mleko - będziesz mogła nakarmić nim dziecko, nawet jeśli chwilę przedtem wypijesz alkohol.

Czyli podobnie jak wypicie piwa i jazda samochodem. Jakieś 3 godziny trzeba odczekać.

I jeszcze:

Ile i kiedy alkoholu możesz wypić, kiedy karmisz piersią?

Ale przecież to nie jest twój przypadek, prawda? Jest sprawą oczywistą, że alkohol w dużych ilościach szkodzi każdemu z nas, a zwłaszcza niemowlęciu. Jednak sporadyczne wypicie niewielkiej ilości alkoholu przez karmiącą mamę jest możliwe, jeśli zostaną spełnione pewne warunki. A więc nie może to być więcej niż 10 g etanolu (czystego alkoholu), czyli dawka jednorazowa to: jeden kieliszek wina lub szklanka piwa. Drugi warunek jest taki, że drinka należy wypić stosunkowo szybko po karmieniu. Alkohol bowiem szybko dostaje się do pokarmu, ale też równie szybko z niego znika – wraca do krwi, gdzie jego stężenie już się zmniejszyło, bo uległ zmetabolizowaniu w wątrobie. Po 15 minutach od wypicia stężenie alkoholu osiąga szczyt w surowicy krwi, a po 30–60 minutach – w pokarmie, gdzie utrzymuje się ok. dwóch godzin. Po tym czasie pokarm matki jest praktycznie czysty, czyli wolny od alkoholu. A więc po dwóch–trzech godzinach można już zupełnie bezpiecznie nakarmić maluszka – nic mu wtedy nie grozi. Tym bardziej więc nie trzeba się obawiać wypicia piwa karmelowego, które według niektórych doradczyń laktacyjnych podnosi poziom prolaktyny, pobudzając laktację (ze względu na obecność słodu). Pobudza czy nie pobudza, na pewno nie zaszkodzi, jeśli zostanie zachowany przynajmniej dwugodzinny odstęp między wypiciem tego piwa a karmieniem dziecka.
O dzięki za info

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ela dzięki za info

Zastanawiam się dziś co ubrać na wyjście ze szpitala- raczej będą to ciążowe spodnie, bo nie damy rady wejść w te sprzed ciąży jeszcze. Albo może lepiej jakaś spódnica i rajstopy zeby nie krępować się wielką podpachą ma się dylematy co nie ?
Ja postanowiłam założyć mój dres. jest luźny i wygodny do tego adidasy. Samochód będzie pod wejściem stał, a Ja stawiam na wygodę

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 16:59   #793
cayenneOna
Zadomowienie

No i poryczalam się, jak nasze wikingi głośno i ładnie śpiewały hymn czy ja jestem normalna? Tu w Szkoplandii jeszcze bardziej mnie to wzrusza...
A Rusaki to chyba dziś nie jedli, nic nie słychać...
Oby taka różnica w energiach obu zespołów pozostała do 60.minuty...

Trzymajcie kciuki, Henio nie pospi, mam nadzieję, ze nie dostanę znowu mandatu za to, że jestem za głośno

Stary 2014-01-17, 17:04   #794
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja postanowiłam założyć mój dres. jest luźny i wygodny do tego adidasy. Samochód będzie pod wejściem stał, a Ja stawiam na wygodę
ja nie mam dresu, tzn jakiś stary, kompletnie nie nadający się na pokazywanie go ludziom
Stary 2014-01-17, 17:05   #795
wewillrockyou
Rozeznanie

Ela 87
i wszystkie butelki obslinione :-P

za każdym razem jak coś przyniesie muszę to obmacać i pooglądać z każdej strony + wycieranie podłogi ze śliny

Bąbelek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 17:06   #796
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Kochana, ja tylko linka pierwszego lepszego wstawiłam, bo kupowałam stacjonarnie, rozmiar L Myślę, że na Ciebie maks. M, mi tylko dupcia by się chyba nie zmieściła.
Mojej nie widziałaś

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
czytałam ostatnio w jakiejś gazecie, że raz na jakiś czas matka karmiąca powinna napić się bezalkoholowego piwa karmelowego, ale to od razu po karmieniu, żeby te 0,5% zdążyło wyparować
Oj musi. Jak dziecko dobrze da do wiwatu, to każdy nawet najmniejszy procent alkoholu sie przyda

Odebrałam wyniki i dalej hemoglobina niska. W dodatku płytki mi mocno spadły, zawsze byłam poniżej normy, ale teraz ledwo 100 przekroczyłam. Szkoda że tylko wyniki mi spadają w dół a nie rozmiar doopy

Z dobrych wiadomości kupiłam sobie szklankę do kawy w Biedronce, mała rzecz a cieszy. I właśnie że sobie wypiję kawę, a może nawet dwie, i nie obchodzi mnie co ma do powiedzenia na ten temat panna Ewa

Marcela zaciągnęłam do fryca, ścięła mu tą pokręconą szopę i teraz dziwnie wygląda bez loków muszę się przyzwyczaić
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:11   #797
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Bidulka Odpoczywaj, bedzie dobrze

A przypomnij jeszcze raz wg Ciebie kiedy jest ten bezpieczny moment na wyjscie dziecka a kiedy ciążą donoszona. Bo rózne źrodla na necie roznie podają
(jak teraz czytalam bezpieczny moment na poród to skonczony 36tc a donoszona ukonczony 37tc)??
Ginem nie jestem, ale dla mnie bezpieczny czas to 38 tydzień i mam nadzieję, że moja mała nie wyjdzie wczesniej.

Podobno "bezpiecznie" jest już przy skończonym 36. tygodniu- i maluchy wtedy nie są już zaliczane do wcześniaków.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Może dlatego, że na bawarskim mleku chowany? serio to nie wiem, trzeba by spytać Tris, może geny? Tatuś też wielki
Kurna trochę boję się przyklepac to imie, ale jakos mi Henio Wiking pasuje
Pewnie geny Mi tam Henio też pasuje, zwłaszcza, że tak na imię miał mój ukochany dziadek.
Ale Heinrich? Nie Heinz?

Przyszło do mnie właśnie zamówione nosidełko. Mała wyposażona
Stary 2014-01-17, 17:12   #798
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela dzięki za info

ja na porodowke jade w spodniach dresowych i tak tez bede wracac ale ja to uwielbiam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:17   #799
martyna141
Raczkowanie

Talking Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Witam przyszłe i obecne Mamy

termin 07.04.2014 więc chciałabym dołączyć bardzo aktywnie tu u Was, mam nadzieję że podłapie kilka cennych rad

pozdrawiamy!
martyna141 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 17:17   #800
baja_86
Zakorzenienie

Miałam jeszcze zapytać gdzie bezpieczniej zamontować fotelik samochodowy? za kierowcą czy pasażerem?
Mówili o tym na tych warsztatach o bezpieczeństwie, na których byłyście?
Stary 2014-01-17, 17:19   #801
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Ginem nie jestem, ale dla mnie bezpieczny czas to 38 tydzień i mam nadzieję, że moja mała nie wyjdzie wczesniej.

Podobno "bezpiecznie" jest już przy skończonym 36. tygodniu- i maluchy wtedy nie są już zaliczane do wcześniaków.

Pewnie geny Mi tam Henio też pasuje, zwłaszcza, że tak na imię miał mój ukochany dziadek.
Ale Heinrich? Nie Heinz?

Przyszło do mnie właśnie zamówione nosidełko. Mała wyposażona
Ani Heinz, ani Heinrich jeszcze się nie rozstrzygnelo, ale w takiej kolejności: Henryk (altdeutsch), Henry Henrik.

No wlasnie, a moi mieli na imię Jan i Antoni, oba mi się bardzo podobają...

Stary 2014-01-17, 17:26   #802
BeautifulLie
Zadomowienie

Ela fajne info dotyczące alkoholu podczas karmienia dzięki :-*

Cayenne widzę że też sie uśmiałaś z tego jak ruskie śpiewali hymn hahaha

Martyna witaj a co będziesz miała? Pochwal się

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-01-17, 17:27   #803
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Dzisiaj mam kryzys własnej atrakcyjności. Nigdy rano nie wyglądam rewelacyjnie, ale dzisiaj to w szczególności. Musiałam się zebrać i na badania jechać. Zimno, więc na sukienkę która ma rękawy 3/4 nałożyłam sweter, a na to jeszcze kurtkę i wyglądałam jak nadmuchana Do tego zapuszczam grzywkę i teraz jest taka ni w p.. ni w oko więc opaska na głowie... wyglądam debilnie idę spać
Wiem co czujesz. Ja się też czuję jak brzydka, wielka, niezgrabna baba. Również zapuszczam, ale wszystkie włosy, mam długość beznadziejną i wyglądam jak ciotka klotka, również chodzę z opaską, buzia mi się łuszczy, co szczególnie widać jak nałożę podkład. Jedynie mnie cieszy mój biust, który się wypełnił i nie jest już wiszącym flaczkiem.
Byle do kwietnia kiedy znów będę mogła zadbać o swoją figurę i poczuć się kobieco

Cytat:

Kusisz....
Mnie wczoraj prześladowało sushi.
A ja jadłam sushi. Tylko smażone. Ale było pyszne!

Virginia, to jak Ty wyglądasz, że musisz ludzi informować o tym że jesteś w ciąży?!?!?!
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:27   #804
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

termin 07.04.2014 więc chciałabym dołączyć bardzo aktywnie tu u Was, mam nadzieję że podłapie kilka cennych rad

pozdrawiamy!
Witaj Plec juz znasz?

Cytat:
Miałam jeszcze zapytać gdzie bezpieczniej zamontować fotelik samochodowy? za kierowcą czy pasażerem?
Mowili - zalezy czy jestes pasazerem czy kierowca. Jesli sama bedziesz jezdzic z maluchem to po stronie pasazera, a jesli kierowal bedzie maz to po stronie kierowcy. Tak zebys mogla wygodnie sie obrocic
Stary 2014-01-17, 17:32   #805
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Ela fajne info dotyczące alkoholu podczas karmienia dzięki :-*

Cayenne widzę że też sie uśmiałaś z tego jak ruskie śpiewali hymn haha.
No. Tylko teraz już na wk.siedze. a dziecię me będzie nerwusem. Albo zastąpi tam jakiegoś w tej naszej druzynie

Stary 2014-01-17, 17:33   #806
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Z dobrych wiadomości kupiłam sobie szklankę do kawy w Biedronce, mała rzecz a cieszy. I właśnie że sobie wypiję kawę, a może nawet dwie, i nie obchodzi mnie co ma do powiedzenia na ten temat panna Ewa

Marcela zaciągnęłam do fryca, ścięła mu tą pokręconą szopę i teraz dziwnie wygląda bez loków muszę się przyzwyczaić
Walnij sobie kawkę i poleż, popachnij byle humor był lepszy

Cytat:

pozdrawiamy!
Witaj powiedz coś o sobie

Cytat:
Bezpieczniej jest od pasażera ponieważ masz widok na dziecko jako kierowca. Nie rozpraszasz się podczas jazdy i sięgniesz do dziecka w razie czego Dodatkowo warto zainwestować w te przylepce na szybę co niby światło łapią bo w razie wypadku jak pęka szyba to dziecko niedostanie szkłem bo to zatrzyma potłuczone kawałki szkła.

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 17:35   #807
cayenneOna
Zadomowienie

Dobrze, że sobie dziś na pociechę do perfumerii weszłam

Stary 2014-01-17, 17:37   #808
BeautifulLie
Zadomowienie

Cayenne no ale chyba nie u ruskich :P

Wysłane z telefonu...
Stary 2014-01-17, 17:39   #809
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Mowili - zalezy czy jestes pasazerem czy kierowca. Jesli sama bedziesz jezdzic z maluchem to po stronie pasazera, a jesli kierowal bedzie maz to po stronie kierowcy. Tak zebys mogla wygodnie sie obrocic
Cytat:
Bezpieczniej jest od pasażera ponieważ masz widok na dziecko jako kierowca. Nie rozpraszasz się podczas jazdy i sięgniesz do dziecka w razie czego Dodatkowo warto zainwestować w te przylepce na szybę co niby światło łapią bo w razie wypadku jak pęka szyba to dziecko niedostanie szkłem bo to zatrzyma potłuczone kawałki szkła.
dzięki. Gdzieś w jakimś filmiku o fotelikach słyszałam, że najgorszym miejscem jest to za kierowcą. Ja nie prowadzę auta, więc nie mam tego problemu jak będzie wygodniej, bo pewnie i tak będę podróżować z tyłu z maluchem.

martyna witaj
Stary 2014-01-17, 17:42   #810
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

pozdrawiamy!

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ani Heinz, ani Heinrich jeszcze się nie rozstrzygnelo, ale w takiej kolejności: Henryk (altdeutsch), Henry Henrik.

No wlasnie, a moi mieli na imię Jan i Antoni, oba mi się bardzo podobają...

Mój miał Henryk- własnie tak z altdeutscha. Zyjący to Zbigniew.
Ja mam oba imiona po babciach- pierwsze jest ok, a drugie... no comments.
Córka moja będzie miała imię, które w rodzinie się jeszcze nie pojawiło.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości