![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Invimed wrocław
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Rozeznanie
|
Odebralam. 6,95...
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zadomowienie
|
justka, co to znaczy???? ktory dzisiaj dzien twojego cyklu?
znalazlam takie normy: ormy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od daty ostatniej miesiączki (LP-last period):
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Hej koleżanko!!!! To ty chyba w ciąży jesteś
![]() Moje normy z badania to: kobiety miesiączkujące 0-4, menopauza 0-8,3, a w ciąży od 5,8 do 71,2 początek. Dalej podali dla poszczególnych tygodni ciąży wartości. Obiecująca beta wg wartości. A Tobie jakie wartości podali do wyniku dla wczesnej ciąży? ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Justka tak cofnęłam na poprzednie posty i mam pytanie: a czemu robiłaś tak szybko betę tak sama z siebie czy dr kazał? bo trochę wcześnie. Mi dr powiedział, że nie wcześniej niż 13 dni po IUI czyli 14 dzień po podaniu Pregnylu, bo może wyjść zakłamany wynik właśnie przez te zastrzyki. A ty masz chyba 9 dni po Pregnylu? hmm... to ja już nie wiem jak to jest |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Wtajemniczenie
|
Justka gratulacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja na razie podchodzę do tego bardzo sceptycznie. Dzisiaj mam 9 dzień po pregnylu i 26 dc. Lekarz kazał zrobić bo zapisał mi antybiotyk na moją bakterię. I nie wiedziałam czy będę mogła to brać. Wiedział o tym kiedy miałam podawany pregnyl i powiedział, że 9 dni po można już wykryć ciążę. Dlatego zrobiłam rano sikańca i były 2 kreski w tym jednak słabiutka a później pojechałam na betę. Betę zrobię jeszcze raz w poniedziałek i zobaczymy co wyjdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
9 dni po można wykryć owszem, ale niestety u nas to różnie bywa przez ten Pregnyl i hcg, ktore śmiga nam w krwi. Jednak życzę z całego serca, żebyś jednak była i żeby przydało się już za 9 miesięcy to ubranko, które kupiła w necie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Rozeznanie
|
Wiem, że przez ten pregnyl wszystko może być u nas inaczej, dlatego też na razie się nie napalam. Mam mały zapas testów to będę robić codziennie i sprawdzać czy krecha robi się grubsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciukasy. ELEO to teraz przed tobą wyczekiwane 14 dni do bety ![]() Dziewczyny czy to badanie drożności jest jakoś mega nieprzyjemne? Boli po tym brzuch? Zapisałam się na poniedziałek po południu na fitness ale teraz nie wiem czy tego nie odwołać ![]()
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj kreska juz prawie niewidoczna, wiec to byl pregnyl. Ale nie lamie sie. Walczymy dalej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Zadomowienie
|
Justka, ten glupi pregnyl niepotrzebnie podnosi cisnienie, prawda? daje nadzieje, ktorej sie czlowiek chwyta kurczowo... ech... zobaczymy jeszcze, jak bedzie test wygladal jutro.
mala, pytalam cie o progesteron, ale juz doczytalam co napisalas ostatnio po iui. anusia, tak naprawde to jestem przerazona bo nigdy nie robilam bety i staram sie co miesiac nie wznosic emocji na najwyzszy poziom, w ogole nie testuje nawet sikańcami, a @ przychodzi regularnie. Dzieki temu jako tako trzymam sie psychicznie. Ta beta ktora mam zrobic to dla mnie cos strasznego... w ogole bedzie to wyprawa, bo bede tego dnia na urlopie, a zeby miec wyniki tego samego badz kolejnego dnia w necie, bede musiala podjechac mimo wolnego do wroclawia... co do hsg: jesli nie bedzie to badanie ze znieczuleniem, a tylko z lekami rozkurczowymi, to to, jak je zniesiesz, zalezy od tego, czy jestes drożna czy nie. Jesli jestes drozna, bedzie to 30 sekund mocnego bolu identycznego jak przy bardzo bolesnej miesiaczce - wtedy gdy kontrast bedzie sie przedostawal przez jajowody do jamy macicy. Zapomnisz o nim po minucie, ciesząc się, ze kontrakst sie przelał. Jesli sa drobne niedroznosci, a kontrast je przepchnie, tez to poczujesz jako silnieszy, krótki ból. Natomiast jesli jest niedrożność to - jak opowiadaly dziewczyny ktore mialy robione hsg wtedy co ja, ból jest bardzo krótki ale bardzo silny i te rozkurczowe leki są za słabe. W tym scenariuszu na fitness raczej nie bedziesz chciala isc :/ Trzymamy więc kciuki żeby było drożne - bo jednak tak jest w większości przypadków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę Ci z tymi regularnymi @ i że nie musisz robić co miesiąc testów lub bety, ale muszę przyznać że masz anielską cierpliwość u mnie mimo tego ze mam bardzo nieregularne @ to każda anomalia kończy się robieniem testu domowego lub bety. Wydałam na to już sporo kasy ale czego się nie robi jeśli jest iskierka nadziei że to może właśnie tak obsuwa jest tym na co czekam...
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Anusia, dobrze cie rozumiem, bo jesli masz nieregularne @ to wlasciwie co miesiac nie wiesz, czy to znowu sie cykl pokręcił, czy to upragniona ciąża. W takiej sytuacji chyba nie da się nie testować i nie robić bety :|
ja się tymczasem zastanawiam, gdzie sie podziała Tola. ps. chyba żadna tu tego nie napisała, to napiszę ja: dr Trzeciak jest bardzo przystojny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Wtajemniczenie
|
Kochane tak czy inaczej nadal trzymam kciuki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hmmm nie wiedziałam jeszcze dr Trzeciaka... ja mam straszną ochotę na bzykanko podczas stymulacji (czuje się z tym okropnie ale trudno mi nad tym zapanować!Straszne!) wiec jak będę mega stymulowana do IVF to lepiej niech nie staje na mojej drodze! ![]() Zrobiłam już wszystkie badania do IVF, czekam tylko na zaświadczenie od mojego poprzedniego gina (proszę go od 25.08.), trochę z ociąga, miał wystawić w ubiegłą środę, nie napisał, kazał dzwonić 17... zero profesjonalizmu dla niego liczyła się tylko moja kasa.... Czekam jeszcze na wyniki... ach denerwuje się genetycznymi (kariotyp), boje się że coś będzie nie tak. I to będzie dla mnie wyrok... Eleo ja też coraz częściej widuje znajomych, (mieszkam 50 km od Wro) Z początku znajomych z widzenia ale ostatnio spotkałam koleżankę z pracy mojego męża z biura. Na pewno już plotkują między sobą... to dla mnie krępujące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JA mieszkam ok 100 km i też już widziałam ode mnie ludzi. Ja jestem taka, że nie będę rozpowiadała, że kogoś tam widziała, ale jaki ktoś jest? Także rozumiem Was, bo to intymne sprawy i są dla nas tylko. Jak się uda i ktoś spyta to nie będę się wstydziła jak będzie dzidzia z in vitro, ale teraz wole, żeby wiedziała tylko najbliższa rodzina i to nie lubię jak teściowa się dopytuje co i jak. Mogę tylko mówić swobodnie przy rodzicach i siostrze, no i przyjaciółce, a jakieś napotkanej koleżance nie mam zamiaru się tłumaczyć. A jak już kiedyś pisałam są ludzie bezczelni i wścibscy ze swoimi pytaniami typu: a dlaczego wy jeszcze dzieci nie macie?no tyle lat po ślubie. Jak mówiłam, że jest mały problem to oczywiście zamiast się zamknąć dalsze ciągnięcie za język. Teraz mówię, że na razie jest na dobrze jak jest i ucinam. JA bym nie miała czelności tak dopytywać eh... ale są ludzie i ludzie. Niektórzy potrafią w twarz powiedzieć, że np przytyłaś. Zupełnie jakbym kur...a lustra i wagi w domu nie miała. Miałam tak jak po operacji przytyłam, bo mnie się trochę popieprzyło w hormonach. No wylałam swój żal ![]() A co do wagi to po wizycie u mojego endo i ustawianiu dawki i dodaniu jodyny to zaczęłam chudnąć. Tak sama. Nawet po clo hmm.. aż strach do tych ogólnych lekarzy ze specjalistycznymi problemami chodzić. Zaczęłam tyć bo mi ogólna przedawkowała Euthyrox. Teraz telefonicznie mam się kontaktować z endo ![]() Ja się nie mogę doczekać czwartku i IUI ![]() Eleo a Ty jak się czujesz po IUI? Bolał CIę brzuch? A przy samej IUI trochę zakłuło w macicy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
u nas o tyle sytuacja jest szczególna, że my o leczeniu nie powiedzieliśmy nikomu, nawet rodzicom. Nasze mamy są takimi osobami, że by się bardzo martwiły naszymi problemami. Wiecie, one są z roczników, które nie miały kłopotów z zajściem w ciążę, nie rozumieją tego
![]() ![]() ![]() jak się czułam po iui? dzień przed i w dzień iui strasznie kuł mnie jajnik, tak bardzo, że chciałam wziąć tabletkę (oczywiście nie wzięłam). Miałam taki napuchnięty, wrażliwy brzuch. Byłam przez to rozdrażniona i trochę dręczyłam męża swoim zachowaniem ![]() ![]() W trakcie samego zabiegu nie czułam nic, dr Trzeciak był niezwykle delikatny. Delikatnie założył wziernik, a potem pytał, czy coś czuję. Gdybym miała zamknięte oczy i nie patrzyłabym, co robi, nie wiedziałabym, na jakim etapie zabiegu jesteśmy. A po lekach nie zaobserwowałam u siebie jakiego specjalnie zwiększonego libido ![]() A na pewno by się przydało, bo dr mówił, że w zasadzie od razu po miesiączce należy zaczynać starania i starać się mniej więcej co drugi dzień przez cały cykl ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-09-14 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumię o co Ci chodzi z tym niemówieniem nikomu, ale z mamą to nie wiem czy bym wytrzymała. Jednak jak masz taką sytuację czyli szwagierki paple to faktycznie lepiej nie mówić, bo bo wygadają dalej albo będą się może dopytywać. Masz rację. Ja żałuję, że powiedzieliśmy teściom, bo moi rodzice nie są natarczywi. Jak nic nie mówię znaczy, że nie chcę ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- A teście cały czas pytają, dzwonią i tylko mnie złoszczą, bo nieraz po prostu nie chce mi sie gadac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
ano wlasnie mala, tu jest jeszcze jeden problem, nie chcac dzielic rodzicow na lepszych i gorszych mowi sie obojgu, chociaz najchetniej tesciom by sie nic nie mowilo. A to przeciez rodzice twojego malzonka, wiec... no i jest problem
![]() mala, to ty jutro masz wizyte a ok srody iui? |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do rodziców to fakt. Jednym powiedzieć a drugim nie to też tak głupio. Znowu jak powiedzieliśmy teściowej mej to od razu szwagierka wiedziała. To radiostacja taka, ze szok, ale moze w tej sprawie bedzie milczala, bo sama to przeszła. A teściowa to normalnie takie pytania zadaje, że ja nie wiem co jej odpowiedzieć, bo wszystkiego nie chcemy mówić eh "a ja wolę moją mamę..." jak szła piosenka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 |
Zadomowienie
|
Mała., tak, jak jesteś stymulowana to nie ma znaczenia kiedy miewasz owu w cyklu naturalnym.
Dziewczyny starające się, jeśli prowadzicie wykresy na ovufriend, dajcie linka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Raczkowanie
|
Oj dziewczynki, zostawić Was na chwilę i już człowiek nie nadąża
![]() U mnie trochę się poprzesuwało i dopiero w tym cyklu zaczęłam badania do in vitro. Emi gdzie zapłaciłaś 320 zł, bo ja najtaniej znalazłam jednak w invi medzie po zniżce. Jeśli się uda to w tym cyklu porobię wszystkie badania, a od kariotypu zależy czy pójdę do lekarza z wynikami jeszcze w ty cyklu (niestety watpliwe). No i zaczynamy, machina ruszyła, nadzieje ogromne chociaż jestem pełna spokoju. |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Eleo a Ciebie nie pytają rodzice czy teście czemu jeszcze nie macie dzieci?
Nas teście moi wiecznie pytali i jęczeli, a mnie się tylko przykro robiło zawsze |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Raczkowanie
|
Eleo, Emi kochane moje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
mala, rodzice pytali, ale wiedza ze my z mezem nie bylismy nigdy prędcy do wszystkich tych "dorosłych" rzeczy hehe, wiec na razie przyjmuja nasze wyjasnienia, ze jak zechcemy, to sie o tym dowiedzą. Ja późno wyprowadziłam się od rodziców, ślub wzięlismy mając po 27 lat, a przeciez razem jestesmy od 2 klasy LO. No więc podpytuja kiedy i czy w ogole chcemy, mowimy ze tak, ale jeszcze nie teraz
![]() ![]() ![]() Tola, fajnie ze wrocilas. Coz, siostra w ciazy... pozostaje tylko sie cieszyc, ze nie ma takich samych problemow jak ty. Przeciez najblizszej rodzinie nie mozna zyczyc zle. Musisz byc silna. Za chwile ty tez bedziesz w ciazy ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-09-15 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja się zastanawiam co powie Ż jak zapytamy o in vitro już jak się nie uda 2 IUI, bo zapytamy na pewno. Męczy mnie to czekanie. NAjpierw IUI później tydzień na progesteron, później tydzień na betę i znowu 2 tygodnie na kolejną IUI i tak w koło. Osiwieje. Dobrze, że i tak mam jasne włosy to się nie będzie rzucało w oczy tak bardzo ![]() A tak chciałam sie Was zapytać o zdanie. Myślicie, że problemy z płodnością mają jakieś uwarunkowania genetyczne? Bo np od męża strony wiem, że były problemy u jego siostry, a 2 ciocie w ogóle nie mają(jedna ze strony jego taty a druga od str mamy). W mojej rodzinie to nikt nie miał problemów. Rodzą i rodziły się jedno po drugim. No i u mojego męża wykryto problem. Ja niby ok, ale też hsg nie miałam więc na bank nie wiem. Jak sądzicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:30.